Trei localităţi din Neamţ şi Consiliul Judeţean, interimate prelungite până în iunie 2016. "Vor fi probleme doar acolo unde va apărea instabilitate politică"

Trei localităţi din Neamţ şi Consiliul Judeţean, interimate prelungite până în iunie 2016.

Judeţul Neamţ are în acest moment patru situaţii pentru care Guvernul ar fi trebuit să organizeze alegeri anticipate în urma vacantării posturilor, din diferite motive, pe parcursul anilor 2014-2015. Conform Autorităţii Electorale Permanente, termenul limită până la care alegerile locale parţiale pot fi organizate este 7 iunie 2015.

Apocalipsa părintelui Cleopa: „Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni“ - cele patru pricini pentru care va veni sfârşitul lumii

Apocalipsa părintelui Cleopa: „Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni“ - cele patru pricini pentru care va veni sfârşitul lumii

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, era unul dintre monahii căutaţi de credincioşi pentru sfaturile sale duhovniceşti. „Mânca-v-ar Raiul!”, le ura părintele de la Sihăstria celor care-l căutau la mănăstire, dar avea grijă să-i atenţioneze mereu să se pregătească în credinţă pentru venirea sfârşitului lumii.

VIDEO Vedeta TV Mihaela „MM” Moise, răfuială cu ginecologii din Piatra Neamţ: „Au vrut să-mi scoată ovarele”. Doctorii: „Este o minciună gogonată”

VIDEO Vedeta TV Mihaela „MM” Moise, răfuială cu ginecologii din Piatra Neamţ: „Au vrut să-mi scoată ovarele”. Doctorii: „Este o minciună gogonată”

Mihaela Moise, o cunoscută apariţie în presa tabloidă sub numele „MM”, aduce acuze grave unor medici de la Spitalul Judeţean Neamţ, despre care susţine că i-au pus un diagnostic greşit şi au vrut să o opereze ca să-i extirpe ovarele. Clipul cu mărturia femeii a strîns deja pe Facebook sute de mii de vizualizări şi mii de comentarii.

De curînd, reprezentanta unei firme de PR, mi-a transmis un mesaj, prin care mă ruga să scriu un mic text care să fie distribuit angajaţilor de la Piraeus Bank, cu ocazia „rebrenduirii“ (ah!) instituţiei. „Comanda“ era cît se poate de clară. Ai fi zis că, în mintea doamnei care mă solicita, textul era deja scris. Trebuia doar să-i adaug semnătura mea (electronică). Ce aveam de făcut?

acum 9 zile · comentarii (109)

Tot felul de analişti care fac bilanţuri pentru mandatele lui Traian Băsescu, simpli comentatori sau postaci versaţi, au grave probleme de înţelegere a rolului şi prerogativelor preşedintelui în perioada în care Băsescu a fost preşedinte. Uită că Băsescu n-a fost un dictator, a funcţionat într-un stat de drept, cât de cât acceptabil, dacă România a fost primită în Uniunea Europeană.

acum 10 zile · comentarii (116)

Domnul prim-ministru Victor Ponta serbează trei ani de la ocuparea Guvernului, festiv, printr-o ceremonie-şopârlă la care îi invită şi pe actualii şefi ai opoziţiei care au votat împotriva cabinetului MRU. Ca să arate că i-au crescut şi dinţii la împlinirea celor trei anişori în funcţie, domnul Ponta face şi o listuţă cu invitaţi surpriză.

acum 10 zile · comentarii (27)

Pericolul pe care îl prezintă asteroizii este subestimat de publicul larg, din cauza lipsei de informaţii din spaţiul public. Oamenii de ştiinţă şi astronauţii fac eforturi de identificare, inventariere şi concepere de metode ştiinţifice pentru devierea lor. Ei atrag atenţia că aceste obiecte naturale pot distruge Pământul dacă au diametrul mai mare de 400 de metri şi cad pe planeta noastră.

acum 10 zile · comentarii (4)

Am lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind revenirea la denumirea oficială de ”ţigani” a persoanelor intitulate ”de etnie romă”. Sunt conştient că acest proiect va naşte multe controverse, dar trebuie să ţinem cont de felul în care românii din străinătate au de suferit în urma confuziei dintre romi şi români. Am primit mii de solicitări să pun capăt acestei confuzii care ne-a afectat teribil în ultimii ani.

acum 10 zile · comentarii (181)

La doar o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu liderii principalelor partide parlamentare şi nu prea a ştiut cum să răspundă unei întrebări, altminteri deplasate şi tendenţioase referitoare la constituţionalitatea acestora, inspirată Evenimentului zilei de sponsorul său moral, Traian Băsescu, d-na Tatiana Niculescu-Bran, purtătoare de cuvânt a Instituţiei prezidenţiale, şi-a prezentat demisia din funcţie.

acum 10 zile · comentarii (20)

