Constat, de la o vreme, că multe din simbolurile biblice şi religioase suferă de o lipsă de înţelegere corectă a lor, pornită fie din nepricepere sau interes propagandistic. Semnele zodiacale, curcubeul, Steaua lui David şi altele asemenea lor sunt simboluri care ajung să tensioneze inutil comunităţi, dincolo de limita discursului academic. Printre ele, unul care stârneşte pasiuni apocaliptice: 666.

acum 5 zile · comentarii (99)

De ce îşi face de cap extremismul maghiar în România fără ca autorităţile să intervină? Din cauza corupţiei. De ce suntem vulnerabili faţă de tandemul ruso-maghiar care ne pune în discuţie teritoriul naţional? Din cauza corupţiei. Acest mesaj a fost transmis şi de Ambasada SUA care deţine informaţii mai multe decât noi pe această temă. În concluzie, dacă vrem să ne păstrăm România unită, trebuie să transformăm corupţia în inamicul public 1.

acum 4 zile · comentarii (13)

La jumătatea acestui an, editura „Tracus Arte” şi-a mai adăugat la palmares un nou eveniment editorial: romanul-poem „Să locuieşti într-un lătrat de câine”, al jurnalistului, scriitorului şi bloggerului „Adevărul” Ştefan Mitroi (volum care a fost îngrijit de tânărul dar redutabilul filolog Teodor Dună şi a cărui copertă este semnată de faimosul artist plastic Eugen Mihăescu)

acum 4 zile · comentarii (1)

Preocupaţi, după cum ne este blestemul pământului, de circul virtual şi adeseori imaginar, cu accente de science fiction, al bileţelelor, intervenţiilor, contra-intervenţiilor şi dusului cu pâra la Bruxelles, doritori să ştim cum toate acestea se pot folosi mai bine în datul la gioale care, la noi, ţine loc de politică sau de ştiinţa guvernării, ignorăm cu bună ştiinţă problematica esenţială.

acum 4 zile · comentarii (8)

Anatol Munteanu este un român. Unionist. Pe care vânturile istoriei l-au obligat să îmbrace, iniţial, uniforma de militar răsăritean. Apoi pe aceea de cetăţean liber al Republicii Moldova, liber să lupte, alături de alţi conaţionali, pentru independenţa, de moştenitoarea URSS, a entităţii statale născute din prăbuşirea imperiului pe care şi azi îl visează restabilit Vladimir Putin. În cele ce urmează sunt confesiuni tulburătoare.

acum 4 zile · comentarii (10)

Povestea lui Alexandru Ciorobea este una pe cât de frumoasă pe atât de complexă. După încheierea mandatului său în cadrul ONU, a ales să părăsească Ministerul Afacerilor Externe al României. Ajuns în Statele Unite, a înfiinţat organizaţia non-guvernamentală Togheter for Development prin intermediul căreia a început implementarea unui program economico-social în Camerun, sprijinind un grup de pescari ce activează pe coastele ţării africane.

acum 4 zile · comentarii (0)

In timp ce liderii comunisti prognozeaza o viitoare alianta cu actualele declarate forte europene de la Chisinau, in timp ce banii trimisi ilegal de la Moscova sunt adusi cu valiza de Dodon si folositi pentru subminarea traseului european si promovarea unor forte politice asiatice de extrema stanga, e timp ca moldovenii sa arate clar directia pe care vor si sa isi protejeje simbolurile nationale.

acum 4 zile · comentarii (0)

Distanţa dintre localitatea Yavoriv, din vestul Ucrainei, pe şosea, cu traseu prin Liov, până la Doneţk, este de 1281 de kilometri, ceea ce înseamnă că maşini de luptă performante o pot parcurge, într-un sens, sau altul - fără să întâmpine rezistenţe locale sau să le lase în seama altor subunităţi, specializate în lupta în localitate, ca în Irak -, într-o zi de luptă. Un enunţ valabil la Pentagon, dar şi la Moscova, chiar dacă numai ipotetic.

acum 2 zile · comentarii (0)

După o fastuoasă deschidere pe scena Atheneului Român, în care au evoluat doi dintre premiaţii ediţiilor precedente – Amir Tebenikhin şi Alexandru Tomescu - , secondaţi de orchestra Filarmonicii George Enescu la pupitrul căreia s-au aflat cei trei laureaţi ai Concursului Internaţional de dirijat Jeunesses Musicales ediţia a V-a : Li Haoran, Jiao Yang şi Donka Miteva, concursul de interpretare s-a deschis mai întâi la secţiunea vioară.

acum 2 zile · comentarii (0)

StartupBootcamp este un altfel de program de accelerare pentru startup-uri, în principal datorită structurii sale specializate pe diferite industrii. Programul a debutat în anul 2010 si astăzi operează la nivel global prin cele 8 programe dezvoltate în 7 oraşe diferite: Amsterdam, Berlin, Copenhaga, Eindhoven, Israel, Istanbul şi Londra.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente