Direcţia 5 cântă de 1 Decembrie la Piteşti. Programul  manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României 0

De 1 Decembrie, la Piteşti, pe lângă acţiunile cu caracter militar şi istoric, sunt programate şi spectacole - de la recitalul al Fanfarei Teatrului „Al. Davila” şi intonarea Imnului de Stat, până la concertul live al formaţiei „Direcţia 5”. Anul acesta, ca urmare a tragediei din clubul „Colectiv”, Primăria Piteşti a decis să nu mai organizeze foc de artificii.

Direcţia 5 cântă de 1 Decembrie la Piteşti. Programul  manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a
României Vezi comentarii 0

Testul care îţi spune dacă trebuie să îţi schimbi serviciul. Explicaţiile unui psiholog privind semnele clare care îţi apar la un job care devine toxic

Testul care îţi spune dacă trebuie să îţi schimbi serviciul. Explicaţiile unui psiholog privind semnele clare care îţi apar la un job care devine toxic

Atunci când înregistrezi succese, rezultate remarcabile care nu sunt recompensate, atunci când simţi că greşelile tale sunt vânate la orice pas, iar reuşitele sunt ignorate, atunci când consideri că nu eşti respectat şi ajungi să te simţi neînsemnat sau, pur şi simplu, când rutina şi-a făcut apariţia şi se menţine, iar tu nu mai vezi în firma respectivă posibilităţi de a te dezvolta, sunt indicii clare că trebuie să-ţi schimbi jobul.

Risc de avalanşe pe Transfăgărăşan

Risc de avalanşe pe Transfăgărăşan

În Argeş, toate traseele montane de la altitudini de peste 1500 de metri au fost închise din cauza căderilor de zăpadă. Temperaturile în zona de creastă se vor menţine, în zilele următoare, intre -6  şi -8 grade, ceea ce va păstra zăpada fără coeziune. Anunţul a fost făcut de şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Fostul preşedinte CJ Argeş, Constantin Nicolescu, deputatul Mircea Drăghici şi 38 de aleşi, trimişi în judecată de DNA în dosarul contractelor de consultanţă

Fostul preşedinte CJ Argeş, Constantin
Nicolescu, deputatul Mircea Drăghici şi 38 de aleşi, trimişi în judecată de
DNA în dosarul contractelor de consultanţă

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş, Constantin Nicolescu, aflat acum în închisoare, a fost din nou trimis în judecată, de data aceasta în dosarul legat de atribuirea unor contracte de consultanţă. Odată cu el, şi deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici şi alte zeci de persoane, printre care primari şi viceprimari. Prejudiciul estimat în acest dosar este de peste de 944 mii lei.

Cum îi explici angajatorului că ai dreptate într-o manieră diplomatică. Primul pas: „Nu poţi face altceva decât să îl asculţi“

Cum îi explici angajatorului că ai dreptate într-o manieră diplomatică. Primul pas: „Nu poţi face altceva decât să îl asculţi“

Atunci când angajatorul sau managerul îşi varsă necazul pe tine, pentru a aplana conflictul, oricât de greu de crezut ar fi, nu poţi face altceva decât să îl asculţi. Cel care face acuzaţiile nu va fi pregătit să ia în seama explicaţiile decât după ce va fi convins că a fost auzit şi înţeles, spun specialiştii în psihologia resurselor umane, iar dacă vrei să demonstrezi că  dreptatea este de partea ta, trebuie să procedezi cu tact.

Mafia argeşeană a pădurilor, ţinta unor ample percheziţii desfăşurate cu sprijinul SRI. 9 persoane au fost reţinute

Mafia argeşeană a pădurilor, ţinta unor ample percheziţii desfăşurate cu sprijinul SRI. 9 persoane au fost reţinute

Mai multe percheziţii au avut loc marţi în Argeş, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub acuzaţiile de evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, acţiuni în urma cărora bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu circa 4.000.000 de euro.

Roiniţa, „elixirul de viaţă lungă“. Planta-minune, folosită cu succes inclusiv pentru tratarea Alzheimerului

Roiniţa, „elixirul de viaţă lungă“. Planta-minune, folosită cu succes inclusiv pentru tratarea Alzheimerului

Supranumită de greci „elixir de viaţă lungă“, planta este folosită şi astăzi în caz de nervozitate, digestie dificilă, lipsa poftei de mâncare, anxietate şi depresie, dureri reumatice şi nevralgii. Este şi remediu pe termen lung contra Alzheimerului. Folosită însă sub formă de esenţă pură, poate deveni periculoasă, fiind considerată stupefiant.

În ultimele 12 luni, am solicitat regulat ca planificarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă să se facă prin implicarea cetăţenilor. Am trimis petiţii chiar şi la Cotroceni pentru ”a organiza, sub patronajul instituţiei prezidenţiale, o serie de întâlniri între reprezentanţi ai societăţii civile, oameni politici, experţi şi reprezentanţi ai presei pe tema Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă ce se pregătesc în acest moment.”

acum 8 zile · comentarii (0)

În spatele evenimentelor dramatice pe care le vedeţi desfăşurându-se cu o viteză şi intensitate uluitoare, se joacă un alt joc. Foarte asemănătoare, simbolic (şi poate nu numai) cu principiul „ruletei ruseşti“, jocul dement imaginat în Rusia sfârşitului de secol al XIX-lea.

acum 8 zile · comentarii (56)

Atentatele teroriste de la Paris au reconfigurat lumea în care trăim, îndoliind familii, îngrozind naţiuni şi demolând fundamentele stângii (de fapt, ale stângăciei) politice. „Problema orientală” a redevenit una europeană, iar agresorul de la Kremlin a îmbrăcat mantia salvatorului. Din acest moment nu există cale de întoarcere – alea iacta est (zarurile au fost aruncate).

