După ce un parlamentar a jignit public preoţii (derbedei, bişniţari, primitivi, afacerişti), a venit rândul ca toţi religioşii să fie acuzaţi.  Asureanul Toma Pătraşcu, răbufnind în lipsă de argumente serioase, publică pe un site pretins serios o serie de injurii la adresa Bisericii, pe care o califica drept un „sistem idiot care atrage idioţi şi care, la rândul său, produce generaţii noi de idioţi” şi care „infectează” societatea.

acum 2 zile · comentarii (79)

Fulgerat de amintirile anilor '89-90, aşa cum mi se întâmplă de regulă în preajma lui 21-22 Decembrie, m-am lăsat îndemnat de duhul rău să pun unor tineri întrebarea "ce vă spune vouă numele Doina Cornea?". Aşijderea gândurilor mele, citatele din text sunt triste şi adevărate. Nu vă recomand să-mi urmaţi exemplul, întrebându-i ceva (orice) pe tinerii noştri, chiar şi intelectuali...Poate fi traumatizant.

acum 2 zile · comentarii (102)

Nişte prieteni mi-au pus în mână o carte de Aleksandr Dughin, „A patra teorie politică”, apărută, anul acesta, în română, la Chişinău. Cum despre Dughin se vorbeşte tot mai mult, în media fiind publicată şi o listă a aşa-zişilor prieteni ai lui Dughin în România, am fost destul de interesat s-o citesc.

acum 3 zile · comentarii (35)

La începutul lunii decembrie, la Alba Iulia, a avut loc un forum, de la care a lipsit, în ultimul deceniu, şeful statului, acesta fiind preşedintele de onoare al Congresului Spiritualităţii Româneşti. Un congres care a debutat cu celebra adresare, devenită acum tradiţională:"La mulţi ani România! Sărut mâna Patrie!" Cuvinte rostite, pentru prima oară, de ex-şeful Statului Major General al Armatei României, generalul (r.) dr. Mircea Chelaru.

acum 3 zile · comentarii (1)

Pentru perspectiva lui 2015, este foarte grav că s-a deschis din nou, după mult timp, discuţia asupra folosirii armelor nucleare tactice, ca formulă de angajare finală a forţelor într-o eventuală confruntare iscată aici, la limita extrem de fluidă acum între cele două imperii, linie de putere încă nedefinită şi nici măcar balizată în speranţa unui viitor acord.

acum 3 zile · comentarii (51)

Ştiu că sunt mulţi iubitori de zăpadă şi ski printre noi şi le admir alegerea. Însă eu, chiar dacă sunt născută în ianuarie, nu m-am simţit niciodată confortabil în prezenţa frigului, fie el şi însoţit de peisaje de basm. Mereu am visat la destinaţii exotice, la soare şi la plaje. Iar visele mi s-au împlinit. De-a lungul timpului, am petrecut câteva ierni superbe cu 30 de grade la umbră. Iată ce destinaţii îţi recomand...

acum 3 zile · comentarii (0)

În timpul Războiului Rece, România a vîndut Germaniei de Vest peste 250.000 de etnici germani. Exodul a fost negociat de mai multe părţi, pe plan oficial, dar şi pe filieră secretă, iar documentarul Paşaport de Germania arată felul în care erau hotărîte destinele celor plecaţi.

acum 3 zile · comentarii (34)

Peter Demeny, cetăţean al României, de naţionalitate maghiară, m-a onorat cu comentarii succesive la opinia mea privind ceea ce nu ştia primarul unei localităţi româneşti, din inima Transilvaniei. Deşi le-a postat cu pseudonim a fost apoi onest şi a indicat şi părerea postată pe blogul domniei sale, de pe acest website. Din respect, pentru personalitatea domniei sale, îi răspund aici.

acum 4 zile · comentarii (12)

Într-o seară obişnuită de început de toamnă, mă relaxam cu o emisiune culinară şi ascultam povestea unei italience din New York, scriitoare de cărţi de bucate, care s-a reîntors în Sicilia natală şi a gătit preparate delicioase pentru toata familia sa, bucurându-se până la lacrimi de plescăiturile fericite ale fraţilor săi şi de mândria părinţilor. În acel moment, am ştiut ce îmi doresc să fac...

acum 4 zile · comentarii (0)

Partidul Naţional Liberal şi-a ales preşedintele în contextul mesajului transmis răspicat de alegători: România are nevoie de o resetare a clasei politice şi a sferei instituţionale, de punerea lor în acord cu aşteptările cetăţenilor. Partidul al cărui lider a fost ales şeful statului este primul chemat să devină promotorul „României lucrului bine făcut”, cu toate implicaţiile acestui program.

acum 4 zile · comentarii (1)

Zilele trecute, un islamist algerian a emis o fatwa, sentinţă de moarte, contra scriitorului francez de origine algeriană Kamel Daoud, finalist al premiului Goncourt. Suntem, fără scăpare, duşmani. Europenii şi non-europenii. Creştinii, evreii, musulmanii. Gîndirea binară pare o fatalitate. O soluţie?

acum 4 zile · comentarii (6)

Crăciunul românesc aproape că nu poate fi conceput fără porc. Pregătirea Sărbătorilor nu implică atât căutarea darului spiritual,  cât umplerea mesei, pe cât posibil cu „porcării” . Astfel,  precum evreii de pe vremea lui Moise, care idolatrizau un viţel de aur, românii au suit, chiar şi în statistici, porcul pe soclu, şi i se închină,  spre umplerea pântecelui, transformat sistematic în Dumnezeu.

acum 4 zile · comentarii (32)

Spre deosebire de Sulla, care de fapt n-avea nimic (în comun) cu prefectura, Cernea are, nişte colţi ascuţiţi, faţă de BOR şi Întâistătătorul ei. Şi faţă de Dumnezeu, în general. Cred şi voi încerca să argumentez că Patriarhul are temeinice motive să fie prezent duminică la Cotroceni, de va fi invitat, ceea ce nu mă îndoiesc. Însă nu de unul singur, ci în mijlocul capilor tuturor cultelor legal recunoscute în România!

acum 4 zile · comentarii (85)

Alegerea Alinei Gorghiu în funcţia de preşedinte interimar al PNL marchează o schimbare istorică în politica de la noi. Tânărul politician liberal reprezintă un ideal de „capitalism” - promisiunile unei noi generaţii, bazată pe libera iniţiativă şi pe spiritul dezinvolt al activismului public. Va deveni Gorghiu prima femeie prim ministru al României?

acum 4 zile · comentarii (8)
Postari Recente