UPDATE Tramvaiul care a luat foc azi în trafic a fost construit în 1975. RATB investighează cauzele incendiului

Un tramvai de pe linia 25 a luat foc, în această dimineaţă, în timp ce se afla în mers în zona AFI Cotroceni, la intersecţia Bulevardului Vasile Milea cu Timişoara. Cinci persoane s-au rănit după ce au sărit pe geam şi au fost transportate la spital. La faţa locului s-a acţionat cu două autospeciale de stingere, descarcerare şi SMURD, incendiul fiind lichidat în scurtă vreme. RATB cercetează cauzele incendiului.

Pieţele Rahova şi 13 Septembrie din Sectorul 5 vor intra într-un amplu proces de refacere

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat, marţi, că Pieţele Rahova şi 13 Septembrie vor intra „într-un amplu proces de refacere”. El a precizat că în Piaţa Rahova va fi alocat un spaţiu pentru noul sediu al Direcţie de Impozite şi Taxe Locale Sector 5, iar în Piaţa 13 Septembrie se iau în calcul şi alte variante pentru folosirea spaţiului, pe lângă rolul de piaţă.

Primăria Sectorului 5 vrea să dea 9 milioane de lei pentru proiecte de Centenarul Unirii: statui, „Grafitti istoric“ şi o gală de modă

„Grafitti istoric“ pe şcoli, amplasarea unei statui a Ecaterinei Teodoroiu sau a unui dac, realizarea unui mozaic din piese lego reprezentând momente istorice în holul Palatului Parlamentului şi care să intre în Cartea Recordurilor, dar şi prezentări de modă şi un calendar istoric „care să se constituie într-un veritabil manual de istorie“ sunt propuneri ale Primăriei Sectorului 5 pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii” Bucureşti - Ilfov organizează, sâmbătă, o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor, susţinute de pompieri-paramedici, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Capitală. Mai mult, toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi din Ilfov vor fi deschise pentru public.

Camil. Un nume aproape inventat, un nume pe care nu l-ai crede, dacă nu ţi-ar explica cineva că, da, părinţii lui fuseseră cititori înfocaţi de Camil Petrescu. Greu să te cheme Camil când lucrezi la o forjă. I se spusese în toate felurile, inclusiv Cămil. Ceea ce nu era tocmai rău. Ba era chiar amuzant. Era singurul Cămil din lume.

acum 28 zile · comentarii (9)

Pe data de 19 iulie, un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti anunţa faptul că „Primarul general, Gabriela Firea, s-a întâlnit la sediul Municipalităţii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a discuta mai multe aspecte legate de îmbunătăţirea condiţiilor de trafic din Capitală“.

luna trecuta · comentarii (3)

Bucureştenii sînt obişnuiţi, mai degrabă, cu vuietul maşinilor şi cu ţiuitul claxoanelor, cu ritmuri de manea şi „n-aveţi un leu să iau o pîine?”, sunete pe care le păstrează mereu în fundal. Aşa încît, în drumurile noastre zilnice, deseori nu mai observăm unele din lucrurile care ne înconjoară şi nu mai sîntem conştienţi de tot restul universului sonor din jur. Mai ştim să ascultăm cu atenţie Bucureştiul?

luna trecuta · comentarii (0)

Bă, Gheorghe, ăsta care doarme peste drum, la umbră, e Nicoliţă al nostru? Gheorghe dă din umeri şi soarbe din bere. Bă, Gheorghe, ia uită-te la el cum doarme la umbră! El e? Că are pantalonii lui. Gheorghe face un efort cumplit, se întoarce şi se chiorăşte prin gardul Terasei Fericirii. Mormăie: nu e, bă, el. E altu. Păi şi atunci de ce are are pantalonii lui, bă, Gheorghe?

luna trecuta · comentarii (9)

Am fost martorul „scandalului” de la Primărie. De fapt, sunt chiar persoana agresată de poliţistul local din imagine. De aceea, cred că sunt în măsură să spun ce s-a întâmplat pe data 8 iunie 2017 la Primăria Capitalei. Dar nu o voi face. Voi lăsa înregistrările video s-o facă în locul meu.

acum 2 luni · comentarii (6)

Între altele, ţoapa română are obiceiul să-şi parcheze maşina (de regulă luxoasă) în poarta casei tale, aşa încît, dacă vrei să ieşi în stradă la volanul maşinii proprii, sau, întorcîndu-te de la slujbă, vrei să parchezi în înghesuitul spaţiu de lîngă poartă, să fii blocat. În genere, n-ai ce-i face. Stai şi înjuri.

acum 5 luni · comentarii (214)
Postari Recente