Afaceristul sucevean condamnat pentru jafuri armate în Austria vrea să-şi execute pedeapsa în România

Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, condamnat de 12 ani de închisoare în Austria, ar putea să îşi ispăşească restul pedepsei într-un penitenciar din România. Patron al unei firme de construcţii în România, Puşcaşu a fost condamnat pentru două jafuri armate la bănci din Austria. După întoarcerea în ţară, Puşcaşu ar putea beneficia de o reducere a pedepsei.

FOTO Cum a fost capturat, după opt ani, „mâncătorul de femei“ din Rădăuţi

Vasile Lavric, un mecanic auto din Rădăuţi, este protagonistul unui mister demn de Dosarele X. Trei surori care i-au trecut prin pat au dispărut fără urmă în perioada 1995 - 2005. Procurorii l-au reţinut, luni noapte, pe Lavric. În gospodăria lui au descoperit îngropate mai multe oase. El a fost poreclit de mass-media "mâncătorul de femei" întrucât a fost suspectat, fără dovezi concrete, de canibalism.

VIDEO Mohamed Tomescu, un tânăr sirian din comuna Vama, eroul unui film prezent la Festivalul Internaţional Visions du Réel din Elveţia

Scurtmetrajul documentar "Mohamed Tomescu", realizat în toamna anului trecut în comuna Vama din judeţul Suceava, va participa la Festivalul Internaţional de Film Visions du Réel de la Nyon, în Elveţia, în secţiunea Premiers Pas, dedicată tinerilor cineaşti. Eroul filmului, Mohamed, este un tânăr sirian care locuieşte în comuna Vama împreună cu mama lui.

ÎPS Pimen, spion al Securităţii în SUA, Germania şi Israel, turnător la Mănăstirea Putna

ÎPS Pimen şi-a început cariera de turnător al Securităţii în 1975, atunci când era ghid la Mănăstirea Putna, cu numele conspirativ Sidorovici. Ulterior, Pimen a fost racolat de Direcţia de Informaţii Externe, cu numele conspirativ Petru, fiind trimis în misiuni externe în Germania, SUA şi Israel. După misiunea din SUA, Pimen a criticat ierarhii de acolo că nu profită de jocurile de noroc pentru a obţine venituri.

VIDEO Norica Nicolai: „România are muniţie pentru opt ore de război. Putem salva Moldova doar fără Transnistria. Ucraina se destramă, alt destin nu are”

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, la Suceava, că intenţia Rusiei este să ajungă la gurile Dunării şi să obţină astfel frontieră cu România. Nicolai a afirmat că România are muniţie pentru doar opt de război, că Moldova „poate fi salvată” doar fără Transnistria şi că Ucraina se va destrăma.

Dacă eşti fost sau actual student român în străinătate cu siguranţă ţi-ai pus sau ţi s-a pus întrebarea: Te vei întoarce în România? La prima vedere, pare o întrebare cât se poate de simplă, cu un răspuns la fel de simplu: „Da” sau „Nu”. În spatele acestei simplităţi aparente stă, însă, o hotărâre îndelung gândită, motive personale şi profesionale, planuri de viitor şi experienţe din trecut.

luna trecuta · comentarii (0)

Cea de-a doua ediţie a Galei Twin Art, dedicată Fundaţiei Hope and Homes for Children România vă aşteaptă la Ateneul Român în data de 26 martie de la ora 19.00, cu un spectacol unic prezentat de Amalia Enache. Acesta aduce laolaltă personalităţi ale vieţii culturale Româneşti: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip şi Matei Florian, pianistul Andrei Licareţ, Zoli Toth Quartet şi Cvartetul Ad Libitum.

luna trecuta · comentarii (0)

Capitala Transilvaniei este asaltată de cereri de retrocedări de imobile, venite în special din partea bisericilor maghiare, a bisericii greco-catolice şi a comunităţilor evreieşti. În urma înţelegerilor politice  de la Bucureşti, se va da deschide Cutia Pandorei, cu efecte dramatice asupra oraşului Cluj-Napoca.

luna trecuta · comentarii (200)

Articolul de faţă este o analiză a relaţiilor majoritari-minoritari în România, scrisă de un specialist în marketing şi vânzări, Marian Hanganu, care ne face onoarea de a dedica această postare MaghiaRomâniei. Mulţumim şi dăm mai departe, în speranţa că acest articol va ajunge la cei care au ochi să vadă şi suflet să înţeleagă.

luna trecuta · comentarii (103)

Suntem nişte roboţi care le ştiu pe toate. Suntem nişte roboţi cu burţi metalizate, avem cutii toracice pline cu circuite şi executăm totul cu precizie, până la punctul în care sistemul binar dă greş (şi el nu prea dă greş). În schimb, suntem din ce în ce mai rar oameni, pricepem din ce în ce mai puţin lucrurile care pot conta în afara sistemului cu unu şi zero. Nu ne mai ţinem minte unii pe alţii.

luna trecuta · comentarii (18)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 luni · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 luni · comentarii (142)