Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Argeş

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Argeş

Bacalaureat 2015 Istorie. Proba obligatorie a profilului are loc miercuri – 1 iulie. Adevarul.ro îţi va prezenta subiectele la Bacalaureat 2015 Istorie şi rezolvarea acestora. În judeţul Argeş s-au înscris la examenul de Bacalaureat un număr de 7300 de  absolvenţi de clasa a XII-a..

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, va fi interpelat în cazul morţii lui Andrei Turcu

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, va fi
interpelat în cazul morţii lui Andrei
Turcu

La aproape trei luni de la nenorocirea care a scandalizat o ţară întreagă, medicii pe care părinţii lui Andrei îi consideră vinovaţi de moartea copilului lor profesează în continuare. Singurele măsuri dispuse în urma anchetelor demarcate la spitalul din Curtea de Argeş s-au materializat într-o amendă de 10.000 de lei aplicată de DSP şI contestată de conducerea unităţii sanitare.

Ponturi pentru supraponderalii care vor să facă sport. Ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de kilogramele în plus în mod eficient

Ponturi pentru supraponderalii care vor să facă sport. Ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de kilogramele în plus în mod eficient

Benefic şi recomandat fără reţineri în cazul persoanele cu o geutate normală şi fără probleme majore de sănătare, sportul poate presupune, in cazul supraponderalilor, unele riscuri, ce trebuie cunoscute anterior inceperii programului de exercitii. Apariţia unor complicaţii poate fi evitată prin alegerea unui program de exercitii individualizat, practicat sub stricta indrmare a unui instructor şi numai la indicaţiile unui medic.

Tu chiar ştii ce e în mintea ta? Care este graniţa între suspiciune şi paranoia - sfaturile medicilor despre cum identificăm aceste tulburări

Tu chiar ştii ce e în mintea ta? Care este graniţa între suspiciune şi paranoia - sfaturile medicilor despre cum identificăm aceste tulburări

Suspiciozitatea neîntemeiată, tendinţa de a-i învinui pe alţii pentru propriile probleme, gelozia patologică şi încercarea constantă de a controla comportamentul şi relaţiile cu cei din jur, predispoziţia de a se considera permanent nedreptăţit sau abuzat şi nevoia uriaşă de auto-suficienţă şi independenţă sunt doar cateva indicii că avem de-a face cu personalităţi de tip paranoid.

Consiliul Judeţean Argeş e pe punctul de a pierde “Mecca“ Brătienilor

Consiliul Judeţean
Argeş e pe punctul de a pierde “Mecca“ Brătienilor

O nouă comisie de negociere ar trebui să rezolve în câteva zile ce n-a făcut vechea echipă abilitată să poarte negocieri pentru Vila Florica de la Ştefăneşti, acolo unde funcţionează Centrul de Cultură Brătianu. Monument de patrimoniu, retrocedat moştenitorilor, vila Brătienilor este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti ale ţării, dar şi locul în care celebra familie de liberali a luat decizii istorice pentru România.

Acuzaţii grave la adresa medicilor psihiatri Eli Morman şi Valerian Azamfirei: luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi înşelăciune

Acuzaţii grave la adresa medicilor psihiatri Eli Morman şi Valerian Azamfirei: luare de mită, abuz în serviciu, fals
intelectual şi înşelăciune

Potivit acuzaţiilor formulate de oamenii legii, Eli Morman şi Valerian Azamfirei, ambii medici primari în psihiatrie şi angajaţi la Centrul de Medicină Mintală (fostul LSM) din Piteşti ar fi internat fictiv persoane, cărora le eliberau, în schimbul unor sume de bani (cca. 500 de lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau încadrarea în grad de invaliditate.

Soarele şi bolile de piele: ce afecţiuni dermatologice sunt ameliorate la plajă şi ce boli se agravează când ne expunem la soare

Soarele şi bolile de piele: ce afecţiuni dermatologice sunt ameliorate la plajă şi ce boli se agravează când ne expunem la soare

Un simplu sejur la mare se poate transforma într-un coşmar dacă ignorăm fie şi afecţiunile mărunte ale pielii. Sub razele toride ale soarelui, „banalele“ aluniţe se pot transforma, mai devreme sau mai târziu, în forme devastatoare de cancer. Sunt şi boli pe care soarele le ameliorează, însă n-ar trebui să ne prescriem singuri „cure“ de băi solare.

