Zeci de percheziţii au loc în 11 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul: peste un milion de euro

Zeci de percheziţii au loc în 11 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul: peste un milion de euro

Poliţiştii din Mureş fac, miercuri dimineaţă, 38 de percheziţii în 11 judeţe şi în Bucureşti, fiind vizate locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care ar fi implicate într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecţii ar fi eliberat facturi fiscale fictive, prejudiciul din prima infracţiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua - 1.000.000 de euro.

Secretar de stat ungar la Băile Tuşnad: Să întărim comunităţile maghiare pe plan economic, astfel încât copiii unguri să aibă un viitor acasă

Secretar de stat ungar la Băile Tuşnad: Să întărim comunităţile maghiare pe plan economic, astfel încât copiii unguri să aibă un viitor acasă

Secretarul de stat pentru politică naţională de la Budapesta, Potápi Árpád János, a declarat, miercuri, la deschiderea oficială a celei de-a XXVII-a ediţii a Universităţii de Vară ”Bálványos” de la Băile Tuşnad, că Guvernul ungar sprijină economic maghiarii din afara graniţelor să rămână ”acasă”, în condiţiile în care 850.000 de etnici maghiari din afara Ungariei au cerut până acum dubla cetăţenie.

Kelemen Hunor, la întâlnirea forului decizional al UDMR de la Târgu-Mureş: „O prezenţă slabă la vot nu întăreşte democraţia“ | udmr

Kelemen Hunor, la întâlnirea forului decizional al UDMR de la Târgu-Mureş: 
	
	
	


„O prezenţă slabă la vot nu întăreşte democraţia“

În discursul ţinut sâmbătă, 16 iulie, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a vorbit despre rezultatele obţinute de formaţiune la alegerile locale şi despre nevoia unei bune organizări şi desemnări a candidaţilor la alegerile parlamentare din toamnă.

Experienţa Sprachenakademie, din nou în Târgu-Mureş. Tabără de limba germană în cetatea medievală

Experienţa Sprachenakademie, din nou în Târgu-Mureş. Tabără
de limba germană în cetatea medievală

Cetatea medievală din Târgu-Mureş găzduieşte în aceste zile în premieră o tabără de limba germană, dedicată elevilor târgumureşeni. Metodele educaţionale sunt cele germane şi reprezintă o provocare atât pentru cei mici cât şi pentru cei care au deja cunoştinţe solide de limba germană. Prin joacă elevii învaţă lucruri interesante, de care vor avea nevoie mai târziu.

Ajuns la ediţia XVII, Festivalul „Enescu şi muzica lumii”, desfăşurat la Sinaia, acum în organizarea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea română” şi a Primăriei locale, a fost gândit, încă de la început, prioritar ca o platformă dedicată tinerilor de real talent, aflaţi la primii paşi într-o activitate muzicală importantă.

acum 12 zile · comentarii (1)

În urmă cu ceva timp, vă anunţam viitoarea formare a unei noi axe strategice pe linia Moscova-Ankara-Tel Aviv. S-a confirmat mai întâi prima sa parte, prin acordul pe dimensiuni multiple ce a urmat întâlnirii de la Sankt Petersburg între preşedinţii Erdogan şi Putin.

acum 12 zile · comentarii (39)

„Croitorul iscusit măsoară de şapte ori şi taie o dată.” In Sectorul 3 nu avem administratori iscusiţi. Acolo au fost tăiate şi betonate spaţiile verzi fără să existe o logică. Sau, mai bine zis, contrar logicii. Pentru că nu cred ca administraţia din Sectorul 3 n-a aflat ca bucureştenii au nevoie de o suprafaţă mai mare de spaţii verzi.

acum 12 zile · comentarii (3)

De ce e civilizaţia Occidentală un model? Simplu. Pentru setul de principii corecte, chiar dacă perfectibile, pe care le clamează. De exemplu, pentru că Tăricenii trebuie să stea la coadă ca toţi ceilalţi cetăţeni când vine vorba de probleme personale. Sau pentru că musulmanii, catolicii, evreii sau ortodocşii sunt liberi să-şi urmeze credinţa şi obiceiurile. Atât timp cât nu contravin legilor laice ale statului unde fac ce fac.

acum 12 zile · comentarii (89)

Duminică seara, România îşi trăgea sufletul, e vară, e sfârşit de august. Într-un studio de televiziune, jurnalistul Mălin Bot se uită în ochii fiului lui Dumitru Tinu, Andrei, şi îl întreabă: Nu vă deranjează că PSD este condus de un condamnat penal? Tânărul pesedist priveşte senin, candid, neperturbat în sinele său, şi răspunde: Nu mă deranjează deloc! Dimpotrivă, i-am dat votul meu de încredere!

acum 12 zile · comentarii (42)

Uniunea Salvaţi România este somată să îşi asume o ideologie. Să spună o data a cui e şi pe ce jură. USR nu este intrebată ce crede despre ceva sau ce are de gând să facă într-un domeniu sau altul. USR este obligată să îşi aleagă o etichetă ideologică după care toţi să ştie ce o să facă fără să o mai întrebe nimeni nimic.

acum 13 zile · comentarii (36)

Există oameni în Diaspora, care se gândesc cum ar fi ca într-o zi, să se întoarcă toţi acasă şi cu mentalitatea câştigată în Occident, cu experienţa de viaţă, cu o atitudine care nu mai accept umiliri şi înjosiri, cu demnitate şi curaj, să se ia la trântă şi să răstoarne sistemul corupt, care a acaparat România de zeci de ani. Chiar dacă este doar un vis şi pare o utopia a diasporenilor, le dă fiori reci pe şira spinării , ”zeilor„ de la putere.

acum 13 zile · comentarii (4)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea simte presiunea şi greutatea de a fi liderul de imagine al unui partid precum PSD. Din acest moment, bătălia pentru supravieţuirea ei politică nu se duce cu adversarii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nici cu ecologiştii oraşului, nici cu televiziunile, ci cu propriii colegi din PSD, în special cu Liviu Dragnea.

acum 13 zile · comentarii (41)

Poate titlul vi se pare inutil provocator şi tema absurdă. Nu e aşa. Discuţia care a devenit acum o bătălie feroce, trecută la rang de principii şi care deja se află la nivelul acţiunilor de justiţie deoarece poate crea jurisprudenţă naţională şi servi drept precedent pentru alte state europene, a pornit într-adevăr de la forma unui costum de baie.

acum 13 zile · comentarii (38)

Aşadar, de ce e altfel Jurnalul lui Matei Călinescu, apărut recent la Humanitas, purtând subtitlul Ieşirea din timp? Subtitlu pe care îndrăznesc să-l pun în legătură cu Fuga din timp, tot un jurnal, din anii dadaişti ai lui Hugo Ball. Carte pe care, la un moment dat, a ţinut să o consulte profesorul român de zeci de ani stabilit în Statele Unite, la Bloomington

acum 13 zile · comentarii (0)

Majlinda Kelmendi e o sportivă medaliată cu aur la JO de la Rio. Despre ea presa internaţională a vorbit mai mult decât despre alţi campioni olimpici. Nu fiindcă e judoka, ci întrucât a reprezentat Kosovo. Comitetul Internaţional Olimpic i-a acceptat pe kosovari ca membri la sfârşitul lui 2014. Asta a stârnit, cum era de aşteptat, nemulţumirea sârbilor.

acum 13 zile · comentarii (14)