Preşedintele CJ Neamţ, ridicat de DNA. Ionel Arsene este un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea 7

Fostul deputat Ionel Arsene a fost ridicat de procurorii DNA şi va sta 24 de ore după gratii pentru trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni la Agenţia Naţională de Integritate. Arsene este acum preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. El este cunoscut ca fiind un apropiat al şefului PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele CJ Neamţ, ridicat de DNA. Ionel Arsene este un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea Vezi comentarii 7
Psd

Ţigări cumpărate din bani publici de pe SEAP pentru nevoile bolnavilor: „Le dăm câte o ţigăruşă când sunt nervoşi“

Ţigări cumpărate din bani publici de pe SEAP pentru nevoile
bolnavilor: „Le dăm câte o
ţigăruşă când sunt nervoşi“

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) scoate la iveală mai multe achiziţii de ţigări făcute din bani publici. Una dintre instituţiile publice care au cumpărat ţigări este un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi. O altă instituţie publică care a achiziţionat ţigări în SEAP este un complex sportiv.

Începutul de an ne-a surprins în aceeaşi stare de război civil la care pare că nu mai putem renunţa orice s-ar întâmpla. În acest an sărbătorim Centenarul statului român însă în jurul nostru continuă să existe mai multe Românii, cu identităţi diferite, cu aspiraţii diferite şi cu frici diferite. În 2017, aceste Românii au demonstrat că nu pot sta la aceeaşi masă, că nu se înţeleg şi că parcă nu vorbesc nici măcar aceeaşi limbă.

acum 11 zile · comentarii (3)

Se anunţă o şedinţă tensionată în CEx al PSD, luni, 8 ianuarie. Totul pleacă de la faptul că preşedintele partidului aflat la guvernare nu este şi premier. Situaţie aproape unică în Europa. De aici a pornit scandalul legat de premierul Grindeanu, terminat aşa cum se ştie. Liviu Dragnea, ca şef al partidului câştigător în alegeri, are pretenţia să fie ascultat de toată administraţia, în frunte cu premierul.

acum 12 zile · comentarii (19)

Igor Dodon a fost suspendat pentru a treia oară din funcţia sa de preşedinte al Republicii Moldova. În ultima săptămână s-a întâmplat de două ori, din cauza refuzului acestuia de a-şi îndeplini obligaţiile ce îi revin constituţional din rolul de preşedinte.

acum 12 zile · comentarii (12)

Ne hrănim cu bârfe şi cu scandaluri, băgăm certuri în sânge. Nu ne place să intervenim ca să aplanăm un conflict, indiferent că e vorba de cele de amploare în care pot exista repercusiuni serioase sau de cele ridicole în care îţi pierzi zâmbetul tâmp de pe faţă dacă le întrerupi, că doar eşti fanul lor. Cel mai rău e că nu eşti singurul.

acum 12 zile · comentarii (23)

În urmă cu un an, pe 5 ianuarie 2017, preluam pentru a doua oară mandatul de ministru al Culturii. La nici 24 de ore de la depunerea jurământului aveam să mă confrunt cu primul scandal, creat din nimic şi pornit de obsesia anti-PSD a unora. Într-un elan creator specific tehnocratului matur, pentru Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită anual pe 15 ianuarie, foştii miniştri nu pregătisera nimic.

acum 13 zile · comentarii (29)

În plin secol 21, mentalul colectiv românesc este dominat de numeroase idei şi credinţe despre hoţie ce ţin de perioada medievală (deşi, sunt convins că acestea nu se regăseau nici măcar în medievalitate în ţări europene ca Germania sau Anglia). Există câteva proverbe româneşti care dau seama de această tristă realitate, din care cel mai sugestiv, dar şi cel mai periculos, este cel care susţine că „hoţul neprins e negustor cinstit“.

acum 13 zile · comentarii (65)

O femeie iraniană flutură un hijab alb pe trotuarul unei străzi aglomerate din Mashhad. Un cadru aproape filmic: pe un bulevard intens circulat, într-o rumoare isterică a claxoanelor şi a zgomotelor străzii, un hijab devine un steag alb. O femeie singură face o revoluţie, contrar literaturii de specialitate şi a simţului comun care operează cu alte definiţii pentru revoluţie. O femeie. O revoluţie.

acum 13 zile · comentarii (24)

Oare cum a apărut tendinţa de folosire curentă a lui „decât“, în propoziţii afirmative, cu sensul adverbelor restrictive „doar“ sau „numai“? Se ştie că abaterea a fost observată de mai multă vreme în limba vorbită în sudul ţării. Cum de s-a extins această greşeală la un număr atât de mare de persoane cu şcolaritate completă?

acum 14 zile · comentarii (64)

Tabelele în vigoare au 28-29 ore pe săptămână. Tabelele noi sar la 31. O cohortă are 170000 elevi, din care cam jumătate aleg filiera teoretică. 85000 ori 4 ani de liceu egal 340000 elevi. Deîmpărţit la 25 elevi în clasă egal 13600 clase. Deci, 13600-27200 ore în plus. Deîmpărţite la o medie de 18 ore / normă egal 750-1500 norme didactice noi. Ex-sindicalistul Liviu Pop tocmai a cumpărat pace sindicală, cu preţul elevilor. Tare!... Cinic!...

acum 14 zile · comentarii (2)

Ieri, doamna Firea a lansat cea mai mare perdea de fum: a convocat un Comandament pentru fluidizarea traficului. S-a vorbit şi despre proiecte de viitor, gigacalorie şi despre campanii de denigrare. Iar la sfârşit, cei mai mulţi au răspuns la fentă: se vorbeşte într-una despre deplasarea bicicletelor pe linia de tramvai, fără să se discute despre rezultatele unui an (calendaristic) de „revoluţie în trafic“.

acum 14 zile · comentarii (16)