Cadavru într-o stare avansată de degradare, găsit într-o casă părăsită din Argeş. Pereţii erau plini de mesaje de adio

Cadavru într-o stare avansată de degradare, găsit într-o casă părăsită din Argeş. Pereţii erau plini de mesaje de adio

Poliţiştii argeşeni încearcă să afle cauza morţii unui bărbat de 53 de ani din Piteşti. Cadavrul lui, aflat într-o stare avansată de putrefacţie a fost găsit de o bătrână într-o casă părăsită din comuna argeşeană Moşoaia. Cel mai probabil, omul a înghiţít o substanţă toxică, însă Poliţia ia în calcul şi alte variante.

Cum au ucis bombardierele americane zeci de copii la Piteşti. Ziua care n-a fost niciodată comemorată de autorităţi

Cum au ucis
bombardierele americane zeci de copii la Piteşti. Ziua care n-a fost niciodată comemorată de autorităţi

Pe 6 mai 1944, oraşul Piteşti a fost ţinta principală a aviaţiei Aliate. Timp de aproximativ 15 minute, bombele lansate de 80 de avioane americane au omorât 176 de persoane – dintre care 29 erau copii – au rănit peste 450 de persoane şi au produs importante pagube materiale. A fost cea mai sângeroasă zi din istoria oraşului, pe care autorităţile din Piteşti nu au comemorat-o niciodată.

Cine este Florin Totan, dirijorul descris ca „André Rieu de România“. Muzicianul a început o cruciadă împotriva inculturii: „Ne prăbuşim în gregar, în grobian“

Cine este Florin Totan, dirijorul descris ca „André Rieu de România“. Muzicianul a început o cruciadă împotriva inculturii: „Ne prăbuşim în gregar, în grobian“

Dirijorul Florin Totan este autorul unui proiect cultural cu un imens succes în România, "Bucuriile muzicii", o serie de spectacole realizate într-un format care se adresează tuturor. Publicul l-a numit André Rieu de România, asemănare pe care artistul şi-o explică doar prin bucuria şi entuziasmul produse prin intermediul muzicii.

Sanda Weigl, nepoata lui Bertolt Brecht: „Americanii sunt nebuni după cântecul «Lume, lume», aş putea să-l cânt de dimineaţa până seara“ | angela merkel

Sanda Weigl, nepoata
lui Bertolt Brecht: „Americanii sunt
nebuni după cântecul «Lume, lume», aş putea să-l cânt de
dimineaţa până seara“

Stabilită la New York de 26 de ani şi plecată din România de mai bine de o jumătate de secol, Sanda Weigl i-a cucerit pe americani cu cântecele româneşti, vocea sa inconfundabilă şi repertoriul inedit. Mari vedete, precum Sean Penn şi Debbie Harry, de la trupa Blondie, o apreciază. Sanda Weigl, nepoată a marelui Bertolt Brecht, a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Weekend Adevărul“.

O judecătoare din Argeş şi-a tăiat venele şi a înghiţit detartrant. Magistrata, care a lăsat şi o scrisoare de adio, transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca

O judecătoare din Argeş
şi-a tăiat venele şi a înghiţit detartrant. Magistrata, care a lăsat şi o scrisoare de adio, transportată de urgenţă la
Spitalul Floreasca

Judecătoarea Gabriela Iordache (45 de ani), fostă preşedintă a Judecătoriei Piteşti, a încercat să se sinucidă în dimineaţa zilei de duminică, 18 martie. Femeia şi-a tăiat venele şi a înghiţit detartrant. Judecătoarea a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, prezentând arsuri interne din cauza soluţiei ingerate. Femeia a lăsat un bilet de adio al cărui conţinut nu a fost făcut public.

Reţeta de cârnaţi şi piure a celebrului Keith Richards. Cum găteşte legendarul chitarist de la The Rolling Stones

Reţeta de cârnaţi şi piure a celebrului Keith
Richards. Cum găteşte legendarul chitarist de la The Rolling Stones

Un artist cu o carieră excepţională, celebrul chitarist Keith Richards de la The Rolling Stones, a scris şi cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, intitulată „Viaţă” (Editura Polirom, 2017). O autobiografie incendiară, în care Keith Richards vorbeşte fără ocolişuri despre viaţa sa trăită la maxim, dar în care îşi prezintă şi pasiunile culinare şi chiar o reţetă proprie.

Cazul delicat al mamei răpuse de cancer. Deşi familia a primit donaţii uriaşe, factura spitalizării în Franţa e neplătită

Cazul delicat al mamei răpuse de cancer. Deşi familia a primit donaţii uriaşe, factura spitalizării în Franţa e neplătită

Cazul umanitar al Cristinei Manea, tânăra de 23 de ani din Piteşti care a murit după un cancer diagnosticat în ziua în care a devenit mămică, a strâns din donaţii peste 600.000 de lei, doar într-o primă fază. Suma este de peste 20 de ori mai mare decât factura spitalizării în Franţa, neplătită la patru luni de la externare, pentru care spitalul a cerut sprijinul Consulatului Român din Lyon. Soţul femeii susţine că n-a fost contactat.

