Traficanți de droguri, arestați la Sibiu. Vindeau Cristal și canabis cu prețuri între 60 și 150 de lei doza

0
Publicat:

În urma unor percheziții domiciliare realizate joi, 21 martie 2024, la Sibiu, cinci bărbați suspectați că sunt traficanți de droguri au fost duși la audieri. Unul a fost pus sub control judiciar, iar ceilalți reținuți.

Droguri, psihoactive și alte bunuri confiscate în urma unor percheziții în Sibiu Foto DIICOT
Droguri, psihoactive și alte bunuri confiscate în urma unor percheziții în Sibiu Foto DIICOT

La data 21.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu au dispus, reținerea a patru inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație, deținere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, au transmis atât reprezentanții DIICOT cât și cei ai Poliției Județene Sibiu.

Droguri și instrumentele necesare traficului, confiscate de la locuințele suspecților

Potrivit surselor menționate, suspecții au acționat în perioada 2023 - martie 2024, când au deținut, intermediat și comercializat direct, în mod repetat, substanțe psihoactive și droguri de mare risc - Cristal sau 3-CMC, ori droguri de risc, precum canabis, către consumatori de pe raza județului Sibiu. Dozele costau între 60 și 150 lei.

Unul dintre inculpați, oprit în trafic la un control rutier, a fost depistat pozitiv pentru consum de substanțe cu efect psihoactiv. Dar a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare determinării prezenței în organism a substanțelor interzise, astfel încât s-a mai ales cu un dosar penal.

Droguri, psihoactive și alte bunuri confiscate în urma unor percheziții în Sibiu Foto DIICOT
Droguri, psihoactive și alte bunuri confiscate în urma unor percheziții în Sibiu Foto DIICOT

În urma perchezițiilor domiciliare de joi, 21 martie, au fost confiscate canabis, substanțe psihoactive (2-CMC), instrumente și bunuri destinate porționării și ambalării în scopul comercializării: grindere, cântare electronice, pliculețe, precum și recipiente și plicuri cu urme de materie suspectă, dar și alte mijloace de probă.

Suspecții, după gratii

În cursul zilei de vineri, 22 martie 2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a acceptat propunerea procurorilor DIICOT, iar acum cei patru suspecți sunt după gratii, potrivit informațiilor furnizate de portalul instanțelor de judecată. 

Anchetatorii DIICOT au beneficiat în cursul anchetei de până acum de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Sibiu, dar și de cel al  jandarmilor din cadrul IJJ Sibiu, precum și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite