Bolile cardiace se agravează pe caniculă. Ce măsuri indică medicii cardiologi 0

Vremea excesiv de caldă poate pune probleme mai ales persoanelor care suferă de boli cronice. În păstrarea unei temperaturi corporale constante sunt implicate toate organele şi ţesuturile, dar sistemul cardiovascular este printre cele mai solicitate.

Bolile cardiace se agravează pe caniculă. Ce
măsuri indică medicii cardiologi Vezi comentarii 0
Medicină
Articol publicitar

Transplantul de măduvă, tratament pentru bolile autoimune?

Transplantul de măduvă, tratament pentru bolile autoimune?

Nu se poate estima cu certitudine câte persoane suferă din cauza bolilor autoimune, însă ţinând cont de faptul că diagnosticarea poate dura ani de zile, pacienţii abandonează procesul.  În plus, uneori, simptomatologia nu este atât de severă încât să aducă pacientul la medic, de aceea numărul bolnavilor depăşeşte numărul celor aflaţi în tratament.

Care sunt cele mai mari greşeli pe care le fac părinţii în primii ani de viaţă ai bebeluşului? Aflăm la Adevărul Live

Care sunt cele mai mari greşeli pe care le fac părinţii în
primii ani de viaţă ai bebeluşului? Aflăm la Adevărul Live

România are, în continuare, cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană. Ţara noastră e pe primul loc în Europa la numărul de cezariene. Alăptarea exclusivă se face rarisim. În aceste condiţii, vorbim la Adevărul Live cu două asistente medicale care sunt şi educatori perinatali în cadrul Asociaţiei Samas, despre nevoile bebeluşilor încă dinainte să vină pe lume pentru a fi feriţi de boli.

Ce obiceiuri cresc riscul cancerului de piele

Ce obiceiuri cresc riscul cancerului de piele

În fiecare an, peste 130 de mii de persoane sunt diagnosticate cu cancer de piele, la nivel mondial, spun ultimele statistici ale Oganizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Pânî la vârsta de 50 de ani, femeile sunt mai predispuse la afecţiune, în timp ce bărbaţii sunt de două ori mai expuşi, spre deosebire de femei, după ce trec de vârsta de 60 de ani.

Am vorbit săptămâna trecută la Copenhaga cu o jurnalistă din Zimbabwe care îmi zicea că la ea în ţară lumea încă mai crede că trebuie să bei nu mai ştiu ce cocktail cu balegă de elefant ca să ai mai puţine dureri la naştere. Iar când a fost însărcinată, mama ei a avut grijă să îi facă rost de balegă de la piaţă. Sună aşa de deplasat?

luna trecuta · comentarii (9)

Psihoterapia cu ajutorul realităţii virtuale nu mai este un subiect science fiction. Terapia în virtuo, cum a fost denumită, este folosită cu succes încă din anii ’90 în SUA, iniţial ca un proiect al armatei pentru soldaţii care se întorceau de pe front şi sufereau de Stres Post Traumatic.

luna trecuta · comentarii (0)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 luni · comentarii (2)

Aceast titlu aiuritor, demn de un tabloid, nu l-aţi văzut pe burtierele îngălbenite ale televiziunilor pentru că doar jumătate din el spune adevărul – iar contextul dramei este fals. Şi totuşi, – în fiecare zi, peste 200 de persoane îşi pierd viaţa doar pentru că locuiesc în această ţară, doar pentru că infecţiile pe care le dobândesc în spitale, unde se internează pentru cu totul alte motive, omoară.

acum 2 luni · comentarii (32)

De astăzi funcţia de ministru al Sănătăţii este asumată de către premierul Dacian Cioloş, inedit fiind că nu l-a demis pe domnul Achimaş, ci l-a trecut neoficial pe post de prim secretar de stat! La Cluj, vicepremierul Dîncu a lămurit lucrurile, Achimaş este inamovibil deoarece - „Lucrează foarte bine cu domia sa”! Cu acelaşi prilej, sănătatea este declarată, pentru prima oară, prioritatea numărul 1 a Guvernului!

