Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan 0

Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan. Guvernul a aprobat, miercuri, trecerea în domeniul public al Municpiului Bucureşti a terenului de peste 47.000 de metri pătraţi din Şoseaua Pipera necesar construirii Spitaluluii metropolitan. Investiţşia trebuie realiztă în 20 de ani.

Guvernul a aprobat trecerea în domeniul public al Municipiului Bucureşti a terenului din Pipera necesar pentru realizarea Spitalului Metropolitan Vezi comentarii 0

Megaproiect dezvoltat în Sectorul 5: un nou cartier cu 40.000 de
locuinţe, maternitate, sală polivalentă, bazin olimpic, muzeu şi şcoli

Sectorul 5 din Capitală va găzdui un megaproiect în zona Antiaeriană, unde va fi construit un cartier cu 40.000 de locuinţe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ şi unităţi de învăţământ. Proiectul va fi implementat de Primăria Sectorului, printr-un acord cu Banca Mondială.

Firea: Până la sfârşitul lunii aprilie va fi pus în dezbatere publică masterplanul pentru managementul integrat al deşeurilor

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat marţi că municipalitatea va pune în dezbatere publică până la sfârşitul lunii aprilie masterplanul pentru managementul integrat al deşeurilor, care prevede responsabilităţile în cee ce priveşte deşeurile, precum şi sancţiunile care vor fi aplicate în cazul în care aceste responsabilităţi nu vor fi respectate.

Poliţia Capitalei a destructurat un grup infracţional specializat în infracţiuni de înşelăciune cu autoturisme de lux

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Bucureşti au reţinut, în urma unor percheziţii efectuate astăzi 19 martie a.c., patru persoane suspectate de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu autoturisme de lux. Potrivit autorităţilor aceştia închiriau autoturisme din ţările UE pe care le amanetau în România după ce întocmeau contracte de vânzare-cumpărare false.

/ comisia europeana

Metrorex: A avut loc o primă discuţie cu reprezentanţii Comisiei Europene în legătură cu linia de metrou 1 Mai – Otopeni

Metrorex, compania de stat care administrează reţeaua de metrou din Bucureşti, a anunţat sâmbătă că reprezentanţii Metrorex, ai Ministerului Fondurilor Europene si ai Ministerului Transporturilor au avut o primă discuţie cu reprezentanţii Comisiei Europene (CE) cu privire la clarificările cerute în legătură cu proiectul Magistrala 6, linia de metrou 1 Mai – Otopeni.

Dacă aş spune că oamenii aşteaptă tramvaiul 36 în câmp în Pipera aş minţi. Ei nu stau în câmp, ci peste drum de un câmp, la marginea pustiului. Sigur, „staţia“ e doar un cuvânt aruncat într-o conversaţie, „Ce faci?“, „Sunt în staţie, aştept 36-le, mă duc acasă, nu ştiu când ajung“. Staţia nu există. Există un loc unde, în urma unei convenţii sociale, nişte oameni au înfipt un par pe care au scris un nume.

acum 21 zile · comentarii (23)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 23 zile · comentarii (1)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 27 zile · comentarii (5)

Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.

acum 27 zile · comentarii (11)

Toţi plătim să ni se colecteze gunoiul menajer. E absolut normal să plătim. Doar că taxa de gunoi nu e un bir de pe vremea sultanului, e preţul unui serviciu. Iar dacă la magazin ai de plătit numai merele pe care le cumperi, nu toate merele din depozit pe care vrea să ţi le taxeze magazinul, la fel e (sau ar trebui să fie) şi cu gunoiul: plăteşti în funcţie de cît gunoi produci.

acum 2 luni · comentarii (6)

Ieri, doamna Firea a lansat cea mai mare perdea de fum: a convocat un Comandament pentru fluidizarea traficului. S-a vorbit şi despre proiecte de viitor, gigacalorie şi despre campanii de denigrare. Iar la sfârşit, cei mai mulţi au răspuns la fentă: se vorbeşte într-una despre deplasarea bicicletelor pe linia de tramvai, fără să se discute despre rezultatele unui an (calendaristic) de „revoluţie în trafic“.

acum 3 luni · comentarii (16)
Postari Recente