Proprietarul Arctic, investiţie de 50 de milioane de dolari în energie regenerabilă şi eficienţă energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Arçelik, grupul turc care deţine brandul Arctic, anunţă o investiţie suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă şi eficienţă energetică, până în 2030.

„Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice şi electrocasnice, proprietar al Arctic, cel mai

mare producător de electrocasnice din România, a anunţat că, în 2020, jumătate din cifra de afaceri a companiei a provenit din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic. Totodată, compania face un alt pas important în lupta împotriva crizei climatice, prin asumarea unor noi obiective pentru 2030, bazate pe iniţiativa Science Based Targets (SBTi), după cum se arată în cel mai recent raport de sustenabilitate”, anunţă grupul, potrivit News.ro.

Pentru a răspunde provocărilor generate de pandemia de COVID-19 în 2020, Arçelik a consolidat cadrul de sustenabilitate şi a revizuit obiectivele pentru 2030, stabilite în 2019. În raport, compania îşi asumă angajamentul de a reduce, până în 2030, cu 30% emisiile de gaze cu efect de seră din activităţile proprii şi din energia cumpărată şi consumată şi cu 15% emisiile provenind din utilizarea produselor vândute, faţă de anul de referinţă 2018.

„Arçelik va continua să investească în eficienţă energetică, electricitate verde şi regenerabilă pentru a atinge obiectivele şi a-şi consolida poziţia de lider în industrie”, arată grupul.

Printre obiectivele pentru 2030 se numără: achiziţionarea a 100% din energia electrică din surse regenerabile, în unităţile globale de producţie; investiţie suplimentară de 50 milioane de dolari în energie regenerabilă şi eficienţă energetică; creşterea cantităţii de plastic reciclat la 40%, iar de biomateriale la 5%; reducerea consumului de energie şi de apă per produs cu 45% (în producţie); instalarea a 15 MW de sisteme de energie regenerabilă, relevă grupul.

Potrivit raportului de sustenabilitate pentru anul 2020, Arçelik a înregistrat un consum mediu de energie necesar creării unui produs mai mic cu peste 46% (în producţie), iar deşeurile periculoase per produs au fost diminuate cu 30%.

De asemenea, consumul mediu de apă per produs a fost redus cu 52% (în producţie). 50% din cifra de afaceri a companiei provine din vânzarea de produse eficiente din punct de vedere energetic.

Emisiile de carbon au fost reduse cu 5.217 de tone prin proiecte şi activităţi eficiente energetic. Reciclarea deşeurilor a crescut până la 98% în fabricile din Turcia.

Economiile rezultate din proiecte de reducere a deşeurilor şi de utilizare mai eficientă a apei se ridică la 1.593.000 euro.

„Nu ne mai permitem să tratăm sustenabilitatea ca pe un lux sau ca pe un capriciu. Epoca în care trăim ne cere să îmbrăţişăm sustenabilitatea nu doar ca strategie de business, ci şi ca mod de viaţă. Prioritatea noastră a devenit aceea de a ne transforma – pe noi şi industria din care facem parte. Transformare pentru care este nevoie de o mai bună înţelegere a efectelor pe care producţia, produsele şi serviciile noastre le au asupra mediului, urmată de măsuri pentru ameliorarea impactului,  pentru binele planetei. Industria noastră se schimbă într-un ritm lent”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite