Suspectul de crimă nedovedit care a ucis cu bestialitate zece ani mai târziu. Detaliile unuia dintre cele mai frustrante dosare cu AN din analele Poliţiei Române

Suspectul de crimă nedovedit care a ucis cu bestialitate zece ani mai târziu. Detaliile unuia dintre cele mai frustrante dosare cu AN din analele Poliţiei Române

Unul dintre cele mai frustrante cazuri cu autor necunoscut din analele Poliţiei Române vizează o crimă produsă în zonă rurală a judeţului Neamţ în anul 2003. În ciuda mai multor probe, principalul suspect n-a putut fi condamnat şi a ucis în 2013, singura crimă pentru care a ajuns la puşcărie

Urmaşul lui Aurelian Şoric la şefia Poliţiei Neamţ: „Este un succes dacă am trecut, de la bombele interlopilor, la infractori minori“

Urmaşul lui Aurelian Şoric la şefia Poliţiei Neamţ: „Este un succes dacă am trecut, de la bombele interlopilor, la infractori minori“

Campania „România infractorilor necunoscuţi“ continuă astăzi cu un interviu acordat pentru „Adevărul“ de către comisarul şef Costel-Paul Tablan, şeful Inspectoratului de Poliţie din Neamţ, judeţ cu 450.000 de locuitori în care sunt înregistrate peste 7.000 de dosare penale cu autori care n-au fost încă descoperiţi.

Încă o crimă oribilă a-ngrozit România duminică, 20 noiembrie 2016. La Timişoara, un bărbat şi-a ucis copilul care avea numai şase ani. Soţia criminalului a reuşit să scape de furia bărbatului, închizându-se-n baie… sau este posibil ca autorul să fi profitat de cele câteva minute în care mama, fiind în baie, la duş, „a lăsat garda jos”, fără să mai poată să-şi protejeze copilul.

acum 8 zile · comentarii (6)

Am scris des în ultima vreme despre faptul că toată campania mediatică în jurul „Cuminţeniei Pământului”, felul în care a fost manipulată, iar imaginea lui Brâncuşi folosită pentru promovarea unor personaje altminteri „apolitice” şi foarte „civice”, au făcut un mare rău receptării artistului şi relaţiilor lui cu spaţiul public.

acum 8 zile · comentarii (11)

Unii vorbesc de evoluţia naturală a limbii. E drept, de-a lungul vremii, multe substantive au abandonat modelul iniţial de flexiune, adoptând un altul, inovator. Nimeni nu cere să revenim la „roate” sau „şcoale”. Când fenomenul este însă excesiv şi are loc într-o perioada scurtă, nu cred mai poate fi vorba de evoluţie, ci de haos datorat analfabetismului, nepăsării generalizate, absenţei normei din viaţa publică a cuvintelor.

acum 8 zile · comentarii (13)

Anunţat cu surle şi trâmbeţe, primul spectacol de teatru regizat de cineastul Radu Jude, „Scene dintr-o căsnicie“,  după Ingmar Bergman, montat la Timişoara şi jucat la Bucureşti în Festivalul Naţional de Teatru, în luna octombrie, s-a dovedit un spectacol eclectic, apăsător, greu de dus pentru spectatori pe durata a două ore jumătate.

acum 8 zile · comentarii (0)

Sunt tot mai multe semne că povestea de „dragoste” (politică)  dintre Dacian Cioloş şi PNL se destramă înainte de a se consuma. Spre deziluzia PNL, rămas şi fără „locomotiva” Vasile Blaga, Dacian Cioloş nu face niciun gest în susţinerea campaniei PNL.  Mai mult, face declaraţii despre posibile „diferenţe de caracter”, între el şi PNL:

acum 8 zile · comentarii (20)

Convorbirile binefăcătoare ca o spovedanie eliberatoare pe care le am de la o vreme cu Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Dr. Varsanufie, al cărui scaun eparhial se află la Râmnicul meu, convorbiri frumoase şi prin ambiţia noastră de a lumina binele şi frumosul cât mai sunt într-o societate supusă presiunii unei globalizări agresive care îşi implică până şi argumentele trivializării universului cultural,

acum 9 zile · comentarii (2)

Rezultatele ultimului sondaj al institutului Median de la Budapesta, date publicităţii pe 23 noiembrie, au confirmat o tendinţă observată de câtva timp de analişti - scăderea popularităţii formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik. Un alt sondaj, realizat în vară, indica de asemenea această direcţie. Potrivit datelor recente, doar zece la sută din populaţie şi-ar da votul pentru Jobbik.

acum 9 zile · comentarii (9)

În ultimii 3 ani, sprijiniţi de una dintre cele mai cunoscute organizaţii interguvernamentale din lume, lucrăm în sute de şcoli din România. Prin activitatea noastră încercăm să sprijinim copiii din comunităţile dezavantajate să se bată cu limitele pe care le au, cu greutăţile vieţii şi cu ei înşişi în încercarea de a depăşi bariere care, de multe ori, le sunt impuse de societate.

acum 9 zile · comentarii (11)

Nu-mi place să fac pronosticuri, dar cred că aceste două discuri vor primi premii importante ale industriei discografice în perioada următoare; în orice caz, sunt printre cele mai bune discuri pe care le-am ascultat anul acesta: concerte de Ceaikovski şi Sibelius cu violonista Lisa Batiashvili şi concertele de Şostakovici cu violoncelista Alisa Weilerstein.

acum 9 zile · comentarii (0)

Trag zăvorul şi mă opintesc cu poarta. Normal că nu se deschide, a nins toată noaptea şi acum e un ger crunt. Totul, absolut totul e blocat la ora 6.30, sunt singura care se mişcă prin universul ăsta. Trag de poartă să o smulg din ţâţâni, dar corpuşorul meu în vârstă de 10 ani nu are prea multă putere. După câteva minute îmi vine o idee: sar gardul.

acum 9 zile · comentarii (21)