Trei bărbaţi din Argeş, reţinuţi în dosarul Loverboy. Tinerele exploatate sexual erau trimise în Marea Britanie, Belgia sau Elveţia 1

Romeo Ghiniş, Sorin Lincan şi Răzvan Adrian Neaţă, toţi din Piteşti, cercetaţi în dosarul Loverboy, vor ajunge miercuri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cei trei au fost reţinuţi marţi, după ce s-au sustras cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvărşirii mai multor infracţiuni.

Trei bărbaţi din Argeş, reţinuţi în dosarul Loverboy. Tinerele exploatate sexual erau trimise în Marea Britanie, Belgia sau Elveţia Vezi comentarii 1

Gelozia nu e întotdeauna rea. De ce este considerată o emoţie necesară şi când ar trebui să ne îngrijorăm

Gelozia nu e întotdeauna rea. De ce este considerată o emoţie necesară şi când ar trebui să ne îngrijorăm

Gelozia este o emoţie instinctivă pe care fiecare dintre noi ajungem să o simţim la un moment dat. Nu este însă neapărat distructivă, ci, din contră, uneori poate fi considerată chiar benefică. Sunt însă situaţii în care teama persoanei că va fi părăsită pentru altcineva vine dintr-o stimă de sine scăzută, iar emoţia resimţită poate ajunge la cote exagerate, care, dacă nu sunt atenuate, pot genera o instabilitate emoţională.

Deputatul Cătălin Rădulescu îşi vrea mitraliera înapoi: „Am făcut testul psihologic şi bineînţeles că mi-a ieşit 10 plus“

Deputatul Cătălin Rădulescu îşi vrea mitraliera înapoi: „Am făcut testul psihologic şi bineînţeles că mi-a ieşit 10 plus“

Parlamentarul Cătălin Rădulescu, cunoscut drept "Deputatul Mitralieră“, pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma anchetei demarate după controversatele afirmaţii făcute în luna martie, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, îşi vrea înapoi armele confiscarte de poliţişti şi permisul de port armă.

Cum calmăm rapid arsurile solare fără medicamente. Remedii la fel de eficiente care pot fi prepara lejer în bucătărie

Cum calmăm rapid arsurile solare fără medicamente. Remedii la fel de eficiente care pot fi prepara lejer în bucătărie

Reacţiile inflamatorii cutanate cu care ne putem alege în urma expunerii excesive la radiaţiile solare nu sunt tocmai uşor de suportat. Pe piaţă există o serie de produse farmaceutice şi cosmetice care ajută la calmarea usturimilor şi regenerarea pielii în astfel de situaţii. Este bine de ştiut că şi fitoterapia are soluţiile ei pentru aceste probleme.

VIDEO Jandarmi încercuiţi de hoţii de lemn în Argeş. Lupte cu pietre, topoare şi focuri de armă: „Unul a vrut să-şi scape fiul şi a dat cu maşina peste noi“

VIDEO Jandarmi încercuiţi de hoţii de lemn în Argeş. Lupte cu pietre, topoare şi focuri de armă: „Unul a vrut să-şi scape fiul şi a dat cu maşina peste noi“

Scandalul cu violenţe şi focuri de armă, izbucnit sâmbătă seara, 22 iulie, în satul Păuleasca din comuna argeşeană Mălureni s-a încheiat cu un dosar penal pentru ultraj. Mai mulţi hoţi prinşi la furat de lemne de jandarmi şi reprezentanţii Ocolului Silvic din zonă au atacat echipajele de intervenţie, care, la rândul lor, au ripostat.

Margareta Matache, etnică romă bursieră la Harvard, despre cazul ţiganilor români din SUA: „Furatul nu e o trăsătură etnică“

Margareta Matache, etnică romă
bursieră la Harvard, despre cazul ţiganilor români din SUA: „Furatul nu e o trăsătură
etnică“

Etnică romă, Margareta Matache are o carieră la vârf în Stele Unite ale Americii. Este instructor şi director al programului pentru romi la Centrul Francois-Xavier Bagnoud pentru Sănătate şi Drepturile Omului din cadrul Universităţii Harvard, precum şi studentă la master în administraţie publică la Harvard Kennedy School.

