Familia tinerei ucise de un şofer de BMW iresponsabil este devastată. Ce pedeapsă a primit autorul accidentului rutier oribil 12

Magistraţii Judecătoriei Piteşti l-au condamnat la închisoare cu suspendare pe şoferul care acum opt luni a ucis o tânără şi a rănit cinci persoane în curtea fabricii Leoni din comuna argeşeană Bascov. Martorii, camerele de supraveghere şi raportul de expertiză au arătat că şoferul avea viteză excesivă (80 km/h) într-o zonă în care limita era de 5 km/h şi că făcea drifting.

Familia tinerei ucise de un şofer de BMW iresponsabil este devastată. Ce pedeapsă a primit autorul accidentului rutier oribil Vezi comentarii 12

Soarta lui Ion Marinescu, partizanul anticomunist ucis de fraţii Toma şi Petre Arnăuţoiu

Soarta lui Ion Marinescu, partizanul anticomunist ucis de fraţii Toma şi Petre Arnăuţoiu

Între 1949 şi 1958, în comuna argeşeană Nucşoara a fost organizată cea mai puternică şi lungă rezistenţă anticomunistă din Europa. Cei care au luptat împotriva regimului comunist au fost conduşi de fraţii Petre şi Toma Arnăuţoiu. Unul dintre cei mai curajoşi partizani a fost Ion Marinescu, ucis la doar 25 de ani chiar de către Petre şi Toma Arnăuţoiu. Contextul acestei crime este unul foarte complex.

Jucătorul de golf care a adus ţării noastre singura medalie în acest sport: „În România suntem o comunitate mică, dar foarte împătimită de jucători“

Jucătorul de golf care a adus ţării noastre singura medalie în acest sport: „În România suntem o comunitate mică, dar foarte împătimită de jucători“

Are 44 de ani, locuieşte în Bucureşti, este CEO la un fond de investiţii şi are o mare pasiune: golful. Bogdan Jigman este singurul român care joacă alături de profesionişti în deschiderile de turneuri mari şi care a adus ţării o medalie în acest sport exclusivist. Luna aceasta a participat la un important turneul din Turcia, Golf Mad Turkish Airlines Open 2017, de la care s-a întors acasă  cu trofeul cel mare.

Gândirea „out of the box“: cum să ieşim din cutie ca să fim mai creativi

Gândirea „out of the box“: cum să ieşim din cutie ca să fim mai creativi

Celebra metaforă „thinking outside the box”, pe care mulţi dintre noi am auzit-o şi care ne duce cu gândul la inedit, diferit, neconvenţional, este larg cunoscută mai ales în domenii precum marketing sau management şi se referă întocmai la gândirea creativă. Gândirea creativă pe care am avut-o în copilărie, dar pe care, în majoritatea cazurilor, am pierdut-o la maturitate.

INTERVIU Supravieţuitoarea lui Mengele la Auschwitz care i-a iertat pe nazişti şi l-a înfiat pe nepotul şefului lagărului: „Orice problemă aţi avea, mereu există o soluţie“

INTERVIU Supravieţuitoarea lui Mengele la Auschwitz care i-a iertat pe nazişti şi l-a înfiat pe nepotul şefului lagărului: „Orice problemă aţi avea, mereu există o soluţie“

Originară din România, Eva Mozes Kor (83 de ani) are o poveste de viaţă impresionantă: a supravieţuit miraculos experimentelor teribile ale doctorului Mengele la Auschwitz, i-a iertat pe nazişti şi l-a adoptat pe nepotul lui Rudolf Höss, comandantul lagărului. Stabilită în America de peste 50 de ani, Eva Mozes Kor a acordat un amplu interviu în exclusivitate pentru „Weekend Adevărul“. A fost un dialog extraordinar, o adevărată lecţie de viaţă.

