Lista Patrimoniului Mondial UNESCO cuprinde situri naturale şi culturale din întreaga lume, acceptate de către Comitetul Patrimoniului, la recomandarea ICOMOS, un ONG internaţional care se ocupă de monumente, are reprezentanţi naţionali şi este format din experţi. Înscrierea se face pe baza unui dosar întocmit de fiecare ţară pentru fiecare monument în parte.

acum 4 zile · comentarii (4)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RADIRO se deschide în 20 septembrie 2014 cu Orchestra Radiodifuziunii Finlandeze, „un corp sonor splendid: meticulos ca ansamblu, rafinat din punct de vedere sonor, aproape aristocratic”, aşa cum nota publicaţia The Times.

acum 4 zile · comentarii (0)

Dacă până la Vladmir Putin, războiul a fost pe trei sferturi agresiune militară şi doar pe sfert propagandă, ce se întâmplă sub ochii noştri este un război informaţional, aproape în totalitate. Observaţia îi aparţine unui profesor de jurnalism din Rusia, iar investiţia parţială în acest nou tip de cucerire a fost recent estimată la 82 de milioane de euro.

acum 4 zile · comentarii (82)

Recunosc că sunt surprins de rezultatul de ieri al scrutinului scoţian – nu pentru că eram convins că scoţienii sunt toţi nişte Mel Gibson-i, ci pentru că nu mă aşteptam ca într-un vot al maselor să triumfe raţiunea. Ce ar fi pierdut scoţienii, dacă ar fi ales calea orgoliului naţional orb?

acum 4 zile · comentarii (0)

În plin Concurs Internaţional George Enescu, Bucureştiul va răsuna diseară şi de acordurile lui Adrian Enescu. Influentul compozitor contemporan semnează muzica spectacolului “Bach in Showbiz”, susţinut astăzi de mai tânărul său amic Zoli Toth în Piaţa Unirii, la ora 19.00, în deschiderea Zilelor Bucureştiului.

acum 4 zile · comentarii (1)

Am auzit pe cineva spunând că a alege un preşedinte este o chestiune de gust, exact ca alegerea unui fel de mâncare într-o cârciumă. Fiind vorba de o cârciumă în propoziţie m-a interesat ideea, ba chiar am reflectat puţin asupra ei. Ar exista totuşi, ceva diferenţe. De exemplu, într-o cârciumă dacă vei constata că mâncarea este greşită, poţi să o dai înapoi ceea ce evident nu poţi face cu preşedintele. Ghinion.

acum 4 zile · comentarii (4)

Dar ce se întâmplă, de fapt, în lumea occidentală? Profesorii români implicaţi în proiecte europene şi în schimburi de experienţă cu ţări precum Germania, Franţa, Danemarca sau Suedia povestesc, de mulţi ani, despre decalajele care există între sistemul din aceste ţări şi sistemul românesc – inclusiv în privinţa digitizării.

acum 4 zile · comentarii (2)

Terapia psihopedagogică a apărut în Argentina, în anii ’70, sub numele de clinică psihopedagogică, sau, chiar mai simplu, psihopedagogie, extinzându-se ulterior în spaţiul latino-american, ca necesitate de a răspunde la problema concretă a insuccesului şcolar, evoluând în funcţie de felul cum au fost formulate, de-a lungul a trei decenii, obiectul şi obiectivele intervenţiei.

acum 4 zile · comentarii (1)

Scoţia a dat dovadă de înţelepciune. A spus NU la referendumul pentru independenţă. Dacă scoţienii ar fi hotărât să devină independenţi, noul stat ar fi intrat în hora internaţională într-un moment sensibil şi ar fi fost confruntat cu multe dificultăţi: de reinserţie în textura financiară şi geostrategică internaţională, de sustenabilitate a resurselor.

acum 4 zile · comentarii (0)

O radiografie a stării actuale a învăţământului în România justifică afirmaţia din titlu. În 2011, când Legea Educaţiei Naţionale a încercat să pună educaţia şi formarea profesională pe un drum european, învăţământul românesc se afla pe ultimele locuri în clasamente internaţional credibile, PISA, TIMSS, PIRLS, cu nici o universitate în top 500 Shanghai, fără învăţământ profesional, cu profesori şi elevi demotivaţi

acum 4 zile · comentarii (12)
Postari Recente