FOTO Dumitru Olteanu şi George Cuşa, doi dintre supravieţuitorii reeducărilor prin tortură, bântuiţi şi azi de ororile Experimentului Piteşti

FOTO Dumitru
Olteanu şi George Cuşa, doi dintre supravieţuitorii
reeducărilor prin tortură, bântuiţi şi azi de ororile Experimentului Piteşti

Aşa-zisele încercări de „reeducare“ efectuate sub oblăduirea autorităţilor comuniste, în perioada anilor 1949-1952, în cadrul “Experimentului Piteşti” sau „Fenomenului Piteşti”, cum mai este cunoscut, au fost comise, pentru prima dată, în fostul penitenciar din reşedinţa judeţului Argeş, cu scopul de anihilare a convingerilor şi ideilor politice şi religioase ale deţinuţilor.

Şantajată de vecina care îi ghicise viitorul relaţiei cu amantul, că-i va spune soţului

Şantajată de vecina care îi ghicise viitorul relaţiei cu amantul, că-i va spune soţului

O femeie de 35 de ani din Piteşti a fost reţinută pentru 29 de zile pentru înşelăciune şi şantaj după ce i-a ghicit unei localnice viitorul în relaţia acesteia cu amantul şi a ameninţat-o pe aceasta că îi va dezvălui soţului prietenia din afara căsătoriei. A cerut bani, tot mai mulţi bani, suma pe care victima i-a dat-o din august până în acest moment fiind de aproximativ 17.000 de lei, sub formă de bancnote şi bijuterii.

FOTO: Scandalurile cu iz penal ale aleşilor locali din  Argeş

FOTO: Scandalurile cu iz penal ale aleşilor locali din  Argeş

Fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, deputatul Cătălin Rădulescu şi primarul Ion Năftănăilă sunt doar trei dintre aleşii locali urmăriţi penal ai Argeşului. Lista edililor acuzaţi că au încălcat legea e însă mult mai mare, Argeşul aflându-se în topul judeţelor cu primari şi viceprimari declaraţi în incopatibilitate de către ANI.

Barbu Armand Călinescu a fost înmormântat la Curtea de Argeş

Barbu Armand Călinescu a fost înmormântat la Curtea de Argeş

Un român care a făcut cinste ţării sale-Barbu Armand Călinescu, fiul fostului prim-ministru Armand Călinescu, a fost înmormântat astăzi în capela familiei din cimitirul din Curtea de Argeş, alături de părinţii şi bunicii săi. Barbu Călinescu avea 92 de ani şi a trăit în ultimii 75 la Londra, acolo unde fusese trimis de tatăl său pentru a nu fi ucis de legionari. A murit acum o lună în capitala Regatului Unit.

Traseiştii din Argeş, care au profitat de ordonanţa vicepremierului Liviu Dragnea: PSD s-a ales cu 16 primari, 9 viceprimari şi 90 de consilieri locali

Traseiştii din Argeş, care au profitat de ordonanţa vicepremierului Liviu Dragnea: PSD s-a ales cu 16 primari, 9 viceprimari şi 90 de consilieri locali

În intervalul în care s-a dat undă verde migraţiei politică (fără pierderea mandatului), la PSD Argeş au trecut 16 primari, 9 viceprimari şi peste 90 de consilieri locali. Traseismul politic s-a lăsat în Argeş şi cu mişcări în alte direcţii.  Un consilier judeţean PDL s-a înscris în Forţa Civică, iar alţi 3  ( unul de la PPDD  şi  doi de la PNL) s-au declarat independenţi

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 5 zile · comentarii (289)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 5 zile · comentarii (2)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 5 zile · comentarii (0)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 5 zile · comentarii (1)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 5 zile · comentarii (22)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 5 zile · comentarii (1)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 6 zile · comentarii (13)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

acum 6 zile · comentarii (13)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

acum 6 zile · comentarii (15)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 6 zile · comentarii (21)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

acum 6 zile · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 6 zile · comentarii (5)

Întâmplarea a făcut ca, în acelaşi timp cu noua premieră a lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“, să văd şi o nouă montare datorată Liei Bugnar: „Peretele“, la Teatrul Metropolis. Actorii, în cea mai mare parte tineri, sunt buni şi cântă şi (se) joacă cu vervă şi poftă de a apărea în faţa publicului, dar conceptul este în întregime liabugnarian, propunând o formulă de teatru accesibilă publicului „nedus“ la prea multe spectacole.

acum 6 zile · comentarii (0)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 6 zile · comentarii (7)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 7 zile · comentarii (9)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

acum 6 zile · comentarii (8)
Postari Recente