Cum scăpăm de inhibiţii, timiditate şi de sensibilitatea exagerată la criticile celor din jur – specialiştii explică de unde vin aceste manifestări şi cum se tratează

Cum scăpăm de inhibiţii, timiditate şi de sensibilitatea exagerată la criticile celor din jur – specialiştii explică de unde vin aceste manifestări şi cum se tratează

Inhibiţia şi sentimentele de inadecvare şi hipersensibilitate la evaluarea negativă se instalează încă de la cele mai fragede vârste şi apar în anumite contexte nefaste. Cei cu o personalitatea evitantă ajung să-şi nege dorinţele şi sentimentele de afecţiune şi să păstreze distanţă faţă de cei din jur pentru a se pune la adăpost de experinţe negative. Din fericire, încrederea în propria persoană se poate redobândi.

Istoria îngheţatei, de la zăpadă cu sirop la gheaţă cremoasă. Cum îşi preparau deliciosul desert împăraţii romani

Istoria îngheţatei, de la zăpadă cu sirop la gheaţă cremoasă. Cum îşi preparau deliciosul desert împăraţii romani

Îngheţata, unul dintre cele mai apreciate deserturi ale lumii, are o poveste veche, care începe undeva înaintea erei noastre. Preferată de marii împăraţi ai lumii, care s-au străduit să-i păstreze straşnic secretul, îngheţata a fost, mulţi ani, un preparat de care s-au bucurat doar elitele societăţii. Astăzi, când varietatea sortimentelor a atins cifre fără precedent, este unul dintre cele mai populare dulciuri din lume.

Monaliza Zegheru le-a demonstrat celor care nu i-au mai dat de trăit decât trei săptămâni că este o luptătoare. Bătălia ei pentru viaţă e însă una grea

Monaliza Zegheru le-a demonstrat celor care nu i-au mai dat de trăit decât trei săptămâni că este o luptătoare. Bătălia ei pentru viaţă e însă una grea

Monaliza Zegheru, tânăra profesoara de canto a Centrului Cultural Mioveni,  diagnosticată cu o formă de cancer foarte rară şi agresivă, căreia medicii români îi mai dădeau în luna mai doar trei săptămâni de viaţă se află încă la clinica din Turcia unde urmează proceduri de chimioterapie. Lupta sa este abia la jumătate, iar fiecare zi din viaţa Monalizei se măsoară în rugăciuni şi bani.

FOTO: Experimentul Piteşti, disecat între pereţii fostei închisori comuniste. A început a patra ediţie a Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti”

FOTO: Experimentul Piteşti, disecat între pereţii fostei închisori comuniste. A început a patra ediţie a Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti”

Fosta închisoare comunistă Piteşti şi-a deschis porţile pentru publicul larg, marţi, la startul cursurilor celei de-a patra ediţii a Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti”. Printre istorici şi cercetători, în mijlocul studenţilor selectati să participe la această sesiune s-a aflat şi Gheorghe Plop, unul dintre supravieţuitorii Experimentului Piteşti.

Cu notabila excepţie a d-lui Emil Constantinescu, căruia nu ne amintim a-i putea reproşa vreun derapaj major în relaţia cu presa, chiar şi atunci când aceasta nu a fost tocmai binevoitoare la adresa domniei-sale, niciun alt preşedinte postdecembrist al României nu a ştiut ori nu a avut forţa de a se comporta corect şi cinstit cu ceea ce cu toţii s-au jurat că respectă ca parte a respectării dreptului la liberă exprimare.

acum 16 zile · comentarii (14)

De regulă, să trăieşti într-un oraş de anvergura unei capitale este deja un compromis pe care îl faci cu sănătatea ta. Ştii că aerul pe care îl respiri, stresul unui mare oraş în contrast cu liniştea pe care ai avea-o trăind în provincie, dar şi calitatea mâncării, nu sunt ceea ce ţi-ai dori.

acum 16 zile · comentarii (0)

1.Nu am comentat emisiunea de vinerea trecută de la Realitatea tv în decursul căreia un număr mereu în creştere şi din ce în ce mai penibil de falşi jurnalişti au încercat din răsputeri să îl linşeze mediatic pe fostul preşedinte Traian Băsescu, făcându-i praf mandatele. Nu-i vorbă, fostul preşedinte o face zilnic, prin ieşirile sale publice, televizate şi de pe Facebook.

acum 3 luni · comentarii (12)

Cu sau fără FILIT, scriitorii români sunt, tot mai des, invitaţi la festivaluri şi evenimente culturale prin toate oraşele ţării. Şi sunt plătiţi pentru participarea la lecturi publice ori întâlniri cu cititorii. Acum câţiva ani, se tot discuta această problemă: de ce n-avem şi noi lecturi publice, ca-n Germania? Uite că avem. Şi?

acum 16 zile · comentarii (21)

Atunci când a zis că sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul este nedreaptă, Victor Ponta a fost, ca de obicei, un urechist nepereche. Genul de specimen care ştie înainte de a cunoaşte. Dacă ar fi avut răbdarea să citească mai întâi motivarea sentinţei, ar fi putut găsi acolo o veritabilă bijuterie juridică. Poate mai învăţa şi el câte ceva din ştiinţa dreptului.

acum 16 zile · comentarii (65)

Luna iunie a venit cu noutăţi în ceea ce priveşte reglementările din domeniul furnizării energiei electrice. Trebuie să ştiţi că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a emis un nou contract cadru de furnizare care să stabileasca termenii colaborarii dintre dumneavoastră şi furnizorul desemnat pentru aria geografică în care aveţi locul de consum, conform legislaţiei în vigoare.

acum 17 zile · comentarii (0)

Securitatea alimentară este din secolul al XX –lea în centrul preocupărilor noastre. Nu este suficient să ne hrănim, trebuie să ne hrănim sănătos cu produse sigure şi de calitate. Aceasta nu este o noutate! Cel mai vechi drept in istoria umanităţii este, probabil, dreptul alimentar. Prima lege în materie de fraudă şi falsificare în domeniul alimentelor şi băuturilor a fost promulgată la 1 august 1905 în Franţa.

acum 17 zile · comentarii (1)

Pentru mine nu a existat un singur moment în care am ştiut cu certitudine că am ajuns pilot. Sigur, există o mulţime de paşi meniţi să te pregătească să ajungi pilot. Licenţele, examenele şi orele de zbor te duc mai aproape de un scop, însă scopul propriu-zis nu este definit de încrederea autorităţilor în abilităţile tale de a manipula manşa unui avion.

acum 3 luni · comentarii (2)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 10 luni · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 10 luni · comentarii (9)

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

acum 3 luni · comentarii (37)
Postari Recente