Sucevean suspect de Ebola după o vizită în Sierra Leone, ţara unde virusul face ravagii 0

Un bărbat din comuna Baia care s-a întors săptămâna trecută din statul african Sierra Leone este monitorizat de autorităţile sanitare privind o posibilă infectare cu virusul Ebola. Cu 3.700 de cazuri confirmate, Sierra Leone se află pe primul loc în lume după numărul de îmbolnăviri. Până acum, în Sierra Leone au fost înregistrate o treime dintre decesele provocate de Ebola în întreaga lume.

Sucevean suspect de Ebola după o vizită în Sierra Leone, ţara unde virusul face ravagii Vezi comentarii 0

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Suceava | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Suceava

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Judeţean (BEJ) Suceava, în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Retrocedarea pădurilor, subiectul care care l-a împrietenit sau învrăjbit pe ÎPS Pimen cu Năstase, Ponta şi Flutur | adrian nastase

Retrocedarea pădurilor, subiectul care care l-a împrietenit sau învrăjbit pe ÎPS Pimen cu Năstase, Ponta şi Flutur

Singurul lucru pe care l-a urmărit ÎPS Pimen în relaţiile cu politicienii a fost suprafaţa de 166.000 de hectare de pădure pe care de o revendică din anii '90 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Prieten cu Năstase, Flutur sau Ponta când avea promisiuni de retrocedare, ÎPS Pimen i-a criticat apoi foarte dur când a Arhiepiscopia a rămas tot fără păduri.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 13 zile · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 13 zile · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 13 zile · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 14 zile · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 14 zile · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 14 zile · comentarii (0)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 9 luni · comentarii (22)
Postari Recente