Procuror din Sibiu, acuzat că a condus băut şi a lovit două autoturisme, iar poliţiştii nu l-ar fi testat pentru stabilirea alcoolemiei VIDEO

0
Publicat:

Procurorul Eugen Stoina de la Sibiu este acuzat că a condus băut şi a lovit două autoturisme, iar poliţiştii sosiţi la faţa locului nu l-ar fi testat pentru stabilirea alcoolemiei. Poliţia Sibiu a deschis o anchetă internă.

Procurorul Eugen Stoina. FOTO - Facebook / Marian Răduinea
Procurorul Eugen Stoina. FOTO - Facebook / Marian Răduinea

Un fost poliţist din Sibiu afirmă, într-o postare pe Facebook, că Eugen Stoica, procuror, a condus băut, a lovit două autovehicule şi nu a fost testat pentru stabilirea alcoolemiei, potrivit news.ro.

Ieri (joi, 15 martie 2024 - n.r.), in jurul orelor 13:15, un apel la 112 anunţa un eveniment rutier pe B-dul M. Viteazu din Sibiu, iar unul dintre conducatorii auto ar fi fost sub influenta alcoolului. La faţa locului a sosit un echipaj de Poliţie Rutiera, care l-a transportat la sediul Biroului Rutier pe dl. procuror Stoina, cel vinovat de producerea acestui accident rutier soldat cu pagube materiale (tamponare). Acolo «i s-a sugerat» să nu efectueze testarea pentru alcool şi să vină în termenul legal de 24 de ore”, scrie fostul poliţist Marian Răduinea pe pagina sa de Facebook.

Poliţia Sibiu anunţă, vineri, că s-au dispus verificări. „Având în vedere informaţiile apărute în social media referitor la modul de protocolare de către poliţiştii rutieri a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu a fost declanşată o anchetă internă în vederea verificării tuturor aspectelor incidente acestui caz, urmând ca în funcţie de rezultat să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a transmis IPJ Sibiu.

Procurorul acuzat a mai trecut printr-o situaţie asemănetoare atunci când activa la DNA- Structura Centrală.

Turnul Sfatului a relatat în decembrie 2021 că procurorul Stoina a primit „Avertisment“ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, în fața căruia Inspecția Judiciară a solicitat sancționarea pentru mai multe abateri. Stoina „a tergiversat soluționarea unui număr de 160 de dosare penale ce-i fuseseră repartizate“.

Stoina este fiul generalului în retragere Neculai Stoina, fost rector al Academiei Trupelor de Uscat „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Acesta a condus în perioada 1999-2000 Serviciul de Protecție și Pază (SPP). Generalul a decedat în urmă cu doi ani.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite