Un italian a fost ucis în bătaie de iubitul fostei sale amante, într-un sat din Suceava. Victima încerca să-şi convingă concubina să se întoarcă în peninsulă 4

Antonio Sesa, un italian în vârstă de 65 de ani, a fost omorât în bătaie în comuna suceveană Vama de un localnic de 40 de ani. Victima se afla în România deoarece încerca să o convingă pe fosta lui concubină să se întoarcă la el, în Italia. Când italianul a devenit agresiv cu femeia, actualul iubit a reacţionat, lovindu-l cu picioarele de mai multe ori pe italian, până când acesta a decedat.

Un italian a fost
ucis în bătaie de iubitul fostei sale amante, într-un sat din Suceava. Victima încerca să-şi convingă concubina să se întoarcă în peninsulă Vezi comentarii 4

Un afacerist controversat, condamnat la închisoare pentru jafuri armate comise în Austria, a fost trimis în judecată pentru o ţeapă de 70.000 de lei

Un afacerist controversat, condamnat la închisoare pentru jafuri armate comise în
Austria, a fost trimis în judecată pentru o ţeapă de 70.000 de lei

Vasilică Puşcaşu, un afacerist din municipiul Suceava, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Acesta este acuzat că, împreună cu alte persoane, a ţepuit cu 70.000 de lei o firmă ce vinde materiale de construcţii. Puşcaşu se află în prezent în Penitenciarul Iaşi, unde ispăşeşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru două jafuri armate comise în Austria.

Spitalul Judeţean Suceava va fi supus unor ample lucrări de extindere

Spitalul Judeţean
Suceava va fi supus unor ample lucrări de extindere

Un nou pavilion, cu o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, care se va ridica pe două nivele, va fi construit în spatele cladirii principale a Spitalului, în prelungirea corpurilor noi, pentru ambulatoriu. Secţia de Cardiologie a Spitalului din Suceava va fi mutată şi ea într-un corp nou de clădire, cu o suprafaţă utilă de 6.000 de metri pătraţi.

FOTO Isterie la Suceava: mii de oameni stau la coadă pentru a cumpăra bilete pentru meciul cu Steaua Bucureşti

FOTO Isterie la
Suceava: mii de oameni stau la coadă pentru a cumpăra bilete pentru meciul cu
Steaua Bucureşti

Meciul cu Steaua Bucureşti a scos din case sute de suceveni încă de la primele ore ale dimineţii. Aceştia s-au pus la rând pentru a cumpăra bilete la meciul de Cupa României de joi seară, dintre echipa locală Foresta Suceava şi Steaua Bucureşti. Chiar dacă biletele se pun în vânzare abia la ora 15.00, microbiştii au format o coadă lungă de câţiva zeci de metri la poarta stadionului Areni din municipiul Suceava.

Criminalul cu cel mai lung poem se întoarce în închisoare, după ce a furat bagajul unei femei în tren

Criminalul cu cel mai lung poem se întoarce în închisoare, după ce a furat bagajul unei femei în tren

Florin Geanopol, de 52 de ani, din Vatra Dornei, a devenit cunoscut după ce, în cei 16 ani petrecuţi după gratii pentru o dublă crimă, a scris un poem de 1.500 de pagini şi 27.000 de strofe. Dorneanul a fost eliberat în decembrie 2012, dar va ajunge din nou după gratii pentru că a furat bagajul unei femei aflate în tren şi din cauză că a ameninţat un judecător. El are de executat cinci ani şi 13 zile de închisoare.

Un infractor de meserie, care avea interdicţie de a se apropia de soţia sa, a ajuns în arestul Poliţiei după ce a tras cu pistolul în faţa casei femeii

Un infractor de meserie, care avea
interdicţie de a se apropia de soţia sa, a ajuns în arestul Poliţiei după ce a
tras cu pistolul în faţa casei femeii

Ovidiu Gheorghe Ursachi, de 35 de ani, din Vicovu de Sus, a fost reţinut de poliţişti după ce a tras cu arma în faţa casei fostei sale soţii. Individul avea interdicţia de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de locuinţa femeii. Anterior, Uraschi şi-a urmărit cu maşina fosta soţie prin oraş, a înjurat-o şi a ameninţat-o de mai multe ori.

Sute de bolnavi cu probleme psihice trăiesc în frig şi fără apă caldă. Un psihiatru îi vizitează din când în când

Sute de bolnavi cu
probleme psihice trăiesc în frig şi fără apă caldă. Un psihiatru îi vizitează din când în când

Bolnavii psihici internaţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Costâna trăiesc în nişte condiţii imposibil de imaginat pentru vremurile în care ne află. Centrala termică a centrului nu funcţionează pentru că nu a fost achiziţionat combustibilul necesar, apă caldă nu mai este din luna august, iar contractul pentru telefonie fixă a fost sistat. Poate mai grav, la acest centru nu există medic psihiatru.

