Protest şi în Târgu-Mureş împotriva imunităţii parlamentare 0

Sute de oameni vor să iasă în stradă astăzi în mai multe oraşe din ţară, în semn de protest faţă de imunitatea parlamentară acordată recent lui Dan Şova. Protestele au fost anunţate pe un site de socializare, iar deja au confirmat prezenţa sute de oameni, din zece oraşe ale ţării, printre care şi Tîrgu-Mureş

Protest şi în Târgu-Mureş împotriva imunităţii
parlamentare Vezi comentarii 0
Facebook

FOTO Teddy Bear Hospital

FOTO Teddy Bear Hospital

Grădiniţele din Târgu-Mureş sunt vizitate în aceste zile de ursuleţul Teddy Bear. Acesta ajunge la copii împreună cu peste 100 de studenţi la medicină, dornici să lucreze cu cei mici şi să le alunge orice teamă de doctor.

Gândacul din iaurtul cumpărat din magazin, folosit pentru a colora laptele. Iaurtul cu fructe nu are, de fapt, fructe, iar brânza cu verdeţuri e plină de E-uri

Gândacul
din iaurtul cumpărat din magazin, folosit pentru a colora laptele. Iaurtul cu fructe nu are, de fapt, fructe, iar brânza cu verdeţuri e plină de E-uri

Dieteticienii ne recomandă să fim foarte atenţi atunci când alegem un iaurt de pe raftul magazinelor. În primul rând, să le alegem pe cele care au termenul de garanţie cel mai scurt. Asta înseamnă că acele iaurturi au mai puţine chimicale. Atenţie mare şi la iaurturile care, la prima vedere, nu conţin E-uri. Producătorii tind să scrie denumirea reală a colorantului, în loc să treacă numărul E-ului.

Tainele Castelului Teleki, supranumit cel mai frumos din Ardeal. Palatul care are câte o cameră pentru fiecare săptămână a anului şi atâtea ferestre câte zile are anul

Tainele Castelului Teleki, supranumit cel mai frumos din Ardeal. Palatul care are câte o cameră pentru fiecare săptămână a anului şi atâtea ferestre câte zile are anul

Construit în anii 1771-1778, Castelul Teleki de la Gorneşti, judeţul Mureş, este unul dintre cele mai reprezentative realizări ale barocului transilvănean. Cu un parc în stil baroc, cu statuete reprezentând personaje mitologice, castelul a fost construit in forma literei U şi are 52 de camere cu 365 de ferestre.

Judecătorul Horaţius Dumbravă despre evenimentele din martie 1990: „Infracţiunile de genocid şi contra umanităţii sunt imprescriptibile”

Judecătorul Horaţius Dumbravă despre evenimentele din martie 1990: „Infracţiunile de genocid şi contra umanităţii sunt imprescriptibile”

Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii consideră că, aşa cum s-a întâmplat în cazul dosarului Mineriadei din iunie 1990 sau al Revoluţiei din decembrie 1989, şi vinovaţii pentru evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş trebuie scoşi la lumină. Pentru că deşi unii s-au bazat pe prescrierea faptelor, genocidul nu se prescrie, spune judecătorul.

FOTO Vizitele de lucru ale lui Ceauşescu în judeţul Mureş

FOTO 

Vizitele de lucru ale lui Ceauşescu în judeţul Mureş

Nicolae Ceauşescu obişnuia să se plimbe prin ţară să viziteze marile fabrici şi uzine, să se asigure că totul decurge bine şi să vadă cât de grandioasă este România comunistă. Într-una din vizitele de la Târgu-Mureş dictatorul a fost prezent şi la Uzina Fotosensibile ce aparţinea de Combinatul Azomureş. Muncitorii de atunci îşi amintesc cum s-au pregătit şi 3-4 zile înainte pentru a-l primi pe conducător

Relaţiile de pe Facebook sau cele din viaţa reală? „Toţi cei care folosesc exagerat reţelele de socializare au mari şanse să-şi părăsească actualul partener“ | facebook

Relaţiile de pe Facebook sau cele din viaţa reală? „Toţi cei care folosesc exagerat reţelele de socializare au mari şanse să-şi părăsească actualul partener“

Pe orice reţea de socializare totul începe cu un simplu salut. Ne facem prieteni, cu unii stăm mai mult vorbă. Din neant apare el, prinţul slavator, sau ea, minunea de femeie neînţeleasă. Şi vine şi “dragostea”. Pierduţi în minciuni, ne trezim direct la psiholog şi în prag de divorţ. Pentru că, de fapt, cei mai mulţi oameni care se iubesc pe net nu sunt nici singuri şi nici prinţi sau prinţese.

