Opt premiere la Teatrul National din Tîrgu-Mureş

Opt premiere la Teatrul National din Tîrgu-Mureş

Teatrul Naţional Târgu-Mureş îşi deschide porţile în acestă toamnă cu noi proiecte şi cu un program artistic gândit pentru toate categoriile de spectatori. Mari regizori vor veni să lucreze alături de actorii Teatrului Naţional, actori care sunt deja cunoscuţi la nivel naţional şi internaţional

Agroturism la păstrăvărie. La hanul pescăresc din Câmpul Cetăţii se învaţă cum se pescuieşte şi se găteşte cel mai bun păstrăv din Ardeal

Agroturism la păstrăvărie. La hanul pescăresc din Câmpul Cetăţii se învaţă cum se pescuieşte şi se găteşte cel mai bun păstrăv din Ardeal

Cel mai bun păstrăv din judeţul Mureş, pescuit pe loc, chiar de mâna celui care îşi doreşte peşte proaspăt, se mănâncă la Câmpul Cetăţii. Pentru cei care vor să petreacă clipe de relaxare departe de vâltoarea oraşului, surprizele oferite de localnicii din Câmpul Cetăţii cu ajutorul naturii sunt de neocolit.

De ani buni, la televiziunile noastre de ştiri, a început un proces de deşertificare a spaţiilor destinate ştirilor externe. Procesul a continuat în forţă, iar în urma lui a lăsat departamente „pîrjolite“ şi jurnalişti „sinistraţi“, care n-au avut de ales şi, forţaţi de împrejurări, fie au trecut la alte secţii, fie s-au apucat de alte meserii.

acum 2 zile · comentarii (2)

Schimbatul eternei Opoziţii cu eterna Putere în care jucătorii sunt mereu aceiaşi nu duce nicăieri. Ne-am săturat de clasa politică a ultimilor 25 de ani care a dovedit că nu crede în nimic, nu are nimic sfânt, nu îi pasă de nimic şi care a transformat alternanţa la guvernare a unora cu ceilalţi în paradigma eternului acelaşi. În felul acesta, nu se va schimba niciodată nimic!

acum 2 zile · comentarii (19)

Naţionala de Baschet (masculină) a României se află la un pas de o calificare istorică la Campionatul European din 2015, după o pauză de 27 de ani. Aflată pe al doilea loc în grupă, aceasta îşi poate asigura participarea printr-o victorie împotriva Letoniei în meciul ce se va desfăşura miercuri începând cu ora 19.00 la Sibiu.

acum 2 zile · comentarii (1)

Confiscaţi-le drujbele, blocaţi-le peridocul, ieşiţi în calea lor, ieşiţi în stradă! „Gândeşte precum un munte", scria Aldo Leopold, unul dintre fondatorii ecologiei profunde. Identificându-te cu pădurea sălbăticia, devii parte a pădurii. Ecocentrismul nu a prins prea mult în România contemporană, deşi moştenirea pastorală face practic identitatea valahă.

acum 3 zile · comentarii (32)

Ne apropiem de începutul unui nou an şcolar şi cu siguranţă cei care sunteţi părinţi aţi început deja să vă gândiţi la acest lucru. În afară de rechizite, manuale, lista poate fi completată cu diverse activităţi extra-şcolare, de la cursuri de balet, la diferite sporturi, lecţii de pian şi aşa mai departe. Cum rămâne însă cu aprofundarea unei limbi străine?

acum 3 zile · comentarii (0)

Când Traian Băsescu şi oamenii lui nu mai ştiu ce să spună pentru că şi-au piedut din popularitate, trec la discursul "strugurii sunt acri". La fel face şi domnul Andrei Pleşu prin atitudinea sa de om cu intelectul “profund jignit” de participarea unor oameni de stat la diverse evenimente cu caracter ecumenic, uitând de momentele când a rămas fără reacţie la excesele preşedintelui Traian Băsescu.

acum 3 zile · comentarii (9)

A folosit Rusia convoiul umanitar ca pretext sau ca mijloc pentru o intervenţie militară în estul Ucrainei? Ce fel de presiuni face preşedintele rus, Vladimir Putin, în interiorul cercului său de putere? Cine are de pierdut mai mult din actualul conflict din estul Ucrainei? La aceste întrebări şi nu numai i-am răspuns lui Matei Dobrovie, jurnalist specializat pe politică internaţională, într-un interviu acordat Epoch Times.

acum 3 zile · comentarii (24)

Mă refer la Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), un grup influent în dezbaterea publică a chestiunilor economice. Coaliţia, ce are iniţiative lăudabile, aduce laolaltă organizaţii şi companii din mediul de afaceri, nu puţine fiind voci a business-ului internaţional în România; ea functioneaza ca un lobby, în sensul promovării unor teze pe agenda publică, care să susţină interesele de afaceri ale membrilor săi.

acum 3 zile · comentarii (4)

Peste 300 de supravieţuitori ai Holocaustului şi ai urmaşilor acestora au publicat o declaraţie în New York Times, condamnând intervenţia statului israelian în Fâşia Gaza, unde, în urma acţiunilor militare au murit peste 2.000 de palestinieni şi 68 de israelieni. Între timp, neoficial, atât guvernul israelian, cât şi autorităţile palestiniene par să reflecteze serios la soluţia unui stat bi-naţional, în locul celei cu două state.

acum 3 zile · comentarii (23)

Vara anului 2014 marchează momentul în care terorismul pe care-l cunoaştem de sute de ani s-a transformat în ceva nou, un element care depăşeşte deocamdată capacitatea de înţelegere a celor care cunosc virtuţile democraţiei. Pentru prima dată, o grupare teroristă, ISIS, deţine un teritoriu în două state, Irak şi Siria, care nu-şi mai pot exercita decât parţial dreptul de pază a frontierei comune - frontieră care nu mai există pe alocuri.

acum 3 zile · comentarii (26)

Credinţa afişată în mod ipocrit şi interesat este mult mai aproape de blasfemie decît necredinţa. Ateul pune existenţa lui Dumnezeu între paranteze. Nu aşteaptă nimic de la o instanţă pe care o socoteşte absentă şi nu se sfieşte să-şi declare public convingerile, fie că le numeşte „agnosticism”, „liberă cugetare”, „materialism dialectic” etc.

acum 3 zile · comentarii (126)

Astăzi, 24 august, când Ucraina sărbătoreşte 23 de ani de la proclamarea Independenţei a fost lasnat şi primul post de televiziune în engleză „Ukraine Today". El va emite emisiuni şi ştiri pentru străinătate şi este un fel de antipod al postului „Russia Today" - sursă media pentru desfăşurarea propagandei putuniste.

acum 3 zile · comentarii (5)