Tentativa lui ÎPS Pimen de a intra în posesia a 160.000 de hectare de pădure: 84 de excepţii de neconstituţionalitate depuse de-a valma de şeful Bisericii

Tentativa lui ÎPS Pimen de a intra în posesia a 160.000 de hectare de pădure: 84 de excepţii de neconstituţionalitate
depuse de-a valma de şeful Bisericii

Arhepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, ambele reprezentate prin ÎPS Pimen, au depus 84 de excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională. ÎPS Pimen, Arhiepiscopia şi FBORB nu consideră corectă soluţia dată acum doi ani de judecătorii Curţii Supreme, care au apreciat că cele 166.000 de hectare de pădure revendicate de FBORB în judeţul Suceava aparţin statului român.

Cum au păcălit patru tineri din Neamţ aproape 300 de oameni prin campanii umanitare false făcute pe Facebook

Cum au păcălit patru tineri din Neamţ aproape 300 de oameni prin campanii umanitare false făcute pe Facebook

Patru tineri din judeţul Neamţ au reuşit să păcălească 273 de persoane cu ajutorul unor conturi false de Facebook, făcute pe numele unor vedete precum Andreea Marin şi Teo Trandafir. Aceştia anunţau că fac tot felul de campanii umanitare prin intermediul acelor conturi, reuşind să obţină în jur de 35.000 de euro. Doi dintre tinerii implicaţi în acest dosar sunt fraţi, au crescut în orfelinate şi s-au întâlnit abia în urmă cu trei ani de zile.

Cei şase indivizi care au violat o tânără, la doi paşi de fiul ei de 10 ani, au fost trimişi în judecată

Cei şase indivizi care au
violat o tânără, la doi paşi de fiul ei de 10 ani, au fost trimişi în judecată

La mijlocul lunii septembrie 2016, o femeie de 29 de ani a fost violată de şase indivizi de etnie rromă într-o magazie de pe raza comunei sucevene Cârlibaba. Fiul victimei, în vârstă de 10 ani, se afla într-o baracă, la doar câţiva metri de locul unde mama sa era abuzată sexual. Violatorii au fost trimişi în judecată, după ce în prealabil l-au bătut şi pe fratele tinerei.

...şi nu "Vadim versus Iliescu", cum opina acum câteva săptămâni un model de-al meu, pe altă platformă. De ce Trump nu e Vadim, a argumentat într-un excelent articol dl. Sever Voinescu, în "Dilema veche". De ce falsitatea şi ahtierea după putere a lui Hillary mi-l evocă pe Adrian, ca şi cabotinismul lui Donald, pe Traian, voi incerca eu să demonstrez (o cauză -aproape- imposibilă).

acum 2 zile · comentarii (40)

Scrutinul parlamentar din decembrie poartă cu el o miză mult mai mare decât s-ar crede la prima vedere. Nu mai este o luptă între „Stânga” şi „Dreapta” sau un joc al rotativei guvernamentale. Manipulările tot mai numeroase şi încercarea de destabilizare sub pretextul unui miting unionist arată că ne aflăm în centrul unei furtuni care depăşeşte graniţele ţării.

acum 2 zile · comentarii (70)

Acuzarea IPS Teodosie din partea DNA de luare de mită şi obţinere ilegală de subvenţii APIA nu este un simplu caz, al unei presupuse încălcări a legii de către persoana privată Teodosie Petrescu, în raport cu legea, ci este un moment de cotitură în istoria relaţiei Biserică-presă-DNA. În ultimă instanţă, a relaţiei Stat-Biserică.

acum 2 zile · comentarii (107)

O strălucitoare ploaie de confetii aurii s-a revărsat asupra publicului, acoperind ropotele de aplauze care răsplăteau strădania artiştilor cântăreţi şi balerini; …la finalul celor două seri de muzică şi de dans, seri oferite bucureştenilor în debutul actualei stagiuni a Operei.

acum 2 zile · comentarii (0)

Serialul nostru se continuă astăzi cu poveştile călătoriilor din Marele Război, aducând în prim plan Rusia şi o scurtă istorie a călătoriilor a doi ruşi – unul, membru al aristocraţiei ruse şi apropiat al familiei imperiale ruse, iar celălalt un simplu soldat. Înainte de a începe  prezentarea istoriilor celor două personaje ale cronicii noastre, credem că ar fi necesar să punctăm câteva chestiuni legate de Rusia Primului Război Mondial.

acum 2 zile · comentarii (1)

Chiar dacă, în absolut, sondajele de opinie care se fac astăzi în Republica Moldova sunt nule şi neavenite – atât din cauza imposibilităţii de a sonda în Transnistria şi Găgăuzia, cât şi a unei îndelungate culturi a disimulării –, ele ne furnizează o certitudine pe care, pe cale intuitivă, o formulasem cu multe luni în urmă.

acum 3 zile · comentarii (3)

M-am cazat la câteva ore după ce-am ajuns în Northampton. Casa în care am stat (cu încă 7 oameni) a fost construită probabil pe la începutul secolului trecut. Ceea ce la prima vedere mi s-a părut foarte harrypottăresc, dar m-am trezit brusc la realitate în momentul în care mi-am dat seama că mobilierul (leţurile în formă de mobilă) din camera mea provenea din aceeaşi perioadă.

acum 3 zile · comentarii (10)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)