Casa de Cultură din centrul Sucevei, ce a ajuns într-o stare jalnică, ar putea fi reabilitată de Primărie

Casa de Cultură din
centrul Sucevei, ce a ajuns într-o stare jalnică, ar putea fi reabilitată de
Primărie

Casa de Cultură din Suceava ar putea fi reabilitată printr-un parteneriat încheiat între Primăria Suceava şi asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România. ANCCSR a transmis Primăriei Suceava un document care propune administraţiei locale un parteneriat, prin intermediul căruia municipalitatea ar putea face lucrări de reparaţie şi de investiţii la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Fotografia excepţională a unui sucevean a ajuns printre favoritele editorilor concursului National Geographic Travel Photographer of the Year

Fotografia excepţională
a unui sucevean a ajuns printre favoritele editorilor concursului National
Geographic Travel Photographer of the Year

Cadrul selecţionat de editorii National Geographic este o fotografie realizată de fotograful Cătălin Urdoi, pe vreme când locuia în Italia. Civita di Bagnoregio - „oraşul care moare” din cauza eroziunilor la care este supus, a reprezentat o provocare pentru fotograful sucevean, care a reuşit să facă o poză extrem de deosebită.

Ministrul Sănătăţii, despre maternitatea „alimentată“ cu incubatoare cu tractorul pentru gunoi: „Presa are nevoie de ştiri“

Ministrul Sănătăţii, despre maternitatea „alimentată“ cu incubatoare cu tractorul pentru gunoi: „Presa are nevoie de ştiri“

Maternitatea din Fălticeni, secţia la care incubatoarele au fost aduse cu tractorul de la Salubritate, a fost inaugurată vineri, 19 mai, dar reprezentanţii DSP nu şi-au dat acceptul să devină funcţională. Aceştia au recoltat probe din interiorul secţiei şi spun că, până când nu vor primi rezultatele analizelor de laborator, nu vor putea să ofere autorizaţia de funcţionare.

Un centru de bătrâni ce funcţiona clandestin a fost descoperit de poliţiştii suceveni

Un centru de bătrâni ce funcţiona clandestin a fost descoperit de
poliţiştii suceveni

Poliţiştii suceveni au făcut o percheziţii la locuinţa familiei Casian din comuna Sadova, ocazie cu care au descoperit un centru de bătrâni ce funcţiona ilegal. Acolo erau îngrijiţi nu mai puţin de 16 bătrâni cu vârste cuprinse între 75 şi 101 ani, şase dintre aceştia fiind imobilizaţi la pat. Pentru cazare şi mâncare, bătrânii plăteau lunar sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 de lei.

Incubatoare pentru bebeluşi mutate cu tractorul de la Salubritate. Directorul spitalului: „Remorca a fost dezinfectată“

Incubatoare
pentru bebeluşi mutate cu tractorul de la
Salubritate. Directorul spitalului: „Remorca a fost dezinfectată“

În pregătirea pentru inaugurarea noii maternităţi de la Fălticeni, la care şi-a anunţat participarea ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, nu s-a mai ţinut cont de reguli şi protocoale. Astfel, tractorul de la Salubritate a fost folosit pentru a muta incubatoarele de la vechea maternitate la cea nouă. Managerul unităţii spitaliceşti a explicat că remorca a fost în prealabil dezinfectată.

Astăzi, înaintea momentului întâlnirii oficiale cu prim-ministrul Benjamin Netanayahu, Donald Trump va efectua un gest simbolic de mare rezonanţă şi cu o semnificaţie cu totul deosebită: va fi primul preşedinte american în funcţie care se va duce la Zidul Plângerii, locul sacru de rugăciune pentru evrei şi care este situat în zona de est a Ierusalimului, ocupată şi mai apoi anexată de Israel.

acum 4 zile · comentarii (40)

Îi invidiez pe bătrînii care se simt din ce în ce mai înţelepţi, care se pot lăuda cu ”experienţa” lor de viaţă şi sunt trataţi în consecinţă de generaţiile mai tinere. Eu unul sunt tot mai nedumerit, ca să nu zic de-a dreptul perplex. Şi sunt din ce în ce mai stingherit cînd mi se cer ”sfaturi”, ”soluţii”, ”învăţături” competente.

acum 4 zile · comentarii (197)

S-a întâmplat şi anul acesta celebrul eveniment „Noaptea Muzeelor”. Ce-i drept, mai promovată a fost mişcarea de protest a muzeografilor care a precedat pomana culturală, pentru că vremea ploioasă nu i-a mai scos pe români din case ca în alte dăţi, dar nici de această dată nu au lipsit cozile la care oamenii au aşteptat ore în şir.

acum 4 zile · comentarii (16)

Vă spuneam, în articolul de ieri, care putea să fie obiectivul specific, cel puţin în prima etapă, al noii alianţe politico-militare pe care Donald Trump a anunţat-o cu atâta pompă la Riad: concentrarea forţelor necesare pentru a permite lupta eficientă împotriva ameninţării iraniene.

acum 4 zile · comentarii (64)

Principala temă de dezbatere, de controverse şi de talk- showuri a săptămânii ce se încheie astăzi a fost aceea a destinului arhivei SIPA. Un serviciu secret înfiinţat în timpul guvernării lui Adrian Năstase, pe când la Ministerul Justiţiei legea, năzbâtiile, nedreptăţile şi abuzurile le făcea dezagreabila doamnă Rodica Stănoiu. Aşa după o dictau interesele politice ale vremii, ale PSD şi după cum i-o cereau corifeii acestuia.

acum 5 zile · comentarii (7)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)