Misterul actelor de expropriere pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. „În trei zile, dacă vor, trec hotărârea de guvern“

Misterul actelor de expropriere pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. „În trei zile, dacă vor, trec hotărârea de guvern“

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, justifică întârzierile la autostrada Sibiu – Piteşti prin faptul că lipsesc documentaţiile pentru exproprieri. Surse implicate în proiect spun că actele au fost trimise către autorităţi de săptămâni bune. Este doar unul dintre exemplele harababurii care acoperă cel mai aşteptat tronson de autostradă din România: cel care traversează munţii.

Omul care traversează România pe bicicletă. Concluziile experienţei: gropi, câini, lipsă de respect şi peisaje superbe

Omul care traversează România pe bicicletă. Concluziile experienţei: gropi, câini, lipsă de respect şi peisaje superbe

Dumitru Stelea are 48 de ani şi este lăcătuş mecanic. Pasiunea lui este mersul cu bicicleta şi mare parte din timpul liber îl petrece dând la pedale. Anul acesta a parcurs cel mai lung traseu, de 3.100 de kilometri, trecând prin 24 de judeţe ale ţării. Concluziile experienţei: şoferi lipsiţi de respect peste tot, drumuri dezastruoase în est, câini periculoşi în Ardeal. „Însă peisajele eclipsează toate aceste necazuri“, spune el.

Muzeul Astra, un loc de muncă inedit pentru pensionarii din Sibiu

Muzeul Astra, un loc de muncă inedit pentru pensionarii din Sibiu

În fiecare primăvară, câteva zeci de pensionari aplică pentru cele 30 de posturi de îngrijitori ale monumentelor din cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, cel de la marginea Sibiului. Cât e sezonul de lung, cei 30 deretică prin gospodăriile-monument, întâmpină vizitatorii, plivesc buruiana din grădinile pe care le cultivă sau pasc oile. „Aici întineresc“, zâmbeşte cu ochii unul din pensionarii muzeului ce acoperă 96 de hectare.

E mai ieftin: cum poţi face compost acasă şi de ce

E mai ieftin: cum poţi face compost acasă şi de ce

Jumătate din gunoiul produs de o gospodărie este, de fapt, deşeu biodegradabil. Prin urmare, decât să fie aruncat la groapa de gunoi, este mai ieftin ca acest deşeu să fie utilizat pentru producerea compostului, un îngrăşământ natural 100% care poate fi obţinut în decurs de două luni.

Reacţia minorităţilor la acţiunea introdusă de Guvernul României împotriva iniţiativei „Minority Safe Pack“

Reacţia minorităţilor la acţiunea introdusă de Guvernul României împotriva iniţiativei „Minority Safe Pack“

În timp ce reprezentanţii minorităţii maghiare se plâng de faptul că România se izolează la nivel european atacând iniţiativa „Minority Safe Pack“, susţinută de UDMR, reprezentanţii celorlalte minorităţi naţionale spun că, de fapt, lucrurile stau invers. „România este «superstandard» la nivel european“, spune, spre exemplu, liderul deputaţilor din partea minorităţilor naţionale.

Miercurea, ziua în care se stabilesc recordurile la consumul de electricitate. Cât mai rezistă reţelele?

Miercurea, ziua în care se stabilesc recordurile la consumul de electricitate. Cât mai rezistă reţelele?

Două zile de miercuri din această vară sunt cele în care consumul de electricitate a crescut brusc faţă de valorile medii zilnice, arată distribuitorii de energie electrică din centrul ţării. Deocamdată, reţelele de distribuţie au rezistat, în condiţiile în care conducerea Electrica amână de ani buni noi investiţii, unele din acestea atrăgând chiar şi atenţia procurorilor.

