Constat, de la o vreme, că multe din simbolurile biblice şi religioase suferă de o lipsă de înţelegere corectă a lor, pornită fie din nepricepere sau interes propagandistic. Semnele zodiacale, curcubeul, Steaua lui David şi altele asemenea lor sunt simboluri care ajung să tensioneze inutil comunităţi, dincolo de limita discursului academic. Printre ele, unul care stârneşte pasiuni apocaliptice: 666.

acum 3 zile · comentarii (92)

De ce îşi face de cap extremismul maghiar în România fără ca autorităţile să intervină? Din cauza corupţiei. De ce suntem vulnerabili faţă de tandemul ruso-maghiar care ne pune în discuţie teritoriul naţional? Din cauza corupţiei. Acest mesaj a fost transmis şi de Ambasada SUA care deţine informaţii mai multe decât noi pe această temă. În concluzie, dacă vrem să ne păstrăm România unită, trebuie să transformăm corupţia în inamicul public 1.

acum 2 zile · comentarii (9)

La jumătatea acestui an, editura „Tracus Arte” şi-a mai adăugat la palmares un nou eveniment editorial: romanul-poem „Să locuieşti într-un lătrat de câine”, al jurnalistului, scriitorului şi bloggerului „Adevărul” Ştefan Mitroi (volum care a fost îngrijit de tânărul dar redutabilul filolog Teodor Dună şi a cărui copertă este semnată de faimosul artist plastic Eugen Mihăescu)

acum 2 zile · comentarii (1)

Preocupaţi, după cum ne este blestemul pământului, de circul virtual şi adeseori imaginar, cu accente de science fiction, al bileţelelor, intervenţiilor, contra-intervenţiilor şi dusului cu pâra la Bruxelles, doritori să ştim cum toate acestea se pot folosi mai bine în datul la gioale care, la noi, ţine loc de politică sau de ştiinţa guvernării, ignorăm cu bună ştiinţă problematica esenţială.

acum 2 zile · comentarii (8)

Anatol Munteanu este un român. Unionist. Pe care vânturile istoriei l-au obligat să îmbrace, iniţial, uniforma de militar răsăritean. Apoi pe aceea de cetăţean liber al Republicii Moldova, liber să lupte, alături de alţi conaţionali, pentru independenţa, de moştenitoarea URSS, a entităţii statale născute din prăbuşirea imperiului pe care şi azi îl visează restabilit Vladimir Putin. În cele ce urmează sunt confesiuni tulburătoare.

acum 2 zile · comentarii (10)

Povestea lui Alexandru Ciorobea este una pe cât de frumoasă pe atât de complexă. După încheierea mandatului său în cadrul ONU, a ales să părăsească Ministerul Afacerilor Externe al României. Ajuns în Statele Unite, a înfiinţat organizaţia non-guvernamentală Togheter for Development prin intermediul căreia a început implementarea unui program economico-social în Camerun, sprijinind un grup de pescari ce activează pe coastele ţării africane.

acum 2 zile · comentarii (0)

In timp ce liderii comunisti prognozeaza o viitoare alianta cu actualele declarate forte europene de la Chisinau, in timp ce banii trimisi ilegal de la Moscova sunt adusi cu valiza de Dodon si folositi pentru subminarea traseului european si promovarea unor forte politice asiatice de extrema stanga, e timp ca moldovenii sa arate clar directia pe care vor si sa isi protejeje simbolurile nationale.

acum 2 zile · comentarii (0)

Sunt un cetăţean român revenit în ţară după peste un deceniu petrecut în Occident. Am revenit în Braşovul natal şi am încercat să „mişc” lucrurile în bine, în sectorul privat şi în cel public. Însă, la fel ca multi alţi români, care au încercat să facă ceva în plan local, am întâmpinat numeroase obstacole - ele raman o constantă.

acum 6 zile · comentarii (1)

Doar îmbinările mai neaşteptate (de exemplu, într-o cronică de film: „nu e nici o bătaie decentă, nici o vrajă ca lumea“, blogspot.com) ne pot atrage atenţia că s-a schimbat ceva în folosirea lui decent; altminteri, lărgirea sensurilor cuvîntului e destul de firească (în spiritul unor tendinţe interne mai generale, dar şi în consonanţă cu etimologia şi cu influenţele străine) şi acceptată de toată lumea.

acum 6 zile · comentarii (1)

Şi lista poate continua. Din păcate, titlul nu este nici original, nici nou. Doar trist, actual şi adevărat. Ni se întâmplă, nouă românilor (nu mă interesează, acum, că se mai întâmplă şi altora), ca din când în când — dar totuşi cam prea des — o bună parte a „spumei” intelectualităţii să trădeze cauza democraţiei.

acum 6 zile · comentarii (55)

Exact peste o săptămână, timp de 48 de ore, la Vilnius, în Lituania, va avea loc Conferinţa Comitetului Militar al NATO. Aceasta fiind reuniunea celor ce conduc statele majore ale armatelor statelor aliate. Generali care vor discuta şi detalia priorităţile specifice, pe plan militar, în urma deciziilor politice, luate la Summitul NATO, din Ţara Galilor.

acum 3 zile · comentarii (5)

Săptămânile trecute Salonul de Muzică al Castelului Peleş a găzduit ultimul concert cameral al lunii august, ultimul concert al stagiunii de vară. Momentul a fost special dată fiind structura programului oferit dar şi personalitatea protagoniştilor, anume violonista Luminiţa Petre, concert-maestru al orchestrei Simfonice de Stat din Stuttgart, şi pianistul Mihai Ungureanu, unul dintre cei mai dinamici concertişti ai vieţii noastre muzicale.

acum 7 zile · comentarii (0)

Şi lista poate continua. Din păcate, titlul nu este nici original, nici nou. Doar trist, actual şi adevărat. Ni se întâmplă, nouă românilor (nu mă interesează, acum, că se mai întâmplă şi altora), ca din când în când —dar totuşi cam prea des — o bună parte a "spumei" intelectualităţii să trădeze cauza democraţiei.

acum 6 zile · comentarii (55)
Postari Recente