Stiri despre aderare ue

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Andrei Pleşu: „Ieşirile în piaţă au efect într-o ţară normală, în care există o democraţie statică şi reactivă. Deocamdată, sunt foarte îngrijorat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu: „Ieşirile în piaţă au efect într-o ţară normală, în care există o democraţie statică şi reactivă. Deocamdată, sunt foarte îngrijorat”

  Luni, la Facultatea de Litere, a avut loc o dezbatere moderată de academicianul Mircea Dumitru, cu tema „Întrebările şi neliniştile Europei”. În vreme ce majoritatea cetăţenilor urmăreau ultimele declaraţii ale celor de la guvernare, în sala de lectură a facultăţii, Andrei Pleşu, unul dintre invitaţi, mărturisea că „dacă reprezentanţii României în forul european se numesc Grapini, Viorica Dăncilă şi alţii, nu-mi fac nicio iluzie".

 • Şeful diplomaţiei macedonene promite roşii proaspete şi gustoase pentru toţi cei care vor sprijini intrarea ţării sale în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful diplomaţiei macedonene promite roşii proaspete şi gustoase pentru toţi cei care vor sprijini intrarea ţării sale în UE

  O porţie de tomate proaspete în schimbul sprijinirii Macedoniei în demersul său de a se alătura blocului comunitar. Asta a promis ministrul macedonean de Externe, Nikola Dimitrov, cu doar două zile înainte de Consiliul Afacerilor Generale de marţi, în care se vor purta discuţii inclusiv pe tema extinderii Uniunii Europene, transmite euronews.com.

 • Aderarea ţărilor din Balcanii de Vest la UE ar putea fi finalizată, fiind susţinută de importanţa strategică a regiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aderarea ţărilor din Balcanii de Vest la UE ar putea fi finalizată, fiind susţinută de importanţa strategică a regiunii

  Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest a avut loc la Sofia, Bulgaria, pe data de 17 Mai 2018. Această reuniune a vizat reafirmarea angajamentului Uniunii Europene faţă de aderarea ţărilor din Balcanii de Vest. Economiştii Coface văd ca posibilă aderarea la UE, mai ales că ar contrabalansa prezenţa rusă şi chineză în regiune.

 • Românii la 10 ani de la aderarea la UE: ce-au primit
şi ce-au pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii la 10 ani de la aderarea la UE: ce-au primit şi ce-au pierdut

  Peste jumătate dintre români consideră că vocea lor este auzită în Uniunea Europeană, iar mare parte din ei susţin că aderarea României la UE a adus mai multe avantaje decât dezavantaje. România s-ar fi dezvoltat mai puţin dacă n-ar fi fost stat membru, arată vocea majorităţii românilor intervievaţi de Comisia Europeană pentru un sondaj realizat cu ocazia a 10 ani de când ţara noastră este membră a blocului comunitar.

 • 10 ani de UE. Ce a câştigat România în ultimul deceniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani de UE. Ce a câştigat România în ultimul deceniu

  România a sărbătorit, la 1 ianuarie 2017, primul deceniu în Uniunea Europeană, organism care adus nenumărate avantaje românilor, de la libera circulaţie în Europa până accesul pe piaţa muncii şi la studii în marile universităţi de pe bătrânul continent, potrivit analizei specialiştilor.

 • Adevărul Live: Deturnează corupţia visul european al Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Deturnează corupţia visul european al Republicii Moldova?

  De la ora 11.00, specialistul în geopolitică Marius Văcărelu vine în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre scandalurile la nivel înalt care au adus, încă o dată, Republica Moldova în atenţia capitalelor europene. De la reţinerea lui Vlad Filat şi eliberarea lui Renato Usatâi, sunt problemele oligarhilor motive suficiente pentru a deturna ambiţiile europene ale Republicii Moldova?

 • Soluţia turcească la criza refugiaţilor, „o afacere murdară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţia turcească la criza refugiaţilor, „o afacere murdară“

  Cancelarul german şi-a oferit susţinerea pentru grăbirea aderării Turciei la UE, la schimb pentru cooperarea Ankarei în combaterea celei mai mari crize a refugiaţilor pe care o cunoaşte Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace.

 • Un „băiat rău“ la poarta UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „băiat rău“ la poarta UE

  21 ianuarie 2014 - ziua în care au demarat negocierile de aderare a Serbiei la UE. Belgradul are în spate un drum lung, iar în faţă negocieri dificile. Nu în ultimul rând, Germania, sătulă de atâtea extinderi, va îngreuna procesul.

 • Georgia tot mai departe de UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Georgia tot mai departe de UE

  Un nou limbaj în proiectul tratatului de asociere dintre UE şi Georgia alimentează suspiciunile referitoare la amânarea pe termen indefinit a expansiunii Uniunii Europene spre est. În textul agreat la Bruxelles de către negociatori, este stipulat un nou termen-„ţară est-europeană“- pentru caracterizarea Georgiei.

 • Cum schimbă datele în Balcani aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum schimbă datele în Balcani aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană

  La 22 de ani după războiul care a dus la desprinderea de fosta Iugoslavie, de luni, Croaţia devine cel de-al 28-lea membru al Uniunii Europene. Micul stat este al doua entitate din fostă Republică Iugoslavă şi prima dintre protagoniştii războaielor din anii '90 care se alătură UE. Niciun membru recent nu a urmat o cale mai sinuoasă ca acest stat, notează „Financial Times“.

