Ce poţi face după Paşte cu ouăle care îţi rămân

Ce poţi face după Paşte cu ouăle care îţi rămân

Sărbătorile de Paşte sunt prilej de bucurie, mai ales pentru copiii care adună ouă roşii. În multe locuri din ţară, ei se adună în faţa bisericii şi ciocnesc ouă împreună cu ceilalţi copii şi cu localnicii. Iar apoi fac schimb de ouă. După sărbători, gospodinele pot folosi ouăle rămase: fie în reţete dulci, fie în cele sărate. Până şi coaja ouălor poate folosi la ceva.

Una dintre cele mai importante firme de IT din lume a inaugurat un al treilea sediu în România, la Târgu Mureş

Una dintre cele mai importante firme de IT din lume a inaugurat un al treilea sediu în România, la Târgu Mureş

Stefanini România, subsidiară locală a companiei braziliene Stefanini – unul dintre principalii jucători globali în externalizarea de servicii IT, a inaugurat un centru de suport la Târgu Mureş, acesta fiind al treilea deschis în România, după cele din Bucureşti şi Sibiu. Stefanini furnizează servicii către companii multinaţionale care au nevoie de suport tehnic în mai multe limbi străine.

Primarul din Târgu Mureş, cercetat pentru luare de mită, iar fiul său pentru complicitate şi spălare de bani

Primarul din Târgu Mureş, cercetat pentru luare de mită, iar fiul său pentru complicitate şi spălare de bani

Primarul municipiului Târgu-Mureş este cercetat pentru luare de mită, după ce în anul 2011 Consiliul Local ar fi emis nouă hotărâri pentru realizarea unui proiect, în care direct interesat era omul de afaceri Mircea-Nicolae Musgociu. Totodată, în acelaşi dosar este acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi fiul primarului, Dan Aurel Florea.

Percheziţii la Poliţia Reghin şi în alte 10 domicilii de pe raza judeţului. Acuzaţiile: luare de mită şi abuz în serviciu

Percheziţii la Poliţia Reghin şi în alte 10 domicilii de pe raza judeţului. Acuzaţiile: luare de mită şi abuz în serviciu

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş efectuează luni, 18 aprilie, cercetări într-o cauză al cărui obiect este săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. Au avut loc percheziţii la 11 domicilii de persoane de pe raza judeţului Mureş, dar şi la Biroul Rutier din sediul Poliţiei Municipale Reghin.

Zilele jocurilor la Târgu-Mureş

Zilele jocurilor la Târgu-Mureş

În perioada 15-17 aprilie, la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureş va avea loc prima ediţie a târgului Zilele jocurilor – boardgamers convention. În cele trei zile vor avea loc lansări de jocuri, dar şi prezentări ale mai multor categorii de jocuri pentru copii, de petrecere, jocuri de strategie, precum şi o serie de concursuri cu premii.

Edit Botorog, românca ce vrea să aducă experienţa Sprachenakademie la Târgu-Mureş

Edit
Botorog, românca ce vrea să aducă experienţa Sprachenakademie la Târgu-Mureş

Cel mai mare centru de limbi străine din Aachen, Germania finalizează acum la sfârşitul lui martie primul său program pilot de predare a limbii germane în România, la Târgu-Mureş. Proiectul a fost posibil datorită unei românce, Edit Botorog care i-a cucerit pe nemţi prin calitatea profesională şi umană şi i-a convins să deschidă în Ardeal primul centru-partener de limbă şi cultură germană.

Prima reprezentaţie din programul celei de a X a ediţii a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova ne-a tăiat respiraţia. Teatrul Saitama din Tokyo a prezentat în regia celebrului regizor Yukio Ninagawa, care-l şi conduce în ciuda celor peste 8o de ani ai săi, capodopera shakespeariană, mai rar jucată – „Richard al II-lea“.

acum 15 zile · comentarii (0)

Ne aflăm, fără nici umbră de dubiu, alături de toate statele europene, în mijlocul unui război hibrid în plină dezvoltare, în marea bătălie care se poartă acum pentru redefinirea sferelor de influenţă. Şi, aşa cum o spun toate manualele militare specializate, prima componentă a acestei acţiuni o constituie componenta psihologică, destinată să pregătească terenul pentru episodul final, cel al războiului propriu-zis.

