Români cu care ne mândrim. Studentul plecat din Târgu Jiu care a jucat dansuri populare româneşti în Anglia, de Ziua Naţională a României

Români cu care ne mândrim. Studentul plecat din Târgu Jiu care a jucat dansuri populare româneşti în Anglia, de Ziua Naţională a României

Vă prezentăm povestea lui, Alin Petcu, un tânăr din Târgu Jiu student în ultimul an la University of Essex din Colchester, Anglia. El a devenit faimos în reţelele sociale după ce a organizat o manifestare specială de Ziua Naţională a României: împreună cu alţi studenţi români, a încins o horă în centrul oraşului Colchester. Alin este preşedintele „Romanian Society“ din universitatea engleză.

VIDEO FOTO 260 de colindători din toate zonele Gorjului au prezentat obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. Copiii şi tineri au cântat în faţa unor scări goale

VIDEO FOTO 260 de colindători din toate zonele Gorjului au prezentat obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. Copiii şi tineri au cântat în faţa unor scări goale

260 de colindători din diverse zone ale judeţului Gorj au venit astăzi în Piaţa Prefecturii din municipiul Târgu pentru a prezenta obiceiurile specifice localităţilor din care provin. Din păcate, păstrătorii obiceiurile au cântat şi au dansat la nişte trepte goale, pentru că doar câţiva dintre angajaţii şi reprezentanţii Prefecturii şi Consiliului Judeţean au coborât din birouri ca să-i vadă.

Ameninţări şi presiuni între poliţiştii inculpaţi din dosarul Cucăilă

Ameninţări şi presiuni între poliţiştii inculpaţi din dosarul Cucăilă

Poliţistul Radu Ionuţ Cătălin, unul dintre cei trei inculpaţi acuzaţi de tentativă de omor din dosarul lui Ion Cucăilă, a făcut în timpul procesul desfăşurat ieri la Tribunalul Gorj, declaraţii explozive. acesta a spus că Nelu Popescu, colegul său din poliţie, judcecat şi el în acelaşi dosar, l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra lui să nu vorbească la judecată, pentru că îl va „trage în puşcărie“.

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 6 zile · comentarii (3)

Am văzut o estimare de 100.000 de euro de persoană, în medie, pentru costurile cercetărilor DNA în cazurile de corupţie, până când dosarul e gata să ajungă în instanţă. Înmulţit cu 100.000, cam cât arată altă estimare că ar fi numărul de cazuri care ar trebui să ajungă cu adevărat la DNA, din toată ţara, fac 10.000.000.000, adică zece miliarde de euro.

acum 6 zile · comentarii (3)

Cartea lui Alexander von Schönburg s-ar fi putut intitula, la fel de bine, „Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre Regi”, dar nu v-a trecut prin cap să întrebaţi - un fel de enciclopedie „ad usum delphini” despre monarhie, despre lumea regală (la propriu şi la figurat) pe cât de fascinantă, pe atât de puţin cunoscută şi de înţeleasă.

acum 6 zile · comentarii (1)

În cadrul evenimentului sportiv prilejuit de meciul din Grupa I a Campionatului European de Handbal Feminin, desfăşurat pe data de 13 decembrie 2014 în localitatea Debrecen din Ungaria, suporterii ţării gazdă, Ungaria, s-au manifestat într-un mod total nesportiv şi jignitor la adresa echipei ţării adverse, întorcându-se cu spatele şi arătând semne obscene în timpul intonării imnului naţional al României.

acum 6 zile · comentarii (8)

Se tot caută premizele care au dus la îngreunarea votului cetăţenilor din diaspora. Cea mai sigură şi simplă pistă este aceea a depistării schimbărilor intervenite între alegerile prezidenţiale din 2009 şi cele din 2014. Studierea deciziilor ce au dus la modificarea numărului secţiilor de votare de peste hotare i-ar identifica pe semnatarii acestora şi ar da un semnal clar românilor din străinătate, că vocea lor chiar se vrea a fi luată în seamă.

acum 6 zile · comentarii (2)

Se pare că, la Opera Naţională Bucureşti, tot ce înseamnă tradiţie trebuie... reconsiderat, dovadă elocventă fiind (şi) înlocuirea (înlăturarea) îndrăgitei operete Liliacul de Johann Strauss, aplaudată, de Anul Nou, şi la Viena şi la Paris şi la Londra şi la Timişoara şi, până de curând, la Bucureşti, într-o superbă producţie preluată de la Covent Garden,

acum 6 zile · comentarii (0)

Raportul de 6000 de pagini al Senatului american despre metodele de interogare ale CIA, respectiv aplicarea torturii la închisorile unde au fost (şi mai sunt deţinuţi) terorişti răspunzători de atacul din 11 septembrie 2001 împotriva „Turnurilor Gemene” şi împotriva celorlalte obiective americane, precum şi participanţii activi

acum 6 zile · comentarii (7)

O constituţie stabileşte raporturile dintre stat şi cetăţeni, nu şi între state, a căror relaţii se reglementează prin tratate, acorduri, convenţii. Astfel, neutralitatea Republicii Moldova este una declarativă, fiind inserată unilateral în legea supremă, nu şi efectivă, sub forma unei clauze într-un act internaţional. De aici reiese că suntem neutri doar faţă de noi înşine.

acum 6 zile · comentarii (6)

MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

acum 6 zile · comentarii (4)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 7 zile · comentarii (3)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

acum 7 zile · comentarii (6)
Postari Recente