Jaf în codru. Pădurile retrocedate după Revoluţie în judeţul Suceava, rase de pe faţa pământului după bunul plac al proprietarilor 1

Mii de hectare de pădure din judeţul Suceava au fost retrocedate imediat după Revoluţie, însă noii proprietari îşi bat joc de acestea. Chiar dacă legea îi obligă să asigure paza terenurilor, 15 mii de hectare de pădure sunt lăsate pradă hoţilor de lemne, deoarece paza este inexistentă. Amenzile cu care sunt ameninţaţi proprietarii de păduri retrocedate par a nu-i impresiona în niciun fel pe aceştia.

Jaf în codru. Pădurile retrocedate după Revoluţie în judeţul Suceava, rase de pe faţa pământului după bunul plac al proprietarilor Vezi comentarii 1

Descoperire de proporţii în Suceava: şapte morminte de pe vremea lui Ştefan cel Mare, găsite în curtea unei biserici

Descoperire de proporţii în Suceava: şapte morminte de pe
vremea lui Ştefan cel Mare, găsite în curtea unei biserici

În cimitirul bisericii armeneşti "Sfântul Simion" din Suceava, arheologii au găsit şapte morminte, dintre care două de copii şi cinci de bărbaţi. De asemenea s-au descoperit şi fragmente de ceramică, resturi de pantofi, cuie de sicriu, precum şi o monedă din secolul al XVI-lea. Pe toată suprafaţa pe care se întinde vechiul cimitir vor fi făcute săpături, iar osemintele vor fi reînhumate conform datinei creştine.

După 13 ani de la moartea tatălui, un sucevean a povestit cine a fost autorul. Criminalul a primit 20 de ani pentru odioasa sa faptă

După 13 ani de la moartea tatălui, un sucevean a povestit cine a fost autorul.
Criminalul a primit 20 de ani pentru odioasa sa faptă

Mihai Gheorghe Ureche din comuna suceveană Frumosu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. În anul 1999, Gheorghe Ureche şi fratele său l-au omorât în bătaie pe un cumnat, după care l-au îngropat în grădina din spatele casei. Timp de 13 ani această crimă a fost un mister, până în 2012, când fiului mortului a povestit că unchii săi l-au omorât şi îngropat în grădină pe tatăl său.

Cum a reuşit un sucevean anonim, cu o firmă obscură, să ia 100.000 de euro de la Metrorex, pentru a face reclamă unei linii de metrou care nu există în Capitală

Cum a reuşit un sucevean anonim, cu o firmă obscură, să ia 100.000 de euro de la Metrorex, pentru a face reclamă unei linii de metrou care nu există în Capitală

Aproape o sută de mii de euro va încasa Daniel Mariniuc, un tânăr de 30 de ani din Suceava, pentru a face reclamă liniei de metrou din Drumul Taberei, aflată în construcţie. Tânărul a explicat, pentru ”Adevărul”, cum a fost ajutat, de fapt, de DNA să pună mâna pe contractul scos la licitaţie de Metrorex.

Dorel s-a angajat pe viaţă la şoseaua de centură a Sucevei. După ce a montat indicatoare cu distanţe SF, a pus şi panouri cu rute inventate spre Bucureşti

Dorel s-a angajat pe viaţă la şoseaua de centură a
Sucevei. După ce a montat indicatoare cu distanţe SF, a pus şi panouri cu rute inventate spre Bucureşti

După ce, în urmă cu o lună, pe şoseaua de centură a Sucevei şi-a făcut apariţia un indicator rutier care a reconfigurat harta României, Dorel a lovit din nou. Pe un tronson proaspăt dat în folosinţă, mai multe marcaje rutiere au fost montate, însă acestea îi induc în eroare pe şoferi. Un indicator rutier arată că pe acest tronson se poate ajunge la Bucureşti, însă, după câţiva kilometri parcurşi, Bucureştiul dispare de pe marcajele rutiere.

Investiţii de aproape 35 de milioane de euro pentru ca municipiul Suceava să semene măcar cu un oraş european

Investiţii
de aproape 35 de milioane de euro pentru ca municipiul Suceava să semene măcar
cu un oraş european

Reamenajarea zonei de pe lângă Palatul Administrativ al Sucevei, finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina, reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, construcţia sălilor de sport de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” şi Liceul cu Program Sportiv, reabililitarea clădirii Muzeului de Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei, sunt investiţii care au, teoretic, finanţarea asigurată şi ar ţine doar de constructori să îşi termine treaba.

Maternitatea din Rădăuţi a fost închisă de două ori după ce 16 nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococul auriu

Maternitatea din Rădăuţi a
fost închisă de două ori după ce 16 nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococul
auriu

Secţia de Maternitate a Spitalului Municipal Rădăuţi a fost închisă de două ori la sfârşitul anului 2013 precum şi la începutul lunii martie 2014. Atunci, 16 bebeluşi care au fost născuţi la acest spital au fost infectaţi cu stafilococul auriu, toate cazurile din zona Rădăuţi fiind preluate de Spitalul Judeţean Suceava. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a amendat spitalul rădăuţean cu 15.000 de lei.

