Gabriela Firea: „Maşinile care blochează transportul în comun sau circulaţia vor fi ridicate cu o platformă de la Administraţia Străzilor” 7

Maşinile care vor bloca circulaţia sau transportul în comun vor fi ridicate de o platformă a Administraţiei Străzilor. Aşa a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că a fost emisă o lege pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal şi care are norme de aplicare ce urmează să fie însuşite de primăriile de sector.

Gabriela Firea: „Maşinile care blochează transportul în comun sau circulaţia vor fi ridicate cu o platformă de la Administraţia Străzilor” Vezi comentarii 7

Cod portocaliu de ger în Bucureşti: temperaturile vor scădea până la minus 20 de grade

Capitala va fi de luni sub Cod portocaliu de ger. Temperaturile vor fi, în noaptea de luni spre marţi, de minus 18 – minus 20 de grade, iar în zona preorăşenească vor ajunge la minus 23 de grade, ce reprezintă maximul de temperaturi negative din această iarnă, a anunţat, luni, reprezentantul Administraţiei Naţioanale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

UPDATE Incendiu în Piaţa Romană din Capitală, la subsolul unui bloc, cu degajări mari de fum. O persoană a decedat

Un incendiu a izbucnit, duminică seară, la subsolul unui bloc din Piaţa Romană din Capitală, cu degajări mari de fum, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. Un bărbat de 60 de ani a decedat după ce fusese găsit de pompieri în stop cardio-respirator, la subsolul clădirii. Pentru stingerea incendiului au intervenit patru maşini de pompieri, o autoscară şi o ambulanţă, nefiind semnalate victime.

Firea: Dacă sunt probleme cu deszăpezirea sau cu furnizarea energiei, sunaţi la 0 800 800 869. Brigada Rutieră: Lăsaţi maşinile acasă!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că locuitorii Bucureştiului pot suna gratuit la numărul de telefon 0 800 800 869, în cazul în care au probleme cu deszăpezirea ori cu alimentarea cu energie electrică sau termică, în timp ce Brigada Rutieră a Capitalei face un apel ca şoferii să nu folosească vineri autoturismele personale, pentru a se putea deszăpezi eficient străzile.

Târgul Gaudeamus a început miercuri în Bucureşti şi mi-am făcut o listă cu şase evenimente pe care mi-ar plăcea să nu le ratez. Lista nu e completă, dar numele de pe ea sunt de neratat! În primul rând, e vorba de lansarea volumul „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, publicat la Editura Integral şi semnat de jurnalista Ramona Ursu.

acum 2 luni · comentarii (11)

OPTAR invită cetăţenii din 9 oraşe să ajute asociaţia pentru a dovedi faptul că respectivele oraşe nu sunt accesibilizate la nevoile persoanelor cu dizabilităţi. În acest fel, administraţiile pot fi forţate să propună măsuri şi să prevadă fonduri pentru a respecta legea Legea 448 din 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

acum 3 luni · comentarii (0)

Când s-au deschis blogurile Adevărul.ro, am fost contactat pentru a promova munca pe care o depun în cadrul asociaţiei OPTAR sau pentru a-mi exprima opinii pe subiecte de interes. În acest material, în scopul informării celor interesaţi, voi descrie activităţile la care am participat sau voi participa astăzi şi mâine, ca membru al asociaţiei.

acum 3 luni · comentarii (5)

Pe scurt, povestea este asta: toate administraţiile locale afirma că urmăresc interesul cetăţenilor şi că promovează transparenţa atunci când cheltuiesc banii publici. Ca să aflăm dacă promisiunile sunt acoperite de fapte concrete, am solicitat d-nei Firea şi membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti sa adopte o Hotărâre prin care sa înceapă o campanie de informare a soluţiilor de decongestionare a traficului.

acum 3 luni · comentarii (0)

Un comunicat isteric al Primăriei Capitalei a fost transmis aseară către presa. Surprinzător, pentru prima dată, Primăria recunoaşte faptul că, pe subiectul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, asociaţia OPTAR a realizat mai multe întâlniri cu cetăţenii decât a realizat administraţia din Bucureşti. Chiar şi Consiliul Judeţean Ilfov a organizat mai multe, chiar dacă a organizat una singură.

acum 3 luni · comentarii (1)

Te deranjează ca pierzi două ore în trafic, zi de zi? Suferi din cauza poluării aerului din Bucureşti? Crezi ca oraşul ar trebui sa aibă un transport public civilizat? Te întrebi ce ar trebui făcut pentru ca pietonii sa poată folosi trotuarele? Ai vrea locuri de parcare pentru maşina ta, dar nu ştii care sunt soluţiile? Primăria trebuia să-ţi răspundă la aceste întrebări şi să-ţi explice soluţiile, deja.

acum 3 luni · comentarii (7)

La începutul anului 2014, Primăria Capitalei a primit 10 milioane de euro din partea Guvernului României pentru a realiza infrastructură pentru biciclete. Începând cu acelaşi an, până în decembrie 2015, o echipă de experţi români şi străini a lucrat pentru dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti-Ilfov.

acum 4 luni · comentarii (0)

Textul de mai jos cuprinde citate din discuţii, comentarii şi imagini surprinse pe data 21 septembrie 2016. Vă rog să citiţi acest text doar dacă sunteţi interesaţi să aflaţi cum mi-am petrecut 6 ore din viaţă încercând să solicit respectarea legii, remedierea unor proiecte dovedite ca având erori şi oprirea irosirii banilor publici.

acum 4 luni · comentarii (6)
Postari Recente