Zelenski, paralele între război, dictatori şi situaţia dificilă a Ucrainei, la Festivalul de Film de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto CNN
Foto CNN

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ţinut un discurs virutal la ceremonia de deschidere a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Zelenski a vorbit despre legătura dintre film şi realitate dar şi despre rolul cinematografiei în timpul dictaturii lui Hitler, relatează news.ro. 

Acesta a făcut referire la filmul "Marele Dictator", cu Charlie Chaplin în rol principal, din anii 1940, despre care a spus că nu l-a distrus atunci pe adevăratul dictator dar cinematograful a încetat să mai fie tăcut, din toate punctele de vedere. 

"Nu l-a distrus la momentul respectiv pe adevăratul dictator, dar datorită cinematografiei şi datorită acestui film, cinematograful a încetat să mai fie tăcut, din toate punctele de vedere. Cinematograful vorbea şi era vocea viitoarei victorii a libertăţii. Din nou, la fel ca în trecut, există astăzi un dictator" şi "din nou, există un război pentru libertate" şi "din nou, la fel ca în trecut, cinematograful nu trebuie să tacă", a spus Zelenski în timpul discursului de la Cannes. 

Preşedintele ucrainean a transmis că este convins că în războiul din Ucraina "dictatorul va pierde". 

"Noi vom câştiga în acest război. Glorie Ucrainei", a mai adăugat Zelenski. 

Nu este prima apariţie a lui Zelenski la un astfel de eveniment. În luna aprilie liderul de la Kiev a avut un discurs la Gala premiilor Grammy unde care a spus: "Războiul. Ce este mai opus decât muzica".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite