O reţea de falsificatori de carduri bancare a fost destructurată de DIICOT Suceava. Membrii grupării retrăgeau bani din Filipine sau Coreea de Sud

O reţea de falsificatori de carduri bancare a fost destructurată de DIICOT Suceava. Membrii grupării retrăgeau bani din Filipine sau Coreea de Sud

Procurarea dispozitivelor de skimming şi coordonarea activităţilor infracţionale aveau loc pe teritoriul României, montarea skimmerelor în scopul copierii datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare avea loc în străinătate, în ţări precum Olanda şi Norvegia, iar retragerile frauduloase de numerar aveau loc în ţări precum Filipine şi Coreea de Sud.

Traficanţii de droguri care alimentau cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava şi-au aflat pedepsele

Traficanţii de
droguri care alimentau cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava
şi-au aflat pedepsele

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ilie Popovici, capul reţelei, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Alţi şase inculpaţi s-au ales cu pedepse cuprinse între doi ani şi patru ani şi şase luni de închisoare, în timp ce alţi trei indivizi au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru că au pus bazele unei grupări care aproviziona cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava.

Consecinţele interzicerii vânătorii de lupi şi urşi în pădurile Bucovinei. Căprioare, cerbi şi mistreţi, răpuşi în masă de prădători

Consecinţele interzicerii vânătorii de lupi şi urşi în pădurile Bucovinei. Căprioare, cerbi şi
mistreţi, răpuşi în masă de prădători

În doar trei luni, lupi au omorât în pădurile Bucovinei 29 de ciute, cinci cerbi şi şase căprioare. Urşii din pădurile Bucovinei au vânat doi mistreţi. Cifrele, consemnate la Biroul Vânătoare al Direcţiei Silvice Suceava, au fost raportate inclusiv la Agenţia Judeţeană de Protecţie a Mediului, care a întocmit o petiţie în acest sens ce a fost trimisă la Ministerul Mediului.

Elanul justiţiar al lui ÎPS Pimen, domolit la Curtea Constituţională. Cum au respins magistraţii 14 dintre cele 84 de contestaţii primite pachet de la Suceava

Elanul justiţiar al lui ÎPS Pimen, domolit la Curtea Constituţională. Cum au respins magistraţii 14 dintre cele 84 de contestaţii primite pachet de la Suceava

La Curtea Constituţională se judecă 84 de excepţii de neconstituţionalitate înaintate de FBORB şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin reprezentantul lor ÎPS Pimen, în dosarul privind retrocedarea a 166.000 de hectare din pădurile Bucovinei. 14 astfel de cauze au fost respinse deja de magistraţii de la Curtea Constituţională.

Expediţia lui Alexandru cel Mare în zona unde azi e judeţul Teleorman. Răscoala înăbuşită de regele macedonean după moartea tatălui său

Expediţia lui
Alexandru cel Mare în zona unde azi e judeţul Teleorman. Răscoala înăbuşită de regele macedonean după moartea tatălui său

În anul 335 î.Hr., Alexandru cel Mare a organizat o expediţie împotriva tribalilor, un neam tracic de la nord de Balcani, bătălia decisivă având loc în zona localităţii Zimnicea de astăzi. Tribalii au fost înfrânţi de regele Macedoniei, acesta continuându-şi expediţia împotriva altor neamuri tracice din Peninsula Balcanică.

Contrabandiştii de ţigări din inima Sucevei au fost trimişi în judecată. Mii de pachete de ţigări de contrabandă vândute în Piaţa Centrală

Contrabandiştii de ţigări
din inima Sucevei au fost trimişi în judecată. Mii de pachete de ţigări de
contrabandă vândute în Piaţa Centrală

Indivizii au fost trimişi în judecată pentru contrabandă în dosarul care îi vizează pe indivizii ce vindeau ţigări şi alcool de contrabandă în Piaţa Mare din Suceava. La percheziţiile făcute asupra lor au fost găsite mii de pachete de ţigări de contrabandă şi sute de litri de alcool şi băuturi alcoolice de contrabandă. Procurorii au pus sechestru pe mai multe proprietăţi ale inculpaţilor din dosar.

