Canalul lacrimal înfundat la bebeluşi, o excepţie transformată în afecţiune. Explicaţia medicului: cauze şi soluţii

Canalul lacrimal
înfundat la bebeluşi, o excepţie transformată în afecţiune. Explicaţia medicului: cauze şi soluţii

Aproximativ 20% din copiii nou-născuţi au lăcrimare, iar la peste 90% dintre ei aceasta porneşte în primul an de viaţă. Există însă şi excepţii, iar în aceste cazul e nevoie de tehnici speciale de masaj sau chiar de operaţii chirurgicale, menite să desfunde canalul lacrimal. Operaţiile nu dor, iar în marea lor majoritate problemele se rezolvă după prima intervenţie.

Totul despre dieta ketogenică. Principiile regimului revoluţionar care presupune eliminarea glucidelor din alimentaţie

Totul despre dieta ketogenică. Principiile regimului revoluţionar care presupune eliminarea glucidelor din alimentaţie

Dieta ketogenică poate preveni şi combate diabetul de tip 2. Dacă la prima vedere oamenii se tem că este o dietă proteică, medicii şi nutriţioniştii ne spun că acest regim elimină carbohidraţii şi are un conţinut ridicat de lipide. Fructele cu conţinut mare de fructoză nu sunt permise, iar rădăcinoasele sunt şi ele scoase din meniul zilnic. Mitul că distruge rinichii şi ficatul este desfiinţat de specialişti.

10 melodii care te vor scăpa de stresul zilnic. Cântece superbe pentru momente de relaxare şi meditaţie

10 melodii care te vor scăpa de stresul zilnic. Cântece superbe pentru momente de relaxare şi meditaţie

În zilele mai tensionate în care stresul e la cote înalte şi puterea de concentrare scade, de cele mai multe ori câteva minute de relaxare în care să ne deconectăm sunt foarte indicate. Muzica ajută foarte mult, iar câteva melodii în lista noastră de dorinţe sunt binevenite. Adevărul.ro vă propune un top 10 al melodiilor de relaxare şi concentrare.

Cum să alegi buchetul în funcţie de personalitate şi ce legende se ascund în cele mai interesante flori

Cum să alegi buchetul în funcţie de personalitate şi ce
legende se ascund în cele mai interesante flori

Atunci când alegeţi florile pentru un buchet ar fi bine să le cunoaşteţi şi semnificaţia. Floarea soarelui semnifică nobleţe, Hortensia înseamnă dragostea, recunoştinţă şi sinceritate în iubire, iar bujorul are puteri magice. Fiecare floare are povestea ei, iar aşezată în buchetul şi aranjamentul perfect va sublinia personalitatea mirilor la nunţi sau la diverse evenimente.

Tribunalul Mureş a respins propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile, în cazul Romgaz Târgu-Mureş

Tribunalul Mureş a respins propunerea DNA de arestare preventivă
pentru 30 de zile, în cazul Romgaz Târgu-Mureş

Tribunalul Mureş a respins propunerea DNA de arest preventiv pentru 30 de zile în cazul directorului Romgaz şi a celor trei persoane din conducerea societăţii. Potrivit unui comunicat de presă, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de toţi cei patru inculpaţi.Aceştia nu-şi vor mai putea exercita nici funcţiile deţinute până acum.

Povestea ghidului montan care a urcat pe Moldoveanu în opinci „cum făcea Badea Cârţan când ducea cărţi peste munţi“

Povestea ghidului
montan care a urcat pe Moldoveanu în opinci „cum făcea Badea Cârţan când ducea cărţi peste munţi“

Daniel Sîngeorzan este ghid montan, iar în 2015 a urcat pe Vârful Moldoveanu în opinci şi port tradiţional românesc. Predă cursuri de alpinism, cursuri de supravieţuire şi îi învaţă pe oameni frumuseţile muntelui. În luna februarie Daniel organizează “Şcoala de iarnă” cu ABC-ul montan, de la vocabular şi până la cele mai curajoase lecţii de supravieţuire .

Metode folosite de multinaţionale pentru a-şi menţine angajaţii competitivi: cum sporesc productivitatea taberele speciale destinate corporatiştilor

Metode folosite de multinaţionale pentru a-şi menţine angajaţii competitivi: cum sporesc productivitatea taberele speciale destinate corporatiştilor

Ca să-şi ţină angajaţii motivaţi, marile companii din ţară şi din străinătate apelează la experţi în training-uri şi team building-uri. Omul este cea mai importantă resursă a companiei şi nu utilajele şi tehnologia. După ce managerii au înţeles acest lucru şi caută să investească în formarea şi dezvoltarea individului, totul se schimbă la locul de muncă, iar succesul este garantat.

