Misterul exploziei ciudate care a zguduit orașul Cannes de două ori: avion supersonic, activitate militară sau cutremur?

0
Publicat:

Speculații abundente și autorități în căutare de răspunsuri, după ce miercuri, în jurul orei locale 17:00, două presupuse cutremure au fost resimțite în zona Cannes, până la Fréjus. Un val de dezbateri a izbucnit pe rețelele sociale, în încercarea de a explica fenomenul, ce pare să fi fost provocat de o explozie misterioasă, relatează Le Figaro.

Orașul Cannes FOTO Arhivă
Orașul Cannes FOTO Arhivă

O explozie misterioasă a zguduit zona orașului Cannes, alimentând speculațiile cu privire la originea sa. Autoritățile locale au confirmat că nu a fost vorba de un cutremur, iar site-urile oficiale de monitorizare seismică nu au înregistrat niciun incident în zonă.

Contrar celor relatate, site-urile oficiale de monitorizare seismică, şi anume Bureau Central de la Sismologie Française (Biroul Central Francez de Seismologie) și Géoazur, nu au înregistrat niciun incident seismic în zona Cannes, a declarat Prefectura Alpes-Maritimes.

Cu toate acestea, oamenii au resimțit două mișcări seismice distincte, ce le-au ridicat întrebări cu privire la natura evenimentului.

Speculațiile apărute în mediul online

OK, poate că nu a fost un cutremur, dar ce a fost? Adevărul este într-adevăr prea greu de găsit în această țară, a comentat un internaut iritat, ca răspuns la mesajul oficial.

Speculațiile cu privire la originea exploziei misterioase au cuprins, apoi, rețelele sociale, iar utilizatorii și-au dat frâu liber imaginației.

Mulți au sugerat diverse teorii ale conspirației, inclusiv că un avion supersonic ar fi depășit bariera sunetului sau că ar fi existat o activitate militară în zonă. Există chiar și persoane care au făcut referire la implicarea lui Vladimir Putin în acest incident neobișnuit.

Mă bazez pe experți în munca mea, dar eu nu sunt unul dintre ei, nu asta este meseria mea, a declarat Stéphane Liautaud, coordonator pentru cutremure în departamentul Alpes-Maritimes.

Autoritățile au tratat cu cea mai mare rigoare acest subiect. Cu toate acestea, chiar și după 24 de ore, răspunsul la întrebarea despre natura și originea exploziei rămâne un mister. Contactată, delegaţia militară departamentală din Alpes-Maritimes spune că nu ştie nimic.

Nu că nu am vrea să spunem nimic, dar nu ştim dacă există vreo legătură cu vreo activitate militară”, a declarat instituţia.

O persoană a sugerat, în mod ironic pe rețelele sociale, că ar fi fost vorba despre o „halucinație colectivă”. Prefectura continuă să cerceteze incidentul în încercarea de a obține răspunsuri concrete.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite