Ministrul Sănătăţii a devenit cunoscut românilor prin facilitarea accesului la medicamente. Există însă o parte a populaţiei ţării noastre pentru care sănătatea presupune, înainte de măsuri medicale, măsuri sociale. Cum medicii nu sunt interesaţi de social, iar asistenţii sociali nu pot prescrie medicamente, pentru aceşti oameni există trei variante, adesea înmănuncheate: puşcăria, strada şi moartea.

acum 10 zile · comentarii (6)

Cine urmăreşte comunicatele primăriei, unde obligatoriu trebuie să fie şi o poză cu doamna Firea la prim-plan, ar putea crede că acolo se munceşte. De fapt, după ce a „ratat” întâlnirea de la Ministerul Mediului, doamna primar a trimis un comunicat prin care se justifica prin faptul că nu-şi vede capul de câte probleme are de rezolvat.

acum 10 zile · comentarii (5)

Există pentru că 100 de oameni ne-am rupt ieri ziua în două ca să ne urnim spre un mic stadion din Ferentari şi să vedem acolo o echipă care ne enervează, ne entuziasmează şi, în final, ne întristează. Dacă aceşti copii de mingi au reuşit să ne treacă prin toate stările astea, înseamnă că putem spune din nou: Rapid există. Rapid câştigă şi pierde de mai multe ori în acelaşi meci şi ne face să ne simţim precum suporterii acum 15, 50 sau 90 de ani.

acum 10 zile · comentarii (3)

Reuniunea de la Bratislava, convocată pentru a da un nou impuls UE după şocul Brexit, are şanse minime să creioneze o viziune privind proiectul european. N-ar fi doar confirmarea crizei existenţiale a Uniunii, ci şi falimentul unei generaţii de lideri politici. Relansarea UE nu mai e posibilă fără implicarea politică a tinerei generaţii, profund ataşată valorilor europene. Tinerii sunt singura soluţie în faţa pericolului naţionalist-extremist.

acum 10 zile · comentarii (13)

L-am ascultat integral, miercuri seara, pe ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, într-o emisiune televizată. Ce-i drept, moderatorul Rareş Bogdan nu a avut cele mai inspirate întrebări, deşi se lăudase că primise mii, totuşi nu le-a ales pe cele mai provocatoare şi arzătoare pentru învăţămantul românesc.

acum 10 zile · comentarii (55)

În octombrie 2015, APADOR-CH a dat în judecată IGPR şi MAI pe motiv că nu vor să facă publice informaţiile privind procedurile de legitimare, amprentare, fotografiere, percheziţie corporală şi de bagaje şi conducere administrativă la secţie. Aceste informaţii publice erau distribuite numai contra cost, printr-un  manual prefaţat de fostul ministru Petre Tobă. După aproape un an de proces, justiţia ne-a dat dreptate.

acum 10 zile · comentarii (0)

S-a dar liber la remuşcări, scuze şi pus cenuşă în cap. Eu asta înţeleg din recenta decizie a Camerei Deputaţilor de a le permite „doctorilor” plagiatori să renunţe de bună voie la titlu. Adică, de acum înainte, plagiatorii vor putea spune, precum Tudor Postelnicu în 1990, „am fost un dobitoc”. Şi gata, vor fi scutiţi de orice răspundere.

acum 11 zile · comentarii (42)

„Va dispărea Uniunea Europeană de pe scena internaţională şi îi va lăsa pe alţii să modeleze lumea?” Este întrebarea crucială pe care preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat-o în faţa Parlamentului European cu ocazia prezentării discursului anual despre Starea Uniunii.

acum 11 zile · comentarii (52)

E îndeobşte ştiut: duşmanul e vinovat de toate relele pământului, iar dacă, prin absurd, nu e, atunci ar fi bine să fie. Asta e logica după care s-au purtat războaie, s-au săvârşit atentate, s-a cucerit puterea şi s-au mişcat comunităţi şi state. Tot logica asta e răspunzătoare pentru intoleranţa religioasă, pentru rasismul criminal, pentru excluderi şi crime.

acum 11 zile · comentarii (241)

Încep discuţiile despre viitori, posibili premieri. Spre deosebire de alte episoade electorale, anul acesta discuţia este fără răspuns. Deşi partidele mari anunţă că n-au o dificultate în privinţa găsirii unui candidat la funcţia de premier, în realitate lucrurile stau exact pe dos.

acum 11 zile · comentarii (4)

Despre „fata nouă” Mădălina Dobrovolschi mi-am spus demult părerea. Sintagma pusă între ghilimele îi aparţine - reamintesc - inenarabilei Irina Radu, încă pdg al TVR, drept pentru care mă pregătesc să precizez că toate articolele ce o vor avea şi pe mai departe drept protagonistă reprezintă felul meu propriu şi personal de a-i achita cuvenitele drepturi de autor. Plus drepturile conexe.

acum 11 zile · comentarii (32)

Sunt absolut convinsă că şi de data aceasta vechiul adagiu caragialesc sau caragialian se va verifica. Nu doar în diaspora, ci şi în tară. Mulţi vor fi românii care, nedumeriţi, în ziua votului pentru alegerile parlamentare, din 11 decembrie, se vor întreba: dar eu cu cine votez? Viaţa politică românească a devenit un asemenea balamuc încât până şi un analist politic de talia lui Radu Magdin s-ar pierde.

acum 12 zile · comentarii (17)

Până acum nişte ani credeam şi eu, că mai toată lumea, că valoarea unei şcoli o dau profesorii ei. Desigur, toţi am auzit pledoaria: „Păi şi la noi sunt aceiaşi profesori cq la stat, deci învăţăm la fel...”. Eu am auzit-o de mii de ori, pentru că asta mi-e meseria, sunt plătit ca să o aud.

acum 12 zile · comentarii (8)
Postari Recente