Nu mai sunt de multă vreme un admirator al fostului jurnalist Robert Turcescu. Mi-am luat adio de la el nu doar în octombrie 2014, cu atât mai puţin de abia în august 2015 ori decembrie acelaşi an. Atunci când am publicat pe adevărul.ro trei comentarii tăioase la adresa sa, a afirmaţiilor, a conduitei şi a derapajelor lui incalificabile de la etica de jurnalist. Ci cu mult mai devreme.

acum 2 zile · comentarii (56)

Momentul trecerii din stânga, în dreapta Milcovului de azi, a unor subunităţi americane a devoalat atât primitivismul unor pigmei politici, din stânga Prutului, cât şi perceperea romantică a prezenţei Unchiului Sam pe pământul românesc din dreapta Nistrului. Bomboana pe coliva aroganţei unor dâmboviţeni a fost reactivarea, după Sf.Paşti, a cădelniţei antiunioniste, în buna tradiţie a defetismului celor ce îşi fac din asta un titlu de glorie.

acum 2 zile · comentarii (27)

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Dacă eşti fericitul posesor al unui Rolls-Royce Wraith, nu poţi pleca cu maşina în concediu fără valizele potrivite. Prin urmare, designerul Michale Bryden, de la Studioul Rolls-Royce Bespoke, a creionat Wraith Luggage Collection, un set exclusivist de şase valize care intră perfect in portbagajul coupe-ului de lux şi costa mai mult decât trei modele de top Dacia Logan Prestige: 28.984 euro.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pe mulţi îi contrariază faptul că americanii l-au primit pe Vlad Plahotniuc la un nivel de invidiat. Participând la cel mai important eveniment al prestigiosului centru de analiză Consiliul Atlantic, cel mai detestat oligarh din Republica Moldova s-a întâlnit cu Victoria Nuland, de la care a primit asigurarea sprijinului în condiţiile continuării reformelor.

acum 3 zile · comentarii (20)

Ceea ce urmează e o poveste nu despre Opera Naţională neapărat, ci despre o anume stare de lucruri care a făcut posibil „scandalul“ de la ONB. Va fi plicticos şi lipsit de termeni atrăgători precum „xenofobi“, „pui de legionari“, „cumplitul paradox“ etc. Şi nici nu voi declara că „I love Vlad“.

acum 3 zile · comentarii (8)

3 mai e Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Cu această ocazie aş dori să evoc personalitatea a trei jurnalişti care, într-o Românie neliberă, într-o Românie în care fiecare cuvânt scris era atent cumpănit şi drastic controlat, în care presa avea arareori dreptul şi libertatea de a nu fi supusă propagandei şi minciunii comuniste, au adus, de la 2.000 de kilometri distanţă, vocea adevărului.

acum 3 zile · comentarii (4)

Pe 17 aprilie, Camera deputaţilor (513) din Brazilia vota demararea procedurii de destituire a preşedintei Dilma Rousseff, iar acum urmează ca Senatul (81 de membri) să voteze pe 11 mai. Dacă două treimi din senatori vor confirma votul deputaţilor, atunci preşedinta va fi suspendată timp de 180 de zile şi vice-preşedintele îi va lua locul, timp în care procesul de destituire va fi organizat.

acum 3 zile · comentarii (2)

Dispăreau în urmă cu patru secole, se pare că la interval de doar câteva zile, întâi scriitorul spaniol Miguel de Cervantes, apoi poetul şi dramaturgul britanic William Shakespeare. Iată că uneori timpul îndeasă în aceeaşi secvenţă daruri incalculabile, lăsând alte vremuri mult mai pustii, deşi le dă cadou internetul, călătoriile peste viteza sunetului sau altfel de iluzii mai ieftine, în altfel de lumi virtuale, inclusiv iluzia nemuririi.

acum 3 zile · comentarii (0)

Orice cititor al unui articol de ziar privind infecţiile intraspitaliceşti poate cădea un pic pe gânduri. Oare ce se întâmplă? Nu avem antibiotice? Nu ştim să întreţinem curăţenia? Sunt spitalele noastre atât de infectate încât nu se mai poate face nimic? Este o răfuială între doctori, îşi varsă unii frustrările lansând acuze fără noime sau ăştia chiar vor să ne omoare cu zile?

acum 3 zile · comentarii (24)

Nu agreez deloc scenarita şi tocmai de aceea nu dau nici măcar doi bani pe scenariile şchiopătânde, unele infantile de-a dreptul, altele mai proaste chiar decât filmele americane de mâna a cincea despre şi cu ofiţeri KGB, urzite în jurul succesiunii faptelor ce au determinat plecarea din Guvern a d-lui Vlad Alexandrescu. Devenită, între timp, demitere în lege.

acum 3 zile · comentarii (10)
Postari Recente