Mii de persoane au protestat la Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic 7

Câteva mii de persoane au protestat, în cursul după-amiezii şi serii de sâmbătă, la Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic din municipiul Târgu Mureş şi a directorului acestei instituţii de învăţământ, cercetat de DNA sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, alături de şeful ISJ Mureş, plasat în arest la domiciliu.

Mii de persoane au protestat la Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc faţă de situaţia Liceului Romano-Catolic Vezi comentarii 7

Poliţiştii au ridicat mii de litri de motorină, două arme neletale şi 10.000 de lei în urma percheziţiilor din Mureş

Poliţiştii au ridicat mii de litri de motorină, două arme neletale şi 10.000 de lei în urma percheziţiilor din Mureş

Poliţiştii mureşeni au ridicat peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic, două arme neletale şi 10.000 de lei, în urma celor 54 de percheziţii făcute, sâmbătă dimineaţă, la locuinţele unor persoane bănuite de furt şi furt calificat şi la sediul CFR Târgu Mureş.

Târgu-Mureş: Percheziţii la 53 de locuinţe ale unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive şi la sediul CFR

Târgu-Mureş: Percheziţii la 53 de locuinţe ale unor suspecţi de furt de combustibil din locomotive şi la sediul CFR

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române fac, sâmbătă, 53 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat şi la sediul CFR din Târgu-Mureş, suspecţii fiind acuzaţi că au sustras cantităţi mari de combustibil prin dispozitive artizanale montate pe motoarele locomotivelor pe care lucrau.

Zeci de percheziţii au loc în 11 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul: peste un milion de euro

Zeci de percheziţii au loc în 11 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul: peste un milion de euro

Poliţiştii din Mureş fac, miercuri dimineaţă, 38 de percheziţii în 11 judeţe şi în Bucureşti, fiind vizate locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care ar fi implicate într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecţii ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infracţiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua - 1.000.000 de euro.

Secretar de stat ungar la Băile Tuşnad: Să întărim comunităţile maghiare pe plan economic, astfel încât copiii unguri să aibă un viitor acasă

Secretar de stat ungar la Băile Tuşnad: Să întărim comunităţile maghiare pe plan economic, astfel încât copiii unguri să aibă un viitor acasă

Secretarul de stat pentru politică naţională de la Budapesta, Potápi Árpád János, a declarat, miercuri, la deschiderea oficială a celei de-a XXVII-a ediţii a Universităţii de Vară ”Bálványos” de la Băile Tuşnad, că Guvernul ungar sprijină economic maghiarii din afara graniţelor să rămână ”acasă”, în condiţiile în care 850.000 de etnici maghiari din afara Ungariei au cerut până acum dubla cetăţenie.

Kelemen Hunor, la întâlnirea forului decizional al UDMR de la Târgu-Mureş: „O prezenţă slabă la vot nu întăreşte democraţia“ | udmr

Kelemen Hunor, la întâlnirea forului decizional al UDMR de la Târgu-Mureş: 
	
	
	


„O prezenţă slabă la vot nu întăreşte democraţia“

În discursul ţinut sâmbătă, 16 iulie, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a vorbit despre rezultatele obţinute de formaţiune la alegerile locale şi despre nevoia unei bune organizări şi desemnări a candidaţilor la alegerile parlamentare din toamnă.

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 28 zile · comentarii (47)

S-a vorbit destul de puţin în spaţiul public românesc despre rolul şi acţiunile Departamentului Centenar. Având în vedere contextul social actual, Centenarul Marii Unirii, „pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti”, este extrem de relevant să iniţiem o polemică consistentă, o dezbatere reală pe marginea evenimentelor istorice care ne-au marcat existenţa ca popor şi stat.

acum 29 zile · comentarii (0)

Aşa ameninţă, din nou, Turcia lui Erdogan. Motivul este acelaşi: nerespectarea de către Uniunea Europeană a promisiunii privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci, aşa cum se prevedea în acordul între Ankara şi Bruxelles, totul la schimb cu ceea ce Turcia face acum, adică închiderea aproape toatală a "robinetului" refugiaţilor pe ceea ce a fost punctul de plecare al valurilor succesive care s-au scurs pe Ruta Balcanică.

acum 29 zile · comentarii (24)

O Carte de istorie, o Carte de antropologie culturală, o Carte de istoria moravurilor, o Carte de sociologie, o Carte album de artă, o Carte de memorialistică unicat, o Operă literară sub semnătura unui savant: ,,Amintiri... Viaţa la ţară – Stolnicul interbelic". Autorul, binecunoscutul Academician Bălăceanu Stolnici care la 94 de ani se înfăţişează celor de azi şi de mâine şi în ipostaza unui aristocrat al memorialisticii.

acum 29 zile · comentarii (6)

Unul din principiile călăuzitoare ale noului dicţionar ar trebui să fie acesta: fiecare cuvânt să aibă dreptul la propria sa intrare. Aceasta presupune „dezagregarea” multor intrări care reunesc astăzi substantive, uneori de genuri diferite, şi adjective, pentru simplul motiv că aceste cuvinte, deşi pot avea aceeaşi origine, au comportamente lexico-gramaticale diferite. Mai mult, contravin bunei structurări a bazei de date.

acum 29 zile · comentarii (26)

Da, asta sper eu, Victor Viorel. Sper să fii sănătos, în putere, mândru, aşa cum îţi place ţie să fii, să trăieşti 100 de ani, uite, chiar 200, şi să faci puşcărie până crăpi. Să ieşi de acolo când o să spun eu. Dar promit că eu o să crăp înaintea ta, aşa că n-o să spun niciodată.

acum 30 zile · comentarii (182)

Primul a căzut dulapul de deasupra chiuvetei. A căzut fix în mijlocul camerei, punând punct conversaţiei, tocmai când eu îi spuneam mamei că „e treaba mea şi cu asta basta“. Taică-miu, care stătea la masă şi media în tăcere discuţia, doar din priviri, cu puteri paranormale, a fost primul care a strigat că „afară, cutremur“.

acum 30 zile · comentarii (13)

Ascultaţi Radio România? Eu da. Şi „Actualităţi”, şi „Cultural”, şi „Muzical”. Şi Radio Bucureşti, pe FM. Ba chiar şi „Antena Satelor” am ascultat câteodată, de curiozitate (că altminteri nu prea intru „în target”). Întreb pentru că am auzit multă lume emiţând păreri despre Radio România, dar la întrebarea „asculţi, de ţi-ai format păreri?” răspunsul e fâstâcit. Cînd nu e de-a dreptul „nu, dar am auzit că...”.

luna trecuta · comentarii (18)
Postari Recente