UPDATE Reţinuţi pentru că au făcut sex oral cu o minoră de 13 ani din Turceni. Orgiile aveau loc într-o garsonieră a Complexului Energetic Oltenia 0

Un tânăr, de 17 ani, din comuna Petru Rareş, judeţul Bistriţa Năsăud, altul de 20 de ani, din comuna Grozeşti, judeţul Mehedinţi, care locuiau fără forme legale pe raza oraşului Turceni şi un localnic, de 49 de ani, au reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

UPDATE Reţinuţi pentru că au făcut sex oral cu o minoră de 13 ani din Turceni. Orgiile aveau loc într-o garsonieră a Complexului Energetic Oltenia Vezi comentarii 0

Trei romi periculoşi au fost arestaţi preventiv după scandalul cu topoare şi împuşcături din cartierul Obreja

Trei romi periculoşi au fost arestaţi preventiv după scandalul cu topoare şi împuşcături din cartierul Obreja

Marinică Bonculescu,  zis „Sandokan”, Marius Nişciuc, cunoscut sub porecla de „Mariusică”, şi Răzvan Căldăraru, zis „Greuceanu”, au fost arestaţi poreventiv pe o perioadă de 30 de zile de Tribunalul Gorj pentru tentativă de omor,  nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,  uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Aflată într-o profundă criză de autoritate la nivelul PNL, fiind doar un preşedinte de conjunctură rămas fără „co“ înaintea titulaturii din cauza anchetelor DNA şi nu a unor alegeri  în cadrul partidului, Alina Gorghiu încearcă să-şi consolideze imaginea publică pe spatele USR şi a premierului Cioloş.

acum 8 zile · comentarii (39)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 8 zile · comentarii (13)

Primul lucru ce se cuvine spus despre cartea Repetiţiile şi teatrul reînnoit-Secolul regiei-volum conceput şi realizat de George Banu, carte apărută în vara anului 2009 graţie editurii Nemira, sub egida Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2009), şi reeditată în toamna anului 2016 e că ne aflăm în faţa unui autentic eveniment.

acum 8 zile · comentarii (0)

Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

acum 8 zile · comentarii (89)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 8 zile · comentarii (6)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 8 zile · comentarii (127)

Între 20-21 octombrie 2016, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană al SNSPA organizează conferinţa internaţională „Instrumentalizing the Recent Past in Foreign Policy - The Legitimization of External Intervention in the Former Soviet Space.”

acum 9 zile · comentarii (3)

După ce, pe 2 octombrie, cetăţenii columbi­eni votau în proporţie de 50% împotriva acordurilor de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), pe 7 oc­tombrie preşedintele Co­lumbiei, Juan Manuel San­tos, artizanul acestui acord de pace, semnat pe 26 sep­tembrie la Cartagena, pri­mea Premiul Nobel pentru pace.

acum 9 zile · comentarii (0)

Pe 22 octombrie va avea loc în Bucureşti un miting de susţinere a Unirii dintre România şi Republica Moldova. Marşul era anunţat din august şi se află la a cincea ediţie, fiecare adunând un număr impresionant de cetăţeni. Aflăm astăzi cu surprindere că PNL a pus gând rău unioniştilor.

acum 9 zile · comentarii (12)

După o perioadă tumultuoasă, marcată de ciocniri şi scandaluri mult amplificate de avalanşa de comentarii - adesea tendenţioase şi extrem de subiective - apărute în spaţiul public, apoi de un final de stagiune cu noi producţii „preluate” ca atare de către noul director general interimar Beatrice Rancea, vara a adus, la Opera Naţională Bucureşti, o serie de schimbări şi noutăţi efectuate discret şi... eficient.

acum 9 zile · comentarii (2)

Un studiu recent al GFK vizând percepţia românilor despre sistemul de sănătate scoate la iveală două lucruri importante pe care românii le au în minte atunci când sunt întrebaţi despre problemele Sănătăţii şi despre soluţiile pe care ei le văd.

acum 9 zile · comentarii (3)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 8 zile · comentarii (6)