Cinci câini de avalanşă din România vor face demonstraţii la cel mai important congres mondial de salvare montană 0

În perioada 19-23 octombrie, în staţiunea Borovets din Bulgaria are loc Congresul Internaţional de Salvare Montană, cel mai mare eveniment de acest gen care se organizează pe plan mondial. România, ca membră de mai bine de două deceni în acest comitet, participă şi anul acesta, prin Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani, la prestigiosul eveniment care i-a acordat, în premieră, o zi întreagă pentru demonstraţii.

Cinci câini de avalanşă din România vor face demonstraţii la cel mai important congres mondial de salvare montană Vezi comentarii 0

Gutuile, aliate în tratamentul bolilor canceroase şi cardiovasculare. Surprinzătoarele proprietăţi terapeutice ale fructelor, seminţelor şi frunzelor

Gutuile, aliate în tratamentul bolilor canceroase şi cardiovasculare. Surprinzătoarele proprietăţi terapeutice ale fructelor, seminţelor şi frunzelor

Proprietăţile antioxidante, vitaminizante, astringente, emoliente, tonice, antihemoragice, de stimulare a a apetitul şi a sistemului imunitar fac din gutui un aliat în lupta cu o serie de afecţiuni medicale, de la dizenterie, amigdalită şi colici, până la insuficientă hepatică şi boli ale sistemului cardio-vascular dar şi cancer.

Elevul violent din Piteşti, trimis să-şi facă investigaţii medicale. Protestul colegilor de clasă, aplanat de prefectul judeţului

Elevul violent din Piteşti, trimis să-şi facă investigaţii medicale. Protestul colegilor de clasă, aplanat de prefectul judeţului

După trei zile de protest, în care 29 de elevi de la şcoala Şcoala Generală “I.L. Caragiale” din Piteşti au refuzat să mai intre la ore alături de colegul pe care îl acuză că-i ameninţă cu moartea, conflictul s-a detensionat. Băiatul a fost scutit medical de cursuri pentru a-şi face investigaţii amănunţite, care vor stabili dacă va mai putea continua studiile în învăţământul de masă sau dacă va fi integrat într-o altă formă de învăţământ.

Inspectoratul Şcolar Argeş anunţă că elevul cu ADHD ai cărui colegi nu mai vor să intre la cursuri va sta acasă, fiind scutit medical

Inspectoratul Şcolar Argeş anunţă că elevul cu ADHD ai cărui colegi nu mai vor să intre la cursuri va sta acasă, fiind scutit medical

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, instituţie care s-a implicat în rezolvarea problemei de la şcoala numărul 16 din Piteşti, unde elevii unei clase a şaptea refuză să mai intre la cursuri alături de un coleg diagnosticat cu ADHD, a anunţat că băiatul va sta acasă, fiind scutit până la o nouă evaluare medicală programată săptămâna viitoare.

Elevul pe care colegii nu-l mai vor în clasă a intrat singur la ore. Psihologul şcolii: „Le-a spus că-i spintecă. Recomandarea mea este să se mute din colectiv“

Elevul pe care colegii nu-l mai vor în clasă a intrat singur la ore. 
Psihologul şcolii: „Le-a spus că-i spintecă. Recomandarea mea este să se mute din 
colectiv“

Un protest ieşit din comun are loc de luni, la şcoala I.L. Caragiale din Piteşti. 29 de copii ai clasei a VII-a B, sprijiniţi de comitetul de părinţi, s-au înarmat cu pancarte prin care cereau dreptul la siguranţă, ameninţând că nu mai intră la ore, atâta vreme cât în clasă se află un anumit coleg despre care elevii spun că-i terorizează. Miercuri, în a treia zi de proteste, elevul pe care colegii nu-l mai vor în clasă a intrat singur la cursuri.

