O singură persoană condamnată cu executare în „dosarul fursecurilor” de la Primăria Suceava. Majoritatea inculpaţilor din dosar au fost achitaţi

O singură persoană
condamnată cu executare în „dosarul fursecurilor” de la Primăria Suceava. Majoritatea inculpaţilor din dosar au fost achitaţi

Curtea de Apel Cluj a stabilit că Tamara Chiribucă, apropiata lui Neculai Bujor, director economic al Primăriei Suceava în perioada 2000 – 2004, va petrece trei ani şi patru luni în spatele gratiilor. Neculai Bujor  a primit condamnare cu suspendare, în timp ce mai mulţi inculpaţi din dosar au fost achitaţi de instanţa clujeană.

Zece localităţi din Suceava au rămas fără energie electrică. Pe mai multe drumuri se circulă în condiţii de iarnă

Zece localităţi
din Suceava au rămas fără energie electrică. Pe mai multe drumuri se
circulă în condiţii de iarnă

Joi dimineaţă erau 27 de localităţi din judeţul Suceava fără energie electrică, dar parte din acestea au fost realimentate în cursul zilei, aseară echipele de intervenţie lucrând pentru remedierea defecţiunilor care au lăsat nealimentate cu energie zece localităţi. Drumul naţional DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, a fost închis începând cu ora 10.30, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Trei ani de închisoare pentru un interlop ce şi-a împuşcat un văr în faţa unui restaurant din Suceava. Bărbatul a mai incendiat o prostituată în Italia

Trei ani de închisoare pentru un interlop
ce şi-a împuşcat un văr în faţa unui restaurant din Suceava. Bărbatul a mai incendiat o prostituată în Italia

Decebal Biriş, fost Savu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare după ce şi-a împuşcat un văr în faţa unui restaurant din Suceava din cauza unor neînţelegeri în familie. Interlopul sucevean a mai fost arestat în Italia după ce a incendiat o prostituată a unui clan rivial ce a refuzat să lucreze pentru el. Recent, acesta a mai primit o condamnare de opt ani şi şase luni de închisoare pentru o tentativă de omor.

Cum s-au transformat Vlad Ţepeş şi Ştefan cel Mare din prieteni în duşmani, pentru a redeveni apoi aliaţi

Cum s-au
transformat Vlad Ţepeş şi Ştefan cel Mare din prieteni în duşmani, pentru a redeveni apoi aliaţi

Vlad Ţepeş l-a ajutat pe Ştefan cel Mare să ajungă pe tronul Moldovei. Acesta din urmă l-a trădat pe domnitorul muntean, a atacat Cetatea Chilia, iar ulterior l-a obligat să părărească tronul Ţării Româneşti. După 12 ani petrecuţi în închisoare, Ţepeş este şi el ajutat la rândul său de Ştefan cel Mare să redobândească conducerea Munteniei.

Fiscul poate desfiinţa echipa de fotbal Foresta Suceava, la doar şase luni distanţă de la meciul în care s-a luptat de la egal la egal cu Steaua în Cupa României

Fiscul poate desfiinţa
echipa de fotbal Foresta Suceava, la doar şase luni distanţă de la meciul în care s-a luptat de la egal la egal cu Steaua în
Cupa României

Din cauza unei datorii de 300.000 de lei, echipa de fotbal Foresta Suceava nu poate primi finanţare din partea Primăriei Suceava şi are şanse mari să se desfiinţeze. Oficialii echipei de fotbal au pus gaj la Fisc două terenuri şi trei apartamente pentru a primi o hârtie care să ateste că Foresta poate primi finanţare din bani publici, însă acestea au fost evaluate la doar 20.000 de euro.

Paştele, văzut de Ghiţă, de după gratii: „Inima deţinuţilor se înmoaie, iar cei care au din belşug împart şi cu cei care nu au“

Paştele, văzut de Ghiţă, de după gratii: „Inima
deţinuţilor se înmoaie, iar cei care au din belşug împart şi cu cei care nu au“

Ghiţă Ignat este un luptător sucevean care ispăşeşte patru ani de închisoare pentru falsificare de carduri bancare. El a explicat cum trăieşte un deţinut sărbătorile pascale, spunând că în această perioadă toţi cei aflaţi după gratii devin mai buni, cei ce au împart cu cei ce n-au, iar cei ce par a fi cu inimă de piatră se mai înmoaie.

Scandalul privind groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş a atins un nou nivel: sătenii din Pojorâta au apelat la OLAF

Scandalul privind
groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş a atins un nou nivel: sătenii din Pojorâta au
apelat la OLAF

Sătenii din Valea Putnei, comuna Pojorâta, au transmis o cerere către OLAF (Oficiul de Luptă Anti – Fraudă) – instituţie a Uniunii Europene pentru a investiga modul cum au fost alocate fondurile europene pentru realizarea gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş. Deşi este finalizată, această groapă de gunoi nu a fost dată deocamdată spre folosinţă.

Legenda întemeierii Sucevei: cum a făcut seceta ca ciobanii să se aciueze în preajma râului Suceava dând naştere localităţii cu acelaşi nume

Legenda
întemeierii Sucevei: cum a făcut seceta ca ciobanii să se aciueze în preajma
râului Suceava dând naştere localităţii cu acelaşi nume

Localitatea Suceava este una dintre cele mai vechi şi mai importante aşezări din România. Între 1359 şi 1775, Suceava a făcut parte din Principatul Moldovei, stat al cărui capitală a fost timp de mai bine de două vecuri. Între 1775 – 1918, oraşul din Nord – Estul României a fost parte a Imperiului Habsburgic, până să revină din nou în posesia României.

Halucinante ultimele declaraţii ale lui Liviu Dragnea. Omul nu înţelege mai nimic din funcţionarea statului de drept, din principiile democraţiei. Nu mai contează că este şeful celui mai mare partid aflat la putere. A contat în alegeri, şi va conta la viitoarele alegeri, dacă scapă de puşcărie.

acum 7 ore · comentarii (4)

Multă vreme, s-a crezut că marea performanţă pe terenul de sport se încheie pe la 30-35 de ani. Eroarea a fost corectată de Ilie Năstase, după numai trei zile de birjerism avansat. Fostul nr.1 mondial în tenis a devenit, la 70 de ani, nr.1 mondial în mîrlănie. Laureatul are toate şansele să domine îndelung clasamentele. Năstase va fi greu de detronat. Dar nu imposibil.

acum 8 ore · comentarii (40)

După scurta vacanţă de Paşti, stagiunea primei scene lirice naţionale continuă în forţă, cu dorita cadenţă de spectacole săptămânale. Imediat după cele trei zile de Sărbători Pascale, au urmat operă şi balet în patru seri, continuate cu cinci seri de afişe similare, în ultimele şapte zile ale lunii. O regularitate care sper să continue în mai şi iunie, chiar cu completări faţă de programul parţial publicat.

acum 8 ore · comentarii (0)

Azi, francezii au de ales între un suspect de corupţie, un lipsit de experienţă, un comunist şi o naţionalist-extremistă. E varianta caricaturală a dilemei. Dar nuanţele nu fac decât să amplifice dificultatea opţiunii: imberbul e pro-european, comunistul joacă rolul de tribun popular, „coruptul” are program şi experienţă, iar extremista propune o ripostă dură ameninţării teroriste. Şi noi, românii, avem azi o grijă: câştigă Putin aceste alegeri?

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 ani · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)
Postari Recente