Fiecare pacient ar putea avea un dietetician. Profesia de dietetician a fost recunoscută! 0

Profesia de dietetician a fost recunoscută oficial. Camera Deputaţilor a promulgat proiectul legislativ, mult aşteptat, iar acum promoţiile de absolvenţi au un viitor asigurat. Urmează să fie înfiinţat Colegiul Dieteticienilor din România, iar apoi pusă în valoare cu adevărat această profesie. E nevoie de dietetician, în fiecare tratament, pentru fiecare pacient!

Fiecare pacient ar putea
avea un dietetician. Profesia de dietetician a fost recunoscută! Vezi comentarii 0

Carnea, otrava din alimentaţia sugarului şi a copilului mic. Cum alegem carnea de pui, vită sau peşte şi când i-o putem da micuţului - sfaturile medicilor

Carnea, otrava din alimentaţia sugarului şi a copilului mic. Cum alegem carnea de pui, vită sau peşte şi când i-o putem da micuţului - sfaturile medicilor

Odată ce bebeluşul se obişnuieşte cu legumele şi cu fructele se poate introduce carnea. Prima carne introdusă în alimentaţia sugarului, este carnea de pui, iar apoi cea de vacă. Atenţie, nu daţi copilului carne de animal tânăr, deoarece are o cantitate mare de acid uric! Şi peştele trebuie introdus cu grijă, iar mezelurile au foarte multă sare şi alţi aţi aditivi!

Tinerii care reprezintă România la ONU. David Timiş şi Anca Agachi: „Ne concentrăm pe educaţie, implicare civică şi angajabilitate“

Tinerii care reprezintă România la ONU. David Timiş şi Anca Agachi: „Ne concentrăm pe educaţie, implicare civică şi angajabilitate“

„It’s time to change the world!”, este motto-ul lui David Timiş, tânărul din Târgu-Mureş care la 24 de ani reprezintă interesele tinerilor la ONU. În aceste zile, târgumureşenul se află la New York, la cea de-a 70-a Sesiune a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, unde vorbeşte despre educaţie, implicare civică şi angajabilitate.

Care sunt cele mai tari combinaţii de miere care ajută organismul uman şi tratează o mulţime de afecţiuni

Care sunt cele mai tari combinaţii de miere care ajută organismul uman şi tratează o mulţime de afecţiuni

„Lupul albinelor” este o viespe mare care intră în stup, omoară matca şi astfel moare întreaga familie de albine. Anul 2015, faţă de anul precedent, a fost un an mai bun pentru apicultori în ceea ce priveşte cantitatea de miere obţinută, dar problema viespiilor rămâne în continuare foarte gravă. Adevarul.ro vă prezintă câteva din combinaţiile miraculoase ale mierii.

A cincea inimă transplantată anul acesta la IUBCvT Târgu-Mureş

A cincea inimă transplantată anul acesta la IUBCvT Târgu-Mureş

O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an. Pacientul, un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad a primit cordul de la un donator în vârstă de 28 de ani, din judeţul Cluj.

Duşi la cerşit în Franţa. Procurorii DIICOT au reţinut trei oameni care făceau trafic de persoane şi de minori la Târnăveni

Duşi la cerşit în Franţa. Procurorii DIICOT au reţinut trei
oameni care făceau trafic de persoane şi de minori la Târnăveni

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş  au dispus reţinerea a trei persoane care în perioada 2009-2013 duceau la cerşit în Franţa atât adulţi cât şi minori. Gruparea infracţională recruta rromi din Târnăveni şi îi ducea în Marsilia.

Ce au unic dulceţurile şi murăturile din Saschiz de i-au cucerit pe Prinţul Charles şi pe turiştii din Europa, Alaska şi Hawaii | printul charles

Ce au unic dulceţurile şi murăturile
din Saschiz de i-au cucerit pe Prinţul Charles şi pe turiştii din Europa, Alaska şi Hawaii

Dulceaţa de ardei iute, dulceaţa de lapte şi zacusca sunt preferatele străinilor. Prinţul Charles a pus pe harta lumii satul Saschiz din judeţul Mureş, iar de atunci producătorii locali abia fac faţă cererii tot mai mari de produse autohtone. O familie din Saschiz vinde an de an peste 10.000 de borcane cu bunătăţi.

Refugiaţii nu pot fi cazaţi în judeţul Mureş

Refugiaţii nu pot fi cazaţi în judeţul Mureş

La solicitarea ministerului Educaţiei, Inspectoratele Şcolare din ţară, precum şi universităţile au trimis rapoarte cu privire la situaţia locurilor de cazare sau a condiţiilor de sprijin pentru refugiaţi. În judeţul Mureş I.S.J. are doar condiţii de catering pentru 700 de refugiaţi şi nici un spaţiu de cazare disponibil. Nici situaţia la universităţi nu este tocmai roz.

