Marea promisiune a Guvernului Ponta pentru Argeş: Sibiu-Piteşti, de la autostradă, la drum expres şi iar autostradă. Până la sfârşitul acestei luni Master-planul ar fi trebuit să devină program operaţional 0

În an electoral, premierul Victor Ponta le-a promis producătorilor de automobile de la Mioveni că va susţine necondiţionat construcţia „autostrăzii“ Sibiu-Piteşti, pentru ca, ulterior, Ministerul Transporturilor să arate, într-un document-cheie, că tronsonul nu se califică decât ca drum expres. Şi pentru că alegerile băteau la uşă, iar contrazicierile nu dădeau  tocmai bine, ministrul Ioan Rus a dres busuiocul pe ultima sută de metri:

Marea promisiune a Guvernului Ponta pentru Argeş:
Sibiu-Piteşti, de la autostradă, la drum
expres şi iar autostradă. Până la sfârşitul acestei luni Master-planul
ar fi trebuit să devină program operaţional Vezi comentarii 0
Victor Ponta

Militarul argeşean, mort în accidentul aviatic de la Sibiu, a fost înmormântat în comuna natală

Militarul argeşean, mort în accidentul aviatic de la Sibiu, a fost înmormântat în comuna natală

Argeşeanul aflat în elicopterul militar IAR-330 PUMA care s-a prăbuşit vineri în zona localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu şi a decedat împreună cu alţi şapte colegi a fost înmormântat cu onoruri militare în curtea bisericii din comuna Buzoieşti, iar autorităţile confirmă că acesta va fi declarat cetăţean de onoare postmortem la prima şedinţă de consiliu local. Maistrul militar, Paul Bădescu, avea doar 41 de ani şi era necăsătorit.

Unul dintre militarii morţi în judeţul Sibiu era argeşean

Unul dintre militarii morţi în judeţul Sibiu era argeşean

În elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în judeţul Sibiu, printre cei opt militari care au murit a fost şi maistrul militar Paul Bădescu, originar din Argeş. Bărbatul avea doar 41 de ani şi era necăsătorit. Ultima sa postare pe Facebook a fost o poză de la absolvirea Facultăţii de Business, urmată de un mesaj emoţionant din partea uneia dintre surorile sale: „Felicitări dragul nostru. Şi din partea mamei.“

Şi-au închiriat vila unei nemţoaice, însă nu se aşteptau ca în ea să locuiască maidanezi

Şi-au închiriat vila unei nemţoaice, însă nu se aşteptau ca în ea să locuiască maidanezi

Întâmplare de coşmar pentru o familie din judeţul Argeş după ce oamenii şi-au închiriat casa unei doamne din Germania. Bucuroşi că vor obţine un preţ bun, oamenii au semnat un contract de închiriere pe un an de zile şi nu şi-au pus întrebări de ce o singură persoană va locui într-o vilă cu două etaje. Dar când au venit după o lună să verifice locuinţa au descoperit că acolo nu stătea chiriaşa din Germania, ci peste 50 de câini comunitari.

Tudor Pendiuc se întoarce acasă. Primarul Piteştiului a primit arest la domiciliu, după recursul formulat faţă de măsura DNA care l-a ţinut după gratii

Tudor Pendiuc se întoarce acasă. Primarul Piteştiului a primit arest la domiciliu,
după recursul formulat faţă de măsura DNA care l-a ţinut după gratii

Curtea de Apel Bucureşti a judecat astăzi recursul formulat de avocatul lui Tudor Pendiuc, iar edilul poate fi cercetat în arest la domiciliu. La fel şi oamenii de afaceri Gheorghe Văsîi, Valentin Vişoiu şi Constantin Scarlat, acuzaţi şi ei, alături de Tudor Pendiuc, în dosarul contractului de asociere dintre Publitrans şi firmele private CNCD şi Girexim.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

luna trecuta · comentarii (292)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

luna trecuta · comentarii (2)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

luna trecuta · comentarii (0)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

luna trecuta · comentarii (1)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

luna trecuta · comentarii (22)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

luna trecuta · comentarii (1)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

luna trecuta · comentarii (13)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

luna trecuta · comentarii (13)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

luna trecuta · comentarii (16)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

luna trecuta · comentarii (21)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

luna trecuta · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

luna trecuta · comentarii (5)

Întâmplarea a făcut ca, în acelaşi timp cu noua premieră a lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“, să văd şi o nouă montare datorată Liei Bugnar: „Peretele“, la Teatrul Metropolis. Actorii, în cea mai mare parte tineri, sunt buni şi cântă şi (se) joacă cu vervă şi poftă de a apărea în faţa publicului, dar conceptul este în întregime liabugnarian, propunând o formulă de teatru accesibilă publicului „nedus“ la prea multe spectacole.

luna trecuta · comentarii (0)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

luna trecuta · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

luna trecuta · comentarii (9)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

luna trecuta · comentarii (8)
Postari Recente