Misterele morţii lui Nicolae Labiş: accident sau complot al Securităţii? Cum şi-a găsit sfârşitul tânărul poet sub roţile unui tramvai din Capitală

Misterele morţii lui Nicolae Labiş: accident sau complot al Securităţii? Cum şi-a găsit sfârşitul tânărul poet sub roţile unui tramvai din Capitală

Poetul sucevean Nicolae Labiş a murit la vârsta de doar 21 de ani în urma unui accident de tramvai, petrecut în Bucureşti. Oficial, s-a stabilit că Labiş era beat, a alunecat şi a căzut sub roţile tramvaiului, însă apropiaţii săi au susţinut, de-a lungul timpului, că poetul a fost împins în faţa tramvaiului de Securitate, pentru că Labiş începuse să se îndoiască de doctrina comunistă.

O injecţie cu antibiotic a dus la moartea unui bărbat care a ajuns cu gripă la spital

O injecţie cu antibiotic a dus la moartea unui bărbat
care a ajuns cu gripă la spital

Conducerea Spitalului din Rădăuţi şi Poliţia suceveană au început o anchetă pentru a stabili cum a decedat un bărbat de 47 de ani, la mai puţin de 24 de ore de la internare. Acesta ajunsese la spital cu gripă, iar medicii au început un tratament cu antibiotic fără a-i face un test pentru a vedea dacă este alergic sau nu. Rudele bărbatului susţin că, conform concluziilor medicilor legişti, acesta a murit tocmai de la o reacţie alergică.

Bebeluşul bolnav abandonat în spital de părinţi va fi operat într-o Clinică de Cardiologie din Israel

Bebeluşul bolnav abandonat în spital de părinţi va fi
operat într-o Clinică de Cardiologie din Israel

Vasilică copilul de un an şi două luni care a fost abandonat de părinţi în Spitalul Judeţean Suceava va fi operat în Israel. Micuţul are probleme cardiace severe, astfel că a fost examinat de o echipă de medici din Israel care s-a oferit să-l opereze pe copil. Problema este că acesta are nevoie de o persoană care să-l însoţească pe timpul intervenţiei chirurgicale şi pe perioada post-operatorie, circa o lună de zile, în Israel.

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 2 zile · comentarii (146)

Biroul de presă arondat comunităţii româneşti din cadrul Paradisului Ceresc este asaltat de atât de multe cereri din partea românilor încât a ajuns să aibă activitatea blocată pe termen nedefinit. Aşa se explică şi salvarea lui Dan Şova intervenită pe neaşteptate şi cauzată de o greşeală apărută din tratarea cu neatenţie a muntelui de cereri venite pe adresa lui Dumnezeu.

acum 6 zile · comentarii (22)

Ieri, am avut surpriza să aud aprecieri entuziaste despre munca la Bruxelles a europarlamentarilor români. Era salutat votul masiv în favoarea raportului „privind drepturile omului şi democraţia în lume şi politica Uniunii Europene în această privinţă“, al italianului Pier Antonio Panzeri (60 de ani), membru al Grupului S&D.

acum 6 zile · comentarii (14)

Televiziunea a devenit validarea supremă. Nu mesajul, nu ideea. Prezenţa pur şi simplu te face deţinătorul controlului. Eşti acolo, ai succes. Ai succes, faci bani. Faci bani, te pricepi la orice. Te pricepi la orice, poţi pretinde că eşti oricine vrei tu să fii. Puterea transmisiei e aproape nelimitată, pentru că ”aşa ceva nu se face” nu mai înseamnă nimic.

acum 3 zile · comentarii (0)

În articolul său „Încotro”, bloggerul Petre Abrudan consideră că minoritarii sunt discriminaţi prin însuşi învăţământul în limba maternă, care nu îi pregăteşte pentru bacalaureat şi integrarea în societate. Soluţia sa? Desfiinţarea învăţământului în limba maternă, cu excepţia unor ore de limbă şi cultură de care pot beneficia şi elevii majoritari. Mai jos, ideile lui Abrudan primesc o replică de la Daniel Plăiaşu, redactor MaghiaRomânia.

acum 2 luni · comentarii (60)

Se discută despre excluderea sau includerea religiei ca obiect de studiu în şcoli. Ca de obicei, părerile sunt paroxistice într-o direcţie sau alta. Pe reţelele sociale, rugăciunile postate public se luptă cu demonstraţiile că Dumnezeu nu există, într-o pornografie pe cât de înverşunată, pe atât de lipsită de soluţii.

acum 3 zile · comentarii (6)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 luni · comentarii (16)