Testamentul răvăşitor al dascălului român rănit în război şi persecutat de comunişti: „Să lucreze mai mult pentru binele public, decât al lor personal“

Testamentul răvăşitor al dascălului român rănit în război şi persecutat de comunişti: „Să lucreze mai mult pentru binele public, decât al lor personal“

Un dascăl gorjean, care a fost rănit în Primul Război Mondial, este autorul unui testament emoţionant lăsat urmaşilor în momentul în care a simţit că închis de comunişti. Emilian Bâldea a crezut că nu va rezista în închisorile comuniste şi a lăsat un testament. El este un adevărat patriot pentru că după ce a fost rănit a refuzat să primească pensie, motivând că statul român este prea slăbit după război.

Liceana din România care a ales să meargă la facultate, pentru 6 ani, tocmai în China: „M-aş încadra foarte bine“

Liceana din România care a ales să meargă la facultate, pentru 6 ani, tocmai în China: „M-aş încadra foarte bine“

Ana-Maria Luiza Nebancia, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, la profilul Filologie, a ales să meargă la facultate tocmai în China. Adolescenta în vârstă de 18 ani a obţinut o bursă acordată atât de statul chinez, cât şi de cel român, iar în această toamnă va pleca în China pentru a studia timp de doi ani limba, după care patru ani va urma studiile universitare.

Propunerea făcută de Cătălin Predoiu lui Nicuşor Dan în dezbaterea găzduită de Antena 3 a deschis cel mai important front al actualei campanii electorale. Cel puţin la nivel discursiv, cel puţin la nivel de interes al unei părţi de public, faptul că Predoiu şi PNL au făcut o propunere privind susţinerea unui singur candidat împotriva candidatului PSD a trezit, repet, măcar pentru o parte a publicului, interesul pentru campania electorală.

acum 4 zile · comentarii (14)

La Cannes, Cristian Mungiu a luat premiul pentru regie pentru Bacalaureat. Bogdan Mirică a luat premiul criticii internaţionale pentru Câini, iar Alexandru Nanau a fost premiat de France Culture Cinema pentru documentarul Toto şi surorile lui. Performanţele acestea ar trebui să se numească “noi succese ale cinematografiei româneşti”. Dar formula nu e cea mai potrivită.

acum 4 zile · comentarii (2)

În seria de conferinţe publice organizate la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, miercuri, 24 mai 2016, la orele serii, la iniţiativa ex-ambasadorului Ionel N. Sava, a fost invitat generalul (r.) dr. Constantin Degeratu, ex-consilier prezidenţial, ex-şef al Statului Major General, unul din fondatorii Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, care a confirmat apropiata întâlnire a think tank-ului menţionat cu ambasadorul rus.

acum 4 zile · comentarii (27)

Ezit de trei zile dacă să scriu sau nu acest text. În primul rând, pentru că nu-mi place să mă victimizez. În al doilea rând, pentru că motivările Curţii Constituţionale date în cele două dosare privind alegerile într-un singur tur încă nu au fost publicate şi nu-mi place să aduc acuzaţii fără să mă fi documentat înainte. Dar ce am descoperit acum trei zile nu are legătură nici cu mine, nici cu respectivele motivări.

acum 4 zile · comentarii (107)

Aflăm zilele acestea că aşa-numita Coaliţie pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături pentru a revizui Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Aflăm că 3 milioane de cetăţeni români vor să marginalizeze comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) din România, să o demonizeze, să-i spună (a câta oară?) că avem cetăţeni de rangul doi în România.

acum 4 zile · comentarii (162)

Şi pasivitatea ne omoară cu zile. Doar de noi depinde dacă murim ca proştii sau facem ceva, să putem avea o viaţă normală, decentă, demnă. Să nu ne mai fie frică să facem ceva, orice lucru firesc, normal, să nu mai apelăm la serviciul de sănătate public, temându-ne tot timpul pentru sănătatea şi viaţa noastră. Decât să murim ca proştii, mai bine murim cu criminalii de gât!

acum 4 zile · comentarii (4)

Havana veche e o zonă plină de clădiri vechi, coloniale, de 2-5 etaje, lipite una de alta, despărţite de străduţe înguste şi din când în când de câte un bulevard larg. E visul lui Nicuşor Dan: jumătate dintre clădiri sunt abandonate, cele mai multe în stare de degradare, mirosind puternic a gunoi şi igrasie, şi nu există clădiri noi moderne ori case renovate în stil futurist.

acum 4 zile · comentarii (5)

Proasta creştere combinată cu neruşinarea sfruntată au devenit valori publice la noi. Lipsa endemică a celor şapte ani de-acasă se vede pretutindeni în România contemporană. Iar spaţiul public de la noi pare tot mai mult populat cu nesimţiţi, bădărani şi nemernici. Mai rău e faptul că am început să ne obişnuim cu ei şi să considerăm prezenţa lor un fenomen natural.

acum 5 zile · comentarii (69)

Am participat săptămâna trecută la o conferinţă extrem de interesantă pentru că a reunit cei mai buni specialişti ai lumii în materie de luptători străini în teatre de operaţiuni - foreign fighters. Iar ţinta este o carte în care se va face comparaţia între două teatre de operaţiuni, Siria-Irak şi Estul Ucrainei.

acum 5 zile · comentarii (74)
Postari Recente