Părinţii copilului mort după ce ar fi mâncat shaorma, audiaţi la Poliţia Capitalei. Ce au declarat

Părinţii copilului de trei ani care a murit după ce a mâncat shaorma de la un restaurant fast-food din Sectorul 2 au fost audiaţi, sâmbătă seară, la Poliţia Capitalei. Surse judiciare spun că părinţii au sunat la ambulanţă după o noapte în care copilului i-ar fi fost rău şi le-au fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede 112 deoarece băieţelul avea momente în care îşi revenea.

Trei unităţi tip fast-food din Sectorul 2 al Capitalei, amendate de ANPC. Un copil a murit la spital după ce ar fi mâncat o shaorma din zonă

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au amendat, sâmbătă, pentru diverse nereguli, trei unităţi tip fast-food din sectorul 2 al Capitalei, aflate în zona restaurantului de unde ar fi mâncat shaorma copilul de trei ani mort la Spitalul Matei Balş. De asemenea, comisarii au retras zece kilograme de produse.

Regulament pentru 
amplasarea florăriilor în Sectorul 5: chioşcurile vor fi 
după acelaşi model, de maximum cinci metri pătraţi

Primăria Sectorului 5 propune un regulament pentru amplasarea florăriilor pe străzile din sector, astfel încât chioşcurile să aibă acelaşi model stabilit, de maximum cinci metri pătraţi, aşezate la anumite distanţe faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun, de instituţiile publice şi de trecerile de pietoni, potrivit unui proiect de hotărâre al primăriei.

Am scris în ultimul an de mai multe ori despre lipsa refugiilor în multe staţii de tramvai din Bucureşti şi am dat ca exemplu una pe care o folosesc eu foarte des, Fabrica de Glucoză. Acolo, în pustiu, vântul suflă mult mai tăios decât printre blocuri, mai ales de când perdeaua de copaci a fost decopertată din faţa câmpului, pentru a face loc branşării autostrăzii A3.

acum 2 luni · comentarii (26)

Dacă aş spune că oamenii aşteaptă tramvaiul 36 în câmp în Pipera aş minţi. Ei nu stau în câmp, ci peste drum de un câmp, la marginea pustiului. Sigur, „staţia“ e doar un cuvânt aruncat într-o conversaţie, „Ce faci?“, „Sunt în staţie, aştept 36-le, mă duc acasă, nu ştiu când ajung“. Staţia nu există. Există un loc unde, în urma unei convenţii sociale, nişte oameni au înfipt un par pe care au scris un nume.

acum 3 luni · comentarii (23)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 3 luni · comentarii (1)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 3 luni · comentarii (5)

Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.

acum 3 luni · comentarii (11)