Am scris de multe ori despre jegul din trenurile României, despre infecţia şi molima de acolo. Despre compartimente în care, dacă s-ar lua probe, nu ar fi exclus să se descopere ciumă bubonică. Despre căile ferate atât de distruse încât trenul are mers de căruţă. Despre faptul că înăuntru este mereu prea frig sau prea cald. Azi aş vrea să mă refer şi la călătorii autohtoni care, uneori, îşi merită trenurile.

acum 2 zile · comentarii (27)

Peste câteva ore, Acordul Comercial Anti Contrafacere şi-ar putea găsi sfârşitul în Parlamentul European. Votul stă să înceapă, după ce ultimele dezbateri au avut loc ieri. Zvonurile şi discuţiile sunt destul de clare: PPE, popularii europeni, se vor abţine de la vot, deşi erau iniţial în favoarea tratatului, aşteptând rezultatul de la Curtea Europeană de Justiţie, iar majoritatea vor vota împotriva Acordului.

acum 4 ani · comentarii (0)

Europenii nu trebuie să fie învinovăţiţi pentru tot ceea ce nu merge bine în ţările din Asia şi Africa. În Europa avem patriotism, în Asia şi Africa avem, în principal, tribalism. Aici loialitatea faţă de ţară se construieşte foarte greu, aproape imposibil, în absenţa sistemelor de educaţie bune şi care să cuprindă toată ţara. De aici şi diferenţele culturale care i-au împins pe unii dintre imigranţi la acte abominabile.

acum 3 zile · comentarii (39)

Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul ajută să ştim cine suntem, de unde venim. Ne dezvăluie trecutul, ne arată parcursul înaintaşilor noştri, greşelile lor, trecutul cu bune şi rele. Aşa putem învăţa că suntem un popor greu încercat, dar plin de resurse.

acum 3 zile · comentarii (13)

Pe poarta prin care se intră în Infernul lui Dante Aligheri stă scris cu litere mari „Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate!”, adică „Lasaţi orice speranţă, voi, cei care intraţi!". Totuşi, în varianta catolică a religiei creştine este prevăzut şi Purgatoriul, ca loc de tranziţie între Infern şi Paradis. Închisorile pot fi văzute şi ca o prefigurare umană, în lumea de aici, a Purgatoriului din lumea cea de apoi.

acum 3 zile · comentarii (23)

Fiecare societate, fiecare naţiune sau popor are miturile sale fondatoare, cât şi o epocă de aur în care totul era perfect, lucrurile mergeau pe un făgaş natural şi-n genere absolut fiecare aspect al prezentului pervertit se raportează negativ la trecutul luminos. De asemenea, aproape fiecare popor tinde să-şi atribuie o trăsătură fundamentală, conform mentalităţilor ce au şlefuit istoria lor.

acum 3 zile · comentarii (4)

În ultimele două zile, reacţiile din online faţă de legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup („legea defăimării) arată profesionalismul propagandei PNL în a distruge o lege utilă dar şi lipsa de informare a celor pentru care este mai comod să dea cu piatra decât să se informeze.

acum 2 zile · comentarii (2)

E frică mare printre baronii neocomunişti din PSD. Firesc. E greu pentru nişte politruci să priceapă că nu mai pot controla chiar toată ţara. E greu să vadă că există o lume, pe Facebook, de exemplu, pe care n-o pot manevra în niciun fel. O lume care le-a dat peste cap, în ultimii ani, planurile de jefuit ţărişoara.

acum 2 zile · comentarii (123)

Am auzit persoane care au spus: „ce folos că îl mai arestează pe Vişinescu acum, la vârsta asta? Apoi, asta îi mai întoarce pe morţi?” Nu, nicio condamnare a unui criminal nu învie victima acestuia. Condamnarea este pentru buna funcţionare a societăţii, pentru ca oricine să conştientizeze faptul că nu poate încălca legea fără să i se întâmple nimic. Chiar dacă acest lucru i se întâmplă înainte de a muri.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Un dezacord politic major“, aşa a descris Christiane Taubira motivul îndepărtării ei din guvernul condus de Manuel Valls. Spre deosebire de alţi miniştri, care au plecat sau au fost demişi, după ce au protestat împotriva politicii de austeritate, care însemna, în mod concret, reducerea bugetului alocat ministerelor pe care le păstoreau, acum a fost vorba despre cu totul altceva.

acum 2 zile · comentarii (5)

Defaimare sociala - fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social. "categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, avere..." (din Legea "Defăimării" a lui Dragnea)

acum 2 zile · comentarii (2)

Europenii nu trebuie să fie învinovăţiţi pentru tot ceea ce nu merge bine în ţările din Asia şi Africa. În Europa avem patriotism, în Asia şi Africa avem, în principal, tribalism. Aici loialitatea faţă de ţară se construieşte foarte greu, aproape imposibil, în absenţa sistemelor de educaţie bune şi care să cuprindă toată ţara. De aici şi diferenţele culturale care i-au împins pe unii dintre imigranţi la acte abominabile.

acum 3 zile · comentarii (39)
Postari Recente