UPDATE VIDEO Comisarul-şef Nelu Fediuc, reţinut alături de un cămătar pentru influenţarea justiţiei. Şeful SPP Suceava, pus sub control judiciar

Şeful SPP Suceava, Lucian Solcan, fost ofiţer SIPI, comisarul şef Nelu Fediuc, fost şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, şi cămătarul Paul Pîrjolea au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru infracţiunile de trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită, influenţarea declaraţiilor şi camătă.

Comisar de poliţie, acuzat că l-a terorizat în stil mafiot pe patronul unui bar: „Într-o lună te închid. Îţi promit eu!”

Comisarul de poliţie Răzvan Andreica, inculpat deja pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă şi fals în declaraţii, trebuie acum să dea explicaţii într-un nou caz de abuz în serviciu. Ofiţerul a transmis informaţii false Primăriei Suceava pentru a obţine suspendarea activităţii unui bar din cartierul Burdujeni şi ar fi ameninţat clienţii cu suspendarea permisului auto dacă mai frecventează localul.

"Tribuna Lituaniei" a publicat un punct de vedere conform căruia succesul Ucrainei - de restabilire, treptată, a autorităţii statului, în regiunea răsăriteană afectată de acţiunile insurgenţilor sprijiniţi de Federaţia Rusă - ameninţă ideea Rusiei, de exclusivitate. Chiar azi, autorităţile de la Kiev au anunţat lichidarea unei blocade realizată de separatişti rusofoni, la un aeroport strategic din estul teritoriului ucrainean.

acum 10 zile · comentarii (3)

Suntem mai înclinaţi să credem că un om sadic este influenţat de o forţă malefică decât să căutăm răspunsuri şi o înţelegere din punct de vedere uman/psihologic deoarece aceste răspunsuri şi acest mod de înţelegere nu ne sînt încă accesibile; ar fi nevoie de cultivarea acestor moduri de înţelegere, în mod consecvent, timp de câteva generaţii pentru ca ele să învingă inerţia raportării la superstiţie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Aproape nu e săptămână ori lună să nu văd o ştire pe undeva despre copiii de nota 10 la te-miri-ce olimpiade internaţionale. Bravo lor! Bravo părinţilor lor care îi susţin şi se cheltuie ca timp şi bani cu aceşti copii de excepţie. Dar noi toţi ceilalţi de ce, mă rog, ne băgăm în seamă cu mândria? Noi cu ce-am contribuit? Mândria că avem „copii de 10” nu acoperă mizeriile pe care ni le facem unii altora, inclusiv acestor copii, în fiecare zi.

acum 10 zile · comentarii (42)

„Shangri-La” este un tărâm imaginar, un loc mistic, armonios, o adevărată grădină a Edenului, descrisă în romanul „Lost Horizon” al scriitorului britanic James Hilton, publicat în 1933. O carte de succes, care i-a inspirat atât pe omul de rând, cât şi pe preşedintele SUA în luarea deciziilor. Astfel, preşedintele SUA, Franklin Delano Roosevelt, a denumit reşedinţa prezidenţială Camp David „USS Shangri-La”, după romanul lui Hilton.

acum 10 zile · comentarii (5)

Pe vremea cînd ne străduiam să obţinem integrarea în Uniunea Europeană, în toate celelalte ţări candidate aveau loc intense dezbateri publice despre benficiile şi riscurile integrării, despre „europenitate” în genere, despre balansul complicat dintre suveranitate naţională şi destin comunitar. Încă de pe atunci, existau pro-europeni radicali, eurosceptici şi anti-europeni.

acum 10 zile · comentarii (163)

O plecare şi o vulnerabilitate. Anunţul ieşirii din România a grupului italian de energie Enel readuce în prim plan discuţia despre cât de vulnerabilă e România pe fondul dependenţei de capitalurile străine. O alternativă şi două modele. Economiile Poloniei şi Turciei ne arată că se poate (mai bine) prin forţe proprii.

acum 11 zile · comentarii (14)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 6 luni · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 6 luni · comentarii (142)
Postari Recente