Kelemen Hunor la întâlnirea forului decizional al UDMR, de la Târgu-Mureş: „O prezenţă slabă la vot nu întăreşte democraţia“ 4

În discursul ţinut sâmbătă, 16 iulie, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, Kelemn Hunor, preşedintele UDMR, a vorbit despre rezultatele obţinute de formaţiune la alegerile locale şi despre nevoia unei bune organizări şi desemnări a candidaţilor la alegerile parlamentare din toamnă.

Kelemen Hunor la întâlnirea forului decizional al UDMR, de la Târgu-Mureş: 
	
	
	


„O prezenţă slabă la vot nu întăreşte democraţia“ Vezi comentarii 4
Udmr

Secretar de stat ungar la Băile Tuşnad: Să întărim comunităţile maghiare pe plan economic, astfel încât copiii unguri să aibă un viitor acasă

Secretar de stat ungar la Băile Tuşnad: Să întărim comunităţile maghiare pe plan economic, astfel încât copiii unguri să aibă un viitor acasă

Secretarul de stat pentru politică naţională de la Budapesta, Potápi Árpád János, a declarat, miercuri, la deschiderea oficială a celei de-a XXVII-a ediţii a Universităţii de Vară ”Bálványos” de la Băile Tuşnad, că Guvernul ungar sprijină economic maghiarii din afara graniţelor să rămână ”acasă”, în condiţiile în care 850.000 de etnici maghiari din afara Ungariei au cerut până acum dubla cetăţenie.

Experienţa Sprachenakademie, din nou în Târgu-Mureş. Tabără de limba germană în cetatea medievală

Experienţa Sprachenakademie, din nou în Târgu-Mureş. Tabără
de limba germană în cetatea medievală

Cetatea medievală din Târgu-Mureş găzduieşte în aceste zile în premieră o tabără de limba germană, dedicată elevilor târgumureşeni. Metodele educaţionale sunt cele germane şi reprezintă o provocare atât pentru cei mici cât şi pentru cei care au deja cunoştinţe solide de limba germană. Prin joacă elevii învaţă lucruri interesante, de care vor avea nevoie mai târziu.

96 de percheziţii în Mureş, Harghita, Alba,  Arad, Bihor, Brăila,  Braşov,  Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş

96 de percheziţii în Mureş, Harghita, Alba,  Arad, Bihor, Brăila,  Braşov, 
Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş

96 de percheziţii au avut loc marţi dimineaţa pe raza judeţelor Mureş, Harghita, Alba,  Arad, Bihor, Brăila,  Braşov,  Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş. Procurorii au percheziţionat birourile şi sediile mai multor societăţi comerciale, iar reprezentanţii lor sunt urmăriţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de spălare de bani şi de evaziune fiscal.

A-ţi cere scuze presupune tocmai asta: să spui „îmi cer scuze“, „îmi pare rău pentru ce-am spus sau ce-am făcut“. Nu presupune ca, după ce l-ai bătut pe copilul cel mai slab din curtea şcolii, să spui că eşti trist că a aflat doamna învăţătoare că l-ai bătut. Şi totuşi, ministrul Bostan asta înţelege prin scuzele cerute de prim-ministrul Cioloş.

luna trecuta · comentarii (4)

Actualul context politic conturează două tabere cu interese opuse în ceea ce priveşte viitorul României. Establishment-ul politic, reprezentat de partidele tradiţionale (PSD, PNL, UNPR, ALDE, PMP şi UDMR etc.) şi un curent de înnoire al clasei politice adunat în jurul a doi poli: echipa premierului Cioloş (doar o parte dintre membrii guvernului) şi USB-ul lui Nicuşor Dan.

luna trecuta · comentarii (14)

În România, demnitarii, clasa politică la putere şi restul cetăţenilor trăiesc în lumi şi societăţi diferite, paralele. Şmecherii au lumea lor, în care fac tot ce vor, învârt ţara pe degete, dispun chiar şi de vieţile amărăştenilor. „Prostimea” are lumea ei, în care este la cheremul şmecherilor, trăieşte la limita sărăciei şi moare cu zile, principalele cauze fiind prostia şi corupţia.

