Şeful diplomaţiei macedonene promite roşii proaspete şi gustoase pentru toţi cei care vor sprijini intrarea ţării sale în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O porţie de tomate proaspete în schimbul sprijinirii Macedoniei în demersul său de a se alătura blocului comunitar. Asta a promis ministrul macedonean de Externe, Nikola Dimitrov, cu doar două zile înainte de Consiliul Afacerilor Generale de marţi, în care se vor purta discuţii inclusiv pe tema extinderii Uniunii Europene, transmite euronews.com.

Astfel, notează sursa citată, într-o acţiune de dublă promovare, Dimitrov nu numai că a încercat să prezinte roşiile din ţara sa drept „cele mai gustoase din lume“, ci a şi promis, într-un mesaj postat pe Twitter, să trimită un pachet de astfel de tomate oricărei persoane care susţine începerea negocierilor de aderare a ţării sale la UE.

Compromisul la care au ajuns recent autorităţile de la Skopje şi Atena cu privire la redenumirea Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei (FYROM) în „Republica Macedonia de Nord“, punând capăt astfel îndelungatei dispute dintre cele două state pe această temă, ar putea pava drumul Macedoniei către aderarea la UE şi NATO.

Însă Franţa şi Olanda şi-au exprimat deja reticenţa cu privire la lansarea negocierilor cu Macedonia şi Albania de teamă că decizia ar putea încuraja şi mai mult sentimentele anti-imigraţie din blocul comunitar. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri