Ecaterina Andronescu despre problema absolvenţilor care nu au unde să se angajeze: "Din păcate, iniţiativa mea din 2012 nu a fost înţeleasă" 6

Prezentă, vineri, la Piteşti, la un eveniment educaţional-ştiinţific româno-japonez, în care s-a discutat inclusiv despre cea mai mare problemă a învăţământului românesc, aceea că “produce pe stoc”, senatorul Ecaterina Andronescu a vorbit despre iniţiativa sa de acum 5 ani, propusă pe vremea când era ministru al Educaţiei.

Ecaterina Andronescu despre problema absolvenţilor care nu au unde să se angajeze: Vezi comentarii 6

Când folosim greşit cuvântul „manipulare“: un specialist analizează protestele recente din România

Când folosim greşit cuvântul „manipulare“: un specialist analizează protestele recente din România

Noţiunea de manipulare, des utilizată în ultima vreme de unele voci pentru a explica de exemplu protestele din stradă, este de multe ori greşit folosită. Specialistul în psihologia resurselor umane Erna Constantin explică unde se exagerează când se pun astfel de etichete şi de ce oamenii care se simt mai puternici atunci când fac parte dintr-un grup sunt mai susceptibili de a exprima furie.

Regizorul Şerban Marinescu: „Am trăit frustrări şi înainte, dar şi după căderea comunismului”

Regizorul Şerban Marinescu: „Am trăit frustrări şi înainte, dar şi după căderea comunismului”

Recent întors de la Lisabona, unde a participat la un eveniment dedicat filmului românesc, "Um século de cinema romeno", Şerban Marinescu, regizorul şi scenaristul filmului "Cel mai iubit dintre pământeni", dar şi al altor pelicule memorabile, vorbeşte, într-un interviu acordat  ziarului Adevărul, despre frustrări, despre Occident şi despre rezistenţa culturală a românilor.

Statul român trebuie să plătească 12.000 de euro unui bărbat dat cu capul de gard de doi poliţişti. Brutalitatea oamenilor legii l-a ţinut în spital timp de 80 de zile

Statul român trebuie să
plătească 12.000 de euro unui bărbat dat cu capul de gard de doi poliţişti. Brutalitatea oamenilor legii l-a ţinut în spital timp de 80 de zile

Florian Dinu, un bărbat de 46 de ani din Olt, a câştigat la începutul lunii februarie la CEDO 12.000 de euro, după ce a reclamat faptul că în iunie 2013 a fost supus la rele tratamente de doi poliţişti. Poliţiştii veniseră acasă la el ca urmare a unei sesizări, cum că respectivul făcea scandal în familie. Şi, deşi bărbatul nu a opus rezistenţă, poliţiştii l-au încătuşat şi în drumul spre maşina de poliţie l-au lovit cu capul de un gard metalic.

UPDATE Klaus Iohannis a pierdut apartamentul din centrul Sibiului. Verdict definitiv al instanţei din Piteşti. Reacţia Administraţiei Prezidenţiale | klaus iohannis

UPDATE Klaus Iohannis a pierdut apartamentul din centrul Sibiului. Verdict definitiv al instanţei din Piteşti. Reacţia Administraţiei Prezidenţiale

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat verdictul în procesul privind apartamentul din Sibiu al familiei preşedintelui Klaus Iohannis. Judecătorii au respins contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis, menţinând sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Braşov în noiembrie 2015, sentinţă prin care preşedintele României a pierdut apartamentul din centrul Sibiului. Sentinţa este definitivă.

