Ce a lăsat în urmă furtuna extrem de violentă din judeţul Mureş 0

Peste 100 de pompieri mureşeni s-au întors şi marţi dimineaţa în localităţile Cuci şi Dătăşeni pentru a-I ajuta pe oameni să-şi acopere casele şi să înlăture pericolele rămase în zonele afectate. Situaţia este şi la această oră monitorizată de autorităţi, iar în sprijinul pompierilor au venit şi jandarmii, poliţiştii şi localnicii. Energia electrică a fost şi ea afectată în zonă, după ce mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune au fost puşi la pământ.

Ce a lăsat în urmă furtuna extrem de violentă din judeţul Mureş Vezi comentarii 0

Cele mai în vogă coafuri de vară pentru căţei. Sfaturile specialiştilor privind periatul ideal şi relaxant al blănii

Cele mai în vogă coafuri de vară pentru căţei. Sfaturile specialiştilor privind periatul ideal şi relaxant al blănii

Vara este anotimpul în care ne topim cu toţii, chiar şi micii prieteni de lângă noi, animăluţele de companie. La fel cum nouă ne place să ne bălăcim, să ne tundem cât mai scurt sau să ne îngrijim mai atent, exact la fel au nevoie şi micii jucăuşi să-şi păstreze energia şi să fie curaţi. Saloanele de coafură pentru câini, cât şi medicii veterinari ne dau câteva sfaturi.

Alianţă PSD-UDMR pentru Consiliul Judeţean Mureş

Alianţă PSD-UDMR pentru Consiliul Judeţean Mureş

Organizaţiile judeţene ale UDMR şi PSD Mureş au semnat un acord de colaborare pentru următorii patru ani de mandat în Consiliul Judeţean Mureş. Potrivit documentului, PSD Mureş va susţine candidatul UDMR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar cei doi vicepreşedinţi vor fi aleşi din rândul consilierilor PSD.

O fetiţă din Mureş a murit după ce un copac smuls de furtună a căzut pe o maşină

O fetiţă din Mureş a murit după ce un copac smuls de furtună a căzut pe o maşină

O fetiţă de doi ani a murit, duminică seară, în localitatea mureşeană Brâncoveneşti, după ce un copac smuls de o vijelie a căzut peste autoturismul în care copila se afla alături de tatăl său. Sute de case din judeţ au acoperişurile avariate de furtuni, în timp ce două turle de biserici s-au prăbuşit. În localitatea Cuci, localnicii susţin că s-au confruntat cu o tornadă.

Când este periculoasă muşcătura de căpuşă şi cum trebuie să procedezi când păţeşti asta

Când este periculoasă muşcătura de căpuşă şi cum trebuie să procedezi când păţeşti asta

E suficient să ajungi o singură dată la secţia de infecţioase sau la serviciul de urgenţă ca să afli câte persoane au fost muşcate de căpuşe. Chiar şi medicii spun că incidenţa a crescut în ultimii ani şi că aceste insecte apar şi în locuri mai puţin obişnuite. Cel mai important este ca aceste căpuşe să fie îndepărtate corect, iar majoritatea medicilor spun că un tratament ulterior este necesar.

Paşii esenţiali de urmat când sunteţi înţepaţi de o albină. Ce spun medicii şi apicultorii

Paşii esenţiali de urmat când sunteţi înţepaţi de o albină. Ce spun medicii şi apicultorii

Vara înţepăturile de insectel pot fi o adevărată problemă, chiar atunci când vrem să fim în mijlocul naturii sau pur şi simplu ne plimbăm prin faţa casei. Albinele şi viespii pot crea şocuri pentru organismul celui alergic, iar primele minute pot fi esenţiale în salvarea unei vieţi. Atât medicii specialişti cât şi apicultorii vin cu soluţii şi sfaturi practice.

„Îndrăznesc să diversific” – documentarul care pregăteşte părinţii pentru etapa de diversificare a alimentaţiei la sugari

„Îndrăznesc
să diversific” – documentarul care pregăteşte părinţii pentru etapa de
diversificare a alimentaţiei la sugari

După vârsta de 6 luni, bebeluşii traversează o perioadă de tranziţie, de la laptele matern la mâncarea solidă. Cum se ajunge de la sânul mamei la mâncarea gătită este o întrebare care sperie o mulţime de proaspeţi părinţi. Aceştia nu ştiu dacă e bine să înceapă diversificarea cu fructe sau cu legume şi care este momentul propice pentru introducerea fiecărui aliment.

Sesizare ALDE, către ANI cu privire la primarul ales, Dorin Florea

Sesizare ALDE, către ANI cu
privire la primarul ales, Dorin Florea

Candidatul ALDE la Primăria Târgu-Mureş, Ionela Ciotlăuş a depus o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripţie, în care se arată că primarul ales, Dorin Florea ar fi semnat în calitate de copreşedinte PNL listele de candidaţi ale formaţiunii. Sesizarea a fost trimisă la Agenţia Naţională de Integritate. Ionela Ciotlăuş vorbeşte şi despre cum va arăta oraşul în următorii patru ani şi despre rezultatele ALDE la alegerile din 5 iunie.

