Gorjeni cu vile somptuoase din cel mai luxos cartier din Târgu Jiu au furat ani de zile apă din reţeaua publică. Ce nume grele se află pe lista ruşinii 1

Politicieni, directori, funcţionari cu rang înalt, sportivi şi afacerişti care deţin vile somptuoase în cartierul Bicaz din Târgu Jiu sunt branşaţi la reţeaua publică de apă, dar fără să aibă contract încheiat cu societatea Aparegio, operatorul care se ocupă de serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, astfel încât nu au achitat niciodată apa consumată şi deversată în sistemul de canalizare.

Gorjeni cu vile somptuoase din cel mai luxos cartier din Târgu Jiu au furat ani de zile apă din reţeaua publică. Ce nume grele se află pe lista ruşinii Vezi comentarii 1

VIDEO FOTO Opt elevi şi profesori de la Runcu au pregătit o masă festivă cu specialităţi culinare pentru 100 de europarlamentari | parlamentul european

VIDEO FOTO Opt elevi şi profesori de la Runcu au pregătit o masă festivă cu specialităţi culinare pentru 100 de europarlamentari

O masă festivă cu mâncăruri alese a fost pregătită de opt profesori şi elevi de la Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Şandru“ din Bîlta, comuna Runcu, împreună cu parteneri de la licee din Franţa, Italia, Polonia şi Grecia, chiar în incinta Parlamentului European de la Strasbourg. Aproximativ 100 de europarlamentari şi invitaţi au savurat specialităţile culinare.

Teodora Ciobanu, directoarea arestată pentru luare de mită, a fost colegă cu Narcis Neaga, directorul CNADNR

Teodora Ciobanu, directoarea arestată pentru luare de mită, a fost colegă cu Narcis Neaga, directorul CNADNR

Teodora Ciobanu, director al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPSS) din cadrul Primpăriei Târgu Jiu, şi-a scos la mezat chiar şi funcţia, pe care vroia s-o lase moştenire pentru o sumă de bani. În trecut, aceasta a condus o televiziune şi a fost colegă cu Narcis Neaga, actualul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Expulzarea lui George Simion, liderul mişcării naţionale unioniste ”Acţiunea 2012”, din Republica Moldova în cel mai curat stil KGB-ist este dovada clară că proiectul Unirii celor două ţări româneşti prinde contur peste Prut şi a devenit o ameninţare pentru stataliştii moldoveni şi pentru Moscova. În acelaşi timp, slaba reacţie a opiniei publice româneşti arată adevărata dimensiune a sentimentelor unioniste în România.

acum 13 zile · comentarii (164)

Nu cumva mai degrabă se poate „britaniza” Europa decât să iasă Marea Britanie din UE? Pentru că Londra nu e singură. De aceea, sunt şanse ca sperietoarea „Brexit” să fie înlocuită de reevaluarea proiectului european. Pragmatismul lui Cameron şi al celorlalţi decidenţi europeni poate salva UE. Dar va exista un preţ. Iar factura pentru români se poate decide şi la Bucureşti.

acum 13 zile · comentarii (8)

Dacă trăiam într-un stat european normal, cu bărbaţi (nu mimi!) de stat, reacţiile la gestul clar ostil, provocator, subversiv, de inspiraţie FSB, al autorităţilor trecătoare de la Chişinău, ar fi fost pe măsura abuzului comis prin expulzarea cetăţeanului european român George Simion, a cărui voce publică are impact la cei ce privesc spre RM ca spre ceea ce a fost RDG, un artificiu istoric moscovit.

acum 14 zile · comentarii (15)

Informaţia zilei de ieri - preşedintele Iohannis nu a preluat argumentele companiei austriece în blocarea Codului Silvic, ci argumentele Consiliului Concurenţei. Trecem peste faptul că cele două sunt identice, dar să acceptam că este aşa. Preşedintele merită prezumţia de bună-credinţă, şi o spun fără nicio ironie.

acum 14 zile · comentarii (3)

Motto: „Panait Istrati, cel care a învăţat limba franceză la 30 de ani, a dat naştere aici României sale, cea a străinilor suspecţi, a revoltaţilor“ – Linda Lê. Dacă George Ionesco ar fi avut un regret, el ar fi fost legat de caracterul imposibil al lui Panait Istrati.

acum 14 zile · comentarii (20)

Recent, episcopul de Huşi s-a prezentat la un eveniment precum o vedetă pop, un fel de Connect-R în sutană. Maşina de lux l-a lăsat la intrare, un atârnache-n sutană a avut grijă să-i deschidă portiera, a fost întâmpinat cu pâine şi sare, a ignorat plebea care-i cerea explicaţii vizavi de o problemă religioasă şi şi-a văzut de treabă. Amin!

acum 14 zile · comentarii (55)

Anul acesta la Cannes totul stă sub semnul cifrelor. A 68-a ediţie aminteşte de fierbintele, chiar explozivul mai 68. Ba este şi o prezenţă în program a unei figuri cult a acelor vremuri: François Truffaut, într-un documentar despre Hitchcock cu mărturii şi ale altor colegi de breaslă, binecunoscuţi.

acum 14 zile · comentarii (0)

La Bruxelles, a fost lansată în mod oficial atât de mult aşteptata Agendă Europeană privind Migraţia. Aşteptată deoarece, în termenii fixaţi aici, urmează să se dezvolte toate acţiunile legislative ulterioare dar şi programele de acţiune extensive ale agenţiilor europene cu atribuţii în domeniu.

acum 14 zile · comentarii (7)

Pe data de 24 martie 2015, Serbia a comemorat a 16-a aniversare a bombardamentului NATO împotriva, pe atunci a Republicii Federative Iugoslavia (statele federale Serbia şi Muntenegru) care a avut loc în 1999. Atacurile NATO au continuat timp de 78 de zile şi, conform informaţiilor oficiale din partea Serbiei, bilanţul a fost de 2.500 de morţi şi 12.500 de răniţi.

acum 14 zile · comentarii (30)

După aparenta intensificare a combaterii evaziunii fiscale, după arătarea pisicii micilor buticari, patroni de restaurante, şefi ai chioşcurilor de cartier, după defilarea cu uniformă şi girofar, iată că a intrat în vigoare, cu o mediatizare mult mai bună decât cea de la Cotroceni a lui Klaus, şi taxa pe atenţiile ospătarilor. A intrat în funcţiune fiscalizarea ciubucului ospătarilor. Mare lovitură dată „marii” evaziunii fiscale!

luna trecuta · comentarii (3)