Să începem cu începutul – mergeţi şi vedeţi The Hateful Eight. Este o experienţă cinematografică singulară, cu o tuşă inconfundabilă a acestui regizor şi scenarist aparte care este Tarantino, la care nu ai cum să te raportezi dacă nu ai cumpărat biletul şi nu ai stat prizonier în scaun timp de 3 ore, în compania respectivilor odioşi.

acum 16 zile · comentarii (9)

Premierul României, Dacian Cioloş, trece prin Paris cu onoruri excepţionale: la finalul primelor 24 de ore ale vizitei sale oficiale în Franţa, atât membrii delegaţiei sale cât şi staff-ul ambasadei luate în primire de Luca Niculescu, cei 10-15 jurnalişti români care au însoţit delegaţia guvernamentală, sunt forţaţi să o recunoască. In mod curios, toţi interlocutorii întâlniţi în 20 ianuarie par că îi fac curte...

acum 16 zile · comentarii (24)

2015 s-a dovedit un an plin de surprize geopolitice în care Rusia a fost principalul actor. 2016 va fi un an tumultos, crizele globale ale anului 2015, cele care au ţinut prima pagină a ziarelor, le vom regăsi dar mult mai violente şi cu repercursiuni imprevizibile. Vechea Ordine Mondială se schimbă rapid capii Noii Ordini fiind Rusia, China şi Iranul. Impredictibilitatea este cuvântul care va caracteriza situaţia geopolitică a lumii în 2016.

acum 17 zile · comentarii (18)

Bătălia pentru Chişinău a ajuns la apogeu. Forţele ruse deghizate în protestatari paşnici, care dărâmă uşile clădirii Parlamentului, îi bat pe poliţişti şi pe politicienii declaraţi unionişti, au câştigat pe frontul Basarabiei. În ianuarie 1917 Armata Română a intrat în Basarabia pentru a-i alunga pe ruşii bolşevici care jefuiau Chişinăul. Astăzi, în ianuarie 2016, România este absentă de pe frontul Basarabiei.

acum 17 zile · comentarii (28)

Nu o să vă vină să credeţi.  Asta pentru că, în seara zilei de 20.01. 2015, place sau nu...mi-a plăcut Cosmin Guşă. El a pus întrebări pertinente, evident retorice, în emisiunea unde...batistuţa de la rever, albastră...pot pentru ca să zic - precum aceea  a unui fost secretar de stat, la un minister de forţă, ulterior promovat în aparatul unui premier, cu un viitor politic încă posibil - dădea tonul la melodia:"Suntem campioni!"... Ne laşi?

acum 17 zile · comentarii (1)

Un om care suferă de insomnie cronică ştie că o noapte liniştită, plină de somn, este cel mai frumos cadou din lume. Un insomniac se bucură ca un învingător la finele fiecărei săptămâni în care a dormit noapte de noapte. Un astfel de om ştie dinainte că noaptea asta va fi bună sau rea, dar uneori, când lucrurile se întâmplă invers, e ca şi când ar fi ghicit nu chiar şase numere la loto, dar măcar acolo vreo patru.

acum 17 zile · comentarii (18)

Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

acum 17 zile · comentarii (8)

S-a iscat o controversă între ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, şi directorul Teatrului Naţional (şi fost ministru al Culturii), Ion Caramitru. Tema nu e nouă, dar e importantă: şefii instituţiilor culturale trebuie să aibă studii în specialitatea respectivă? Dl Caramitru zice că da, ministerul Culturii zice că nu neapărat. Să zăbovim puţin asupra chestiunii.

acum 17 zile · comentarii (0)

Frances G. Burwell este vicepreşedinte pentru Uniunea Europeană şi iniţiative speciale în cadrul influentului think-tank american, Atlantic Council. Ea are în aria de expertiză relaţiile Statele Unite-Uniunea Europeană, politica externă şi de securitate a UE şi problemele politice şi economice ale relaţiei transatlantice. În timpul unei vizite la Bucureşti ne-a acordat următorul interviu.

acum 17 zile · comentarii (36)

Aşadar, Curtea Constituţională a decis că pensiile speciale ale aleşilor locali sunt neconstituţionale. Deci premierul Cioloş a avut dreptate să o atace. Deci preşedintele Iohannis nu a avut dreptate atunci când a refuzat să atace legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, pe motiv că „nu vrea să se facă de râs“. Deci s-a făcut.

acum 17 zile · comentarii (120)

Nu şi de pe firmametul muzicii secolului trecut. Este una dintre ultimele personalităţi puternice, de aleasă substanţialitate, ale muzicii secolului XX. Implinise 90 de ani. S-a născut în Franţa. A murit la început de ianuarie la Baden-Baden, în Germania, ţara sa de adopţie pentru mai bine de o jumătate din traseul vieţii sale profesionale.

acum 17 zile · comentarii (0)