Strat de 30 de centimetri de zăpadă pe un drum din Suceava. Drumarii nu au intervenit deloc deşi a nins toată noaptea 0

Un drum comunal din localitatea Horodnic de Jos, judeţul Suceava, este impracticabil după ce drumarii nu au intervenit deloc toată noaptea, iar pe şosea s-a aşternut un strat gros de zăpadă. Drumul comunal 46B, din comuna Horodnic de Jos, a fost acoperit de un strat de zăpadă ce are în unele locuri o grosime de aproape 30 de centimetri.

Strat de 30 de
centimetri de zăpadă pe un drum din Suceava. Drumarii nu au intervenit deloc
deşi a nins toată noaptea Vezi comentarii 0

Mama care şi-a omorât copilul nou-născut în canalizare, condamnată definitiv la 8 ani de închisoare

Mama care şi-a omorât copilul nou-născut în canalizare, condamnată definitiv la 8 ani de închisoare

Curtea de Apel Suceava a condamnat-o pe Gabriela Boghian (21 de ani) la opt ani de închisoare pentru omor, după ce în primă instanţă tânăra primise 16 ani de închisoare. Decizia magistraţilor suceveni este definitivă. Aceasta fost trimisă după gratii pentru că în septembrie 2017 ea şi-a băgat băieţelul nou-născut, de doar patru zile, într-o pungă şi l-a aruncat într-un canal colector. Cadavrul micuţului avea să fie găsit după câteva zile.

VIDEO Mesajul tranşant postat de un şofer revoltat la capătul unui pod care arată ca după bombardament: „Aşa repară escrocii în România!“

VIDEO Mesajul tranşant postat de un şofer revoltat la capătul unui pod care arată ca după
bombardament: „Aşa repară escrocii în România!“

Starea podului din comuna Şcheia, care face legătura cu cartierul Iţcani din municipiul Suceava, nemulţumeşte miile de şoferi care îl tranziteză zilnic. Reparat recent, podul n-a făcut faţă iernii. Craterele acoperite fie cu bitum la rece, fie cu pavele, reapar aproape imediat. Gropile de pe pod sunt atât de multe şi dese încât efectiv nu pot fi ocolite.

Pârtia de schi din Masivul Rarău a fost proiectată într-o arie protejată. Ce se va întâmpla cu tronsonul deja construit

Pârtia de schi
din Masivul Rarău a fost proiectată într-o arie protejată. Ce se va întâmpla cu tronsonul deja construit

Pârtia de schi de pe Rarău – Câmpulung Moldovenesc, care trebuia finalizată şi dată spre folosinţă de ani buni de zile are unul dintre cele două tronsoane proiectate într-o arie protejată. Dacă primul tronson a fost finalizat şi mai este nevoie doar de omologarea pârtiei, cel de-al doilea tronson nu poate fi realizat deoarece a fost proiectat într-o zonă protejată în situl „Natura 2000”.

Pedeapsa primită de un violator care a abuzat sexual o femeie de faţă cu soţul ei. Victima a fost violată pe un câmp după ce soţii au fost luaţi la ocazie

Pedeapsa primită de un
violator care a abuzat sexual o femeie de faţă cu soţul ei. Victima a fost
violată pe un câmp după ce soţii au fost luaţi la ocazie

Un cuplu din comuna suceveană Ipoteşti a fost luat la ocazie de o maşină în care se aflau patru indivizi de etnie romă. Aceştia i-au dus pe cei doi pe un câmp, unde le-au luat telefoanele mobile, iar pe femeia de 52 de ani au violat-o toţi patru, de faţă cu soţul ei. Unul dintre violatori a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare.

Escrocul care a adunat din condamnări 225 de ani de închisoare. Cum a reuşit un „magistrat“ cu patru clase să înşele zeci de români dispuşi să ofere şpagă

Escrocul care a adunat din condamnări 225 de ani de închisoare. Cum a reuşit un „magistrat“ cu patru clase să înşele zeci de români dispuşi să ofere şpagă

Un escroc din Suceava pe nume Ovidiu Rusu a strâns condamnări care însumează 225 de ani de închisoare. Deşi a absolvit doar patru clase, a reuşit să păcălească zeci de oameni dându-se drept procuror sau judecător şi obţinând de la aceştia sume foarte mari de bani. El se lăuda în urmă cu ceva ani că ar fi strâns o avere de peste 700.000 de euro.

Pedepsele pentru zoofilie în timpul lui Vasile Lupu: „Întăi li să tae capetele şi dup-acea să ard în foc cu acel dobitoc“

Pedepsele pentru zoofilie în timpul lui Vasile Lupu: „Întăi li să tae capetele şi dup-acea
să ard în foc cu acel dobitoc“

Vasile Lupu (1595 - 1661) a ocupat tronul Moldovei în două rânduri, respectiv între aprilie 1643 – aprilie 1653 şi mai 1653 – iulie 1653. În timpul primei sale domnii, în anul 1646, a fost tipărită Pravila lui Vasile Lupu, o culegere de legi care conţinea numeroase dispoziţii de caracter general, norme de drept civil, vamal, fiscal, medicină legală şi de drept canonic.

Artificiul folosit de Primăria din Suceava pentru a obţine autorizaţia de mediu necesară avizării Planului Urbanistic General

Artificiul
folosit de Primăria din Suceava pentru a obţine autorizaţia de mediu necesară avizării Planului Urbanistic General

Pentru a obţine norma necesară de spaţii verzi pe cap de locuitor pentru a întocmi Planul Urbanistic General, Primăria municipiului Suceava vrea să raporteze metrii pătraţi de spaţii verzi la numărul locuitorilor rezultaţi conform recensământului din 2011 (92.121 de locuitori) şi nu la numărul locuitorilor ce au domiciliul în Suceava (117.000 de locuitori).

Un violator român ce a abuzat sexual, de Crăciun, o femeie în Marea Britanie va fi trimis în ţară să-şi execute pedeapsa

Un violator român ce a abuzat sexual, de Crăciun, o
femeie în Marea Britanie va fi trimis în ţară să-şi execute pedeapsa

Curtea de Apel Suceava a admis cererea de transfer a lui Tudor Tofoi, un tânăr de 24 de ani, condamnat în Marea Britanie la 15 ani de închisoare pentru viol. În plus, pedeapsa lui va fi micşorată la 12 ani de închisoare, deoarece aceasta este pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal din România. Tofoi a fost condamnat în Marea Britanie după ce împreună cu un amic, în dimineaţa zilei de Crăciun a anului 2014, a violat o femeie.

Duminică, 18 martie, în ziua în care se împlinesc 4 ani de la anexarea Crimeei la Rusia, Vladimir Putin candidează pentru a-şi adjudeca fără emoţii cel de-al patrulea mandate de preşedinte al Federaţiei Ruse. Putin se află deja la conducerea statului rus de 18 ani, cu un intermezzo de 4 ani ca premier, în timpul lui Dmitri Medvedev.

acum 2 zile · comentarii (118)

Ce au în comun Dragnea, Ghiţă, Ponta, Oprea, Udrea etc.? Sunt simple clone ale unui model de politician care a populat scena publică în ultimii 10-15 ani: corupt, tupeist, imoral. Sunt oameni care au bătut de bună voie şi nesiliţi de nimeni la porţile SRI, oferindu-se voluntar să fie „îndrumaţi“ şi „sprijiniţi“ pentru a avea o carieră politică de succes şi lipsită de probleme cu Justiţia.

acum 2 zile · comentarii (36)

Comitetul Executiv al PSD a trebuit să se întrunească la „Băile Herculane“ pentru a rosti un cuvânt şi a da  un verdict cu privire la „Statul paralel“. Locul a fost bine ales, dat fiind că, în mitologia elinilor, Hercule era Zeul Puterii. Altfel spus, acolo ideologia s-a întâlnit logic (chiar supra-logic) cu mitologia. Ce anume este acest „Stat paralel“ nu ni s-a spus ceva mai clar, nici atunci, nici după aceea.

acum 2 zile · comentarii (5)

Când scriam romanul „Ciocoii noi cu bodyguard“, acum mai bine de 15 ani, nu mă gândeam la ecoul pe care îl va avea şi îl are şi astăzi filmul inspirat de el regizorului Şerban Marinescu şi trupei actoriceşti, ultimul mare florilegiu care de atunci, din nefericire, n-a mai putut şi nu mai va putea fi întâlnit pe nicio scenă de teatru, pe nicio peliculă.

acum 2 zile · comentarii (6)

La TVR s-a umplut paharul. Simptomatic faptul că, în fine, cineva din Consiliul Naţional al Audiovizualului, un instrument altminteri complet politizat, inutil, bugetofag, furnizor doar de sinecuri şi subordonat pe faţă intereselor alianţei aflate la guvernare, dar şi Comisia pentru cultură, arte şi mass-media din Parlamentul României şi-au venit în fire.

acum 2 zile · comentarii (22)

Suntem deja într-o nouă etapă, cu mult mai periculoasă, a Noului Război Rece? Cu siguranţă că da, mărturie documentul semnat de liderii SUA, Franţei, Germaniei şi Mariii Britanii.  Este condamnată în termenii cei mai fermi implicarea Rusiei pentru atacul produs, pe teritoriul britanic, împotriva unui fostv agent de informaţii rus.

acum 3 zile · comentarii (40)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 3 zile · comentarii (45)

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

acum 3 zile · comentarii (45)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

luna trecuta · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)
Postari Recente