Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate anul acesta la Serbările Zăpezii din Vatra Dornei

Peste 10.000 de persoane sunt aşteptate anul acesta la Serbările Zăpezii din Vatra Dornei

Împătimiţii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi în perioada 13 - 22 februarie la Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei. Timp de două weekend-uri la rând, Pârtia Veveriţa şi Parcul Central vor găzdui concursuri sportive, manifestări cultural-artistice, concerte şi focuri de artificii. La eveniment vor canta mai multe trupe sau artisti din tara, cum ar fi Compact, Adda sau Hara.

Fata din Suceava care a adus fericirea pe toată planeta. 50 de secrete care îţi vor schimba complet gândirea şi viaţa în bine

Fata din Suceava care a adus fericirea pe toată planeta. 50 de secrete care îţi vor schimba complet gândirea şi viaţa în bine

Luminiţa Daniela Saviuc, românca originară din Suceava şi autoarea din 2014 a celui mai citit material motivaţional din lume, distribuit pe internet de peste 1,2 milioane de oameni, scrie, într-o postare pe blog, despre cum ar trebui să gândim ca să fim fericiţi. Ea dă 50 exemple, concentrate în tot atâtea de citate, din vasta experienţa de viaţă a unor personalităţi care au schimbat lumea prin gândurile şi faptele lor.

O femeie de Suceava a pus Poliţia pe jar după ce a anunţat că s-a pierdut pe câmp. Oamenii legii au găsit-o acasă, dormind şi în stare de ebrietate

O femeie de Suceava a pus Poliţia pe jar după ce a anunţat că s-a pierdut pe câmp. Oamenii legii au găsit-o acasă, dormind şi în stare de ebrietate

Poliţişti din două localităţi, cu doi câini de căutare, echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Rădăuţi, precum şi jandarmi au căutat timp de patru ore o femeie care sunase la 112 susţinând că s-a pierdut pe un câmp, aceasta fiind găsită acasă, unde dormea, fiind băută

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 7 zile · comentarii (2)

Încă de la apariţia lucrării Spiritul Legilor a lui Montesquieu, în 1746, care a consacrat teoria separaţiei puterilor în stat, baza constituţiilor moderne, parlamentele au jucat un rol decisiv în viaţa statelor naţionale. Fiind, în multe locuri (statele democratice, mai ales), cea mai importantă dintre cele trei puteri, parlamentul este principalul organ de reprezentare al cetăţenilor la conducerea statului.

acum 7 zile · comentarii (0)

În articolul său „Încotro”, bloggerul Petre Abrudan consideră că minoritarii sunt discriminaţi prin însuşi învăţământul în limba maternă, care nu îi pregăteşte pentru bacalaureat şi integrarea în societate. Soluţia sa? Desfiinţarea învăţământului în limba maternă, cu excepţia unor ore de limbă şi cultură de care pot beneficia şi elevii majoritari. Mai jos, ideile lui Abrudan primesc o replică de la Daniel Plăiaşu, redactor MaghiaRomânia.

acum 7 zile · comentarii (52)

Titlul acestui articol mi-a fost inspirat de către Serge Moscovici, recunoscut psiholog social. În acelaşi timp, o sursă importantă de inspiraţie este reprezentată şi de către realitatea noastră, de ieri şi de azi. S-a scris mult despre iubire. S-a scris mult despre gelozie. Se scrie mult şi despre gelozie, ca semn al iubirii sau ca semn al îndrăgostirii.

acum 7 zile · comentarii (0)

Om de teatru multilateral, Robert Cohen este deopotrivă dramaturg, eseist, critic, dramaturg, dar şi profesor de actorie. În România este cunoscut ca scriitor de literatură dramatică, dar şi ca eseist sau, mai corect spus, în calitate de creator a unei metode proprii de însuşire a artei actorului, metodă nu foarte apropiată de metoda tradiţională a lui Stanislavski.

acum 7 zile · comentarii (2)

Spectrul unei noi mari crize globale revine. Citiţi cu atenţie acest raport 2015 al Organizaţiei Internaţionale a Muncii dat publicităţii ieri şi veţi înţelege că această afirmaţie acoperă un adevăr dureros dar şi un avertisment de care decidenţii politici ar trebui să ţină seama.

acum 7 zile · comentarii (0)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 11 zile · comentarii (16)