Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Gorj. O candidată a leşinat şi a primit îngrijiri medicale | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Gorj. O candidată a leşinat şi a primit îngrijiri medicale

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Astăzi vor avea loc ultimele probe de la examenul de Bac 2015 la Geografie, Biologie, Chimie, Fizica. Subiectele vor fi afişate pe adevarul.ro în scurt timp de la începerea examenului. Rezolvările subiectelor la Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Bacalaureat vor fi disponibile de la ora 12.00 pe Adevărul Live.

Poate că cerem prea mult de la aceste femei ale timpului nostru. Monica Macovei, Laura Kövesi, Laura Andrei, Laura Stefan, Sandra Pralong...A supravieţui într-o epocă în care locul şi rolul femeii este mai mult decât a fi cea din umbra bărbatului” este un tur de forţă. Ea, femeia-exemplu, trebuie să fie peste tot. Să asume. Să şi trăiască. Curajul, azi, se cuantifică în discreţie. Tac, fac, plac.

acum 11 zile · comentarii (82)

În primul rând de salutat documentaţia amănunţită pusă la dispoziţia presei cu ocazia conferinţei de presă, dar, din păcate, nu şi pe site-ul ministerului. Aflăm din material multe lucruri interesante, inclusiv comparaţii cu anii anteriori şi topul şcolilor gimnaziale pe judeţe. Este primul an când se dau publicităţii astfel de date, extrem de utile.

acum 11 zile · comentarii (39)

Operaţionalizarea vârfului de lance al NATO şi pre-poziţionarea echipamentului greu american pe Flancul Estic, inclusiv în România, au ţinut capul de afiş al reuniunii din această săptămână a miniştrilor Apărării din statele aliate, de la sediul NATO din Bruxelles.

acum 11 zile · comentarii (36)

Operaţionalizarea vârfului de lance al NATO şi pre-poziţionarea echipamentului greu american pe Flancul Estic, inclusiv în România, au ţinut capul de afiş al reuniunii din această săptămână a miniştrilor Apărării din statele aliate, de la sediul NATO din Bruxelles.

acum 11 zile · comentarii (36)

Zilele trecute s-au mai eliberat nişte locuri la Beciul Domnesc. Personaje importante au fost eliberate, nu ştiu dacă temporar sau definitiv, cum le va fi norocul. Sau ce o hotărâ instanţa de judecată. Unele personalităţi din această categorie vor să uite de politică, aşa cum au declarat public, cum este şi cazul lui Radu Mazăre, vizibil marcat de perioada trăită în arest, alături de Marian Vanghelie.

acum 12 zile · comentarii (1)

În mod absolut, se poate pleca de la zero (0) numai în matematică. În viaţa reală, plecăm de la o situaţie dată, care există deja. Oricare formă de comunitate umană, de la familie, prin membrii unei instituţii, până la popor, trăiesc potrivit unor norme morale şi legi juridice care funcţionează, ele fiind elaborate în trecut.

acum 12 zile · comentarii (32)

Nu e pentru întâia oară că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu ne prilejuieşte întâlnirea cu marele regizor lituanian Eimuntas Nekrosius. Dar şi cu minunaţii actori de la Meno Fortas Theatre din Lituania. Cu extraordinarii colaboratori permanenţi ai regizorului, creatoarea de costume Nadejda Gultiajeva şi cu Marius Nekrosius, un excelent scenograf, specializat pe decoruri simple, minimale, alcătuite din puţine elemente.

acum 12 zile · comentarii (0)

Într-o împrejurare guvernamentală simandicoasă şi într-un decor şi mai simandicos din buricul de ieri şi de azi al Bucureştilor, Salonul de aur al hotelului Athene Palace Hilton, invitat de buna dispoziţie a comesenilor iluzionaţi că începe - iar! - un anotimp favorabil turismului românesc, Actorul de Naţional Dan Puric s-a urcat la o improvizată tribună şi a povestit

acum 12 zile · comentarii (2)

Săptămâna abia încheiată a fost plină de evenimente politice, unul mai important ca altul. Au fost evenimente cu impact ridicat atât în rândul politicienilor, dar mai ales în rândul electoratului. De la anunţul lui Ponta că va mai rămâne în strâmtoarea Bosforului şi până la atacul lui Ghiţă la adresa „câtorva oameni din servicii şi câtorva procurori“, totul s-a concentrat în jurul unor mişcări politice care arată că jocul este încins la maxim.

acum 12 zile · comentarii (3)

Primul tur al alegerilor locale, care a avut loc pe 14 iunie, s-a terminat cu o victorie cumulată, la limită, a partidelor din actuala coaliţie de guvernare şi a altor două partide pro-europene, Partidul Liberal şi Partidul Popular European condus de Iurie Leancă. Aceste patru formaţiuni şi-au asigurat o majoritate, cumulată, în consiliile locale şi  în cele raionale.

acum 12 zile · comentarii (1)

La această oră, eşecul convorbirilor este total, negocierile între creditorii internaţionali şi delegaţia Greciei fiind blocate. Singura speranţă este că miniştrii de Finanţe din EUROGRUP au decis să se întâlnească din nou, sâmbătă, să vadă dacă mai este ceva de făcut sau de salvat. Până atunci, revine întrebarea pe care am pus-o cu obstinaţie în ultimele materiale: care vor fi consecinţele multiple ale unui GREXIT? Iată-le:

acum 12 zile · comentarii (68)

Un truc psihologic simplu te provoacă „să încerci să nu te gândeşti la un elefant roz”. Invitaţia este o formă de a demonstra că nu poţi să nu te gândeşti la ceva, fără a te gândi mai întâi la acel ceva. Orice campanie anti-drog, orice mesaj de tipul „spune nu drogurilor” este o invitaţie la a gândi despre droguri. Astăzi este ziua internaţională anti-drog.

acum 12 zile · comentarii (1)

România merge pe pilot automat. Primul preşedinte postdecembrist asistă la implozia partidului la mărirea căruia a contribuit decisiv. Al doilea preşedinte postdecembrist cutreieră lumea încercând să ţină imaginea ţării la nivelul pe care l-ar merita. Al treilea preşedinte postdecembrist îşi apără cei zece ani de conducere a ţării, de la o democraţie incipientă la una semiconsolidată. Actualul preşedinte?...

acum 12 zile · comentarii (30)

La aproximativ un kilometru după Popasul Chirana, drumul naţional 2A coteşte brusc, inexplicabil, semn că un obstacol a determinat constructorul să modifice proiectul şoselei, care şi-ar fi urmat cursul firesc până la Giurgeni. Este o zonă încărcată de istorie: nu departe se afla Crucea Înaltă, monument istoric din secolul al XVII-lea, mutat în toamna anului trecut de către autorităţile locale la baza arheologică Oraşul de Floci.

acum 12 zile · comentarii (0)