Familia din Gorj care a părăsit definitiv România chiar de Ziua Naţională. Au ales Irlanda de Nord: „Părinţii cred că acolo o să avem o viaţă bună” 2

Sorin Sucea are 15 ani şi, astăzi dimineaţă, chiar de Ziua Naţională a României, a plecat definitiv din ţară, împreună cu părinţii şi sora lui mai mică, în Irlanda de Nord. Familia sa a trăit până acum în municipiul Târgu Jiu, dar a emigrat în Irlanda de Nord în căutarea unei vieţi mai bune, în primul rând pentru copii.

Familia din Gorj care a părăsit definitiv România chiar de Ziua Naţională. Au ales Irlanda de Nord: „Părinţii cred că acolo o să avem o viaţă bună” Vezi comentarii 2

Întâlnirea de taină de la Cotroceni pe care Ion Iliescu a avut-o cu fostul locţiitor al şefului Direcţiei contraspionaj, înainte de alegerile din 1996 | ion iliescu

Întâlnirea de taină de la Cotroceni pe care Ion Iliescu a avut-o cu fostul locţiitor al şefului Direcţiei contraspionaj, înainte de alegerile din 1996

Filip Teodorescu, fostul locţiitor al şefului Direcţiei contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului în decembrie 1989, a povestit, în cadrul unei conferinţe ştiinţifice organizată de Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, o întâlnire interesantă pe care a avut-o cu preşedintele de atunci, Ion Iliescu, înainte de alegerile din anul 1996, când a pierdut în faţa lui Emil Constantinescu.

Această a doua apariţie sub egida tinerei edituri a Operei Naţionale Bucureşti este, sper să nu mă înşel, primul volum dedicat în ţară şi pretutindeni unui mare cântăreţ român aflat în plină activitate pe scenele internaţionale şi indigene, mezzosoprana Ruxandra Donose. O premieră, aşadar.

acum 9 zile · comentarii (0)

În noaptea de vineri, 13 septembrie, americanul Matthew a fost împuşcat de teroriştii care au intrat în sala de concerte Bataclan din Paris, unde au murit 89 de oameni. Dar Matthew a supravieţuit pentru că jurnalistul francez Daniel Psenny l-a tras din faţa unor noi tiruri turbate. Daniel a fost şi el împuşcat. Dacă pentru acesta din urmă moartea părea atât de reală acum, Matthew s-a aflat pentru a doua oară, în viaţă, în raza teroriştilor.

acum 10 zile · comentarii (3)

O zicătoare populară sună ca o rugă, sau ca o rugăciune, ea spunându-ne: „Nu-i da, Doamne, omului, cât poate el să îndure!” Fiind a românilor, „omul” din zicătoare este în primul rând, sau mai ales, românul. De altfel, zicătoarea este în consens cu o teorie mai generală, care ne vorbeşte despre fatalism, ca mentalitate proprie poporului român.

acum 10 zile · comentarii (16)

Un cetăţean spaniol care lucrează in România, profund emoţionat de modul cumplit în care s-a murit la Colectiv şi obişnuit ca sistemul de ajutorare a cetăţenilor să funcţioneze într-o oarecare normalitate – pe care noi nu o cunoaştem şi se pare că nici nu o înţelegem – i-a scris profesorului drJuan P. Barret, şeful secţiei de arşi al departamentului de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul Universitar Vall d’ Hebron, Barcelona.

acum 10 zile · comentarii (4)

Un diagnostic pe cât de simplu, pe atât de grav: România suferă de o criză acută şi extinsă de încredere! Pe de o parte, cetăţenii au epuizat naivitatea, impulsul spontan faţă de noutate, răbdarea pentru cele pretinse şi amânate la nesfârşit, pe de altă parte, “clasa politică” a irosit sistematic şi în adâncime ÎNCREDEREA! Tocmai premisa de bază a democraţiei”.

acum 11 zile · comentarii (1)

Este clar pentru toată lumea că nicio reformă educaţională nu va reuşi dacă ea nu atinge şi schimbă fiecare persoană care stă în faţa copiilor. Am spus şi repet, în România nu avem cel mai bun curriculum, dar nici cel mai rău din lume. Eficienţa şi calitatea lui sunt date de profesorul care îl predă.

acum 11 zile · comentarii (4)

Toţi cei ce se îndeletnicesc cu scrisul, în sensul că şi-au făcut din aceasta o profesie ori că scrisul este o componentă a acesteia, ştiu foarte bine că nimic nu e mai greu decât găsitul primei fraze. Al frazei de început, frază de tip iluzie, de tip garanţie că ai ales drumul cel bun şi că cel care te citeşte va continua să o facă stârnit de ideea din incipit.

acum 11 zile · comentarii (0)

Legea concurenţei afirmă că atunci când oferta este mai diversificată, calitatea are şanse mai mari să fie „degustată” şi, totodată, să genereze calitate. O asemenea supoziţie se aplică pentru orice activitate umană, inclusiv pentru cea politică. Pentru ca politica să îmbrace haina „posibilului”, este nevoie de idei capabile să se transforme în acţiune şi care să se concretizeze material spre folosul cetăţii.

acum 11 zile · comentarii (3)

Ne întrebăm adesea, cu uimire, de unde vine nostalgia unora după „Epoca de Aur“ a lui Nicolae Ceauşescu şi cum se explică amnezia lor în ceea ce priveşte frica şi umilinţele de atunci. Pare curios că ele nu sunt ale tinerilor, care pot fi de stânga, fără să fie însă ceauşişti, ci tocmai ale mai vârstnicilor care au trăit acele vremuri şi au stat ore întregi la cozi pentru zahăr sau ulei (date, de la un moment dat, cu raţia), pâine ori salam.

acum 12 zile · comentarii (15)
Postari Recente