Se legalizează şpaga. Incredibil. Guvernul a găsit o metoda de a ţine evidenţa ciubucului şi de a-şi lua partea prin impozit. Ca un exerciţiu al minţii, hai să analizăm condiţiile puse. „Contribuţia suplimentară” din partea pacientului trebuie să îndeplinească trei condiţii: „să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate.“

acum 7 zile · comentarii (15)

Violurile au fost utilizate ca armă psihologică de intimidare a duşmanilor şi în cadrul opresiunilor ideologice. De exemplu, se cunoaşte că NKVD-ul sovietic (securitatea stalinistă) aplica împotriva disidenţilor, culacilor şi a altor „duşmani ai poporului” practici abominabile de teroare, prin organizarea violurilor în grup a soţiilor, surorilor şi fiicelor acestora.

acum 7 zile · comentarii (13)

Asta a adus la rampă, în cea de a treia ediţie a sa, recenta competiţie organizată de Opera bucureşteană! Diversitate timbrală, caractere vocale diferite, şcoli diferite în ce priveşte arta cântului, entuziasm cuceritor, stângăcii ale tinereţii, talent şi dăruire în adresare. Asta a adus pe scenna Operei bucureştene, cea de a treia ediţie a competiţiei.

acum 7 zile · comentarii (0)

Dacă eu ca părinte sunt în general un părinte bun şi implicat, dar uneori mai ţip la copilul meu, cum repar după aceea situaţia aşa încât el să simtă mereu că îl iubesc? Este în regulă să greşim faţă de copil! Fiindcă avem instrumente pentru a repara şi fiindcă după o durere care e vindecată, relaţia devine şi mai puternică. Iar iubirea şi mai mare. Eu sunt cel mai bun părinte pentru copilul meu – aşa aş vrea să începem să simţim.

acum 7 zile · comentarii (0)

Nu mi se întâmplă prea des să plec de la spectacole, oricât de nedătătoare de satisfacţii ar fi ele. Iar atunci când am luat decizia să plec, aceasta a fost urmată, firesc, de interdicţia autoimpusă de a nu mă pronunţa în scris despre ceea ce am văzut doar parţial. Cu toate că ştiu foarte bine că rare sunt situaţiile în teatru în care ceva ce începe prost se redresează radical pe parcurs şi ajunge să se termine chiar bine.

acum 7 zile · comentarii (0)

Citind câteva cercetări mai noi, care analizează încercarea de inventare a unei naţiuni şi a unei literaturi „moldoveneşti”, distincte de cea română, nu te poţi opri să nu exclami: câtă risipă! Ce inutilă cheltuială de timp, de bani, de vieţi omeneşti! Ce gogoaşă umflată, rostogolită atâta amar de ani peste minţile bieţilor oameni!

acum 7 zile · comentarii (4)

La 20 de kilometri de Paris, în inima vastei păduri de la Écouen, străluceşte una dintre cele mai impresionante bijuterii ale arhitecturii franceze renascentiste, un castel maiestuos care prin dorinţa celebrului scriitor André Malraux (Ministru al Culturii în timpul preşedenţiei generalului de Gaulle) a fost transformat în Muzeul Naţional al Renaşterii. Unicul muzeu francez de artă consacrat acestei perioade.

acum 7 zile · comentarii (0)

În titlul acestui text nu s-a strecurat nicio eroare. Termenii nu sunt inversaţi, deci topica nu a suferit schimbări. Deşi ne-am obişnuit cu repetarea la infinit a sintagmelor „integrare europeană” şi „independenţa R. Moldova”, ambele reprezintă clişee propagandistice, menite să distragă. Nu vom putea adera la UE decât dacă vom deveni realmente independenţi.

acum 8 zile · comentarii (2)

Două lucruri ştim sigur despre români: că sunt născuţi poeţi şi că sunt inteligenţi! În general, îmi sună prost suficienţa patriotică, în numele căreia ne auto-proclamăm ca „elită” a lumii. Îmi sună la fel de prost şi filosofia defetistă de tipul „ca la noi la nimenea”. Oricum, nu cred că este prudent să practicăm cuantificarea unor calităţi care, prin definiţie, nu sunt cuantificabile.

acum 8 zile · comentarii (151)

A mai auzit cineva despre planoristul plecat şi negăsit pentru care s-au mobilizat resurse materiale şi umane uriaşe? A mai apărut doctorul Arafat pe toate posturile pentru a gestiona acest eşec ce trebuia să acopere liniştea estivală a guvernării? Oare ce or fi făcând localnicii din zonă? Cum se explică slabele lor rezultate în slavarea imaginii marelui slavator?

acum 8 zile · comentarii (4)

Din oaia neagră a politicii europene, a devenit, brusc, preferatul marilor cancelarii pe imprevizibila scenă greacă. Desigur, numai după ce a acceptat cupa amară a acordului cu liderii Zonei Euro. Din care n-a sorbit, până acum, decât prima înghiţitură. Urmarea? Omul politic al anului joacă din nou în forţă, dovedind că nu se teme de urne. Poate fi, însă, Tsipras mai mult decât un bun candidat?

acum 8 zile · comentarii (24)

Dintr-un cotidian albanez cu titlul „Erdoğan spală milioane de euro prin construirea moscheii din Kosovo" aflăm că preşedintele turc şi-a propus să ridice cât de multe moschei în spaţiu controlat odinioară de către Imperiul Otoman. Mai mult, după o declaraţie „ciudată” cum că musulmanii au descoperit America cu mult înaintea lui Cristofor Columb, preşedintele turc se simte dator să construiască o moschee şi în Cuba.

acum 8 zile · comentarii (16)
Postari Recente