acum 2 luni · comentarii (18)

Orice cititor al unui articol de ziar privind infecţiile intraspitaliceşti poate cădea un pic pe gânduri. Oare ce se întâmplă? Nu avem antibiotice? Nu ştim să întreţinem curăţenia? Sunt spitalele noastre atât de infectate încât nu se mai poate face nimic? Este o răfuială între doctori, îşi varsă unii frustrările lansând acuze fără noime sau ăştia chiar vor să ne omoare cu zile?

acum 2 luni · comentarii (24)

În anii 60, Stanley Milgram, un psiholog american, a efectuat un experiment social care, deşi a fost îndeajuns de contestat de-a lungul vremii, arată un lucru cert: oamenii sunt capabili să îi pedepsească pe alţii fără să fie constrânşi. S-a luat în calcul, în timpul procesului de la Nurenberg (sau filme precum A Few Good Men), scuza legală: „Eu nu am vrut, doar ascultam ordine”.

acum 2 luni · comentarii (3)

O parte a sistemului sanitar sta să dea în clocot. Nu este absolut nicio surpriză. Cel puţin pentru cei din interiorul sistemului. În urmă cu puţin timp (ora 17, joi) CASMB (Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti) anunţa medicii din Bucureşti că se pot duce până la ora 24 să semneze prelungirea contractelor.

acum 3 luni · comentarii (5)

Ce se întâmplă, doctore? Mor românii pe capete. De mai multe luni România este bulversată de numărul mare de îmbolnăviri, urmate de decese. S-ar putea să fie fără precedent în ultimii 30 de ani, nu am o statistică precisă în acest sens, dar pare – cel puţin din mass-media – că numărul deceselor este în creştere, în ultimele luni. Mor bătrâni, oameni în puterea vârstei şi, în special, copii.

acum 4 luni · comentarii (4)

Ceea ce s-a întâmplat cu ultimul bebeluş internat la „Marie Curie“, miercuri, ne arată că în sistemul românesc de sănătate nu este loc nici pentru pacienţi, nici pentru medicii care îndrăznesc să vadă lucrurile aşa cum sunt, nu aşa cum spun marii lideri de opinie

acum 4 luni · comentarii (7)

Se spune că „cchii sunt oglinda sufletului“! Într-adevăr, ochii ne dezvăluie, dăcă ştim să-i privim aşa cum trebuie, indicii preţioase referitoare la corpul nostru fizic, psihic şi emoţional, la predispoziţiile genetice, la influenţa factorilor de mediu, a stilului nostru de viaţă asupra stării de sănătate.

acum 4 luni · comentarii (0)

Perioada Sărbătorilor de Iarnă a sosit cu multă bucurie, dar şi cu mese îmbelşugate (şi gustoase), de multe ori stropite cu alcool. Să nu uităm de cozanaci, prăjituri, torturi. Am luat câteva kg în plus, sistemul digestiv, ca şi ficatul, a fost suprasolicitat, deci este momentul să ne oferim un mic repaus alimentar.

acum 6 luni · comentarii (1)

„Ce înseamnă, de fapt, asocierea sărbătorilor cu o cantitate industrială de mâncare şi alcool?”, mă întreabă editorul secţiunii de bloguri a ziarului Adevărul. Publicul românesc s-a obişnuit ca la final de an, presa şi televiziunile să invite medici, psihologi, nutriţionişti etc. care să le explice oamenilor de ce nu e bine să facă abuz de sare, zahăr, grăsimi şi alcool.

acum 6 luni · comentarii (2)

În urmă cu două luni am început să mă simt rău. În mod previzibil, înainte să las anxietatea generată de incertitudine să mă domine, am încercat, ca oricine, să găsesc o cauză şi un sens în ceea ce mi se întâmplă. Ca să putem exista avem nevoie de liniaritate, coerenţă, dar mai ales de sens.

acum 7 luni · comentarii (0)
Postari Recente