Mărturia logodnicei lui Victor Spirescu, după moartea primului român care „a invadat“ Marea Britanie: „Nu cred că el a fost vinovat“

Mărturia logodnicei lui Victor Spirescu, după moartea primului român care „a invadat“ Marea Britanie: „Nu cred că el a fost vinovat“

Suzana Mates, logodnica primului român care „a invadat” Marea Britanie, a vorbit despre accidentul în care şi-a pierdut viaţa iubitul ei. Deşi admite că nu deţine toate informaţiile, tânăra înclină să creadă că Victor Spirescu nu se afla la volan în momentul critic şi că maşina ar fi fost condusă de altcineva.

Protest prin lectură în faţa sediului PSD Sibiu. Participanţii au arătat biletele de tren luate pentru a merge la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti | psd

Protest prin lectură în faţa sediului PSD Sibiu. Participanţii au arătat biletele de tren luate pentru a merge la 
protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti

Cel de-al 18-lea flashmob organizat în faţa sediului PSD din Sibiu a constat într-un ”club de lectură”. Aproximativ o sută de persoane au citit timp de 15 minute în zona pe care au numit-o ”liberă decorupţie. Protestatarii au adus şi biletele de tren pe care şi le-au cumpărat pentru a participa la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti.

O femeie de 39 de ani din Sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale

O femeie de 39 de ani din Sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale

Rudele unei femei de 39 de ani care a murit la Spitalul Judeţean Sibiu spun că femeia a mers la Urgenţe după ce s-a simţit foarte rău, dar că a fost ţinută pe hol fără să o consulte cineva, iar din această cauză a mers la Spitalul Militar, unde, de asemenea, ar fi fost ţinută pe hol timp de o oră, deşi vomita. După ce într-un final a fost consultată, femeia a fost trimisă cu o ambulanţă tot la Judeţean, unde a decedat la scurt timp.

Acţiune a salvamontiştilor pentru recuperarea a şapte turişti blocaţi în zona tunelului Bâlea, pe Transfăgărăşan

Acţiune a salvamontiştilor pentru recuperarea a şapte turişti blocaţi în zona tunelului Bâlea, pe Transfăgărăşan

Salvamontiştii sibieni intervin sâmbătă, 6 decembrie, pentru recuperarea a şapte turişti blocaţi în zona de sud a tunelului Bâlea. Aceştia nu pot înainta din cauza avalanşelor repetate care se produc pe zona de evacuare. În Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii de avalanşe este de 3 pe o scară de la unu la cinci.

Demenţa colectivă cu care parlamentarii Puterii s-au năpustit asupra legislaţiei penale a fost justificată prin faptul că trebuie să implementeze directive europene. Aceasta e o minciună nu doar colosală, dar şi foarte uşor de dovedit. Şi se pune întrebarea: de ce au apelat la ea dacă e atât de uşor demontabilă? Cum amploarea şi sensul modificărilor exclud prostia, rămân două ipoteze: ori au înnebunit cu toţii, ori sunt, realmente, infractori.

acum 2 luni · comentarii (73)

Acestea sunt datele unei dictaturi. Că nu există un singur dictator ci vreo 250, nu e nicio consolare. Opoziţie parlamentară nu mai există, a fost desfiinţată, i s-a pus căluşul în gură, jandarmii sunt gata să intervină împotriva celor care nu sunt de acord cu actuala dictatură. Inclusiv împotriva judecătorilor. Posibil să vedem judecători  bătuţi de jandarmi.

acum 2 luni · comentarii (27)

Horrible dictu (et auditu): nimic nu o poate salva! Dar, precum în bancul cu bătrânica pe care o treceau cu toţii strada, deşi ea nu voia, poate că nici nu e nevoie, ne-au salvat geografia şi istoria. Existăm, slavă Domnului, poate mai bine chiar decât o merităm! Cât despre monarhia constituţională, aceasta este o variantă pe cât de superioară republicii, pe atât de iluzorie. Din nefericire.

acum 2 luni · comentarii (13)

Editura Humanitas a publicat recent „Geneza“, ediţie îngrijită de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, punct de plecare al unui proiect ambiţios, derulat la Colegiul Noua Europă. O altă carte importantă „la temă“, „Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus“ a profesorului Brant Pitre, se lansează astăzi (luni), la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa Monicăi Broşteanu.

acum 2 luni · comentarii (8)

Protestele din Piaţa Universităţii, din 1990, au reprezentat naşterea societăţii civile româneşti. Atunci a apărut discursul radical anti-comunist, care este exprimat şi astăzi de o parte importantă a elitei. Deşi învinşi atunci, „golanii“ din anii ’90 au reuşit să creeze o mitologie şi o cultură a protestului.

acum 2 luni · comentarii (13)

Tovarăşii miliţieni din Republica Socialistă România, am să vă transmit nişte lucruri, pe scurt, ca să nu vă obosiţi citind şi altceva decât rapoarte de 2 lei despre cât sunteţi voi de eficienţi, în timp ce noi murim cu zile pe stradă.

acum 1 an · comentarii (7)

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 1 an · comentarii (4)

În oraşul meu de poveste, dincolo de poveste şi de toate pozele de pe pliantele turistice, se întâmplă o grămadă de lucruri de care unii se fac că uită. Miercuri a murit aiurea un urs, altădată au murit pe stradă oameni. Pe toţi i-a ucis cu zile „operativitatea” care dă impecabil la sfânta statistică bună de aruncat la gunoi.

acum 1 an · comentarii (17)

E mişto să vorbeşti cu preşedintele pe Facebook, nu? Sau cu miniştrii. Cu şefii de partid. Ai, aşa, parcă un sentiment de normalitate, simţi că le zici şi tu direct ce ai de zis. Iar ei, uneori, îţi şi răspund. Dar hai să privim direct în faţă bătaia de joc! Puţin curaj, e doar Sistemul pur. Sistemul ăla care te scuipă între ochi, care te înnebuneşte o viaţă, care te bagă în mormânt.

acum 1 an · comentarii (82)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 1 an · comentarii (11)

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 2 ani · comentarii (8)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 3 ani · comentarii (3)
Postari Recente