România lucrului prost făcut. Sistemul inteligent de tocat nervii şoferilor care a costat 80 de milioane de lei. Cât a fost şpaga percepută procentual de primar 14

Managementul traficului din Iaşi a costat 80 de milioane de lei, fonduri europene, guvernamentale şi locale. Sistemul inteligent, care trebuia să fluidizeze circulaţia din oraş, pune pe jar nervii şoferilor şi pietonilor. Proiectul a ajuns în atenţia opiniei publice nu numai din cauza blocajelor, ci mai ales după ce fostul primar Gheorghe Nichita a fost acuzat de luare de mită în acest mega-contract.

România lucrului prost făcut. Sistemul inteligent de tocat nervii şoferilor care a costat 80 de milioane de lei. Cât a fost şpaga percepută procentual de primar Vezi comentarii 14

Cinci persoane, reţinute pentru că puneau copii mici la munci grele în gospodărie, în schimbul unor datorii ale părinţilor

Cinci persoane, reţinute pentru că puneau copii mici la munci grele în gospodărie, în schimbul unor datorii ale părinţilor

Cinci mureşeni au fost reţinuţi, iar alţi doi sunt cercetaţi sub control judiciar, pentru trafic de minori şi lipsire de libertate, fiind acuzaţi că obligau membri ai comunităţii rrome să le dea împuternicire ca să ridice alocaţiile de stat şi ajutoarele sociale pentru copii minori, în numele recuperării unor pretinse datorii.

Bărbat reţinut după ce şi-a împuşcat mortal fosta iubită, într-un bar din Târgu Mureş, şi a rănit un client

Bărbat reţinut după ce şi-a împuşcat mortal fosta iubită, într-un bar din Târgu Mureş, şi a rănit un client

Un bărbat a fost reţinut, luni, de către procurori, după ce în cursul serii de duminică şi-a împuşcat mortal, cu o armă de vânătoar pe care a cumpărat-o cu câteva zile înainte de atac, fosta iubită, care se afla într-un bar din Târgu Mureş, şi a rănit un client al localului. Suspectul a tras două focuri din stradă, prin fereastră, după care a fugit şi a aruncat arma în curtea unei case, fiind prins la scurt timp după atac.

MAI a cumpărat primele 10 containere necesare operaţiunilor de căutare-salvare în caz de urgenţe majore

MAI a cumpărat primele 10 containere necesare operaţiunilor de căutare-salvare în caz de urgenţe majore

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că a cumpărat primele 10 sisteme tip container destinate operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul unor situaţii de urgenţă majore, ele intrând, de miercuri, în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Bucureşti-Ilfov, Bacău, Bihor, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Mureş, Timiş şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

Mii de persoane au protestat la Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic

Mii de persoane au protestat la Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic

Câteva mii de persoane au protestat, în cursul după-amiezii şi serii de sâmbătă, la Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic din municipiul Târgu Mureş şi a directorului acestei instituţii de învăţământ, cercetat de DNA sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, alături de şeful ISJ Mureş, plasat în arest la domiciliu.

Poliţiştii au ridicat mii de litri de motorină, două arme neletale şi 10.000 de lei în urma percheziţiilor din Mureş

Poliţiştii au ridicat mii de litri de motorină, două arme neletale şi 10.000 de lei în urma percheziţiilor din Mureş

Poliţiştii mureşeni au ridicat peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic, două arme neletale şi 10.000 de lei, în urma celor 54 de percheziţii făcute, sâmbătă dimineaţă, la locuinţele unor persoane bănuite de furt şi furt calificat şi la sediul CFR Târgu Mureş.

Târgu-Mureş: Percheziţii la 53 de locuinţe ale unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive şi la sediul CFR

Târgu-Mureş: Percheziţii la 53 de locuinţe ale unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive şi la sediul CFR

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române fac, sâmbătă, 53 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi la sediul CFR din Târgu-Mureş, suspecţii fiind acuzaţi că au sustras cantităţi mari de combustibil prin dispozitive artizanale montate pe motoarele locomotivelor pe care lucrau.

