FOTO Ce spun specialiştii străini despre vinurile româneşti şi când apare prima carte cu descrierea lor 0

Vreţi să ştiţi care sunt cele mai bune şi mai remarcabile vinuri româneşti? Atunci vă trebuie întâi de toate puţină răbdare. În aceste zile se scrie în judeţul Mureş „Cartea vinurilor româneşti” sau „The wine book of Romania”. Gustul, mirosul, aroma şi anul producţiei sunt decisive atunci când vine vorba de o evaluare obiectivă.

FOTO 

Ce spun specialiştii străini despre vinurile
româneşti şi când apare prima carte cu descrierea lor Vezi comentarii 0

5 metode de relaxare a creierului. „Rugăciunea inimii şi a minţii” - de ce are un efect uimitor uimitor asupra noastră

5 metode de relaxare a creierului. „Rugăciunea inimii şi a minţii” - de ce are un efect uimitor uimitor asupra noastră

Prea mult stres, nervi şi o viaţă caracterizată de haos? Poate ar trebui să vă luaţi o pauză şi să vă regăsiţi. Mai întâi,  stabiliţi care sunt principalele lucruri care vă relaxează şi închideţi telefonul mobil! Tehnicile de relaxare pot începe cu schimbarea de atitudine, ascultarea unei melodii care vă binedispune şi chiar cu o şedinţă de SPA la voi acasă.

De ce nu le este recomdat gravidelor să meargă la dentist în timpul sarcinii şi să facă anestezie. Explicaţiile medicilor

De ce nu le este recomdat gravidelor să meargă la dentist în timpul sarcinii şi să facă anestezie. Explicaţiile medicilor

În timpul sarcinii majoritatea mămicilor au mare grijă să nu ia niciun fel de medicament, să nu-şi facă nicio injecţie şi dacă se poate să nu urmeze niciun fel de tratament. Dar ce facem atunci când apare o urgenţă? De exemplu, dacă nu am avut grijă de dinţi înainte de a concepe un copil, iar problemele au apărut în timpul sarcinii. La aceste întrebări ne răspune Sorana Grozescu, medic specialist dentist.

V-aţi plimba cu ea? Cât de mică este şi cum merge prima maşină electrică din România, alimentată de la panouri solare

V-aţi plimba cu ea? Cât de mică este şi cum merge prima maşină electrică din România, alimentată de la panouri
solare

La Târgu-Mureş a fost lansată prima maşină din România care se alimentează singură de la panouri solare. Cu o autonomie de 100 de km, Renault Twizy are nevoie de 5 ore de încărcare, iar autorităţile locale promit spaţii de parcare ca în Occident. Adevarul.ro vă prezintă o demonstraţie cu prima maşină electrică alimentată de la panouri solare.

Ce adevăr ascunde „Du-mă, mamă, la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata!”. Tratamentele miraculoase care se fac în celebra staţiune românească

Ce adevăr ascunde „Du-mă, mamă, la Sovata,
să-l cunosc şi eu pe tata!”. Tratamentele miraculoase care se fac în celebra staţiune românească

„Du-mă, mama, la Sovata, să-l cunosc şi eu pe tata!”. Este o vorbă cunoscută de mai toată lumea. De unde provine o ştiu doar cei care înţeleg cu adevărat ce fel de tratamente medicale au loc în staţiunea mureşeană. Recunoscută pentru peisajele superbe, pentru Lacul Ursu şi bazinele cu apă termală, staţiunea Sovata atrage an de an zeci de mii de turişti.

