Accidente în lanț pe A1, în zona Veștem-Sibiu, cu victime. Elicopter SMURD în ajutor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un carambol în care au fost implicate cel puțin patru autovehicule s-a produs joi, 18 aprilie 2024, pe primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Evenimentul a dus la devierea traficului pe DN1, pe la Mohu.

UPDATE, ora 14,45 Traficul pe A1 Sibiu-Pitești, pe Lotul 1 Șelimbăr - Boița, a fost reluat, în urma accidentelor în lanț produse. „Restricția de trafic de pe A1 s-a ridicat. Se circulă îngreunat”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Coliziunea în lanț s-a produs pe carosabilul umed și alunecos, în urma unei ploi cu gheață, după cum se poate observa și din primele imagini (VEZI VIDEO) apărute pe rețelele de socializare, la scurt timp după producerea evenimentelor.  

UPDATE, ora 14,09 În urma actualizării informațiilor, a reieșit că în coliziunea de pe A1 Sibiu au fost implicate doar un TIR și un microbuz pentru transport marfă. Alte două autoturisme au fost implicate în autotamponări. Se pare că printre cauzele care au dus la evenimentele rutiere în lanț se numără și ploaia cu gheață și implicit carosabilul umed din zonă.

Accidente în lanț pe A1 în zona Veștem Sibiu cu victime și devierea traficului Foto IPJ Sibiu
Accidente în lanț pe A1 în zona Veștem Sibiu cu victime și devierea traficului Foto IPJ Sibiu

„În accident sunt implicate un microbuz transport marfă, condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani din municipiul București și un ansamblu TIR condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Gorj. Din cercetările preliminarii efectuate a rezultat că șoferul microbuzului nu ar fi păstrat o distanță de siguranță, intrând în coliziune cu semiremorca ansamblului TIR condus în fața sa. Impactul a dus la vătămarea corporală gravă a pasagerului din microbuz, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din jud. Ilfov. Traficul este în continuare blocat total, deviat la km. 238, Mohu, pe DN 1”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Din cele două autotamponări, doar în cazul uneia, șoferul a încercat să evite accidentul din fața sa: „În imediata apropiere față de locul producerii accidentului, s-au produs două autotamponări, șoferii a două autoturisme intrând în coliziune cu parapeții, fără a se înregistra victime”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din primele informații furnizate de către autorități reiese că incidentul rutier a avut loc la km 230, în zona Veștem, din județul Sibiu.

„La km 230 al A1, în zona Veștem, pe sensul de mers Sebeș - Vâlcea, s-a produs un accident rutier cu patru autovehicule implicate, care a dus la blocarea totală a traficului care a fost deviat la km 238, în zona Mohu. Vom reveni cu detalii”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliței Județene Sibiu, Elena Welter.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, este vorba despre un accident grav, cu cel puțin trei victime, dintre care una încarcerată, pentru care a fost solicitat sprijin aerian pentru transport către o unitate medicală specializată.

„Pompierii sibieni intervin de urgență în aceste momente la un accident rutier pe A1 în care sunt implicate mai multe mașini. La fața locului sunt mobilizate următoarele forțe: trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple și o autospecială de stingere a incendiilor. Din primele informații, există o victimă încarcerată și alte două victime care au nevoie de asistență medicală. La fața locului a fost solicitat și elicopterul SMURD”, a menționat și purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite