VIDEO Belarus a donat tractoare şi autospeciale pentru şapte localităţi din Moldova

VIDEO Belarus a donat tractoare şi autospeciale pentru şapte localităţi din Moldova

Republica Belarus a donat cinci tractoare şi două autospeciale pentru şapte localităţi din  Republica Moldova. Acestea urmează să ajungă săptămâna viitoare în cinci sate, în două oraşe, iar o unitate de transport va ajunge în UTA Găgăuzia. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon, în cadrul vizitei sale comune cu omologul său Belarus, Alexandr Lukaşenko, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din raionul Criuleni, transmite IPN.

A crescut numărul de companii exportatoare pe piaţa europeană | uniunea europeana

A crescut numărul de companii exportatoare pe piaţa europeană

Pe lângă faptul că, în primele luni ale anului curent, a crescut exportul spre Uniunea Europeană, a crescut şi numărul de companii exportatoare pe piaţa europeană, ceea ce înseamnă că s-au reorientat dinspre Federaţia Rusă spre UE. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Economiei, Iuliana Drăgălin, în cadrul emisiunii „Tema zilei”, la postul de televiziune Canal 2, transmite IPN.

Anul agricol 2018 se anunţă favorabil

Anul agricol 2018 se anunţă favorabil

Anul agricol 2018 se anunţă a fi la fel de favorabil ca cel de anul trecut, deşi culturile de toamnă au ieşit din starea de repaus biologic cu întârziere de aproape două săptămâni. Zăpada şi temperaturile scăzute din martie nu am afectat culturile de toamnă. Constatările au fost făcute luni, 2 aprilie, la o conferinţă de presă privind starea culturilor de toamnă şi începutul lucrărilor agricole de primăvară, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 2 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 2 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 2 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 2 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 2 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 2 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 1 an · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 3 ani · comentarii (6)
Postari Recente