Românul Ion Vasilescu senior, fiu de boieri munteni, fost pilot militar şi diplomat, se stabileşte în ţara pe care o bombardase în timpul războiului. În Ungaria. Unde ajunge să deţină o prosperă afacere şi cea mai mare colecţie de artă contemporană maghiară. Pe care propriul fiu încearcă s-o fure. Mai multe, în articolul lui Zoltán Zsolt Mészáros pe care îl publicăm cu ocazia aniversării a cinci ani a MaghiaRomânia.

acum 4 zile · comentarii (64)

În postarea publicată pe 1 aprilie pe blog-ul personal comentam că  ‘din când în când apare câte un semnal dinspre taxele Radio TV’. Şi chiar dacă era 1 aprilie, nu a fost nici o păcăleală, căci iată, din nou sunt semnale privind modificarea Hotărârilor de Guvern care reglementează cine, când şi cum plăteşte taxele Radio TV.

acum 4 zile · comentarii (2)

Nu vreau să judec pe nimeni din perspectiva Providenţei divine care ştie, singură, suspinurile inimii omeneşti. Sfârşitul marcat de boală e, pentru orice muritor, un sfârşit nedorit şi dureros. El trezeşte compasiunea şi respectul. Dar vieţile oamenilor publici, care s-au ţesut ca biografii exemplare pentru muritorii de rând, ele merită examinate.

acum 4 zile · comentarii (9)

Cine se aştepta să vadă alegerile prezidenţiale transformate într-o competiţie între PSD-Ponta şi Dreapta-„candidat unic cu susţinerea tuturor partidelor” s-a înşelat amarnic. Marea bătălie înainte de alegerile prezidenţiale - sau măcar înainte de primul tur - nu e între cele două mari tabere şi nici măcar între cine e cel mai de seamă candidat de dreapta, ci e între cei care îşi dispută titlul de „Adevăratul Urmaş al lui Traian Băsescu”.

acum 4 zile · comentarii (0)

În septembrie, Moldova urmează să înceapă punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE, un proces complex de modernizare a ţării ce va dura mulţi ani de acum încolo. La rândul său, UE este gata să ne ofere ajutorul necesar, politic şi financiar, pentru a implementa cu succes angajamentele asumate prin acest acord.

acum 5 zile · comentarii (1)

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

acum 5 zile · comentarii (23)

Identificarea credinţei şi expunerea ei ca armă electorală în spaţiul public al campaniei electorale mi se pare un act dezgustător, anti-democratic şi, finalmente, un act laş. Cartea credinţei religioase e jucată  la cacealma de acei jucători care nu cred ei în ceva, altceva decât minciuna, negarea realităţii şi inconştienţa privind “miza”: evoluţia unui stat modern în perioada următoare.

acum 18 zile · comentarii (24)
Postari Recente