S-a scris mult despre plagiatul premierului Victor Ponta. În registre diferite: de la critica pertinentă  la atitudinea  sceptică dublată de un soi de mirarea metafizică: „Se poate să plagiezi o teză de doctorat? Atât de mult?” de parcă ar exista specii diferite de plagiat: copiatul cuviincios - adică împrumutul  pe ici pe colo sau cel neobrăzat - pasaje întregi  compilate.

acum 4 zile · comentarii (15)

În ciuda faptului că râde toată România de necazul şi ruşinea primului ministru, îndrăznesc să cred că renunţarea la doctorat e primul gest pentru care Victor Ponta poate fi, în sfârşit, felicitat. Fac constatarea râzând pe sub mustaţă, pufnind pe la colţuri şi făcând semne obscene pe sub masă, apoi luând masca seriozităţii.

acum 4 zile · comentarii (175)

Cabinetul Ponta IV a obţinut mai multe voturi "pentru" decât Cabinetul Ponta III. Acest lucru demonstrează că activitatea parlamentară de consolidare a majorităţii a fost eficientă. În acest context, sondajele de opinie şi, mai vizibil, vocea străzii vor fi marii adversari ai Executivului.  Pentru premier, menţinerea guvernării este şi rămâne cheia pentru controlul PSD.

acum 4 zile · comentarii (0)

Peter Demeny, cetăţean al României, de naţionalitate maghiară, m-a onorat cu comentarii succesive la opinia mea privind ceea ce nu ştia primarul unei localităţi româneşti, din inima Transilvaniei. Deşi le-a postat cu pseudonim a fost apoi onest şi a indicat şi părerea postată pe blogul domniei sale, de pe acest website. Din respect, pentru personalitatea domniei sale, îi răspund aici.

acum 17 ore · comentarii (10)

Într-o seară obişnuită de început de toamnă, mă relaxam cu o emisiune culinară şi ascultam povestea unei italience din New York, scriitoare de cărţi de bucate, care s-a reîntors în Sicilia natală şi a gătit preparate delicioase pentru toata familia sa, bucurându-se până la lacrimi de plescăiturile fericite ale fraţilor săi şi de mândria părinţilor. În acel moment, am ştiut ce îmi doresc să fac...

acum 19 ore · comentarii (0)

Partidul Naţional Liberal şi-a ales preşedintele în contextul mesajului transmis răspicat de alegători: România are nevoie de o resetare a clasei politice şi a sferei instituţionale, de punerea lor în acord cu aşteptările cetăţenilor. Partidul al cărui lider a fost ales şeful statului este primul chemat să devină promotorul „României lucrului bine făcut”, cu toate implicaţiile acestui program.

acum 20 ore · comentarii (1)

Zilele trecute, un islamist algerian a emis o fatwa, sentinţă de moarte, contra scriitorului francez de origine algeriană Kamel Daoud, finalist al premiului Goncourt. Suntem, fără scăpare, duşmani. Europenii şi non-europenii. Creştinii, evreii, musulmanii. Gîndirea binară pare o fatalitate. O soluţie?

acum 20 ore · comentarii (3)

Crăciunul românesc aproape că nu poate fi conceput fără porc. Pregătirea Sărbătorilor nu implică atât căutarea darului spiritual,  cât umplerea mesei, pe cât posibil cu „porcării” . Astfel,  precum evreii de pe vremea lui Moise, care idolatrizau un viţel de aur, românii au suit, chiar şi în statistici, porcul pe soclu, şi i se închină,  spre umplerea pântecelui, transformat sistematic în Dumnezeu.

acum 21 ore · comentarii (26)

Spre deosebire de Sulla, care de fapt n-avea nimic (în comun) cu prefectura, Cernea are, nişte colţi ascuţiţi, faţă de BOR şi Întâistătătorul ei. Şi faţă de Dumnezeu, în general. Cred şi voi încerca să argumentez că Patriarhul are temeinice motive să fie prezent duminică la Cotroceni, de va fi invitat, ceea ce nu mă îndoiesc. Însă nu de unul singur, ci în mijlocul capilor tuturor cultelor legal recunoscute în România!

Alegerea Alinei Gorghiu în funcţia de preşedinte interimar al PNL marchează o schimbare istorică în politica de la noi. Tânărul politician liberal reprezintă un ideal de „capitalism” - promisiunile unei noi generaţii, bazată pe libera iniţiativă şi pe spiritul dezinvolt al activismului public. Va deveni Gorghiu prima femeie prim ministru al României?

Postari Recente