acum 8 zile · comentarii (23)

Destinul este implacabil, dar în acelaşi timp el este imaterial; el poate fi perceput doar sub forma unei naraţiuni. Pe de altă parte, o poveste, cu cât e mai captivantă, poate să piardă pe drum tocmai implacabilul, din cauza detaliilor. O reprezentare concretă a implacabilului este timpul care se scurge, fără să-l poată opri nimeni şi nimic (doar viteza poate să-l relativizeze).

acum 8 zile · comentarii (0)

În noaptea de vineri, 13 septembrie, americanul Matthew a fost împuşcat de teroriştii care au intrat în sala de concerte Bataclan din Paris, unde au murit 89 de oameni. Dar Matthew a supravieţuit pentru că jurnalistul francez Daniel Psenny l-a tras din faţa unor noi tiruri turbate. Daniel a fost şi el împuşcat. Dacă pentru acesta din urmă moartea părea atât de reală acum, Matthew s-a aflat pentru a doua oară, în viaţă, în raza teroriştilor.

acum 9 zile · comentarii (3)

Această a doua apariţie sub egida tinerei edituri a Operei Naţionale Bucureşti este, sper să nu mă înşel, primul volum dedicat în ţară şi pretutindeni unui mare cântăreţ român aflat în plină activitate pe scenele internaţionale şi indigene, mezzosoprana Ruxandra Donose. O premieră, aşadar.

acum 9 zile · comentarii (0)

O zicătoare populară sună ca o rugă, sau ca o rugăciune, ea spunându-ne: „Nu-i da, Doamne, omului, cât poate el să îndure!” Fiind a românilor, „omul” din zicătoare este în primul rând, sau mai ales, românul. De altfel, zicătoarea este în consens cu o teorie mai generală, care ne vorbeşte despre fatalism, ca mentalitate proprie poporului român.

acum 9 zile · comentarii (16)

Un cetăţean spaniol care lucrează in România, profund emoţionat de modul cumplit în care s-a murit la Colectiv şi obişnuit ca sistemul de ajutorare a cetăţenilor să funcţioneze într-o oarecare normalitate – pe care noi nu o cunoaştem şi se pare că nici nu o înţelegem – i-a scris profesorului drJuan P. Barret, şeful secţiei de arşi al departamentului de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul Universitar Vall d’ Hebron, Barcelona.

acum 9 zile · comentarii (4)

Un diagnostic pe cât de simplu, pe atât de grav: România suferă de o criză acută şi extinsă de încredere! Pe de o parte, cetăţenii au epuizat naivitatea, impulsul spontan faţă de noutate, răbdarea pentru cele pretinse şi amânate la nesfârşit, pe de altă parte, “clasa politică” a irosit sistematic şi în adâncime ÎNCREDEREA! Tocmai premisa de bază a democraţiei”.

acum 10 zile · comentarii (1)

Toţi cei ce se îndeletnicesc cu scrisul, în sensul că şi-au făcut din aceasta o profesie ori că scrisul este o componentă a acesteia, ştiu foarte bine că nimic nu e mai greu decât găsitul primei fraze. Al frazei de început, frază de tip iluzie, de tip garanţie că ai ales drumul cel bun şi că cel care te citeşte va continua să o facă stârnit de ideea din incipit.

acum 10 zile · comentarii (0)

Este clar pentru toată lumea că nicio reformă educaţională nu va reuşi dacă ea nu atinge şi schimbă fiecare persoană care stă în faţa copiilor. Am spus şi repet, în România nu avem cel mai bun curriculum, dar nici cel mai rău din lume. Eficienţa şi calitatea lui sunt date de profesorul care îl predă.

acum 10 zile · comentarii (4)

În spatele evenimentelor dramatice pe care le vedeţi desfăşurându-se cu o viteză şi intensitate uluitoare, se joacă un alt joc. Foarte asemănătoare, simbolic (şi poate nu numai) cu principiul „ruletei ruseşti“, jocul dement imaginat în Rusia sfârşitului de secol al XIX-lea.

acum 8 zile · comentarii (56)

„Calea violenţei şi a urii nu va rezolva problemele umanităţii“, a rostit îndurerat Papa Francisc duminică, la Vatican. „Să foloseşti numele lui Dumnezeu pentru a justifica violenţa este un BLASFEM!“, a mai adăugat înaltul prelat făcând o aluzie directă la folosirea în exces a numelui lui Allah de către teroriştii care încearcă astfel să-şi motiveze cumplitele acte de barbarie.

acum 14 zile · comentarii (40)

”În faţa furtunii de praf, muntele părea un pitic.Profetul privea de la distanţă, din şaua antilopei sale, gândindu-se că norul acela, de două ori mai înalt decât marele Korganon şi fără capăt de-a lungul zării, avea să se strecoare prin fiecare crăpătură, murdărind odăile călugărilor, îngrozind vitele din grajduri, culcând la pământ tufele de lavandă, umplând aerul cu uscăciune[...] Veştmintele profetului începură să fluture sub bătaia...”

acum 8 zile · comentarii (0)

Această a doua apariţie sub egida tinerei edituri a Operei Naţionale Bucureşti este, sper să nu mă înşel, primul volum dedicat în ţară şi pretutindeni unui mare cântăreţ român aflat în plină activitate pe scenele internaţionale şi indigene, mezzosoprana Ruxandra Donose. O premieră, aşadar.

acum 9 zile · comentarii (0)
Postari Recente