Zece construcţii antice uimitoare: unde se află Tiwanaku, capitala celor mai importanţi precursori ai Imperiului Inca 0

Clădirile cu zeci sau sute de etaje sau cu arhitecturi care mai de care ieşite din comun ne atrag atenţia tuturor, însă uităm adesea de vechile clădiri istorice care păreau imposibil de a fi construite de populaţiile primitive. În cele ce urmează vă vom prezenta 10 construcţii antice uimitoare ce nu sunt însă foarte cunoscute.

Zece construcţii antice uimitoare: unde se află Tiwanaku, capitala celor mai
importanţi precursori ai Imperiului Inca Vezi comentarii 0

La doar 17 ani un tânăr din Suceava are de dat socoteală în faţa judecătorilor pentru că a tâlhărit o femeie şi a evadat de sub nasul poliţiştilor

La doar 17 ani un tânăr
din Suceava are de dat socoteală în faţa judecătorilor pentru că a tâlhărit o
femeie şi a evadat de sub nasul poliţiştilor

Constantin Bozu (de 17 ani), din municipiul Rădăuţi, a fost trimis în judecată de procurorii suceveni pentru tâlhărie calificată şi evadare. Acesta, împreună cu alţi trei tineri, au tâlhărit o femeie dintr-o localitatea suceveană, intrând peste ea cu forţa în casă. Bozu a fost prins la scurt timp de poliţişti, însă în momentul în care era dus pentru audieri la Parchet, a reuşit să fugă taman de la uşa instituţiei.

Cum s-a făcut unirea Bucovinei cu România: „Declaraţia a fost primită cu unanimitate şi aclamată delirant de întreaga adunare“

Cum s-a făcut unirea Bucovinei cu România: „Declaraţia a fost primită
cu unanimitate şi aclamată delirant de întreaga adunare“

Bucovina a fost a doua provincie care s-a unit cu patria-mamă, după Basarabia. În urmă cu 98 de ani, la data 28 noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului naţional unitar român, alături de unirea anterioară Basarabiei - la 27 Martie - şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 Decembrie 1918.

Municipiul Suceava două milioane de euro din cauza licitaţiilor: reţeaua de termoficare a oraşului nu va fi modernizată deşi bani există

Municipiul Suceava două
milioane de euro din cauza licitaţiilor: reţeaua de termoficare a oraşului nu
va fi modernizată deşi bani există

Municipiul Suceava a primit 9 milioane de lei de la Guvern pentru a moderniza sistemul de termoficare, însă cum licitaţiile au durat circa patru luni de zile, contractul ar putea fi semnat abia pe 2 decembrie 2016, dacă nu cumva vor fi depuse contestaţii. În aceste condiţii, banii de la Guvern nu vor putea fi folosiţi până la finele anului şi municipalitate va trebuie să-i restituie.

Declaraţiile belicoase ale ÎPS Pimen: „Resursele ţării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru“

Declaraţiile belicoase ale ÎPS Pimen: „Resursele ţării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru“

De Ziua Bucovinei, ÎPS Pimen a atacat problema restituirii pădurilor către Fondul Bisericesc, după ce procesul ce viza retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure şi care s-a întins pe ani întregi a fost câştigat de Romsilva. El a spus că a fost la Curtea Constituţională şi a arătat că biserica a fost întotdeauna proprietarul acelor păduri, însă procurorii au susţinut că acestea nu a fost niciodată în proprietatea bisericii.

Masacrele comise de 10 dintre cei mai cumpliţi asasini din istorie: Breivik, criminalul care a omorât 77 de persoane într-o singură zi

Masacrele comise de 10 dintre cei mai cumpliţi asasini din istorie: Breivik, criminalul
care a omorât 77 de persoane într-o singură zi

De-a lungul timpului au fost făcute o mulţime de filme sau au fost scrise cărţi despre criminali în serie, dar puţini au fost cei care au omorât într-o singură zi zeci de oameni. În cele ce urmează vă vom prezenta cei mai cumpliţi asasini din istorie, care în decursul unei singure zile au curmat vieţile a zeci de persoane.

Secretele hackerului român care a spart serverele NASA. SirVic a scăpat de închisoare, deşi a produs o pagubă de 1,5 milioane de dolari

Secretele hackerului
român care a spart serverele NASA. SirVic a scăpat de închisoare, deşi a produs o
pagubă de 1,5 milioane de dolari

Victor Faur, un tânăr din Arad cunoscut în mediul online ca SirVic, a spart serverele NASA, pătrunzând în peste 150 de computere şi producând o pagubă de 1,5 milioane de dolari. Deşi risca să stea 54 de ani după gratii, Faur s-a ales cu 16 luni de închisoare cu suspendare şi a trebuit să plătească statului american despăgubiri de 240.000 de dolari.

