În săptămâna 6-12 iulie 2016, la Constanţa, a avut loc „Săptămâna Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Constanţa”(#saptamanaPMUD). Timp de 7 zile, câte 3 ore pe zi, cetăţenii şi autorităţile s-au putut întâlni pentru a discuta despre principiile planificării mobilităţii urbane durabile.

acum 11 zile · comentarii (1)

Într-un subsol dintr-o clădire din centrul Capitalei, unde pe o latură e un restaurant elegant, iar în rest, la parter, sînt nişte spaţii vaste şi goale, se află trei cămăruţe pline ochi cu dosare, acoperite de straturi peste straturi de spori de mucegai. Este arhiva de documente a fostului Studio Cinematografic „Alexandru Sahia“, în care de minim zece ani pare să nu fi călcat decît o angajată responsabilă de recuperarea dosarelor de personal.

acum 11 zile · comentarii (2)

Să nu lăsăm în urmă orice speranţă! Măcelul de la Nisa aduce veşti bune: nu mai e mult! Încă 10-15 căsăpiri, executate tot mai în silă, şi gata! Etapa violentă va lua sfîrşit şi vom intra în faza paşnică: faza supunerii. Apoi, cînd oaspeţii noştri islamici vor fi îndeajuns de numeroşi (danke!) şi cînd cei mai luminaţi europeni vor adulmeca un început de compromis, vom face un pact trainic.

acum 11 zile · comentarii (196)

În acest moment în Turcia lovitura de stat este în plină desfăşurare şi asistăm la ultimele zile ale lui Erdogan. Disperarea cu care a decapitat toate instituţiile de forţă ale ţării numai de dragul de a menţine puterea, sacrificând poporul turc, arată că dictatorii efectiv nu pot învăţa lecţiile istoriei.

acum 12 zile · comentarii (8)

Atentatul de la Nisa. Citesc şi sper sufocant de casant că titlul articolului de ziar nu reflectă un eveniment real, nu din nou, nu iarăşi dogoarea aritmeticii morbide a consemnării seci a suspendării unor vieţi, nu iarăşi terorişti, nu iarăşi musulmani, nu iarăşi nesiguranţă...

acum 12 zile · comentarii (128)

18 iulie dă startul Convenţiei Republicane, care-l va consfinţi pe Donald Trump ca şi candidat al Partidului la alegerile din toamnă. Alături de el se află Mike Pence, o personalitate ştearsă în comparaţie cu Trump, dar cu poziţii politice pe placul aripii conservatoare. Show-ul democrat va lua startul cu o săptămână mai târziu.

acum 12 zile · comentarii (4)

O luptă pentru putere este în plină desfăşurare în Turcia. Este o luptă între islamism şi kemalism, este o luptă dusă în labirintul puterii de la Ankara, o luptă care marchează mutările în întreg ansamblul politic, economic şi militar. Liniile de demarcaţie trasate astăzi vor marca viitorul Turciei pe termen lung, dar vor influenţa şi întreaga politică regională.

acum 12 zile · comentarii (68)

Deschise ochii în lumina aurie a dimineţii de vară... Ce vis frumos... Prietenul, modelul politic, mentorul meu, Recep Erdogan, reuşeşte ce n-am reuşit eu în 2012. Dintr-o lovitură curăţă armata, justiţia, procuratura, poliţia, de toţi duşmanii săi, urmând să preia controlul politic asupra tot ce mişcă în Turcia. Ce om dom'le, ce om…

acum 12 zile · comentarii (57)

Iremediabil ahtiat după apariţii tv spectaculoase, generatoare de ştiri de senzaţie şi comentarii îmbelşugate, fostul preşedinte al României, dl. Traian Băsescu, are toate motivele să fie îmbufnat la capătul unei săptămâni pe care o plănuia a fi a lui şi a partidului în fruntea căruia se află din octombrie trecut încoace.

acum 12 zile · comentarii (27)

Revolta unor comandanţi, cu grade şi funcţii relevante, în armata turcă, unii în activitate, alţii în rezervâ, este efectul constatării încremenirii în proiectul propriei glorificări a actualului preşedinte al Turciei, atât de avid de putere încât a uitat de atribuţiile parlamentarilor şi fişa postului propriului premier.

acum 12 zile · comentarii (41)

Turcia nu este numai o destinaţie a vacanţelor noastre all-inclusive la preţuri rezonabile, ci şi un aliat la Marea Neagră. Ceea ce va urma după noaptea de 15-16 iulie a.c. este chiar mai important decât ceea ce a fost. Ce lecţie va trage preşedintele Recep Tayyip Erdogan? – iată ceva ce va determina nu numai soarta Turciei în viitor, ci şi bună parte din soarta zonei (în care se află şi România) şi a lumii occidentale şi orientale deopotrivă.

acum 13 zile · comentarii (111)