Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 7 zile · comentarii (93)

Pe 1 Decembrie 2016 va fi Ziua Naţională a României, care nu este ţara unui preşedinte, oricine ar fi acesta, nici a unui premier, oricum s-ar numi el, nici a unui partid, majoritar sau minoritar, reprezentat în viitorul legislativ. La 1 Decembrie 2016, toţi primarii din statul naţional unitar român trebuie să arboreze Tricolorul românesc acolo unde se cuvine. Nu în bernă! Un detaliu care nu ar fi tolerat nici în SUA, de Donald Trump.

acum 7 zile · comentarii (25)

Dragă TVR, eşti o slugă PSD-istă! Da, fix asta eşti. Eşti o televiziune de doi lei care trăieşte pe spinarea noastră, a celor care muncim până ne ia naiba, a celor care plătim taxe tot până ne ia naiba doar pentru ca tu să exişti. N-ai învăţat nimic, dragă TVR, din ultimul sfert de veac de democraţie.

acum 8 zile · comentarii (101)

Este cvasiunanimă opinia între macroeconomişti că avem o creştere efectivă a PIB-ului în prezent considerabil peste rata potenţială, ultima fiind estimată în general la cca 2,5-3% anual. Este probabil să terminăm anul cu o creştere puţin sub 5%, ceea ce se vede şi în evoluţia deficitului de cont curent – probabil dublu faţă de cel consemnat în 2015.

acum 8 zile · comentarii (16)

Brexitul şi alegerea  lui Donald Trump au redeschis în mediul virtual, cel puţin,  discuţia despre globalizare. S-au scris studii şi teze de doctorat pe această temă, şi a rezuma totul în spaţiul unui articol pare hazardat. Totuşi, sunt şi cititori nefamiliarizaţi cu problematica globalizării, care îşi pot face o idee, fie ea şi sumară, asupra discuţiilor şi frământărilor la zi.

acum 8 zile · comentarii (92)

Vineri, 25 noiembrie, s-a defăşurat cea de-a treia conferinţă tematică a Grupului de Studii de Securitate, eveniment anual ce îşi propune să abordeze teme de actualitate din sfera relaţiilor internaţionale, cu scopul declarat de a contura anumite recomandări pentru politicile publice, cuprinse în cadrul unui proiect de cercetare întocmit de către studenţii şi absolvenţii din GSS.

acum 8 zile · comentarii (0)

În cadrul şedinţei anuale a Adunării Parlamentare a NATO, delegaţia ucraineană a prezentat un raport al grupului de voluntari „InformNapalm“, despre participarea unităţilor armatei regulate a Federaţiei Ruse în acţiunile militare din Donbas. Aşa cum menţionează autorii raportului, informaţiile au fost colectate timp de doi ani. În total, au fost fixate şi documentate 165 de incidente.

acum 9 zile · comentarii (33)

În timp ce în inimile unor democraţi de peste Ocean şi în cele ale unor simpatizanţi de ai lor, de pe plaiul mioritic, mai pâlpâie speranţa că, după renumărarea voturilor, în unele state, doamna Hillary Clinton ar putea fi opţiunea electorilor americani, republicanii care l-au votat pe Donald Trump sunt mai interesaţi  de ceremonia de inaugurare, organizată de un comitet bipartizan al Congresului SUA.

acum 10 zile · comentarii (27)
Postari Recente