Intoleranţa la fructoză: la ce alimente trebuie să renunţăm şi ce remedii naturiste avem la dispoziţie pentru această afecţiune

Intoleranţa la fructoză: la ce alimente trebuie să renunţăm şi ce remedii naturiste avem la dispoziţie pentru această afecţiune

Balonare, dureri de stomac, diareea şi/sau constipaţia, flatulenţă, oboseală, vărsături şi anemie. Iată cele mai frecvente simptome ale intoleranţei la fructoză, o afecţiune digestivă uşor confundabilă cu altele, în care absorbţia zahărului prezent în mod natural în fructe este împiedicată din cauza funcţionării deficitare a unor celule sau lipsei unei enzime.

Cele mai mari greşeli în tratarea acneei: de ce este interzis să ne stoarcem singuri coşurile. Ce ne recomandă specialiştii

Cele mai mari greşeli în tratarea acneei: de ce este interzis să ne stoarcem singuri coşurile. Ce ne recomandă specialiştii

Peste 75% din adolescenţi suferă de o anumită formă de acnee, arată statisticile, însă problema poate continua şi la vârsta adultă, chiar dacă manifestările nu mai sunt la fel de severe. Inflamaţia pielii este rezultatul excesului de sebum şi blocării porilor, care are au la bază cauze hormonale asociate, de multe ori, cu greşeli de îngrijire a tenului

În condiţiile în care nimeni nu ştie ce se petrece la Opera Naţională Bucureşti, unde scena a fost cârpită recent pentru (cel puţin) a patra oară, dar găurile au rămas, iar ştăngile din „pod” au tot căzut peste solişti, unii având chiar şi semne pe faţă „ca amintire”, unii au dorit cu încăpăţânare să se organizeze ediţia a III-a Concursului

acum 4 zile · comentarii (0)

În prezent, pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română, pe lângă diverşi indivizi, găsim şi infractori celebri căutaţi în toată lumea, de ani de zile, care însă, n-au fost prinşi nici în ziua de azi. Sau, cum este cazul unora dintre ei, aceştia au fost în anumite perioade de timp, în custodia Poliţiei şi sub lupa Justiţiei, dar nu se ştie din ce cauze au scăpat de mâna lungă a legii.

acum 11 zile · comentarii (1)

Reacţiile publice stârnite de aşa numita lege antilegionară s-au referit la cenzurarea marilor autori interbelici, pe care legea ar introduce-o. Discuţia a fost, de la început, orientată spre trecut. Aproape nimeni nu a vorbit despre cenzurarea autorilor de texte de astăzi, deşi legea are mai ales un caracter „preventiv”.

acum 11 zile · comentarii (3)

Implementarea noului Cod Fiscal stimuleaza atat cererea agregata cat si oferta agregata, proces de natura sa stimuleze cresterea economica fara a crea dezechilibre macroeconomice consistente. Cresterea PIB potential prin masuri de stimulare a ofertei aggregate este de natura a reduce carcaterul prociclic al relaxarii fiscal.

acum 12 zile · comentarii (0)

Între atâtea ştiri din această „lungă vară fierbinte“, riscă să treacă neobservate cele despre cum a fost vacanţa turiştilor britanici pe această insulă din arhipelagul grecesc, poartă de intrare în Europa (ca şi insula italiană Lampedusa) a migranţilor non-occidentali, situaţie care mi se pare paradigmatică pentru acest moment de teribilă criză (în primul rând ideologică) în care se află societatea occidentală.

acum 12 zile · comentarii (16)

Atunci când a zis că sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul este nedreaptă, Victor Ponta a fost, ca de obicei, un urechist nepereche. Genul de specimen care ştie înainte de a cunoaşte. Dacă ar fi avut răbdarea să citească mai întâi motivarea sentinţei, ar fi putut găsi acolo o veritabilă bijuterie juridică. Poate mai învăţa şi el câte ceva din ştiinţa dreptului.

luna trecuta · comentarii (65)

Am depus astăzi la Parlament proiectul de lege prin care să abrogăm OUG 31/2002, cu modificările suferite prin Legea 217, prin care s-a instituit un Index Librorum Prohibitorum de inspiraţie stalinistă prin care o întreagă pleiadă de intelectuali români a devenit interzisă după ce mai fusese condamnată o dată în perioada comunistă sub acelaşi pretext. Această lege care interzice cultura română modernă trebuie abrogată de urgenţă!

acum 12 zile · comentarii (6)

Securitatea alimentară este din secolul al XX –lea în centrul preocupărilor noastre. Nu este suficient să ne hrănim, trebuie să ne hrănim sănătos cu produse sigure şi de calitate. Aceasta nu este o noutate! Cel mai vechi drept in istoria umanităţii este, probabil, dreptul alimentar. Prima lege în materie de fraudă şi falsificare în domeniul alimentelor şi băuturilor a fost promulgată la 1 august 1905 în Franţa.

luna trecuta · comentarii (1)

Pentru mine nu a existat un singur moment în care am ştiut cu certitudine că am ajuns pilot. Sigur, există o mulţime de paşi meniţi să te pregătească să ajungi pilot. Licenţele, examenele şi orele de zbor te duc mai aproape de un scop, însă scopul propriu-zis nu este definit de încrederea autorităţilor în abilităţile tale de a manipula manşa unui avion.

acum 4 luni · comentarii (2)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 10 luni · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 10 luni · comentarii (9)

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

acum 4 luni · comentarii (37)
Postari Recente