 • Croaţia intră în Uniunea Europeană, frustrarea rămâne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Croaţia intră în Uniunea Europeană, frustrarea rămâne

  Există o anumită ironie în aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană. Evenimentul se întâmplă tocmai când britanicii sunt din ce în ce mai convinşi că trebuie să părăsească uniunea, când grecii au văzut că darurile trebuie plătite cu dobânzi mari, când românii şi bulgarii şi-au dat seama că străzile din capitalele occidentale nu sunt pavate cu aur. Însă aderarea târzie a Croaţiei este o nedreptate.

 • Ce îi atrage pe romi la Neukölln
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îi atrage pe romi la Neukölln

  Exodul romilor din Fântânele cu destinaţia Berlin, intenţia UE de a relua negocierile de aderare cu Turcia şi 50 de ani de la istoricul discurs rostit de preşedintele SUA, John F. Kennedy, în Berlinul de Vest sunt câteva din subiectele abordate astăzi în presa germană.

 • Croaţii îşi aleg reprezentanţii în Parlamentul European
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Croaţii îşi aleg reprezentanţii în Parlamentul European

  Duminică, croaţii merg la urne ca să voteze cei 12 parlamentari care le vor reprezenta interesele în Parlamentul European. Totuşi, în Croaţia, ţara care urmează să adere la Uniunea Europeană la 1 iulie, apetitul pentru blocul comunitar este tot mai scăzut, pe fondul crizei economice care afectează fosta republică iugoslavă.

 • Zagreb nu e gata, dar Croaţia intră în UE...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zagreb nu e gata, dar Croaţia intră în UE...

  Am citit şi recitit acest articol, şi totuşi nu înţeleg ceva: cum de este posibil ca croaţii să fie corupţi, clientelişti ş.a.m.d. şi să nu fie supuşi mecanismului de monitorizare, asemeni României şi Bulgariei? Zagreb nu este gata.

 • Angela Merkel acceptă noi discuţii privind aderarea Turciei la UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel acceptă noi discuţii privind aderarea Turciei la UE

  Cancelarul german Angela Merkel s-a arătat sceptică cu privire la aderarea Turciei la Uniunea Europeană, însă a declarat că este deshisă renegocierilor cu oficialii de la Ankara pentru a da un nou impuls discuţiilor internaţionale, se arată într-o înregistrare publicată sâmbătă pe site-ul său, cu o zi înainte de vizita în Turcia.

 • Europarlamentarul PDL Monica Macovei cere introducerea unui MCV pentru Croaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europarlamentarul PDL Monica Macovei cere introducerea unui MCV pentru Croaţia

  Macovei, care face parte din familia Popularilor Europeni, a propus ca Uniunea Europeană să stabilească, în colaborare cu autorităţile croate, un mecanism de monitorizare care să evalueze modul în care Croaţia va aplica măsurile privind gestionarea conflictelor de interese, combaterea corupţiei şi a criminalităţii organizate şi reforma sistemului judiciar, după ce va adera anul acesta la UE.

 • Tadici și Nikolici, cot la cot pentru alegerile prezidențiale din Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tadici și Nikolici, cot la cot pentru alegerile prezidențiale din Serbia

  Liderul opoziţiei populiste, Tomislav Nikolici, şi preşedintele sârb în exerciţiu Boris Tadici sunt aproape la egalitate în cursa pentru alegerile prezidenţiale, la fel ca partidele lor pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc la 6 mai, anunţă un sondaj publicat luni.

 • România i-a ţinut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România i-a ţinut "ostatici" pe sârbi. Ce a primit? O amânare în loc de o decizie pe Schengen

  România a obţinut pe Schengen - obiectul de politică externă ratat - o nouă promisiune de la UE, la cel mai înalt nivel, că va avea o decizie privind aderarea în toamnă, cu toate diligenţele diplomatice şi măsurile necesare pentru a-i convinge pe cei care mai au reţineri - Olanda - că România şi Bulgaria merită să facă parte din spaţiul fără frontiere.

 • Şeful PE, neamţul Martin Schulz, a sărit în apărarea României şi i-a criticat pe liderii UE că au tolerat acţiuni „inacceptabile” ale Olandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful PE, neamţul Martin Schulz, a sărit în apărarea României şi i-a criticat pe liderii UE că au tolerat acţiuni „inacceptabile” ale Olandei

  Preşedintele Parlamentului European, social democratul Martin Schulz (Germania), a criticat Olanda pentru poziţia faţă de România şi Bulgaria şi a acuzat-o că blochează aderarea acestora la Schengen doar din cauza intereselor politice interne. În plus, Schulz a adus problema site-ului olandez anti est europeni în atenţia şefilor de stat şi de guverne de la summitul UE pe care i-a criticat pentru lipsa de atitudine.

 • Am rămas prieteni doar cu Marea Neagră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am rămas prieteni doar cu Marea Neagră

  România a blocat până în ultimul moment acordarea statutului de candidat la UE pentru Serbia. Bucureştiul a obţinut  monitorizarea de către UE a respectării drepturilor minorităţii româneşti din Serbia.

Modifică Setările