Top 10 minciuni spuse de părinţi copiilor de-a lungul timpului, de la barza care aduce bebeluşi până la nasul care creşte când ascunzi adevărul

Top 10 minciuni
spuse de părinţi copiilor de-a lungul timpului, de la barza care aduce bebeluşi până la nasul care creşte când ascunzi adevărul

Părinţii caută uneori să-i determine, să-i motiveze sau chiar să îi sperie pe cei mici. Indiferent dacă scopul lor e unul bun, psihologii spun că micile minciuni pot avea reprecusiuni în viaţa odraslelor, chiar dacă unele dintre ele sunt la prima vedere chiar amuzante. Adevarul.ro vă prezintă câteva dintre cele mai nevinovate, dar şi cele mai nocive minciuni ale părinţilor.

De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă.

acum 4 zile · comentarii (19)

Defaimare sociala - fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social. "categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, avere..." (din Legea "Defăimării" a lui Dragnea)

acum 4 zile · comentarii (2)

Lui Rareş Bogdan, un atât de mare expert în caragialeologie empirică încât a ajuns să devină el însuşi reîncarnarea mult mai caricaturală decât cea specifică originalului a lui Rică Venturiano, reîncarnare combinată, ca să fie masa bogată, cu fantoma lui Corneliu Vadim Tudor, nu i-a trecut nici azi marea durere a vieţii lui.

acum 4 zile · comentarii (30)

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 55.500 de unităţi în administrare la finalul anului 2015, în creştere cu 13% faţă de anul 2014. În perioada ianuarie-decembrie, au fost înmatriculate aproape 15.000 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 16% din totalul înmatriculărilor noi, de aproximativ 94.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.

acum 4 zile · comentarii (0)

În finalul unei declaraţii recente care critica organizarea unei expoziţii la Bucureşti despre deportarea, la sfârşitul Celui de Al Doilea Război Mondial, a saşilor în URSS, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova afirma că Rusia nu uită de partea cui au luptat Românii la Stalingrad.

acum 5 zile · comentarii (20)

Europenii nu trebuie să fie învinovăţiţi pentru tot ceea ce nu merge bine în ţările din Asia şi Africa. În Europa avem patriotism, în Asia şi Africa avem, în principal, tribalism. Aici loialitatea faţă de ţară se construieşte foarte greu, aproape imposibil, în absenţa sistemelor de educaţie bune şi care să cuprindă toată ţara. De aici şi diferenţele culturale care i-au împins pe unii dintre imigranţi la acte abominabile.

acum 5 zile · comentarii (39)

Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul ajută să ştim cine suntem, de unde venim. Ne dezvăluie trecutul, ne arată parcursul înaintaşilor noştri, greşelile lor, trecutul cu bune şi rele. Aşa putem învăţa că suntem un popor greu încercat, dar plin de resurse.

acum 5 zile · comentarii (13)

Pe poarta prin care se intră în Infernul lui Dante Aligheri stă scris cu litere mari „Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate!”, adică „Lasaţi orice speranţă, voi, cei care intraţi!". Totuşi, în varianta catolică a religiei creştine este prevăzut şi Purgatoriul, ca loc de tranziţie între Infern şi Paradis. Închisorile pot fi văzute şi ca o prefigurare umană, în lumea de aici, a Purgatoriului din lumea cea de apoi.

acum 5 zile · comentarii (23)

Proiectul „Podul bunei guvernări” încurajează colaborarea bilaterală şi transferul de bune practici între România şi Republica Moldova, prin monitorizarea gradului de implementare a legislaţiei în domenii prioritare, precum accesul la informaţia de interes public şi transparenţa administrativă. Primul pas a fost înfrăţirea platformelor romaniacurata.ro şi moldovacurata.md.

acum 5 zile · comentarii (0)

Duminică 7 februarie 2016 preşedintele haitian Michel Martelly a demisionat la data la care ar fi trebuit să predea mandatul succesorului său, dar în absenţa unui succesor desemnat. Turul doi al alegerilor prezidenţiale care ar fi trebuit să aibă loc pe 24 ianuarie a fost amânat pentru aprilie din cauza ameninţărilor de instabilitate.

acum 5 zile · comentarii (3)

Statutul de superputere şi dorinţa de reconstituire a imperiului sovietic în altă dormă a fost o constantă a politicilor ruse în epoca Putin. Deşi a pornit în definirea nivelului de ambiţie pe baza resurselor din petrol şi gaze şi a pârghiilor politice pe care le-a dezvoltat în Europa, Putin a ieşit treptat din regulile jocului,

acum 5 zile · comentarii (60)

Fiecare societate, fiecare naţiune sau popor are miturile sale fondatoare, cât şi o epocă de aur în care totul era perfect, lucrurile mergeau pe un făgaş natural şi-n genere absolut fiecare aspect al prezentului pervertit se raportează negativ la trecutul luminos. De asemenea, aproape fiecare popor tinde să-şi atribuie o trăsătură fundamentală, conform mentalităţilor ce au şlefuit istoria lor.

acum 5 zile · comentarii (4)
Postari Recente