O investiţie de 10 milioane de lei a fost blocată de contestaţiile unei firme din Botoşani 0

Victor Construct SRL Botoşani a blocat lucrările de amenajare a zonei de agrement Tătăraşi din municipiul Suceava, contestând licitaţia organizată de Primărie. Bătălia firmelor private pe banii împrumutaţi, în numele sucevenilor, de Primărie a ajuns la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi mai apoi, aproape sigur, în instanţă.

O investiţie de
10 milioane de lei a fost blocată de contestaţiile unei firme din Botoşani Vezi comentarii 0

Maiorul care a salvat Putna din mâinile sovieticilor: „De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece!“

Maiorul care a salvat Putna din mâinile sovieticilor: „De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se
trece!“

Maiorul Valeriu Carp este eroul care a oprit înaintarea soldaţilor sovietici pe teritoriul României, ce tocmai pierduse nordul Bucovinei şi Basarabia. Acesta a lua de unul singur decizia de a le ordona soldaţilor din batalionul pe care îl conducea să se oprească din retragere şi să stăvilească înaintarea armatei sovietice care nu respecta prevederile Pactului Ribbentrop – Molotov şi ajunsese în apropiere de Putna.

Un contrabandist ce a lovit cu maşina autospeciala Poliţiei de Frontieră a vrut să scape de răspunderea penală vânzând, în fals, vehiculul unei persoane moarte

Un contrabandist ce a lovit cu maşina autospeciala Poliţiei de Frontieră a vrut să scape de răspunderea penală vânzând,
în fals, vehiculul unei persoane moarte

Ilarion George Dumitrescu, din comuna suceveană Straja, este cercetat de procurorii suceveni după ce a izbit cu autoturismul său Mercedes ML, în care transporta 7.930 de pachete de ţigări de contrabandă, autospeciala poliţiştilor de frontieră aflată în urmărirea sa. Suspectul a încercat să-şi „fabrice” un contract prin care vindea maşina Mercedes ML unui persoane decedate, în încercarea de a scăpa de răspunderea penală.

Într-un subsol dintr-o clădire din centrul Capitalei, unde pe o latură e un restaurant elegant, iar în rest, la parter, sînt nişte spaţii vaste şi goale, se află trei cămăruţe pline ochi cu dosare, acoperite de straturi peste straturi de spori de mucegai. Este arhiva de documente a fostului Studio Cinematografic „Alexandru Sahia“, în care de minim zece ani pare să nu fi călcat decît o angajată responsabilă de recuperarea dosarelor de personal.

acum 6 zile · comentarii (2)

Să nu lăsăm în urmă orice speranţă! Măcelul de la Nisa aduce veşti bune: nu mai e mult! Încă 10-15 căsăpiri, executate tot mai în silă, şi gata! Etapa violentă va lua sfîrşit şi vom intra în faza paşnică: faza supunerii. Apoi, cînd oaspeţii noştri islamici vor fi îndeajuns de numeroşi (danke!) şi cînd cei mai luminaţi europeni vor adulmeca un început de compromis, vom face un pact trainic.

acum 6 zile · comentarii (196)

În acest moment în Turcia lovitura de stat este în plină desfăşurare şi asistăm la ultimele zile ale lui Erdogan. Disperarea cu care a decapitat toate instituţiile de forţă ale ţării numai de dragul de a menţine puterea, sacrificând poporul turc, arată că dictatorii efectiv nu pot învăţa lecţiile istoriei.

acum 7 zile · comentarii (8)

Atentatul de la Nisa. Citesc şi sper sufocant de casant că titlul articolului de ziar nu reflectă un eveniment real, nu din nou, nu iarăşi dogoarea aritmeticii morbide a consemnării seci a suspendării unor vieţi, nu iarăşi terorişti, nu iarăşi musulmani, nu iarăşi nesiguranţă...

acum 7 zile · comentarii (123)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 1 an · comentarii (158)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 2 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 3 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 3 ani · comentarii (142)
Postari Recente