Cinci persoane, reţinute pentru că puneau copii mici la munci grele în gospodărie, în schimbul unor datorii ale părinţilor

Cinci persoane, reţinute pentru că puneau copii mici la munci grele în gospodărie, în schimbul unor datorii ale părinţilor

Cinci mureşeni au fost reţinuţi, iar alţi doi sunt cercetaţi sub control judiciar, pentru trafic de minori şi lipsire de libertate, fiind acuzaţi că obligau membri ai comunităţii rrome să le dea împuternicire ca să ridice alocaţiile de stat şi ajutoarele sociale pentru copii minori, în numele recuperării unor pretinse datorii.

Bărbat reţinut după ce şi-a împuşcat mortal fosta iubită, într-un bar din Târgu Mureş, şi a rănit un client

Bărbat reţinut după ce şi-a împuşcat mortal fosta iubită, într-un bar din Târgu Mureş, şi a rănit un client

Un bărbat a fost reţinut, luni, de către procurori, după ce în cursul serii de duminică şi-a împuşcat mortal, cu o armă de vânătoar pe care a cumpărat-o cu câteva zile înainte de atac, fosta iubită, care se afla într-un bar din Târgu Mureş, şi a rănit un client al localului. Suspectul a tras două focuri din stradă, prin fereastră, după care a fugit şi a aruncat arma în curtea unei case, fiind prins la scurt timp după atac.

MAI a cumpărat primele 10 containere necesare operaţiunilor de căutare-salvare în caz de urgenţe majore

MAI a cumpărat primele 10 containere necesare operaţiunilor de căutare-salvare în caz de urgenţe majore

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că a cumpărat primele 10 sisteme tip container destinate operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul unor situaţii de urgenţă majore, ele intrând, de miercuri, în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din Bucureşti-Ilfov, Bacău, Bihor, Cluj, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Mureş, Timiş şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

Mii de persoane au protestat la Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic

Mii de persoane au protestat la Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic

Câteva mii de persoane au protestat, în cursul după-amiezii şi serii de sâmbătă, la Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic din municipiul Târgu Mureş şi a directorului acestei instituţii de învăţământ, cercetat de DNA sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, alături de şeful ISJ Mureş, plasat în arest la domiciliu.

Poliţiştii au ridicat mii de litri de motorină, două arme neletale şi 10.000 de lei în urma percheziţiilor din Mureş

Poliţiştii au ridicat mii de litri de motorină, două arme neletale şi 10.000 de lei în urma percheziţiilor din Mureş

Poliţiştii mureşeni au ridicat peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic, două arme neletale şi 10.000 de lei, în urma celor 54 de percheziţii făcute, sâmbătă dimineaţă, la locuinţele unor persoane bănuite de furt şi furt calificat şi la sediul CFR Târgu Mureş.

Târgu-Mureş: Percheziţii la 53 de locuinţe ale unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive şi la sediul CFR

Târgu-Mureş: Percheziţii la 53 de locuinţe ale unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive şi la sediul CFR

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române fac, sâmbătă, 53 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi la sediul CFR din Târgu-Mureş, suspecţii fiind acuzaţi că au sustras cantităţi mari de combustibil prin dispozitive artizanale montate pe motoarele locomotivelor pe care lucrau.

La Sala „Teatrelli”, cea mai bună dintre sălile teatrelor particulare din Bucureşti, în Piaţa Lahovari, s-a desfăşurat zilele trecute o întâlnire emoţionantă a publicului avizat cu Sergiu Cioiu, într-un spectacol intitulat „Pe cine numim... Eu”, de fapt un one-man show, gen pe care artistul, stabilit acum în Canada, l-a slujit înainte-mergător prin anii '80 în geografia repertorială bucureşteană.

acum 6 zile · comentarii (0)

Preşedintele Donald Trump şi administraţia sa se confruntă din ce în ce mai serios cu criza legată de relaţiile nepotrivite ale echipei sale cu Rusia. E vorba despre relaţii vinovate, implicări directe ale unor oficiali în politicile candidatului, ulterior preşedintelui Trump.

acum 6 zile · comentarii (65)

Ne începem ziua, adeseori, citind sau ascultând ce se petrece în ţară şi aflând ce se întâmplă în lume. Fie că suntem tradiţionalişti şi preferăm să lecturăm un ziar fizic, fie că aflăm subiectele zilei din publicaţiile online, că ascultăm radio în drum spre serviciu sau că privim ştirile la televizor, zi de zi, intrăm în contact cu presa. Dar cum este ea privită de adolescenţii care tocmai au depăşit graniţa copilăriei?

acum 6 zile · comentarii (1)

Cred că este util să vedeţi care au fost opţiunile europarlamentarilor noştri în momentul votului final asupra Rezoluţiei prin care Parlamentul European a aprobat invocarea, în cazul Ungariei, a Art. 7 din Tratat, aşa-numita „opţiune nucleară“ care, în ultima sa fază de aplicare, poate duce la sancţiuni extrem de dure, mergând până la ridicarea dreptului de vot în Consiliul European.

acum 6 zile · comentarii (21)

Am fost joi, înainte de ora prânzului, solicitat de o ziaristă să îmi spun părerea în legătură cu autodenunţul sociologului Mircea Kivu referitor la colaborarea domniei sale cu Securitatea. Despre textul în care dl. Kivu îşi face mea culpa şi care a făcut înconjurul nu, nu al Lumii, ci doar al ţării ceea ce nu este însă defel puţin.

acum 7 zile · comentarii (11)

Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

acum 7 zile · comentarii (0)

Pe 15 mai 2017, nouă formatori de opinie din România au poposit la Cartierul general al NATO, la invitaţia generoasă şi pragmatică a Diviziei de Diplomaţie Publică, pentru o inedită informare cu privire la opţiunile aliaţilor înainte de Summitul de la Bruxelles,din 25 mai 2017.

acum 7 zile · comentarii (12)

Tensiunile apărute în ultima vreme în USR - iar „ultima vreme”, în cazul acestui partid abia născut, ar putea însemna dintotdeauna - erau anticipate de toţi cei care nu s-au lăsat toropiţi de entuziasmul acestei noi întreprinderi politice, ci au rămas îndeajuns de lucizi încât să îşi amintească faptul că idealurile comune nu anulează resentimentele, antipatiile, ura.

acum 7 zile · comentarii (13)

L-am cunoscut, cred, prin 2008. Era student la Central European University (CEU) unde-şi făcea o teză de doctorat. Venise să facă cercetare în Bucureşti. I-am dat un interviu. Era un tînăr vioi, cu un zîmbet plăcut, vesel, cu un simţ al umorului acut, dar mereu dornic să pună întrebări şi să discute. Am început să-l urmăresc şi să-l descopăr tot mai mult.

acum 7 zile · comentarii (7)

Cu unele opoziţii minoritare, deschiderii cutiei Pandorei, majoritatea opiniilor publice susţin necesitatea desecretizării. În ce măsură şi cum se va face, dacă se va face desecretizarea dosarelor SIPA încă nu ştim. Poate nu se va face, poate va fi o repliere a factorilor decizionali în favoarea deschiderii arhivei. Dacă această arhivă se va deschide, vor exista consecinţe importante.

acum 7 zile · comentarii (2)

Noii şefi ai Ştirilor TVR numiţi din pix de pdg-ul devenit sinonim cu moartea audienţei, doamna Irina Radu, s-au dat de ceasul morţii miercuri. Au leşinat, au avut orgasme şi fără să le pese de cheltuieli şi de bugete au mai aruncat o dată banii pe fereastră spre a trimite reporteri care să ne livreze live dintr-o pădure sau dintr-o poieniţă o ştire socotită de ei a fi de maximă importanţă pentru România.

acum 7 zile · comentarii (13)

Dacă vrem o explicaţie pentru lansarea acestei teme, inutile şi fără sens, aceasta este deturnarea agendei publice spre subiecte nerelevante, să mai uite cetăţenii de promisiunile PSD, ce se dovedesc pe zi ce trece lipsite de conţinut şi de perspective reale de a fi puse în practică.

acum 27 zile · comentarii (28)