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 14 zile · comentarii (113)

Jignitoarea salarizare a medicilor în România trebuie imputată nu doar tuturor guvernanţilor post-decembrişti (dar lor chiar trebuie să le fie imputată), ci şi nouă, celor care de 25 de ani ne tot trimitem reprezentanţi în Parlament pentru a face ţara mai bună - şi chiar medicilor înşişi, care se puteau organiza mai bine. Oricum, să le susţinem cauza măcar acum, în al 13-lea ceas.

acum 14 zile · comentarii (26)

Ca la o nuntă cu lăutari, premierul dă cu bani în stânga şi în dreapta, scuipă pe bancnote şi le lipeşte vesel pe fruntea celui care stă în genunchi. Tocmai le-a tras o flegma-n ochi doctorilor promiţându-le că scuipatul e doar lipiciul peste care va pune teancuri de bani. La noi banii nu se muncesc, banii se cerşesc. Iar banii cerşiţi vin şi ei cu un cost: umilinţa.

acum 12 zile · comentarii (70)

Rareori anchetatorii au şansa audierii unui martor ocular, a unui om care pur şi simplu a văzut cine şi cum a comis o infracţiune de viol. De cele mai multe ori, singura persoană care descrie modul în care a fost săvîrşită fapta este victima. Asta pentru că, de regulă, autorul sau autorii duc victima într-un loc cît mai îndepărtat de eventuali martori.

acum 14 zile · comentarii (38)

„Căpitanii au plecat deîndată să îndeplinească ordinul dat de General şi, furişându-se cât mai pe ascuns şi fără zgomot, au ajuns la Pavilionul său, care era, faţă de acela al lui Basta, la o aruncătură de săgeată. Acolo, făcând mai multe tăieturi în pânze cu cuţitele, au intrat pe furiş în interior prin mai multe părţi, şi l-au găsit pe Valah discutând cu multă ardoare cu Rákóczi, pe care .... încerca să-l convingă să plece împreună cu el”

acum 16 zile · comentarii (23)

Se intră în faza războiului total. Statul Islamic îl pregăteşte cu grijă, pe mai multe planuri, folosind o logistică impresionantă şi anunţând nu numai o intensificare a operaţiunilor militare în teren ci, acum, confirmând pregătirea lansării unor acţiuni adânc în teritoriul inamic.

acum 16 zile · comentarii (138)

Noul val de jigniri la adresa românilor dă seama despre statutul nostru în UE, în cel de-al nouălea an de la aderare. O Românie care-şi fură singură căciula vrea să fie respectată într-o Europă în care primii noştri reprezentanţi sunt cerşetorii, hoţii de buzunare şi prostituatele. Cum vor arăta ştirile în 2019? „Cerşetorii Europei preiau preşedinţia UE“? Eticheta ni s-a pus deja, iar statul român e complice pasiv la consolidarea ei.

acum 20 zile · comentarii (48)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 12 zile · comentarii (29)

Dacă informaţiile sunt corecte, UE va fi silită, foarte repede, să ia măsuri dure în privinţa sistemelor de ajutor social. Din două motive. Pe de o parte, evoluţiile demografice, cele anunţate ca neliniştitoare încă în urmă cu un deceniu (dar, până acum, ignorate cu eleganţă de decidenţii politici).

acum 13 zile · comentarii (24)

Partea hazlie a analizelor politice e că nu se potrivesc cu realitatea decât în momentul în care, pârdalnica, îşi face mendrele. La desluşit trecutul suntem foarte tari. Nu ne-ntrece nimeni. Ştim cine a lansat bomba atomică, unde şi cum a murit Bin Laden, sau cu cine s-a-ntâlnit, la ceas de taină, Cătălin Botezatu. După război, mulţi viteji se-arată.

acum 12 zile · comentarii (45)

Edgar Papu a fost un excelent comparatist, un intelectual rasat menit unei uriaşe cariere. Îl găsim evocat ca atare evocat în cartea Amor intelellectualis a lui Ion Vianu. Carieră frântă, din păcate, de regimul comunist care l-a arestat fără motiv şi care după eliberare s-a făcut că uită să îl repună în funcţie la Universitatea din care l-a scos în chip samavolnic.

acum 19 zile · comentarii (0)

În 17 august s-a creat pe Facebook un grup numit „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!”, care grup a adunat deja peste 24.000 de membri în 10 zile şi este considerat un fenomen în materie de proteste debutate online. Evident, au început şi dezbaterile televiziunilor, cu invitaţi unul mai competent ca altul.

acum 13 zile · comentarii (3)
Postari Recente