Primarul şi secretarul dintr-o localitate din Suceava s-au dat cap în cap cu maşinile după ce s-au cinstit bine în sediul Primăriei

Primarul şi
secretarul dintr-o localitate din Suceava s-au dat cap în cap cu maşinile după
ce s-au cinstit bine în sediul Primăriei

Primarul şi secretarul comunei sucevene Vutureşti au consumat împreună băuturi alcoolice în interiorul Primăriei, iar la plecare s-au ciocnit frontal cu maşinile. Cei doi s-au ales cu dosare penale pe numele lor după ce au fost puşi să sufle în etilotest, având rezultatele de 0,83, respectiv 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Declaraţia şocantă a unei asistente de la un Centru Neuropsihiatric din Suceava: „Faptul că a fost ţinută în frig şi că nu şi-a primit medicaţia i-a grăbit sfârşitul”

Declaraţia şocantă a unei asistente de la
un Centru Neuropsihiatric din Suceava: „Faptul că a fost ţinută în frig şi că
nu şi-a primit medicaţia i-a grăbit sfârşitul”

O asistentă de la Centrul Neuropsihiatric Costâna din judeţul Suceava, sub protecţia anonimatului, a povestit că o bătrână de 83 de ani, internată în acest centru, a avut o moarte cumplită, fiind ţinută în frig şi fără medicamente în ultimele zile ale vieţii sale. Cei de la DGASPC Suceava mi-au confirmat moartea bătrânei, însă susţin că a decedat din cauze naturale şi nu pentru că nu şi-ar fi primit medicamentele.

Mecanicul de locomotivă care a devenit un temut criminal în serie. „Omul ciocan“ a dat vina pe diavol pentru crimele comise

Mecanicul de locomotivă care a devenit un temut criminal în serie. „Omul ciocan“ a
dat vina pe diavol pentru crimele comise

Romulus Vereş este unul dintre cei mai fioroşi criminali în serie pe care i-a avut România. Supranumit „omul ciocan“, Vereş s-a născut la data de 23 ianuarie 1929 în Cluj Napoca şi a lucrat ca mecanic de locomitivă. În anii `70, a omorât opt femei, însă a scăpat de închisoare deoarece avea probleme psihice grave. El a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Ştei, unde şi-a petrecut restul vieţii.

O avocată ce i-a promis unui criminal că îl scapă de închisoare în schimbul a 18.000 de euro a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare

O avocată ce i-a
promis unui criminal că îl scapă de închisoare în schimbul a 18.000 de euro a
fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare

Avocata suceveancă Carmen Kreisel Cricleviţ a fost condamnată de Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Aceasta i-a cerut lui Ion Pop, patronul unei discoteci din Suceava, suma de 18.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare. Bărbatul a fost însă condamnat la 18 ani de închisoare pentru că l-a omorât în bătaie pe un client de-al său.

Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.

acum 4 zile · comentarii (12)

Luna noiembrie a programat în Sala Alexandra Trianti a complexului Megaron din Capitala Greciei o serie de spectacole cu populara „Traviata”, având-o printre interpretele rolului titular, ca vedetă, pe renumita soprană Elena Moşuc, cea care a purtat personajul verdian în triumf peste tot în lume, îndeosebi prin prezenţe memorabile pe marea scenă a teatrului Scala din Milano.

acum 4 zile · comentarii (0)

Majoritatea cetăţenilor întregi la minte ar sări ca arşi (în special azi): cum Dumnezeu să faci aşa ceva, şi (mai ales) să rămâi şi nepedepsit?! Păi...simplu, conform Legii. Româneşti şi americane, de pildă. E drept, foarte multe alte ţări democratice incriminează, în varii forme, un astfel de gest dement, confundat de mulţi (inclusiv de oameni de dreapta; prostia nu are doctrină...) cu "sfânta libertate de exprimare".

acum 4 zile · comentarii (14)

Pentru zilele de 1 şi 2 decembrie, forţele aeriene ale armatei ucrainene au planificat o serie de exerciţii în apropierea Crimeii, în spaţiul aerian ucrainean. În aceste exerciţii vor fi implicate toate subunităţile aviaţiei militare, de la trupele anti-aeriene şi aviaţia de luptă la aviaţia de transport şi la drone. De asemenea, urmează să aibă loc teste ale rachetelor cu rază medie.

acum 4 zile · comentarii (24)

Încerc de câteva luni încoace să înţeleg ce se întâmplă cu adevărat la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov. Informaţiile sunt contradictorii, ele vorbesc despre concursuri ba trucate, ba eşuate, ba cu dedicaţie, toate puse la cale de Primăria Municipiului Braşov. Mă rog, de Consiliul local de acolo. Dintr-un oraş care e marcat de ruşinea de a avut drept primar un ins cu mari vini penale şi care nu scapă de controlul judiciar

acum 5 zile · comentarii (18)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)
Postari Recente