Aglomeraţie pe Transfăşărăşan unde sute de maşini circulă în coloană, atât pe sensul de urcare dinspre Sibiu, cât şi în judeţul Argeş

Aglomeraţie pe Transfăşărăşan unde sute de maşini circulă în coloană, atât pe sensul de urcare dinspre Sibiu, cât şi în judeţul Argeş

Traficul rutier pe Drumul Naţional 7 C - Transfăgărăşan - se deşfăsoară cu dificultate, sâmbătă, sute de maşini circulând în coloană pe sensurile de urcare, atât în judeţul Sibiu, cât şi în judeţul Argeş. Potrivit poliţiştilor, nu se înregistrează blocaje, dar valorile de trafic sunt extrem de ridicate.

Bacalaureat organizat „după cum îi taie capul“. Haosul total reclamat de doi elevi eliminaţi pentru că au avut telefoane la ei

Bacalaureat organizat „după cum îi taie capul“. Haosul total reclamat de doi elevi eliminaţi pentru că au avut telefoane la ei

Eliminaţi pentru că au fost descoperiţi la sesiunea din iunie a bacalaureatului cu telefoane mobile la ei, doi elevi au fost amânaţi pentru sesiunea de toamnă care va începe săptămâna viitoare. Au fost, iniţial, acceptaţi, după care – respinşi. Încercând să desluşească motivele respingerii, părinţii au descoperit un examen de Bac, despre care spun că este organizat în mod viciat de la început la sfârşit.

Domnule Preşedinte, cum de aţi primit senin jurământul acestui ministru al Educaţiei, la învestirea acestui Guvern? Chiar n-aţi realizat ce stofă are, pe bune? Ligia, Iulia, Laurenţiu, Dudu, voi unde aţi fost, dragilor? Ce l-aţi consiliat pe Preşedinte? Că mai bun ministru la Educaţie altul pe lume nu-i? Şi acum noi, ăştia de rând, căpătuiţi cu aşa specimen, ce ne facem? Iar ieşim în stradă, disperaţi de furie şi revoltă? Iar?!...

acum 7 zile · comentarii (12)

Ştiu că acest titlu trezeşte deja o mulţime de grimase din partea cititorilor: „bine mă, ştim şi noi foarte bine care este contribuţia ţiganilor: ciordeala, mizeria şi prostul-gust. Nu le place munca şi se plâng că sunt discriminaţi“. Dacă aş avea un dolar de câte ori am auzit asta, sunt sigur că aş fi avut suficienţi bani să plătesc datoriile lui Negoiţă şi să-mi mai si rămână suficienţi bani să trăiesc liniştit până la adânci bătrâneţi.

acum 6 zile · comentarii (95)

Despre sistemul de transmitere a informaţiilor foarte bine pus la punct ce a fost creat de Mihai Viteazul se cunoaşte foarte puţin, dar şi mai puţine lucruri se cunosc că acesta era folosit pentru asigurarea circulaţiei informaţiilor obţinute de la Poartă, cu privire la Sigismund Bathory, Ieremia Movilă, I. Zamoyski (şeful serviciilor secrete poloneze).

acum 6 zile · comentarii (2)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 6 zile · comentarii (93)

Prima intervenţie oficială a Comisiei Europene în ceea ce priveşte acţiunile Poloniei la adresa statului de drept a avut loc în data de 27 iulie 2016, fiind emisă o Recomandare. Cum guvernul polonez nu a reacţionat pentru a remedia situaţia, Comisia a emis a doua Recomandare, la data de 21 decembrie 2016.

acum 6 zile · comentarii (13)

M-am întrebat de curând de ce noi, românii, nu avem o literatură cu adevărat existenţială / existenţialistă? Romane cu teme profunde şi general umane s-au tot scris, mai ales după revoluţie, înecate în disperare şi black moods, înjurând de toţi sfinţii ordinea universului şi pe cea socială, romane atât de negre încât puteai jura că autorii lor poartă doliu pe retină.

acum 6 zile · comentarii (2)