Beneficiile mugurilor de pin pentru sănătate

Beneficiile mugurilor de pin pentru
sănătate

Foarte utilizaţi în fitoterapie şi gemoterapie, mugurii de pin au efecte extrem de benefice asupra organismului uman, în special în ceea ce priveşte sistemul respirator, rinichii şi muşchii. Care sunt beneficiile mugurilor de pin şi cum pot fi aceştia utilizaţi aflaţi din materialul următor.

Sute de sticle de whisky contrafăcut găsite în locuinţa unui tânăr

Sute de sticle de
whisky contrafăcut găsite în locuinţa unui tânăr

Poliţiştii argeşeni au ridicat aproape 300 de sticle de whisky contrafăcut de la un tânăr de 27 de ani din Piteşti. Respectivul a fost prins de poliţiştii în timp ce livra unui client whisky contrafăcut. Bărbatul a fost oprit în trafic pe o stradă din Piteşti, iar poliţiştii au găsit în maşina sa 84 de sticle de whisky fără banderole fiscale şi care prezentau semne vizibile de contrafacere.

Anii întregi de „linişte” mediatică privind gazele naturale, au fost înlocuiţi de o ”nelinişte”, tot mediatică, în ultimele săptămâni. Analizele au fost înlocuite de anchete. Expertiza s-a substituit bârfelor. Tema gazelor a devenit un subiect la ordinea zilei, pe care ne d[m cu părerea despre independenţa energetică, criza gazelor, neînmagazinarea gazelor, câte burse să existe în România, creşterea preţului gazelor.

acum 8 zile · comentarii (0)

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui.

acum 8 zile · comentarii (6)

Un funcţionar public oarecare a ieşit la pensie (pensie specială, deşi n-a făcut nici special la muncă) cu 6.000 de lei pe lună. După o jumătate de an, a dat concurs pentru postul de pe care tocmai se pensionase şi a fost reangajat cu o leafă de 9.000 de lei. Veniturile cumulate, plătite din bani publici, ajung la 15.000 de lei pe lună. Pare bizar, dar în ţara noastră cu mintea şuie, manevra este considerată legală şi morală.

acum 9 zile · comentarii (30)

Comentăm o acţiune declanşată de Ministerul Educaţiei, într-un program bazat pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“ (CRED) se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.

acum 9 zile · comentarii (0)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că „soluţia referendumului“ ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 9 zile · comentarii (111)

Mă gândesc de o săptămână cum să încep textul ăsta. Nu ştiu cum ar fi drept. Dar cine mai ştie ce e drept pe lumea asta? Sigur nu e drept ca un copil să sufere. Şi sigur nu e drept ca un părinte să-şi privească neputincios copilul suferind. Dar ce putem face noi? Poţi face suferinţa şi neputinţa cuiva să dispară? Nu, sigur că nu ai o asemenea putere. Dar le poţi alina. Iar în ultimele zile tot mai mulţi oameni au făcut-o.

acum 9 zile · comentarii (6)

Nu cred că, într-o relativ lungă carieră de jurnalist care m-a purtat de mai multe ori împrejurul lumii, am fost martor la ceva atât de stupefiant cum este reacţia oficială a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) aflată în subordinea atât de generosului nostru guvern, la ştirea care a revenit de câteva ore în atenţia presei internaţionale.

acum 10 zile · comentarii (75)

Clişeul este acela că, la 100 de ani de comunism, trecem prea repede cu vederea marile ctitorii şi beneficii ale regimului – comunismul ne-a făcut blocuri, l-a mutat pe ţăran de la sat la oraş, ne-a dat tuturor locuri de muncă sigure în fabrici şi uzine, etc. Este un clişeu care mă zgârie (tare) pe scoarţa cerebrală.

acum 10 zile · comentarii (4)

De o vreme mă preocupă soluţiile la problema românească. M-am săturat să tot aud formule defetiste şi fataliste privitoarea la imuabila fortună românească. Am schiţat în câteva texte anterioare modalităţi de a rezolva diferite „insolubile“ mioritice. Am întârziat însă destul de mult în a scrie textul de faţă care îşi doreşte să propună una dintre cele mai grandioase idei de salvare a României:

acum 10 zile · comentarii (23)
Postari Recente