Angela Ciochină a murit după un calvar de 8 ani. Artista nu şi-a mai revenit după moartea surorii şi a tatălui: „Avea numai răni, şi chiar viermi pe spate“

Angela Ciochină a murit după un calvar de 8 ani. Artista nu şi-a mai revenit după moartea surorii şi a tatălui: „Avea numai răni, şi chiar viermi pe spate“

În urmă cu cinci ani, Angela Ciochină a fost la un pas de moarte fiind salvată de rudele care au găsit-o într-o stare psihică şi fizică mizerabile. Una dintre cele mai iubite cântăreţe de muzică pop din România comunistă a încetat din viaţă după o suferinţă uriaşă provocată de moartea celor mai apropiaţi oameni

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Neamţ | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Neamţ

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Absolvenţii de liceu susţin vineri, 3 iulie, proba scrisă la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte au avut elevii la BAC 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizica. Tot pe adevarul.ro găsiţi, live, rezolvări de subiecte la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică, Bacalaureat 2015.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Neamţ | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Neamţ

Bacalaureat 2015 Istorie. Absolvenţii liceelor cu profil uman susţin miercuri, 1 iulie, proba scrisă la istorie. Urmăriţi site-ul adevarul.ro pentru a vedea ce subiecte au avut elevii la BAC 2015 Istorie. Tot pe adevarul.ro au loc rezolvari de subiecte la Istorie Bacalaureat 2015, iar profesori de specialitate vor vorbi despre subiecte.

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 7 zile · comentarii (78)

Cum nu cred în coincidenţe, nu am nici cea mai mică îndoială că blocarea conturilor TVR de ANAF, operaţiune, pare-se, pusă în practică în cursul zilei de ieri, probabil ca un cinic cadou de Sfântul Ilie, e strâns legată de intensificarea războiului personal dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase.

acum 7 zile · comentarii (15)

Săptămâna trecută, în locul statuii lui Cristofor Columb din Buenos Aires a fost plasat un monument dedicat unei eroine a independenţei celebrată în Bolivia şi Argentina, Juana Azurduy. Inaugurată în prezenţa celor doi preşedinţi, Cristina Fernandez de Kirchner din Argentina şi Evo Morales din Bolivia, statuia Juanei este un alt gest de celebrare postumă a eroinei uitate.

acum 7 zile · comentarii (8)

Femeile-pilot, ori copilot în raliuri sunt rarissime în toată lumea. Le poţi număra pe degetele de la mâini aproape. Puternice, incredibil de determinate, cu buton ”Bărbat Mode” gata oricând a fi activat, aceste femei sunt mai mult decât modele, sunt lecţii de viaţă. Una dintre ele este clujeanca Alina Pop care în doar patru ani a ajuns să fie copilotul unor mari speranţe ale raliului românesc, cum este şi Norbert Maior.

acum 7 zile · comentarii (2)

Libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea ta. O zicală care exprimă perfect demersul „Adevărul“ de a porni campania „Dreptate pentru fata violată în Vaslui“. Reacţiile societăţii civile n-au întârziat să apară şi, în marea lor majoritate, s-au referit la condamnarea violatorilor. Întrucât există, însă, şi mesaje care interpretează demersul „Adevărul“, mi-am propus să clarific scopul campaniei.

acum 8 zile · comentarii (89)

Ei bine, nu, prieteni greci, votul la referendum nu este – cum se spune peste tot şi cum o trîmbiţează aceşti sfetnici neplătitori care sînt, în Franţa, Le Pen-ii şi alţi Mélenchon – o „victorie a democraţiei“. Căci democraţia, şi voi o ştiţi mai bine ca oricine, înseamnă medierea, reprezentarea, delegarea reglementată a voinţei şi a intereselor – şi nu neapărat referendumul.

acum 8 zile · comentarii (8)

Ideea, bine contuartă şi abil utilizată, că am fi o sumă de fraieri, numai buni de dus cu vorba şi de momit în direcţii din cele mai absurde, de a ne face părtaşi, prin vot, prin sărbători bine ticluite sau prin complicităţi directe la salarii, pensii, ajutoare de tot felul, taxe şi impozite mereu schimbătoare, să urmam  găşti trecătoare de iresponsabili, plasati la vârf si puşi pe fraude istorice, se impune aproape de la sine. Suntem proşti.

acum 8 zile · comentarii (4)

Din cauza că strategiile reproductive ale masculilor presupun posedarea a cât mai multe femele posibile, iar femelele la rândul au înclinaţia de a fi selective şi de a nu se supune oricărui mascul care pretinde să le copuleze, între masculi şi femele se înregistrează ceea ce cercetătorii au numit „conflictul sexelor”.

acum 8 zile · comentarii (12)

De-a lungul vremii, numeroşi scriitori, istorici, actori sau poeţi şi-au arătat interesul pentru sport, fiecare în felul său. Ionel Teodoreanu, Camil Petrescu, Geo Bogza, Petru Comărnescu sau George Călinescu sunt doar câţiva dintre numeroşii oameni de cultură cărora le-a plăcut sportul, l-au practicat şi au scris despre el.

acum 8 zile · comentarii (11)

Tu ce fel de copil ai fost, copilul-proprietate a familiei, copilul-proiecţie a frustrărilor părinţilor, copilul-invizibil, copilul-substitut de soţ/soţie, copilul-decorativ, copilul-adult, copilul-abandonat, copilul instituţionalizat etc? Cu siguranţă unul dintre cei pentru care părinţii şi societatea îşi declarau public dragostea neţărmurită şi angajamentul de protecţie.

acum 8 zile · comentarii (2)

Îmi amintesc (parcă a fost ieri) de marile speranṭe, dar ṣi de acutele temeri milenariste, care au izbucnit în aṣteptarea aniversarei treceri dintre 1999 ṣi 2000. Noul mileniu nu a adus vreo catastrofă naturală majoră, de tipul „sfârṣitul omenirii“, iar lumea ṣi-a continuat drumul fără vreo mare revelaṭie, ci cu izbânzile, transformările ṣi conflictele pe care ṣi le-a pregătit în vechiul mileniu.

acum 8 zile · comentarii (1)

Se pare că un politician de la Chişinău are predilecţie pentru anagrame, nu doar apucături megalomane. Adică unele surse afirmă că dânsul şi-ar fi inversat numele în „Talif”, iar acest termen l-ar fi adăugat primelor două litere din numele cumnatului său (Rusu) şi astfel s-ar fi creat denumirea unei companii cu sediul la Iaşi – „Rutalif” SRL.

acum 8 zile · comentarii (0)
Postari Recente