Stiri despre cannes

  377 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vă condamn fiindcă m-aţi născut!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă condamn fiindcă m-aţi născut!

  Pe străzi prăfuite şi pline de mizerie, sub soarele arzător, un grup de copii se joacă, distrugând şi ei ce se poate şi trăgând cu puşti improvizate din sticle de plastic şi beţe. O vijelie de energie copilărească, inspirată de conflictele armate ale adulţilor, ce încă mai izbucnesc, într-un Beirut cu care numeroşii turişti şi investitori nu se întâlnesc vreodată: cel al mahalalelor sordide.

 • O fată... dansând
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O fată... dansând

  Dacă cercetezi programul filmelor aflate în distribuţie naţională, în orice zi a săptămânii, dar mai ales la sfârşitul ei, vei constata că peliculele hollywoodiene, filme „de adrenalină“ sau comedii înstelate cu vedete fizice sau virtuale, ocupă majoritatea ecranelor. De ce se întâmplă astfel e o discuţie lungă, nu vom detalia aici.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a păcălit regizorul Savel Stiopul autorităţile pentru a-şi prezenta „Falansterul“ în versiune necenzurată la Cannes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a păcălit regizorul Savel Stiopul autorităţile pentru a-şi prezenta „Falansterul“ în versiune necenzurată la Cannes

  Beneficiind de complicitatea colaboratorilor săi, care i-au salvat secvenţele ciopârţite de cenzură şi cu largul concurs al unui profesor de literatură din Saint-Nazaire, regizorul de origine armeană a reuşit să-şi ducă filmul în Franţa, acolo unde Pierre-Henri Deleau l-a selecţionat în secţiunea „Quinzaine des Réalisateurs“, la trei ani după ce pelicula avusese premiera în România.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a cucerit „Omuleţul lui Gopo“ Cannes-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a cucerit „Omuleţul lui Gopo“ Cannes-ul

  Ion Popescu-Gopo (1923 - 1989) a fost primul regizor român care a obţinut prestigiosul „Palme d'Or“ cu scurtmetrajul „Scurtă istorie“, în anul 1957. De altfel, cineastul a reuşit performanţa de a fi selectat în cadrul prestigiosului festival de cinci ori, între 1956 şi 1962, atât cu filme de animaţie, cât şi cu lungmetraje artistice.

 • Cele 10 filme ale
anului 2018 (plus 10 blockbuster-uri unul şi unul) VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele 10 filme ale anului 2018 (plus 10 blockbuster-uri unul şi unul) VIDEO

  Din 51 de filme văzute care pot fi socotite cert ca fiind „de artă“, româneşti, europene şi americane (dintre cele care au rulat în 2018 în săli), am sintetizat un clasament de 10 titluri, care pot fi socotite „filmele anului“. Se vede din nou vitalitatea cinemaului est-european (ex-sovietic), hrănit din tensiunea pre-războinică de aici, apoi constanţa cinemaului francez, dar îşi fac loc şi două titluri de peste Ocean, şi încă mainstream.

 • Peter Greenaway, regizorul celebru care face un film despre Brâncuşi: „Ce alt
artist ar mai fi mers 2.000 de kilometri pe jos
pentru a-şi îndeplini visul?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Greenaway, regizorul celebru care face un film despre Brâncuşi: „Ce alt artist ar mai fi mers 2.000 de kilometri pe jos pentru a-şi îndeplini visul?“

  Britanicul Peter Greenaway (76 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, face un film despre Brâncuşi, intitulat „Walking to Paris“, film ce prezintă drumul lui Brâncuşi de la Bucureşti la Paris în 1903, pe când sculptorul avea 27 de ani. Într-un interviu exclusiv pentru „Weekend Adevărul“, regizorul vorbeşte despre marele sculptor şi filmul ce va fi gata în primăvara lui 2019.

 • „După tenebre, Lumina“. Jurnal de Cannes 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „După tenebre, Lumina“. Jurnal de Cannes 3

  Titlul acestui film al lui Carlos Reygadas ar putea servi drept epigraf şi întregului festival Les Films de Cannes à Bucarest, aflat la a noua ediţie, la care am văzut anul acesta nu mai puţin de 22 de filme. Multe dintre ele intră pe ecrane în lunile următoare, şi ar fi păcat ca atunci să nu se înregistreze în săli aceeaşi afluenţă de public ca acum.

 • „Slava (Nova)Rossia“. Jurnal de Cannes 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Slava (Nova)Rossia“. Jurnal de Cannes 2

  Ca şi la alte ediţii ale festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, filmele din Estul continentului par a prima clar în faţa celor din jumătatea vestică, atât din punct de vedere al măiestriei cu care sunt realizate, cât şi al importanţei subiectelor abordate. Cel mai clar exemplu: „Donbass“ al ucraineanului Serghei Lozniţa, despre războiul aflat în curs la doar câteva sute de kilometri de graniţele noastre.

 • „Dodes’ka-den 2018“. Jurnal de Cannes 1
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dodes’ka-den 2018“. Jurnal de Cannes 1

  Conform organizatorilor, Les Films de Cannes à Bucarest a debutat în forţă în acest weekend, cu peste 5000 de spectatori în săli, cu masterclass-uri ale unor maeştri ai cinematografului mondial contemporan precum Asghar Farhadi, Carlos Reygadas, Manuel Claro ori Gaspar Noé, cu proiecţii sold-out şi cu o emoţionantă gală dedicată lui Lucian Pintilie. Ţările-vedetă ale acestei ediţii sunt Japnia şi Mexicul, una mai exotică decât alta.