Băiatul care scrie cărţi pentru a-şi plăti operaţiile: a publicat patru volume din dorinţa de a merge

Băiatul
care scrie cărţi pentru a-şi plăti operaţiile: a publicat
patru volume din dorinţa de a merge

Sebastian Crăciun (13 ani), din Câmpulung Moldovenesc, suferă de tetrapareză spastică, o boală ce l-a imobilizat în scaunul cu rotile. Puterea acestui copil este formidabilă, el a scris patru cărţi şi din banii obţinuţi în urma vânzării acestora au fost plătită o serie de operaţii ce l-au ajutat să se ridice din scaunul cu rotile. Motto-ul lui Sebastian este „eu scriu pentru a merge!”.

FOTO Un canion şi-a făcut apariţia pe un imaş din Suceava în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă

FOTO Un canion şi-a făcut apariţia pe un imaş din Suceava în
urma ploilor torenţiale din ultima perioadă

Apele pluviale adunate pe noua pistă a Aeroportului „Ştefan cel Mare” au inundat grădinile a 20 de gospodării din oraşul sucevean Salcea. Sutele de tone de nisip aduse de torentul pluvial direcţionat de proiectanţii aeroportului pe o singură gură de deversare, subdimensionată, au îngropat culturile oamenilor. Consecinţa cea mai gravă este însă crearea, în mijlocul imaşului de la Salcea, a unui adevărat canion.

400 de elevi şi preşcolari dintr-o comună din Suceava învaţă într-o şcoală dărăpănată, veche de 100 de ani

400 de elevi şi
preşcolari dintr-o comună din Suceava învaţă într-o şcoală dărăpănată, veche de
100 de ani

La Şcoala cu clasele I – IV Mironu sunt înscrişi 314 elevi şi 75 de preşcolari care îşi desfăşoară orele în condiţii grele, în trei schimburi. Cei trei educatori, cei 15 învăţători, precum şi cei trei profesori se chinuie în fiecare zi să îi înveţe pe copii să lupte să îşi depăşească condiţia mizeră în care se află. Şcoala Mironu este într-o stare deplorabilă, fără apă curentă şi grup sanitar.

În ultimul număr al revistei Dilema veche, domnul Romeo Aurelian Ilie a publicat un articol („Bărbaţi, nebărbaţi, dar totuşi bărbaţi”) în care face o analiză a mişcării feministe a anilor ’70 şi în care susţine că „femeile n-au fost discriminate niciodată pe criteriul sexului, ci pe acela al genului”.

acum 11 zile · comentarii (7)

Dacă aş avea talent la desen, aş înfăţişa meritocraţia numai piele şi os, cu obrajii scobiţi şi ochii înfundaţi în orbite, gata întinsă pe năsălie, dormind somnul de veci şi aşteptându-şi îngropăciunea. adusă în starea asta de două evenimente ale actualităţii neamului, unul deja petrecut, celălalt pe cale să se petreacă.

acum 11 zile · comentarii (4)

A apărut un site fantomă ce foloseşte numele meu pentru vânzarea unui produs de slăbit. Este o înşelătorie bazată pe un interviu INVENTAT de persoane răuvoitoare, în care se precizează că eu am testat şi recomand acest produs, lucru complet neadevărat! NU comandaţi acest produs bazându-vă pe implicarea imaginii mele în această campanie, NU luaţi informaţiile din acel interviu că adevărate!

acum 11 zile · comentarii (4)

Astăzi o ştim foarte bine. Martin Esslin a devenit celebru şi a rămas astfel datorită unei cărţi ale cărei origini s-au zămislit în Franţa. Cartea a impus un concept care, mai apoi, a câştigat o bătălie. Conceptul e „teatrul absurdului” şi e cel mai adesea utilizat pentru a denumi fenomenul pentru care Geneviève Serreau propunea denumirea de „nou teatru”.

acum 11 zile · comentarii (0)

Nu intraţi în panică! Nu-i vorba de tâlharii care jefuiesc bănci sau poştalioane. Ăştia-s plecaţi prin UE şi, pe cale de consecinţă, nu şi-au construit un lobby semnificativ în politica românească, dintr-o evidentă lipsă de interes. E vorba de eternii cârnăţari ai epocii Ceauşescu, metamorfozaţi după decembrie '89 în politicieni semidocţi şi lipsiţi de complexe când vine vorba de ridicol, penibil sau minciună.

acum 11 zile · comentarii (62)

Valul uriaş de emoţie post-2014 s-a spart. Din spumele furtunii nu a ieşit vreun Neptun cu tridentul bine făcut, ci mai degrabă un colac dezumflat de care nu se agaţă nicio speranţă. Am ajuns, culmea, înapoi la turul I din toamna lui 2014. Localele au fost, dacă vreţi, primul tur al viitoarelor alegeri parlamentare: PSD conduce, PNL este în urma lor cu 5%. Cine câştigă alegerile?

acum 11 zile · comentarii (4)

Dincolo de discuţiile legate de voturile de la Sectorul 1, altă tulburare nu a venit să afecteze seninătatea şi pacea instalate imediat după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor din 5 iunie. Cele două mari partide nu şi-au ascuns satisfacţia, înţelegerea PSD- PNL a produs rezultatele aşteptate de fiecare parte.

acum 12 zile · comentarii (28)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 1 an · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 1 an · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 2 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 2 ani · comentarii (142)
Postari Recente