Dezastru ecologic în Argeş: cum a nenorocit clanul „Brânză” 23.000 de copaci şi a ţepuit statul cu ajutorul angajaţilor de la ocolul silvic 3

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat recent un dosar ce arată un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi ilegal şi un prejudiciu de nu mai puţin de 3,6 milioane de euro adus statului. Nu mai puţin de 13 persoane, inclusiv angajaţi de la un ocol silvic, au fost trimise în judecată.

Dezastru ecologic în Argeş: cum a nenorocit clanul „Brânză” 23.000 de copaci
şi a ţepuit statul cu ajutorul angajaţilor de la ocolul silvic Vezi comentarii 3

Fascinanta poveste a româncei care a fost prima femeie doctor în Drept din lume. Tatăl Sarmizei Bilcescu-Alimănişteanu, unul dintre creatorii Băncii Naţionale

Fascinanta poveste a româncei care a fost prima femeie doctor în Drept din lume. Tatăl Sarmizei Bilcescu-Alimănişteanu, unul dintre creatorii Băncii Naţionale

Născută la Bucureşti pe 27 aprilie 1867, în familia lui Dumitru Bilcescu (din Bilceşti-Muscel), fost şef al Controlului Finanţelor în vremea domnitorului Barbu Ştirbey, Sarmiza Bilcescu-Alimănişteanu a fost prima femeie doctor în Drept din lume şi totodată prima femeie avocat din Europa, o personalitate cu adevărat excepţională.

Ce se întâmplă în creier când consumi droguri şi cum se formează credinţa iraţională că nu mai poţi trăi fără ele

Ce se întâmplă în creier când consumi droguri şi cum se formează credinţa iraţională că nu mai poţi trăi fără ele

De la o simplă escapadă în lumea drogurilor şi până la dependenţă nu e decât un pas, îi avertizează specialiştii pe cei care încă mai cred că au situaţia sub total control atunci când vor doar să încerce prafurile. Puţini dintre cei care intenţionează „doar să guste” drogurile ştiu cu adevărat ce le poate aduce, dincolo de plăcere, această tentativă.

Tumultuoasa viaţă a fostului ministru Istrate Micescu. Ce le-a spus celebrul avocat judecătorilor care i-au dat 20 de ani de temniţă grea

Tumultuoasa viaţă a fostului ministru Istrate Micescu. Ce le-a spus celebrul avocat judecătorilor care i-au dat 20 de ani de temniţă grea

Istrate Micescu, unul dintre cei mai mari avocaţi români, profesor universitar şi ministru al Afacerilor Străine în guvernarea Goga-Cuza şi ministru al Justiţiei în Guvernul Tătărescu, a avut o viaţă demnă de un scenariu de film. La mai bine de o jumătate de secol de la moartea sa în temniţa de la Aiud, nepoata lui vorbeşte despre viaţa personală a celebrului jurist şi om politic.

Barierele psihologice care ne împiedică să avem orgasm. Cum ne sabotează mintea şansele de a ne bucura de sex

Barierele psihologice care ne împiedică să avem orgasm. Cum ne sabotează mintea şansele de a ne bucura de sex

Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia pentru Medicina Sexualităţii din România şi Pfizer, peste 60% din românce sunt nemulţumite de viaţa lor sexuală. Şi ele nu sunt altfel decât suratele lor din afara ţării. Studii internaţionale arată că, în mai mult de jumătate din raporturile lor sexuale, femeile mimează, de fapt, orgasmul, iar în jur de 10% nu-l ating niciodată.

Haralamb Georgescu, arhitectul argeşean care a schimbat faţa Americii. În ţară, a proiectat Halele Obor din Bucureşti sau Hotelul ARO Palace din Braşov

Haralamb
Georgescu, arhitectul argeşean care a schimbat faţa Americii. În ţară, a proiectat Halele Obor din Bucureşti sau Hotelul ARO Palace din Braşov

Fost arhitect al regelui Mihai şi al Bucureştiului, Haralamb Georgescu a realizat în România lucrări importante precum Halele Obor din Bucureşti sau Hotelul ARO Palace din Braşov. În America, arhitectul a proiectat zeci de ansambluri rezidenţiale, biserici sau hoteluri.  Cele mai multe dintre schiţele lui Georgescu sunt la Muzeul Jean Paul Getty din Los Angeles.

