Val de tentative de suicid la Suceava: un bărbat a înghiţit antigel, iar altul spumă de spălat maşini. O copilă de 13 ani a vrut să se omoare după o ceartă la joacă 2

O adolescentă de 13 ani a înghiţit un pumn de medicamente pentru că s-a certat cu prietena ei. Un bărbat de 36 de ani, din satul Dănila, a băut antigel din cauza problemelor pe care le are cu banii, în timp ce altul, în vârstă de 26 de ani, din satul Colacu, a băut spumă de spălat maşini. Din nefericire, un tânăr din comuna Arbore nu a mai putut fi salvat. El s-a spânzurat într-un grajd după ce a aflat că iubita lui îl înşeală.

Val de tentative de suicid la Suceava: un bărbat a înghiţit antigel, iar altul spumă de spălat maşini. O copilă de 13 ani a vrut să se omoare după o ceartă la joacă Vezi comentarii 2

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost dotat cu cel mai modern sistem de aducere a aeronavelor la sol

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost dotat cu cel
mai modern sistem de aducere a aeronavelor la sol

Cei de la ROMATSA au montat sistemul ILS de tip CAT 2 (sistemul de direcţionare a avioanelor la aterizare în condiţii meteo dificile) la Aeroportul din Suceava. Conform autorităţilor locale, acest sistem de aducere a aeronavelor la sol este cel mai modern. În plus, la aeroportul sucevean va fi construit un hangar de mari dimensiuni pentru remiza PSI şi pentru gararea tuturor utilajelor şi maşinilor de la aeroport.

Ministerul Sănătăţii a luat la puricat angajările şi cheltuielile făcute de Ambulanţa Suceava în ultimii şase ani

Ministerul
Sănătăţii a luat la puricat angajările şi cheltuielile făcute de Ambulanţa
Suceava în ultimii şase ani

O echipă de control de la Ministerul Sănătăţii a început să verifice activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, începând cu anul 2010. Aceste verificări vin la scurt timp după ce fost manager de la SAJ Suceava, doctorul Daniel Martiniuc, s-a pensionat fiind înlocuit cu Alexandru Lăzăreanu. În acest caz există suspiciuni legate de fapte de corupţie.

Creştere uriaşă a mortalităţii infantile în Suceava: 22 de copii sub un an au murit, iar 18 s-au născut decedaţi în 2016

Creştere uriaşă
a mortalităţii infantile în Suceava: 22 de copii sub un an au murit,
iar 18 s-au născut decedaţi în 2016

În 2016, la nivelul judeţului Suceava s-a înregistrat un indicativ de 10,1% la mia de locuitori în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, mult peste media naţională. Medicii menţionează că principalele cauze care duc la mortalitate infantilă sunt condiţiile nefavorabile din familie. Totuşi, în nicio statistică nu apar infecţiile intraspitaliceşti ca şi cauză a mortalităţii infantile.

Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza lucrărilor nerecepţionate de la şoseaua de centură a Sucevei

Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza
lucrărilor nerecepţionate de la şoseaua de centură a Sucevei

Jandarmii suceveni nu vor mai putea folosi poligonul de la Mihoveni pentru trageri cu mitraliera sau cu pistolul deoarece pe linia de tragere se află tronsolul III al rutei ocolitoare a municipiului Suceava, care a fost dată spre circulaţie fără ca lucrările să fie recepţionate de CNADNR. Astfel, jandarmii suceveni vor fi nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri până la Fălticeni pentru antrenamente.

Cum s-a produs primul atentat cu bombă din România de după Revoluţie: un poliţist a murit, iar alţi cinci au fost răniţi

Cum s-a produs primul atentat cu bombă din România de
după Revoluţie: un poliţist a murit, iar alţi cinci au fost răniţi

La data de 9 martie 1995, o bombă amplasată sub o maşină a explodat în faţa Palatului de Justiţie din Suceava. Un poliţist a fost ucis, iar alţi cinci militari şi un civil au fost răniţi. Mulţi s-au hazardat atunci să clasifice explozia drept un atac terorist, însă de fapt o femeie, care se afla în divorţ, a vrut să-ţi asasineze soţul pentru a rămâne cu averea familiei.

Povestea de film a domnitorul Ştefan Tomşa. A devenit voievod după ce l-a trădat pe Despot Vodă, însă a sfârşit decapitat, la fel ca predecesorul

Povestea de film a domnitorul Ştefan Tomşa. A devenit
voievod după ce l-a trădat pe Despot Vodă, însă a sfârşit decapitat, la fel ca predecesorul

Ştefan Tomşa a fost unul dintre cei mai controversaţi domnitori ai Moldovei. Provenind dintre boieri, hatmanul Tomşa l-a omorât pe voievodul Despot Vodă, devenind el domn al Moldovei. Ştefan Tomşa a fost alungat din Moldova din Alexandru Lăpuşneanu, sfârşind într-un mod tragic în Polonia, unde a fost decapitat de regele Sigismund.

VIDEO Un muncitor a fost salvat de un coleg după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

VIDEO Un muncitor a fost salvat de un coleg după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

Un bărbat de 37 de ani, care lucra la un şanţ de canalizare în oraşul sucevean Frasin, a fost la un pas de moarte după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Norocul său a fost că un coleg excavatorist a fost prezenţa de spirit de a bloca cu cupa utilajului o parte din pământ. Pompierii au intervenit şi ei cu prompitudine scoţându-l din şanţ şi transportându-l la spital.

70 de bătrâni dintr-un centru din Solca trăiesc din mila publică şi riscă să ajungă în stradă dacă Guvernul şi Ministerul Muncii nu îi vor ajuta

70 de bătrâni dintr-un centru din Solca trăiesc din mila
publică şi riscă să ajungă în stradă dacă Guvernul şi Ministerul Muncii nu îi
vor ajuta

În Căminul de bătrâni din Solca trăiesc 70 de bătrâni din 35 de localităţi, fără căldură, electricitate şi hrană şi riscă să fie scoşi în stradă, după ce nu a mai primit fonduri din octombrie 2015. CJ Suceava a alocat suma de 166.000 de lei, bani necesari pentru plata facturilor restante şi pentru plata salariilor restante la cei 32 de angajaţi ai Căminului din Solca, bani ce rezolvă problema acestui centru însă pentru scurt timp.

Mai bine de două mii şi jumătate de ani, în toate culturile şi civilizaţiile, „dezvoltarea personală” s-a făcut exclusiv prin mentorat, în paralel cu educaţia „formală”, sau în continuarea ei. Uneori căutat şi asumat, alteori prin întâmplare, mentorul a fost cel care îţi spunea ce nu ştiai şi îţi explica ce nu înţelegeai, chiar dacă erai tot timpul în bibliotecă.

acum 4 zile · comentarii (6)

Proaspătul ministru moldovean al Economiei, numit odată cu noul guvern de la Chişinău, la începutul anului 2016, Octavian Calmâc, a întreprins recent o primă vizită la Paris. Ministrul Calmâc a făcut din această vizită scurtă o adevărată ofensivă de şarm. Moldova vrea cucerirea Europei?

acum 4 zile · comentarii (11)

Cum se apropie ziua de ales liber primari sau parlamentari, coincidenţele încep antrenamente tari. Condiţiile fiind întrunite, balul se dezlănţuie cu frenezii de căluşari. Deodată, parlamentul şi partidele dau pe afară de ofiţeri acoperiţi. Denunţătorii se scoală în zori, se pun pe scris şi îşi aduc aminte, cu precizie de lunetist, când şi pe cine au mituit. Primari în funcţie şi candidaţi de succes potenţial sunt arestaţi de DNA.

acum 4 zile · comentarii (181)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 5 zile · comentarii (10)

Filmul începe, pentru mine, în autocarul românilor care se întorc în ţară. Dormind ghemuit pe două locuri, personajul Radu se întoarce în ţară, refăcând traseul miilor de români care se întorc acasă pentru un mic răgaz între slujbele lor de mâna a doua. Europa derulându-se ca un montaj pe geamurile autocarului plin de români.

acum 5 zile · comentarii (6)

Nu mi s-a întâmplat niciodată, într-o viaţă în care am străbătut toate orizonturile planetei, să văd, pe timp de pace, în Europa, o situaţie de coşmar cum a este cea din zona de plecare a aeroportului internaţional Zaventem din capitala Belgiei, cea care afişează ca logo „Brussels, the heart of Europe”.

acum 5 zile · comentarii (16)

În România, evident. S-ar zice că prima condiţie e să nu se facă auzit, văzut, simţit. Să-şi folosească fotoliul ca adăpost. Apoi e musai să fie iubit de un partid. De unul mare, dacă se poate. Partidul îl propune, partidul îl susţine, îl acoperă şi doar în cazuri de gravă avarie, îl retrage (deşi nu e sigur). Important e şi ca ministrul să nu-şi facă duşmani.

acum 5 zile · comentarii (121)

Românii, cei interesaţi de actualitate şi de lumea în care trăiesc, fireşte, nu au, pesemne, parte de calm nici cu ocazia Sărbătorilor de Paşti de anul acesta. Scandalul „plecării” din Guvern a domnului Vlad Alexandrescu - continuu, iată, să o numesc astfel, deşi desfăşurările de ieri l-au determinat pe premier să facă public anunţul revocării din funcţie a colaboratorului său - a ocupat spaţiul mediatic al Sâmbetei Mari.

acum 6 zile · comentarii (2)

În perioada 25 aprilie-6 iunie, în România şi Republica Moldova se desfăşoară un exerciţiu militar numit ”Dragon Pioneer 2016", la care participă trupe ale României, Republicii Moldova şi Statelor Unite ale Americii. Componenta acestui exerciţiu care are loc în Republica Moldova presupune participarea a aproximativ 200 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al Forţelor Armate ale SUA.

acum 6 zile · comentarii (4)

Chiar dacă sărbătorile pascale aduc liniştea patriarhală pe plaiurile mioritice, tensiunea din Vestul şi Estul Europei persistă şi - conform comentariilor publicate a doua zi, după recentul Consiliu NATO-Rusia, atât în presa de peste Ocean, cât şi în aceea de la Moscova - va mai dura doi ani, nefiind deloc clar dacă apoi va fi promovat un alt tip de dialog, între viitorul preşedinte al SUA şi cel al Rusiei, sau va fi un deznodământ imprevizibil.

acum 6 zile · comentarii (15)

Constituţia îi permite preşedintelui să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului, dar o decizie a Curţii Constituţionale a tăiat din atribuţiile şefului statului posibilitatea solicitării în cazul miniştrilor care sunt parlamentari.

acum 11 luni · comentarii (30)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 1 an · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 1 an · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 2 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 2 ani · comentarii (142)