Istoria Rusiei este cea a unui vulcan în erupţie, nu pare să vrea să se liniştească, afirmă Ryszard Kapǘscinski. Fiodor Mihailovici Dostoievski considera că Rusia este o enigmă pentru Europa. Istoria sa este brăzdată de evenimente cu întorsături ciudate, de la imperiul ţarist, la imperiu roşu, de la mărire şi decădere, până la prosperitate şi sărăcie.

acum 2 luni · comentarii (7)

Au trecut mai mult de 9.000 de zile de când am crezut că ne-a bătut Binele la uşă. Pe vremea aceea, vreo 18.363.782 de persoane stăteau zilnic la coadă ca să ia nişte Bine pe cartelă. Toţi voiau mai mult, dar primeau mai puţin, aşa că asta era cea mai bună dovadă că poţi să îţi doreşti tu mult şi bine, că dacă cei care stau la butoane nu vor, păi atunci mori cu speranţa în braţe.

acum 2 luni · comentarii (46)

1.Nu am comentat emisiunea de vinerea trecută de la Realitatea tv în decursul căreia un număr mereu în creştere şi din ce în ce mai penibil de falşi jurnalişti au încercat din răsputeri să îl linşeze mediatic pe fostul preşedinte Traian Băsescu, făcându-i praf mandatele. Nu-i vorbă, fostul preşedinte o face zilnic, prin ieşirile sale publice, televizate şi de pe Facebook.

acum 2 luni · comentarii (12)

Acest dialog a avut loc într-o cafenea din centrul Bucureştilor, la o masă retrasă, într-o zonă de penumbră. Înger: Propun să-i închidem pe toţi, să le confiscăm averile şi să recuperăm prejudiciile. Dracu’: Cum o să faceţi asta? Cu 80 de procurori? Glumeşti! Sunt mii de dosare şi o mână de oameni. Cam câţi ani v-ar lua?

acum 2 luni · comentarii (9)

Noi, moldovenii, vrem schimbare, dar şi nu prea. Fiindcă ne este frică de ea. Fiindcă suntem timoraţi de însăşi gândul de a ne modifica percepţiile, moravurile sau conduita. „Mai bine cu rău decât fără de rău” e unul dintre proverbele răspândite în spaţiul mioritic. Însă rigiditatea noastră, soră cu fatalitatea, poate fi explicată, nu doar declamată.

acum 2 luni · comentarii (3)

Noi, moldovenii, vrem schimbare, dar şi nu prea. Fiindcă ne este frică de ea. Fiindcă suntem timoraţi de însăşi gândul de a ne modifica percepţiile, moravurile sau conduita. „Mai bine cu rău decât fără de rău” e unul dintre proverbele răspândite în spaţiul mioritic. Însă rigiditatea noastră, soră cu fatalitatea, poate fi explicată, nu doar declamată.

acum 2 luni · comentarii (3)

Despre tezarul românesc aflat la Moscova s-au scris mii de pagini, s-au depus eforturi susţinute pentru a putea fi recuperat, s-au căutat mijloace politice, diplomatice pentru a îndrepta un fapt cert. Unul dintre cei care s-au preocupat de această problemă şi a încercat să îndrepte o eroare istorică a fost istoricul Ioan Scurtu.

acum 2 luni · comentarii (50)

Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

acum 2 luni · comentarii (9)

În anii guvernării sale şi imediat după, Tăriceanu se bucura de o simpatie în rândul populaţiei similară cu cea din anii de glorie ai lui Petre Roman. Bătrânicile se înghesuiau să îl pupe în pieţe, intelectualii îi apreciau discursul, membrii PNL îl respectau, mulţi îl vedeau un prezidenţiabil cu şanse pentru epoca post Băsescu. Halul în care a reuşit să se autodistrugă în mai puţin de un an suprinde şi pe cel mai experimentat analist.

acum 2 luni · comentarii (47)

Având în vedere recenta discuţie care a ocupat ştirile săptămânilor trecute în România privind comunitatea gay sau mai degrabă LGBTI din ţara noastră, poate ar fi interesant de reamintit care este statutul acestei comunităţi în America latină şi care sunt ţările care recunosc căsătoria sau uniunea civilă între persoane de acelaşi gen.

acum 2 luni · comentarii (25)

Călătoria la Petra începe cu Iordania, locuri şi oameni. Un drum într-o lume a nisipului, apei, esenţelor, sau într-o lume a bărbaţilor. Pentru mine, Iordania a început la Aqaba, în miez de noapte. Mi s-a părut că am coborât din avion direct în deşertul bătut de vânt – într-un fel, chiar aşa era. Dincolo de pistă se întindea nisipul cenuşiu. Şi de aici a început călătoria.

acum 2 luni · comentarii (5)

În timp ce luptele în noroi continuă să fie servite publicului românesc şi planurile de ţară rămân uitate între pauzele publicitare, lumea se schimbă radical în jurul nostru. Dacă cineva şi-ar asuma responsabilitatea să propună societăţii româneşti răspunsuri măcar la trei întrebări, atunci, am avea poate şi o altă perspectivă pentru ce va urma, nu pe termen lung, ci în viitorul cât mai apropiat.

acum 2 luni · comentarii (33)

Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

acum 2 luni · comentarii (3)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

acum 2 luni · comentarii (145)

Pentru mine nu a existat un singur moment în care am ştiut cu certitudine că am ajuns pilot. Sigur, există o mulţime de paşi meniţi să te pregătească să ajungi pilot. Licenţele, examenele şi orele de zbor te duc mai aproape de un scop, însă scopul propriu-zis nu este definit de încrederea autorităţilor în abilităţile tale de a manipula manşa unui avion.

acum 2 luni · comentarii (2)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 9 luni · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 9 luni · comentarii (9)

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

acum 2 luni · comentarii (37)