Klaus Iohannis, la Piteşti: „Dacă tot suntem mai puţini în România, măcar să fim mai performanţi“ 0

Preşedintele României Klaus Iohannis a fost prezent joi, 24 mai, la Piteşti la un eveniment organizat de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România. Şeful statului a participat la dezbaterea ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii“, la care au participat peste 200 de invitaţi reprezentând firme de top din industria auto românească.

Klaus Iohannis, la Piteşti: „Dacă
tot suntem mai puţini în România, măcar să fim mai performanţi“ Vezi comentarii 0
Klaus Iohannis

Tânăr cu cancer în stadiul 4, căruia statul român refuză să-i prelungească concediul medical: „Sistemul medical de la noi te trimite direct între patru scânduri“

Tânăr cu cancer în stadiul 4, căruia statul român refuză să-i prelungească concediul medical: „Sistemul medical de la noi te trimite direct între patru scânduri“

De un an şi jumătate, Robert Cadar suferă de o formă rară de cancer foarte agresiv, cu metastaze cerebrale (grad 4). Îşi aşteaptă tratamentul, prins în şirul de formalităţi birocratice ale Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Luna trecută, comisia de evaluare nu i-a mai prelungit concediul medical, pentru că a depăşit limita celor 500 de zile legale. Din mai, va trebui să se descurce cu o pensie de 600 de lei.

18 ani de închisoare pentru un profesor de istorie care a ucis o pensionară. Bărbatul fusese lăsat liber după ce înjunghiase o tânără acum patru ani

18 ani de închisoare
pentru un profesor de istorie care a ucis o pensionară.
Bărbatul fusese lăsat liber după ce înjunghiase o tânără acum
patru ani

Tribunalul Argeş l-a condamnat la 18 ani de închisoare pe Alin Minciunescu (38 de ani), fostul profesor de istorie bolnav psihic care în august 2017 a înjunghiat mortal la Mioveni o pensionară de 68 de ani. Asta după ce în 2014 bărbatul avusese o tentativă de omor asupra unei tinere de 18 ani şi împotriva lui nu se luase nicio măsură de siguranţă.

Cei mai buni elevi şi studenţi pasionaţi de informatică s-au întrecut la concursurile de programare C/C++ şi aplicaţii web, organizatate de Universitatea din Piteşti

Cei mai buni elevi şi studenţi pasionaţi de informatică s-au întrecut la concursurile de programare C/C++ şi aplicaţii web, organizatate de Universitatea din Piteşti

La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică din cadrul Universităţii din Piteşti a organizat mai multe evenimente ştiinţifice destinate atât studenţilor, cât şi elevilor din învăţământul liceal.

INTERVIU Jean Harris, scriitoare şi traducătoare americană de literatură română: „«Tinereţe fără bătrâneţe» a fost o provocare teribilă pentru mine“

INTERVIU Jean Harris,
scriitoare şi traducătoare americană de literatură română:
„«Tinereţe fără bătrâneţe» a fost o provocare teribilă
pentru mine“

Stabilită de 13 ani în România, scriitoarea şi eseista americană Jean Harris este una dintre cele mai apreciate şi căutate traducătoare de literatură română în limba engleză. I-a tradus, printre alţii, pe Norman Manea, pe Stelian Tănase şi pe Igor Bergler. În interviul pentru „Weekend Adevărul“, Jean Harris a povestit printre altele cât de dificil i-a fost să înveţe limba română din basmele româneşti.

În 1989, dr. Chuck McIlhenny, pastor al primei Biserici Presbiteriene din San Francisco, a ajutat la respingerea unei legi a parteneriatului civil care, sub ameninţarea cu închisoarea sau cu amenzi grele, ar fi obligat publicul să trateze cuplurile de acelaşi sex ca pe familii. Episodul pe care îl prezint aici îl redau din sursele indicate la finalul relatării.

acum 10 zile · comentarii (30)

Sâmbăta viitoare va avea loc un marş motorizat gigantic: cel mai mare organizat vreodată în România. Moldovenii pornesc în marş spre Bucureşti pentru a cere construcţia autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni. Dacă problema nu se va trata cu responsabilitate vor avea loc manifestaţii şi de o mai mare amploare şi influenţă.

acum 11 zile · comentarii (6)

Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

acum 11 zile · comentarii (9)

Am mai spus şi am mai scris. Intrarea în criză, poziţia vulnerabilă sau nu a unei economii nu se vede la o cafea sau la o şuşanea politică. Literatura de specialitate a inovat în ultimii ani mecanisme de avertizare timpurie din ce în ce mai sofisticate.

acum 11 zile · comentarii (2)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

acum 11 zile · comentarii (9)

Guvernanţii noştri par decişi să se apropie din ce în ce mai mult de euro-scepticii europeni, adică de aşa-numitul „Grup Vişegrad“. Ceea ce era până acum doar o idee care plutea în aer şi, la un moment dat, părea să se stingă deoarece era neurmată de participarea la vreuna dintre deciziile prin care ţările respective ieşeau la luptă împotriva liniilor politice propuse de Bruxelles.

acum 11 zile · comentarii (61)

Nu m-aş fi oprit asupra comunicatului de presă al deputatului Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL, dacă n-aş fi avut şi eu informaţii care conduceau la aceleaşi concluzii. 50% din şcoli nu au suficienţi bani să achite către stat contribuţiile sociale reţinute, atenţie, din salariile brute ale profesorilor! Furt pe faţă! Situaţia îmbracă aspecte penale care trebuie cercetate de către organele în drept.

acum 11 zile · comentarii (28)

Klaus Iohannis a renunţat în ultima lună la rolul constituţional atribuit Preşedintelui României de actul fundamental, ignorând articolul 80 (II) care îl îndrituieşte şi obligă să „exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate” în niciun caz să atace constant un partid politic şi să interpreteze subiectiv statistici economice.

acum 12 zile · comentarii (44)

Miza diplomaţiei mondiale s-a schimbat de ceva ani buni: se vorbeşte despre bani, investiţii profitabile, surse noi şi adesea totalmente neaşteptate care să ofere unui stat puterea de a supravieţui în timpurile foarte ciudate şi pline de tensiuni de toate felurile care se văd deja foarte clar la orizont.

acum 12 zile · comentarii (24)
Postari Recente