Timp de 2 săptămâni, Bacăul a fost, zic unele voci din lumea culturală a acestei ţări, capitala teatrului românesc. Nu sunt în măsură să judec dacă ecoul a ceea ce s-a întâmplat în municipiul Bacău în prima jumătate a acestei luni a depăşit graniţele Culoarului Siretului, însă ştiu sigur că Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului "Theaterstock" a consemnat numeroase abateri legislative.

acum 12 zile · comentarii (0)

Pe 23 august 1944 avea să înceapă calvarul poporului român, odată cu invadarea teritoriului României de trupele sovietice de ocupaţie. Au urmat 20 de ani de eradicare sistematică a intelectualităţii româneşti, cu scopul expres de a aduce neamul românesc la nivelul unei populaţii lipsite de conştiinţă şi identitate.

acum 12 zile · comentarii (41)

Despre regale Mihai I se vorbeşte din ce în ce mai des. Parcă la o comandă, mass-media se întrece în tot felul de reportaje, documentare, ştiri despre cât de providenţial a fost şi este regele Mihai I, de „atuul” pe care-l are – a rămas singurul conducator de stat din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în viaţă. Mai jos încerc să prezint unele fragmente de istorie, pe scurt, la care monarhul nonagenar a jucat un rol important.

acum 13 zile · comentarii (15)

Acesta este titlul original „إدارة التوحش: أخطر مرحلة ستمر بها الأمة‎,” (Idārat at-Tawaḥḥuš: Akhṭar marḥalah satamurru bihā l 'ummah) al cărţii considerate cel mai important document de strategie, dar şi de filosofie politică a Statului Islamic, scris de Abu Bakr Naji.

acum 13 zile · comentarii (12)

Despre 23 August 1944, până în decembrie 1989 Ziua Naţională a României, se vorbeşte din 1990 încoace fie puţin, fie fără prea mare interes din partea publicului larg. Nu se evocă decât, în cel mai mioritic chip cu putinţă, imposibilitatea elucidării şi cunoaşterii adevăratei importanţe a evenimentului. Iar când interesul totuşi apare, el e prea repede şi prea în exces dublat de patimă, irascibilitate şi pasiuni politice.

acum 13 zile · comentarii (27)

De la greci, Germania vrea aeroporturile, Franţa vrea poşta. Cum hulpava Europă trebuie că-i dă coşmaruri, Alexis Tsipras îşi dă demisia. Ţara europeană care furnizează cei mai mulţi candidaţi la jihad, spre a fi îndoctrinaţi şi şcoliţi în Siria, este Franţa. Europa devine o fortăreaţă, zidurile ei, din ce în ce mai groase, sunt din cadavre de imigranţi.

acum 13 zile · comentarii (65)

La 25 de ani de la despărţirea de comunism, în total dispreţ faţă de  ce se întâmplă în sistemul privat, bugetarii sunt plătiţi după principii păguboase, socialiste, indiferent de performanţe şi rezultatele muncii. Aceasta este explicaţia dezastrului din sistemul bugetar, că vorbim de educaţie, sănătate sau administraţie.

acum 13 zile · comentarii (24)

În faţa ferestrei de care se sprijină masa mea de lucru la Slătioara, la nici zece prăjini de scuturat prunii şi nucii, o miniaturală pădure albă, un pâlc de mesteceni care abia numără anii pe degetele unei mâini, răsăriţi din senin, toţi la un loc, într-o dimineaţă de primăvară care se încheia cu Săptămâna mare a Paştilor,

acum 13 zile · comentarii (1)

Un copil se apropie de părintele său plângând, cerând un pic de atenţie şi iubire. Acesta se scotoceşte în portofel şi îi întinde un pumn de bani – „uite, sunt mai mult cu 25% decât ţi-am dat ieri, acum taci şi du-te să-ţi cumpere Buni o maşinuţă!”. Copilul ia banii şi tace. Şi învaţă că golul interior se umple cu bani şi cu maşinuţe. Şi când acest copil ajunge ministru, va face la fel cum i s-a făcut.

acum 13 zile · comentarii (1)

Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

acum 13 zile · comentarii (11)

Cu ocazia celei de-a VI-a editii a evenimentului „Zilele Culturale Maghiare”, eveniment ce se va desfasura in perioada 16-23 august 2015 in Cluj, Dragoş Tîrnoveanu a invitat-o pe doamna viceprimar al orasului, Anna Horvath, sa isi exprima parerea pe marginea importantei acestui tip de manifestari culturale si cum poate Clujul sa beneficieze de pe marginea bogatiei etnice pe care o adaposteste.

acum 13 zile · comentarii (0)
Postari Recente