Poştaşii din Târgu Jiu au  întrerupt lucrul şi au protestat: „Contribuim şi cu bani pentru a cumpăra ceea ce ne lipseşte“

Poştaşii din Târgu Jiu au  întrerupt lucrul şi au protestat: „Contribuim şi cu bani pentru a cumpăra ceea ce ne lipseşte“

Aproximativ 70 de angajaţi ai Poştei Române din Târgu Jiu au protestat, în această dimineaţă, în faţa sediului din zona Gării. Salariaţii poştei spun că salariile nu au mai fost majorate de ani buni, aparatura este învechită şi, mai mult decât atât, sunt nevoiţi să contribuie cu bani pentru a asigura materialele necesare desfăşurării activităţii.

Lecţia unui american şocat de birocraţia din România: „Când îi tratezi pe toţi ca pe nişte hoţi ajungi să încurajezi activităţile pe care vrei să previi“

Lecţia unui american şocat de birocraţia din România: „Când îi tratezi pe toţi ca pe nişte hoţi ajungi să încurajezi activităţile pe care vrei să previi“

Un american din statul Maine a renunţat la tot ce avea în Statele Unite ale Americii şi s-a mutat în oraşul Târgu Jiu. Terry Lacrosse, în vârstă de 61 de ani, s-a trezit, însă, într-o lume absurdă, pentru că a rămas şocat de birocraţia din România. Acum, acesta nu ar mai recomanda nimănui să vină şi să investească în România.

În discuţiile cu diverşi politicieni, mulţi mi s-au plâns de un lucru: acela că, odată intraţi în politică, au simţit, brusc, că au devenit ”ciumaţi”. ”Înainte, când mă întâlneam cu oamenii, aceştia îmi zâmbeau, mă simţeam apreciat pentru parcursul meu profesional şi pentru felul în care vorbeam. De când am intrat în politică, simt neîncredere şi uneori chiar ură”, mi-a spus într-o zi, cu obidă, unul.

acum 9 zile · comentarii (42)

Îţi vine să verşi? E bine. Nu, nu te speria! Nu ai nimic greşit în tine, nu eşti bolnav, nu te grăbi să-nghiţi pastile. Eşti om. Atât. Eşti încă om. Nu-s mulţi ca tine, deşi tu speri ca prostul să mai fie şi alţii aşa. Să le vină să verse şi lor în toiul nopţii, când îi trezeşte scârba.

acum 9 zile · comentarii (161)

Într-o încleştare dramatică, cei şase candidaţi rămaşi în competiţie au evoluat pe aceeaşi scenă a minunatului Ateneu, Filarmonica George Enescu şi Universitatea Naţională de Muzică numărându-se printre sprijinitorii acestui eveniment major. Repertoriul recomandat a impus alte stiluri, care au marcat artele spre sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea.

acum 9 zile · comentarii (1)

În ultimele săptămâni, nord-coreenii au tot lansat rachete din submarine şi, în urmă cu puţin timp, au testat încă un dispozitiv nuclear, aparent cel mai mare pe care l-au testat până acum. După aceste evenimente, două întrebări au nevoie de răspunsuri. În primul rând, cât de semnificative sunt aceste teste din punct de vedere militar? În al doilea rând, care sunt intenţiile politice ale Coreei de Nord cu privire la aceste teste?

acum 10 zile · comentarii (4)

Cred că unul dintre cele mai interesante momente ale acestui final de an politic 2016 îl reprezintă prezentarea, la Summitul de la Bratislava, a documentului oficial care sintetizează viziunea Grupului Vişegrad asupra reformelor necesare Europei. Interesant din mai multe puncte de vedere.

acum 10 zile · comentarii (30)

Evoluţiile curente la nivel global şi european arată tot mai mult că se apropie un moment dificil, pe care nu ni l-am fi dorit niciodată ca români: alegerea strategică între SUA şi UE. În toate strategiile româneşti, programele electorale, declaraţiile de politică externă (multe dintre ele pe care le-am scris personal pentru diferiţi beneficiari) peste tot apare triada SUA, NATO, UE.

acum 10 zile · comentarii (105)

Marius von Mayenburg a scris Martiri, indiscutabil una dintre cele mai  bune piese ale sale, în anul 2012. Scrierea a ajuns relativ prompt şi în România şi graţie traducerii lui Elise Wilk şi, îndeosebi, regizorului Theodor Cristian Popescu, am văzut-o pusă în scenă în 2014 la Secţia română a Teatrului Naţional din Târgu Mureş.

acum 10 zile · comentarii (0)

Un an de civilizaţie. Atât vom fi avut în iarnă, când se va învesti un nou guvern, cel mai probabil unul roşu. Până atunci, camarila Dragnea&Co. va arunca cu pietre în Guvernul Cioloş până când DNA (sau alegerile) îi va despărţi. Gestul lui Dragnea de a-l chema pe prim-ministru să dea explicaţii în plen a fost un fel de „hai s-o dăm parte-n parte” - cam aşa ar suna invitaţia în „limbajul Dragnea”, nu în „limba străină a tehnocraţilor”.

acum 10 zile · comentarii (6)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 10 zile · comentarii (10)
Postari Recente