Un plutonier adjunct, care a primit mită de la şase persoane ce se visau soldaţi în Armata Română, a fost reţinut de DNA 0

Plutonierul adjunct Marius Smadici de la Unitatea Militară 02541 Câmpulung Moldovenesc a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a primit mită între 500 şi 1.600 de euro de la şase persoane ce vroiau să se angajeze în armată. Inculpatul le-a oferit candidaţilor variantele cu testele psihologice, cu o zi înainte de examen.

Un plutonier adjunct, care a primit mită de la şase persoane ce se visau soldaţi în Armata Română, a fost reţinut de DNA Vezi comentarii 0

CJ Suceava riscă să piardă aproape 3,2 milioane de euro după ce a transferat o clădire în proprietatea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava

CJ Suceava riscă să piardă aproape 3,2 milioane de euro după ce a transferat
o clădire în proprietatea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a semnalat faptul că există o problemă în ceea ce priveşte la schimbarea destinaţiei Centrului Economic Bucovina (CEB) în terminal internaţional pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că în cazul în care va fi schimbată destinaţia CEB, CJ Suceava va trebui să înapoieze Uniunii Europene suma de 3,13 milioane de euro.

Groapa de gunoi construită în vârf de munte, realizată în proporţie de 99,7%, nu poate fi dată spre folosinţă

Groapa de gunoi construită în vârf de munte, realizată în
proporţie de 99,7%, nu poate fi dată spre folosinţă

Deşi localnicii din comuna Pojorâta sunt împotriva gropii de gunoi construite în vârf de munte, autorităţile au găsit o soluţie prin care aceasta poate fi dată spre folosinţă. Consiliul Local Pojorâta a decis să reia procedura de adoptare a unei hotărâri pentru transferul terenului necesar depozitului ecologic care se construieşte pe raza comunei.

Povestea primei medalii olimpice obţinute de România şi destinul tragic al primului român ajuns campion olimpic

Povestea primei
medalii olimpice obţinute de România şi destinul tragic al primului român ajuns campion olimpic

România a participat prima dată la Jocurile Olimpice în anul 1900. Începând cu anul 1924 şi până în prezent, ţara noastră a participat la aproape toate ediţiile Jocurilor Olimpice, în afara celor de la Los Angeles (1932) şi Londra (1948). La Olimpiada de la Los Angeles din 1984, România a fost singura ţară comunistă care nu a luat parte la boicotul organizat de Uniunea Sovietică.

Cum a cedat autoritatea publică în faţa Bisericii. Răspuns pentru preotul care vede satanism în rock: „Vă asigurăm de o triere atentă în viitor a trupelor“

Cum a cedat autoritatea publică în faţa Bisericii. Răspuns pentru preotul care vede satanism în rock: „Vă
asigurăm de o triere atentă în viitor a trupelor“

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava, prin managerul Centrului Cultural Bucovina, au transmis un răspuns oficial cu privire la memoriul adresat de preşedintele Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, preotul Justinian Remus Cojocar, care viza prezenţa trupei Dark Funeral la festivalul Bucovina Rock Castle.

15 persoane au fost trimise în judecată după ce un bărbat a fost omorât în timpul unei partide ilegale de vânătoare. Victima a fost confundată cu un mistreţ

15 persoane au fost trimise în judecată
după ce un bărbat a fost omorât în timpul unei partide ilegale de
vânătoare. Victima a fost confundată cu un mistreţ

La începutul anului 2015, un sucevean de 54 de ani a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare organizate la Poiana Negri. Vânătorul care a tras glonţul fatidic şi alte 14 persoane care au luat parte la partida ilegală de vânătoare au fost trimişi în judecată de procurorii suceveni.

Cum se desfăşurau bătăliile purtate de domnitorii români: de ce ţăranii aveau un rol foarte important în apărarea ţării

Cum se desfăşurau bătăliile
purtate de domnitorii români: de ce ţăranii aveau un rol foarte important în
apărarea ţării

Sistemul militar românesc din perioada medievală era compus din două elemente distincte: oastea cea mare şi oastea cea mică. Oastea cea mare era formată din toţi bărbaţii din ţară, ce puteau folosi arme, în principal din ţărani liberi. Domnitorii ţărilor române, nu de puţine ori, au adunat ostaşi din sate, reuşind cu ajutorul acestora să-i biruiască pe cotropitori.

Declaraţia ministrului de externe turc, Anadolou Cavusoglu, a deschis o nouă etapă - până acum doar intuită, dar niciodată confirmată formal - în relaţia dintre ţara sa şi Rusia, dezvoltare de altfel absolut logică după ce cele două ţări anunţaseră începerea cooperării întărite în domeniul politic, militar şi schimbului de informaţii.

acum 7 zile · comentarii (25)

Economia Rusiei îşi continuă şi în 2016 trendul descendent. În conformitate cu datele agenţiei ruse de statistică Rosstat, produsul intern brut a scăzut cu 0,6% în semestrul II al anului curent, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În semestrul I, scăderea PIB a constituit 1,2%. După prognozele Băncii Centrale a Rusiei, scăderea PIB va încetini până la minus 0,3-0,7% în acest an, de la anul prognozându-se o uşoară creştere.

acum 7 zile · comentarii (8)

Să începem prin a recapitula, pe scurt, principalele fapte. Sâmbătă, 13 august, aşadar acum o săptămână, echipa alcătuită din Horia Tecău şi Florin Mergea a pierdut finala de dublu de la Jocurile Olimpice de la Rio. Adversari nu le-a fost chiar oricine. Cei doi au trebuit să înfrunte un duo formidabil, format din Rafael Nadal şi Marc Lopez.

acum 7 zile · comentarii (2)

Poate n-ar trebui să ne preocupe declaraţiile unui cetăţean oarecare, Victor Ponta, care, în lipsă de alte ocupaţii si având timp suficient la dispoziţie, scrie toată ziua pe facebook sau îşi dă cu părerea pe la tv-urile care-l mai bagă în seamă. Totuşi, un fost premier şi fost candidat la preşedinţie, cu visele la un nou mandat de premier, merită atenţie.

acum 7 zile · comentarii (48)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 1 an · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)
Postari Recente