Sindromul Genovese. De ce, atunci când suntem în mulţime, aşteptăm ca alţii să dea primii o mână de ajutor unei persoane aflate în pericol

Sindromul Genovese. De ce, 
atunci când suntem în mulţime, aşteptăm ca alţii să dea primii o mână de
 ajutor unei persoane aflate în pericol

Deşi pare paradoxal, statisticile demonstrează că şansele ca o persoană să intervină pentru salvarea unui om care ar avea nevoie de ajutor urgent sunt mai mici dacă în jur se află şi alţii care ar putea salva victima, decât dacă acea persoană ar fi singurul potenţial salvator. Este vorba de aşa-zisul „efect de spectator“, un fenoment controversat cunoscut şi sub denumirea de Sindromul Genovese.

Protest fără precedent la o şcoală din România. 29 de elevi ameninţă că nu mai vin la ore din cauza unui coleg de clasă

Protest fără precedent la o şcoală din România. 29 de elevi ameninţă că nu mai vin la ore din cauza unui coleg de clasă

29 de elevi de la Şcoala „I.L. Caragiale“ din Piteşti, sprijiniţi de părinţii lor, prin decizie a Comitetului de părinţi, au refuzat în dimineaţa zilei de luni, 17 octombrie, să intre la ore. Motivul protestului este legat de faptul că de luni întregi unul dintre colegi are un comportament antisocial, agresând fizic, verbal şi în scris colegii şi întrerupându-i des pe profesori.

Efectele benefice ale mierii de cimbrişor

Efectele benefice ale
mierii de cimbrişor

Deşi mai puţin cunoscută şi consumată în ţara noastră, asta şi din cauza preţului mai ridicat, mierea de cimbrişor este extrem de benefică pentru sănătate. Proprietăţile terapeutice ale mierii de cimbrişor sunt recunoscute în întreaga lume. Care sunt beneficiile ei aflaţi din materialul următor.

Câte partide de sex sunt necesare pe săptămână pentru a reduce riscul afecţiunilor cardiace

Câte partide de sex sunt
necesare pe săptămână pentru a reduce riscul afecţiunilor
cardiace

Sexul are efecte benefice asupra întregului organism. În urma a mai multe studii efectuate de cercetători din Statele Unite, Australia şi Franţa, s-a constatat că persoanele care fac dragoste cu regularitate se află într-o formă fizică şi psihică mai bună decât cei care nu au o viaţă sexuală activă. Iată mai jos cele mai importante beneficii ale sexului şi sfaturile unui sexolog.

Cum a învins Kasparov din nou Rusia lui Putin la CEDO. Cazurile similare a opt români au contat în luarea deciziei | vladimir putin

Cum a învins Kasparov
din nou Rusia lui Putin la CEDO. Cazurile similare a opt români au contat în luarea deciziei

Fostul mare campion mondial la şah Garry Kasparov, rivalul politic numărul unu al preşedintelui rus Vladimir Putin, a câştigat un nou proces cu Rusia la CEDO, la aproape nouă ani după ce acţiunea a fost introdusă pe rol. Kasparov mai câştigase un proces în 2013, când a primit 10.000 de euro despăgubiri pentru că a fost arestat ilegal de două ori.

Sânge. O dâră de sânge şerpuieşte prin hol mă conduce spre bucătărie. Respiraţia-mi devine sacadată şi aerul din încăpere devine insuficient. Respir greu şi, nu ştiu de ce, încep să plâng. Drumul până în bucătărie pare al naibii de lung şi imagini care de care mai macabre îmi invadează mintea. Urlu după mama. Undeva, în colţ, văd un trup aparent inert. Seamănă cu ea, chiar dacă faţa îi este spartă. „Să nu te sperii, sunt bine! M-am lovit”.

acum 10 zile · comentarii (13)

Ce rămâne, oare, din oastea de strânsură de anţărţ? În frumoasele ei arme ideologice nu poţi înfige nici măcar de-o ceapă degerată, cât să fluturi un miros ca pe-un steag. Lumea ei, botezată cu pompă a binelui şi a onoarei, a ajuns o bărcuţă cu găuri. De ce nu se scufundă? Pentru că luntraşii şi-au vârât toate deştele-n găuri şi fluieră a pagubă.

acum 10 zile · comentarii (232)

