Copilă de 13 ani, arsă de tată cu bricheta pentru că era machiată. „S-a lovit de ușă“

0
Publicat:

Incidentul s-a petrecut în urmă cu un an, în Sibiu, dar acum părintele a fost trimis în judecată din cauza comportamentului violent pe care l-a avut față de fiică.

Minoră arsă cu bricheta de propriul tată ca metodă de educare cu forța Colaj
Minoră arsă cu bricheta de propriul tată ca metodă de educare cu forța Colaj

Anchetatorii au stabilit că acesta a lovit-o pe copila de 13 ani cu „palmele și cu telefonul mobil la nivelul feței”, după care „a ars-o cu o brichetă la genunchiul piciorului stâng”, „revoltat de modul în care era machiată”, după cum reiese din rechizitoriul trimiterii în judecată.

În timpul audierilor, bărbatul a motivat că a avut loc doar o ceartă, nu o agresiune și că rănile și le-a creat copila singură lovindu-se de ușă. A încercat să dea vina pe mama fetei, pentru întreaga situație, pretextând că aceasta urmărește „să aibă mai facilă calea de a promova acțiune pentru stabilirea locuinței minorei” pe care el o îngrijește de când aceasta avea doar câteva luni.

I-a cerut telefonul ca să vadă cu cine vorbește

În noaptea de 12 / 13 martie 2023, în jurul miezului nopții, o copilă de 13 ani, din Sibiu, primea o pedeapsă părintească aspră pentru că a îndrăznit să se machieze, lucru considerat de neacceptat de către tatăl său. A urmat o anchetă penală care a culminat cu trimitere în judecată a adultului.

„Pe fondul unui conflict verbal spontan și al consumului de alcool, inculpatul a lovit de mai multe ori cu palmele și telefonul mobil la nivelul feței pe fata acestuia, în vârstă de 13 ani, după care a ars-o cu o brichetă la genunchiul piciorului stâng, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat două - trei zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriu trimiterii în judecată.

Bărbatul a contestat probele administrate în faza de urmărire penală și a solicitat excluderea acestora, iar în când a venit vorba despre martorii care au asistat la scene, dar „și-au rezervat dreptul la tăcere”, el a precizat că „atitudinea lor a fost interpretată și folosită împotriva sa” și s-a arătat nemulțumit că nu a participat la audierea acestora.

El le-a spus anchetatorilor că nu a fost vorba despre educație cu forța, ci a avut „doar discuții generate de faptul că s-a arătat revoltat de modul în care era machiată, într-un fel total nepotrivit vârstei sale și pentru că i-a cerut telefonul să vadă cu cine vorbește”.

În apărarea sa, sibianul a amintit că-și crește singur fiica de la câteva luni

Nu a recunoscut nici că a lovit-o, ori a tras-o de păr, „cu atât mai puțin nu a ars-o cu bricheta”.

Întrebat despre modul în care copila ar fi putut căpăta rănile, acesta a replicat că „posibil ca aceasta să se fi lovit de ușă, atunci când a ieșit din bucătărie”, dar nu a pomenit nimic despre faptul că minora era arsă cu bricheta.

Bărbatul s-a mai apărat menționând că „evenimentele au fost împinse în acest sens pentru ca mama minorei să aibă mai facilă calea de a promova acțiune pentru stabilirea locuinței minorei”, copila fiind „disputată” de ambii părinți. 

Minora - victimă în cazul agresiune Sibiu - a rămas în grija sa de când avea câteva luni.

Sibianul s-a apărat amintind în favoarea sa că timp de 13 ani, în care a crescut-o pe fată, nu a fost niciodată violent cu ea. „Posibil ca între inculpat și minoră să fi existat discuții, dar acestea nu s-au transformat niciodată în agresiuni fizice sau psihice la adresa minorei”, se arată în apărarea sa. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite