Fostul luptător de MMA „Ursul Carpatin“ se plânge de condiţiile din închisorile din Marea Britanie: „Spital de nebuni, frate“ 2

Ghiţă Ignat, fostul luptător de MMA, a postat pe site-ul său un articol prin care se plânge de condiţiile din închisorile din Marea Britanie. Acesta a arătat că în penitenciarul în care este el închis sunt 2.000 de deţinuţi, iar pe timp de noapte aceştia urlă, bat în uşă şi în gratii cu picioarele, pumnii sau scaunele, astfel că nimeni nu se poate odihni. El chiar compară închisoarea în care se află închis cu un spital de nebuni.

Fostul luptător
de MMA „Ursul Carpatin“ se plânge de condiţiile din închisorile din Marea
Britanie: „Spital de nebuni, frate“ Vezi comentarii 2

Cum a tras Ştefan cel Mare în ţeapă 100 de tătari pentru a băga frica în hanul tătar Mamac

Cum a tras Ştefan cel Mare în ţeapă 100
de tătari pentru a băga frica în hanul tătar Mamac

În vara anului 1470, voievodul moldovean Ştefan cel Mare a avut o bătălie grea cu tătarii conduşi de hanul Mamac. Răzeşii lui Ştefan au ieşit învingători din lupta purtată în localitatea Lipnic, aflată în prezent în Republica Moldova. Pentru a băga spaima în hanul Mamac, Ştefan cel Mare a tras în ţeapă 100 de tătari, omorându-l totodată şi pe fiul hanului.

Statuia lui Ştefan cel Mare, care stă să se prăbuşească, pare imposibil de restaurat. Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia privind reabilitarea sa

Statuia lui
Ştefan cel Mare, care stă să se prăbuşească, pare imposibil de restaurat. Nicio firmă
nu s-a înscris la licitaţia privind reabilitarea sa

Unul dintre simbolurile municipiului Suceava, statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare, este în paragină după ce a fost lăsat de izbelişte ani în şir. În cele din urmă, Primăria Suceava a întocmit un proiect privind reabilitarea statuii, însă la licitaţie nu s-a înscris nicio firmă. Municipalitatea va scoate din nou la licitaţie proiectul privind repararea statuii lui Ştefan cel Mare, însă autorităţile locale nu se arată prea optimiste.

Carnagiu în familia unui preot care mergea să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Preotul, sora, cumnatul şi fiica sa au murit într-un accident cumplit

Carnagiu în familia unui preot care
mergea să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Preotul,
sora, cumnatul şi fiica sa au murit într-un accident cumplit

Un grav accident de circulaţie s-a produs în judeţul Suceava sâmbătă, 14 octombrie, soldat cu moartea a cinci persoane. Preotul Petrică Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa a decedat la spital. Preotul se îndrepta împreună cu familia şi cu patru copii, spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, când maşina sa a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.

Primăriţa care patrulează în locul poliţiştilor. Primii vizaţi: braconierii de peşte

Primăriţa care patrulează în locul poliţiştilor. Primii vizaţi: braconierii de peşte

În comuna Capu Câmpului, din judeţul Suceava, mai sunt doar doi poliţişti, unul dintre aceştia având de acoperit şi alte localităţi din zona Humor. Timp de trei săptămâni de zile la Postul de Poliţie din Capu Câmpului nu s-a aflat nimeni, după ce unul dintre poliţişti a fost în concediu. Primarul Marcela Elena Bîrsan, împreună cu soţul ei, au început să patruleze prin comună pentru a-i speria pe braconierii de peşte.

Un ucigaş graţiat de Ceauşescu s-a tranformat în criminal în serie

Un ucigaş graţiat de Ceauşescu s-a tranformat în criminal în
serie

În anul 1974, Gheorghe Toma a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a omorât doi soţi ce l-au angajat să le vopsească tabla de pe casă. În 1988 el a fost graţiat de către Nicolae Ceauşescu. În 2003, Toma a omorât cu 20 de lovituri de cuţit un afacerist italian, pe timpul cercetărilor descoperindu-se că în 1998 şi-ar fi asasinat fiica şi concubina.

Fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret - 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Cum a primit mită sub formă de favoruri sexuale de la o contrabandistă de ţigări

Fostul şef al Poliţiei de
Frontieră Siret - 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Cum a primit mită sub formă de favoruri sexuale de la o contrabandistă de ţigări

Comisarul şef Nelu Fediuc, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Siret, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. El este acuzat că în cursului anului 2008 a primit bani şi favoruri sexuale de la o contrabandistă din Republica Moldova căreia îi permitea să aducă ţigări de contrabandă din Ucraina.

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria  clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 2 zile · comentarii (33)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 2 zile · comentarii (157)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 2 zile · comentarii (18)

Andi Gherghe e un tânăr regizor şi actor profund interesat de interacţiunea între teatru şi societate şi propune un tip de spectacol direct, puternic racordat la realitatea imediată, prin care explorează teme actuale, dar absente din spectrul artistic curent. Fiind el însuşi de origine etnică mixtă, este preocupat de conflictele internetice din Transilvania şi de tot ceea ce derivă din acestea.

acum 3 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 3 zile · comentarii (8)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)