Elevă a unei școli speciale, bătută și amenințată cu moartea în centrul Sibiului: „A scos cuțitul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a produs luni, 1 aprilie 2024, când eleva în vârstă de 15 ani a unei școli speciale din municipiul Sibiu s-a trezit agresată din senin, în plină stradă, de un grup de persoane.

Strada din Sibiu pe care o elevă a fost agresată de un grup de cerșetori Sursă Google Maps
Strada din Sibiu pe care o elevă a fost agresată de un grup de cerșetori Sursă Google Maps

Mai multe femei și bărbați, pe care ulterior victima i-a identificat ca ocupându-se cu cerșetoria în centrul orașului, au început să o agreseze mai întâi verbal, apoi fizic. Adolescenta se îndrepta spre cursuri, când s-a trezit că cineva din grup aruncă spre ea cu o sticlă. Ulterior, mai multe femei au început să o lovească, au pus-o la pământ și au amenințat-o cu un cuțit. Au încercat să-i sustragă și telefonul.

Agresiunea fizică s-a produs în centrul orașului, în zona Străzii Filarmonicii, sub privirile impasibile ale mai multor participanți la trafic care au preferat să filmeze incidentul în loc să intervină. În final, copila a scăpat de agresori datorită unui trecător.

Cazul a ajuns în spațiul public după ce familia a cerut să fie ajutată de către cei care au realizat filmările. La nivelul Poliției Județene Sibiu a fost demarată o anchetă în acest caz.

„Cinci femei au sărit pe ea. Una a scos cuțitul vrând să o omoare”

Din declarațiile unei rude de-a victimei, pentru publicația locală „Ora de Sibiu”, reiese că incidentul s-a produs la orele prânzului. Necunoscuții, pe care ulterior i-a identificat ca ocupându-se cu cerșetoria în centrul Sibiului, au început s-o agreseze verbal în zona Parcului Astra: „... Niște indivizi aflați sub influența alcoolului și, posibil, a drogurilor, au început să țipe după ea pe strada. Au aruncat cu o sticlă după ea”.

Se pare că au urmărit-o, pentru că pe o altă stradă: „Cinci femei au sărit pe ea și au început să o bată. În același timp, una dintre acele femei a scos cuțitul, vrând să o omoare, au încercat sa îi taie părul, au trântit-o pe jos...”

La școală, minora a povestit întreaga pățanie, iar conducerea școlii a luat legătura cu familia acesteia. Adolescenta a ajuns la Urgențe, apoi familia a făcut plângere și la Poliție, de unde au fost îndrumați să meargă la Medicină Legală pentru un certificat constatator care să menționeze traumele suferite și numărul de zile necesare pentru îngrijiri medicale, în funcție de care se va decide cursul anchetei. 

Am apelat (la presă - n.red.) în speranța că o să găsim videoclipurile... Mă gândesc și la copiii mei, o să-mi fie frică să îi las singuri pe stradă”, a mai recunoscut ruda victimei.

Dosar penal pentru lovire și furt

Dintr-un răspuns transmis de reprezentanții Poliției Județene Sibiu pentru „Adevărul” reiese că deocamdată cercetările se vor face pentru violențe și furt, nu pentru tâlhărie. Imaginile care au surprins incidentul pot schimba cursul anchetei dacă se dovedește că intenția agresorilor a fost cu totul alta. 

În referire la aspectele prezentate, vă comunicăm faptul că, la data de 1 aprilie, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, s-a înregistrat o plângere penală având ca obiect infracțiunile de lovire sau alte violențe, respectiv furt. Cercetările se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării persoanelor implicate, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, Elena Welter, cu privire la acest caz.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o altă zonă a orașului Sibiu, a mai avut loc o agresiune în urma căreia victimă a fost tot un copil. Un băiețel de 10 ani a fost bătut sub privirile amuzate ale altor tineri, în plină stradă, de către o adolescentă. Și în acel caz se fac cercetări. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite