FOTO Sufrageria învăţătoarei, „sală de clasă” pentru elevi. Clădirea şcolii din sat, degradată şi invadată de şobolani

FOTO Sufrageria învăţătoarei, „sală de clasă” pentru elevi. Clădirea şcolii din sat, degradată şi invadată de şobolani

O improvizaţie cum, probabil, doar în România putea fi întâlnită: învăţătoarea Ionela Păcuraru şi-a transformat casa în şcoală pentru cei patru elevi din Dîrmoxa, un cătun din Munţii Bistriţei. Şcoala veche din sat este de aproape un veac, dărăpănată, plină de şobolani şi lipsită de încălzire. Cea mai apropiată instituţie de învăţământ nouă ar fi la 20 de kilometri, mult prea departe pentru nişte micuţi.

Licitaţie suspectă a Primăriei Suceava, anulată de judecători. Cea mai scumpă ofertă era declarată câştigătoare

Licitaţie suspectă a Primăriei Suceava, anulată de judecători. Cea mai scumpă ofertă era declarată câştigătoare

Primăria municipiului Suceava a semnat, în august, un contract de 25,8 milioane de lei cu firma Geprocon Iaşi pentru asfaltarea unor străzi din oraş. Contractul a fost semnat cu firma care a depus cea mai scumpă ofertă, deşi licitaţia era contestată în instanţă. Judecătorii Curţii de Apel au decis, ieri, anularea documentelor care au dus la semnarea contractului.

La 27 septembrie se împlinesc 100 de ani de la trecerea Styxului de către regele Carol I, monarhul care a condus cel mai mult timp România, din anul 1866, până în 1914. Nu oricum. Ci cu un devotament aparte, faţă de ţara pe care o conducea. Unul mai presus de interesele personale. Carol I având o rigoare şi o determinare, în acţiunile sale, exemplare şi pentru viitorul preşedinte al tuturor românilor, eligibil la finele acestui an.

acum 6 zile · comentarii (23)

Markus Person, creatorul jocului Minecraft, a trecut, se pare, printr-o perioadă foarte dificilă în ultimele luni, înainte de vânzarea jocului către Microsoft - din cauza presiunii pe care o presupunea conducerea unei companii de asemenea importanţă.

acum 6 zile · comentarii (0)

Pe 12 octombrie va avea loc la Bucureşti ediţia a III-a a Marşului pentru Basarabia. Ca de fiecare dată traseul va fi pe Calea Victoriei, cu plecare de pe şoş. Kiseleff, din faţa Muzeului Ţăranului Român- ora 14.00. La eveniment vor fi prezenţi şi 1000 de tineri din Republica Moldova şi care îşi vor vizita capitala pe parcursul a două zile.

acum 7 zile · comentarii (0)

Domnul prim-ministru a produs, în discursul de lansare a candidaturii sale pentru preşedinţie, la Craiova, o discriminare gravă. Pe oamenii vizitaţi în nenorocirea viiturilor, de la care se întorsese pentru a-şi lansa candidatura, i-a numit „oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor”. Adică „români adevăraţi”. Ceilalţi sunt neadevăraţi.

acum 2 luni · comentarii (17)

„Această arestare îmi va servi ca reabilitare pentru viitor”, le spunea Constantin Argetoianu agenţilor Securităţii Poporului, în noaptea de 5/6 mai 1950, în momentul în care aceştia i-au pus în vedere să se deplaseze la sediul Direcţiei Generale a Securităţii Poporului, sub pretextul că trebuie să dea nişte declaraţii.

acum 2 luni · comentarii (45)

Înconjuraţi de atât de multă violenţă, devenim neatenţi sau indiferenţi la una dintre formele sale cele mai des întâlnite: violenţa familială, considerată drept una dintre cele mai frecvente încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului în Europa acestui început de mileniu.

acum 2 luni · comentarii (3)

Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

acum 2 luni · comentarii (12)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 8 luni · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 8 luni · comentarii (142)
Postari Recente