Comoară din vremea dacilor, descoperită la Târgu-Mureş

Comoară
din vremea dacilor, descoperită la Târgu-Mureş

Un adevărat tezaur, cu bijuterii de argint, care astăzi valoarează peste o sută de mii de euro, a fost găsit la nici 15 centimetri sub pământ, la Târgu Mureş, de un căutător de comori din oraş. Descoperirea i-a adus bărbatului pe lângă faimă, şi bani, deoarece urmează să fie recompensat de autorităţi cu 45% din valoarea comorii găsite.

129 de acţiuni de control în luna august

129
de acţiuni de control în luna august

În luna august Serviciul Control Relaţii de Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş a efectuat 129 acţiuni de control la agenţi economici de pe raza judeţului Mureş, având ca principal obiectiv depistarea muncii nedeclarate. În urma acestor verificări au fost identificate 31 persoane care lucrau fără forme legale

Boala „limbii albastre” închide târgurile de animale din Mureş

Boala „limbii albastre” închide
târgurile de animale din Mureş

Primele măsuri după apariţia bolii „limbii albastre” pe teritoriul României au fost luate şi în judeţul Mureş. Astfel, în perioada 9 septembrie – 5 octombrie 2015 târgurile de animale din întreg judeţul vor fi închise. Deşi la noi nu a fost înregistrat niciun astfel de caz referitor la boala „limbii albastre”, prefectul judeţului Mureş a emis deja un ordin de închidere a acestor târguri de animale.

„Mânuţe creative” la Platoul Corneşti

„Mânuţe creative” la Platoul
Corneşti

Cele mai creative mânuţe s-au întâlnit în acest week-end la Platoul Corneşti pentru a-şi demonstra măiestria. Zeci de standuri au fost pregătite la prima ediţie a festivalului „Creative hands”. Coliere sofisticate, mozaic, sticlă gravată cu diamante sau pur şi simplu lucruri făcute din diferite materiale reciclate. Toate au impresionat publicul prezent.

Acrobaţii şi zboruri în tandem la festivalul Mureş Fly

Acrobaţii
şi zboruri în tandem la festivalul Mureş Fly

Aerodromul Sportiv “Elie Carafoli” Târgu-Mureş a găzduit în acest week-end cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Mures Fly. Organizatorii au cuprins în program zboruri cu aparate nemotorizate, salturi cu paraşutişti şi zboruri cu aparate ultrauşoare motorizate: paramotoare, motodeltaplan, avion ultrauşor şi girocopterul, un aparat de zbor inedit şi rar întâlnit în România.

Cei dependenţi de Internet vor folosi posibilitatea oferită de lumea virtuală de a se conecta cu alţi oameni ca pe un substitut pentru interacţiunile umane rele – cele cu o încărcătură emoţională pe care o putem numi echilibrată şi sănătoasă. Altfel spus, Internetul devine un surogat – aşa cum stupefiantele sunt, la rândul lor, surogate. Nu întâmplător, dependenţa de Internet e tot mai des comparată cu dependenţa de cocaină.

acum 8 zile · comentarii (0)

Conform ziarului irakian al-Sabah, Abu Bakr al Baghdadi a rămas, încă, în viaţă, deşi a fost rănit în cursul ultimelor lovituri aeriene ale avioanelor de luptă americane. Este pentru a doua oară, în ultimele două luni, când liderul Statului Islamic a suferit răni deloc uşoare. Semn că laţul se strânge în jurul conducerii ISIS. Pentru a lua pulsul societăţii irakiene am iniţiat un dialog cu ambasadorul Irakului în România.

acum 8 zile · comentarii (12)

Domnul prim-ministru a postat zece titluri de cărţi preferate. Dar ca orice politician care se respectă, a ţinut lista cărţilor lui de căpătâi secretă. Printr-o investigaţie high-tech şi folosindu-ne de efectul razelor gamma asupra buruienilor, am reuşit să obţinem lista pe care o facem publică aici, datorită caracterului ei de mare importanţă pentru ţară.

acum 9 zile · comentarii (9)

Scrisoarea viralizată a unei tinere din clasa mijlocie, Vio Mihaela Grădinaru, către premierul Victor Ponta este dovada eficienţei politicii urii practicate de Traian Băsescu. Ura grupului oamenilor care se definesc drept „cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” împotriva celor stigmatizaţi ca asistaţi social, beneficiari de pomeni electorale şi analfabeţi, acuzaţi că ar fi privilegiaţi prin comparaţie cu cei care merită.

acum 9 zile · comentarii (187)

*Centenar 14-18: O evocare subiectivă* În ultimele luni, în Serbia şi Bosnia-Herţegovina i-au fost dedicate monumente şi manifestări comemorative lui Gavrilo Princip, autorul dublului asasinat din 28 iunie 1914. Ucigaşul arhiducelui Franz Ferdinand e şi azi socotit fie erou, fie criminal, depinde de ce parte a fostei baricade e pomenit. Înainte de toate, însă, atentatul care a aruncat lumea în aer a fost un amestec absurd de hazard şi neghiobie.

acum 9 zile · comentarii (5)

Tehnic, aşa stau lucrurile: săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, Jean Claude Juncker va anunţa nominalizările pentru portofolii. Din acel moment, comisarii nominalizaţi vor avea la dispoziţie aproximativ două, maximum trei săptămâni, pentru a-şi definitiva programul politic pe care urmează să-l prezinte în scris comisiilor de specialitate din Parlamentul European.

acum 9 zile · comentarii (24)

În actuala epocă a abundenţei de tehnologii, se asistă la hiatusul între tradiţionala eră a asasinatelor şi a războaielor simetrice, derulate pe cîmpul de luptă, şi cea a decapitărilor de ostatici în direct şi a execuţiilor în rîndul minorităţii yazidite din Irak, urmărite de milioane de spectatori, în timp real.

acum 9 zile · comentarii (0)

Am ascultat, amuzat, o intervenţie telefonică a unui fost consilier prezidenţial, întâmplător al actualului şef al statului român, un concetăţean de naţionalitate maghiară, care dădea lecţii de seriozitate unei jurnaliste depăşită de subiect, unor invitaţi în platoul de filmare robi ai unor prejudecăţi perimate şi unor telespectatori indignaţi, dar temperaţi, în legătură cu un proiect de autonomie de inspiraţie evident răsăriteană.

acum 9 zile · comentarii (32)

Federaţia Rusă nu urmăreşte să angajeze o confruntare cu Vestul, dar este interesată să îşi impună voinţa în fostul spaţiu sovietic. În timpul summit-ului NATO, întreaga comunitate internaţională a privit cu mare atenţie, chiar cu îngrijorare, dacă cea mai puternică alianţă politico-militară prin care lumea liberă îşi apără valorile şi legitimitatea democratică este capabilă să răspundă în faţa unei grave ameninţări la adresa securităţii tuturor.

acum 9 zile · comentarii (10)

Eu înţeleg că a merge la GRIVCO, geografic cel puţin, este totuna cu a merge la una dintre Antene. Este vorba de aceeaşi clădire, nu? Sau, mă rog, acelaşi grup de imobile care oricum au aceeaşi familie-proprietară. Şi atunci de ce este o aşa mare ruşine să fi mers la GRIVCO? Mai mare decât să fi mers la Vîntu? Dar decât a participa la un talk-show la Antena 3? Ponta se cheamă că merge la GRIVCO când umple ecranul de la Sinteza Zilei?...

acum 10 zile · comentarii (22)
Postari Recente