îLa ora când apare această postare, s-au  inchis urnele pentru românii din München, care de alaltaieri stăteau la coadă, cu periuṭele de dinṭi în mână (că nu se ṣtie cât de lungă poate fi aṣteptarea), pentru a reuṣi să-ṣi exercite dreptul la vot, în turul al II-lea al alegerilor prezidenṭiale din 2014. Dar cozile au continuat la Paris, la Londra si în Spania pina la inchiderea urnelor, in unele locuri insotite si de gaze lacrimogene.

acum 6 zile · comentarii (1)

Când prin intermediul Documentului Interim Report Alleged Assassinaton Plots Involving Foreign Liders , întocmit şi publicat în 1975, de Comitetul Church de investigare a activităţilor ilegale ale CIA, s-au dezvăluit tentativele de asasinat puse la cale de Agenţie în timpul Războiului Rece, n-a fost prea greu de remarcat preferinţa  preferinţa pentru otrăvire, în dauna împuşcării.

acum 6 zile · comentarii (0)

Defectele birocratice ale votului din Diaspora au atras atenţia asupra dreptului la vot în România, restrâns de lipsa de interes a autorităţilor. Deşi nu le sunt suspendate drepturile electorale categorii întregi de populaţie nu votează, fie pentru că nu au domiciliu, deci nici buletin de identitate, fie că au dizabilităţi fizice sau intelectuale.

acum 7 zile · comentarii (0)

Urmăresc cu mare atenţie alegerile prezidenţiale şi n-am cum să nu observ avalanşa de mesaje care ridică-n slăvi votul şi bagă la înaintare importanţa acestuia pentru viitorul ţării noastre. Ba mai mult, citesc că asistăm la o "revoluţie prin vot". E foarte interesantă această formulare şi veţi vedea diseară de ce, pe străzile din România.

acum 6 zile · comentarii (5)

Gardurile sunt expresia controlului Puterii asupra ta. Coada la care trebuie să stai cu orele, la fel.  Te supui limitărilor pe care Puterea ţi le impune cu de-a sila în timp ce crezi că-ţi exprimi votul liber şi democratic.  Democraţia ar fi însemnat şanse egale de a vota fără cozi, fără garduri, fără jandarmeria statelor-gazdă. Deomocraţia şi România sunt încă noţiuni care nu au prea multe în comun.

acum 7 zile · comentarii (6)
Postari Recente