acum 15 zile · comentarii (56)

Printre explozii, atacuri sângeroase şi alte atrocităţi comise de terorişti, din mila lui Allah, zilele acestea pe fluxul de ştiri s-a strecurat şi o informaţie pozitivă, complet diferită de avalanşa de nenorociri care ne vin de obicei din lumea orientală şi anume: după patru ani de restaurare, faimoasa bibliotecă marocană Al-Karaouine îşi redeschide maiestuoasele porţi.

acum 15 zile · comentarii (8)

La începutul lui aprilie a.c., apăreau primele informaţii despre Mossack Fonseca, o firmă din Panama care oferă servicii financiare. Publicarea a fost asumată de o reţea de jurnalişti de investigaţie din peste 70 de ţări. Conţinutul era exploziv. Ieşeau la iveală date referitoare la peste două sute de mii de companii, ascunse, cu ajutorul Mossack Fonseca, în mai multe paradisuri fiscale: Bahamas, Samoa, Seychelles ş.a.m.d.

acum 15 zile · comentarii (7)

Ştim foarte bine că preşedintele Klaus Iohannis a dat dovadă de maximă eficienţă în procesul de irosire a imensului capital de încredere de care a beneficiat în noiembrie 2014, atunci când a fost ales, dar şi o lună mai târziu, atunci când a fost învestit în funcţia de preşedinte al României.

acum 15 zile · comentarii (20)

În primele câteva bune zeci de minute, de fapt aproape pe toată durata primei părţi a spectacolului cu piesa Romeo şi Julieta, prezentat în cadrul Festivalului Internaţional „Shakespeare” de Teatrul Beer-Sheva din Israel, conflictul dintre familiile Capulet şi Montague e unul „istoric”. Un  conflict „îngheţat”, cum se spune.

acum 16 zile · comentarii (0)

Eveniment iniţiat în urmă cu trei ani de către un grup de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti, conferinţa organizată miercuri, 13 aprilie, la Palatul Parlamentului, a avut invitaţi de marcă din mediul universitar şi academic. Rolul de „keynote speaker" a fost oferit diplomatului Bogdan Aurescu, fost ministru al afacerilor externe.

acum 16 zile · comentarii (1)

Preocupările Papei Francisc sunt de reală importanţă şi cu impact pe plan internaţional, fie că vorbim de influenţa pe plan ecleziastic, social, cultural sau politic. Zilele acestea a efectuat o vizită în insula Lesbos a Greciei cunoscută ca locul unde, încă din 2015, milioane de migranţi au ajuns.

acum 16 zile · comentarii (106)

Intenţionam să scriu abia săptămâna viitoare rândurile ce urmează. Fiind însă vorba de Săptămâna Mare, m-am gândit că-i voi vitregi pe unii dintre cei care le vor citi de plăcerea de a mă înjura. Doar se ştie cât de cucernici devenim noi, românii, în zilele cu mare încărcătură religioasă, pentru ca, imediat ce-am ieşit din ele, să uităm cu viteza datului în stambă de cele sfinte.

acum 16 zile · comentarii (6)

Începând de luni, au loc noi manevre aeriene tactice în Crimeea. Agerpres consemnează declaraţia şefului interimar al Departamentului pentru mass-media din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, căpitanul de rangul I, Nikolai Voskresenski, citat de filiala ucraineană a RIA Novosti, în pagina sa electronică:

acum 16 zile · comentarii (148)

Mugete îndelungi, goană disperată după sinecuri, joc dublu cât cuprinde - cam asta mai înseamnă, în zilele noastre, PNL. Se destramă mai ceva ca un milieu căruia i-ai găsit punctul slab, până rămâne o deşirătură fără cap şi coadă. Dezmembrarea unui partid nu-i o treabă complicată, mai ales când putreziciunea vine din interior - prin numiri cu răsunet peste graniţe şi blaturi prost ticluite care sunt ghicite chiar şi de amatori.

acum 17 zile · comentarii (24)