Plante medicinale care vin de hac insomniei. Cele mai la îndemână ceaiuri şi tincturi pentru un somn odihnitor

Plante medicinale care vin de hac insomniei. Cele mai la îndemână ceaiuri şi tincturi pentru un somn odihnitor

Aproape toţi am avut, măcar ocazional, probleme cu somnul. Îngrijorător este când astfel de episoade devin frecvente şi ne afectează negativ rutina socială şi profesională. Multe din tulburările de somn au legătură cu stilul nostru dezorganizat de viaţă şi pot fi corectate uşor prin conduită şi cu un pic de suport de la natură, plantele medicinale fiind de mare ajutor.

Ping-pong cu Vila Florica între Ministerul Culturii şi Senat: CJ Argeş îi amăgeşte pe moştenitorii Brătienilor

Ping-pong cu Vila Florica între Ministerul Culturii şi Senat: CJ Argeş 
îi amăgeşte pe moştenitorii Brătienilor

Consiliul Judeţean Argeş nu cumpără conacul Brătienilor de la Ştefăneşti, dar nici nu-i lasă pe moştenitori să-l vândă, sub pretextul unei iniţiative prin care cere Ministerului Culturii să achiziţioneze Vila Florica. Asta, în condiţiile în care Ministerul Culturii şi-a declinat deja dreptul de preemţiune asupra imobilului şi a lăsat la latitudinea CJ Argeş cumpărarea sau nu a Vilei Florica.

Carmen Iohannis va fi introdusă ca moştenitor în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia sa | klaus iohannis

Carmen Iohannis va fi
introdusă ca moştenitor în procesul privind casa din Sibiu
pierdută de familia sa

Miercuri, 7 decembrie, la Curtea de Apel Piteşti a fost un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Şedinţa a fost una extrem de scurtă, durând doar cinci minute. Avocatul familiei Iohannis a solicitat introducerea ca moştenitor a lui Carmen Iohannis în cadrul procesului. Următorul termen va fi pe 18 ianuarie 2017.

Ce faci când nu ştii ce să faci? Lucruri care se întâmplă în creierul tău când nu poţi să iei o decizie, deşi ai vrea

Ce faci când nu ştii ce să faci? Lucruri care se întâmplă în creierul tău când nu poţi să iei o decizie, deşi ai vrea

Luarea unei decizii nu este întotdeauna ceva uşor. Se întâmplă de multe ori, mai ales când n-am avut parte de experienţe suficiente care să ne ajute într-o direcţie sau alta, să ne blocăm, pur şi simplu, în faţa unei alegeri. Există câteva strategii pe care specialiştii le recomandă pentru depăşirea unor astfel de situaţii.

Un argeşean a pus pe jar o comună după ce şi-a dat foc la casă de două ori într-o lună: „Ăia de sus mă pun să dau foc”

Un argeşean a pus pe jar o comună după ce şi-a dat foc la casă de două ori într-o lună: „Ăia de sus mă pun să dau foc”

Ion Mierlă are 55 de ani şi locuieşte în satul Mierluşeşti din comuna argeşeană Bascov. Vecinii îl ştiu ca pe un om cu probleme iar, mai nou, şi cu apucături de piroman. Sâmbătă, bărbatul a dat foc unei anexe din gospodărie, după ce, în urmă cu câteva zile, îi avertizase pe vecini că-şi va incendia casa. Oamenii l-au crezut în stare, pentru cacum o lună, după ameninţări similare, dăduse foc unei alte construcţii din gospodărie.

Când devin periculoşi pentru organism radicalii liberi. De ce nu trebuie să-i eliminăm complet şi cum putem să le contracarăm efectele nocive

Când devin periculoşi pentru organism radicalii liberi. De ce nu trebuie să-i eliminăm complet şi cum putem să le contracarăm efectele nocive

Radicalii liberi sunt aproape unanim consideraţi factori răspunzători de favorizarea apariţiei unor boli grave. Mai puţin se vorbeşte despre acţiunile lor benefice, ce-i drept, mai puţine decât cele nocive, dar care nu trebuie trecute cu vederea. Ţinta noastră, spun specialiştii, nu trebuie să fie eliminarea completă a radicalilor liberi, ci menţinerea unui echilibru între producţia şi neutralizarea lor.

Lucruri mai puţin cunoscute despre cicoare. Planta are, concomitent, capacitatea de a stimula şi de a inhiba apetitul

Lucruri mai puţin cunoscute despre cicoare. Planta are, concomitent, capacitatea de a stimula şi de a inhiba apetitul

Una dintre proprietăţile mai puţin ştiute ale cicoarei, planta recunoscută mai ales pentru capacitatea sa de a stimula funcţiile hepatice, digestive, renale şi remineralizante, este aceea de reducere a efectului "yo-yo", prin eliberarea în organism a unor cantităţi mai mari de leptină, substanţă considerată hormonul saţietăţii. Efectul poate fi însă şi invers, în anumite momente. Depinde doar când o consumăm.

Nicolae Pavelescu, liderul SAD, după protestul de la Dacia: „Dacă firmele de transport nu  vor asigura condiţii tehnice bune, Dacia să rezilieze contractul”

Nicolae Pavelescu, liderul SAD, după protestul de la Dacia: „Dacă firmele de transport nu  vor 
asigura condiţii tehnice bune, Dacia să rezilieze contractul”

Angajaţii de la Dacia care au ieşit din schimbul trei şi cei care urmau să intre astăzi la schimbul 1 au protestat vineri dimineata în parcarea din faţa uzinei. Timp de o oră oamenii au refuza să intre la lucru,.  atrăgând atenţia asupra condiţiilor nesigure de transport  ale firmelor care-i duc şi aduc pe salariaţi de la uzină, condiţii care au dus , în ultimele luni , la producerea mai multor accidente rutiere.

Corneliu Coposu a fost un simbol al unei generaţii de politicieni care nu a reuşit să-şi pună amprenta asupra destinului României din cauza vicisitudinilor epocii în care a trăit, al unei generaţii care a avut nenorocul de a se intersecta cu traiectoria unei mari puteri, Uniunea Sovietică, şi de a sta în calea loviturilor de cnut ale unei ideologii inumane, comunismul.

acum 7 zile · comentarii (15)

Zilele de respiraţie liberă a conaţionalilor care au aniversat, la 1 Decembrie 2016, ZIUA NAŢIUNII DEMNE din care fac parte, au generat şi reflecţii asupra prezentului amendabil şi viitorului dezirabil. Acum fiind necesar atât un pragmatism dincolo de "războiul româno-român", cât şi un dinamism al celor deja aleşi sau numiţi în posturi cheie, din statul român, dar şi al celor care vor câştiga apropiatele alegeri parlamentare.

acum 7 zile · comentarii (87)

"Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, poate fi văzută şi în acest weekend la Opera Naţională, după ce două reprezentaţii, cu distribuţii diferite, s-au jucat joi şi vineri seară. Prin includerea în libret a unor texte adaptate după Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, regizorul ne pune în faţă o oglindă sarcastică a planului politic actual. Prima reprezentaţie din această serie de patru spectacole, ca o ironie, s-a jucat de Ziua Naţională.

acum 7 zile · comentarii (2)

Este posibil, spun multe sondaje, ca Norbert Hofer, inginer în aeronautică, candidatul de extremă dreaptă, să devină următorul preşedinte austriac, cumulând mai multe intenţii de vot decât contra-candidatul său, ecologistul Alexander Van der Bellen, profesor de economie.

acum 7 zile · comentarii (92)

Peste 200 de persoane au participat de 1 decembrie la o manifestaţie unionistă autorizată şi desfăşurată în faţa clădirii Comisiei Europene(Guvernul Uniunii Europene). Participanţii la eveniment au fost români stabiliţi în toate Ţările Uniunii Europene, iar cauza a fost bine primită.

acum 7 zile · comentarii (1)

Articolul de zilele trecute, „Cum gândesc studentele”, a fost prilej de multe comentarii, de la înjurături seci, monosilabice, până la analize şi argumentaţii întinse. Puţine de la studenţi şi tineri absolvenţi, cele mai multe de la cei înfipţi bine, sau chiar trecuţi prin viaţă, dispuşi să contribuie la biblioteca de concluzii a comunităţii.

acum 8 zile · comentarii (4)

Din peste 200 de proiecte depuse de guvernarea Ponta, nici măcar unul nu a fost eligibil pentru finanţare prin Planul European pentru Investiţii (EFSI), deşi acestea valorau zeci de miliarde de euro.

acum 8 zile · comentarii (105)

Puţini ştiu că la sfârşitul anului 1918 a avut loc şi marea adunare a secuilor şi maghiarilor din Ardeal la Cluj/Kolozsvár, iar aceştia au votat pentru autonomia Ardealului în cadrul Ungariei. Maghiarii, ca şi românii adunaţi la Alba Iulia, au invocat celebrul drept de autoguvernare a popoarelor, declarat de preşedintele american Woodrow Wilson pentru a rezolva disputele etnonaţionale din Europa.

acum 8 zile · comentarii (394)

Guvernul dă o puternică lovitură birocraţiei: cea mai mare parte a procesului de autorizare a construcţiilor se poate desfăşura online. Acest aspect şi alte lucruri bune înscrise în ordonanţa de urgenţă le veţi regăsi în articolul de mai jos.

acum 16 zile · comentarii (7)

Victoria candidatului PSRM, Igor Dodon, în alegerile prezidenţiale de la Chişinău cu ajutorul tacit al Guvernului lui Plahotniuc şi prin fraudarea masivă a votului va schimba raportul de forţe pe scena politică moldavă, anulând cel mai probabil reformele implementate de guvernele pro-europene din perioada 2009-2015.

acum 17 zile · comentarii (6)

Avem o veste relativ proastă pentru toţi cei care, de doi ani de zile, îl aşteaptă pe Traian Băsescu în poartă la Jilava, ca să-i dea portocale pentru o perioadă determinată de timp: nu-l mai aşteptaţi, că s-ar putea să nu apară. Singurul dosar cu adevărat periculos pentru Traian Băsescu are nişte impedimente legale care îi fac pe procurori să nu mai ştie ce să facă cu el.

acum 17 zile · comentarii (276)
Postari Recente