Moldoveanul condamnat la moarte pentru că a susţinut unirea Republicii Moldova cu România. Ilie Ilaşcu a scăpat după nouă ani petrecuţi după gratii

Moldoveanul condamnat
la moarte pentru că a susţinut unirea Republicii Moldova cu România. Ilie
Ilaşcu a scăpat după nouă ani petrecuţi după gratii

Ilie Ilaşcu este un politician român născut în Republica Moldova, faimos pentru că a fost condamnat la moarte de către guvernul separatist transnistrean pentru presupusa implicare în două crime şi pentru acţiuni teroriste sponsorizate de statul moldovean, aşa cum au fost descrise de către oficialii guvernului transnistrean.

Un bărbat şi-a omorât mama în bătaie după ce a acuzat-o că din cauza ei ar fi divorţat

Un bărbat şi-a
omorât mama în bătaie după ce a acuzat-o că din cauza ei ar fi divorţat

Un bărbat de 48 de ani, din municipiul Rădăuţi, a băut toată ziua cu un amic, atât prin oraş, cât şi acasă. După ce s-a îmbătat bine, acesta şi-a sunat fosta soţie cu care s-a luat la ceartă. La sfârşitul conversaţiei, indiivdul şi-a vărsat nervii pe mama sa pe care a acuzat-o că din cauza ei ar fi divorţat. El a bătut-o cu sălbăticie pe cea care i-a dat viaţă, până când femeia de 68 de ani şi-a dat ultima suflare.

Povestea autostopistului criminal. A împuşcat trei şoferi ca să-şi plătească avocatul pentru a-l scăpa de acuzaţiile de trafic de droguri

Povestea autostopistului criminal. A
împuşcat trei şoferi ca să-şi plătească avocatul pentru a-l scăpa de acuzaţiile de
trafic de droguri

În primăvara anului 2010, criminalul Michael Beuke a fost executat prin injecţie letală, într-o închisoare din statul american Ohio. Beuke a fost condamnat la moarte pentru o crimă şi două tentative de omor comise, în 1983, când a mers cu autostopul prin statul Ohio şi i-a împuşcat pe trei dintre şoferii care l-au luat în maşină.

NORD E una dintre ultimele veri ale „vechii lumi“, de dinainte de 1914, iar în mirificul „sat de pescari“ Slack Bay, de pe coasta Mânecii, roiesc dispariţii misterioase, acte de caibalism, poveşti de dragoste adolescentine, androginie şi detectivi levitatori, în imaginaţia dezlănţuită a regizorului Bruno Dumont din filmul său „Ma Loute“.

acum 3 zile · comentarii (0)

La Berlin, preţurile la locuinţe cresc constant de ani buni încoace. Investitori din întreaga lume achiziţionează masiv case şi clădiri întregi cu apartamente de închiriat. Pentru noii proprietari - o afacere bună. Pe mulţi chiriaşi, însă, preţurile tot mai mari ale chiriilor, în urma modernizării locuinţelor de către noii proprietari, riscă să-i lase fără un acoperiş deasupra capului.

acum 3 zile · comentarii (0)

Herr Prezidente, cred că ştii ce te aşteaptă. Îţi vor pune pe pragul de la Cotroceni - toate odată, dar mai degrabă pe rând, ca să te ţină ocupat - după cum urmează: Statutul magistraţilor, Legea organizării judiciare, Legea CSM, Codul Penal, Codul de Procedură Penală. Sunt legi multe, sunt legi ample, sunt legi importante - dar care au numeroase prevederi scrise pentru Mafie sau scrise chiar de Mafie. Îţi promit că o să te îngrozeşti.

acum 4 zile · comentarii (180)

Acum, odată cu moartea regelui, istoria interzisă are toate canalele deschise pentru a putea fi cunoscută de români, lucru care, în timp, le-ar putea schimba conştiinţele, mentalităţile, i-ar face să privească din altă perspectivă atât trecutul, cât mai ales viitorul. Dacă poporul ar fi cunoscut cu adevărat istoria României, altfel ar fi gândit şi total diferit şi-ar fi ales conducătorii ultimelor decenii.

acum 4 zile · comentarii (4)

După ce rusul m-a lăsat baltă cu o nesimţire fără margini, ce puteam să fac? M-am dus la facultate, unde era un birou care te ajuta să îţi găseşti cazare în Budapesta. Era şi o listă cu nume, prenume şi număr de telefon pe care se treceau cei în aceeaşi situaţie ca şi mine: venit la studii singur-singurel, fără recomandare, fără să ştie pe nimeni, doar eu, banii şi valiza cu haine de la mama.

acum 4 zile · comentarii (3)

Încep aceste rânduri consacrate personalităţii Regelui Mihai cu un apel la propria-mi biografie. Am avut şi nefericirea, şi neşansa de a mă naşte şi de a-mi face studiile într-o Românie perfect, etanş comunizată. Printre ale cărei specificităţi negative se afla şi aceea de a-şi fi răstălmăcit şi rescris periodic şi la comandă istoria, de a fi făcut din ea un instrument cum nu se poate mai convenabil la îndemâna puternicilor zilei.

acum 4 zile · comentarii (12)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)