160 de mineri de la Crucea au ajuns la Bucureşti, unde au intrat în greva foamei în faţa Ministerului Energiei

160 de mineri de la Crucea au ajuns la Bucureşti, unde au
intrat în greva foamei în faţa Ministerului Energiei

Aproximativ 150 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu au refuzat să intre în subteran. Aceştia au declanşat protestele şi ameninţă că vor intra în greva foamei, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit drepturile salariale. Ortacii nu şi-au banii pe lunile ianuarie, februarie şi martie, ei ameninţând că vor pleca să protesteze la Bucureşti, în faţa Ministerului Energiei.

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat propriii copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat propriii
copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină

Lorena-Adriana Bîrleanu, şefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 şi 15 ani, medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Copiii au ajuns zilele trecute la spital, testele de urină dovedind că în sângele lor au ajuns cantităţi însemnate de benzodiazepină şi morfină. DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăţiei persoanelor implicate.

Detaliile groaznice ale unei crime comise de un adolescent de 15 ani: a violat o bătrână de 70 de ani cu un lemn, frustrat că nu şi-a putut satisface poftele sexuale

Detaliile groaznice ale
unei crime comise de un adolescent de 15 ani: a violat o bătrână de 70 de ani cu un lemn, frustrat că nu şi-a putut satisface poftele sexuale

Un tânăr de 18 ani din comuna suceveană Arbore a fost trimis în judecată după ce a omorât o femeie în luna mai a anului 2014. Acesta a intrat în casa unei bătrâne de 70 de ani din oraşul Milişăuţi, a furat 700 de lei, după care, în încercarea de a scăpa, a lovit-o pe femeie cu pumnii, a curentat-o cu lanterna şi a violat-o.

Un viceprimar a fost prins transportând cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei

Un viceprimar a fost prins transportând
cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei

Niculai Floriştean, viceprimarul din comuna suceveană Valea Moldovei, a fost depistat fără permis de conducere la volanul unui camion în care transporta cherestea fără documente de provenienţă. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, i s-a confiscat lemnul de 7.000 de lei şi i s-a indisponibilizat camionul în valoare de 150.000 de lei. În plus, pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

O femeie a fost violată de patru indivizi de etnie romă de faţă cu soţul ei. Cei doi au fost luaţi la ocazie de către violatori

O femeie a fost violată de patru indivizi
de etnie romă de faţă cu soţul ei. Cei doi au fost luaţi la ocazie de către
violatori

Un cuplu din comuna suceveană Ipoteşti a fost luat la ocazie de o maşină în care se aflau patru indivizi de etnie romă. Aceştia i-au dus pe cei doi pe un câmp, unde le-au luat telefoanele mobile, iar pe femeia de 52 de ani au violat-o toţi patru, de faţă cu soţul ei. Autorii au fost prinşi, o parte din ei fiind închişi pentru alte fapte, în timp ce unul dintre agresori este arestat în Italia pentru o tâlhărie.

Cea mai mare biserică catolică din Moldova Evului Mediu a ajuns o ruină într-un parc dintr-o comună suceveană

Cea mai mare biserică catolică din Moldova
Evului Mediu a ajuns o ruină într-un parc dintr-o comună suceveană

Catedrala Catolică din Baia, cunoscută şi ca Biserica Sfânta Fecioară, a fost construită în anul 1410 de către domnitorul Alexandru cel Bun. În secolul XVIII, catolicii din Baia au părăsit localitatea, iar biserica a început să se degradeze. După cel de-Al Doilea Război Mondial, fosta catedrală catolică a fost distrusă de localnici, în prezent aceasta fiind o ruină, în jurul căreia autorităţile locale au construit un parc.

Direcţia Silvică Suceava va planta 7,6 milioane de puieţi, în această primăvară

Direcţia Silvică Suceava
va planta 7,6 milioane de puieţi, în această primăvară

În această primăvară, Direcţia Silvică Suceava va împăduri 1.840 de hectare de teren, din care 790 de hectare prin regenerări naturale. Concomitent, se vor efectua lucrări de completări curente pe 369 de hectare de teren şi de refaceri de plantaţii calamitate, în suprafaţă de 2 hectare. În total, vor fi folosiţi 7,6 milioane de puieţi, care provin în mare parte din pepinierele proprii.

De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

acum 3 zile · comentarii (0)

Este o întrebare pe care mi-am pus-o de foarte multe ori atunci când un român s-a afirmat la nivel internaţional. Fie că vorbim despre sport sau învăţătură, rezultatele bune ale conaţionalilor nasc fenomene sociale mai mici sau mai mari. Hagi, Năstase, Ţiriac, Nadia Comăneci, Halep, gimnastică, matematică, informatică şamd.

acum 3 zile · comentarii (9)

La începutul săptămânii trecute, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că angajatorii au libertatea de a interzice angajaţilor să expună simboluri religioase, politice sau filosofice, atâta vreme cât o asemenea interdicţie este universală şi se aplică tuturor.

acum 3 zile · comentarii (14)

În Federaţia Rusă există o structură organizată formată din jurnalişti, bloggeri, comentatori online – numită neoficial „Armata de trolli[1] a Kremlinului” – care susţine propaganda pro-rusă şi contribuie la formarea unei imagini pozitive faţă de politica preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi negative faţă de Occident[2].

acum 3 zile · comentarii (66)

Democraţia? Păcat de întrebare! O suficienţă neobosită a transformat întrebarea asupra democraţiei în sora ei mai mică: întrebarea asupra banalităţii permanente. Exemplu: mîine, mai e gravitaţie? Cu varianta suplimentară şi divergentă: dar poimîine? Prea multă lume inteligentă sau deloc inteligentă dar amatoare de inteligenţă a ajuns să creadă că democraţia e o alcătuire nedemontabilă.

acum 3 zile · comentarii (57)

Dacă nu am auzit această sintagmă, înseamnă că nu trăim în România. Noi, ţiganii, suntem mai ceva decât bau-bau, ne înecăm la mal, ne mutăm cu cortul, ne lăudăm ciocanul, ne-am obişnuit cu scânteia şi nu suntem oameni nici în ziua de Paşti! Noi, ţiganii (folosesc termenul de ţigan pentru că doresc să subliniez ceva), suntem cei pe care lumea nu ii doreşte vecini şi suntem, de foarte multe ori, consideraţi mult-mai-puţin-decât-oameni.

acum 3 zile · comentarii (64)

După aproape un deceniu şi jumătate, agenţia media de stat a Federaţiei Ruse, TASS, a trimis în 2016 un jurnalist la Bucureşti. Este vorba despre Nikolai Morozov, care se reîntoarce în România, unde a mai lucrat tot ca şi corespondent al TASS din anii ‘80 până în 2002.

acum 3 zile · comentarii (68)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)