11 turişti salvaţi din zona Rânca

Echipajul de jandarmi montani care executa misiunea de menţinere a ordinii publice în staţiunea Rânca împreună cu lucrători din cadrul Salvamont Gorj au fost solicitaţi să intervină, în urma a două apeluri telefonice prin SNUAU 112, la două misiuni în punctul Curmătura şi în punctul Pasul Urdele, din apropierea zonei turistice Rânca, pentru găsirea şi recuperarea a 14 turişti blocaţi de viitură.

Lansarea, susţinerea şi alegerea unui Preşedinte al României va domina viaţa politică intens în lunile care urmează. În final, un cetăţean român va ocupa cea mai înaltă funcţie în stat, devenind o instituţie. Această particularitate scoate la lumină un pachet de probleme ce ţin de rol, funcţie, relaţionare, iniţiativă, reprezentare, ş.a.

acum 8 zile · comentarii (1)

Figura idilică a acelui Eminescu, frumos şi blând, cu care am crescut cu toţii, una din cele mai reprezentative imagini ale României, pe "coperta" unei campanii de promovare a unui kit de depistare a sifilisului, m-a răscolit, imediat după miezul nopţii, şi simt nevoia să vă întreb ce părere aveţi, domniile voastre, dacă scopul (să-l presupunem onorabil) scuză mijlocul, în acest caz.

acum 8 zile · comentarii (16)

Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 10-15 ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero.

acum 8 zile · comentarii (0)

Mă trezesc ieri ṣi, ca în orice dimineaṭă, mă îndrept spre bucătărie. Ca să-mi pregătesc micul dejun. Sigur, e bine să mănânci dimineaṭa, dar nu înainte de a te reconecta la realitatea din afară: cine ṣtie ce fuziuni s-au mai pus la cale peste noapte, sau ce planuri economice de (re)dresare, care îṭi pot opri bucăṭica în gât.

acum 8 zile · comentarii (13)

Ştirea am auzit-o la radio: 9 candidaţi pe loc la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Culmea! mi-am zis. Întâi că aud ştirea asta la radio, unde jurnalismul este din ce în ce mai puţin căutat. Şi doi, pentru că jurnalismul a ajuns cea mai căutată facultate din România. Cum să fi fost posibil? Căci pe scara valorilor sociale, noi, ca breaslă, stăm prost spre foarte prost.

acum 8 zile · comentarii (19)

E de sezon să iubeşti ceva: vacanţa, marea, fetele frumoase, etc. – fiecare după gustul său. Eu aleg să iubesc RADIRO – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio. Este un proiect pornit în urmă cu doi ani, gândit ca un complement al Festivalului Enescu; este o unică posibilitate de a asculta orchestre de mare calibru şi, în orice caz, este unicul festival din Europa al orchestrelor radio.

acum 8 zile · comentarii (0)

Pentru a rezolva problema transportului şcolarilor, Guvernul a iniţiat un program prin care urmează să fie achiziţionate peste 1.200 microbuze şcolare, care să îi ducă pe elevii din mediul rural la şcoală şi înapoi. Astăzi, Piaţa Victoriei a fost locul de organizare a evenimentului de predare a cheior de la maşini către beneficiarii din ţară.

acum 8 zile · comentarii (0)

România devine o ţară de surzi, incapabili să mai reacţioneze la o gravă problemă naţională şi chiar mondială: poluarea fonică. Asurzitor şi sistematic, zgomotul ne ocupă teritoriul şi viaţa. Oraşele, satele, mânăstirile, mijloacele de transport public, petrecerile şi, mai nou, traseele turistice, sunt asaltate de hoarde crescânde de decibeli. Studiul de caz: Transfăgărăşanul.

acum 8 zile · comentarii (23)

Am primit, recent, un set de materiale publicate de autori străini pe această temă, alături de un dosar cu cateva poziţii şi analize româneşti în domeniu. Vă ofer un acces la aceste puncte de vedere polemice, chiar provocatoare, de recepţionat şi de analizat cu toate rezervele necesare. Dar problema există. Cu certitudine. Şi este de amploare.

acum 8 zile · comentarii (73)

Toţi au acuzat, fie la Ponta, fie la Băsescu, dublul limbaj şi reaua credinţă disimulate în întâlnirea privind reducerea CAS-ului. Dar cea mai stridentă, mai out of the picture, a fost fix Ioana Petrescu. Cei doi - aşa sunt ei! Incorigibili, măcar prin prisma istoricului lor politic. Dar ministreasa Finanţelor a dat adevărata măsură a autosuficienţei, a renunţării la o statură intelectuală ce ar trebui să fie virtute de preţ a generaţiei ei.

acum 8 zile · comentarii (10)

Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia EuroCloud România organizează competiţia premiilor naţionale EuroCloud. Scopul acestei competiţii este de a evidenţia business case-urile inovatoare, performanţele industriei româneşti de cloud şi de a promova un climat competiţional în cadrul industriei româneşti de cloud computing. Data limită de înscriere: 31 Iulie 2014.

acum 8 zile · comentarii (0)

În România postdecembristă, politicienii s-au apucat de furat, de  trafic de influenţă, recurgând chiar şi la crimă, imediat după ce l-au înlăturat din fruntea statului, printr-un simulacru de proces urmat tot de crimă, pe Nicolae Ceauşescu. Aşa a debutat noua „democraţie” în ţara noastră: pătată de sânge, ancorată în  minciună şi hoţie.

acum 25 zile · comentarii (2)
Postari Recente