FOTO Plaja Sulina, un colţ de natură sălbatică distrus de om. Investiţia de şapte milioane de lei este părăsită 4

Peisaj dezolant pe plaja Sulina, unul din ultimele colţuri sălbatice din ţară. Cabane părăsite, de pe care vopseaua s-a coşcovit, locuri de joacă pentru copii abandonate, drumuri de acces pe plajă pe care nu a mai călcat nimeni demult. O plăcuţă avertizează trecătorul că accesul persoanelor neautorizate este interzis.

FOTO Plaja Sulina, un colţ de natură sălbatică distrus de om. Investiţia de şapte milioane de lei este părăsită Vezi comentarii 4
Elena Udrea

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Tulcea. Prezenţa la vot la închiderea urnelor : 57,36% | victor ponta

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Tulcea. Prezenţa la vot la închiderea urnelor : 57,36%

Biroul Electoral Central (BEC) va monitoriza dacă alegătorii se vor înghesui sau nu să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Primele estimări privind prezenţa la urne vor fi date la ora ora 11.30, apoi, din trei în trei ore, pe tot parcursul zilei de duminică. În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, s-au prezentat la urne puţin peste jumătate din românii cu drept de vot.

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

acum 3 zile · comentarii (1)

Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

acum 3 zile · comentarii (73)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 3 zile · comentarii (4)

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

acum 3 zile · comentarii (5)

Într-un atom există şi protoni, şi electroni. Similar, într-o societate democratică există şi viziuni de dreapta, şi de stânga. Totodată, dacă în fizică extremele se atrag, atunci în politică ele trebuie respinse. Orice deviere de la aceste legităţi înseamnă anormalitate. Or, extremismul nu este doar anormal, ci şi pernicios, pentru că presupune instigarea la violenţă şi impunerea unor anumite convingeri.

acum 4 zile · comentarii (3)

Ţelul reaşezării hlamidei imperiale răsăritene peste teritoriul ex-sovietic este complementar celui de extindere a sferei de influenţă a Moscovei, prin recucerirea economică, diplomatică, dar şi prin intermediul unor prezenţe militare sub alte stindarde, ale unor misiuni internaţionale, a acelor arealuri geopolitice cândva controlate de URSS, precum nu puţine state din Africa.

acum 6 zile · comentarii (17)

După o perioadă de absenţă, interval în care a urmat o serie de cursuri de perfecţionare la centrală, trimisul Sultanului a revenit la post. Nu numai că a urmărit procesul electoral din ţara noastră, dar s-a şi implicat în susţinerea unuia dintre candidaţi, urmând indicaţiile primite pe cale ierarhică. În final, a elaborat un raport.

acum 6 zile · comentarii (17)

Citesc cu mirare crescândă textul "Femeia de carieră, fără copii, singură la 40 de ani, o bombă nucleară cu efect de praştie", semnat de colegul meu de la "Evenimentul zilei", Mihnea-Petru Pârvu, şi de un psihiatru anonim, devenit acum celebru, Gabriel Diaconu. Un text cu adevărat „bărbătesc”. Domnilor cu pretenţii pseudo-literare, deţinători ai unor „adevăruri” absolute, nu ştiţi nimic, chiar nimic, despre femeia pe care o puneţi la zid.

acum 6 zile · comentarii (163)

Faptul că pe 16 noiembrie am participat (unii, au asistat) la o revoluţie în adevăratul sens al termenului ţine de o evidenţă ce nu mai are nevoie să fie demonstrată. Solidaritatea, emoţia ce ne-a cuprins pe toţi, responsabilitatea în faţa unui pericol eminent la adresa fiinţei naţionale, ş.a. s-au simţit în acele momente de către milioane de persoane simultan (datorită invenţiei domnului Zuckerberg).

acum 6 zile · comentarii (29)

Cum din ce în ce mai puţini sunt profesioniştii scrisului pe teme de istorie ce cred că învăţăm cu adevărat ceva din fapte trecute, devine de la sine înţeles că nu e rostul istoricului de a da sfaturi pentru viitor. Nici de a face profeţii pe seama acestuia. Cunoscându-l foarte bine, istoricul poate, în cel mai bun caz, să formuleze o seamă de aproximaţii legate de ceea ce ar fi posibil să se întâmple.

acum 6 zile · comentarii (1)

APARENŢE Cu thrillerul „Eliza Graves“, inspirat din opera lui Edgar Allan Poe, regizorul Brad Anderson realizează un film captivant de la început până la sfârşit, cu câţiva mari actori în rolurile principale. Tema centrală este cea a definiţiei nebuniei: cum se poate stabili cine trebuie să stea în spatele gratiilor şi cine în libertate?

acum 7 zile · comentarii (0)

Tot mai mulţi lideri din PSD au descoperit motivul care l-a împiedicat pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României: FACEBOOK-ul. Nu incompentenţa, nu minciuna, nu plagiatul, nu atacurile murdare la adresa adversarilor politici şi nu baronii corupţi păstraţi în funcţii cheie l-au dărâmat pe Ponta, ci tinerii care au Facebook şi au chemat oamenii în stradă sau la vot.

acum 7 zile · comentarii (17)

Totul pare în mişcare în România şi mişcarea nu este nici previzibilă, nici rezonabilă. Nu ştiu mulţi oameni care să aibă încredere că viitorul lor şi generaţia care vine vor fi mai fericiţi sau vor beneficia de siguranţa pe care noi o căutăm. Cum ne descurcăm într-o lume în care nu putem avea încredere? Avem nevoie de oameni cu reputaţie.

acum 7 zile · comentarii (25)