Alegeri Locale 2016. Dan Maşca, mulţumit de rezultatele obţinute de POL în Târgu-Mureş şi în judeţ

Alegeri Locale 2016. Dan Maşca, mulţumit
de rezultatele obţinute de POL în Târgu-Mureş şi în judeţ

Preşedintele singurului partid central, cu sediul în Târgu-Mureş, Dan Maşca este mulţimit de voturile obţinute la alegerile locale din 5 iunie 2016. POL este o formaţiune politică înfiinţată cu doar opt luni în urmă, dar care a reuşit să câştige trei mandate de consilieri locali şi a fost foarte aproape de a câştiga un loc în Consiliul Judeţean.

Ori de cîte ori asist la dezbaterile organizate de televiziunile autohtone, îmi amintesc de lecţia despre partenerii „nedialogabili“, pe care, cu ani în urmă, a oferit-o cîtorva prieteni mai tineri un mare gînditor ignorat pe piaţa noastră de idei: Alexandru Dragomir. Ideea lui era că, în anumite condiţii, în ciuda tuturor aparenţelor, schimbul de replici între doi sau mai mulţi parteneri de discuţie nu se încadrează în categoria „dialog”.

acum 20 zile · comentarii (186)

Distinsul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al statului Palestina, în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a acceptat un dialog despre soarta dorită de compatrioţii săi, în contextul ultimelor declaraţii ale unor oficiali israelieni. Astfel, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a promis duminică să nu împartă Ierusalimul, ca urmare a posibilei promovări a soluţiei coexistenţei statelor israelian şi palestinian.

acum 20 zile · comentarii (7)

Numai dacă ar nutri intenţii sinucigaşe şi dorinţa nebunească de a părăsi în viitoarele câteva luni cu totul scena politică a României, Biroul Politic Naţional al PNL, programat să se desfăşoare miercuri, se va mulţumi doar să ia notă şi să deplângă largo desolato rezultatele catastrofale înregistrate de partid în alegeri în exclusivitate la nivelul Capitalei

acum 20 zile · comentarii (14)

Ne amintim cu toţii cum a ajuns doamna Irina Radu preşedinte-director general al TVR. Prin repetate forţări ale legii. Toate puse în operă şi faptă de hoarda pesedistă şi prea-cinstiţii aliaţi ai acesteia ce încă îşi fac veacul şi şi-l vor face până-n iarnă prin Parlamentul României. Când vor fi înlocuiţi de alţii de aceeaşi anvergură politică pitică.

acum 21 zile · comentarii (10)

Enorm. Din ce în ce mai mult şi consistent în raport cu perioadele trecute. Rezultat direct şi imediat al unor campanii centrate aproape în totalitate pe demonizarea adversarilor, pe scoaterea pe piaţă, oficial sau „pe surse“ a tuturor mizeriilor imaginabile, totul pentru a demonstra cât de nemernici şi nevolnici sunt toţi ceilalţi şi, prin comparaţie şi rămas singurul nescuipat, cât de bun, curat şi merituos este „al nostru“.

acum 21 zile · comentarii (11)

În ultimul sfert de secol m-am prezentat la toate alegerile din România. Am ştampilat cu entuziasm papionul lui Raţiu în anii 90, crezând că se va produce o schimbare profundă, şi am fost condus de Iliescu. În anii 2000 am votat cu frica lui Vadim în sân, şi am fost condus tot de Iliescu. Şi mai recent am votat cu teama de nu ni se fura democraţia de sub nas, dar am ajuns să văd stafia lui Iliescu peste tot.

acum 21 zile · comentarii (21)

Patru membri de echipaj Smurd au murit în Republica Moldova în timpul unei misiuni pe o vreme nu tocmai potrivită. În al doilea stat românesc a fost decretată Zi de doliu Naţional, însă în România preşedintele ţării a ales să facă o simplă postare pe Facebook. Este vorba de patru români ce au murit pentru ca în viitorul apropiat România şi Republica Moldova să devină un singur stat.

acum 22 zile · comentarii (2)

O stafie bântuie Europa: pasiunea pentru referendumuri, iubirea faţă de democraţia directă. Pe măsură ce democraţia reprezentativă este respinsă de partidele populiste în numele lipsei de reprezentare pe care o au aleşii, apare tentaţia exprimării directe, prin intermediul referendumului.

acum 22 zile · comentarii (8)

Pe 20 mai 1990 au avut loc, ne amintim cu toţii, primele alegeri libere din România de abia ieşită din comunism. Sigur, va fi mereu de discutat asupra gradului de libertate interioară şi informaţională ca şi despre întreg contextul în care românii şi-au ales atunci şi preşedintele, şi parlamentarii. Dar nu acesta e subiectul însemnărilor mele de astăzi

acum 23 zile · comentarii (3)

Pe 2 iunie 2016, în timp ce, de la Moscova, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, îl felicita pe omologul dintr-o ţară latină, membră a NATO, respectiv pe preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, cu prilejul Zilei Republicii, la Bucureşti, ambasadorul rus în România, Oleg Malginov, cu zece zile înainte de aniversarea Zilei Rusiei, se întâlnea cu interlocutori aparte dintr-o altă ţară latină, aflată la graniţa de est a OTAN.

acum 23 zile · comentarii (60)
Postari Recente