La mai bine de 70 de la eliberarea ultimelor lagăre de concentrare, tot mai mulţi oameni neagă realitatea Holocaustului, iar negaţionismul continuă să se răspândească pe diverse platforme de propagandă online şi offline. Şi în România distorsionarea adevărului privind politicile anti-semite din timpul războiului contribuie la perpetuarea unei traume istorice nevindecate, deşi există o lege care ar trebui să împiedice acest lucru.

acum 15 zile · comentarii (91)

Având în vedere că în aceste zile discuţiile pentru formarea noului Guvern al României sunt în plină desfăşurare, iar Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu gestionează împreună procesul de finalizare a programului de guvernare şi de formare a cabinetului pentru următorii 4 ani, le-am adresat acestora o solicitare în ceea ce priveşte sectorul de tineret.

acum 16 zile · comentarii (17)

Coaliţia PSD-ALDE are la îndemână o soluţie juridică îndrăzneaţă pentru a-l instala rapid ca prim-ministru pe Liviu Dragnea. Ceea ce urmează este deocamdată un scenariu pur teoretic, dar care se bazează pe câteva fapte suspecte petrecute la sfârşitul anului trecut şi pe „cazierul” celor care, în trecut, au instrumentat aventuri legislative precum puciul din 2012, „marţea neagră” din 2013 sau ordonanţa traseiştilor din 2014.

acum 16 zile · comentarii (95)

Demiterea lui Igor Dodon, dezvoltarea puţinelor produse media de limba română din Republica Moldova şi acţiuni concrete din partea noului Guvern şi Parlament de la Bucureşti sunt principalele priorităţi pe care unioniştii le vor avea în 2017. Ce s-a reuşit şi ce nu s-a reuşit în anul care a trecut şi care sunt şansele de realizare în următorii ani a dezideratului reunificării, în următorul articol....

acum 16 zile · comentarii (24)

Lunga conferinţă de presă din miezul zilei de 30 decembrie 2016 a trioului Dragnea-Tăriceanu-Grindeanu a confirmat prin desfăşurare, prin vorbele rostite şi prin scenografia aferentă, adică prin felul în care erau dispuse microfoanele, care vor fi ierarhiile politice dar şi intensitatea vocilor ce îşi vor pune amprenta pe funcţionarea noului guvern al României.

acum 16 zile · comentarii (68)

Am traversat hotarul dintre ani, înecaţi în manevre şi comentarii politice de un gri – ca să zic aşa – „multicolor”. Gri, adică fără anvergură reală, fără relief, fără imaginaţie, dar multicolor, adică bălţat, gălăgios, plin de jocuri de gleznă şi fente mediocre. Nu vreau să adaug pălăvrăgelii generale propriul meu vraf de cuvinte.

acum 16 zile · comentarii (263)

Seria de atentate din noaptea Anului Nou (Turcia, China, Filipine) reprezintă un dublu avertisment. Se transmite, în clar, scris cu sânge, acelaşi mesaj trecut de la o generaţie de terorişti la alta: nicăieri, nimeni nu este în siguranţă, oricât de ample şi profesioniste ar fi măsurile de securitate, fie chiar şi extrem de dure cum sunt cele existente acum.

acum 17 zile · comentarii (61)

M. Thatcher, cunoscutul prim-ministru al Marii Britanii, s-a opus procesului de reUnificare al celor două Germanii, arată noi documente expuse opiniei publice. Oficialul a fost avertizat asupra politicii agresive duse de Germania în acest sens şi se temea de posibilitatea apariţiei "celui de al 4-lea Imperiu German".

acum 18 zile · comentarii (2)

Proaspăt prim-ministru desemnat al României, pesedistul Sorin Grindeanu a fost o prezenţă discretă în sport, concentrându-şi energiile către alte domenii. Istoria îl reţine însă cu o poziţie care s-a vrut dură în 2014, după un meci de rugby disputat la Timişoara, în care a protestat vehement la adresa sistemului de atunci. Semnalul de atunci, dacă n-a uitat de el, poate fi un început şi pentru sportul românesc.

acum 18 zile · comentarii (14)

Săptămâna următoare va fi definitivată organigrama noului guvern al României, stat membru al NATO, al cărui recent summit, de la Varşovia, a adoptat principiul transferului stabilităţii la est de graniţa răsăriteană a Alianţei Nord-Atlantice. Din această perspectivă, pornind de la promovarea interesului naţional, şeful executivului de la Bucureşti poate reinstitui un organism util în anii 2000-2004.

acum 19 zile · comentarii (14)

În viitorul Parlament vom avea atât dalmaţieni, dinozauri politici, marionete care vor fi doar la număr servind păpuşarilor, personalităţi notorii în domeniul lor profesional, dar naivi idealişti şi victime sigure ale caracatiţei politice şi mafiote, precum şi aleşi tineri competenţi pe zona lor de activitate nepolitică, dar care nu ştiu cu ce se mănâncă politica românească.

luna trecuta · comentarii (4)

Alegerile au trecut. Cu 3 milioane de voturi, PSD controlează acum (aproape) tot. Este cea mai categorică victorie a stângii din 1992 şi până acum. Pentru dreapta românească este o înfrângere categorică, iar timing-ul pare cum nu se poate mai prost: legislatura 2016-2020, cu cel puţin două momente vitale, centenarul şi preşedinţia Consiliului UE, va fi dominată fără drept de apel de PSD. Ce rămâne de făcut?

luna trecuta · comentarii (16)
Postari Recente