Doi elevi de la un liceu din Suceava au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice. Aceştia au vrut să sărbătorească faptul că au trecut cu bine de simularea de la BAC

Doi elevi de la un liceu din Suceava au ajuns la spital după
ce au consumat etnobotanice. Aceştia au vrut să sărbătorească faptul că au
trecut cu bine de simularea de la BAC

Doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava au ajuns la spital după ce au fumat etnobotanice, într-un parc din cartierul sucevean George Enescu. Un tânăr de 18 ani, elev în clasa a XII-a, a vrut să sărbătorească pentru că a trecut cu bine simularea examenului de Bacalaureat, aşa că a scos o ţigară şi a fumat-o cu un coleg.

Prefectul judeţului Suceava a scăpat de control judiciar

Prefectul judeţului Suceava a
scăpat de control judiciar

Curtea de Apel Suceava a admis contestaţia prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu şi i-a ridicat acestuia controlul judiciar instituit împotriva sa de Tribunalul Suceava. În sarcina prefectului Sucevei, judecătorii au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu şi o infracţiune de uzurpare a funcţiei.

Peste 250 de copii dintr-o localitate din Suceava nu au unde să meargă la grădiniţă, iar alţi 314 se chinuie într-o şcoală care stă să cadă peste ei

Peste 250 de copii dintr-o localitate din Suceava nu au unde să
meargă la grădiniţă, iar alţi 314 se chinuie într-o şcoală care stă să cadă peste ei

Şcoala din localitatea Mironu, judeţul Suceava, este într-o stare deplorabilă, iar autorităţile se bat cap în cap, aruncând mereu vina pentru acest dezastru în curtea altuia. La puţin timp de la începerea construcţiei noii şcoli din Mironu, firma S.C. Branpis S.R.L. care a câştigat licitaţia, a intrat în insolvenţă şi a dat faliment, iar în 2014 a solicitat rezilierea contractului blocând şi această construcţie.

Criminali în serie, tată şi fiu, săltaţi pentru trafic de persoane, după ce au ieşit din puşcărie: forţau tinere să cerşească pentru ei

Criminali în serie, tată şi fiu, săltaţi pentru trafic de persoane, după ce au ieşit
din puşcărie: forţau tinere să cerşească pentru ei

Gheorghe Lazăr, de 76 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, şi fiul său de 31 de ani au fost arestaţi preventiv după ce împreună cu alţi membri din familia Lazăr au obligat şapte tinere să cerşească pentru ei. Lazăr şi fiul său nu sunt străini de închisoare, ei petrecând aproape 10 ani după gratii, după ce au omorât două tinere la începutul anilor 2000.

Ţăranii dintr-o comună suceveană nu au vrut nici în ruptul capului să dărâme o fântână veche de 100 de ani, din mijlocul unui drum abia asfaltat pe banii UE

Ţăranii dintr-o comună suceveană nu au vrut nici în ruptul capului să dărâme o fântână veche de 100 de ani, din mijlocul unui drum abia asfaltat pe banii UE

Pe o uliţă din comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava, în mijlocul unui drum betonat cu bani europeni, stă falnică o fântână. Primarul din localitate a precizat că fântâna a reuşit să supraveţuiască până şi proiectului european, deoarece este mai uşor să astupi o fântână decât să sapi una nouă.

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

luna trecuta · comentarii (2)

Încă de la apariţia lucrării Spiritul Legilor a lui Montesquieu, în 1746, care a consacrat teoria separaţiei puterilor în stat, baza constituţiilor moderne, parlamentele au jucat un rol decisiv în viaţa statelor naţionale. Fiind, în multe locuri (statele democratice, mai ales), cea mai importantă dintre cele trei puteri, parlamentul este principalul organ de reprezentare al cetăţenilor la conducerea statului.

luna trecuta · comentarii (0)

În articolul său „Încotro”, bloggerul Petre Abrudan consideră că minoritarii sunt discriminaţi prin însuşi învăţământul în limba maternă, care nu îi pregăteşte pentru bacalaureat şi integrarea în societate. Soluţia sa? Desfiinţarea învăţământului în limba maternă, cu excepţia unor ore de limbă şi cultură de care pot beneficia şi elevii majoritari. Mai jos, ideile lui Abrudan primesc o replică de la Daniel Plăiaşu, redactor MaghiaRomânia.

luna trecuta · comentarii (60)

Titlul acestui articol mi-a fost inspirat de către Serge Moscovici, recunoscut psiholog social. În acelaşi timp, o sursă importantă de inspiraţie este reprezentată şi de către realitatea noastră, de ieri şi de azi. S-a scris mult despre iubire. S-a scris mult despre gelozie. Se scrie mult şi despre gelozie, ca semn al iubirii sau ca semn al îndrăgostirii.

luna trecuta · comentarii (0)

Om de teatru multilateral, Robert Cohen este deopotrivă dramaturg, eseist, critic, dramaturg, dar şi profesor de actorie. În România este cunoscut ca scriitor de literatură dramatică, dar şi ca eseist sau, mai corect spus, în calitate de creator a unei metode proprii de însuşire a artei actorului, metodă nu foarte apropiată de metoda tradiţională a lui Stanislavski.

luna trecuta · comentarii (2)

Spectrul unei noi mari crize globale revine. Citiţi cu atenţie acest raport 2015 al Organizaţiei Internaţionale a Muncii dat publicităţii ieri şi veţi înţelege că această afirmaţie acoperă un adevăr dureros dar şi un avertisment de care decidenţii politici ar trebui să ţină seama.

luna trecuta · comentarii (0)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 luni · comentarii (16)
Postari Recente