Bacalaureat 2015 Română Mureş. Subiecte Română Real 0

Bacalaureat 2015 Română. Absolvenţii claselor a XII-a încep luni 29 iunie Bacalaureat 2015. În judeţul Mureş s-au înscris în acest an la Bacalaureat 4874 de elevi. Prima probă scrisă este cea la Limba Română. La puţin timp după începerea examenului, puteţi afla subiectele şi rezolvările pe adevarul.ro.

Bacalaureat 2015 Română Mureş. Subiecte Română Real Vezi comentarii 0

Subiecte Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şi Germană Mureş. Un elev a fost eliminat

Subiecte Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şi Germană
Mureş. Un elev a fost eliminat

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut astăzi, 30 iunie examenul de Bacalaureat 2015 Limba Maternă. Modele de subiecte şi pentru această probă pot fi descărcate de pe site-ul edu.ro. În judeţul Mureş elevii au susţinut Bacalaureatul la limba maternă atât la limba maghiară cât şi la germană, iar cei mai mulţi au dat examen la maghiară. Subiecte, rezolvări Limba Maternă Maghiară şi Germană Bacalaureat sunt prezentate pe adevarul.ro.

Medicii i-au salvat viaţa în două ore, deşi anevrismul ei a fost declarat inoperabil

Medicii i-au salvat viaţa în două ore, deşi anevrismul ei a fost declarat
inoperabil

O femeie de 33 de ani din Bistriţa a primit o nouă şansă la viaţă. Diagnosticată cu anevrism cerebral de vârf de arteră bazilară, declarat inoperabil neurochirurgical – din cauza riscului prea mare, femeia a fost refuzată de reprezentanţii mai multor centre medicale din ţară. O astfel de operaţie se realizează pentru a doua oară în ţară şi tot de medicii din Târgu-Mureş.

Povestea berzelor inelate de la Dumbrăvioara şi Glodeni. Anul 2015 nu este unul tocmai bun pentru ele

Povestea berzelor
inelate de la Dumbrăvioara şi Glodeni. Anul 2015 nu este unul tocmai bun pentru ele

Anul 2015 nu este un an tocmai bun pentru berzele supravegheate video din satul Dumbrăvioara. Încă nu se cunoaşte motivul exact, dar în cuibul monitorizat de Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus” au mai rămas doar doi pui de barză, din cinci câţi erau iniţial. Reprezentanţii asociaţiei spun că atât numărul perechilor care cuibăresc, cât şi numărul puilor sunt sub media anilor precedenţi.

Evaluarea Naţională 2015 Judeţul Mureş

Evaluarea Naţională 2015
Judeţul Mureş

Peste 4000 de elevi din judeţul Mureş au susţinut astăzi, 22 iunie 2015, Evaluarea Naţională la limba şi literature română. Subiectul a fost unul uşor, cel puţin dacă luăm în calcul feed-back-ul primit de inspectorul de specialitate de la elevi. În judeţul Mureş nu a existat niciun fel de incident şi totul s-a desfăşurat normal.

MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

acum 7 luni · comentarii (4)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 7 luni · comentarii (4)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

acum 7 luni · comentarii (6)

Că religiile (în multitudinea lor) sunt un mixt şi uneori ajung în amuzanta situaţie de a se contrazice singure nu-i o surpriză şi nu mă miră. Probabil erau scribii obosiţi şi-au greşit. Cu toate astea nu pot să nu mă gândesc şi să nu întorc Biblia pe toate părţile pentru a căuta pasajul ăla în care Fecioara Maria îi spunea lui Iosif „abia aştept s-ajungem în Bethleem şi să-mpodobim bradul”. Sau smochinul.

acum 7 luni · comentarii (35)

Sâmbătă, în oraşul meu a fost un eveniment de lansare a unei cărţi interesante. Nu se întâmplă prea des asemenea evenimente, adică nu atât de des cum se întâmplă în Bucureşti sau la Târgurile de carte, dar avem şi noi scriitorii şi publiciştii noştri şi ne bucurăm pentru ei şi, poate mai mult decât în capitală, absorbim mai intens evenimentele culturale, tocmai pentru că nu se întâmplă zilnic.

acum 7 luni · comentarii (95)

A venit, Luminăţia Ta, luna lui dechemvrie, iar în a douăzeci şi una zi ar trebui să-l ungă pe bürgermeister domn peste ghiaurii de la Gurile Dunării. Iar mai apoi se-mplinesc ani douăzeci şi cinci de când l-au fugărit oamenii pe cârmuitorul cel nebun, ca mai apoi să-l puşte chiar de sărbătoarea naşterii profetului lor. Toată lumea aşteaptă să vadă cum o să fie de-acum încolo şi numără clipele până la venirea neamţului.

acum 7 luni · comentarii (19)

Cum e posibil ca nişte cetăţeni ai unor democraţii liberale să îşi tortureze semenii? Cum poate o societate „liberă” să accepte cruzimea şi sadismul împotriva altor oameni, cum pot fi utilizate tehnici barbare într-o autoproclamată lume „civilizată”? De ce este compatibilă libertatea cu brutalitatea? Răspunsul vine din însăşi esenţa capitalismului.

acum 7 luni · comentarii (33)
Postari Recente