Primăria Capitalei: Proiectul de construire a 67 de kilometri de piste de biciclete, aprobat de Ministerul Mediului; lucrările vor începe în acest an

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, sâmbătă seară, că a fost aprobat în Comisia Tehnico- Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri. Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro, iar realizarea pistelor va demara în acest an.

/ sorin oprescu

Nicuşor Dan: Dărâmarea clădirilor unde a locuit Vladimir Ghika a fost ilegală

Nicuşor Dan a anunţat vineri că instanţa a decis că dărâmarea a trei clădiri din strada Christian Tell nr. 16-18, unde a locuit monseniorul Vladimir Ghika, a fost ilegală, şi că Asociaţia Salvaţi Bucureştiul va depune plângeri penale pe numele celor pe care îi consideră responsabili pentru asta - Sorin Oprescu, arhitectul Gheoghe Pătraşcu, Andrei Chiliman şi Radu Boroianu.

Primăria Capitalei
 a majorat cu 50 la sută norma de hrană în spitalele din subordine

Primăria Capitalei a majorat cu 50 la sută norma de hrană pentru cele 19 spitale din subordinea municipalităţii, printr-un proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că a stabilit ca toate aceste spitale să fie verificate de Corpul de control, pentru a nu mai exista situaţiile în care unii angajaţi furau alimente.

/ klaus iohannis

Primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9) începe astăzi - participă preşedintele Iohannis, preşedintele Senatului francez, oficiali NATO

Primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9) începe miercuri, la Palatul Parlamentului fiind aşteptaţi preşedintele Klaus Iohannis preşedinţii Parlamentelor statelor membre ale Formatului Bucureşti, precum şi preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, preşedintele Adunării Parlamentare NATO, Paolo Ali, şi alţi oficiali de rang înalt din rândul NATO şi al statelor aliate.

Cel mai mare târg imobiliar din România a fost anulat. Organizatorii dau vina pe Primăria Capitalei

Târgul imobiliar tIMOn, programat să aibă loc în perioada 19-22 aprilie în Bucureşti, va fi anulat din cauza neprimirii în timp util a protocolului între Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi organizatori, au anunţat marţi organizatorii evenimentului. Organizatorii târgului au declarat că vor acţiona Primăria Bucureşti în judecată pentru recuperarea daunelor. Răspunsul oficialilor din Primăria Capitalei.

Aici se duc banii dumneavoastră! Firea vrea să investească, din banii bucureştenilor, într-un liceu şi o bază sportivă la Snagov

Gabriela Firea vrea să finanţeze construirea unei baze sportive şi a unui liceu cu internat în comuna Snagov, din Judeţul Ilfov, se arată într-un proiect de hotărâre ce urmează a fi discutat la şedinţa Consiliului General în data de 19 aprilie. Primăria Bucureşti susţine, într-un răspuns pe această temă, că acest proiect rezolvă o problemă reală a oraşului şi că nu exclude investiţiile în unităţile de învăţămând din Capitală.

Am scris în ultimul an de mai multe ori despre lipsa refugiilor în multe staţii de tramvai din Bucureşti şi am dat ca exemplu una pe care o folosesc eu foarte des, Fabrica de Glucoză. Acolo, în pustiu, vântul suflă mult mai tăios decât printre blocuri, mai ales de când perdeaua de copaci a fost decopertată din faţa câmpului, pentru a face loc branşării autostrăzii A3.

luna trecuta · comentarii (26)

Dacă aş spune că oamenii aşteaptă tramvaiul 36 în câmp în Pipera aş minţi. Ei nu stau în câmp, ci peste drum de un câmp, la marginea pustiului. Sigur, „staţia“ e doar un cuvânt aruncat într-o conversaţie, „Ce faci?“, „Sunt în staţie, aştept 36-le, mă duc acasă, nu ştiu când ajung“. Staţia nu există. Există un loc unde, în urma unei convenţii sociale, nişte oameni au înfipt un par pe care au scris un nume.

acum 2 luni · comentarii (23)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 2 luni · comentarii (1)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 2 luni · comentarii (5)

Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.

acum 2 luni · comentarii (11)

Toţi plătim să ni se colecteze gunoiul menajer. E absolut normal să plătim. Doar că taxa de gunoi nu e un bir de pe vremea sultanului, e preţul unui serviciu. Iar dacă la magazin ai de plătit numai merele pe care le cumperi, nu toate merele din depozit pe care vrea să ţi le taxeze magazinul, la fel e (sau ar trebui să fie) şi cu gunoiul: plăteşti în funcţie de cît gunoi produci.

acum 3 luni · comentarii (6)
Postari Recente