Şeful secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean Argeş, rămas să opereze singur: „Această secţie a funcţionat în condiţii şi mai grele“

Şeful secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean Argeş, rămas să opereze singur: „Această secţie a funcţionat în condiţii şi mai grele“

Piteştenii se tem că secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean se va desfiinţa. După ce ultima mână de ajutor a şefului de secţie, dr. George Mihalache, a plecat să profeseze în Anglia, renumitul neurochirurg Mihai Popescu a rămas să opereze singur. Spune că asta n-ar fi o problemă, deşi recunoaşte că e nevoie de eforturi uriaşe ca să facă faţă de unul singur afluenţei de pacienţi, dar speră ca medicul Mihalache să revină la Piteşti.

Beneficiile mierii, în funcţie de momentul în care o consumăm

Beneficiile mierii, în funcţie de momentul în care o consumăm

De culori, texturi şi gusturi diferite, în funcţie de tipul florilor de la care provine polentul, mierea naturală, indiferent de sortiment, are o serie de principii active benefice sănătăţii. Antioxidanţii, zaharurile, enzimele, vitaminele, acizii organici şi nu numai fac din miere un aliat puternic împotriva multor afecţiuni. Doar de noi depinde să folosim corect acest produs, astfel încât să-i potenţăm calităţile.

David Ştefan, micuţul măcinat de o boală cruntă pentru care s-a solidarizat un oraş întreg

David Ştefan, micuţul măcinat de o boală cruntă pentru care s-a solidarizat un oraş întreg

La doar 2 ani şi 3 luni, David Ştefan a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală, un grup de afecţiuni degenerative cu transmitere genetică, ce afectează neuronii din măduva spinării, iar, uneori, şi pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară şi de forţă fizică. Sute de oameni sunt alături de el, însă micuţul are nevoie, în continuare, de ajutor ca să poată urma un tratament experimental.

„Să gândeşti este dificil. De aceea, majoritatea oamenilor judecă“. Celebrul citat atribuit lui Carl Jung, explicat

„Să gândeşti este dificil. De aceea, majoritatea oamenilor judecă“. Celebrul citat atribuit lui Carl Jung, explicat

Devenită virală pe Internet, maxima potrivit căreia „Să gândeşti este dificil. De aceea majoritatea oamenilor judecă”, atribuită medicului, psihologului şi psihiatrului elveţian Carl Gustav Jung, fondatorul psihologiei analitice, este o sintetiză a inerţiei periculoase din cauza căreia mulţi dintre noi ajungem să punem etichete unor persoane sau fapte pe care nu le cunoaştem aproape deloc.

EXCLUSIV Barbara Kellerman, guru în leadership public: „Vor fi patru ani dificili, o bătălie între Donald Trump şi instituţiile din America“ | barack obama

EXCLUSIV Barbara
Kellerman, guru în leadership
public: „Vor fi patru ani dificili, o bătălie între Donald Trump şi instituţiile din America“

Profesor de leadership public la Şcoala de Guvernare John F. Kennedy din cadrul Universităţii Harvard, Barbara Kellerman (77 de ani) este o personalitate de top mondial în leadership public, fiind considerată o personalitate de marcă în domeniu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Adevărul“, Barbara Kellerman vorbeşte despre preşedinţia lui Barack Obama, Donald Trump şi despre relaţia Putin-Trump.

Cele mai mari controverse legate de mareşalul Ion Antonescu. Episodul dubios din timpul Răscoalei de la 1907

Cele mai mari controverse
legate de mareşalul Ion Antonescu. Episodul dubios din timpul Răscoalei de la 1907

Una dintre cele mai controversate personalităţi ale istoriei românilor, mareşalul Ion Antonescu a condus statul român timp de patru ani, din 1940 până la 23 august 1944, când a fost înlăturat din funcţie de Regele Mihai şi de partidele politice, în cadrul unei lovituri de stat. Care sunt cele mai mari controverse ce planează asupra sa şi carierei sale, aflaţi din materialul următor.

Termen la procesul casei lui Iohannis: s-a cerut suspendarea cauzei. Avocatul advers a acuzat că se trage de timp | klaus iohannis

Termen la procesul casei lui Iohannis: s-a cerut suspendarea cauzei. Avocatul advers a acuzat că se trage de timp

Miercuri, 18 ianuarie, la Curtea de Apel Piteşti a fost un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Avocatul familiei Iohannis a solicitat suspendarea cauzei, având în vedere că încă nu s-au stabilit moştenitorii Georgetei Lazurcă (mama lui Carmen Iohannis), decedată la începutul lui octombrie 2016.

