Dosarul Microsoft. Fostul ministru Gabriel Sandu şi afaceristul Dumitru Nicolae vor ieşi duminică din arest 2

Dosarul Microsoft. Fostul ministru Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae vor părăsi, duminică, centrul de detenţie al Poliţiei Capitalei, după ce Curtea Supremă i-a plasat pe aceştia în arest la domiciliu. Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi afaceristul Dorin Cocoş vor fi cercetaţi în continuare în spatele gratiilor.

Dosarul Microsoft. Fostul ministru Gabriel Sandu şi afaceristul Dumitru Nicolae vor ieşi duminică din arest Vezi comentarii 2
Emil Boc

Planuri pentru un heliport pe Ceahlău. Cât de necesară este investiţia anunţată de Consiliul Judeţean Neamţ

Planuri pentru un heliport pe Ceahlău. Cât de necesară este investiţia anunţată de Consiliul Judeţean Neamţ

Şefii Consiliului Judeţean Neamţ vor să îmbunătăţească infrastructura de intervenţie în cazurile de urgenţă care au loc în masivul Ceahlău. Planurile prezentate de autorităţi prevăd construirea unei noi baze Salvamont şi a unui heliport pentru accesul elicopeterelor SMURD. Dacă investiţia se va materializa, ar fi prima astfel de amenajare din Carpaţii Orientali.

Pinalti şi-a epuizat şansele de a scăpa din arest. Gheorghe Ştefan va mai ajunge la Piatra Neamţ doar pentru un nou proces

Pinalti şi-a epuizat şansele de a scăpa din arest. Gheorghe Ştefan va mai ajunge la Piatra Neamţ doar pentru un nou proces

După ce luna trecută a cerut fără succes eliberarea sub control judiciar sau eliberarea pe cauţiune, primarul Gheorghe Ştefan a solicitat zilele trecute Curţii Supreme înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Edilul va ajunge la Piatra Neamţ anul acesta, dar pentru a se apăra într-o altă cauză decât dosarul Microsoft.

Ziua Mihai Eminescu. Casa din Văratec unde se refugia poetul vara este la un pas de prăbuşire

Ziua Mihai Eminescu. Casa din Văratec unde se refugia poetul vara este la un pas de prăbuşire

Ziua Mihai Eminescu, care marchează joi 165 de ani de la naşterea poetului naţional, este prilej de sărbătoare, deşi lângă mănăstirea Văratec, unde Eminescu a creat „Călin (file din poveste)“ a ajuns în ultimul hal de degradare. Apelurile repetate făcute de personalităţi ale culturii româneşti au rămas fără ecou, iar casa riscă să se dărâme în orice moment. Mănăstirea, proprietara casei, nu pare deloc interesată să o transforme în muzeu.

FOTO Mihaela Tureschi, mamă şi tată pentru 400 de femei şi copii loviţi de soartă. Povestea celei care de 15 ani are grijă de sute de suflete

FOTO Mihaela Tureschi, mamă şi tată pentru 400 de femei şi copii loviţi de soartă. Povestea celei care de 15 ani are grijă de sute de suflete

În urmă cu 15 ani, Mihaela Tureschi, şi-a pus la dispoziţie casa pentru a găzdui mamele cu copii în suferinţă, cele abuzate de soţi, sau tinerele care voiau să-şi abandoneze pruncii încă nenăscuţi. „Centrul de ajutor pentru viaţă Turtureşti”, din Neamţ, este locul în care oamenii în nevoie, şi mai ales copii, se simt ca acasă.

Iată o întrebare care frământă pe mulţi: de ce permite Dumnezeu răul? Pus în faţa ei, însuşi Papa Francisc n-a răspuns. Nu pentru că n-a ştiut, ci pentru că n-a vrut sau n-a fost cazul. A fost o tăcere pedagogică sau o întrebare retorică. Răspunsul ar fi oare greu de înţeles şi de acceptat în lumea de azi? Asta e adevărata întrebare.

acum 5 zile · comentarii (222)

Un personaj din romanul lui Marin Preda, „Moromeţii”, ascultă atent şi cuminte ce spune celălalt. Dar, la un moment anume, numai de el ştiut, întreabă simplu şi fără nici un echivoc „Pe ce te bazezi?” Celălalt, adică respondentul, cum îi zicem azi, intră invariabil în încurcătură, adică nu ştie ce să răspundă, ceva care să corespundă întrebării.

