Virgil Popescu: Încurajez creşterea investiţiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei

0
Publicat:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis miercuri, la Forumul Economic România - SUA, că încurajează creşterea volumului investiţiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei.

Virgil Popescu a participat la Forumul Economic România - SUA, Foto: Facebook
Virgil Popescu a participat la Forumul Economic România - SUA, Foto: Facebook

Ministrul a participat la Forumul Economic România - SUA: de la Securitate la Prosperitate, la sesiunea de dialog cu investitorii cu tema: ,,Întărirea relaţiilor economice dintre România şi SUA”.

,,Am transmis că încurajez creşterea volumului investiţiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei. Avem deja un parteneriat strategic consolidat în acest domeniu, prin care vom face împreună investiţii masive în dezvoltarea programului nuclear civil, pentru a ne asigura independenţa şi securitatea energetică. Prin cooperare şi investiţii vom reuşi să îndeplinim acest obiectiv”, a spus ministrul Energiei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu a mai transmis, totodată, că ,,încurajează companiile din România să acceseze fonduri pentru a produce şi utiliza energie regenerabilă, pentru autoconsum, iar în acest proces le va oferi sprijinul necesar, pentru că astfel vor scădea costurile, iar industria devine mai competitivă”.

Potrivit ministrului, parteneri de dialog au fost David Muniz Chargé d’Affaires, colegii din Guvern Florin Spătaru - ministrul Economiei, Adrian Câciu ministrul Finanţelor, Sebastian Burduja - ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Alexandru Rafila ministrul Sănătăţii, iar din partea sectorului privat Josephine Payne - preşedinte, Ford România, Marta Branska - CEO, IBM, Mihai Brana - CEO, Honeywell, Alina Negru - Director General, Emerson, Alexandra Munteanu - CEO GE Healthcare şi Vasile Varvaroi CEO, Cargill.

Oficialul mai arată că au fost prezenţi şi Don Graves - Secretar Adjunct, Departamentul Comerţului Statelor Unite) şi Jose W. Fernandez - Subsecretar pentru Dezvoltare Economică, Energie şi Mediu, Departamentul de Stat al Statelor Unite, cu care am avut întâlniri de lucru în SUA.

Tot miercuri, Virgil Popescu a mai anunţat că Ministerul Energiei va lansa în acest an call-uri de proiecte prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care firmele pot accesa bani pentru producţia de baterii electrice şi panouri solare.

,,Pe PNRR a fost modificată întreaga aplicaţie de depunere de proiecte pentru a fi încurajate companiile care aplică pentru energia regenerabilă, în special pentru autoconsum. Acest lucru va continua şi în Fondul de Modernizare. În toate call-urile de proiecte vom separa aplicaţiile pentru energia regenerabilă pentru autoconsum de energia regenerabilă pentru producători, tocmai pentru a nu exista suprapuneri", a spus Popescu în cadrul discuţiilor de la Forumul Economic România - SUA.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite