Cum şi-a băgat dracul coada în mănăstirea preotului Iustin Pârvu. Cazul ciudat al călugărului care ar fi încercat să-i scoată dinţii unui copil cu cleştele

Cum şi-a băgat dracul coada în mănăstirea preotului Iustin Pârvu. Cazul ciudat al călugărului care ar fi încercat să-i scoată dinţii unui copil cu cleştele

Viaţa monahală a Mănăstirii Petru Vodă, ctitorie a părintelui Iustin Pârvu, este tulburată în ultima perioadă de un scandal monstru în care sunt implicaţi stareţul lăcaşului şi un preot răzvrătit, pe cale să fie exclus din obştea monahală. Dihonia a pornit de la deciziile Sinodului din Creta, dar la iveală au ieşit probleme mult mai grave.

Vor deschide sacul bugetului fără fund şi românii se vor înfrupta fără oprelişti, din cornul abundenţei. Cum să mai stai liniştit când ştii că te aşteaptă belşugul şi nu ştii ce să faci cu el. Cum se întreba un român îngrijorat de noua perspectivă:”Dacă mâine mă trezesc şi văd un râu de lapte şi miere pesedistă care mă inundă, ce fac, că eu n-am mai avut parte de aşa ceva?”

acum 13 zile · comentarii (3)

Se ia o scenă din Twin Peaks, una dintr-un film de Tim Burton, se amestecă în acelaşi pahar, cu gheaţă, se toarnă peste ele alcool, vulpi, arici, înaripate blestemate, se ia o iubită de mână, se sărută, se merge pe malul mării îngheţate, cu moartea în picioare, se dansează, se închid ochii, se visează şi se bea tot conţinutul până la golirea nesfârşită a paharului.

acum 13 zile · comentarii (16)

Teodor Meleşcanu a afirmat în cadrul audierilor din Parlament că Unirea dintre România şi Republica Moldova este probabilă în viitorul apropiat şi a precizat şi calea prin care acest lucru se poate face: proiecte prin care cetăţenii să vadă că României îi pasă de ei.

acum 13 zile · comentarii (8)

De ieri, leşinăm întruna când vorbim de guvernul Grindeanu. Că e a lui Dragnea, că şi-a pus gaşca în funcţii, că planul lui de guvernare conţine măsuri fanteziste şi alte asemenea. Ne dăm ochii peste cap că la Interne avem o fostă secretară de şcoală, că la Muncă este o doamnă cercetată penal şi că la Tineret e un domn care a fost considerat responsabil, indirect, pentru incendiul de la Colectiv.

acum 13 zile · comentarii (23)

A devenit o certitudine faptul că preşedintele american ales Donald Trump a cerut tuturor ambasadorilor SUA să îşi dea demisiile înainte de a fi el investit, pe 20 ianuarie 2017. Prin urmare şi ambasadorii americani la Bucureşti şi Chişinău, care au devenit celebri - prin gafe impardonabile faţă de cele două state româneşti - vor pleca acolo de unde au venit.

acum 9 zile · comentarii (9)

Primele lucruri despre onoare, şi despre ce e important în viaţă, în general, le-am învăţat când eram mic, desigur. Într-un sat sărac din Moldova, lângă Târgu Bujor, numit orăşel nu se ştie de ce, poate pentru că acolo venea bâlciul, o dată pe an, timp de o săptămână întreagă. Acolo am apucat asfaltarea, drumul care ducea către Bârlad, electrificarea şi deschiderea brutăriei.

acum 10 zile · comentarii (13)

Dincolo de controversele politice, uneori ascuţite şi fără fond, este util să judecăm şi să analizăm Programul de guvernare al PSD. Fără prejudecăţi. Pentru că ne va afecta viaţa în următorii ani, aşa cum au decis cei 18% dintre românii care au votat PSD la recentele alegeri. 60% nu s-au deranjat să voteze, aşa că se vor mulţumi cu orice tip de guvernare.

acum 10 zile · comentarii (12)

„L-am întrebat cândva pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franţei să i se permită să aibă o jumătate de punct procentual mai mult la deficit (stabilit la maximum 3% din PIB pentru zona euro) sau ca Marine Le Pen să devină preşedinte? Angela Merkel încă îmi mai datorează un răspuns” - a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

acum 10 zile · comentarii (29)

Mulţi analişti s-au grăbit să critice lipsa de implicare a tinerei generaţii în alegerile din 2016. E adevărat că foarte mulţi tineri sunt nemulţumiţi de politicienii din România şi că, aparent, nu fac nimic pentru schimbarea clasei politice. Însă politica nu se face numai în faţa urnelor şi nici absenteismul nu este o formă de incompetenţă politică.

acum 10 zile · comentarii (70)

România a dispărut din topul primelor douăzeci de surse de trafic mondial în raportul anual întocmit de cel mai mare site de pornografie din lume, Pornhub. Belgia a luat locul României, iar pe locul 20 au intrat utilizatorii din Africa de Sud. Este pentru prima dată, în ultimii trei ani, când internauţii noştri preferă alte surse de stimulare online.

acum 11 zile · comentarii (10)
Postari Recente