Este permisă parcarea pe trotuar sau nu? Ce spune Codul Rutier şi ce se întâmplă de fapt în realitate

Este permisă parcarea pe trotuar sau nu? Ce spune Codul
Rutier şi ce se întâmplă de fapt în realitate

Deşi unii şoferi consideră că parcarea pe trotuar este permisă dacă este lăsat liber un metru pentru pietoni, Codul Rutier îi contrazice. Legea spune că este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, acest lucru fiind permis doar când în zonă există marcaje şi indicatoare care oferă dreptul conducătorilor auto de a-şi parca autoturismele pe trotuar.

Preşedintele Baroului Bota şi alţi opt inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru 3.244 de infracţiuni. Cei nouă ar fi exercitat ilegal meseria de avocat

Preşedintele Baroului Bota şi alţi opt inculpaţi au fost trimişi în
judecată pentru 3.244 de infracţiuni. Cei nouă ar fi exercitat
ilegal meseria de avocat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus trimiterea în judecată a nouă persoane în dosarul în care sunt cercetaţi membrii Baroului Bota. Pompiliu Bota este acuzat că a înfiinţat un barou de avocaţi, copie a baroului tradiţional, prin intermediul căruia mai multe persoane au exercitat ilegal meseria de avocat. Cei nouă inculpaţi trimişi în judecată sunt acuzaţi de comiterea a 3.244 de infracţiuni.

Un fost poliţist de frontieră a stat ascuns cinci ani în podul casei, pentru a nu ajunge la puşcărie

Un fost poliţist
de frontieră a stat ascuns cinci ani în podul casei, pentru a nu ajunge la
puşcărie

Fostul poliţist de frontieră Marian Iaholnic – Coslac, care era dat în urmărire internaţională din luna martie 2009, a fost găsit de poliţişti chiar în podul casei sale din Siret. Iaholnic – Coslac a fost pus pe lista „most wanted“ a infractorilor români, după ce Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru luare de mită şi complicitate la contrabandă.

Un primar din Suceava a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat nora la primărie

Un primar din Suceava a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat nora la primărie

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe primarul comunei sucevene Ipoteşti la patru luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Dumitru Corjuc este acuzat că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar, a semnat dispoziţiile prin care nora sa a fost numită în funcţia de consilier juridic, iar ulterior în cea de secretar al comunei Ipoteşti.

Cum să arunci 10 milioane de euro: pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, abandonată de autorităţi, se deteriorează de la an la an

Cum să arunci 10 milioane de euro: pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, abandonată de autorităţi, se
deteriorează de la an la an

În prezent, pe masivul Rarău ar trebui să găsim o pârtie de 4.200 de metri, o telegondolă şi o instalaţie de zăpadă artificială, însă după ce au fost cheltuite 10 milioane de euro, lucrările de la pârtie au fost abandonate. Pentru finalizarea investiţiei ar mai fi nevoie de circa 3 milioane de euro, însă din 2013 nu s-a mai făcut nimic la pârtia de schi, aceasta intrând în conservare din cauza lipsei de finanţare.

Lista scriitoriilor români închişi după gratii pentru că „au uneltit împotriva regimului comunist“

Lista scriitoriilor români închişi după gratii pentru că „au uneltit împotriva regimului
comunist“

Mai mulţi scriitori au intrat în descursul timpului în confict cu autorităţile şi au ajuns să fie arestaţi. Viaţa publică şi acţiunile lor împotriva conducerii ţării au fost principalele motive pentru care scriitorii români au fost băgaţi la închisoare. Dacă unii au fost închişi pentru puţin timp, alţii şi-au petrecut o parte importantă din viaţă în detenţie.

Trei ani de închisoare pentru şoferul care a omorât un copil de cinci ani pe o trecere de pietoni din Suceava

Trei ani de închisoare pentru şoferul care a omorât un copil
de cinci ani pe o trecere de pietoni din Suceava

Marius Hotin, de 35 de ani, din Suceava, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Individul este acuzat că în vara anului trecut a lovit mortal cu maşina un băiat în vârstă de cinci ani care traversa strada regulamentar pe o trecere pentru pietoni din Burdujeni. După producerea accidentului, Hotin le-a declarat poliţiştilor că-şi scăpase telefonul în maşină şi de aceea nu l-a văzut pe minor.

