VIDEO Bodyguard trimis în judecată după ce a ameninţat cu bătaia un cagulist pe holurile unui mall, pentru că l-a amendat, în urmă cu patru ani

VIDEO Bodyguard trimis în judecată după ce a ameninţat cu bătaia
un cagulist pe holurile unui mall, pentru că l-a amendat, în urmă cu patru ani

Bogdan Galanton a fost trimis în judecată de procurorii suceveni pentru ultraj. Agentul de pază l-a ameninţat cu bătaia pe agentul de poliţie Răzvan Bolea, în interiorul complexului comercial Iulius Mall. Galanton i-a reproşat poliţistului că l-a amendat în urmă cu patru ani, în urma unui scandal petrecut în celebrul club sucevean „Ranch”.

Monumentul Unirii din Suceava a murit înainte de a prinde viaţă. Cele patru oferte primite de Primărie au fost respinse

Monumentul Unirii
din Suceava a murit înainte de a prinde viaţă. Cele patru oferte primite de
Primărie au fost respinse

În anul centenar, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava doreau să ridice în centrul municipiului reşedinţă de judeţ un monument dedicat Marii Uniri. Cele patru oferte depuse, ce au o valoare cuprinsă între 430.000 şi 1,04 milioane de lei, nu au primit avizul din partea comisiei de specialitate. În aceste condiţii, licitaţia trebuie reluată şi este greu de crezut că Monumentul Unirii va mai putea prinde viaţă în anul centenar.

Ce conţine studiul de fezabilitate plătit înaintea construirii gropii de gunoi din vârful muntelui. Documentul, ignorat în totalitate la Consiliul Judeţean Suceava

Ce conţine studiul de fezabilitate plătit înaintea construirii gropii de gunoi din vârful muntelui. Documentul, ignorat în totalitate la Consiliul Judeţean Suceava

Studiul de fezabilitate comandat înainte de construirea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş, judeţul Suceava, a scos la iveală nenumărate probleme cu privire la amplasamentul gropii, cum ar fi distanţa faţă de prima casă locuită, distanţa faţă de un tunel feroviar, izvoarele din apropiere, distanţa faţă de o arie protejată. Problemele sesizate au fost ignorate în totalitate de Consiliul Judeţean Suceava.

Cum s-au descurcat oştenii lui Alexandru cel Bun cu teutonii: „Moldovenii îi primesc cu o ploaie de săgeţi, care culcă la pământ primul rând al Cavalerilor“

Cum s-au descurcat oştenii lui Alexandru cel Bun cu teutonii: „Moldovenii îi primesc cu o ploaie
de săgeţi, care culcă la pământ primul rând al Cavalerilor“

În anul 1410, polonezii, sprijiniţi de moldoveni şi lituanieni, au atacat Castelul Marienburg al Cavalerilor Teutoni. Asediul s-a soldat cu un eşec, însă în timpul bătăliilor care au durat mai bine de două luni, moldovenii lui Alexandru cel Bun s-au dovedit a fi foarte curajoşi şi bine pregătiţi.

„Ziua Z“, un mare fâs la Suceava: suspecţi reţinuţi şi plasaţi mai apoi sub control judiciar

„Ziua Z“, un mare fâs la Suceava: suspecţi reţinuţi şi plasaţi mai apoi sub control judiciar

Procurorii DIICOT Suceava au ridicat 16 suspecţi de proxenetism în urma amplelor percheziţii desfăşurate în toată ţara. Şapte dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au respins toate cele şapte propuneri, aplicând măsura controlului judiciar. Doi dintre suspecţi sunt deja de ani buni după gratii, fiind condamnaţi definitiv pentru tentativă de omor.

Bătălia în urma căreia Ştefan cel Mare a fost la un pas să-şi piardă tronul din cauza boierilor trădători: „Au venit nenumăraţi bei ai Moldovei şi s-au supus”

Bătălia în urma căreia Ştefan cel Mare
a fost la un pas să-şi piardă tronul din cauza boierilor trădători: „Au venit nenumăraţi bei ai Moldovei şi s-au supus”

La data de 6 martie 1486, Ştefan cel Mare a avut una dintre cele mai grele bătălii în care i-a înfruntat pe turci. Deşi a fost învins, domnitorul moldovean a reuşit să-şi păstreze tronul cu ajutorul venit din partea boierilor săi apropiaţi, după ce o altă parte a boierimii sale l-a trădat.

„Maratonul Speranţei – alungă boala” a ajuns la cea de-a treia ediţie

„Maratonul Speranţei – alungă boala” a ajuns la cea de-a
treia ediţie

Acest maraton este organizat de către Asociaţia „Freamăt de Speranţă” cu susţinerea Primăriei Câmpulung Moldovenesc şi cu implicarea şcolilor partenere care şi-au deschis porţile spre a primii copiii cu nevoi speciale din Asociaţia Freamăt de Speranţă într o competiţie sportivă al cărui motto este: „Fiecare campion a fost la un moment dat un concurent ce a refuzat să se dea bătut”.

Nemţii care au realizat studiul de fezabilitate al gropii de gunoi din vârf de munte: „Nu putem recomanda construirea şi gestionarea unui depozit central în această zonă”

Nemţii care au realizat studiul de fezabilitate al gropii de gunoi din vârf de munte: „Nu putem recomanda construirea şi gestionarea unui depozit central în această zonă”

Un consorţiu de firme care a întocmit studiul de fezabilitate al Gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş nu a recomandat construirea şi gestionarea unui depozit ecologic în zona respectiv. Autorităţile judeţene au ignorat argumentele consultantului şi au cocoţat o groapă de gunoi în vârf de munte.

Păgubiţi nemulţumiţi că oamenii legii nu au pus sechestru asigurator pe bunurile unor oameni de afaceri acuzaţi de delapidare şi fals

Păgubiţi nemulţumiţi că oamenii legii nu au pus sechestru asigurator pe bunurile unor oameni de afaceri acuzaţi de delapidare şi fals

Daniel Creţu şi Iuliana Nimigean, administratorii de la SC Duo Mat SRL Suceava, au fost reţinuţi şi ulterior plasaţi sub control judiciar într-un dosar de delapidare în valoare de 1,7 milioane de lei. În plus, cei doi sunt acuzaţi că ar fi ţepuit peste 150 de persoane. Păgubiţii acuză faptul că, deşi au depus zeci de plângeri, încă din vara anului 2017, procurorii nu au pus sechestru pe nimic, astfel că prejudiciul este foarte greu recuperat..

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 3 zile · comentarii (10)

Ion Ceban şi Andrei Năstase sunt cei doi candidaţi care pornesc în bătălia pentru Chişinău în turul II. Aparent cu şanse egale, Ion Ceban este cu puţin în faţă datorită faptului că Andrei Năstase s-ar putea să nu urnească integral electoratul unionist.

acum 3 zile · comentarii (8)

Băi, nesimţiţilor, care nu aţi fost măcar o zi în viaţa voastră moldoveni, puneti mâna şi faceţi autostrada aia odată! Băi, nu uitaţi că habar nu avea România ce e aia diaspora când noi umblam cu bocceaua în spinare prin toată ţara. Asta, deşi ne-aţi gâtuit cu podul de la Mărăcineni. O sa vă stea în gât podul ăla, la toţi. Băi, nesimţiţilor, puneţi mâna şi faceţi autostrada până la Iaşi!

acum 3 zile · comentarii (112)

Revăd la o distanţă de aproape trei ani spectacolul cu piesa „Un mort se întoarce la iubita sa’’, producţie a două Teatre din Ljubliana.Teatrul Prešeren şi Teatrul Municipal Ptuj .Prima vizionare s-a produs la finele lunii august a anului 2015,cu ocazia Festivalului NETA, organizat la Bucureşti de Teatrul Naţional şi de directorul acestuia, actorul Ion Caramitru.

acum 3 zile · comentarii (0)

Un sistem politic în care adversarii se pot suspenda şi aresta unii pe alţii, unde ameninţarea cu suspendările şi cu puşcăria a devenit cotidiană, nu mai e o democraţie. Soluţia e exact ce lipseşte acum: mai mult dialog şi cooperare, nu mai multe ameninţări şi plîngeri şi insulte cu penali şi trădători. Sunteţi iresposabili de tot?

acum 3 zile · comentarii (2)

În data de 15 mai 2018 a avut loc în Senat, dezbaterea amendamentelor pe legea gazelor, ocazie cu care s-a propus eliminarea Ministerului Energiei ca instituţie care exercita calitatea de concedent pentru serviciul public de distribuţie a gazelor naturale şi numirea în calitate de autoritate concedentă a autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ teritoriale, asocieri ale acestora sau a Consiliului Judeţean.

acum 3 zile · comentarii (1)

Comisarul european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska, a criticat statele europene, printre care şi România, care n-au impus obligativitatea de a retrage de pe piaţă automobilele poluante implicate în scandalul Dieselgate. Viitorul Uniunii Europene este unul al economiei verzi, unde serviciile oferite de companii mari, precum Uber sau Airbnb, vor înlocui, treptat, afacerile clasice.

acum 3 zile · comentarii (3)

Am trăit să vedem şi naţionalizarea salariilor.  Într-un document numit „Programul legislativ al Guvernului pe 2018” se regăseşte  ca prioritate legislativă un proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II ).

acum 3 zile · comentarii (15)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 3 zile · comentarii (3)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 4 luni · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)
Postari Recente