Afaceristul care a îmbrăcat haina preoţească ca să fie mai aproape de fiul său mort într-un accident teribil

Afaceristul care a îmbrăcat haina preoţească ca să fie mai aproape de fiul său mort într-un accident teribil

Dumitru Predescu şi-a găsit o alinare pentru suferinţa imensă care-i apasă de mai mulţi ani pe suflet. A renunţat la afacerea prosperă pe care o avea în municipiul Motru, din judeţul Gorj, pentru a îmbrăca haina preoţească. A luat această decizie după un an de la moartea singurului său fiu, pentru a fi, în acest fel, mai aproape de sufletul său.

Entuziasmul electoral ce l-a adus la Cotroceni a făcut din Klaus Iohannis un preşedinte de la  care se aşteaptă chiar şi rezolvarea unor lucruri care nu îi stau în atribuţii. S-au conturat galerii politico-mediatice pro şi contra. Fiecare vrea să identifice în prestaţia sa o decizie sau o declaraţie care să devină marcă a întregului mandat şi care să-i permită „descoperitorului” să spună peste cinci ani: „v-am spus eu de la început!”

acum 10 zile · comentarii (22)

În decembrie 1918, în oraşul românesc Cetatea Albă, din judeţul cu acelaşi nume, din România reîntregită, aflată atunci în graniţele sale naturale, se năştea Alexandra, cea care avea să îmi fie, ulterior, bunică. Doar din acest motiv am dorit să vizionez filmul realizat de un conaţional aparte, despre starea de azi a judeţelor istorice Cetatea Albă, Ismail, Cahul, Tighina, care, la un loc, alcătuiau Bugeacul.

acum 10 zile · comentarii (16)

Arad. Parcul Reconcilierii. Trei cetăţeni anonimi îşi bat joc de culorile naţionale ale României, vandalizând* monumentul celor 13 generali maghiari executaţi în 1849. Gestul şochează. El vine în contextul convingerii multora că aceşti generali au ucis zeci de mii de români. Într-un articol obiectiv, care nu-i  menajează nici pe maghiari, istoricul LADÓ Árpád-Gellért explică de ce resentimentele românilor faţă de cei 13 sunt nejustificate.

acum 10 zile · comentarii (161)

Cum va arăta oare harta noastră la finele anului 2015, anul în care marile decizii se transformă în acţiuni decisive în teren? Am văzut pentru prima oară această hartă, realizată de specialiştii în proiecţii prospecţive strategice de la CJFC, o foarte interesantă companie franceză, cu ocazia unei discuţii la Bruxelles.

acum 10 zile · comentarii (74)

Am citit recent diverse dezbateri despre lipsa de pregatire a absolventilor de facultate care doresc sa se angajeze dupa terminarea studiilor. Multi manageri sau reprezentanti ai companiilor se arata interesati sa gaseasca solutii, se fac conferinte, intalniri pe aceasta tema. Asadar de ce multi tineri romani nu sunt pe placul angajatorilor?

acum 10 zile · comentarii (6)

Vă amintiţi cred, toţi cei care aţi degustat din veşnicia care s-a născut la sat, cum uliţa colbuită era pentru orice orăşean de la bunica un culoar al interogării ţărăneşti. „Al cui eşti tu, maică!?“ te-ntrebau insistent chivuţele de pe băncuţă după smeritul „Sărumâna“ pe care il dădeam privind razant prin freza de pistruiat.

acum 11 zile · comentarii (22)

Munca tinerilor cu varsta de pana la 18 ani nu este interzisa in Romania. De altfel, dreptul la munca este consacrat chiar in Constitutia Romaniei. Insa, pentru protejarea sanatatii, securitatii si dezvoltarii tinerilor, legislatia cuprinde o serie de prevederi speciale in ceea ce priveste regimul de munca al tinerilor.

acum 11 zile · comentarii (0)

Ce mai faci? Cum e vremea la voi? Presupun că tot ger, cel mult soare cu colţi. Ştiu, nu mă cunoşti, dar nici eu pe tine, tocmai d-asta mesajul pe care vreau să ţi-l transmit e atât de sincer şi deschis. Pur şi simplu îmi imaginez (ba chiar sunt sigur), că la capătul acestei scrisori se află un Ivan, între 20 şi 30 de ani, probabil student prin Moscova, St Peterburg ori Volgograd. Nu contează Ivan, că nu d-aia-ţi scriu.

acum 11 zile · comentarii (33)

Înaintarea grăbită în vârstă – mi se pare mie în fiecare zi – mă întoarce, paradoxal, în lumea de la începutul tinereţii şi mă împresoară de la o vreme şi mai ales acum, la mijlocul acestui februarie nehotărât, sfâşiat de gerurile aspre ale unei ierni încăpăţânată să pedepsească şi ziua sub un soare care face lumina să strălucească orbitor.

acum 11 zile · comentarii (3)
Postari Recente