Poveste mioritică cu semne de întrebare în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii argeşeni scot dintre stânci cadavrul unui cioban mort în condiţii suspecte 0

Doi ciobani le-au povestit, în weekend, unor turişti plecaţi pe creasta Munţilor Făgăraş că într-o râpă din zonă s-ar afla, de câteva zile, cadavrul unui confrate. Turiştii au anunţat Salvamontul, iar informaţia s-a confirmat. Luni dimineaţă, o echipă de salvatori montani, poliţişti criminalişti şi reprezentanţi ai SML au mers la faţa locului pentru a scoate cadavrul dintre stânci.

Poveste mioritică cu semne de întrebare în Munţii Făgăraş. Salvamontiştii argeşeni scot dintre stânci cadavrul unui cioban mort în condiţii suspecte Vezi comentarii 0

Constantin Fântâneru, scriitorul argeşean care a fost prieten cu Mircea Eliade şi cu Mihail Sebastian

Constantin Fântâneru, scriitorul
argeşean care a fost prieten cu Mircea Eliade şi cu Mihail Sebastian

Unul dintre cei mai talentaţi scriitori din perioada interbelică, argeşeanul Constantin Fântâneru a fost bun prieten cu Mircea Eliade şi Mihail Sebastian, iar cei doi l-au ajutat să intre şi în lumea presei. „Interior“, romanul său de debut, publicat iniţial în 1932, a constituit un important eveniment literar, fiind primul roman al tinerei generaţii a anilor ’30.

Opt amenzi după scandalul sclaviei de la Berevoeşti. Trei dintre ele vor fi plătite de primarul Florin Proca

Opt amenzi după scandalul sclaviei de la Berevoeşti. Trei dintre ele vor fi plătite de primarul Florin Proca

Primarul de la Berevoeşti, comuna argeşeană unde mai multe familii de romi au exploatat timp de 12 ani zeci de persoane vulnerabile, a fost amendat împreună cu doi dintre subordonaţii săi. Cei trei au de plătit 17.000 de lei, pentru neefectuarea la timp a anchetelor sociale, mai ales că printre stăpânii de sclavi din satul Gămăceşti se aflau romi care beneficiau de ajutor social şi a care ar fi trebuit monitorizaţi constant.

Operaţiune inedită de salvare, miercuri, pe Transfăgărăşan. Salvamontiştii argeşeni au coborât în siguranţă un căţel blocat, de câteva zile, pe Valea lui Stan

Operaţiune inedită de salvare, miercuri, pe Transfăgărăşan. Salvamontiştii argeşeni au coborât în siguranţă un căţel blocat, de câteva zile, pe Valea lui Stan

Doi turişti au anunţat, miercuri, Serviciul Salvamont Argeş că în Munţii Făgăraş, zona Valea lui Stan, într-un canion, se află un căţel blocat între scări. Un echipaj de salvatori montani a reuşit să recupereze animalul speriat şi lihnit de foame. Patrupedul a primit numele Stan, după denumirea spectaculosului traseu din Munţii Argeşului.

Judecătorul Cristi Danileţ: „Alergăm să prindem pokemoni, dar nu găsim soluţii pentru a-i urmări pe cei care se sustrag obligaţiilor stabilite de judecători“

Judecătorul Cristi Danileţ: „Alergăm să prindem pokemoni, dar nu găsim soluţii pentru a-i urmări pe cei care se sustrag obligaţiilor stabilite de 
judecători“

În România s-a ajuns mai mult să se interpreteze dreptul decât să se aplice. O spune judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, care, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, vorbeşte despre ambiguitatea legilor din România, dar şi despre cum combaterea judiciară a corupţiei coboară uneori în derizoriu.

De ce şi-a câştigat aloe vera supranumele de elixir al tinereţii. „Frunzele conţin peste 240 de substanţe active“

De ce şi-a câştigat aloe vera supranumele de elixir al tinereţii. „Frunzele conţin peste 240 de substanţe active“

Denumită de chinezi "remediul armoniei”, apreciată de populaţiile ruse ca fiind “elixirul tinereţii” şi folosită încă din antichitate de către egipteni, care o numeau “planta nemuririi”, planta de Aloe Vera (Aloe Barbadensis) este recunoscută de secole ca având reale proprietăţi vindecătoare, fiind folosită în prezent în numeroase scopuri terapeutice şi în special pentru slăbit.

O întrebare grea pluteşte în aer de ceva vreme, dar nimeni nu pare dispus să o afirme răspicat: va participa Dacian Cioloş la alegerile din acest an - altfel decât ca organizator al acestora, în calitate de premier în funcţie? Ei bine, la această întrebare nepusă, înainte ca Dacian Cioloş însuşi să dea un răspuns, încep să răspundă partidele. Şi avem aici un foarte interesant dans ritualic.

acum 5 zile · comentarii (140)

Radu Beligan a scris şi publicat în 2013 o minunată, o superbă carte. O carte nu doar despre teatru, deşi, cum era de aşteptat, teatrul ocupă în economia ei un loc privilegiat. O carte nu numai despre actor, despre arta acestuia, despre misiunea histrionului pe lume şi în lumea aceasta, cu toate că el, actorul, deţine, la rându-i, o poziţie de seamă. E surprins în toată măreţia şi în toată umilinţa lui.

acum 5 zile · comentarii (2)

A intrat deja în tradiţie ca mijlocul verii să fie asociat cu Festivalul „Opera Nights”, desfăşurat la Hunedoara şi Deva, susţinut, de fiecare dată, de ansamblul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, propunând acum, în perioada 12-17 iulie, lucrări celebre din creaţia lirică, beneficiind şi de oaspeţi din ţară sau din străinătate, asigurând astfel un plus de atractivitate şi noutate în fiecare seară.

acum 5 zile · comentarii (0)

Bătălia pentru controlul acestei părţi de lume care este şi a noastră a început de mai mult timp, iar ceea ce se petrece acum în Turcia este momentul în care tensiunile au explodat la vedere. Ele germinau de mai mult timp, dar momentul acesta de explozie a fost amânat relativ o lungă perioadă, până în clipa în care vectorii care compuneau ambiţiile locale, regionale, continentale sau mondiale s-au apropiat de o inevitabilă decizie.

acum 5 zile · comentarii (36)

Recep Tayyip Erdogan este un om mai special. Şef al statului turc din 2014, ales în premieră de popor nu de parlament (după ce referendumul constituţional din 2007 a modificat regula anterioară), lider al celui mai puternic partid al ţării, AKP, a ajuns să se creadă omul-providenţă, salvatorul poporului său. Anii preşedinţiei sale au fost, e adevărat, dificili.

acum 5 zile · comentarii (6)

Contextul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. Coaliţia pentru Familie, o structură civică format din mai multe asociaţii, a înregistrat la Senat pe data de 23 mai o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei. Formularea propusă pentru art. 48, alin. 1 din Constituţie este:

acum 12 zile · comentarii (36)

Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

acum 12 zile · comentarii (39)

Majoritatea viitorilor parlamentari vor fi aleşi dintre politicieni şi pseudopoliticieni corupţi, penali, traseişti, incompetenţi, ce vor sluji aceleaşi interese proprii şi de grup, care vin în contradicţie cu interesul cetăţenilor oneşti şi al binelui ţării. În viitorul legislativ vor face legile tot partidele corupte: PSD, PNL şi UNPR devenit prin absorbţie PMP.

acum 12 zile · comentarii (2)

„Sănătatea, prioritatea numărul unu a Guvernului Cioloş” s-a dovedit a fi doar o declaraţie politicianistă. Prin contestarea la Curtea Constituţională a României a legii prin care să dă libertatea managerilor de spitale de a da mici stimulente personalului, premierul şi miniştrii săi demonstrează, dacă mai era cazul, că nu înţeleg absolut nimic din funcţionarea sistemului spitalicesc şi cu atât mai puţin nevoile sale şi modul cum poate fi ajutat!

acum 13 zile · comentarii (3)

În seria Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea a apărut de puţină vreme cartea intitulată O istorie în epistole a exilului românesc. În fapt, o selecţie a scrisorilor mai degrabă primite decât expediate de diplomatul şi fostul ministrul român în trei perioade diferite- 1939-1940, 1943-1950 şi 1952-1957, scrisori existente în Fondul „Grigore Gafencu”.

acum 13 zile · comentarii (0)