A doua “Vâltoare”

A
doua “Vâltoare”

Cea de-a doua ediţie a “Vâltorii” a început miercuri seara în Sala Mare a Palatului Culturii, printr-un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist “Mureşul”. Până duminică târgumureşenii sunt aşteptaţi la instituţiile de cultură din oraş precum şi la standurile şi corturile amenajate pe malul Mureşului pentru a învăţa din cultura şi istoria maghiară.

Festivalul hameiului, la cea de-a doua ediţie

Festivalul
hameiului, la cea de-a doua ediţie

Comuna Daneş de lângă Sighişoara găzduieşte în acest week-end cea de-a doua ediţie a festivalului hameiului. Cei care vor ajunge sâmbătă şi duminică acolo vor avea parte de spectacole artistice de calitate, de bere spumoasă, târguri cu meşteri populari, vor găsi producători agricoli bio, cavaleri şi domniţe - tot ce înseamnă tradiţia locului.

Medicaţia pentru renunţarea la fumat se lasă aşteptată

Medicaţia
pentru renunţarea la fumat se lasă aşteptată

170 de mureşeni se află în prezent pe lista de aşteptare la Centru “Stop Fumat” din Târgu-Mureş. Unii s-au înscris în urmă cu câteva luni bune şi de atunci speră ca cineva să le sară în ajutor pentru a le oferi tratamentul miraculos. Medicaţia e gratuită şi este oferită din taxa pe viciu, dar anul acesta medicamentele au venit mai greu ca niciodată.

Opt premiere la Teatrul National din Tîrgu-Mureş

Opt premiere la Teatrul National din Tîrgu-Mureş

Teatrul Naţional Târgu-Mureş îşi deschide porţile în acestă toamnă cu noi proiecte şi cu un program artistic gândit pentru toate categoriile de spectatori. Mari regizori vor veni să lucreze alături de actorii Teatrului Naţional, actori care sunt deja cunoscuţi la nivel naţional şi internaţional

În 2014 se împlinesc 35 de ani de la moartea dramaturgului Aurel Baranga. Şi cu toate că face, în vremea din urmă, prostie după prostie, din vrerea lui Stelian Tănase cocoţat politic în funcţia de preşedinte-director general, îmi place să cred că nu scopul comemorativ a fost acela ce a determinat Televiziunea Română să programeze luni, 1 septembrie,  spectacolul cu piesa Fii cuminte, Cristofor!.

acum 17 ore · comentarii (0)

„Titushki” („титушки”) este un cuvânt care a intrat fulminant în vocabularul socio-politic din spaţiul ex-sovietic. Cu acest cuvânt fuseseră etichetaţi în Ucraina tinerii boxeri şi luptători, racolaţi din diferite secţii sportive din regiunile ţării, care au fost mobilizaţi şi asmuţiţi împotriva opoziţiei de pe EuroMaidan, în ianuarie 2014.

acum 17 ore · comentarii (0)

Am ales oraşul Miskolc ca punct de tranzit pentru Budapesta, nu neapărat pentru faima băilor termale din peşteră sau ruinele cetăţii Diósgyör – nu am apucat să le vizitez –, ci mai degrabă din curiozitatea de a vedea ce înseamnă un oraş din Ungaria aflat undeva pe la mijlocul clasamentului, dacă este să vorbim despre atracţiile turistice ale ţării.

acum 18 ore · comentarii (1)

Cu toţii avem în jurul nostru oameni care, datorită unui succes nebun sau unor performanţe incredibile, devin antipatici, greu de suportat. Nici sportul nu face excepţie. Când te obişnuieşti să duci acasă premiu după premiu, nu te aştepta să fii servit cu şampanie, mereu. Toţi cei de pe locul doi, pe care i-ai lăsat în urma, se vor sătura sa fie, aşa cum spunea Senna, primii care pierd.

acum 19 ore · comentarii (0)

Senatorul John McCain, care şi-a manifestat întotdeauna suspiciunea faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui impredictibilitate caracterizează relaţiile internaţionale pe care Federaţia Rusă le are cu UE şi SUA, avertiza că acesta are de mult timp ochii aţintiţi spre Ucraina, pe care o consideră „perla coroanei ruse”: „Ştiu că Putin crede că Ucraina este parte a Rusiei. El este hotărât să o menţină în propria ogradă”.

acum 19 ore · comentarii (76)

Aşa cum semnalam, popasul lângă lacul Seliger, nu a fost un simplu moment pe agenda preşedintelui Vladimir Putin, brusc animat, chipurile, de dorinţa de a se adresa unor juni din Rusia. Dincolo de arătarea pisicii nucleare, aliaţilor din NATO, şi de agitarea oratorică a contopirii voite, de către liderul de la Kremlin, a ucrainenilor cu poporul rus, a fost ţintit, incredibil, dar adevărat, şi Kazahstanul. Pe când Republica Moldova?

Mai puţin de o zi până la deschiderea oficială a celui mai mare festival de film al verii, MECEFF, creaţie a regizorului Radu Gabrea. La Mediaş, una dintre cele şapte cetăţi saxone din Transilvania, cinefilii vor putea vedea filme esenţiale din istoria cinematografiilor est-europene şi vor avea privilegiul întâlnirii cu personalităţi precum legendarul actor Dan Nuţu şi doamna Liana Tatos, soţia marelui regizor Alexandru Tatos.

acum 2 zile · comentarii (0)

„De ce furi, mă?”. „Ca să mănâncă şi gura mea ceva. Ce, vrei să dau în cap la oameni?”. Aşa a răspuns hoţul poliţistului care îl interoga - iar poliţistul a rămas perplex şi cu pixul între dinţi. Citeşti justificarea lui Liviu Dragnea pentru ordonanţa care permite vremelnic traseismul în administraţia locală şi rămâi tot aşa: perplex şi cu pixul între dinţi.

acum 6 zile · comentarii (22)

Pe 28 august, noul prim-ministru indian s-a îmbarcat într-o vizită în arhipelagul nipon unde se va întreţine cu omologul său, Shinzo Abe. Scopul vizitei, gest inaugural pentru proaspătul ales şef al executivului din New Delhi, nu este nici pe departe un act de pionierat în istoria recentă a celor două naţiuni răsăritene.

acum 2 zile · comentarii (0)

Înfiinţată în anul 2000 Asociaţia Ad Astra reuneşte cercetători români de pretutindeni şi promovează excelenţa în cercetare. Scopul principal al Ad Astra este  dezvoltarea cercetării fundamentale în România. În această linie se înscrie şi identificarea şi popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepţionale ale cercetătorilor români din ţară şi din afara ei.

acum 2 zile · comentarii (0)

În ziua de 20 mai m-am întors din concediu. Deşi am fost în secuime şi aveam la dispoziţie posturi ungare de televiziune, nu m-am uitat la ele, (nici la cele româneşti), am vrut să mă detaşez şi fizic şi psihic de evenimentele din lume, doar uneori mai ascultam ştiri la radio. Aşa că, în seara acelei zile, butonând la aparatul tv, am dat de un post maghiar de ştiri.

acum 2 zile · comentarii (52)

Blazonul Partidului România Unită cuprinde imaginea-forţă a domnitorului Vlad Ţepeş suprapusă peste harta României reîntregite. Consider că aceste două simboluri, alături de denumirea Partidului România Unită, sintetizează aspiraţia noastră ca neam: unitate în acţiune, justiţie socială şi reîntregirea teritoriului românesc. În plus, Vlad Ţepeş trebuia asumat ca erou după ce a fost făcut „vinovat” pentru că-şi apăra ţara.

acum 2 zile · comentarii (20)
Postari Recente