luna trecuta · comentarii (2)

La fel de caraghios precum Malvolio ce cădea-n capcană crezând că Olivia i-a cerut să poarte în exclusivitate ciorapi galbeni şi jartiere încrucişate şi la fel de jenant ca neuitatul Gheorghe Funar ce apărea odinioară la televizor având în faţă trei pahare ce maimuţăreau drapelul naţional, dl. Marius Bostan ni se înfăţişează într-o poză purtând drept gâtlegău un papion cu însemne tricolore.

luna trecuta · comentarii (9)

În 2009, atunci când am fost ales deputat european, UE avea 27 de membri. Patru ani mai târziu, Croaţia a intrat şi ea în Europa, aşa că la alegerile din anul următor mandatele din PE au fost distribuite între 28 de state-membre. În 2019, Uniunea ar putea reuni din nou 27 de ţări, fiindcă britanicii au decis să plece. S-a întâmplat săptămâna trecută.

luna trecuta · comentarii (23)

Există o veche butadă care spune că nu există răspunsuri proaste, ci numai întrebări tâmpite. Ce credeţi că ar răspunde răspunde majoritatea românilor la întrebări de genul: vreţi să fie castraţi chimic toţi homosexualii?; sau: sunteţi de acord ca fiecare zi cu cruce roşie în calendarul ortodox să fie zi liberă?; ori: sunteţi de acord să fie predat evoluţionismul în şcoală sau doriţi să fie predată doar teoria creaţionistă?

luna trecuta · comentarii (163)

Controversele din jurul Casei Regale a României, dar şi necazurile, nemulţumirile, chiar revoltele de dată recentă ale monarhiştilor români au început la data de 1 august 2015. Atunci când Regele Mihai a decis să-l excludă din linia de succesiune pe nepotul său. Nicolae, retrăgându-i titlul de principe şi apelativul de Alteţă Regală.

luna trecuta · comentarii (10)

Şocul Brexit la nivelul opiniilor publice, al economiei, al echilibrului politic şi strategic al Europei şi al întregii comunităţi transatlantice trebuie să declanşeze o obligatorie conversaţie naţională privind calea de urmat. Se reîmpart cărţile in Europa, dar se şi redesenează sferele de influenţă la nivel global. Cu ce implicaţii asupra intereselor şi viitorului nostru?

luna trecuta · comentarii (11)

Administraţia din Constanţa este prima* din România care a hotărât să respecte procedurile europene de realizare a unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă. Mă refer la respectarea principiului de bază: abordarea participativă (implicarea activă a cetăţenilor). Vor fi 7 întâlniri, de câte 3 ore, timp de o săptămână, în perioada 6 – 12 iulie 2016.

luna trecuta · comentarii (0)

Aveţi ocazia să accesaţi aici un document cu circulaţie limitată, cel aflat acum în mapele şefilor de state şi guverne a căror întâlnire începe peste câteva ore. Aceasta este versiunea finală a documentului care va fi adoptat, evident cu excepţia concluziilor de mâine privind Marea Britanie.

luna trecuta · comentarii (41)

„Dubito ergo cogito” (tr: mă îndoiesc, deci gândesc), spunea René Descartes cu multe secole în urmă. Nu ai cum să te îndoieşti de ceea ce ştii dacă cineva nu iţi oferă o altă perspectivă asupra realităţii pe care tu, eşti convins că o ştii. Doar îndoindu-te îl poţi găsi pe Dumnezeu, mai ales atunci când Divinitatea aduce cu sine cunoaşterea (cogito ergo sum/sum ergo Deus est – tr: gândesc, deci exist/exist, deci Dumnezeu există).

luna trecuta · comentarii (80)

Din nou, oare a câta oară, atât de experiementata diplomaţie britanică a jucat magistral, aliniind mutări care, cel puţin în acest moment, în ziua în care la Bruxelles începe Summit-ul de vară, blochează jocul european. Transmiţând, după bunul obicei devenit tradiţie de poziţionare britanică, isterizându-şi partenerii că, de fapt, ei sunt cei care deţin jockerul fără de care nu se poate face sau desface niciun plan.

luna trecuta · comentarii (10)
Postari Recente