Din toată povestea cu achiziţia publică a Cuminţeniei pământului rămânem, într-o palmă, cu 1 million de euro şi în cealaltă palmă cu o tonă de inflamări. Vreo jumătate de an, Brâncuşi a fost un fel de monedă de schimb pentru o târguială care depăşeşte orice judecată estetică. N-am auzit, sau n-am fost eu atentă, pe nimeni să zică: eu donez 2 euro pentru că îmi place pur şi simplu piatra aia.

acum 10 zile · comentarii (20)

Situaţia din Orientul Mijlociu şi tensiunile ruso-americane din Siria sunt pe punctul de a duce la declanşarea confruntărilor militare directe. Motivul este utilizarea de către Rusia a pretextului combaterii Statului Islamic pentru a obţine schimbarea raportului de forţe pe teren în favoarea lui Bashar al Assad.

acum 10 zile · comentarii (188)

Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu (expert european în fonduri europene), fără să fi lucrat o zi în acest domeniu, este şi el un specialist al contractelor cu statul, de altă factură însă. Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

acum 10 zile · comentarii (1)

Este tare ispititor să nu privim oamenii decât categorial; nu vedem oameni, ci idei, stereotipuri care ne concentrează pasionat toate temerile, supoziţiile şi expectaţiile, toată frica de alteritate, de celălalt, şi/sau frica de necunoscut.

acum 10 zile · comentarii (117)

Odată cu premiera, foarte reuşită, a spectacolului Femei în pragul unei crize de nervi, produs la Compania Liviu Rebreanu a Naţionalului târgmureşean, încă un Teatru din România se plasează, hotărât, printre producătorii de musical din România. Alături de Teatrul Naţional, Teatrul German, Teatrul Maghiar de Stat, toate trei din Timişoara sau de Teatrul Regina Maria din Oradea.

acum 10 zile · comentarii (0)

Când am crezut că retorica electorală americană a atins cel mai de jos nivel posibil, realitatea a demonstrat că întotdeauna este loc de „mai bine”. Iar când vine vorba despre Donald Trump, josnicia este „valoarea” de referinţă. Procesul electoral american, cândva parte a unei lecţii veritabile de democraţie, a ajuns, acum, un show de prost gust, foarte periculos.

acum 11 zile · comentarii (27)

Poate este doar o simplă întâmplare acest episod de acum, cu toate tensiunile aferente, privind soarta Deutsche Bank, una dintre cele mai importante bănci sistemice din lume. Să sperăm că sunt doar strict preventive avertismentele legate de fragilitatea extremă a arhitecturii bancare şi financiare mondiale, niciodată refăcută în întregime după şocurile succesive care au demarat în 2008.

acum 11 zile · comentarii (9)

Continuăm periplul nostru prin istoriile Marelui Război şi vom vorbi astăzi despre călătoria unui român, o călătorie demnă de poveştile romanelor literaturii franceze de secol XIX. Sursa principală a articolului nostru o reprezintă volumele intitulate Cruciaţi, tirani şi bandiţi. În Rusia Sovietelor I şi În Siberia lui Kolceak II, avându-l ca autor pe Elie Bufnea, un adevărat Ulise român, căci despre el este vorba în articolul de faţă.

acum 11 zile · comentarii (6)

Dacă în anii '90 Christian Badea a dirijat, în doar câteva stagiuni la Metropolitan Opera din New York, 167 de spectacole, într-un repertoriu divers, apărând în acea perioadă fastă şi la pupitrul Staatsoper Viena sau la Covent Garden Londra, urmând apoi o îndelungată opţiune prioritar pentru spaţiul scandinav, în ultima vreme a devenit foarte activ în special la Filarmonica bucureşteană (unde este dirijor principal).

acum 11 zile · comentarii (6)

După ce sâmbătă s-au dat în stambă şi au spus prostii după prostii mai-marii, vârfurile, titanii gândirii liberale, duminică a fost rândul şefilor PSD să încerce să livreze electoratului gogoşi. Şi nu aşa, modest, cu raţia, ci en gros. Promiţându-le, în cel mai delirant şi inconştient chip cu putinţă, marea cu sarea.

acum 11 zile · comentarii (11)
Postari Recente