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 2 luni · comentarii (113)

Jignitoarea salarizare a medicilor în România trebuie imputată nu doar tuturor guvernanţilor post-decembrişti (dar lor chiar trebuie să le fie imputată), ci şi nouă, celor care de 25 de ani ne tot trimitem reprezentanţi în Parlament pentru a face ţara mai bună - şi chiar medicilor înşişi, care se puteau organiza mai bine. Oricum, să le susţinem cauza măcar acum, în al 13-lea ceas.

acum 2 luni · comentarii (26)

Ca la o nuntă cu lăutari, premierul dă cu bani în stânga şi în dreapta, scuipă pe bancnote şi le lipeşte vesel pe fruntea celui care stă în genunchi. Tocmai le-a tras o flegma-n ochi doctorilor promiţându-le că scuipatul e doar lipiciul peste care va pune teancuri de bani. La noi banii nu se muncesc, banii se cerşesc. Iar banii cerşiţi vin şi ei cu un cost: umilinţa.

acum 2 luni · comentarii (70)

Rareori anchetatorii au şansa audierii unui martor ocular, a unui om care pur şi simplu a văzut cine şi cum a comis o infracţiune de viol. De cele mai multe ori, singura persoană care descrie modul în care a fost săvîrşită fapta este victima. Asta pentru că, de regulă, autorul sau autorii duc victima într-un loc cît mai îndepărtat de eventuali martori.

acum 2 luni · comentarii (38)

„Căpitanii au plecat deîndată să îndeplinească ordinul dat de General şi, furişându-se cât mai pe ascuns şi fără zgomot, au ajuns la Pavilionul său, care era, faţă de acela al lui Basta, la o aruncătură de săgeată. Acolo, făcând mai multe tăieturi în pânze cu cuţitele, au intrat pe furiş în interior prin mai multe părţi, şi l-au găsit pe Valah discutând cu multă ardoare cu Rákóczi, pe care .... încerca să-l convingă să plece împreună cu el”

acum 2 luni · comentarii (23)

Se intră în faza războiului total. Statul Islamic îl pregăteşte cu grijă, pe mai multe planuri, folosind o logistică impresionantă şi anunţând nu numai o intensificare a operaţiunilor militare în teren ci, acum, confirmând pregătirea lansării unor acţiuni adânc în teritoriul inamic.

acum 2 luni · comentarii (142)

Noul val de jigniri la adresa românilor dă seama despre statutul nostru în UE, în cel de-al nouălea an de la aderare. O Românie care-şi fură singură căciula vrea să fie respectată într-o Europă în care primii noştri reprezentanţi sunt cerşetorii, hoţii de buzunare şi prostituatele. Cum vor arăta ştirile în 2019? „Cerşetorii Europei preiau preşedinţia UE“? Eticheta ni s-a pus deja, iar statul român e complice pasiv la consolidarea ei.

acum 2 luni · comentarii (48)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 luni · comentarii (30)

Dacă informaţiile sunt corecte, UE va fi silită, foarte repede, să ia măsuri dure în privinţa sistemelor de ajutor social. Din două motive. Pe de o parte, evoluţiile demografice, cele anunţate ca neliniştitoare încă în urmă cu un deceniu (dar, până acum, ignorate cu eleganţă de decidenţii politici).

acum 2 luni · comentarii (24)

Partea hazlie a analizelor politice e că nu se potrivesc cu realitatea decât în momentul în care, pârdalnica, îşi face mendrele. La desluşit trecutul suntem foarte tari. Nu ne-ntrece nimeni. Ştim cine a lansat bomba atomică, unde şi cum a murit Bin Laden, sau cu cine s-a-ntâlnit, la ceas de taină, Cătălin Botezatu. După război, mulţi viteji se-arată.

acum 2 luni · comentarii (45)

Edgar Papu a fost un excelent comparatist, un intelectual rasat menit unei uriaşe cariere. Îl găsim evocat ca atare evocat în cartea Amor intelellectualis a lui Ion Vianu. Carieră frântă, din păcate, de regimul comunist care l-a arestat fără motiv şi care după eliberare s-a făcut că uită să îl repună în funcţie la Universitatea din care l-a scos în chip samavolnic.

acum 2 luni · comentarii (0)

În 17 august s-a creat pe Facebook un grup numit „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!”, care grup a adunat deja peste 24.000 de membri în 10 zile şi este considerat un fenomen în materie de proteste debutate online. Evident, au început şi dezbaterile televiziunilor, cu invitaţi unul mai competent ca altul.

acum 2 luni · comentarii (3)
Postari Recente