Peste un an, Republica Moldova va aniversa 100 de ani de la ieşirea din componenţa Rusiei, prin proclamarea Republicii Democratice Moldoveneşti. Un act cu consecinţe, fără îndoială, istorice, căci el a deschis calea revenirii Basarabiei la românitate. Nu numai a unirii politice (prin care vechea provincie a Moldovei medievale a devenit provincie a Regatului României), ci şi a revenirii la cultura şi identitatea românească.

acum 8 zile · comentarii (13)

Am fi bătut Rusia? Nu în primele 90 de minute. România şi Rusia, calificate fără probleme şi rival în Finala Catastrofelor, ar fi terminat cu un 1-1 trudit. Noi am fi înscris din penalty, iar Rusia ar fi egalat cu un autogol românesc. Sau invers. În prelungiri am fi cîştigat cumva, tocmai pentru a-i da lui Iordănescu şansa să declare: N-a fost rău! Am luat un punct şi am cîştigat o finală!

acum 8 zile · comentarii (3)

E facil să te comporţi cu aroganţă faţă de ţări pe care le consideri mici. E simplu să auzi un nume de ţară şi să râzi, să priveşti de sus fără să ai vreo idee despre naţiunea care o locuieşte, visurile ei şi felul în care învinge sau se predă. Am căzut toţi în capcana asta de multe ori şi în continuare ne e greu să ne învăţăm minte.

acum 9 zile · comentarii (27)

Nu pentru că toţi actorii vor să joace Hamlet, cum ne încredinţa odinioară într-un vers celebru Carl Sandburg şi foarte mulţi dintre cei de azi nu se simt chiar foarte confortabil atunci când se văd puşi în situaţia de a rosti cum se cuvine versul clasic, a montat, în felul iconoclast în care a făcut-o, Ada Lupu Hausvater celebra piesă shakespeariană la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

acum 9 zile · comentarii (0)

Pe la mijlocul anilor ’50 ai secolului trecut, la şcoala din satul meu natal exista o bază sportivă, modestă totuşi, în care noi, elevii, făceam mişcare. Nu aveam stadion, dar puteam face atletism şi volei, iar pe izlazul satului jucam fotbal. Profesorul de sport nu era un cadru didactic de „umplutură” în şcoală şi îşi făcea meseria cum ştia el mai bine. N-am crescut cocoşaţi, ci tineri atlelici, dispuşi la efort fizic.

acum 9 zile · comentarii (3)

Citesc şi mă crucesc. Milioane de români au scăpat de-a dura, pe internet, libertatea de exprimare şi fac apologia nimicului dintr-un eveniment banal – o joacă, la urma urmelor – pe care îl socotesc drama mileniului. Hai să fim serioşi, că facem valuri de pomană şi riscăm să creăm unul dintre marile momente penibile ale istoriei recente.

acum 9 zile · comentarii (3)

România vrea performanţă. Ne-am săturat de replica: merge şi aşa. Ne-am plictisit să fim ultimii la fonduri europene, autostrăzi şi fotbal – să fim acceptaţi in extremis de clubul politic al ţărilor prospere şi abia calificaţi la baraj pentru Campionatul European sau mondial.

acum 9 zile · comentarii (5)

Dincolo de dezamăgirea legată de rezultatele din teren, ceea ce i se reproşează naţionalei noastre este lipsa de viziune, totala neangajare în raport cu performaţa, abdicarea de la luptă pe teren. Fotbalul confirmă ceea ce spunem despre naţiunea română sau despre elitele ei, ne lipseşte proiectul de ţară care să coaguleze un efort haotic şi individual.

acum 9 zile · comentarii (61)

Ca să cunoaştem misiunea, viziunea şi valorile învăţământului preuniversitar din România, mi-aş fi dorit ca documentul numit Statutul Elevului aflat în aceste zile în dezbatere publică să înceapă cu „Educaţia în România urmăreşte să dezvolte personalitatea elevului, talentele, abilităţile fizice şi psihice la cel mai înalt potenţial!

acum 9 zile · comentarii (8)
Postari Recente