FOTO Cei mai influenţi politicieni ai Argeşului au nevoie de Arhiepiscopie şi invers! Daniel Constantin, Mircea Drăghici, Tudor Pendiuc şi Florin Tecău, printre deputaţii Adunării Eparhiale 0

Doar o treime dintre cei care deliberează în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului sunt clerici. Restul sunt mireni, mai ales mireni politicieni. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, deputatul Mircea Drăghici, primarul Piteştiului - Tudor Pendiuc şi preşedintele CJ Argeş - Florin Tecău se numără printre membrii importanţi ai Adunării Eparhiale

FOTO Cei
mai influenţi politicieni ai Argeşului au nevoie de Arhiepiscopie şi invers! Daniel Constantin,
Mircea Drăghici, Tudor Pendiuc şi Florin Tecău, printre deputaţii Adunării Eparhiale Vezi comentarii 0
Daniel Constantin

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur Argeş. Când vom afla primele procente în judeţul Argeş | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur Argeş. Când
vom afla primele procente în judeţul Argeş

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Argeş în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Salvate de la moarte de un poliţist aflat în timpul liber

Salvate de la moarte de un poliţist aflat în timpul liber

Gest eroic la Rociu al unui poliţist din comună care a salvat două femei dintr-o casă în flăcări. Imobilul a fost cuprins de foc, iar în acel moment înăuntru erau fiica şi mama, de 50, respectiv, 70 de ani. Sătenii au sunat la pompieri, dar, până la venirea acestora, omul legii, aflat în timpul liber, în drum spre casă a avut curajul să intervină. El a intrat în casă, împreună cu un prieten şi le-a luat aproape forţat pe femei.

Scandal la o şcoală din Curtea de Argeş! Profesor acuzat de elevă

Scandal la o şcoală din Curtea de Argeş! Profesor acuzat de elevă

Un profesor de la o şcoala generală din Curtea de Argeş este acuzat de părinţii unei fetiţe că ar fi fotografiat-o pe aceasta în timpul orei de matematică şi că i-ar fi spus că este specială. Pentru că fata a refuzat să se lase imortalizată, dascălul ar fi ameninţat-o că îi dă nota 3, iar acum profesorul spune că totul a fost o glumă şi recunoaşte că obişnuieşte să-i pozeze pe elevi la şcoală.

Un tânăr de 22 de ani a încercat să violeze un băiat de 11 ani

Un tânăr de 22 de ani a încercat să violeze un băiat de 11 ani

Un tânăr de 22 de ani din oraşul Mioveni care a agresat sexual un copil de 11 ani a fost  arestat preventiv pentru 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 şi 12 ani. Sperând că va obţine eliberarea, inculpatul a contestat decizia instanţei motivând în cerere că nu prezintă pericol social pentru ordinea şi liniştea publică, dar magistraţii Tribunalului Argeş au respins cererea.

FOTO Cum ne pregătim de Halloween. O româncă a inventat machiajul horror cu produse din cămara bunicii

FOTO Cum ne pregătim de Halloween. O româncă a inventat machiajul horror cu
produse din cămara bunicii

Make-up artistul Ruxandra Mache Cotîrleţ creează machiaje groteşti, demne de filme cu scenarii de groază, folosind, în loc de latex şi vopseluri, făină, gelatină, bulion, miere, sirop şi scorţişoară. Anul acesta, în prag de Halloween, talentata piteşteancă propune însă, ca machiaj horror, şi conceptul “Sugar Skull”, un craniu vesel, colorat, cu mult glitter.

La un pas de moarte după ce a plonjat cu maşina în apă

La un pas de moarte după ce a plonjat cu maşina în apă

O fată în vârstă de 20 de ani a ajuns la spital după ce maşina pe care a conducea a plonjat într-un canal de fugă de la periferia Piteştiului. Fata a avut zile pentru că un muncitor a văzut cum maşina a zburat de pe digul înalt de 5 metri şi a sărit în apa rece , reuşind să o scoată pe aceasta la timp

Tragedie în Argeş! Tată, mama şi fiu intoxicaţi cu monoxid de carbon

Tragedie în Argeş! Tată, mama şi fiu intoxicaţi cu monoxid de carbon

Tragedie în comuna Bradu unde o familie întreagă şi-a găsit sfârşitul în casă, cel mai probabil din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon provocată de obturarea căii de aerisire spre coş a gazelor sobei cu care se încălzeau. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la SMURD Argeş, dar medicii spun că decesul celor trei, doi bătrâni de 77 de ani, soţ şi soţie şi fiul lor de 45 de ani a intervenit cu multe ore înainte.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 12 zile · comentarii (290)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 12 zile · comentarii (2)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 12 zile · comentarii (0)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 12 zile · comentarii (1)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 12 zile · comentarii (22)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 12 zile · comentarii (1)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 13 zile · comentarii (13)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

acum 13 zile · comentarii (13)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

acum 13 zile · comentarii (16)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 13 zile · comentarii (21)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

acum 13 zile · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 13 zile · comentarii (5)

Întâmplarea a făcut ca, în acelaşi timp cu noua premieră a lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“, să văd şi o nouă montare datorată Liei Bugnar: „Peretele“, la Teatrul Metropolis. Actorii, în cea mai mare parte tineri, sunt buni şi cântă şi (se) joacă cu vervă şi poftă de a apărea în faţa publicului, dar conceptul este în întregime liabugnarian, propunând o formulă de teatru accesibilă publicului „nedus“ la prea multe spectacole.

acum 13 zile · comentarii (0)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 13 zile · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 14 zile · comentarii (9)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

acum 13 zile · comentarii (8)
Postari Recente