Ion Iliescu continuă lupta cu mistificarea istoriei. În cel mai profund spirit bolşevic, Ion Iliescu susţine că nu se simte vinovat pentru victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Nu regretă că a chemat hoardele de mineri-bătăuşi din Valea Jiului, nu plânge pentru nevinovaţii omorâţi de loviturile acestora, nu plânge pentru femeile abuzate şi violate şi, în general, nu se simte vinovat de nimic.

acum 7 zile · comentarii (72)

Perioadele de turbulenţă şi tumult ale reaşezărilor, schimbărilor globale, mai ales la nivelul regulilor şi raporturilor dintre marii actori, sunt cele mai sensibile şi periculoase pentru actorii naţionali.

acum 7 zile · comentarii (9)

Este un moment excepţional şi o performanţă de marcă în istoria noastră de care trebuie să ne bucurăm ca atare: un autor român contemporan, Eugen Ovidiu Chirovici, cu cartea sa Book of Mirrors, scrisă direct în limba engleză, figurează pe lista celor mai traduse opere literare din toate timpurile.

acum 7 zile · comentarii (15)

Oficial, este profesor la Facultatea de Arhitectură, însă când îi rosteşti numele faci referire la un reper al fotografiei contemporane. Şi deşi şi-a format o reputaţie respectată în comunitatea de profil prin lumea pe care o surprinde prin obiectivul lui, Vlad continuă să spună despre el că nu se consideră fotograf, ci vede în ceea ce face o terapie de care nu poate şi nici n-ar vrea să se despartă.

acum 7 zile · comentarii (1)

Pentru cei care nu au aflat încă: post-adevărul este noua denumire, politically corectă, a minciunii. Ar trebui să ştie asta toţi cei care vor să fie imuni la depresie în următoarea perioadă, încă nedeterminată, de timp. Şi pentru că în ultimele luni au tot apărut post-adevăruri care nu doar că inundă (şi imundă) spaţiul public, dar încep să ne croiască şi vieţile, găzduiesc aici un text care le face un prim inventar.

acum 8 zile · comentarii (26)

Cercetătorii i-au spus broscuţei: sari! Şi ea a sărit. Apoi, i-au tăiat picioarele din spate şi i-au spus din nou să sară. Broscuţa a rămas pe loc. Cercetătorii s-au panicat: o fi surzit sau e amnezică? Asta e, acum, dilema apărătorilor democraţiei. Între timp, broscuţa, în strădania ei, l-a născut pe Trump. Cu ce efect asupra democraţiei?

acum 8 zile · comentarii (12)

Partidele politice din România s-au confruntat la ultimele alegeri din nou cu valul celor care au solicitat „o altfel de politică”, „alţi politicieni”, „alt sistem”. Fapt care a adus un scor destul de bun celor care şi-au organizat campania pe ideea că ei reprezintă altceva. Astfel, USR obţine un meritabil scor de 8 procente.

acum 8 zile · comentarii (9)

Nu mă socotesc competent să analizez, să sistematizez şi să judec ceea ce se întîmplă, de la o vreme, în patria noastră. Poate că dl Ciorbea are dreptate: ce suntem noi, ăştia care l-am bombănit pentru obiecţiile d-sale la legea 90/2001? Nişte „bieţi oameni” care habar n-au despre ce e vorba. Trebuie să fii expert în drept ca să pricepi că nu e corect ca unui ins cu probleme penale să i se ia şansa de a guverna.

acum 8 zile · comentarii (173)

Nu ştiu în ce măsură a fost în intenţia regizorului Victor Ioan Frunză ca prin spectacolul cu Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, montat la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, să arate cât de îndreptăţit era Constantin Noica să afirme că basmul omonim exprimă sentimentul românesc al fiinţei.

acum 8 zile · comentarii (0)

Sunt tot mai multe semne că în creuzetele puterii se coace de-o amnistie şi o graţiere. Şi nu oricum, ci în forma cea mai perfidă cu putinţă, prin OUG. Perfidă, pentru că se aplică imediat după apariţia în Monitorul Oficial, scoate din joc parlamentul, preşedintele, CCR, dezbaterea publică, opiniile specialiştilor din justiţie, fără ca Avocatul Poporului să intervină.

acum 9 zile · comentarii (19)
Postari Recente