Revoltă în sala Filarmonicii de Stat Sibiu: concert anulat când ar fi trebuit să înceapă, iar sala era plină. „Este penibil” VIDEO

0
Publicat:

Spectatorii care au umplut sala Filarmonicii de Stat Sibiu, joi seara, au fost martorii unei situații pe cât de neobișnuite, pe atât de dezamăgitoare. Concertul, programat la ora 19:00, a fost anulat chiar înainte de începerea sa, pe motiv că o parte din orchestră a decis să intre în grevă.

Orchestra a decis să înceapă greva, în locul spectacolului FOTO Captură YouTube
Orchestra a decis să înceapă greva, în locul spectacolului FOTO Captură YouTube

La ora când ar fi trebuit să înceapă concertului, sala era plină, iar publicul aștepta spectacolul cu sufletul la gură. În locul muzicii, pe scenă s-a făcut un anunț și anume că seara se încheie fără ca vreo notă muzicală să fie interpretată. Acest lucru care a stârnit imediat revoltă și dezamăgire în rândul spectatorilor.

Anunțul a fost transmis de concertmaestrul Cosmin Fidileş, care a explicat că din cauza grevei în care se află o parte din colegii lor din orchestră, concertul nu poate avea loc. Această declarație a stârnit nemulțumirea audienței, iar unii spectatori au reacționat cu ușoare huiduieli și au scandat mesaje precum: „Rușine!”.

Printre cei revoltați se numără și Lilian Oană, o cetățeană americană, abonată fidelă a Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Sunt profund indignată de ceea ce se întâmplă aici și că nu este rezolvată problema la alte niveluri. Este penibil ceea ce se întâmplă. Eu, personal, nu voi reînnoi abonamentul. Nu am mai întâlnit așa ceva, nu din partea oamenilor culturii”, a spus ea, pentru publicația Turnul Sfatului.

„Sunt abonat de 20 de ani la spectacolele Filarmonicii, așa ceva nu s-a mai întâmplat. Cine să rezolve? Consiliul Județean, Ministerul Culturii, că și așa Raluca Turcan este ministru! Să rezolve, dar nu distrugând un act cultural”, a completat un alt spectator, pe nume Nicolae, pentru sursa citată.

Această situație vine ca urmare a unei greve de avertisment anunțate de Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu pentru intervalul orar 18:30 – 20:30.

Cu toate acestea, conducerea Filarmonicii a anunțat că „se așteaptă ca toți artiștii instrumentiști să își onoreze datoria față de spectatori” și a invitat „publicul meloman” la Sala Thalia, pentru spectacolul programat la ora 19:00.

Într-un final, sala s-a golit, spectatorii au plecat cu un gust amar, iar pe scenă au rămas doar sindicaliștii aflați în grevă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite