500 de ani de la sfinţirea Mânăstirii Curtea de Argeş. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel

500 de ani de la sfinţirea Mânăstirii Curtea de Argeş. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel

S-a împlinit o jumătate de mileniu de la sfinţirea Mânăstirii Argeşului, ctitoria lui Neagoe Badarab, construită între 1515 şi 1517 pe locul primei Mitropolii a Ţării Româneşti. Reparată de mai multe ori în istorie, biserica prezintă azi imaginea restaurării finalizate în anul 1885 de arhitectul francez André Lecomte du Noüy, umbrită doar de salba de termopane, cu rol de protecţie împotriva prafului, pe care IPS Calinic promite că le va da jos.

Plante care ajută la protejarea splinei. Care sunt ceaiurile recomandate de către specialiştii în fitoterapie

Plante care ajută la protejarea splinei. Care sunt ceaiurile recomandate de către specialiştii în fitoterapie

Deşi există o serie de medicamente indicate în tratatrea problemelor splinei, natura vine şi ea cu o varietate de remedii a căror eficienţă a fost deja demonstrată. Specialiştii în fitoterapie recomandă câteva reţete simple pe care le putem prepara în bucătărie. Cele mai multe au efect de purificare a sângelui şi a ficatului, susţinând indirect splina.

Contabila Spitalului Judeţean Argeş şi administratorii firmei prin care au fost delapidate 4 milioane de lei au fost reţinuţi

Contabila Spitalului Judeţean Argeş şi administratorii firmei prin care au fost delapidate 4 milioane de lei au fost reţinuţi

Amalia Dumitraşcu, economista Spitalului Judeţean Argeş asupra căreia planează cele mai grave acuzaţii din dosarul de delapidare a unităţii sanitare şi administratorii societăţii Rivertex Project SRL, Nicolae Iordache şi Cătălin Iordache, au fost reţinuţi în noaptea de joi spre vineri,de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT. Cei trei urmează să fie prezentaţi, astăzi, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

acum 6 zile · comentarii (63)

La o primă vedere, lucrurile merg foarte bine pentru PSD şi nu ar trebui să existe motive de nervozitate. De fapt, din punct de vedere politic, partidul domnului Dragnea se află în cea mai bună situaţie, din câte ar fi putut să spere în ultimii ani. Şi atunci de ce sunt membrii şi simpatizanţii partidului din ce în ce mai irascibili şi mai agresivi?

acum 6 zile · comentarii (71)

Sunt atitudini pe care noi, medicii le întâlnim zilnic şi cărora trebuie să învăţăm să le facem faţă pentru că nimeni, în şcoală nu ne-a vorbit despre ele - aparţin realităţii palpabile. Sunt provocări noi cărora le ţinem piept cu un singur gând - SĂNĂTATEA PACIENŢILOR NOŞTRI.

acum 14 zile · comentarii (0)

Am sentimentul că politica românească se află la o răscruce. Zilele acestea pot constitui un punct de cotitură, şi, din păcate, nu într-o direcţie bună. O generaţie de politicieni dispare, biologia îşi spune cuvântul. Au fost oameni care, cu toate limitările lor - şi uneori şi cu păcatele lor - au avut nişte principii şi o imagine încă sănătoasă despre ce înseamnă politica: valori şi principii, proiecte şi politici publice.

acum 7 zile · comentarii (5)

Am început să scriu acest articol de la întrebarea: „Cum îşi permite?“ Pentru că zilele trecute, după furtuna care a lovit Timişoara, făcînd zeci de victime, printre care 8 oameni şi-au pierdut viaţa, premierul Mihai Tudose a găsit de cuviinţă să întrebe, aşa, ca la mişto, într-o emisiune TV: „Ce vreţi, să dăm o lege ca să nu mai bată vîntul?“

acum 7 zile · comentarii (4)

Merg mai departe cu capitol despre căsătorie din eseul lui C.S. Lewis, „Mere Christianity". Lewis realizează aici o sinteză a viziunii creştine asupra căsătoriei; această sinteză realizată pentru BBC nu este nici limitată confesional (la anglicanism), nici specifică Evului Mediu sau Renaşterii.

acum 8 zile · comentarii (41)

Ieri seară, preţ de mai bine de 50 de minute, un grup de cetăţeni, cei mai mulţi penibili, pe care îndeobşte îi vezi prestând aproape zilnic pe la România tv şi pe la Antenele voiculesciene, dar care de când TVR este condus spre dezastru de Irina Radu şi-au făcut cuib şi prin Calea Dorobanţi 191, s-au adunat în studioul emisiunii România 9.

acum 6 zile · comentarii (10)

9 septembrie a fost un maraton muzical, mi-l amintesc, început la Sala Radio, cu vioara emoţionantă, străvezie, a lui Dmitry Sitkovetsky, şi sfârşit cu un Bruckner – Simfonia a IV-a „Romantica” – plin de viaţă, de corp, în interpretarea minunatei Münchner Philharmoniker, sub bagheta (cu totul minimalistă) a lui Valery Gergiev.

acum 6 zile · comentarii (0)

Despre sistemul de transmitere a informaţiilor foarte bine pus la punct ce a fost creat de Mihai Viteazul se cunoaşte foarte puţin, dar şi mai puţine lucruri se cunosc că acesta era folosit pentru asigurarea circulaţiei informaţiilor obţinute de la Poartă, cu privire la Sigismund Bathory, Ieremia Movilă, I. Zamoyski (şeful serviciilor secrete poloneze).

acum 8 zile · comentarii (2)
Postari Recente