Am lipsit ceva timp din patrie şi mai, mai să mă sting de dor; când eşti departe, România îţi apare ca o gură de rai pe un picior de plai, cu peisaje magnifice şi oameni ospitalieri, săritori si plini de umor, încingând veseli micii şi fleicile pe grătare şi făcând haz de necaz. Sigur că începi să te gândeşti că memoria ta e idilică încă de la coada de îmbarcare pentru Bucureşti, care are aer de low cost indiferent cu ce companie zbori.

acum 10 zile · comentarii (2)

Osama bin Laden a fost timp de un deceniu cel mai căutat terorist al lumii. Port stindardul jihadismului global, acesta a intrat cu adevărat în atenţia opiniei publice internaţionale abia începând cu anul 2001, atunci când al-Qaeda reuşea un atentat răsunător, distrugând cele două turnuri WTC şi lovind Pentagonul.

acum 11 zile · comentarii (7)

Cred, cu toată convingerea, că populaţia României nu cunoaşte aproape deloc dimensiunile problemelor culturale, sociologice, juridice care se deschid acum prin posibila viitoare aprobare a proiectului (de altfel, extrem de corect politic în termeni europeni) privind „uniunile libere“. Ca şi despre implicaţiile sale pentru societatea românească, pe termen scurt, mediu şi lung.

acum 11 zile · comentarii (28)

În noiembrie 2014, politicienii aflaţi la putere, cei care ar fi avut obligaţia de a organiza votul, din ţară dar şi din diaspora, astfel încât toţi cei care vor să-l exprime să îl poată face, au preferat să se prefacă, jalnic, că nu văd, că diaspora este o cantitate neglijabilă, şi că, dacă diaspora a părăsit România înseamnă că părerea ei nu contează.

acum 12 zile · comentarii (23)

Era în 1965, când am venit la Bucureşti (de la Suceava) ca să dau examen de admitere la Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti. Alături de alţi candidaţi am fost cazat la Căminul „Carpaţi” de pe Edgar Quinet (avea să se prăbuşească la cutremurul din 4 martie 1977).

acum 12 zile · comentarii (25)

Aţi avut vreodată curiozitatea să căutaţi pe Google imagini cu genocidul armean? V-aş spune să nu fiţi atât de curioşi pentru că veţi fi instant îngroziţi. Dar v-aş îndemna totuşi să priviţi şi să judecaţi singuri dacă o mamă omorâtă cu pruncul în braţe sau gropile pline de trupuri firave de copii sau miile de capete înfipte în ţăruşi pot fi considerate doar întâmplătoare victime de război?

acum 12 zile · comentarii (33)

După aparenta intensificare a combaterii evaziunii fiscale, după arătarea pisicii micilor buticari, patroni de restaurante, şefi ai chioşcurilor de cartier, după defilarea cu uniformă şi girofar, iată că a intrat în vigoare, cu o mediatizare mult mai bună decât cea de la Cotroceni a lui Klaus, şi taxa pe atenţiile ospătarilor. A intrat în funcţiune fiscalizarea ciubucului ospătarilor. Mare lovitură dată „marii” evaziunii fiscale!

acum 12 zile · comentarii (3)

Partidele pro-europene din Republica Moldova vor da un test destul de important pe 14 iunie când cetăţenii moldoveni sunt chemaţi în faţa urnelor, pentru a-şi alege viitorii edili într-un moment dificil pentru viitorul ţării, care se află pe punctul de a intra în recesiune economică.

acum 12 zile · comentarii (3)

Îndată după decembrie 1989, nu doar „iluziile au durat numai o lună”, aşa după cum scria Octavian Paler într-un editorial celebru publicat în România liberă din 25 ianuarie 1990, ci şi solidaritatea. Unul dintre bunurile cele mai de preţ câştigate în zilele Revoluţiei şi care trebuia să îi lege pe mai departe pe toţi cei cu adevărat democraţi, oricât de învrăjbiţi politiceşte ar fi fost ei la data respectivă.

acum 12 zile · comentarii (15)

Poate cea mai uluitoare ştire pe care am auzit-o în ultimul timp a fost un fragment dintr-un interviu acordat de fostul preşedinte Ion Iliescu revistei „Der Spiegel”. Am căutat interviul în numărul din 23 aprilie a.c. al publicaţiei, nu l-am găsit, poate îl vor publica săptămâna viitoare sau poate există în ediţia germană, eu am consultat doar pe cea în engleză.

acum 12 zile · comentarii (34)

Acum 10 ani, pe 23 aprilie, trei tineri au lansat online site-ul de video sharing Youtube schimbând pentru totdeauna modul în care consumăm video media pe Internet. În aceşti ani, odată cu achiziţia lui de către Google pentru 1,6 miliarde dolari, Youtube a devenit cel mai cunoscut serviciu de video online. Dar va rămâne aşa în continuare?

acum 12 zile · comentarii (1)
Postari Recente