“Hori de primăvară”, Grigore Leşe vine la Târgu-Mureş 0

Transilvania şi Banatul vor răsuna de muzică pentru suflet în perioada 2-15 martie. Grigore Leşe, personalitate marcantă a culturii româneşti, va susţine concertele “Hori de primăvară”, în cadrul programului "Tradiţie. Istorie. Rost". În Târgu-Mureş, evenimentul va avea loc marţi, 3 martie, ora 19.30, la Palatul Culturii.

“Hori de
primăvară”, Grigore Leşe vine la Târgu-Mureş Vezi comentarii 0

Sute de sancţiuni date de RAR în 2014

Sute de
sancţiuni date de RAR în 2014

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.629 autovehicule la nivelul judeţului Mureş. În urma controalelor inspectorii RAR au descoperit că 120 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie.

Licitaţie pentru “Strada de legătură” Livezeni – Spital

Licitaţie pentru “Strada
de legătură” Livezeni – Spital

Primăria municipiului Târgu-Mureş caută constructor pentru executarea lucrărilor aferente proiectului „Creare stradă de legătură între strada Livezeni şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Dacă va fi realizată, strada va fluidiza traficul în municipiul Târgu-Mureş.

Registrul Comerţului, interconectat la UE

Registrul Comerţului,
interconectat la UE

Registrul central al comerţului şi registrele comerţului de pe lângă tribunale vor face parte din sistemul de interconectare a registrului comerţului din statele membre ale Uniunii Europene, potrivit unui proiect de lege, adoptat astăzi de Guvern, care transpune o directivă a Uniunii Europene (2012/17/UE)

„Când voi fi mare, vreau să fiu ... bogat!”

„Când voi fi mare, vreau să
fiu ... bogat!”

Ca orice altceva, şi comportamentul financiar se învaţă. Copiii observă comportamentele adulţilor importanţi din viaţa lor şi şi le însuşesc involuntar. O echipă de profesionişti - psihologi, medici, nutriţionişti şi cadre didactice organizează la sfârşitul lunii ianuarie un eveniment sub genericul „Când voi fi mare, vreau să fiu ... bogat!”.

MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

luna trecuta · comentarii (4)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

luna trecuta · comentarii (4)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

luna trecuta · comentarii (6)

Că religiile (în multitudinea lor) sunt un mixt şi uneori ajung în amuzanta situaţie de a se contrazice singure nu-i o surpriză şi nu mă miră. Probabil erau scribii obosiţi şi-au greşit. Cu toate astea nu pot să nu mă gândesc şi să nu întorc Biblia pe toate părţile pentru a căuta pasajul ăla în care Fecioara Maria îi spunea lui Iosif „abia aştept s-ajungem în Bethleem şi să-mpodobim bradul”. Sau smochinul.

luna trecuta · comentarii (35)

Sâmbătă, în oraşul meu a fost un eveniment de lansare a unei cărţi interesante. Nu se întâmplă prea des asemenea evenimente, adică nu atât de des cum se întâmplă în Bucureşti sau la Târgurile de carte, dar avem şi noi scriitorii şi publiciştii noştri şi ne bucurăm pentru ei şi, poate mai mult decât în capitală, absorbim mai intens evenimentele culturale, tocmai pentru că nu se întâmplă zilnic.

luna trecuta · comentarii (95)

A venit, Luminăţia Ta, luna lui dechemvrie, iar în a douăzeci şi una zi ar trebui să-l ungă pe bürgermeister domn peste ghiaurii de la Gurile Dunării. Iar mai apoi se-mplinesc ani douăzeci şi cinci de când l-au fugărit oamenii pe cârmuitorul cel nebun, ca mai apoi să-l puşte chiar de sărbătoarea naşterii profetului lor. Toată lumea aşteaptă să vadă cum o să fie de-acum încolo şi numără clipele până la venirea neamţului.

luna trecuta · comentarii (19)

Cum e posibil ca nişte cetăţeni ai unor democraţii liberale să îşi tortureze semenii? Cum poate o societate „liberă” să accepte cruzimea şi sadismul împotriva altor oameni, cum pot fi utilizate tehnici barbare într-o autoproclamată lume „civilizată”? De ce este compatibilă libertatea cu brutalitatea? Răspunsul vine din însăşi esenţa capitalismului.

luna trecuta · comentarii (33)
Postari Recente