Fabrica de sticlă din Chişinău şi-a reluat activitatea

Fabrica de sticlă din
Chişinău şi-a reluat activitatea

Fabrica de sticlă din Chişinău şi-a reluat activitatea de producere, joi, 20 iulie, după aproape un an de la sistarea activităţii. Lansarea a fost posibilă datorită investiţiilor efectuate la cele mai importante segmente de producere din cadrul întreprinderii. Din momentul sistării activităţii la data de 11 august 2016 şi până în prezent, suma investiţiilor constituie 85 de milioane de lei, transmite IPN.

Uniunea Europeană finanţează proiecte de aprovizionare cu apă şi eficienţă energetică | uniunea europeana

Uniunea Europeană finanţează proiecte de
aprovizionare cu apă şi eficienţă energetică

Uniunea Europeană va finanţa elaborarea documentaţiei tehnice şi de licitaţie pentru lucrările de construcţie în cadrul a 18 proiecte ce ţin de domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare (AAC) şi eficienţă energetică (EE), selectate în  Regiunile de Dezvoltare Nord, Centru şi Sud din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Pavel Filip: Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini | fmi

Pavel Filip: Programul cu
FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini

Memorandumul semnat de către Republica Moldova cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în noiembrie 2016 a ajutat autorităţile de la Chişinău să restabilească încrederea partenerilor străini. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip, la întrevederea cu echipa de experţi ai FMI, care se află în vizită la Chişinău între 17 şi 21 iulie, transmite IPN.

O misiune a FMI soseşte astăzi la Chişinău | fmi

O misiune a FMI soseşte astăzi
la Chişinău

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ben Kelmanson, în perioada 17-21 iulie, se află la Chişinău. Potrivit unei declaraţii de presă a reprezentantului Permanent al FMI în Republica Moldova, Armine Khachatryan, aceasta va fi o vizită de lucru şi nu o misiune de evaluare a implementării programului cu FMI, transmite IPN.

Legea Biroului istoriilor de credit, în lectură finală

Legea Biroului
istoriilor de credit, în lectură finală

Parlamentul a votat în lectură finală, cu 74 de voturi, proiectul de modificare şi completare a mai multor acte legislative care se referă la Biroul istoriilor de credit (BIC). Una dintre noutăţi este extinderea listei surselor de formare a istoriei de credit pentru un profil financiar mai amplu al solicitantului de împrumut, transmite IPN.

Preţul legumelor, în scădere

Preţul legumelor, în scădere

Majoritatea legumelor la piaţă s-au ieftinit faţă de săptămâna trecută. Şi la unele fructe de sezon preţul este în scădere. La altele însă creşte. Roşiile s-au mai ieftinit cu câţiva lei. Un kilogram poate fi cumpărat cu 8 lei. Preţul unui kilogram de castraveţi porneşte de la 5 lei. Iar varza şi dovleceii costă 4 lei, transmite IPN.

Experţi: Sistemul financiar-bancar din Moldova rămâne expus riscurilor de fraudare

Experţi: Sistemul financiar-bancar din Moldova rămâne expus riscurilor de fraudare

Sistemul financiar-bancar din Republica Moldova rămâne în continuare expus unor riscuri sporite de fraudare. Experţii independenţi semnalează mai multe încercări ale autorităţilor de a legaliza fondurile sustrase în mod fraudulos. Constatarea este făcută de către Transparency International Moldova şi IDIS Viitorul într-un raport privind monitorizarea evoluţiilor din sector în perioada decembrie 2016 – mai 2017, transmite IPN.

Banca Naţională a aplicat sancţiuni unor administratori ai Moldova Agroindbank în sumă de 760 de mii de lei

Banca Naţională a aplicat sancţiuni unor administratori ai Moldova Agroindbank în sumă de 760 de mii de lei

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancţiunii de amendă faţă de şase membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „Moldova Agroindbank” S.A. Sancţiunea a fost aplicată urmare a examinării rezultatelor controlului complex pe teren, efectuat de BNM la această bancă. Suma totală a amenzilor constituie 760.673 lei.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 1 an · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 1 an · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 1 an · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 1 an · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 2 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 2 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 4 luni · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 2 ani · comentarii (6)
Postari Recente