Ciudata tragedie de la gurile Dunării. Nobili ruşi, cu un iaht plin cu aur, găsiţi morţi după ce nava a eşuat în condiţii misterioase la Sf. Gheorghe

Ciudata tragedie de la gurile Dunării. Nobili ruşi, cu un iaht plin cu aur, găsiţi morţi după ce nava a eşuat în condiţii misterioase la Sf. Gheorghe

În 1920, yachtul Ostara a eşuat la Sfântu Gheorghe, după ce a fost prins de o furtună puternică. La bord se aflau membrii familiei de nobili ruşi de origine germană Skadovsky - Falz Fein şi echipajul. Niciunul nu a mai ajuns viu pe uscat. O parte dintre ei au fost găsiţi împuşcaţi. După două luni, alte două cadavre au fost găsite pe peninsula Sacalin.

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 16 ore · comentarii (24)

Sărăcia şi mirajul Vestului au împins o copilă sărmană peste mări şi ţări. Trecutul graniţelor este în fond un mare triaj, o catalogare a fiinţelor, aşa că eticheta vulnerabilităţii fluturată de paznicii vestici a trezit serviciile sociale să-i adulmece urma. Ca adevăraţi salvatori, călare pe cai albi din hârtie de dosar, au galopat să apere fata de toate potenţialele exploatări, de cele trecute şi de cele viitoare.

acum 16 ore · comentarii (1)

Acum trei ani un funcţionar dintr-o primărie bucureşteană ne invita la munte dacă vrem să facem parc natural. Sau oriunde în alta parte, dar nu în Bucuresti. În oraş, parcurile nu sunt naturale! Aici, construim parcuri adevarate, “moderne", cum este iată cel din Drumul Taberei, cu rampe din beton, pasarele supradimensionate, pietriş mov şi dâmburi false.

acum 17 ore · comentarii (1)

Un interviu cu István Szávay, vicepreşedinte Jobbik şi membru al Parlamentului Ungariei. Într-un recent sondaj realizat de Institutul de sondare a opiniei publice „Ipsos” din Ungaria, partidul de extremă dreapta „Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună” (Jobbik), se află pe locul doi din punct de vedere al încrederii şi al votului electoratului maghiar.

acum 20 ore · comentarii (49)

Când comentează politica, oamenii au ciudata şi nefasta tendinţă de a închide cu forţa ochii raţiunii. Nu contează faptele, ci voinţa individului de a avea dreptate. Chiar dacă rezultatul e catastrofal, situaţiunea se împute şi moare capra proprie, important e să poţi roti ochii în cap, decretând, cu o voce funebră: „Vedeţi? V-am spus eu“.

acum 7 zile · comentarii (77)

Olivier Vedrine a ajuns în Ucraina înaintea Maidanului şi de atunci nu a mai plecat. Eu l-am cunoscut prin intermediul Adunării Regiunilor Europene, organizaţie ce încurajează descentralizarea administrativă şi proiectele trans-naţionale. Olivier e foarte activ în viaţa politică  şi promovează constant un discurs european înUcraina. Curios să văd ce face un francez în Kiev l-am rugat să răspundă la câteva întrebări.

acum 7 zile · comentarii (7)

O zicătoare, moştenită de la străbunii noştri latini, ne spune că „Dacă tăceai, filosof rămâneai”. Nu ştim ce spuneau dacii la acest capitol, dar, cum ei aveau aur mult în Munţii Apuseni, nu este exclus, dar nu este nici sigur, ca de la ei să ne provină şi zicătoarea „Tăcerea este de aur”.  Dar, valorile fiind bi-polare, vine şi opusul tăcerii, care este vorbirea.

acum 7 zile · comentarii (12)

Megalomania, trufia, prostia, aroganţa fără măsură exprimate public, tare şi răspicat, să se ştie cine-i şeful, comandantul suprem, vor să rescrie istoria politică a României. După „naziştii şi comuniştii care au rescris istoria“, doar  căderea guvernului MRU, din urmă cu trei ani, a mai consemnat o realitate istorică de asemenea importanţă, în opinia visătorului politician, actual şef de executiv şi de partid Victoor Pooontaaaa.

acum 7 zile · comentarii (2)

Guvernul reduce TVA la alimente de la 1 iunie cu 15 procente. Posibili beneficiari a€“ toată lumea: şi comercianţii, care pot avea mai mulţi bani în buzunar; şi populaţia, care are acces la produse fie mai ieftine, fie mai bune; şi economia, care va simţi o creştere a consumului şi, implicit, a PIB-ului; şi, evident, bugetul de stat, care va fi alimentat din surse mai dinamice şi mai sănătoase.

acum 7 zile · comentarii (7)

Sunt unul dintre cei mai tineri viceprimari din România şi cu siguranţă sunt cel mai tânăr viceprimar din Bucureşti. Am crescut odată cu dezvoltarea tehnologică, am mers la Politehnică tocmai pentru că am simţit că în tehnologie stă viitorul meu, am lucrat cu tehnologia, am contribuit la dezvoltarea ei şi acum îmi doresc ca tehnologia să cucerească şi ultima redută: adminstrarea oraşului şi a sectorului în care trăim.

acum 7 zile · comentarii (0)

Ştie cineva cine a fost cu ideea impozitării bacşişului, care face exact invers de ce ar trebuie să facă reformele bunei guvernări, creşte birocraţia de pe capul întreprinzătorului în loc să o scadă? Fără riscul de a greşi, putem răspunde: un neavizat, un pseudoeducat care atunci când încearcă să aplice ceea ce citeşte devine un pericol public.

acum 7 zile · comentarii (0)

Organizaţiile ţigăneşti şi maghiare se simt discriminate prin faptul că existăm ca români. De altfel, toate imperiile şi puterile din jurul nostru au trăit această imensă „discriminare”, doar de aceea au încercat să ne transforme în altceva. ONG-urile ţigăneşti nu au altă treabă decât să se numească „romi”, asta este marea problemă a etniei lor. Reprezentanţii maghiarilor se simt discriminaţi dacă nu au autonomie şi dacă nu sunt stat în stat.

acum 7 zile · comentarii (11)

Iohannis felicită Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) pentru cei 25 de ani de activitate. Nu numai un gest protocolar, dar şi laude: „E o performanţă în sine faptul că în tot acest timp v-aţi remarcat că un actor social puternic, punându-vă întreaga competenţă şi experienţă în slujba educaţiei, pentru schimbarea calităţii învăţământului”.

acum 6 zile · comentarii (22)