Caznele bisericii unde erau înscăunaţi domnii Moldovei: transformată în grajd şi depozit de marfă, salvată de la demolare de o răscoală a sucevenilor

Caznele bisericii unde erau înscăunaţi domnii Moldovei: transformată în grajd şi depozit de marfă, salvată de la demolare de o răscoală a sucevenilor

Locul unde erau miruiţi voievozii Moldovei şi unde este înmormântată pria soţie a lui Ştefan cel Mare, Biserica Mirăuţi a fost la un pas să fie demolată de austrieci, dar a fost salvată de o răzmeriţă a sucevenilor. Folosită ca grajd sau ca depozit de marfă, biserica a fost, în cele din urmă, restaurată.

Câţi bani a cheltuit Universitatea "Ştefan cel Mare” din Suceava cu decerarea titlului Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova? | klaus iohannis

Câţi bani a cheltuit Universitatea

Pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Timofti, Universitatea "Ştefan cel Mare” din Suceava a cheltuit suma de 7.986 de lei pentru cazare şi 13.696 de lei cheltuieli de protocol şi organizarea propriu – zisă a evenimentului, respectiv broşuri, însemne Doctor Honoris Causa, ecusoane, gustări, apă, cafele, aranjamente florale şi drapele.

Dorel a săpat două cratere pe o stradă din Suceava în disperarea sa de a găsi o conductă inexistentă

Dorel a săpat două cratere pe o
stradă din Suceava în disperarea sa de a găsi o conductă inexistentă

Săpatul unor gropi de trei metri şi jumătate adâncime, înguste dar lungi de mai mulţi metri, în căutarea unei conducte inexistente, a speriat locuitorii unor străzi din cartierul sucevean Iţcani. Deşi li s-a spus constructorilor că ceea ce caută - vechea conductă ce trebuia înlocuită se afla doar la doi metri în lateral, cu ieşire la  un al doilea canal vizibil, şantieriştii au continuat să sape în van conform “planului”.

Acţiunea a început în forţă. Cu dublul obiectiv asumat: anihilarea bazelor şi aglomerările de forţe ale Statului Islamic şi ale kurzilor din PKK. Dar cu cine trebuie să se confrunte în teren Turcia, care posedă una dintre cele mai mari şi mai bine echipate armate din NATO?

acum 6 zile · comentarii (72)

Adunarea Românilor din Bucovina a cerut autonomia nordului Bucovinei în cadrul Ucrainei din cauza lipsei de drepturi lingvistice şi educaţionale. Totul s-a întâmplat luni, la o adunare a reprezentanţilor din toate zonele populate de români. Nimic surprinzător până aici, dacă totul nu ar fi decât un mare fals al propagandei ruseşti.

acum 6 zile · comentarii (29)

Aţi căzut vreodată pe stradă în plină zi, piciorul a alunecat într-o crevasă din asfalt sau s-a ciocnit cu o circumnvoluţiune care nu avea ce să caute acolo? V-aţi prăbuşit cât sunteţi de mare, om cu deplin control asupra mişcărilor dvs, lat cu faţa spre asfalt, în praf sau noroi? Aţi încercat apoi sentimentul de ruşine, speranţa că de fapt nimeni nu v-a văzut şi că îndepărtând urmele de praf sau noroi curăţaţi acest accident?

acum 6 zile · comentarii (18)

Multe dintre lecţiile tactice deprinse de NATO în Afganistan pot fi folosite în Ucraina sau împotriva ISIS. Alianţa poate juca un rol şi în Mediterana în oprirea valurilor de refugiaţi care se îndreaptă spre Europa. Iată câteva dintre sfaturile amiralului James Stavridis, decanul de la Fletcher School, fostul SACEUR responsabil de coordonarea tuturor operaţiunilor militare ale NATO.

acum 6 zile · comentarii (3)

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat luni seara decretul prin care Valeriu Streleţ a fost desemnat în funcţia de prim-ministru. Candidatura acestuia a fost înaintată de PLDM şi acceptată de ceilalţi doi parteneri de alianţă. Astfel, „visul unei nopţi de vară”, în care Maia Sandu apărea ca o „Ioana d’Arc a Moldovei”, s-a spulberat.

acum 6 zile · comentarii (5)

Cu câteva zile în urmă, Eugen Teodorovici a avut o criză de sinceritate: “ Cam 20 la sută din actuala administraţie publică este ineficientă în posturile pe care le ocupă, a declarat ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, la Digi24. „Dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceştia trebuie să plece din administraţie".

acum 6 zile · comentarii (29)

Neplăcut la auz, dar acesta este mesajul extremelor (dreapta şi stânga) care se pregătesc pentru marile bătălii electorale din perioada imediat următoare. Reînvie toţi demonii, mizeriile, urile şi intoleranţele trecutului, ambalate într-o ofertă de tip populist, xenofob, adesea antisemit, bizuindu-se pe memoria scurtă a votanţilor şi, mai ales, pe eterna „nevoie de schimbare“,

acum 6 zile · comentarii (43)

Mă întreb de câteva zile încoace, dacă există vreun argument în favoarea numirii  în funcţia de consul general in Germania a unui deputat de rândul 2 sau 3, dar foarte vocal, unul însă fără activitate parlamentară demnă de menţionat, votat în Girugiu şi Constanţa. Iar mai înainte să găsesc unul pro-Mădălin Voicu, am găsit zeci de argumente contra acestei numiri. Doar câteva dintre ele...

acum 6 zile · comentarii (21)

Acest text nu e o (nouă) analiză a „cazului violatorilor din Vaslui”. Sunt câteva gânduri despre lucruri care se petrec în societatea românească în ultimii 25 de ani, lucruri pe care „cazul din Vaslui” le-a pus foarte bine în evidenţă. Este un punct de plecare pentru reflecţii „la rece”, pentru cei care sunt dispuşi să vadă lucrurile cu calm.

acum 6 zile · comentarii (11)

Violenţa sexuală reprezintă faţeta probabil cea mai respingătoare a relaţiilor antagoniste dintre oameni. În condiţii de conflict intergrupal, când lucrurile degenerează în ciocniri directe şi în invazie pe teritoriul străin, femeile şi copiii devin victimele neputincioase şi trofeele cele mai râvnite ale războinicilor.

acum 7 zile · comentarii (3)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 4 luni · comentarii (156)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 7 luni · comentarii (16)
Postari Recente