Tupeul unui şofer cu două BMW-uri: şi-a pus acelaşi număr de înmatriculare pe ambele maşini

Tupeul unui şofer cu două BMW-uri: şi-a pus acelaşi număr de înmatriculare pe ambele maşini

Un bărbat din comuna suceveană Bosanci, are două autoturisme BMW pe care a pus acelaşi număr de înmatriculare: SV – 99 -GMC. Conform Poliţiei, unul dintre cele două vehicule ar fi fost înmatriculat legal, pe cealaltă maşină fiind montate plăcuţele ilegal. Poliţiştii recunosc că sunt cu mâinile legate şi nu au ce să-i facă individului până nu-l prind circulând în trafic cu maşina cu numere false.

Dependenţa de cocaină a poetului Ion Barbu: „Am luat obiceiul anumitor stupefiante: eter şi cocaină“

Dependenţa de cocaină a poetului Ion Barbu: „Am luat obiceiul anumitor stupefiante: eter şi cocaină“

Mai mulţi critici au susţinut de-a lungul timpului faptul că Ion Barbu era dependent de cocaină şi că scria adesea când era în sevraj. În plus, Ion Barbu consuma droguri şi atunci când întreţinea relaţii sexuale extraconjugale. Chiar în poezia ”Riga Crypto şi lapona Enigel” se spune că ar fi vorba despre depedenţa de cocaină a lui Ion Barbu şi despre o relaţia amoroasă avută cu o pictoriţă norvegiană, relaţia care s-a terminat dezastruos.

Gata, s-a zis cu cariera politică a liderului (în exerciţiu al) PLDM. Interceptările sau înregistrările discuţiilor telefonice dintre Shor şi Filat, publicate de către Usatîi, au şters orice brumă de îndoială că ex-primul-ministru ar fi fost un politician de neatins şi un pro-european convins. În realitate, dânsul era doar pro-avere şi pro-putere, fapt ce l-a adus în situaţia de a cere bani pentru... chiloţi.

luna trecuta · comentarii (2)

In urma cu cateva luni scriam aici despre nevoia ca Romania sa treaca la un alt nivel in relatia cu Fondul Monetar International si de ce aceasta modificare de paradigma ar trebui sa convina si noua si FMI. Nu-mi place deloc formularea "rezerve serioase" privind indeplinirea de catre Romania a criteriilor pentru a accesa un acord de finantare de tipul Linie de Credit Flexibila cu Fondul Monetar International.

luna trecuta · comentarii (0)

Deoarece nu primesc o copie a deciziei de inadmisibilitate, reclamanţii care pierd la CEDO prin declararea ca inadmisibilă a cererii se confruntă cu o problemă destul de serioasă: nu pot cunoaşte care au fost motivele concrete ale respingerii cererii lor, adică nu pot cunoaşte care au fost greşelile pe care le-au făcut în acea speţă şi care au dus la pierderea cauzei.

luna trecuta · comentarii (0)

În faţa Primăriei Municipiului Bucureşti este o parcare care ocupă ilegal trotuarul. De doi ani de zile, Primăria şi Brigada Rutieră Bucureşti au refuzat să respecte legea. Acum, când este pe cale să fie finalizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti - Ilfov, cele două instituţii vor trebui să-şi ceară scuze pentru ce se întâmplă pe trotuarul de la adresa Splaiul Independenţei nr. 291-293.

luna trecuta · comentarii (0)

Asemenea romanului „Băieţii din strada Pál“, piesa Liliom înseamnă una dintre scrierile cult ale literaturii maghiare din secolul al XX lea. Precum romanul, „Liliom“ a depăşit repede frontierele Ungariei, ţara în care s-a născut autorul ei, Molnár Ferenc. Aşa încât piesa a fost adesea înscenată în felurite teatre din Europa, dar şi de peste Ocean.

luna trecuta · comentarii (3)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 8 luni · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 11 luni · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 2 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 2 ani · comentarii (142)
Postari Recente