A ucis în bătaie un necunoscut pe stradă: în timpul crimei a făcut mai multe pauze de ţigară. Detaliile unui caz care i-a cutremurat şi pe judecători 7

Un tânăr de 19 ani din judeţul Suceava a fost condamnat la 25 de ani şi patru luni de închisoare după ce a omorât cu sălbăticie un bărbat pe care l-a văzut pentru prima dată în faţa ochilor. El şi-a lovit victima cu pumnii, picioarele şi o bucată de lemn dintr-un gard. Agresorul chiar s-a odihnit în două rânduri, timp în care a fumat câte o ţigară, după care a reluat şirul loviturilor.

A ucis în bătaie un necunoscut pe stradă: în timpul crimei a făcut mai multe pauze de ţigară. Detaliile unui caz care i-a cutremurat şi pe judecători Vezi comentarii 7

O şoferiţă ce a produs un accident rutier grav în urma căruia a murit un poliţist, aflat în misiune, a scăpat de închisoare

O şoferiţă ce a produs un
accident rutier grav în urma căruia a murit un poliţist, aflat în misiune, a scăpat de
închisoare

Loredana Leonte a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Suceava la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Femeia este acuzată că în toamna anului 2011 a tăiat calea unei autospeciale de poliţie care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, şoferul maşinii de poliţie pierzând controlul asupra volanului şi izbit un alt vehicul după care s-a răsturnat pe cupolă. Din nefericire, un poliţist a decedat.

Opt ani de închisoare pentru un român care-i „furniza“ fete unui pedofil italian

Opt ani de închisoare pentru un român care-i „furniza“ fete
unui pedofil italian

Vasile Manolache a fost condamnat de Tribunalul Suceava la opt ani de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism. Acesta este acuzat că i-a furnizat unui italian de 70 de ani mai multe minore, cu care acesta din urmă a întreţinut relaţii sexuale. Italianul obişnuia să filmeze adolescentele în timpul actului sexual, apoi le şantaja pentru a întreţine relaţii sexuale cu el. Acesta din urmă a primit trei ani şi opt luni de închisoare.

Piromanul Polonic eliberat în baza legii recursului compensatoriu se întoarce după gratii pentru că a violat o adolescentă de 15 ani

Piromanul Polonic eliberat
în baza legii recursului compensatoriu se întoarce după gratii pentru că a violat
o adolescentă de 15 ani

Petrică Mândrilă (35 de ani), din oraşul Broşteni, judeţul Suceava, a fost reţinut pentru viol. Acesta a ademenit o minoră în apartamentul lui, unde a obligat-o să întreţină întreţină relaţii sexuale cu el. Piromanul Petrică Mândrilă, poreclit „Polonic”, a fost eliberat din închisoare toamna trecută în baza Legii privind recursul compensatoriu, el ajungând după gratii pentru că a incendiat un bloc.

„Regele maneliştilor” a fost condamnat la 1.479 de zile de închisoare după ce gruparea sa de contrabandişti a produs o pagubă de 1,25 de milioane de euro

„Regele
maneliştilor” a fost condamnat la 1.479 de zile de închisoare după ce gruparea
sa de contrabandişti a produs o pagubă de 1,25 de milioane de euro

Paul Iova, „Regele maneliştilor”, a fost condamnat definitiv la 1.479 de zile de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă. În toamna anului 2014, procurorii DIICOT Suceava au trimis în judecată gruparea de contrabandişti de ţigări condusă de Paul Iova, paguba din dosar fiind estimată la 1,25 de milioane de euro.

Un oraş de provincie în care există doar două autoturisme electrice le oferă proprietarilor posibilitatea de a-şi încărca gratuit maşinile cinci ani

Un oraş de provincie în
care există doar două autoturisme electrice le oferă proprietarilor
posibilitatea de a-şi încărca gratuit maşinile cinci ani

În municipiul Suceava au fost puse în funcţiune 28 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalităţii cofinanţat din fonduri elveţiene, proiect în valoare de 1,07 milioane de lei. Staţiile de încărcare pot fi folosite gratuit, timp de cinci ani de zile, de orice persoană privată sau instituţie publică cu ajutorul unui card.

Reţete culinare vechi de sute de ani: cum se preparau varza acră, pilaful italienesc, clătitele sau salata de melci în anii 1800

Reţete culinare vechi de sute de ani: cum se preparau varza acră, pilaful
italienesc, clătitele sau salata de melci în anii 1800

Într-o carte de bucate tipărită în anul 1849 sunt prezentate 190 de reţete culinare pe care gospodinele le făceau la mijlocul veacului al XIX-lea. În cele ce urmează vă vom prezenta zece dintre reţetele ce pot fi găsite în volumul „Carte de bucate. Cuprinde 190 răţete de bucate, prăjituri, creme, spume, jalatine, îngheţate, şi cum se păstrează lucruri pentru iarnă. Toate alese şi încercate de o prietină a tutulor femeilor casnice”.

