Viscolul a adus în Dobrogea producţii uriaşe de energie electrică. Cât „au pompat“ eolienele în ziua cu cel mai mare consum energetic din ultimii 15 ani 25

Condiţiile meteo extreme înregistrate în ultima perioadă, cu precădere în sud-estul ţării, sunt motiv de bucurie pentru investitorii în parcurile eoliene din Dobrogea, care au raportat producţii-record de energie electrică. În acelaşi timp, culturile agricultorilor din Constanţa şi Tulcea sunt protejate de stratul gros de zăpadă, care va asigura şi apa necesară solului

Viscolul a adus în Dobrogea producţii uriaşe de energie electrică. Cât „au pompat“ eolienele în ziua cu cel mai mare consum energetic din ultimii 15 ani Vezi comentarii 25

Anul 2016 a avut evenimente ce au modificat dinamici mari (aşa numite „game-changers”): Brexit, alegerile din SUA, referendumul din Italia, succesiunea de atacuri teroriste, criza provocată de imigraţie masivă; acordul între Rusia, Turcia şi Iran privind Siria (fără implicare a puterilor occidentale!). Urmează în acest an alegeri parlamentare în Olanda, Franţa, Germania, probabil scrutin anticipat în Italia, de care depinde soarta Uniunii.

acum 8 zile · comentarii (10)

Cînd un diplomat occidental mi-a spus, cîndva, că în România nu există încă ceea ce în toate ţările civilizate se cheamă „stat”, am fost, mai întîi, descumpănit. Mă gîndeam că, eventual, se poate vorbi de un stat incoerent, abuziv, imatur, nefuncţional, dar ideea că poate exista o ţară în care „statul” încă nu există nu-mi trecuse prin cap.

acum 8 zile · comentarii (174)

A devenit o certitudine faptul că preşedintele american ales Donald Trump a cerut tuturor ambasadorilor SUA să îşi dea demisiile înainte de a fi el investit, pe 20 ianuarie 2017. Prin urmare şi ambasadorii americani la Bucureşti şi Chişinău, care au devenit celebri - prin gafe impardonabile faţă de cele două state româneşti - vor pleca acolo de unde au venit.

acum 8 zile · comentarii (9)

Primele lucruri despre onoare, şi despre ce e important în viaţă, în general, le-am învăţat când eram mic, desigur. Într-un sat sărac din Moldova, lângă Târgu Bujor, numit orăşel nu se ştie de ce, poate pentru că acolo venea bâlciul, o dată pe an, timp de o săptămână întreagă. Acolo am apucat asfaltarea, drumul care ducea către Bârlad, electrificarea şi deschiderea brutăriei.

acum 9 zile · comentarii (13)

Dincolo de controversele politice, uneori ascuţite şi fără fond, este util să judecăm şi să analizăm Programul de guvernare al PSD. Fără prejudecăţi. Pentru că ne va afecta viaţa în următorii ani, aşa cum au decis cei 18% dintre românii care au votat PSD la recentele alegeri. 60% nu s-au deranjat să voteze, aşa că se vor mulţumi cu orice tip de guvernare.

acum 9 zile · comentarii (12)

„L-am întrebat cândva pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franţei să i se permită să aibă o jumătate de punct procentual mai mult la deficit (stabilit la maximum 3% din PIB pentru zona euro) sau ca Marine Le Pen să devină preşedinte? Angela Merkel încă îmi mai datorează un răspuns” - a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

acum 9 zile · comentarii (29)

Mulţi analişti s-au grăbit să critice lipsa de implicare a tinerei generaţii în alegerile din 2016. E adevărat că foarte mulţi tineri sunt nemulţumiţi de politicienii din România şi că, aparent, nu fac nimic pentru schimbarea clasei politice. Însă politica nu se face numai în faţa urnelor şi nici absenteismul nu este o formă de incompetenţă politică.

acum 10 zile · comentarii (70)

România a dispărut din topul primelor douăzeci de surse de trafic mondial în raportul anual întocmit de cel mai mare site de pornografie din lume, Pornhub. Belgia a luat locul României, iar pe locul 20 au intrat utilizatorii din Africa de Sud. Este pentru prima dată, în ultimii trei ani, când internauţii noştri preferă alte surse de stimulare online.

acum 10 zile · comentarii (10)

În urmă cu două zile, vă spuneam, pe baza unor discuţii cu responsabili politici de la Bruxelles, că pachetul de măsuri pe care le calificam drept "spectaculoase” imaginate de ministrul german de Interne în lupta împotriva terorismului şi migraţiei ilegale avea să deschidă drumul spre alte măsuri similare, ce urmau să fie adoptate în Statele Membre.

acum 10 zile · comentarii (22)

Anul 2016 a avut evenimente ce au modificat dinamici mari (aşa numite „game-changers”): Brexit, alegerile din SUA, referendumul din Italia, succesiunea de atacuri teroriste, criza provocată de imigraţie masivă; acordul între Rusia, Turcia şi Iran privind Siria (fără implicare a puterilor occidentale!). Urmează în acest an alegeri parlamentare în Olanda, Franţa, Germania, probabil scrutin anticipat în Italia, de care depinde soarta Uniunii.

acum 8 zile · comentarii (10)
Postari Recente