Ingnoranţă sau incompetenţă? Abia la doi ani de când proiectul viitoarei staţiuni de schi de la Molivişu se învârte prin CJ Argeş, autorităţile judeţene reuşesc să-l înţeleagă 0

Proiectul Asociaţiei de Dezvoltare Molivişu privind viitoarea staţiune de schi ce urmează a fi construită în Argeş cu fonduri preponderent europene se loveşte nu doar de problemele financiare ale comunelor care trebuie să asigure cofinanţarea, ci şi de incompetenţa crasă a Consiliului Judeţean Argeş.

Ingnoranţă
sau incompetenţă? Abia la doi ani de când proiectul viitoarei staţiuni de schi de la Molivişu se învârte prin
CJ Argeş, autorităţile judeţene reuşesc să-l înţeleagă Vezi comentarii 0

Exorcizările care n-au reuşit să scoată diavolii din argeşeni au băgat în draci controversatele practici

Exorcizările care n-au reuşit să scoată diavolii din argeşeni
au băgat în draci controversatele practici

Pentru că exorcizările sunt interzise şi nu prea de BOR, care condamnă doar excesele rituale, iar reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului ezită să fie categorici într-o direcţie sau alta, dracii sunt în continuare afurisiţi de preoţii argeşeni în tentativele lor de a-i scoate din enoriaşii posedaţi. Unii reuşesc în lupta cu încornoratul, alţii nu, dovadă şi scandalurile iscate de-a lungul anilor pe marginea acestor practici.

Cum s-a schimbat Piteştiul în 25 de ani

Cum s-a schimbat
Piteştiul în 25 de ani

După Revoluţie, piteştenii au investit în viitor speranţe şi au cules câteva deziluzii majore. Avem în plus faţă de ’89, pavele şi fântână cântătoare şi-n minus câteva simboluri  socialiste puse la pământ în detrimentul hipermarketurilor şi catierelor rezidenţiale.

Amintiri de la 26 ianuarie: în cinematografe, actorii recitau poezii închinate lui Ceauşescu, iar corurile îi dedicau şi ele ode Cârmaciului

Amintiri de la 26 ianuarie: în cinematografe, actorii recitau poezii închinate lui Ceauşescu, iar corurile îi dedicau şi ele ode Cârmaciului

Pe 26 ianuarie 1918, în Scorniceşti - Olt se năştea cel care avea să devină „cel mai iubit fiu al poporului", Nicolae Ceauşescu. În sfertul de secol petrecut sub regimul Ceauşescu, aniversarea acestuia se transformase într-o adevărată sărbătoare naţională. Elogiile răsunau nu doar la televizor, ci şi prin instituţiile de cultură, centrale şi locale.

Opozitia din Consiliul Judeţean Argeş cere din nou desfăşurătorul convorbirilor erotice ale lui Tecău

Opozitia din Consiliul
Judeţean Argeş cere din nou desfăşurătorul convorbirilor erotice
ale lui Tecău

Scandalul sexual în care preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, s-a trezit implicat imediat după publicarea, pe 12 ianuarie, de către săptămânalul local Ancheta, a unor discuţii incendiare pe care social-democratul le-ar fi purtat  pe Facebook, la telefon şi prin SMS cu o ziaristă sub acoperire, n-a fost încă tranşat şi la niveul instituţiei pe care Tecău o conduce.

Cele mai amuzante nume de localităţi din România: localnicii de la Cuca Măcăii văd mai mult decât capătul lumii lor

Cele mai amuzante nume de localităţi din România: localnicii
de la Cuca Măcăii văd
mai mult decât capătul lumii lor

Printre cele mai amuzante nume de localităţi din România se numără Cuca Macăii, o aşezare care există cu adevărat şi nu e chiar la capătul lumii, cum ne-ar duce cu gândul denumirea asimilată astfel în concepţia populară. Localitatea Cuca Măcăii se află în judeţul Argeş, la 7-8 kilometri de unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale, Piteşti - Râmnicu Vâlcea.

Două loturi de vaccin diftero-tetanic au fost retrase de Ministerul Sănătăţii, după ce 53 de elevi au manifestat reacţii post-vaccinare. 10 dintre ei sunt din Argeş

Două loturi de vaccin
diftero-tetanic au fost retrase de Ministerul Sănătăţii, după ce 53 de elevi au
manifestat reacţii post-vaccinare. 10 dintre ei sunt din Argeş

După ce, miercuri, 9 copii din Curtea de Argeş au ajuns la spital cu stări de vomă şi vărsături, joi, încă o fetiţă a fost internată la Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş, tot după ce a fost imunizată. Iniţial, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au declarat că a fost vorba de o „reacţie emoţională“ , iar campania  de vaccinare a continuat cu încă o victimă la nivel de judeţ.

FOTO Viitoarea staţiune de schi de la Molivişu, între optimismul conducerii CJ Argeş şi îndoielile ADR Sud Muntenia

FOTO Viitoarea
staţiune de schi de la Molivişu, între optimismul conducerii CJ Argeş şi îndoielile
ADR Sud Muntenia

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş şi o parte a consilierilor judeţeni au vizitat ieri una dintre cele două pârtii de schi de la Molivişu, parte a unui proiect finanaţat din fonduri europene, faţă de care conducerea ADR Sud Muntenia şi-a exprimat, anul trecut, îngrijorarea  cu privire la neîncadrarea în termenul prevăzut de UE şi, implicit, la riscul de a pierde finanţarea.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 3 luni · comentarii (292)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 3 luni · comentarii (2)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 3 luni · comentarii (0)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 3 luni · comentarii (1)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 3 luni · comentarii (22)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 3 luni · comentarii (1)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 3 luni · comentarii (13)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

acum 3 luni · comentarii (13)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

acum 3 luni · comentarii (16)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 3 luni · comentarii (21)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

acum 3 luni · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 3 luni · comentarii (5)

Întâmplarea a făcut ca, în acelaşi timp cu noua premieră a lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“, să văd şi o nouă montare datorată Liei Bugnar: „Peretele“, la Teatrul Metropolis. Actorii, în cea mai mare parte tineri, sunt buni şi cântă şi (se) joacă cu vervă şi poftă de a apărea în faţa publicului, dar conceptul este în întregime liabugnarian, propunând o formulă de teatru accesibilă publicului „nedus“ la prea multe spectacole.

acum 3 luni · comentarii (0)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 3 luni · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 3 luni · comentarii (9)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

acum 3 luni · comentarii (8)
Postari Recente