Israelieni salvaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit în masivul Făgăraş. Unul dintre turişti a fost recuperat cu elicopterul SMURD 0

O amplă acţiune de salvare, ce a durat aproape 24 de ore, a avut loc în acest weekend în Munţii Făgăraş după ce un grup de turişti israelieni s-a rătăcit în masiv. Cea mai dificilă parte a misiunii la care au luat parte 12  salvamontişti a fost recuperarea unuia dintre turişti, care s-a desprins de ceilalţi şi s-a pierdut în jungla de jnepeniş.

Israelieni salvaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit în masivul Făgăraş. Unul dintre turişti a fost recuperat cu elicopterul SMURD Vezi comentarii 0

INTERVIU Ultimul procuror al procesului de la Nürnberg încă în viaţă: Implicarea României în Holocaust nu este un lucru de care să fie mândră

INTERVIU Ultimul procuror al procesului de la Nürnberg încă în viaţă: Implicarea României în Holocaust nu este un lucru de care să fie mândră

Benjamin Ferencz s-a născut pe pământ românesc la Şomcuta Mare, lângă Baia Mare. Nu avea niciun un an când părinţii lui, evrei de origine, au părăsit România şi s-au stabilit în SUA. După terminarea facultăţii de Drept de la Harvard, Benjamin s-a înrolat în armata SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. La finalul conflagraţiei, a fost procuror-şef în cel mai mare proces de crime de război din istorie.

România lucrului prost făcut. Cum s-au cheltuit 1,25 milioane de euro pentru un pod care riscă să se dărâme. Executantul a facturat inclusiv lucrări deja efectuate

România lucrului prost făcut. Cum s-au cheltuit 1,25 milioane de euro pentru un pod care riscă să se dărâme. Executantul a facturat inclusiv lucrări deja efectuate

Podul de la Căteasca - Argeş, realizat nejustificat cu fonduri europene sub pretextul unor avarii produse la inundaţiile din 2005, a băgat bani grei în conturile SC Zeus SA din Piteşti. Şi nu o dată, ci de două ori. Ultima oară - pentru lucrări care, în realitate, nu se mai justificau, fiind deja executate. La 7 ani de la inaugurare, podul este monitorizat cu senzori de teama unei posibile prăbuşiri.

Sucul din rădăcini de pătrunjel, cea mai eficientă formă în care poţi beneficia de proprietăţile plantei. Cum îl prepari acasă

Sucul din rădăcini de pătrunjel, cea mai eficientă formă în care poţi beneficia de proprietăţile plantei. Cum îl prepari acasă

Conţinutul bogat de uleiuri volatile, flavonoizi anti-oxidanţi, minerale (potasiu, calciu, mangan, fier şi magneziu, vitamine antioxidante, inclusiv vitamina A, beta-caroten, vitamina C, vitamina E, Zeaxantina, luteină şi cryptoxanthins, vitamina K) şi folaţi face din pătrunjel o plantă cu multiple calităţi terapeutice. Ca să exploatezi la maximum aceste proprietăţi, foarte importantă este forma de administrare.

Transfăgărăşanul ar putea fi închis. O stâncă de 1.000 de tone s-a desprins din versant şi s-a rostogolit spre carosabil

Transfăgărăşanul ar putea fi închis. O stâncă de 1.000 de tone s-a desprins din versant şi s-a rostogolit spre carosabil

Miercuri, un bloc de stâncă enorm s-a desprins din munte şi s-a prăbuşit chiar la marginea părţii carosabile a Transfăgărăşanului, aproape de kilometrul 126. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă există riscul ca şi alte bucăţi de stâncă să se rostogolească din versant. Autorităţile iau în calcul închiderea celui mai spectaculos drum al României.

Cercetătorii români lucrează la un proiect care analizează mintea şoferilor, pentru a îmbunătăţi maşinile viitorului

Cercetătorii români lucrează la un proiect care analizează mintea şoferilor, pentru a îmbunătăţi maşinile viitorului

O echipă mixtă de cercetare Universitatea din Piteşti  – Universitatea Bucureşti a dezvoltat, cu ajutorul unui dispozitiv unic în ţară, o aplicaţie a Realităţii Virtuale ce urmăreşte funcţiile de reacţie-răspuns ale creierului în activitatea de conducere a autovehiculelor. Este vorba de o componentă a unui proiect cu ajutorul căruia ar putea fi îmbunătăţite echipamentele maşinilor în funcţie de comportamentul şoferului.

Nu este exgerată afirmaţia din titlu. Într-o lume agitată şi complicată, în faţa oportunităţilor deschise de recunoaşterea internaţională a rolului României în context regional şi european, drumul pe care va merge ţara în următoarele luni şi în următorii ani devine extrem de important.

acum 3 zile · comentarii (44)

Aceasta-i realitatea politică a momentului. Să ne imaginăm că, din varii motive, poliţe de plătit, ruperi de segmente din PSD şi/sau ALDE, moţiunea de cenzură nu trece. Ar rămâne Grindeanu singur, dat afară din PSD, obligat să formeze un alt guvern, cu altă componenţă politică. Care va urma să fie validat de Parlament.

acum 10 zile · comentarii (14)

În cadrul vizitei sale în România, Michael Fallon a fost şi la Cincu, în ultima zi a exerciţiului NOBLE JUMP 2017, primul mare exerciţiu de acest gen organizat în România, premieră şi pentru NATO care, cu această ocazie, şi-a testat pentru prima dată capacitatea de a efectua o dizlocare de trupe de asemenea anvergură susţinută cu real succes de logistica românească şi de forţa de luptă a brigăzii multinaţionale de la noi.

acum 10 zile · comentarii (9)

Dragnea: „[Am ales] să spunem adevărul, indiferent cât ar fi de crud“. Fie „să spunem adevărul“ este ultima şi cea mai de fiţă modă de carpaccio în Brazilia şi în Alexandria, fie ăsta vrea să provoace un infarct la toată concurenţa din PSD. Nu de alta, dar adevărul e că PSD-ul e putrezit şi plin de Nicolicea, de Codrin, de Vâlcov, de Olguţa, de Nicolae, de Firea, de „crud“ ce e.

acum 10 zile · comentarii (12)

Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

acum 10 zile · comentarii (5)

Rămâne de aflat cât va dura procesul şi în ce măsură îi va găsi vinovaţi, îi va pedepsi sau achita instanţa de judecată pe inculpaţii acuzaţi de „infracţiuni contra umanităţii”. Unii dintre celebrii inculpaţi s-au arătat nemulţumiţi de decizia Parchetului, clamându-şi categoric nevinovăţia! Chiar se consideră victime şi reclamă că acuzaţiile au fost mistificate!!!

acum 10 zile · comentarii (6)

Toată construcţia lui Liviu Dragnea din discursul de ieri se bazează pe doi piloni inexistenţi. Unul, rezerva de cadre a PSD este suficient de mare să-i permită să mai scoată un guvern performant, format din alţi oameni decât cel precedent şi, al doilea, PG (Programul de guvernare) este bazat oricum pe ficţiuni, n-ar putea fi pus în operă nici de Angela Merkel, Helmuth Kohl sau Margaret Thatcher.

acum 11 zile · comentarii (5)

La români exhibarea zonelor intime e o practică socială. Graniţa dintre spaţiul privat şi cel public este extrem de subţire la noi. Ridicarea poalelor de la fóte şi arătarea părţilor intime în public face parte din modul nostru de viaţă. Aşa sunt scandalul pe scara blocului, rezolvarea problemelor intime prin parcuri şi cafenele, aplanarea divergenţelor de familie prin mijloacele de transport. De ce ar fi politica dâmboviţeană diferită?

acum 11 zile · comentarii (12)

Ceea ce s-a întîmplat miercuri, 14 iunie, până la ora 20 în România respectă numai aparent scenariul celor petrecute în aceeaşi ţară în decembrie 1999. Atunci când preşedintele Emil Constantinescu, de comun acord cu liderii CDR, a pus la cale o acţiune la limita Constituţiei prin care a obţinut izolarea şi apoi demisia premierului Radu Vasile.

acum 11 zile · comentarii (4)

Curtea Constituţională a făcut publică, în sfârşit, motivarea ultimei din cele cinci decizii pe care le-a luat în legătură cu ordonanţa 13. Dacă până acum existau dubii, acum încep să apară şi dovezi: dacă Guvernul nu anula ordonanţa 13, aceasta ar fi trecut fără niciun fel de problemă de filtrul Curţii Constituţionale. Abia acum aflăm ce glonţ ne-a trecut astă-iarnă pe lângă ureche.

acum 11 zile · comentarii (32)