FOTO "Şi tu poţi fi părinte de profesie"

Să fii părinte este o meserie cu normă întreagă, iar acest capitol implică în primul rând mult suflet. O dovedesc mai ales cei care au decis să fie părinţii copiilor abandonaţi în centrele de tip maternal. În prezent în judeţul Mureş se caută zece astfel de suflete care pot fi părinţi de profesie.

În amfiteatrul de la etajul doi, al Facultăţii de Litere, Ioan Alexandru ţinea seara, în 1977, un curs insolit. Poetul tocmai tradusese în versuri „Cântarea cântărilor”, apărută în acel an, şi era cufundat în sublimul erotism biblic. Tema de bază era Biblia, firească la un poet creştin, dar într-unul din comentarii, Ioan Alexandru s-a aplecat însă şi asupra celei mai filozoficeşte ziceri de ocară, prea românescul „du-te în p… mă-tii!”.

acum 4 zile · comentarii (54)

La Râmnicu Vâlcea, vatră a cărţii româneşti, ca de altfel Vâlcea întreagă din Oltenia de sub munte, a fost inaugurat, cu numai câteva zile în urmă,un autentic, de anvergură europeană, Complex spitalicesc, staţie pilot de cercetare, deopotrivă, cu antene în universităţile de profil, consacrat tămăduirii, recuperării fizice şi întreţinerii condiţiei de viaţă activă, folositoare,

acum 4 zile · comentarii (2)

Dacă am fi cinici şi nu am avea în vedere, pe de o parte, morţii din Gaza, începutul ofensivei terestre israeliene, soldată de acum cu victime din ambele tabere, pe de altă parte, încercarea unor grupări teroriste a Hamas de a pătrunde în Israel, starea psihică a populaţiei din sudul şi centrul Israelului, obligată să se adăpostească din două în două ore în faţa ploii de obuze lansate de Hamas, am putea spune că, pentru beligeranţi,

acum 4 zile · comentarii (29)

Comentariul doamnei Diaconu la pilula mea despre „proletariatul corporatist“, publicat la poşta redacţiei în numărul anterior al Dilemei vechi, merită din plin un contra-comentariu. Nu din motive de „drept la replică“ şi cu atît mai puţin ca dispută ad personam: nu am nimic de apărat şi nimic de acuzat. Este adus însă în discuţie un subiect prea important – şi este adus într-un mod prea eronat. Mă simt deci aproape obligat să reacţionez.

acum 4 zile · comentarii (1)

Grija edililor pentru traficul motorizat este îngrijorătoare atunci când se ignoră oamenii. În Bucureşti, calitatea trotuarelor este foarte proastă, acolo unde nu sunt ocupate de maşini. Infrastructura pentru biciclete este la pământ, cu toate ca sumele cheltuite depăşesc 10 milioane de euro. Iar transportul public, cu toate că deserveşte de 3 ori mai mulţi oameni decât transportul motorizat individual, nu este prioritizat.

acum 4 zile · comentarii (3)

Preşedintele României este de felicitat în privinţa problemei CAS-ului iniţiat de premier, dovedind că este stăpân pe materie. Totuşi, premierul a fost atras într-o capcană, minuţios regizată, pentru a fi discreditat din nou. Consultări de ochii lumii, din care electoratul trebuia să înţeleagă că Băsescu poate fi un premier mai bun decât Ponta.

acum 4 zile · comentarii (59)

Fiecare mică Apocalipsă are un punct de plecare şi urmează o logică proprie, ineluctabilă, generând o înlănţuire de evenimente care trebuie să conducă la internaţionalizarea conflictului. Într-o formă sau alta, comunitatea internaţională, cu cât mai repde, cu atât mai bine, trebuie să intre în joc. Mai întâi să condamne, apoi să acţioneze.

acum 4 zile · comentarii (15)

Zi de zi, România apare tot mai clar, ca o ţară a nimănui. Agenda publică, adică ceea ce este cu adevărat necesar, urgent şi abordabil, este marcată de evoluţii contradictorii, păguboase. Se adânceşte decalajul între aglomerarea sfidărilor şi capacitatea efectivă de percepţie, interpretare şi asumare. Asumare legitimă, responsabilă şi eficientă. Vorbe mari?! Păi de ce i-am considera „mari”,  pe şefii României?! („Care este...”).

acum 5 zile · comentarii (4)

Turiştii prezenţi pe Braţul Sulina în prima parte a lunii iulie au avut ocazia să admire un fenomen interesant. În timp ce apa de pe canalul navigabil Tulcea – Sulina (braţul de mijloc al Deltei) era tulbure, Dunărea Veche, care se intersectează cu navigabilul în trei puncte - Mila 18,7 (în dreptul localităţii Gorgova), Mila 13 (la intrarea în localitatea Crişan) şi Mila 8,5 - era limpede.

acum 5 zile · comentarii (1)
Postari Recente