Formidabila poveste de dragoste româno-rusă născută după bătălia de la Mărăşti. Epopeea ofiţerului Petrov, istorisită după un secol de către strănepotul român

Formidabila poveste de dragoste româno-rusă născută după bătălia de la Mărăşti. Epopeea ofiţerului Petrov, istorisită după un secol de către strănepotul român

Doi ofiţeri, unul român şi celălalt rus, grav răniţi în crunta bătălie care a avut loc acum un secol la Mărăşti, s-au împrietenit ulterior la Piteşti, pe patul de spital. Ofiţerul rus s-a căsătorit cu sora camaradului român, alături de care a trăit ulterior o adevărată epopee, istorisită pentru „Adevărul“ de strănepotul său.

Iubesc mult bătrânul fluviu. Mai bine de jumătate de an (10 zile pe an constant, în fiecare august, începând cu 1993) mi-am petrecut-o pe o insulă în mijlocul Dunării, la Capidava, în preajma Cernavodei. Acolo unde se organizează o Academie de vară, fostă tabără de creaţie Science Fiction, denumită Atlantykron.

acum 10 zile · comentarii (0)

Bucureştenii sînt obişnuiţi, mai degrabă, cu vuietul maşinilor şi cu ţiuitul claxoanelor, cu ritmuri de manea şi „n-aveţi un leu să iau o pîine?”, sunete pe care le păstrează mereu în fundal. Aşa încît, în drumurile noastre zilnice, deseori nu mai observăm unele din lucrurile care ne înconjoară şi nu mai sîntem conştienţi de tot restul universului sonor din jur. Mai ştim să ascultăm cu atenţie Bucureştiul?

acum 10 zile · comentarii (0)

La Kostas a fost deschis acum cinci ani într-o magazie de lângă Foişorul de Foc, o vulcanizare, un atelier sau ceva de felul acela, cu o curte alături. Era un fel de street food sau un mic loc de adunare pentru prieteni, nu cred că s-au gândit de la început că vor face o adevărată afacere cu asta. Au pus câteva bănci de lemn direct pe pietriş şi gata terasa La Kostas.

acum 10 zile · comentarii (7)

De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

acum 10 zile · comentarii (58)

Aş trimite, cu jubilaţie imensă, „Cel care cheamă câinii“ unor medici şi unor asistente, cartea asta aş trimite-o unor şefi de companii aeriene, unor psihologi şi cu maximă voluptate aş trimite-o unei doamne care locuieşte pe undeva prin Mestecăniş. Ar însemna să iau romanul lui Lucian Dan Teodorovici ca pe o carte-documentar.

acum 10 zile · comentarii (4)

Sînt ani buni de cînd public, săptămînal, comentarii „de actualitate”. Vorbesc adică despre oameni şi împrejurări care, într-un moment sau altul, sînt, sau au fost, în centrul atenţiei şi la originea regulilor (şi neregulilor) care ne modelează viaţa zilnică. Îmi dau şi eu cu părerea. Şi se găsesc gazete (cea de faţă de pildă) dispuse să mă tipărească generos şi răbdător.

acum 11 zile · comentarii (260)

Zilele trecute, publicaţia britanică The Telegraph anunţa că, în urma unei campanii susţinute timp de mai multe luni de către grupul Stonewall (care promovează interesele minorităţilor sexuale), conducerea metroului londonez vrea să ia măsuri prin care formulele de adresare din cadrul primei reţele de metrou din lume să excludă clasica formulă „Doamnelor şi domnilor...“ în favoarea unor variante neutre.

acum 11 zile · comentarii (13)

În contextul evenimentelor ce marchează 100 de ani de la Marea Unire, invităm toate organizaţiile non guvernamentale şi grupurile de iniţiativă să se reunească sub umbrela „Proiectului 2018“, care va fi lansat la Parlamentul României, pe 20 august. Aceasta este iniţiativa Declaraţiei de la Câmpul Românesc din Canada, pe care o voi reda mai jos:

acum 11 zile · comentarii (2)

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai mulţi mi-au spus că Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, însă mie nu mi s-a părut a fi chiar aşa. Or, cel puţin nu la ceasurile prânzului, când am fost eu acolo. Conform definiţiei, pe hipsteri îi recunoşti după câţiva markeri sociali distinctivi, etalaţi (adesea ostentativ) în public, după interese, comportamente, viziuni, preferinţe.

acum 11 zile · comentarii (1)

Urmează o toamnă mai mult decât interesantă în ce priveşte devoalarea termenilor în care „motorul franco-german“ construieşte şi deja consolidează un joc comun, acela al unui nulceu foarte dur care-şi propune să meargă mult mai rapid înainte în formula unei viziuni cu puternice accente federaliste.

acum 11 zile · comentarii (20)

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz“; „E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm“.

acum 13 zile · comentarii (32)
Postari Recente