Se creează platforma inter-instituţională pentru monitorizarea şi controlul fraudei bancare 4

Autorităţile îşi propun crearea unei platforme inter-instituţionale pentru monitorizarea şi controlul asupra statutului investigaţiei fraudei bancare şi recuperarea activelor fraudate, atât la nivel naţional, cât şi internaţional (Kroll), în contextul realizării acţiunii prevăzute în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare, semnată de Guvern şi Parlament pe 5 iulie.

Se creează platforma inter-instituţională pentru monitorizarea şi controlul fraudei bancare Vezi comentarii 4

O misiune FMI vine în Moldova | fmi

O misiune FMI vine în Moldova

O misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Chişinău în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, a anunţat astăzi ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul audierilor la Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului, transmite IPN.

Granturi pentru gospodării agricole ecologice

Granturi pentru gospodării agricole ecologice

People in Need (PIN), organizaţie non-guvernamentală din Cehia cu reprezentanţă în Moldova, anunţă un concurs de propuneri de grant pentru gospodăriile agricole, asociaţii, cooperative sau grupuri de fermieri ce activează în sectorul agriculturii ecologice, transmite IPN.

Afacere cu aur dulce pe banii UE la Talmaza, Ştefan Vodă

Afacere cu aur dulce pe banii UE la Talmaza, Ştefan Vodă

Şi-a început afacerea de la un roi de albine prins din întâmplare, iar acum are zeci de stupi pe lângă casă şi se bucură de profituri tot mai mari. Este istoria lui Ion Rău, un tânăr din Talmaza, Ştefan Vodă, care şi-a făcut un adevărat regat al mierii după ce a beneficiat de un grant din partea Uniunii Europene.

Sectorul agricol moldovenesc va beneficia de peste 3 milioane de dolari din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale

Sectorul agricol moldovenesc va beneficia de peste 3 milioane de dolari din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale

Republica Moldova va beneficia de suport din partea Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC) pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri în industria agricolă. Cabinetul de miniştri a aprobat într-o şedinţă specială desfăşurată astăzi, 19 septembrie, ratificarea unui acord de consultanţă dintre Republica Moldova şi IFC, transmite IPN.

Ce legume ieftine găsiţi în piaţă în acest weekend

Ce legume ieftine găsiţi în piaţă în acest weekend

Faţă de săptămâna trecută, la piaţă preţurile au mai scăzut la unele legume. Un kilogram de roşii poate fi cumpărat şi cu 5 lei. Castraveţii pornesc de la 7-8 lei kilogramul, în timp ce acum o săptămână ajungeau la 10 lei. Un kilogram de ardei porneşte de la 9 lei, iar de vinete – de la 10 lei. Săptămâna trecută atât ardeii, cât şi vinetele costau 10 lei kilogramul, transmite IPN.

Viceministrul Agriculturii: UE a devenit o piaţă atractivă şi deja tradiţională pentru vinurile moldoveneşti | uniunea europeana

Viceministrul Agriculturii: UE a devenit o piaţă atractivă şi deja tradiţională pentru vinurile moldoveneşti

După embargourile impuse de Federaţia Rusă în 2006 şi 2013, Uniunea Europeană a devenit o piaţă atractivă şi deja tradiţională pentru vinurile moldoveneşti. Declaraţia a fost făcută de viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Luca, în cadrul unui club de presă desfăşurat miercuri, 13 septembrie, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 2 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 2 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 2 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 2 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 2 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 2 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 6 luni · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 3 ani · comentarii (6)
Postari Recente