Nigel Farage spunea deunăzi că România nu trebuia primită în UE, întrucât tranziţia la democraţie nu s-a încheiat nici până acum. Cu câteva zile mai devreme, un lider al socialiştilor belgieni, Paul Magnette, afirmase că ar fi bine ca, după Marea Britanie, şi ţări precum Bulgaria, Polonia, România sau Ungaria să iasă din UE.

acum 4 zile · comentarii (54)

Te întreabă cineva despre vocaţie, devotament, valori morale, conduită exemplară, parcurs profesional, abateri disciplinare ? NU Interesează pe cineva dacă eşti un model pentru sutele de elevi în faţa cărora te vei prezenta? Îţi oferă cineva un cod de etică pe care să-l citeşti, să-l semnezi şi să îl asumi ?  Se ocupă vreun director de şcoală de formarea profesională şi consilierea psihologică a profesorilor din acea şcoală ?

acum 4 zile · comentarii (28)

Stephen Bannon, care este astăzi principalul consilier de politică internă al preşedintelui Trump, e un susţinător acerb al naţionalist-populismului. Ce presupune acest concept şi ce valori promovează această „eminenţa cenuşie a trumpismului”? Cum influenţează neopopulismul politicile noului preşedinte al Statelor Unite şi cum afectează această gândire politică lumea în care trăim?

acum 4 zile · comentarii (30)

N-ar trebui să ne lăsăm înşelaţi de rapiditatea şi de unanimitatea cu care PSD a ucis, în Parlament, odioasa ordonanţă 13. Sunt deja destule semne că partidul a schimbat doar tactica: nu mai comite violul noaptea, inopinat, ci la lumina zilei şi cu înştiinţarea prealabilă a victimei - dar tot fără să-i ceară consimţământul.

acum 5 zile · comentarii (69)

Avarul după Molière, cum stă scris pe afişul spectacolului la care ne vom referi, poate să însemne nu numai o raportare/distanţare la/de opera clasică a marelui comediograf indiferent în ce termeni, ci şi referirea la o posteritate critică a acesteia. Cu alte cuvinte, ce-a rămas astăzi după/din piesa Avarul de Moliere, capodoperă a genului care a trimis în lume o tipologie valabilă până-n zilele noastre.

acum 5 zile · comentarii (0)

Mandatul Preşedintelui Donald Trump, altfel asumat ca preşedinte anti-sistem, îşi petrece începuturile într-o furtună de episoade controversate, un noian de lupte intestine şi în deplină turbulenţă internă şi internaţională, care aduce administraţia americană în tangaj major.

acum 5 zile · comentarii (36)

Vinerea a început cu un îndemn, care de obicei mă agasează (deşi sună bine, dar prea e spus din vârful buzelor!): Have a Nice Day! E o animaţie, atipică şi chinezească, pe deasupra, plină de umor negru în stil asiatic, cu ceva aluzii eco, spusă pe capitole. Legea seriilor, mai toate peliculele de anul acesta sunt împărţite ca articolele Maratonului!

acum 6 zile · comentarii (2)

Până anul trecut, „post-truth” (post-adevăr) era un termen destul de izolat, însă votul pentru Brexit din Marea Britanie şi alegerea lui Donald Trump în fruntea Statelor Unite ale Americii l-au transformat în cuvântul anului 2016. Zilele acestea, dezbaterea despre metodele prin care putem face faţă acestui registru de gândire în care ceea ce noi credem sau vrem să credem este mai important decât faptele obiective a cuprins şi România.

acum 6 zile · comentarii (11)

Ieri mi-a bătut la uşă un iehovist. Nu am probleme nici măcar cu vînzătorii ambulanţi. Sînt educat să deschid, să ascult, să vorbesc cu oricine, să ajut. Am multă răbdare, pot rezista la o discuţie lungă cu orice categorie socială, nivel de educaţie, nebunie, mistică, obsesie. Deci pot sta la poveşti cu un iehovist fără să mă enervez sau să-l dau afară din casă. Pleacă de bunăvoie.

acum 6 zile · comentarii (17)

Polarizarea care pare a se întinde de neoprit în fiecare ungher al existenţei noastre sociale nu-i sperie câtuşi de puţin pe cei tineri, probabil că nici nu au băgat-o în seamă. Şi ce înseamnă asta pentru cariera, şi pentru viaţa lor, în general, e pentru mai târziu, evident.

acum 6 zile · comentarii (6)