Mesajul guvernatorului regiunii Cernăuţi pentru românii care refuză mobilizarea: „Dacă nu vă convine, plecaţi din Ucraina!”

Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuriak, le-a cerut românilor care protestează faţă de mobilizarea pentru război să deblocheze drumurile, avertizând că ordinea în care se va face mobilizarea nu va fi influenţată la presiunea străzii. Vanzuriak i-a acuzat pe protestatari că militează împotriva integrităţii Ucrainei şi i-a sfătuit să plece din ţară dacă nu vor să meargă la război.

Şofer rănit, după ce a intrat cu maşina o clădire, apoi a ricoşat pe calea ferată, unde venea un tren. Mecanicul a reuşit să frâneze în ultima clipă

Un bărbat a fost rănit grav, sâmbătă, după ce maşina în care se afla a intrat într-o clădire din Vatra Dornei, iar el a fost proiectat în afara autoturismului, pe calea ferată, unde a ricoşat apoi şi maşina, mecanicul unui tren care circula prin zonă reuşind să frâneze la timp, relatează Mediafax.

Protejatul lui Pimen nu se dă dus din Arhiepiscopie. Preotul Cătălin Axinte s-a cerut şef peste pădurile Bisericii

După ce a fost demis din funcţia de consilier economic, preotul Cătălin Axinte i-a cerut lui ÎPS Pimen să-i ofere o altă funcţie de conducere în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Axinte cerut fie să gestioneze pădurile Bisericii, fie să preia conducerea CAR-ului Arhiepiscopiei. Preotul Cătălin Axinte a fost inculpat de DNA într-un dosar de trafic de influenţă.

UPDATE VIDEO Comisarul-şef Nelu Fediuc, reţinut alături de un cămătar pentru influenţarea justiţiei. Şeful SPP Suceava, pus sub control judiciar

Şeful SPP Suceava, Lucian Solcan, fost ofiţer SIPI, comisarul şef Nelu Fediuc, fost şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, şi cămătarul Paul Pîrjolea au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru infracţiunile de trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită, influenţarea declaraţiilor şi camătă.

Pentru generalul Vasile Apostol pasiunea pentru istorie s-a împletit cu meseria de ofiţer. Cu şefii săi  a fost dur, dar drept. În toată cariera sa a fost mai apropiat de subordonaţi, decât de superiori. Dialogul cu acest distins conaţional a pus în lumină aspecte inedite din istoria ultimelor două decenii, cea a forţelor armate naţionale.

Partea a doua a monitorizării drepturilor omului de pe mapamond în luna care se încheie este oarecum mai lejeră - posibilitatea creării unui nou tratat internaţional, rapoarte, discuţii şi atenţionări referitoare la drepturile omului - o notă mai jos de conflicte, crime de război şi crime împotriva umanităţii din prima parte. Monitorizare de Ana Budeanu.

Sancţiunile economice europene sunt menite să deschidă un nou front, economic, în confruntarea dintre Rusia şi blocul euroatlantic. Contraatacul comercial al UE riscă, însă, să fie compromis de încăpăţânarea unor state membre de a-şi promova interesele proprii în dauna celui strategic comun. Excepţiile de la sancţiunile decise marţi, mai ales în cazul vânzărilor de armament, subminează strategia de descurajare a expansionismului rus.

Integrarea deplină a României în Europa nu pare a fi o prioritate a politicii posibilului viitor preşedinte. De parcă România condusă Victor Ponta nu ar mai vrea în Europa. Dar vrea Europa o Românie condusă de Victor Ponta? Unul dintre cei mai cunoscuţi istorici germani îl descrie pe Victor Ponta, drept un „pretins social-democrat” şi îl consideră, alături de Viktor Orban, un element de risc pentru democraţie şi pentru stabilitatea Europei.

Domnul prim-ministru a produs, în discursul de lansare a candidaturii sale pentru preşedinţie, la Craiova, o discriminare gravă. Pe oamenii vizitaţi în nenorocirea viiturilor, de la care se întorsese pentru a-şi lansa candidatura, i-a numit „oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor”. Adică „români adevăraţi”. Ceilalţi sunt neadevăraţi.

„Această arestare îmi va servi ca reabilitare pentru viitor”, le spunea Constantin Argetoianu agenţilor Securităţii Poporului, în noaptea de 5/6 mai 1950, în momentul în care aceştia i-au pus în vedere să se deplaseze la sediul Direcţiei Generale a Securităţii Poporului, sub pretextul că trebuie să dea nişte declaraţii.

acum 2 zile · comentarii (30)

Înconjuraţi de atât de multă violenţă, devenim neatenţi sau indiferenţi la una dintre formele sale cele mai des întâlnite: violenţa familială, considerată drept una dintre cele mai frecvente încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului în Europa acestui început de mileniu.

acum 2 zile · comentarii (3)

Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

acum 2 zile · comentarii (12)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 6 luni · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 6 luni · comentarii (142)