Dragoste românească ucisă în capitala Franţei: „Se iubeau atât de mult, aveau tot ce şi-au dorit“. Ce au lăsat în urmă românii morţi în atentatele de la Paris

Dragoste românească ucisă în capitala Franţei: „Se iubeau atât de mult, aveau tot ce şi-au dorit“. Ce au lăsat în urmă românii morţi în atentatele de la Paris

Atentate la Paris. Ciprian Calciu din Tulcea şi Lăcrămioara Pop din Maramureş sunt cei doi români care şi-au pierdut viaţa în atentatele din Paris. Tinerii locuia în capitala Franţei şi aveau împreună un copil în vârstă de un an. „Adevărul“ vă prezintă un reportaj la rudele din ţară ale celor doi tineri.

Care sunt ingredientele unui tehnocrat în zilele noastre? Multe şi diverse, am putea spune contemplând guvernul Cioloş, dar să subliniem astăzi, aici, unul important: să ţină minte, să aibă memorie, să nu uite; spuneţi-i cum vreţi, e acelaşi lucru. Şi e singurul lucru pe care îl împărtăşesc cu domnul Vasile Dâncu. În rest, ne despart anvergura, educaţia, puterea, funcţiile şi multe convingeri.

acum 8 zile · comentarii (17)

„Calea violenţei şi a urii nu va rezolva problemele umanităţii“, a rostit îndurerat Papa Francisc duminică, la Vatican. „Să foloseşti numele lui Dumnezeu pentru a justifica violenţa este un BLASFEM!“, a mai adăugat înaltul prelat făcând o aluzie directă la folosirea în exces a numelui lui Allah de către teroriştii care încearcă astfel să-şi motiveze cumplitele acte de barbarie.

acum 8 zile · comentarii (40)

DE ŢINUT MINTE. Dintr-un total de 700.000 de firme, 40,7% au capital net negativ. Cu alte cuvinte, pasivele lor sunt mai mari decât activele. În 285.000 de firme, deci, din cele 700.000 câte sunt înregistrate azi în România, datoriile sunt mai mari decât întreaga lor avere.

acum 8 zile · comentarii (3)

Trebuie să recunosc că profeţiile lui Ion Cristoiu se mai şi adeveresc. Încă din seara de marţi, 4 noiembrie, atunci când au avut loc primele, cele mai autentice, adevăratele manifestaţii de stradă, netincturate şi neinfestate politic, într-o intervenţie telefonică la multele televiziuni care îi cer părerea, binecunoscutul jurnalist a profeţit că pe 16 noiembrie dl. Klaus Iohannis va avea „guvernul său”.

acum 8 zile · comentarii (9)

S-a întâmplat la începutul acestui noiembrie. Ştiam cine e când s-a aşezat lângă mine în microbuzul ce urma să ne ducă la Horezu. Nu ştiam însă de ce tace atât de adânc şi de lung, pentru că asta a făcut tot drumul, a tăcut. La masa de prânz, aşezată în pridvorul mănăstirii ctitorite de Brâncoveanu, ne-am nimerit tot alături. Dintr-odată, a început să fie ca în tablourile sale.

acum 8 zile · comentarii (0)

Printre sistemele imperfecte din România, atacate de contestatari în stradă şi formulate apoi în revendicările exprimate deschis de societatea civilă la consultări, se află şi sistemul de vot într-un singur tur. Presiunea pe care noua generaţie o pune asupra politicului este schimbarea lidership-ului în principalele instituţii democratice: legislativ şi executiv – inclusiv guvernarea locală, pentru o mai bună reprezentare.

acum 12 zile · comentarii (10)

În ultimele săptămâni, ceva ne-a unit: durerea colectivă. Aş vrea ca textul acesta să nu fie despre durerea pierderii, ci despre importanţa şi preţuirea întâlnirii dintre oameni, cel mai scump dar al lumii acesteia. Există un timp şi un spaţiu limitat pentru întâlniri, iar irosirea acestor momente nu face decât să aducă o cicatrice destinului.

acum 12 zile · comentarii (3)

Când pompierii au intrat în Clubul Colectiv, zeci de telefoane sunau în buzunarele tinerilor deja morţi. Se aud soneriile vesele, se văd luminiţele pâlpâind prin buzunare, ca lumânările în mijlocul infernului. Toată durerea lumii e strânsă în această ştire, grija, speranţa, imposibila comunicare între două lumi.

acum 12 zile · comentarii (3)

Refugiaţii blocaţi în „jungla” de la Calais, al căror număr s-a triplat în trei săptămâni şi care trăiesc în condiţii de promiscuitate greu de imaginat pentru orice ţară europeană, nu visează decît să ajungă în Anglia. Bariere înalte de patru metri protejează, pe o lungime de doi km, cheiurile de îmbarcare şi accesul, pe mare, în Marea Britanie. 800 de cineaşti, scriitori, filozofi şi intelectuali francezi au ieşit din tăcere.

acum 12 zile · comentarii (64)

”Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns! A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi fără milă l-au străpuns Şi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul tău! Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău, Ăşti nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,Ţin a tale zile-n mână, ş-a ta cinste sub călcâi.

acum 12 zile · comentarii (0)

Avem un nou film Bond şi o poveste veche--conspiraţia internaţională care va înlocui vechiul sistem de puteri. Tot omul ştia pe vremuri că duşmanul este sovietic, dar Bond nu putea să arate asta. Tot omul ştie acum că Rusia şi China sunt duşmanul, şi terorismul sprijinit de regimuri islamice, dar Bond nu poate să arate asta.

acum 12 zile · comentarii (0)

George S Patton, unul din cei mai cunoscuţi generali americani din Al Doilea Război Mondial, eliberatorul Luxemburgului, spunea: „Timpul pentru a lua în considerare temerile tale este înaintea luării unei decizii de luptă importante. Acesta este timpul să-ţi asculţi temerile şi fricile. După ce ai luat decizia evită-le şi mergi decis înainte.“

acum 12 zile · comentarii (52)

România este o ţară care nu recunoaşte limitele. Chiar şi atunci când acestea există formal, ele sunt încălcate cu acceptul nostru tacit şi complicitatea celor care ar avea menirea să le păzească. Interzicerea fumatului în locurile publice închise este un pas important în inventarea limitelor în ţara lui NELIMITAT.

acum 12 zile · comentarii (10)

Portret. Alegerea fostului comisar român pentru Agricultură, Dacian Cioloş, ca premier al României, are ceva din finalul poveştilor cu zâne: încoronează un parcurs sans faute, cum spun francezii, al unui tehnocrat, al unui om apolitic, genul de persoană care sfinţeşte locul, cum scriam în 2013 în portretul realizat pentru Qmagazine.

acum 13 zile · comentarii (24)

Trăim şi murim într-o lume din ce în ce mai nebună, mai nesigură, mai confuză, în care nu doar că suntem combatanţi în lupta binelui cu răul, dar, mai cu seamă, reuşim tot mai greu să facem diferenţa între bine şi rău. Război, politică, teroare, corupţie, moarte sunt lucruri care ne lovesc continuu, succedându-se parcă mult mai neaşteptat şi rapid decât ne-am fi aşteptat.

acum 9 zile · comentarii (1)
Postari Recente