Profeţia unui indian care susţine că România va stăpâni lumea: un om din Bucovina pare a fi alesul mileniului

Profeţia unui indian care susţine că România va stăpâni lumea: un om din Bucovina pare a fi alesul mileniului

Profetul indian Gupta Swami a prezis că din zona Bucovinei va răsări cea mai puternică personalitate politică a mileniului, care va fi mântuitorul omenirii. Gupta Swami este recunoscut în lume ca prezicător şi clarvăzător, el fiind cel care a prezis căderea lui Gorbaciov, prăbuşirea navetei spaţiale Columbia, sfârşitul comunismului în România şi execuţia soţilor Ceauşescu.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava

Preşedintele
Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a primit titlul de Doctor Honoris
Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a decernat titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean. Universitarii suceveni îi vor acorda acest titlu lui Augustin Zegrean deoarece începând cu 2012 a stabilit relaţii de colaborare cu CCR, susţinând pregătirea studenţilor suceveni în cadrul CCR.

Judeţul Suceava ar putea rămâne fără curent electric din cauza alunecărilor de teren de pe şoseaua de centură

Judeţul Suceava ar
putea rămâne fără curent electric din cauza alunecărilor de teren de pe şoseaua
de centură

Cum pământul o ia la vale pe primul tronson al rutei ocolitoare a Suceava, un stâlp de înaltă tensiune mai are puţin şi se prăbuşeşte. Încet, dar sigur, terenul alunecă şi a ajuns la mai puţin de jumătate de metru de stâlpul respectiv. În cazul în care acel stâlp de înaltă tensiune cade din cauza alunecărilor de teren, nu numai municipiul Suceava va fi afectat, ci tot judeţul ar putea rămâne fără curent electric.

Tupeu incredibil pentru şeful IŞJ Suceava. A cerut gradaţie de merit la mai puţin de un an de la scandalul transferurilor ilegale în clasa a IX-a

Tupeu incredibil pentru şeful IŞJ Suceava. A cerut
gradaţie de merit la mai puţin de un an de la scandalul transferurilor ilegale
în clasa a IX-a

La mai puţin de un an de zile de la scandalul transferurilor ilegale în clasa a IX-a, ce a lovit învăţământul din judeţul Suceava, inspectorul şef Gheorghe Lazăr vrea să primească gradaţie de merit. Acesta a contestat în instanţă calificativul „Bine” primit Ministerul Educaţiei şi şi-a depus bine mersi dosarul pentru gradaţie, profitând de faptul că încă nu s-a dat o decizie definitivă cu privire la contestaţia sa.

Cine au fost românii care au câştigat Nobelul. Doar unul dintre cei cinci laureaţi se mai afla în România când a primit premiul

Cine au fost
românii care au câştigat Nobelul. Doar unul dintre cei cinci laureaţi se mai
afla în România când a primit premiul

Cinci români numără printre cei au primit premiul Nobel, până în prezent: George Emil Palade pentru Medicină, Ioan Moraru – pentru Pace, Elie Wiesel – pentru Pace, Herta Muller – pentru Literatură, Ştefan W. Hell – pentru Chimie. Dintre cei cinci, doar Ioan Moraru se afla în România atunci când a obţinut această distincţie, ceilalţi alegând să emigreze.

Direcţia Silvică Suceava a plantat 7,1 milioane de puieţi forestieri, în această primăvară

Direcţia Silvică Suceava
a plantat 7,1 milioane de puieţi forestieri, în această primăvară

Direcţia Silvică Suceava a realizat în primăvara acestui an o suprafaţă totală de regenerări de 2.180 hectare, din care 790 hectare au fost regenerări naturale şi 1.390 hectare  împăduriri integrale, fiind una din cele mai mari suprafeţe regenerate în campaniile de împăduriri din ultimii cinci ani. 125 de hectare de pepiniere, izvor anual pentru regenerarea pădurilor din judeţul Suceava şi din ţară.

Dedesubturile unei investiţii aberante cu bani europeni: cum a ajuns o groapă de gunoi din vârful muntelui la un pas să falimenteze un întreg judeţ

Dedesubturile unei investiţii aberante cu bani
europeni: cum a ajuns o groapă de gunoi din vârful muntelui la un pas să falimenteze un întreg judeţ

Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş este una dintre cele mai mari aberaţii construite în România din fonduri europene. În urma procesului câştigat de localnicii din Pojorâta, Consiliul Judeţean Suceava ar putea fi obligat să restituie către UE peste 27 de milioane de lei, ocazie cu care judeţul bucovinean ar intra în faliment.

Statisticile cu privire la sărăcie în România sunt îngrijorătoare şi ne indică faptul că trebuie luate măsuri urgente pentru ameliorarea fenomenului pe termen mediu şi lung. Mulţi privesc sărăcia ca pe o problemă strictă a categoriilor afectate. Însă acest fenomen priveşte în primul rând statul, pentru că nivelul sărăciei unui stat arată, de fapt, şi gradul lui de dezvoltare economică.

acum 4 ore · comentarii (1)

Am participat recent la ampla manifestare „Podurile toleranţei”, care de anul acesta poartă numele celei care a iniţiat-o, regretata Erika van Gelder. În cadrul ei, am avut o intervenţie consacrată contribuţiei culturale a minorităţilor din ţara noastră. Am scris aceste rânduri, care sintetizează cele spuse în cadrul manifestării, cu gândul la o realitate care nu mai poate fi ignorată: în pofida calmului aparent, suntem o societate violentă.

acum 7 ore · comentarii (7)

Competiţia pentru DJ “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow” a ales 20 de finalişti care vor performa pe 11 iunie în cadrul #MazdaSounds Live Showdown în Barcelona. Cei mai buni 6 artişti îşi vor asigura posibilitatea de a cânta live pentru 60 de minute pe scena de pe insula Mazda Sound Of Tomorrow la festivalul Tomorrowland 2016.

acum 7 ore · comentarii (0)

Ura faţă de „ceilalţi”, faţă de cei care „sunt altfel” este o expresie a unei psihologii tribale arhaice. Conform acelei psihologii, statutul de fiinţă omenească este limitat la membrii grupului, care se autodesemnează prin aşa termeni ca: „oameni”, „cei buni”, „cei minunaţi” sau „cei desăvârşiţi”.

acum 9 ore · comentarii (13)

Sunt un consumator de teatru mult peste medie. Piesele care mi-au plăcut le-am revăzut şi de 10-15 ori în ultimii ani. Unele chiar de două ori pe săptămană încat m-am întrebat de ce nu ar exista un card de fidelitate pentru spectatori. La Sibiu, comediile englezeşti, O noapte furtunoasă, Opinia publică, Take, Ianke şi Cadar, Solitaritate, Maestrul şi Margareta, Felii şi mai ales Electra îmi sunt tare dragi.

acum 12 ore · comentarii (3)

Şi cum stăteam eu în tihnă „La Copac”, terasă, umbră, aer curat, cu un gînd vag la cele şapte beri nefiltrate devenite cam repede istorie, privind galeş spre orice suflare feminină din intervalul de vîrstă 25-50, dezbrăcînd, admirînd şi îmbrăcînd la loc, - desigur că doar din egoism, de ce să le vadă aşa toată lumea?! -,

acum 12 ore · comentarii (0)

Cutremurătoare este ancheta realizată de Carmen Avram şi echipa Antenei 3 – difuzată duminică, 29 mai! Cine nu a urmărit-o trebuie neapărat s-o vadă! Sunt drame umane nevăzute (şi alte mii similare) aduse în casele noastre prin sticla televizorului. Personal, bătălia mea nu este cu infecţiile nosocomiale, ci cu ascunderea acestora cu larga complicitate a autorităţilor, şi adesea la comanda lor, cu multiplicarea deceselor evitabile!

acum 12 ore · comentarii (6)

În curînd, la salonul bucureştean al cărţii, Editura Humanitas va lansa o nouă colecţie de „perle”, alcătuită de neobositul Radu Paraschivescu şi „specializată”, de data aceasta, pe politicienii autohtoni. Cartea se va numi „Cum gîndesc politicienii?”, dar va avea şi un subtitlu retoric: „Cum? Gîndesc politicienii?”.

acum 13 ore · comentarii (80)

Jon Snow a murit, Veronica s-a hotărât să moară, Karenina, in fine, sunt pline lumile - cinematografică, literară - de morţi care au făcut dreptate fie scenariului, fie realităţii literare în care au fost aşezaţi. Millenials, telenovelişti, iubitori de literatură, toţi au acceptat să consemneze moartea unor eroi. De ce politic nu se moare? De ce primarii acuzaţi de corupţie refuză să iasă din scenă?

acum 19 ore · comentarii (6)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 1 an · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 1 an · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 2 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 2 ani · comentarii (142)