Ciucă, nouă întâlnire pentru investiţiile în energia regenerabilă şi dezvoltarea sectorului energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, marţi, cu directorul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Reglementatorilor din domeniul Energiei, Christian Zinglersen. Cu această ocazie, a fost analizat contextul actualei crize în domeniul energiei, semnificativă atât la nivel naţional, cât şi la nivelul UE.

Potrivit datelor transmise de Guvernul României, cei doi oficiali au subliniat nevoia de a gestiona impactul crizei atât la nivelul sectoarelor economice, cât şi la nivelul  cetăţenilor, evaluând factorii principali care influenţează creşterea preţurilor pe piaţa energiei şi a gazelor naturale din UE.

Investiţiile în energia regenerabilă şi dezvoltarea sectorului energetic au fost principalele teme de discuţie. 

Prim-ministrul a reliefat importanţa pe care  Guvernul o acordă  investiţiilor majore în domeniul energiei şi a salutat anunţul Comisiei Europene privind includerea gazului natural şi a energiei nucleare în categoria resurselor ce pot fi utilizate în perioada de tranziţie.  

Participanţii au arătat că statele membre ale UE au nevoie de solidaritate în această perioadă, pentru a-şi acorda sprijin în procesul de  aprovizionare cu gaze naturale sau energie electrică.

„Avem nevoie de o abordare echilibrată care să asigure atât protejarea populaţiei, cât şi a economiei, precum şi de implementarea unor măsuri care să reducă presiunea preţurilor într-un mod sustenabil. În acest sens, vom investi masiv, folosind resurse din bugetul naţional şi cel oferit prin fondurile UE în diversificarea resurselor de energie, dezvoltarea capacităţilor de producţie a energiei regenerabile şi sprijinirea mediului de afaceri autohton în  implementarea unor astfel de proiecte. Pentru Guvern, este prioritară intervenţia pentru a sprijini atât consumatorii casnici, precum şi mediul de afaceri, respectând regulile pieţei, conform cadrului normativ european”, a asigurat premierul Nicolae Ciucă.

Din partea Guvernului au participat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, consilierul de stat în Cancelaria Prim-ministrului,  George Agafiţei, vicepreşedintele ANRE, Mircea Man, şi preşedintele Consiliul Concurenţei, Bodgan Marius Chiriţoiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite