Ciudata tragedie de la gurile Dunării. Nobili ruşi, cu un iaht plin aur, găsiţi morţi după ce nava a eşuat în condiţii misterioase la Sf. Gheorghe 4

În 1920, yachtul Ostara a eşuat la Sfântu Gheorghe, după ce a fost prins de o furtună puternică. La bord se aflau membrii familiei de nobili ruşi de origine germană Skadovsky - Falz Fein şi echipajul. Niciunul nu a mai ajuns viu pe uscat. O parte dintre ei au fost găsiţi împuşcaţi. După două luni, alte două cadavre au fost găsite pe peninsula Sacalin.

Ciudata tragedie de la gurile Dunării. Nobili ruşi, cu un iaht plin aur, găsiţi morţi după ce nava a eşuat în condiţii misterioase la Sf. Gheorghe Vezi comentarii 4

Spectacol interetnic în Tulcea. Minorităţile din Europa vor fi prezente la cel mai mare eveniment din România despre naţionalităţile conlocuitoare

Spectacol interetnic în Tulcea. Minorităţile din Europa vor fi 
prezente la cel mai mare eveniment din România despre naţionalităţile 
conlocuitoare

Timp de o săptămână, tineri minoritari din toată Europa se reunesc la Tulcea. Ei vor participa la ateliere de improvizaţie teatrală, fotografie, proiecţii de filme, concerte de muzică tradiţională, dansuri tradiţionale. Excursii în Delta Dunării şi sate locuite de aromâni vor completa experienţa tinerilor europeni.

Am norocul să fac bani din ce-mi place şi asta să implice şi cunoaşterea de oameni noi în mod constant. Şi aşa, să pot verifica anumite percepţii, trenduri pe care le observ în jurul meu. Unul dintre ele este că sunt mulţi oameni (prea mulţi) care nu sunt ok cu ei şi cu viaţa lor şi, cu toate astea, continuă pe aceeaşi linie.

acum 19 ore · comentarii (1)

Informaţia că, de la 1 iunie 2015, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va reduce la 9 la sută (de la 24 la sută) la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, aşadar, la toate alimentele, nu doar la cele de bază a generat, firesc,  comentarii, unele controversate, dar şi teamă.

acum 18 ore · comentarii (15)

Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

acum 20 ore · comentarii (2)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

acum 21 ore · comentarii (93)

Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

acum 8 ore · comentarii (1)

În anii guvernării sale şi imediat după, Tăriceanu se bucura de o simpate în rândul populaţiei similară cu cea din anii de glorie ai lui Petre Roman. Bătrânicile se înghesuiau să îl pupe în pieţe, intelectualii îi apreciau discursul, membrii PNL îl respectau, mulţi îl vedeau un prezidenţiabil cu şanse pentru epoca post Băsescu. Halul în care a reuşit să se autodistrugă în mai puţin de un an suprinde şi pe cel mai experimentat analist.

acum 9 ore · comentarii (1)

Având în vedere recenta discuţie care a ocupat ştirile săptămânilor trecute în România privind comunitatea gay sau mai degrabă LGBTI din ţara noastră, poate ar fi interesant de reamintit care este statutul acestei comunităţi în America latină şi care sunt ţările care recunosc căsătoria sau uniunea civilă între persoane de acelaşi gen.

acum 10 ore · comentarii (3)

Călătoria la Petra începe cu Iordania, locuri şi oameni. Un drum într-o lume a nisipului, apei, esenţelor, sau într-o lume a bărbaţilor. Pentru mine, Iordania a început la Aqaba, în miez de noapte. Mi s-a părut că am coborât din avion direct în deşertul bătut de vânt – într-un fel, chiar aşa era. Dincolo de pistă se întindea nisipul cenuşiu. Şi de aici a început călătoria.

acum 16 ore · comentarii (4)

În timp ce luptele în noroi continuă să fie servite publicului românesc şi planurile de ţară rămân uitate între pauzele publicitare, lumea se schimbă radical în jurul nostru. Dacă cineva şi-ar asuma responsabilitatea să propună societăţii româneşti răspunsuri măcar la trei întrebări, atunci, am avea poate şi o altă perspectivă pentru ce va urma, nu pe termen lung, ci în viitorul cât mai apropiat.

acum 17 ore · comentarii (14)

Informaţia că, de la 1 iunie 2015, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va reduce la 9 la sută (de la 24 la sută) la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, aşadar, la toate alimentele, nu doar la cele de bază a generat, firesc,  comentarii, unele controversate, dar şi teamă.

acum 18 ore · comentarii (15)

Ultimul dintre cele şapte cuvinte rostite de Iisus pe cruce (şi relatat doar de Evanghelia după Ioan, la cap. 19, versetul 30) este: „Săvîrşitu-s-a!” Nu e vorba, fireşte, despre consemnarea unui obştesc sfîrşit, ci despre sentimentul Celui care moare că misiunea care I-a fost încredinţată a fost îndeplinită. Care fusese această misiune?

acum 8 zile · comentarii (154)

În această notă citesc mesajele din ultimul timp ale lui Traian Băsescu. Beneficiar al unei experienţe importante, pe care nimeni nu i-o contestă, Traian Băsescu a simţit ca justiţia o mai ia şi pe arătură. Doar că această tendinţă înseamnă vieţi omeneşti distruse, lucru cu care nu trebuie să se joace nimeni.

acum 8 zile · comentarii (72)

În România, meseria de psiholog este privită cu neîncredere pentru că sunt promovaţi o serie de pseudopsihologi. Totodată, la noi există un analfabetism generalizat, oamenii neavând cultură psihologică, a explicat Aurora Liiceanu, într-un interviu acordat „Dilema Veche”.

acum 8 zile · comentarii (1)

Am demarat acest proiect împreună cu pilotul comercial Vio Ludusan şi Aviatia.ro. Dorim să facilităm accesul publicului, pasionaţilor şi piloţilor amatori la informaţie pertinentă şi profesională. Aviaţia este un domeniu în care educaţia este primordială şi sperăm că acest proiect va ajuta dezvoltarii aviaţiei din România.

acum 8 zile · comentarii (4)

În ultimele două săptămâni, România a devenit ţinta unor ameninţări lansate de diferite personaje din Rusia, unele oficiale, altele – oficioase. Asta, după ce NATO a decis să-şi întărească poziţiile în România, una dintre ţările care se învecinează cu Rusia, prin Marea Neagră, mai ales după anexarea Crimeei.

acum 9 zile · comentarii (148)

Aviaţia este un domeniu în care educaţia este primordială, pentru că un pilot educat este poate un pilot mai sigur. Luând în considerare acest fapt, sunt ferm convins că existenţa acestor două asociaţii concurente ajută la dezvoltarea aviaţiei de mici dimensiuni din România. Trecând peste principiul existenţei, există totuşi problema existenţei a două asociaţii în România ce se numesc AOPA.

acum 10 zile · comentarii (2)

Cum laşi lucrurile în voia lor, pe o direcţie tot mai clar profilată, astfel încât, prin acumularea unor surse, condiţionări şi tentaţii să fie posibilă – de la un punct, inevitabilă – transformarea unei populaţii de dimensiuni semnificative (20 milioane ?!...) într-o masă ignorantă, indiferentă şi inerţială, numai bună de livrat consumerismului globalist ca succesor de succes al comunismului infect ?!

acum 6 zile · comentarii (3)
Postari Recente