Ziua în care romii au devenit liberi în Moldova: domnitorul Sturdza le-a oferit aceleaşi drepturi ca şi moldovenilor

Ziua în care romii au
devenit liberi în Moldova: domnitorul Sturdza le-a oferit aceleaşi drepturi ca şi moldovenilor

După ce la începutul anului 1844 domnitorul moldovean Mihail Sturdza a adoptat legea prin care romii deveneau liberi, iar dările de la romii liberi aveau să fie folosite la răscumpărarea robilor scoşi la vânzare de particulari, la data de 14 februarie 1844 în Moldova s-a votat libertatea romilor, care au dobândit aceleaşi drepturi cu locuitorii ţării.

Un filosof, proprietar al unei afaceri de zeci de milioane de euro şi şofer capabil al unui bolid de zeci de mii de euro, deplânge faptul că unii dintre concetăţenii săi au dantura stricată. El este reprezentativ pentru un tip de „trădare a intelectualilor”, de care suferă România contemporană. Intelectualii de la noi nu sunt preocupaţi de faptul că sistemul medical nu asigură cetăţenilor servicii medicale, ci de faptul că oamenii sunt ştirbi.

acum 21 ore · comentarii (57)

Aţi făcut câteva greşeli în ultima lună, erori care v-au costat destul de mult, chiar şi în ochii propriului electorat. Poate că nu vă daţi seama, dar Piaţa a însemnat mai mult decât o reacţie târzie la victoria PSD în alegerile parlamentare şi în mod cert a fost mai de amploare decât ar fi putut, vreodată, organiza agenturile străine.

acum 22 ore · comentarii (17)

Nu există justiţie perfectă. Nu există sfinţi pe pământ, nici măcar în justiţie. Justiţia nu este matematică. Dar nu ne putem lipsi de aceste instituţii de importanţă maximă în funcţionarea statului de drept. Este drept că în justiţie se decid destine umane, cariere profesionale, vieţi omeneşti. De aici sensibilitatea extremă a publicului în faţa erorilor din justiţie.

O fotografie făcută la proteste devine virală şi este comparată cu poza unei deputate, o doamnă acuzată în mass-media de incompetenţă şi nepotism. O colegă deputată, din opoziţie, scrie că nu este normală o asemenea comparaţie, pentru că este sexistă. Eu sunt de acord, dar încep să mă uit peste activitatea parlamentară a tuturor. SURPRIZĂ!

acum 2 zile · comentarii (16)

Toată viaţa mea am avut probleme cu dinţii. Crescând în condiţii precare, nu am avut nici educaţia să mă spăl pe dinţi, nici banii să ne permitem stomatologi, nici disciplina necesară pentru a avea grijă de dinţi. Când eşti pe străzi, din casă în casă, cu sacii de haine după tine, altele sunt priorităţile. Eram în Iaşul anilor 90, iar sărăcia era mult prea palpabilă.

acum 2 zile · comentarii (27)

A fost Valentine's Day. Ieri, a fost şi Dragobete. În ritmul nebun în care trăim, am uitat să mai zâmbim, să îi mai sunăm pe prietenii vechi, nu mai apucăm să ne vedem unii cu alţii. Despre vechile iubiri ne mai amintim? Puţin. Cele actuale credem că ni se cuvin şi că, oricum, ne aparţin. Dar, până la urmă, ce e iubirea?

acum 2 zile · comentarii (43)

Actualul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, cade şi el în păcatul predecesorilor săi. Are impresia că se pot rezolva problemele din educaţie printr-o nouă lege. Cu viteza cu care se succed miniştrii la cârma Educaţiei, nici actualul ministru nu-şi va finaliza „opera”, care să-l propulseze în instoria învăţământului românesc.

acum 2 zile · comentarii (2)

Dacă evaluez CARACTERUL cu note de la 0 la 10 şi COMPETENŢA tot aşa, constat că 0 x 10 = 0, 10 x 0 = 0, dar şi că 10 x 10 = 100. Admit că nu putem fi doar „un pic integri”, dar, de la 1 x 1 = 1 la 10 x 10 = 100, putem accepta că tocmai am definit o scală rezonabilă pe Calea Învăţării despre cum să fim profesori adevăraţi. Şi, ca să luăm nota 100, ce-ar fi să începem, de pildă,... iată cum! :-)

acum 3 zile · comentarii (0)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)
Postari Recente