Indiferent ce gafe a făcut sau spus, Liviu Pop este un ministru intangibil. Nu se poate atinge nimeni de el, nici premierul, nici conducerea coaliţiei de guvernare. Nu contează pierderile de imagine uriaşe pe care le înregistrează guvernul şi PSD. Liviu Pop merge mai departe din gafă în gafă, din aiureală în aiureală, fără să-i pese cuiva că a ajuns de râsul curcilor.

acum 7 zile · comentarii (5)

Pentru prima oară în spaţiul Balcanilor am avut, ieri, un eveniment cu o certă şi foarte importantă încărcătură simbolică. La nivel politic, societal şi mesaj absolut novator către exterior: doamna Ana Brnabic, Prim Ministru al Serbiei din luna iunie, o persoană în vârstă de 41 de ani şi care-şi afişează în mod deschis şi fără nici un fel de complexe opţiunea sa lesbiană, a participat la Gay Pride Parade de la Belgrad.

acum 6 zile · comentarii (48)

Teze şi antiteze la Washington, cea mai recentă carte apărută în România a profesorului Vladimir Tismăneanu (Editura Curtea veche, Bucureşti, 2017), beneficiază de o consistentă prefaţă semnată de Marius Stan. Discipol, colaborator (îmi vin acum în minte excelentele Dosar Stalin şi Dosar Lenin întocmite de Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan) şi prieten al politologului de la Maryland.

acum 6 zile · comentarii (7)

Tovarăşii miliţieni din Republica Socialistă România, am să vă transmit nişte lucruri, pe scurt, ca să nu vă obosiţi citind şi altceva decât rapoarte de 2 lei despre cât sunteţi voi de eficienţi, în timp ce noi murim cu zile pe stradă.

acum 11 luni · comentarii (7)

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 11 luni · comentarii (4)

În oraşul meu de poveste, dincolo de poveste şi de toate pozele de pe pliantele turistice, se întâmplă o grămadă de lucruri de care unii se fac că uită. Miercuri a murit aiurea un urs, altădată au murit pe stradă oameni. Pe toţi i-a ucis cu zile „operativitatea” care dă impecabil la sfânta statistică bună de aruncat la gunoi.

acum 12 luni · comentarii (17)

E mişto să vorbeşti cu preşedintele pe Facebook, nu? Sau cu miniştrii. Cu şefii de partid. Ai, aşa, parcă un sentiment de normalitate, simţi că le zici şi tu direct ce ai de zis. Iar ei, uneori, îţi şi răspund. Dar hai să privim direct în faţă bătaia de joc! Puţin curaj, e doar Sistemul pur. Sistemul ăla care te scuipă între ochi, care te înnebuneşte o viaţă, care te bagă în mormânt.

acum 12 luni · comentarii (82)

Am să vă povestesc în textul ăsta, pe care am simţit că trebuie să-l scriu exact astăzi, când un om extrem de curajos ne-a vorbit deschis despre mizeria din sistem, despre cum am ajuns aici. Şi despre cum, cu VOI alături, putem merge mult, mult mai departe.

acum 1 an · comentarii (10)

Ţinând seama de moştenirea actualului preşedinte al Romaniei la Sibiu, desi incitant, nu e chiar simplu şi confortabil să îi urmezi la Primărie. Ne convine sau nu, timp de 14 ani, Klaus Iohannis a condus Sibiul cum a ştiut el, obţinând ultima dată, în 2012, 77,9% din voturile sibienilor, în acel an când peste 48% din aceştia au ieşit la vot. Nu cred că viitorul primar, oricine ar fi, va mai obţine un procent atat de ridicat.

acum 1 an · comentarii (8)

Prietenul de care mă leagă un viu sentiment al recunoştinţei pentru sensibilitatea cu care mi-a fost alături în clipe decisive ale biografiei mele însufleţită neostenit şi nu o dată riscant de idealul identităţii naţionale şi de spirit, hotărât împotriva instalării nefericite, ca doctrină de stat a tranzacţionismului social-politic, cu lozincile lui păgubos justificatoare ale laşităţii

acum 3 ani · comentarii (3)
Postari Recente