Cannes 2023: De reținut și de spus și celorlalți

0
0
Publicat:

Din filmul unei tinere maliene: „Banel și Adama”, că o furtună de nisip e mai rea decât ploaia antipatică de la Cannes și că există un înger scrib, care ne contorizează faptele bune și pe celele rele.

Din Firebrand cu Jude Law în rolul lui Henric al VIII-lea (care nu reușeste să-l eclipseze pe Richard Burton), că femeile, chiar și Reginele au cunoscut violența domestică înainte să se fi inventat termenul. Alicia Vikander strălucită în Catherine, care vrea o biblie în englezește pentru ca toată lumea să poată comunica direct cu Atotputernicul Dumnezeu.

În the Breaking ice, ce viseaza chinezii tineri și liberi și cât de spectaculos poate fi un labirint din blocuri de gheață.   

Din clasicul muzical Sarafima, revoltele din Africa de Sud, și pe genericul final prezenta lui Nelson Mandela la premiera din 1992.

Din Bonnard Pierre și Marthe, cum se poate picta cu pânza pe perete și apoi dezlipită și cum o muză devine eternă și soție.

Din Portret cu fantome povestea cinematografelor dispărute și că nu trebuie construite peste foste cimitire.

Din Omar la fraise că poate fi și căpșuna preferată a mamei lui sau cea cu cuie pentru o profă care l-a apostrofat, dar și freza dentistului, pentru un criminal de temut.

May December e distanța de vârstă și putere între cei care se află în cuplu. În cazul dat un coreano-american de 13 ani și ea trecută de prima tinerețe. Poveste reală, dar cam isterică.

Din filmul turcului genialului Ceylan că a strecurat câteva acorduri din melotia La Boheme a armeanului Aznavour.

Mai caut detalii de împărtășit.   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite