Viceprimar: Pasajul de la Piaţa Sudului va fi gata în două luni, lucrările la podul peste Dâmboviţa, încheiate în august 0

Lucrările de la pasajul subteran din Piaţa Sudului vor fi gata în luna aprilie a acestui an, iar podul peste Dâmboviţa, din zona de sud-est a Capitalei, va fi finalizat în august, urmând să fie începute lucrările la construcţia drumului care leagă podul de Şoseaua Olteniţei, a declarat pentru News.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Viceprimar: Pasajul de la Piaţa Sudului va fi gata în două luni, lucrările la podul peste Dâmboviţa, încheiate în august Vezi comentarii 0

Municipalitatea vrea să fie benzi unice pentru transportul public pe traseul care leagă Piaţa Presei de Piaţa Dorobanţi

Municipalitatea va propune aprobării în Comisia Tehnică de Circulatie a unor benzi unice pentru transportul public pe traseul care leagă Piaţa Presei Libere de Piaţa Dorobanţi, respectiv pe bulevardul Kiseleff, bulevardul Mareşal Prezan şi Calea Dorobanţi. Primăria Capitalei analizează alte 29 de trasee pe care ar putea fi trasate benzi unice pentru autobuz şi troleibuz şi 11 trasee doar pentru tramvaie.

VIDEO EXCLUSIV Scene incredibile în centrul Capitalei: o maşină este distrusă de gheaţa căzută de pe acoperişul unei clinici

Scene incredibile s-au petrecut ieri, în centrul Bucureştiului, lângă parcul Cişmigiu şi în apropierea Primăriei Capitalei: din cauza încălzirii bruşte, o cantitate impresionantă de gheaţă a căzut peste o maşină parcată în faţa unei clinici dezafectate, iar imaginile incredibile au fost surprinse de reporterii Adevărul.

Primăria Capitalei solicită Guvernului 4,2 hectare de teren pentru extinderea Parcului Herăstrău

Un proiect de hotărâre prin care Primăria Capitalei solicită Guvernului trecerea unei suprafeţe de teren de 4,2 hectare din administrarea Ministerului Afacerilor Externe în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, a fost aprobat, luni, în cadrul şedinţei CGMB. Terenul ar urma să fie alipit Parcului Herăstrău şi ulterior amenajat.

Asociaţiile de proprietari sunt în plin proces de „deliberare” în cadrul adunărilor generale anuale, ocazie cu care fiecare participant, personal sau prin reprezentant, îşi etalează cunoştintele în ale legilor, instalaţiilor, structurii de rezistenţă şi modului de calcul al listelor. De ce?

acum 10 zile · comentarii (12)

Asociaţia OPTAR a realizat un clip video care prezintă soluţii aplicate de administraţia oraşului Nantes (Franţa) pentru implementarea de benzi rezervate transportului public. Scopul materialului este de a informa cetăţenii şi administraţia despre necesitatea respectării principiilor planificării mobilităţii urbane durabile. Principiul de bază al unei astfel de planificări este informarea şi consultarea cetăţenilor, însă administraţia Firea, mai mult decât administraţiile precedente, a refuzat orice dialog cu cetăţenii.

acum 16 zile · comentarii (4)

Dacă aţi trecut de titlu şi deja citiţi aceste cuvinte, vă rog frumos să fiţi raţionali când citiţi argumentele. În ultimele zile am încercat să aflu contrarargumentele celor care „susţin” Guvernul Grindeanu. Dar nu am putut să scot de la ei decât că „Iohannis este de vină, că ia întărâtat!”. Niciunul nu a putut să treacă de această frază învăţată de pe posturile România TV şi Antena 3.

acum 19 zile · comentarii (7)

„Secretul” eficientizării transportului public este cunoscut în lume de câteva decenii: benzi rezervate şi un sistem de management al traficului axat pe nevoile transportului public. Cu ce ne ajută să mai cumpărăm 600 de mijloace de transport în comun dacă pe cele pe care le avem nu le folosim cum trebuie? În Bucureşti, viteza medie zilnică a mijloacelor de transport RATB este de 13 km/h.

luna trecuta · comentarii (3)

La data de 22.12.2016, Senatul României a adoptat Legea 540/2016 ce are în vedere modificarea Legii 230/2007 privind asociaţiile de proprietari. Nimic rău în a aduce propuneri legislative care să îmbunătăţească cadrul legal în materia asociaţiilor de proprietari, însă până la a distruge liniştea asociaţiilor pe de o parte şi până la a acorda asociaţiilor neguvernamentale posibilitatea de a administra prin intermediul altor persoane fizice, adică intermediere administrativă, este cale lungă.

luna trecuta · comentarii (4)

Cei implicaţi în activitatea asociaţiilor de proprietari cad uneori în păcatul propriului interes sau unui interes de grup, afectând în acest fel interesul comun. Legislaţia în materia asociaţiilor de proprietari consacră şi anumite drepturi ale proprietarilor, drepturi ce trebuie exercitate fără niciun fel de reţinere. Orice fel de derapaj al celor ce decid în numele şi pe seama proprietarilor trebuie sancţionat.

luna trecuta · comentarii (10)

Târgul Gaudeamus a început miercuri în Bucureşti şi mi-am făcut o listă cu şase evenimente pe care mi-ar plăcea să nu le ratez. Lista nu e completă, dar numele de pe ea sunt de neratat! În primul rând, e vorba de lansarea volumul „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, publicat la Editura Integral şi semnat de jurnalista Ramona Ursu.

acum 3 luni · comentarii (11)

OPTAR invită cetăţenii din 9 oraşe să ajute asociaţia pentru a dovedi faptul că respectivele oraşe nu sunt accesibilizate la nevoile persoanelor cu dizabilităţi. În acest fel, administraţiile pot fi forţate să propună măsuri şi să prevadă fonduri pentru a respecta legea Legea 448 din 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

acum 4 luni · comentarii (0)

Când s-au deschis blogurile Adevărul.ro, am fost contactat pentru a promova munca pe care o depun în cadrul asociaţiei OPTAR sau pentru a-mi exprima opinii pe subiecte de interes. În acest material, în scopul informării celor interesaţi, voi descrie activităţile la care am participat sau voi participa astăzi şi mâine, ca membru al asociaţiei.

acum 4 luni · comentarii (5)

Pe scurt, povestea este asta: toate administraţiile locale afirma că urmăresc interesul cetăţenilor şi că promovează transparenţa atunci când cheltuiesc banii publici. Ca să aflăm dacă promisiunile sunt acoperite de fapte concrete, am solicitat d-nei Firea şi membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti sa adopte o Hotărâre prin care sa înceapă o campanie de informare a soluţiilor de decongestionare a traficului.

acum 4 luni · comentarii (0)

Un comunicat isteric al Primăriei Capitalei a fost transmis aseară către presa. Surprinzător, pentru prima dată, Primăria recunoaşte faptul că, pe subiectul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, asociaţia OPTAR a realizat mai multe întâlniri cu cetăţenii decât a realizat administraţia din Bucureşti. Chiar şi Consiliul Judeţean Ilfov a organizat mai multe, chiar dacă a organizat una singură.

acum 4 luni · comentarii (1)