Acum vreo zece ani, un prieten care avea un mare restaurant, mi-a arătat ce a filmat el în bucătărie cu nişte camere ascunse. Exasperat că un angajat fură încontinuu, a instalat nişte camere disimulate în bucătărie şi în alte câteva locuri. Şi chiar în ziua în care le-a dat drumul, m-a chemat să îmi arate ceva.

acum 21 zile · comentarii (45)

Preşedintele Republicii Moldova, deja celebrul (nu în sensul bun) Igor Dodon, a pătruns adânc pe teritoriul agitaţiei nervoase necontrolate. Cam devreme: predicţiile arătau că se va epuiza în vreo doi ani. Performant, a reuşit să-şi mănânce bruma de credibilitate în mai puţin de trei luni, rămânând să se bazeze de acum încolo numai pe lozinci, provocări şi aberaţii.

acum 21 zile · comentarii (63)

A trecut un trimestru de la începutul guvernării PSD şi este momentul să începem inventarierea îndeplinirii Programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile. Inventarierea aceasta va continua în trimestrele următoare, până la aflarea răspunsului la întrebarea: i-a „prostit” PSD sau nu, pe alegătorii care i-au dat votul?

acum 21 zile · comentarii (7)

Între altele, ţoapa română are obiceiul să-şi parcheze maşina (de regulă luxoasă) în poarta casei tale, aşa încît, dacă vrei să ieşi în stradă la volanul maşinii proprii, sau, întorcîndu-te de la slujbă, vrei să parchezi în înghesuitul spaţiu de lîngă poartă, să fii blocat. În genere, n-ai ce-i face. Stai şi înjuri.

acum 21 zile · comentarii (214)

În manualele de istorie, în dreptul anului 1919 este consemnată o reuşită de excepţie a democraţiei româneşti în secolul al XX-lea: introducerea votului universal, în defavoarea celui bazat pe cens, care restrângea dreptul electoral celor lipsiţi de mijloace materiale.

acum 22 zile · comentarii (1)

Dacă vrem să înţelegem cum s-au jucat cărţile în jocul care pregătea fundaţiile lumii ce trebuia să se nască prin căderea Cortinei de Fier, atunci e bine să citim rapoartele conservate în arhive privind discuţiile avute între liderii politici ai momentului.

acum 22 zile · comentarii (33)

Cutia Pandorei fiind deschisă, jocurile devin din ce în ce mai dure,  evoluţiile încep să fie foarte complicate, cu perspective dintre cele mai dramatice. La capătul a toate aceste se află posibila implozie a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

acum 23 zile · comentarii (69)

Vineri seara, am alergat în graba mare, după încheierea unui spectacol de musical al Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, spre hotel. Nu voiam cu nici un preţ să pierd interviul pe care ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, dl. Ionuţ Vulpescu, urma să i-l acorde live realizatorului Octavian Hoandră de la Realitatea tv.

acum 23 zile · comentarii (21)

Rareori am trăit sentimentul că asist la un moment excepţional, aşa cum am simţit urmărind, la Teatrul Naţional, spectacolul Bayadera - Ţara iluziilor, oferit de compania NOISM din Japonia, invitată pentru prima oară la noi, în cadrul deja binecunoscutelor „Întâlniri JTI”, proiect concretizat prin colaborarea cu Japan Foundation şi Ambasada Japoniei la Bucureşti, organizator, ca de obicei, Fundaţia Art Production.

acum 24 zile · comentarii (0)

Ramona Martinovici este o bănăţeancă stabilită din 2003 la Melbourne, care încearcă să consolideze legăturile dintre România şi Australia. Nu e singură în acest demers, pentru că aşa cum spune, distanţa de casă nu e un impediment în a simţi şi trăi româneşte. Şi sunt destui care o fac chiar şi la celălalt capăt al lumii, acolo unde Hagi este cel mai cunoscut român.

acum 24 zile · comentarii (0)
Postari Recente