Prima condamnare în cazul uciderii milionarului sibian Adrian Kreiner. Cât de ieftin a scăpat un complice

0
Publicat:

Deși încă nu au fost prinși toți criminalii afaceristului din Sibiu, Adrian Kreiner, unul dintre complicii acestora a fost deja judecat. Este vorba despre călăuza celor trei ucigași, care a primit o pedeapsă surprinzătoare.

Ilie Sitariu, complice în cazul uciderii afaceristului Adrian Kreiner, condamnat Arhivă
Ilie Sitariu, complice în cazul uciderii afaceristului Adrian Kreiner, condamnat Arhivă Adevărul

Ilie Sitariu, de 44 de ani, din Dumbrăvița – Timiș, i-a găzduit pe ucigași și a jucat rolul de șofer al grupului. 

Agresorii au fost transportați de către timișorean în diverse locuri din țară și din afară: Sibiu, Timișoara, Budapesta, unii dintre ei fiind ajutați să fugă peste hotare.

Este primul dintre suspecți, reținut în acest caz și a reprezentat un martor cheie în dosar. A fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru favorizarea infractorului. S-a ales în schimb cu o condamnare cu suspendare. 

Ucigașii (în stânga) afaceristului Adrian Kreiner (dreapta) Foto Colaj
Ucigașii (în stânga) afaceristului Adrian Kreiner (dreapta) Foto Colaj

A scăpat doar cu muncă în folosul comunității

În ciuda implicării sale în moartea afaceristului sibian Adrian Kreiner, instanța de judecată i-a acordat lui Ilie Sitariu o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare. În schimb, l-a obligat să presteze 110 zile de muncă în folosul comunității, fie în cadrul Primăriei din Timișoara, fie în cadrul societății Piețe SA Timișoara. Deja i s-a scăzut din pedeapsă, perioada în care a stat arestat preventiv, din noiembrie anul trecut și până marți, 19 martie 2024. 

Sentința nu este definitivă și cel mai probabil va fi atacată cu apel de către procurori. 

Unul dintre criminali și iubita acestuia sunt căutați prin toată lumea

Adrian Kreiner, afaceristul de 50 de ani, a fost tâlhărit și torturat în stil mafiot în noaptea de 5 /6 noiembrie 2023 în vila sa din Sibiu. A murit pe patul de spital, o zi mai târziu, în data de 7 noiembrie. În noaptea tragediei, în casă se mai aflau fiica și iubita acestuia. Cea dintâi a fost și ea amenințată cu pistolul pentru a dezvălui unde este seiful cu bani. Trei bărbați cu cagule au plecat din casa familiei Kreiner, cu 16 ceasuri de lux în valoare de sute de mii de euro, care în final au fost recuperate.

Anchetatorii au stabilit că cel puțin cinci persoane au fost implicate în acest caz: cei trei criminali și alți doi complici - iubita unuia dintre ucigași și Ilie Sitariu, timișoreanul proaspăt „condamnat”.

În afara acestuia, doar doi dintre criminali au fost prinși până acum: Laurențiu Ghiță, de 36 de ani, extrădat la finele anului trecut din Scoția, unde a fost capturat la coborârea de pe un feribot, în Stranraer și Marian Cristian Minae, poreclit „Pușcărie”, de 35 de ani, prins la coborârea dintr-un tren, în Belfast - Irlanda de Nord. În cazul acestuia, însă se așteaptă extrădarea sa în cursul acestei luni.

Sunt dați, în continuare, în urmărire internațională Costinel Cosmin Zuleam, poreclit „Olteanu”, de 31 de ani, considerat „creierul jafului armat de la Sibiu”, și iubita acestuia.

Cei trei criminali sunt toți de origine din județul Dolj. Există indicii că, înainte de acest jaf armat din Sibiu, „s-au antrenat” prin alte tâlhării asemănătoare comise „acasă”.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite