Arborii din Sibiu vor fi toaletați în formă dreptunghiulară. Tehnica „pollarding” este folosită în premieră

0
Publicat:

Lucrările vor începe de luni, 25 martie şi vor fi efectuate de specialiştii de la Asociaţia Română de Arboricultură.

Tehnica după care vor fi toaletați arborii FOTO: Primăria Sibiu
Tehnica după care vor fi toaletați arborii FOTO: Primăria Sibiu

Primăria Sibiu va începe toaletarea copacilor cu o tehnică specială. Coroana arborilor va avea o formă dreptunghiulară, iar lucrările vor începe luni, anunță administrația locală, printr-o postare pe o rețea socială.

”Tehnica de toaletare a arborilor folosită în premieră pe str. Oţelarilor din Sibiu! În termeni de specialitate se numeşte «pollarding». Practic, presupune o intervenţie mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de faţă se va adopta o formă dreptunghiulară”, anunţă, duminică, Primăria Sibiu.

Pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecţionat din bambus, cu rol de şablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani.

Primăria Sibiu anunţă că tehnica se va aplica celor 40 de arbori de pe str. Oţelarilor, scopul fiind acela de a menţine arborii la o anumită dimensiune şi distanţă faţă de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor şi pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor şi carosabilului.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite