Caznele Taborului din Argeş - Mănăstirea Slănic, aşezâmântul sfânt unde oamenii îşi dau noaptea întâlnire cu Dumnezeu 0

Numit de Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, drept "Taborul Argeşului", asemenea dealului din Galileea, unde a avut loc Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, Mănăstirea Slănic, aflată la capătul unui urcuş anevoios, dar aproape duhovnicesc, e colţul de rai în care doar liniştea răsună dincolo de pravila de rugăciuni rostite-n noapte de călugări, de crucile salvate miraculos şi bibliile mucenicite prin foc.

Caznele Taborului din Argeş - Mănăstirea Slănic, aşezâmântul sfânt unde oamenii îşi dau noaptea întâlnire cu Dumnezeu Vezi comentarii 0

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, despre alpiniştii surprinşi de avalanşă în ascensiunea spre Everest: „Avalanşa nu ţine cont de antrenament. Ţine de baftă!“

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, despre
alpiniştii surprinşi de avalanşă în ascensiunea spre Everest: „Avalanşa nu ţine cont de antrenament. Ţine de baftă!“

Şeful Salvamont Argeş spune despre cei doi alpinişti argeşeni din grupul celor patru români surprinşi de efectele cutremurului din Nepal că sunt antrenaţi să facă faţă celor mai dificile situaţii ce pot apărea pe munte, doar că avalanşele nu ţin cont de antrenamente. Unul dintre cei patru alpinişti români aflaţi în ascensiune spre Everest este Teo Vlad, salvator montan în cadrul Formaţiei Salvamont Piteşti.

Măsuri scandaloase după ce un copil de 8 ani a murit la Spitalul Curtea de Argeş, fiind diagnosticat greşit: 10.000 de lei amendă pentru spital, medici suspendaţi

Măsuri scandaloase după ce un copil de 8 ani a murit la Spitalul Curtea de Argeş, fiind diagnosticat greşit: 10.000 de lei amendă pentru spital, medici suspendaţi

Peste 100 persoane au protestat astăzi, 22 aprilie, în faţa Spitalului Municipal Curtea de Arges faţă de deficienţele sistemului santitar şi medicii care nu şi-au făcut datoria în cazul copilului de 8 ani, mort la o zi după ce a fost greşit diagnosticat cu enterocolită, deşi, potrivit autopsiei, băiatul avea o puternică infecţie la plămâni. Între timp, DSP Argeş a aplicat primele sancţiuni, însă ancheta continuă.

Miercuri - marş împotriva nepăsării, în faţa Spitalului Municipal Curtea de Argeş. Autopsia copilului decedat sâmbătă arată că a fost diagnosticat greşit

Miercuri - marş împotriva nepăsării, în faţa Spitalului Municipal Curtea
de Argeş. Autopsia copilului decedat sâmbătă arată că a fost diagnosticat greşit

Tragedia părinţilor care şi-au luat acasă copilul mort, după ce a fost diagnosticat greşit de medicii Spitalului Municipal Curtea de Arges, îi face pe argeşeni să ia atitudine. Pe Facebook se organizeză un eveniment la care sunt aşteptaţi să participe toţi aceia care vor să tragă un semnal de alarmă impotriva nepăsării.

Secretele din „Mecca” liberalilor, domeniul Brătienilor. „Florica”, vila în care Carol I şi marii oameni ai lumii au luat decizii istorice pentru România

Secretele din „Mecca”
liberalilor, domeniul Brătienilor. „Florica”, vila în care Carol I şi marii oameni ai lumii au luat decizii istorice pentru România

Vila Florica, construită de Ion şi de Ionel Brătianu, este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti ale ţării, dar şi locul în care celebra familie de liberali a luat decizii istorice pentru România. Revendicată şi ajunsă la moştenitori, casa mai poate fi vizitată de turişti, aflându-se încă în administrarea autorităţilor judeţene.

FOTO Proteste de amploare la Dacia Mioveni: sindicaliştii au strigat „Jos Guvernul!“. Ameninţarea lui Ponta: „Compania se poate muta în Maroc“

FOTO Proteste de amploare la Dacia Mioveni: sindicaliştii au strigat „Jos Guvernul!“. Ameninţarea lui Ponta: „Compania se poate muta în Maroc“

Mii de oameni au protestat la Mioveni, alături de salariaţii Uzinei Dacia. Protestatarii şi-au arătat indignarea faţă de tergiversarea de către autorităţile centrale a construirii autostrăzii Piteşti-Sibiu, un obiectiv de importanţă majoră pentru constructorul de autoturisme şI pentru judeţul Argeş, în general.

Istoria Rusiei este cea a unui vulcan în erupţie, nu pare să vrea să se liniştească, afirmă Ryszard Kapǘscinski. Fiodor Mihailovici Dostoievski considera că Rusia este o enigmă pentru Europa. Istoria sa este brăzdată de evenimente cu întorsături ciudate, de la imperiul ţarist, la imperiu roşu, de la mărire şi decădere, până la prosperitate şi sărăcie.

acum 6 zile · comentarii (7)

Au trecut mai mult de 9.000 de zile de când am crezut că ne-a bătut Binele la uşă. Pe vremea aceea, vreo 18.363.782 de persoane stăteau zilnic la coadă ca să ia nişte Bine pe cartelă. Toţi voiau mai mult, dar primeau mai puţin, aşa că asta era cea mai bună dovadă că poţi să îţi doreşti tu mult şi bine, că dacă cei care stau la butoane nu vor, păi atunci mori cu speranţa în braţe.

acum 6 zile · comentarii (46)

1.Nu am comentat emisiunea de vinerea trecută de la Realitatea tv în decursul căreia un număr mereu în creştere şi din ce în ce mai penibil de falşi jurnalişti au încercat din răsputeri să îl linşeze mediatic pe fostul preşedinte Traian Băsescu, făcându-i praf mandatele. Nu-i vorbă, fostul preşedinte o face zilnic, prin ieşirile sale publice, televizate şi de pe Facebook.

acum 6 zile · comentarii (12)

Acest dialog a avut loc într-o cafenea din centrul Bucureştilor, la o masă retrasă, într-o zonă de penumbră. Înger: Propun să-i închidem pe toţi, să le confiscăm averile şi să recuperăm prejudiciile. Dracu’: Cum o să faceţi asta? Cu 80 de procurori? Glumeşti! Sunt mii de dosare şi o mână de oameni. Cam câţi ani v-ar lua?

acum 6 zile · comentarii (9)

Noi, moldovenii, vrem schimbare, dar şi nu prea. Fiindcă ne este frică de ea. Fiindcă suntem timoraţi de însăşi gândul de a ne modifica percepţiile, moravurile sau conduita. „Mai bine cu rău decât fără de rău” e unul dintre proverbele răspândite în spaţiul mioritic. Însă rigiditatea noastră, soră cu fatalitatea, poate fi explicată, nu doar declamată.

acum 6 zile · comentarii (3)

Noi, moldovenii, vrem schimbare, dar şi nu prea. Fiindcă ne este frică de ea. Fiindcă suntem timoraţi de însăşi gândul de a ne modifica percepţiile, moravurile sau conduita. „Mai bine cu rău decât fără de rău” e unul dintre proverbele răspândite în spaţiul mioritic. Însă rigiditatea noastră, soră cu fatalitatea, poate fi explicată, nu doar declamată.

acum 6 zile · comentarii (3)

Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

acum 6 zile · comentarii (9)

În anii guvernării sale şi imediat după, Tăriceanu se bucura de o simpatie în rândul populaţiei similară cu cea din anii de glorie ai lui Petre Roman. Bătrânicile se înghesuiau să îl pupe în pieţe, intelectualii îi apreciau discursul, membrii PNL îl respectau, mulţi îl vedeau un prezidenţiabil cu şanse pentru epoca post Băsescu. Halul în care a reuşit să se autodistrugă în mai puţin de un an suprinde şi pe cel mai experimentat analist.

acum 6 zile · comentarii (47)

Având în vedere recenta discuţie care a ocupat ştirile săptămânilor trecute în România privind comunitatea gay sau mai degrabă LGBTI din ţara noastră, poate ar fi interesant de reamintit care este statutul acestei comunităţi în America latină şi care sunt ţările care recunosc căsătoria sau uniunea civilă între persoane de acelaşi gen.

acum 6 zile · comentarii (25)

Călătoria la Petra începe cu Iordania, locuri şi oameni. Un drum într-o lume a nisipului, apei, esenţelor, sau într-o lume a bărbaţilor. Pentru mine, Iordania a început la Aqaba, în miez de noapte. Mi s-a părut că am coborât din avion direct în deşertul bătut de vânt – într-un fel, chiar aşa era. Dincolo de pistă se întindea nisipul cenuşiu. Şi de aici a început călătoria.

acum 7 zile · comentarii (5)

În timp ce luptele în noroi continuă să fie servite publicului românesc şi planurile de ţară rămân uitate între pauzele publicitare, lumea se schimbă radical în jurul nostru. Dacă cineva şi-ar asuma responsabilitatea să propună societăţii româneşti răspunsuri măcar la trei întrebări, atunci, am avea poate şi o altă perspectivă pentru ce va urma, nu pe termen lung, ci în viitorul cât mai apropiat.

acum 7 zile · comentarii (32)

Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

acum 7 zile · comentarii (2)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

acum 7 zile · comentarii (141)

Pentru mine nu a existat un singur moment în care am ştiut cu certitudine că am ajuns pilot. Sigur, există o mulţime de paşi meniţi să te pregătească să ajungi pilot. Licenţele, examenele şi orele de zbor te duc mai aproape de un scop, însă scopul propriu-zis nu este definit de încrederea autorităţilor în abilităţile tale de a manipula manşa unui avion.

acum 7 zile · comentarii (2)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 6 luni · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 6 luni · comentarii (9)

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

acum 7 zile · comentarii (37)
Postari Recente