Stejarul celebru care reprezintă România la concursul Arborele European al Anului. Unde şi cum poate fi votat

Stejarul celebru care reprezintă România la concursul Arborele
European al Anului. Unde şi cum poate fi votat

Environmental Partnership Association organizează concursul Arborele European al Anului, organizatorii căutând să premieze copacul cu cea mai frapantă poveste. Printre cei 13 arbori înscrişi în concurs se află şi stejarul de la Cajvana, judeţul Suceava, care ar avea o vârstă de 750 de ani şi la umbra căruia s-ar fi odihnit Ştefan cel Mare şi oştenii săi în anul 1476. Arborii înscrişi pot fi votaţi până la sfârşitul lunii februarie 2018.

România trebuie să-şi definească drept obiectiv strategic aderarea la Zona Euro pe termen mediu. O strategie de tip Snagov 2.0 asumată la nivelul societăţii româneşti ar putea stabili principiile/priorităţile de politici publice asupmate pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Consolidarea îndeplinirii criteriilor de convergenţă nominală concomitent cu mărirea convergenţei reale reprezintă prioritatea reală a următorilor 5 ani.

acum 2 zile · comentarii (6)

„Bătaia e ruptă din rai, iar copilul trebuie să-ţi ştie de frică“. Pentru cei care încă nu au aflat, textul acesta l-am copiat de pe piatra de temelie a educaţiei din secolul trecut. Educaţia aceea în care frica era mama inţelepciunii şi bătaia izvorul cu mir al viitorilor „oameni desăvârşiţi“.

acum 2 zile · comentarii (4)

Referendumul din Marea Britanie (MB) iniţiat de David Cameron şi mai ales rezultatul au produs stupoare printre susţinătorii proiectului european (Uniunii Europene), cu consecinţe majore pe multiple planuri. Dar votul pentru ieşirea MB din Uniune a exprimat nu numai divizarea societăţii peste Canalul Mânecii, ci un sindrom larg răspândit în Europa.

acum 2 zile · comentarii (5)

În fiecare zi sunt informat de către cei cu care stau de vorbă că managerii, în general, şi cei români, în special, sunt proşti, nu au viziune, nu au strategie, iau decizii impulsive, de moment, pe care le schimbă radical peste câteva zile sau peste câteva săptămâni, că firmele în cauză ar putea să meargă mult, mult mai bine fără acei manageri, nici nu vă imaginaţi cât de bine.

acum 2 zile · comentarii (15)

Se află în plină desfăşurare unul din cele mai prestigioase evenimente cinematografice ale lumii: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (15–25.02.18). Fondată în plin război rece, Berlinala a ajuns la a 68-a ediţie, iar cele 400 de pelicule prezentate continuă să stârnească acelaşi interes din partea spectatorilor, plasându-l în top, la capitolul participării publicului plătitor.

acum 2 zile · comentarii (14)

Acum câteva zile, pe site-ul think tank-ului Center for European Policy Analysis (CEPA) fusese publicată o analiză semnată de Corina Rebegea (fellow-in-residence) despre dispariţia trolilor pro-Kremlin din mediul de socializare Facebook de limbă română şi migraţia acestora spre reţele sociale alternative – VK (VKontakte).

acum 2 zile · comentarii (101)

Comisia de anchetă a ANRE a finalizat draful raportului privind activitatea acestei instituţii, urmând a fi supus dezbaterii în comisie săptămâna aceasta. La capătul a patru luni de evaluare, parlamentarii care au redactat acest document au promovat mai multe concluzii privitoare la funcţionarea pieţei de energie şi la modul în care a funcţionat ANRE.

acum 2 zile · comentarii (3)

Disperare mare la PSD-ALDE. Ultimele atacuri la adresa DNA şi a dnei Koveşi n-au avut rezultatul scontat. Inclusiv datorită intervenţiei preşedintelui Iohannis şi a conferinţei de presa a dnei Kovesi. România este pe muchie de cuţit. Au adversarii independenţei justiţiei forţa s-o întoarcă  în jugul politic? Sau am trecut de punctul de inflexiune de la  care restauraţia  nu mai este posibilă?

acum 2 zile · comentarii (11)

Dorinţa de a deveni potenţialul cumpărător al producţiei de gaze Româneşti, trebuie pusă în contextul dorinţei Ungariei de a şi asigura gazele până la finalizarea South Stream (în situaţia eliminării livrării gazelor prin Ucraina) şi de a-şi pregăti dezvoltarea HUNGARHUB-ului.

acum 3 zile · comentarii (0)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 3 zile · comentarii (22)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 18 zile · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)
Postari Recente