ADMITERE LICEU 2014 TULCEA Topul liceelor după mediile de admitere din 2013. Cel mai bun liceu: Liceul Teoretic „Grigore Moisil“, din Tulcea

Elevii care au dat examenul de Evaluare Naţională 2014 şi care vor fi repartizaţi prin calculator la liceu pe 15 iulie pot consulta topul liceelor din ţară, judeţ cu judeţ, după ultima medie de admitere de anul trecut, cu ajutorul unei aplicaţii pe care o pot accesa pe adevarul.ro. Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ ocupă primul loc în judeţul Tulcea.

EXCLUSIV Misterul înscrisurilor care au pus pe jar Securitatea din Tulcea în ultimul deceniu comunist. Operaţiunea „Almanahul“

În 1988, Securitatea din Tulcea demara o anchetă pentru identificarea celui care a scris un mesaj împotriva regimului pe marginea unei pagini din Almanahul „Convorbiri Literare“. Venirea Revoluţiei, în decembrie 1989, a făcut ca autorul să nu mai fie găsit. De altfel, Securitatea din Tulcea cerceta zeci de cazuri de „înscrisuri duşmănoase“ pe buletine de vot sau pe clădiri.

Scriu aceste rânduri ca unul care am poposit în armata israeliană, dar am şi văzut drama palestinienilor lipsiţi de orice speranţă de mai bine, în deşertul bântuit de orgoliile unor politicieni care confundă - îmbătaţi de propria imagine, de temporari învingători -, confortul din propriul birou cu realităţile şocante în care este nevoită să crească noua generaţie de pământeni, ce nu vrea decât să trăiască demn, în libertate.

acum 22 ore · comentarii (53)

Premierul României, Victor Ponta, viitorul candidat din partea PSD pentru prezidenţialele din toamnă, a declarat la Adevărul Live, că se lucrează zi de zi pentru Reunificarea României cu Republica Moldova şi că atunci când cele două societăţi vor fi pregătite aceasta se va putea face.

acum 22 ore · comentarii (5)

Nici acum nu îmi explic cum de am reuşit să îl conving pe fostul comandant al puşcăriei Râmnicu Sărat, locotenent colonelul în rezervă Alexandru Vişinescu, să stea de vorbă cu mine şi, mai ales, să mă primească în modesta sa grasonieră, ţinând cont de cât de dezamăgit este de experienţa cu mass-media românească.

Mi-au revenit puterile paranormale. Văd din nou oamenii pe stradă înconjuraţi de bule din care le ies gândurile, ca în revistele de benzi desenate. Văd iar ura şi dragostea emanând din ei ca o căldură colorată. Aud un început de frază rostită la telefon, apoi totul continuă la mine în cap, de cealaltă parte a receptorului deocamdată invizibil. Le aud ideile şi le simt fricile ca pe nişte vibraţii care ne îndepărtează unii de ceilalţi.

Ca reducerea CAS s-a transformat dintr-o batalie cu argumente economice intr-una politica nu avantajeaza pe nimeni. Nu –mi convine ca nu pot pune piese din puzzle ul ce reprezinta viziunea de guvernare stabilita in 2012. Sau ca va trebui sa le pun mai tarziu. Apar defazarea, decalajele temporale in implementarea politicilor, secventialitatea nu mai este optima, parte din efecte incep sa se estompeze.

Este o problemă reală? Este cu mult mai mult decât atât: este (o altă) componentă a ameninţărilor grave la securitatea naţională, în sensul ei larg, cel care vizează condiţia actuală a unei naţiuni şi modul în care ştie şi vrea să-şi proiecteze corect şi înţelept supravieţuirea în lumea de mâine.

Într-o ţară în care marea majoritate a oamenilor cred că era mai bine înainte de ’89, iată că după 25 de ani de la cacialmaua decembristă, au aparut voci care consideră că Lt. Col. Alexandru Vişinescu, fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat între anii 1956 şi 1963, trebuie judecat pentru presupusa torturare şi ucidere a unor deţinuţi politici.

Deşi exista la nivelul Europei Centrale si de Est diverse opţiuni de programe de accelerare, nu este uşor ca  un antreprenor în tehnologie să fie acceptat . Dacă este însă determinat şi are o idee cu potenţial exploziv, are mari şanse de suces. Iar dacă idea se referă la un produs web/mobile, atunci StartupHighway este un program de accelerare care ar trebui luat în considerare.

acum 4 ore · comentarii (0)

Undeva, în paginile de final ale cărţii Caragiale după Caragiale- Arcanele interpretării: exagerări, deformări, excese (Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2014), autorul ei, Angelo Mitchievici, citează două fragmente din scrierile lui Andrei Pleşu. Ambele desprinse din cartea Comèdii la porţile Orientului, apărută în 2012 la Humanitas.

acum 6 ore · comentarii (0)
Postari Recente