acum 4 zile · comentarii (3)

Scena politică de la Chişinău nu prezintă un interes deosebit, inclusiv pentru că avem „alte măşti, aceeaşi piesă”, în schimb intriga şi suspansul din culisele sale eclipsează orice operă literară de valoare. Asistăm deja de peste 7 săptămâni la un spectacol grotesc, tragicomic, ai căror protagonişti nu par a fi nişte lideri responsabili, ci capii unor clanuri mafiote, care îşi împart sferele de influenţă.

acum 4 zile · comentarii (11)

O prea lungă perioadă de pace, fără precedent în istorie, şi persistenţa în utopia eşuată a multiculturalismului îi fac pe cetăţenii narcotizaţi ai Europei să nu conştientizeze că se află de facto în stare de război, cel puţin de la 11 septembrie 2001 încoace. Dacă vrea să evite dezastrul total, Occidentul ar trebui să reînveţe să trăiască în logica războiului, diferenţă care este principalul avantaj, în prezent, al adversarilor săi declaraţi.

acum 4 zile · comentarii (17)

După alegeri, am constatat o preocupare constantă în zona PNL şi a dreptei de a contesta legitimitatea lui Victor Ponta, pentru că a pierdut alegerile prezidenţiale. Care este argumentul? Pentru că a pierdut alegerile, Ponta ar trebui să se retragă, să nu mai conducă nici Guvernul, nici PSD, şi nici să nu mai apară în public.

acum 5 zile · comentarii (13)

Guvernul Ponta nu mai are probleme cu faptul că membrii săi iau singuri şpaga, dar ne propun la toţi să împărţim riscul, sub forma unor pacte de guvernare. Nici cu faptul că a aruncat ţara în aer cu încercarea de a cumpăra aleşii locali de pe piaţă, făcându-i pe mulţi să-şi piardă mandatele şi punând sub semnul îndoielii toate deciziile luate la care au participat traseiştii.

acum 5 zile · comentarii (0)

Cum e viaţa fără Facebook? Pentru persoanele de vârsta mea poate părea utopic, iar cei în etate pot găsi o sursă mai mare de mirare în faptul că întreb un astfel de lucru, comparativ cu ideea în sine. La care se poate reflecta puţin totuşi, având în vedere că mulţi dintre noi lucrăm la calculator cu Facebook-ul deschis sau petrecem cel puţin o oră pe zi scroll-ând în vieţile altora.

acum 5 zile · comentarii (2)

Preşedintelui Iohannis i se cere implicarea activă în cea mai lungă criză politică din istoria Republicii Moldova. Expertul pe spaţiul estic, Petrişor Peiu, i-a adresat Preşedintelui o scrisoare prin care îi cere fermitate în respingerea revenirii comuniştilor la putere. Nu ne mai expuneţi încă o dată ruşinii de a ne vedea preşedintele în cramele moldoveneşti cu bătrânul miliţian Voronin, enunţă scrisoarea...

acum 5 zile · comentarii (3)

Victor Ponta are să se teamă mai mult de baronii PSD care-i vor pielea în băţ după trei ani de suferinţe decât de Klaus Iohannis, preşedintele ales. Ultimului nu-i greu să-i ghiceşti slăbiciunile. Cei care i-au stat în preajmă spun că dacă vrei să-l ai ca aliat e suficient să-l confirmi şi să spui da atunci când el foloseşte cuvântul lui favorit ''vreau''.

acum 5 zile · comentarii (29)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 5 zile · comentarii (2)

În oraşul iubirii, Parisul, caricatura nu putea ucide. Satira şi umorul de foarte bună calitate au fost armele unor jurnalişti excelenţi, contra radicalismului şi extremismului din societate, confesional sau laic. Charlie Hebdo a fost şi va rămâne o emblemă a libertăţii de exprimare din occident, o formă de amendare a violenţei, a durerii.

acum 18 zile · comentarii (2)

Îmi asum excesul metaforei. Nu cred în aiureli de genul „despre morţi, numai de bine“ şi nici în sanctificări „la cald“. Desigur, nimeni nu merită să moară...înainte de a-i veni vremea şi de mâna altuia! Nici măcar cei care ucid alţi oameni nu pot fi ucişi de către semenii lor! Acest principiu fundamental stă la baza filozofiei umanist-liberale - şi nu creştine, practicate! -, pe care o îmbrăţişez din tot sufletul!

acum 18 zile · comentarii (161)