Accident grav pe un şantier din Sighişoara. Un muncitor a căzut de la 8 metri  şi a suferit multiple traumatisme

Accident grav pe un şantier din
Sighişoara. Un muncitor a căzut de la 8 metri 
şi a suferit multiple traumatisme

Miercuri dimineaţă pe un şantier  ANL din Sighişoara o macara de tip „fereastră” s-a desprins de la etajul trei al unui bloc în construcţie. „În urma desprinderii macaralei acesta în cădere a antrenat operatorul macaralei care a căzut de la înălţimea de aproximativ 8 m”, susţin inspectorii mureşeni de muncă. Muncitorul în vârstă de 24 de ani a suferit multiple traumatisme.

Cele mai bune metode de îngrijire a dinţilor la copii şi de ce este importantă sigilarea molarilor care apar la şase ani

Cele mai bune metode de îngrijire a dinţilor la copii şi de ce este importantă sigilarea
molarilor care apar la şase ani

Dinţii copiilor trebuie îngrijiţi de cum erup. De părinţi depinde ca micuţul lor să aibă o dantură sănătoasă. Prima dată prin exemplul propriu al părintelui, iar mai târziu copilul trebuie să ştie singur cum să-şi îngrijească dinţii. Medicii specialişti dentişti le atrag atenţia părinţilor să îi ducă pe copii la cabinet pentru sigilarea molarilor de şase ani.

MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

acum 3 luni · comentarii (4)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 3 luni · comentarii (4)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

acum 3 luni · comentarii (6)

Că religiile (în multitudinea lor) sunt un mixt şi uneori ajung în amuzanta situaţie de a se contrazice singure nu-i o surpriză şi nu mă miră. Probabil erau scribii obosiţi şi-au greşit. Cu toate astea nu pot să nu mă gândesc şi să nu întorc Biblia pe toate părţile pentru a căuta pasajul ăla în care Fecioara Maria îi spunea lui Iosif „abia aştept s-ajungem în Bethleem şi să-mpodobim bradul”. Sau smochinul.

acum 3 luni · comentarii (35)

Sâmbătă, în oraşul meu a fost un eveniment de lansare a unei cărţi interesante. Nu se întâmplă prea des asemenea evenimente, adică nu atât de des cum se întâmplă în Bucureşti sau la Târgurile de carte, dar avem şi noi scriitorii şi publiciştii noştri şi ne bucurăm pentru ei şi, poate mai mult decât în capitală, absorbim mai intens evenimentele culturale, tocmai pentru că nu se întâmplă zilnic.

acum 3 luni · comentarii (95)

A venit, Luminăţia Ta, luna lui dechemvrie, iar în a douăzeci şi una zi ar trebui să-l ungă pe bürgermeister domn peste ghiaurii de la Gurile Dunării. Iar mai apoi se-mplinesc ani douăzeci şi cinci de când l-au fugărit oamenii pe cârmuitorul cel nebun, ca mai apoi să-l puşte chiar de sărbătoarea naşterii profetului lor. Toată lumea aşteaptă să vadă cum o să fie de-acum încolo şi numără clipele până la venirea neamţului.

acum 3 luni · comentarii (19)

Cum e posibil ca nişte cetăţeni ai unor democraţii liberale să îşi tortureze semenii? Cum poate o societate „liberă” să accepte cruzimea şi sadismul împotriva altor oameni, cum pot fi utilizate tehnici barbare într-o autoproclamată lume „civilizată”? De ce este compatibilă libertatea cu brutalitatea? Răspunsul vine din însăşi esenţa capitalismului.

acum 3 luni · comentarii (33)