Cel mai mare proiect de investiţie în Deltă: „Orice şmecher din Bucureşti care are pensiune în deltă va atrage fonduri şi apoi se va descotorosi de nea Vanea“ 4

1,3 miliarde de euro fonduri europene stau la dispoziţia autorităţilor şi a localnicilor din Delta Dunării şi din câteva zone din Constanţa petru proiecte de dezvoltare. Din păcate, oamenii din deltă au ridicat mai multe probleme care stau în faţa accesării fondurilor.

Cel mai mare proiect de investiţie în Deltă: „Orice şmecher din Bucureşti care are pensiune în deltă va atrage fonduri şi apoi se va descotorosi de nea Vanea“ Vezi comentarii 4
Dacian Ciolos

Până la finele preşedinţiei olandeze sau, cel mai probabil, până la finele acestui an, urmează, în fine, să apară o nouă instituţie cu un rol-cheie în structurarea Uniunii Europene. O sursă într-atât de importantă de putere, influenţă şi generatoare de asemenea posibile schiombări fundamentale în circuitele financiare şi de securitate, încât se justifică anii petrecuţi în pregătirea lansării ei în circuit.

acum 5 zile · comentarii (11)

În anii 60, Stanley Milgram, un psiholog american, a efectuat un experiment social care, deşi a fost îndeajuns de contestat de-a lungul vremii, arată un lucru cert: oamenii sunt capabili să îi pedepsească pe alţii fără să fie constrânşi. S-a luat în calcul, în timpul procesului de la Nurenberg (sau filme precum A Few Good Men), scuza legală: Eu nu am vrut, doar ascultăm ordine.

acum 5 zile · comentarii (3)

Am fost recent într-o scurtă vizită prin locurile natale. Am mereu sentimente confuze când mă duc la Slatina, mai bine-zis într-o comună limitrofă oraşului, o localitate tipic oltenească. Îmi place să revăd locurile dragi ale copilăriei şi adolescenţei, dar sunt convins că voi pleca din nou dezamăgit de modul în care gândesc oamenii locului.

acum 5 zile · comentarii (23)

Mi-amintesc ca şi cum ar fi fost ieri cât de tare a bătut vântul în acea zi. Mult praf. Mi-am pus batista la nas. Nici nu mai ştiu cine de pe uliţă a zis ceva despre o explozie nucleară. Eram oricum ”rupţi” de lume, de ştiri şi de televizor. Eram nişte copii, dar adulţii erau şi mai departe de realitate.

acum 5 zile · comentarii (17)

În acest moment a început o luptă dură între structurile de forţă ale statului român. Se pare că DNA a trecut la un alt nivel, la acel nivel în care afectează interesul grupurilor infracţionale străine, ce deţin legături cu structuri de securitate ale altor state şi care sub diverse forme prejudiciază statul român şi pe cetăţenii români.

acum 5 zile · comentarii (8)

Aprilie 2016, Bucureşti. Am petrecut o zi întreagă cu o prietenă originară din Nigeria şi stabilită în Marea Britanie. A fost prima ei vizită în Bucureşti, un oraş în care discriminarea pe baza culorii pielii este izolată. Şi când apare, parcă ne vine greu să credem. Capitala României este, totuşi, un oraş cosmopolit din toate privinţele. Profit, aşadar, de câteva întâmplări izolate, sper eu, pentru a introduce un subiect: ura.

acum 6 zile · comentarii (27)

Ultima ştire politică este demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, la cererea premierului Cioloş, pentru lipsa de performanţă în gestionarea sarcinilor ministerului. După pierderea a 7 miliarde de euro în exerciţiul financiar anterior, în perioada 2014-2016 România n-a tras de la UE nici măcar un euro!

acum 7 zile · comentarii (3)

„Preţul cerut de proprietari este extrem de mare pentru România“, afirmă, la Paris, Doina Lemny, specialist al operei lui Brâncuşi. Cu toate acestea, românii din Paris se mobilizează pentru ca opera lui Brâncuşi, unică între creaţiile sale, să rămână în ţară.

acum 7 zile · comentarii (6)

Există daruri care ne emoţionează atât de mult încât păstrăm bucuria trăită cu intensitate maximă pentru multă vreme. O astfel de bucurie am trăit cu aproximativ un an în urmă, când am primit două cărţi de la Paris ce poartă semnătura Éléonorei Cosmopol. „Întâlnirea” mea cu autoarea seamănă cu, astăzi am numi-o sau nu, o poveste a eleganţei în comunicare şi ale unei amabilităţi autentice.

acum 5 zile · comentarii (0)
Postari Recente