Îmi este greu să cred că până la 31.12.2016 va putea avea loc contorizarea astfel cum prevede legea, în condiţiile în care marea majoritate a blocurilor nu sunt reabilitate. Cel puţin pentru Bucureşti, în opinia mea, ca acest termen să fie atins, ar trebui să vedem numai schele pe toate străzile şi aleile, fapt ce din păcate nu prea este simţit de către proprietari.

acum 9 zile · comentarii (5)

Dacă avansezi ideea că în lumea asta jocurile sunt făcute de serviciile secrete şi, în general, de structuri care nu se află la vedere, eşti catalogat imediat ca „bolnav de scenarită“ şi „adept al teoriei conspiraţiei“. Asta e ceva peiorativ, iar un astfel de individ este luat în râs de toţi oamenii cu scaun la cap.

acum 9 zile · comentarii (23)

Nu mai vorbim de viitorul României pentru că niciun candidat nu îi acordă vreunul, ci de ”acoperiţi”, într-o învălmăşeală a acuzelor de la o tabără la cealaltă. Democraţia românească a devenit una ”acoperită”, dezbinată şi murdărită, în care nu eşti om dacă ţii cu unul şi nu cu celălalt sau eşti om doar dacă ţii cu cineva anume. Aşa ne găseşte ceasul istoriei după 25 de ani în care ne-am urât şi ne-am răstit unii la alţii până la schimonosire.

acum 9 zile · comentarii (12)

Nimic politic, nici urmă de abordare a unor probleme de geopolitică în „Reunficarea celor două Corei”, piesa francezului Joël Pommerat, tradusă de Vlad Russo şi jucată în premieră pe ţară la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad. Doar despre negocieri am putea spune că ar fi vorba în scrierea în cauză.  Însă nici acestea de ordin politic.

acum 9 zile · comentarii (0)

O atmosferă electizantă, un public entuziast, ropote de apluze ce pareau a nu avea sfârşit… au răsplătit concertul muzicienilor finlandezi, membri ai Orchestrei Radio din Helsinki; la sfârşitul acestuia, în aplauzele insistente ale publicului, drept supliment, a fost intonată prima Rapsodie enesciană în la major.

acum 9 zile · comentarii (0)

Nu sunt un specimen care ţine morţiş să contrazică orice, dimpotrivă, cred că am încă inocenţa să mă bucur de lucrurile cu adevărat frumoase, valoroase, semnificative.  Sunt unul dintre oamenii care cred că Bucureştiul are încă şansa lui deşi a ratat la greu în ultimele decenii o mulţime de trenuri ce au tot plecat cu regularitate japoneză spre vest.

acum 9 zile · comentarii (7)

Referendumul din Scoţia nu a închis o problemă, ci a deschis calea spre o largă reformă constituţională în Marea Britanie. Dacă rezultatul referendumului ar fi fost pozitiv, s-ar fi format un nou subiect de drept internaţional şi s-ar fi încheiat un tratat bilateral între Marea Britanie şi Scoţia care ar fi precizat regulile succesiunii.

acum 9 zile · comentarii (21)

Presa dezbate pe toate feţele cazul Turcescu. Şantaj, afirmă unii. Joc operativ, susţin alţii. Scenetă pe nimic concret, mascaradă, delir mistic, dramoletă cu acte false, se aude ici-colo. Pare că nimeni nu ia în calcul o ipoteză cred, pe cât de absurdă, pe atât de plauzibilă: încercarea de a ieşi din jocul presant al presei politice, folosindu-se de... Biserică şi Armată. Că tot sunt în topul încrederii românilor. Pe scurt: dacă s-a convertit?

acum 9 zile · comentarii (40)

Cert este că Robert Turcescu susţine din toate puterile că a jucat un rol dublu, de ofiţer acoperit şi de jurnalist. El face acest lucru în ciuda suporterilor  şi colegilor săi care se străduiesc din toate puterile să demonstreze că nu e adevărat ceea ce însuşi Turcescu susţine despre propria sa carieră.

acum 10 zile · comentarii (84)

Vin alegerile prezidenţiale peste noi şi ca de fiecare dată trebuie să mergem să votăm Împotriva cuiva. Cel mai probabil că şi de această dată va fi la fel, dar dincolo de trecutul fiecăruia dintre candidaţi este nevoie ca noul preşedinte să ştie şi să facă anumite lucruri.

acum 10 zile · comentarii (7)

Deşi petardele imagologice, menite a deruta alegătorii, sunt aruncate conform unui calcul evident bine planificat, lucrurile încep să se lămurească privind şansele prezidenţiabililor, înscrişi oficial, în cursa electorală. Pentru turul al doilea, place sau nu, candidatul stângii şi cel al alianţei de dreapta sunt favoriţi, cu procentaje superioare celorlalţi pretendenţi la biroul prezidenţial de la Cotroceni.

acum 9 zile · comentarii (10)

Zilele Bucureştiului! În weekendul care a trecut a fost o atmosferă caldă în oraş, cu oameni pe stradă, cu agitaţie, cu evenimente care mai de care mai gureşe, aşa cum de altfel îi stă bine oricărui mare oraş.Zilele Bucureştiului! În weekendul care a trecut a fost o atmosferă caldă în oraş, cu oameni pe stradă, cu agitaţie, cu evenimente care mai de care mai gureşe, aşa cum de altfel îi stă bine oricărui mare oraş.

acum 9 zile · comentarii (1)
Postari Recente