Închisoare cu suspendare pentru unul dintre interlopii care au bătut crunt doi poliţişti. Ce le spuneau agresorii în timp ce-i loveau cu pumnii şi picioarele: „Ce, mă, ăştia sunt gabori?“

Închisoare cu suspendare
pentru unul dintre interlopii care au bătut crunt doi poliţişti.
Ce le spuneau agresorii în timp ce-i loveau cu pumnii şi
picioarele: „Ce, mă, ăştia sunt gabori?“

Constantin Dincuţă, unul dintre cei doi bărbaţi care în ianuarie 2016 au bătut crunt în plină stradă la Curtea de Argeş doi poliţişti aflaţi în misiune, a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a contestat sentinţa iniţială, de un an şi 6 luni de închisoare cu executare. În cazul celuilalt agresor, pedeapsa a fost redusă de la 2 ani şi 2 luni de închisoare la un an şi opt luni de închisoare. Sentinţa este definitivă.

VIDEO Ce cocktail chimic a fumat tânărul găsit mort după ce a fost abandonat în centrul Piteştiului. Cazul a fost preluat de DIICOT

VIDEO Ce cocktail chimic a fumat tânărul găsit mort după ce a fost
abandonat în centrul Piteştiului. Cazul a fost preluat de DIICOT

Alexandru Ţuţulică, tânărul care a fost aruncat duminică, 11 martie, dintr-o maşină în centrul Piteştiului şi care a decedat din cauza unei asfixii prin edem pulmonar acut, cumpărase etnobotanice din Slatina cu 10 lei plicul. Procurorii DIICOT au făcut trei percheziţii la Piteşti şi Slatina, dosarul vizând vânzarea de droguri şi ucidere din culpă. Trei persoane au fost duse la audieri la DIICOT Piteşti.

DIICOT Piteşti: Percheziţii într-un dosar de omor din culpă. Un tânăr a murit după ce a consumat substanţe etnobotanice

DIICOT Piteşti: Percheziţii într-un dosar de omor din culpă. Un tânăr a murit după ce a consumat substanţe etnobotanice

Procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi ucidere din culpă.

Un duş rece pentru coaliţia de guvernare prezenţa la Bucureşti a Prim-Vicepresedintelui Comisiei Europene. Prin ideile susţinute, prin replica dură dată  şefilor coaliţiei, Timmermans a adus un balon de oxigen celor care înţeleg şi susţin democraţia reală. Şi care se opun din răsputeri realităţii paralele pe care încearcă s-o creeze PSD-ALDE, sprijinite de două trusturi de presă.

acum 18 zile · comentarii (22)

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la sinuciderea pictorului şi sculptorului braşovean Liviu Cornel Babeş, care şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov pentru a protesta faţă de regimul ceauşist. Nu este un număr rotund de ani trecuţi de la dispariţia sa şi cu atât mai bine, pentru că nu are nicio importanţă. Gestul său extrem trebuie înţeles şi reîmprospătat în memorie măcar o dată pe an, nu pe deceniu sau cincinal.

acum 18 zile · comentarii (19)

Ieri, doamna Alina Gorghiu a scos una din prostiile ce pot fi catalogate, cu uşurinţă, ca fiind super-rasiste. Întrebată de reprezentanţii presei ce le-a transmis domnul Timmermans după vizita acestuia din Parlament, fosta preşedintă a Partidului Naţional Liberal a spus că “ne-a recomandat să nu ne înecăm ca ţiganul la mal, vorba românului”.

acum 18 zile · comentarii (175)

Piesa de teatru cu numele de mai sus a lui Corlo Goldoni, scrisă cu mai bine de vreo  260 de ani în urmă, am văzut-o pe la începutul anilor `70 ai secolului trecut, la naţionalul bucureştean, cu o distribuţie de excepţie (Giugaru, Birlic,Beligan, Carmen Stănescu, Mişu Fotino ş.a.), dar textul pe care l-am încredinţat cotidianului Adevărul nu are nici o legătură cu această comedie bufă.

acum 18 zile · comentarii (4)

Aceşti cetăţeni disperaţi nu mai suportă să fie umiliţi, să muncească din greu şi să plătească tot mai mult, conform lozincii „Nu puteţi voi produce cât putem noi fura!“ - hoţia puternicilor din fruntea bucatelor. Pleacă tot mai mulţi români în străinătate. Va exista şi o clasă a diasporenilor cu stare, cu ştaif! La polul opus, sirenele mafiote sună din toate puterile către românii plecaţi, să se întoarcă acasă! Degeaba, „căpşunarii“ refuză!

acum 18 zile · comentarii (2)

Cu alegerile parlamentare la câteva săptămâni distanţă, Ungaria lui Viktor Orban şi a partidului tinerilor democraţi maghiari, care nu mai sunt tineri de vreo 20 de ani, se scaldă în corupţie. Mica corupţie este practic inexistentă, însă licitaţiile pentru achiziţiile publice sunt aproape întotdeauna trucate, legăturile dintre business şi politic fiind cvasi-totale.

acum 19 zile · comentarii (61)

Dacă aş spune că oamenii aşteaptă tramvaiul 36 în câmp în Pipera aş minţi. Ei nu stau în câmp, ci peste drum de un câmp, la marginea pustiului. Sigur, „staţia“ e doar un cuvânt aruncat într-o conversaţie, „Ce faci?“, „Sunt în staţie, aştept 36-le, mă duc acasă, nu ştiu când ajung“. Staţia nu există. Există un loc unde, în urma unei convenţii sociale, nişte oameni au înfipt un par pe care au scris un nume.

acum 19 zile · comentarii (23)

Ca unul care urmăresc de mulţi ani scena politică de la noi, realizez că atmosfera din PSD este asemănătoare aceleia care a precedat debarcarea unor lideri importanţi ai acestui partid: Adrian Năstase, Mircea Geoana, Victor Ponta, Ion Iliescu. Sunt şi multe alte argumente pentru mazilirea lui Liviu Dragnea.

acum 19 zile · comentarii (19)
Postari Recente