Ultimele detalii în cazul milionarului ucis la Sibiu. Criminalii au comis și alte jafuri

0
Publicat:

Ancheta uciderii afaceristului Adrian Kreiner, din noiembrie 2023, este departe de final. Magistrații sibieni spun că al doilea criminal urmează să fie extrădat din Marea Britanie, iar al treilea și iubita acestuia sunt în continuare căutați. Potrivit anchetatorilor, există indicii că ucigașii au mai comis jafuri și în Dolj, județul de reședință.

Ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner: Minae, Zuleam și Ghiță Sursă Antena 1
Ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner: Minae, Zuleam și Ghiță Sursă Antena 1

Adrian Kreiner (50 de ani), un om de afaceri a fost tâlhărit în stil mafiot în noaptea de 5 /6 noiembrie 2023 în vila sa din Sibiu. Torturat de trei bărbați, ca să le dezvăluie unde ascunde banii pe care aceștia se așteptau să-i găsească în casă, bărbatul a murit pe patul de spital, o zi mai târziu, în data de 7 noiembrie. În noaptea tragediei, în casă se mai aflau iubita și fiica acestuia. 

Cea din urmă s-a confruntat cu tâlharii care, sub amenințarea pistolului, i-au cerut de asemenea să le dezvăluie unde este seiful casei. În final, aceștia au plecat cu 16 ceasuri în valoare de sute de mii de euro.

Al doilea criminal, așteptat în țară în cursul lunii martie

Până acum au fost prinși doi dintre criminali: Laurențiu Ghiță, de 36 de ani, din Gighera (Zaval) Dolj, extrădat la finele anului trecut din Scoția, unde a fost capturat la coborârea de pe un feribot, în Stranraer și Marian Cristian Minae, poreclit „Pușcărie”, de 35 de ani, din Bechet (Zaval) Dolj. Prins la coborârea dintr-un tren, în Belfast - Irlanda de Nord se așteaptă extrădarea sa în cursul acestei luni.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Nicolae Dancu a precizat: „Am fost asigurat (luni, 4 martie 2024 – n.red.) de către magistratul de legătură al României din Regatul Unit că instanța a primit scrisoarea de garantare a condițiilor de detenție (necesară extrădării – n.red.) pe care România era obligată să o înainteze organului judiciar din Regatul Unit... Așteptăm ca după termenul din 8 martie, acordat de judecătorii Regatului Unit, să se decidă predarea acestuia, în cel mai scurt timp, respectiv o săptămână maxim”.

„Creierul jafului armat”, pe lista celor mai căutați infractori

Anchetatorul șef a refuzat să ofere informații despre al treilea criminal, Costinel Cosmin Zuleam, poreclit „Olteanu”, de 31 de ani, din Valea Stanciului (Horezu-Poenari) Dolj, considerat „creierul jafului armat de la Sibiu”, pentru a nu împiedica prinderea acestuia.

Cosmin Zuleam unul dintre ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner Sursă Poliția Română
Cosmin Zuleam unul dintre ucigașii afaceristului sibian Adrian Kreiner Sursă Poliția Română

Căutată în acest caz de crimă Sibiu de asemenea este și iubita lui „Olteanu”, chiar dacă femeia nu a participat efectiv la jaf armat Sibiu.

Un alt complice în acest caz, care de altfel a și reprezentat un mator cheie în dosar, Ilie Sitariu, de 44 de ani, din Dumbrăvița – Timiș, cel care i-a găzduit și a îndeplinit rolul de șofer al grupului, transportându-i în diverse locații: Sibiu, Timișoara și chiar Budapesta, a fost și prima persoană care a ajuns după gratii, pentru favorizarea infractorului

Laurențiu Ghiță, Marian Cristian Minae și Costinel Cosmin Zuleam sunt acuzați de omor calificat și comiterea a cel puțin două tâlhării.

Suspectați în alte două spargeri, comise în Dolj

Există indicii însă că au mai comis încă două jafuri, în Dolj, anterior tragediei din noiembrie 2023.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a trimis anchetatorilor sibieni dosarele ce vizează infracțiuni similare celei produse la Sibiu: „Există indicii destul de serioase că autorii acelor spargeri sunt tot cei trei autori ai faptelor de omor și tâlhărie asupra membrilor familiei Kreiner”.

Dacă acestea se vor concretiza, dosarele vor fi contopite: „Urmează să analizăm probatoriul și în funcție de rezultat mai mult ca sigur acele dosare vor fi reunite la acest dosar pentru o mai bună înfăptuire a justiției”.

Prim-procurorul Nicolae Dancu a vorbit și despre captura cu care au plecat criminalii din casa afaceristului sibian – cele 16 ceasuri de valoare găsite de autoritățile scoțiene în mașina lui Laurențiu Ghiță, primul infractor extrădat. Bunurile au fost recuperate prin intermediul Comisiei Rogatorii, fiind predate după ce britanicii au aflat ce reprezentau de fapt.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite