FOTO Cum arată singurul centru de pregătire a pompierilor din ţară, una din cele 12 baze de antrenament de acest gen din întreaga lume 0

La Siret funcţionează singurul centru de pregătire a pompierilor din ţară şi unul dintre cele 12 din lume. Centrul este destinat perfecţionării personalului din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din toată ţara. Pe această suprafaţă, cu dotările pe care le au la dispoziţie, lucrătorii de la ISU Suceava organizează cursuri pentru pompieri din toată ţara, dar şi pentru colegi din alte ţări membre sau nu ale Uniunii Europene.

FOTO Cum arată singurul
centru de pregătire a pompierilor din ţară, una din cele 12 baze de antrenament de acest gen din întreaga lume Vezi comentarii 0

Primul ofiţer român care a murit în Al Doilea Război Mondial

Primul ofiţer
român care a murit în Al Doilea Război Mondial

La data de 29 iunie 1940, cu un an înainte ca România să intre în război, căpitanul Ioan Boroş a fost omorât de către soldaţii sovietici intraţi în oraşul Herţa. Ofiţerul român încerca să le explice acestora că au greşit când au intrat în Herţa, însă a fost împuşcat pe loc, împreună cu alţi doi soldaţi de-ai săi.

Cum au murit 3.000 de soldaţi români în lagărele din Alsacia şi Lorena. „Au îndurat foamea, mizeria şi torturile“

Cum au
murit 3.000 de soldaţi români în lagărele din Alsacia şi Lorena. „Au îndurat
foamea, mizeria şi torturile“

După intrarea României în Primul Război Mondial, mii de soldaţi au fost făcuţi prizonieri după cumplitele bătălii din Carpaţi şi din Muntenia, în lunile octombrie şi noiembrie 1916. Primii prizonieri români au ajuns cu trenul în Alsacia – Lorena în ianuarie-februarie 1917. Foametea, frigul şi mizeria au făcut ca aproape 3.000 de ostaşi români să-şi piardă viaţa.

Ceauşescu, găsit vinovat pentru străzile neasfaltate din cel mai periculos cartier din România: „Să-l întrebăm pe Ceauşescu de ce nu a asfaltat în Iţcani”

Ceauşescu, găsit
vinovat pentru străzile neasfaltate din cel mai periculos cartier din România:
„Să-l întrebăm pe Ceauşescu de ce nu a asfaltat în Iţcani”

Cartierul Iţcani, din Suceava, este zona cea mai puţin dezvoltată din municipiul reşedinţă de judeţ, fiind desemnat la începutul acestui an de un site de imobiliare cel mai periculos cartier din România. Mai multe străzi din Iţcani nu sunt asfaltate, edilul Sucevei, Ion Lungu, găsindu-l responsabil pe Nicolae Ceauşescu.

160 de mineri de la Crucea au ajuns la Bucureşti, unde au intrat în greva foamei în faţa Ministerului Energiei

160 de mineri de la Crucea au ajuns la Bucureşti, unde au
intrat în greva foamei în faţa Ministerului Energiei

Aproximativ 150 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu au refuzat să intre în subteran. Aceştia au declanşat protestele şi ameninţă că vor intra în greva foamei, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit drepturile salariale. Ortacii nu şi-au banii pe lunile ianuarie, februarie şi martie, ei ameninţând că vor pleca să protesteze la Bucureşti, în faţa Ministerului Energiei.

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat propriii copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat propriii
copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină

Lorena-Adriana Bîrleanu, şefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 şi 15 ani, medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Copiii au ajuns zilele trecute la spital, testele de urină dovedind că în sângele lor au ajuns cantităţi însemnate de benzodiazepină şi morfină. DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăţiei persoanelor implicate.

Detaliile groaznice ale unei crime comise de un adolescent de 15 ani: a violat o bătrână de 70 de ani cu un lemn, frustrat că nu şi-a putut satisface poftele sexuale

Detaliile groaznice ale
unei crime comise de un adolescent de 15 ani: a violat o bătrână de 70 de ani cu un lemn, frustrat că nu şi-a putut satisface poftele sexuale

Un tânăr de 18 ani din comuna suceveană Arbore a fost trimis în judecată după ce a omorât o femeie în luna mai a anului 2014. Acesta a intrat în casa unei bătrâne de 70 de ani din oraşul Milişăuţi, a furat 700 de lei, după care, în încercarea de a scăpa, a lovit-o pe femeie cu pumnii, a curentat-o cu lanterna şi a violat-o.

Un viceprimar a fost prins transportând cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei

Un viceprimar a fost prins transportând
cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei

Niculai Floriştean, viceprimarul din comuna suceveană Valea Moldovei, a fost depistat fără permis de conducere la volanul unui camion în care transporta cherestea fără documente de provenienţă. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, i s-a confiscat lemnul de 7.000 de lei şi i s-a indisponibilizat camionul în valoare de 150.000 de lei. În plus, pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

Ce este „terorismul low-cost”? „Este forma de terorism care presupune puţine sau foarte puţine mijloace şi o planificare rudimentară. Poate lovi pe oricine, oriunde şi oricând”, spunea, marţi, Nicoletta della Valle, directoarea FEDPOL, poliţia federală elveţiană, venită să prezinte raportul grupului special de lucru TETRA dedicat luptei împotriva terorismului cu motivaţie jihadistă.

acum 3 zile · comentarii (67)

În primele zece-cincisprezece minute ale spectacolului cu piesa Elefantul din cameră sau The Vibrator Play de Sarah Ruhl, piesă tradusă şi montată de foarte tânărul regizor Dragoş Alexandru Muşoiu pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, am avut acutul sentiment al unei şi stranii, şi confortabile întoarceri în timp.

acum 3 zile · comentarii (2)

Nişte vremuri aiurea, în care nu mă mai interesează mare lucru din afara clopotului meu de sticlă. Doar accidental, am vrut să văd ce mai e prin sport, şi, la ceas de noapte, am ajuns la ediţia electronică a singurului cotidian de sport autohton care mai apare pe hîrtie. N-am apucat să citesc despre minunăţiile baghetei lui Daum, că ochii mi-au picat spre un titlu al lui Tolontan; şi la o poză.

acum 4 zile · comentarii (41)

Au fost invitaţi de diriginte să-i informeze în privinţa calendarului admiterii cu tot ceea ce prevede acesta prin reglementările Ministerului Educaţiei. După prelucrarea documentului, semnarea procesului verbal şi părăsirea sălii de către diriginte, părinţii elevilor au trecut la cel mai important subiect care-i interesa pe majoritatea şi nu le dădea linişte de mai multe săptămâni.

acum 4 zile · comentarii (4)

Un concurs de muzică aduce în actualitate dimensiunile conflictului dintre Europa democratică şi Rusia. Şi deşi nu s-ar putea compara cu Jocurile Olimpice, Eurovision Song Contest ar putea produce efecte urâte şi de durată pentru toţi iubitorii de pace. Un boicot rusesc ar fi o soluţie cu două tăişuri.

acum 4 zile · comentarii (48)

La 18 martie 1906, în localitatea franceză Montesson, inventatorul român Traian Vuia a realizat o premieră mondială: primul zbor cu un aparat autopropulsat mai greu decât aerul. La 111 ani de la această zi memorabilă pentru istoria aviaţiei mondiale, europarlamentarul român Maria Grapini a decis să aniverseze acest eveniment printr-un eveniment deosebit desfăşurat în două etape la Bruxelles, în data de 7 martie 2017.

acum 4 zile · comentarii (3)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)