Partea hazlie a analizelor politice e că nu se potrivesc cu realitatea decât în momentul în care, pârdalnica, îşi face mendrele. La desluşit trecutul suntem foarte tari. Nu ne-ntrece nimeni. Ştim cine a lansat bomba atomică, unde şi cum a murit Bin Laden, sau cu cine s-a-ntâlnit, la ceas de taină, Cătălin Botezatu. După război, mulţi viteji se-arată.

acum 15 zile · comentarii (45)

Dacă tot se umblă la majorarea pedepselor legate de activitatea poliţiştilor, de ce să crească doar pedepsele pentru infracţiunile comise împotriva lor şi nu şi pedepsele pentru infracţiunile comise de poliţişti împotriva cetăţenilor? O protecţie mărită a unei categorii de persoane ar trebui dublată de o mai severă sancţionare a abuzurilor comise de aceeaşi categorie.

acum 15 zile · comentarii (1)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 15 zile · comentarii (29)

O propunere de lege, care dorea să împiedice, cel mai probabil*, abordarea steagurilor maghiar şi secuiesc, a ajuns în atenţia monarhiştilor români. Se pare că legea ar afecta nu doar abordarea publică a drapelelor identitare, ci şi ridicarea drapelului Regatului României. Ύn timp ce unii se umplu de teamă sau indignare, prietena noastră Daria Găƒnescu vine cu  nişte rânduri, din suflet, despre steaguri, libertate, interdicţii şi iubire.

acum 15 zile · comentarii (33)

Aveţi grija ce afirmaţi si, mai ales, ce scrieţi la tinereţe. Verba volant, scripta manet. Totul se interpretează şi mai târziu se poate întoarce impotriva voastră. La 27 de ani, în 1940, Ion Şiugariu a crezut in Mişcarea Legionară şi şi-a exprimat ataşamentul fata de ideile acesteia într-un articol.

acum 15 zile · comentarii (4)

Observ că unii analişti consideră că rata de creştere economică de 3,7% este nesatisfăcătoare pentru că niciodată nu au fost măcar aproape de cifra oficială. Ei consideră încetinire de la 2,8% creştere anul trecut la 3,7% creştere economică în primul semestru. Pe de o parte, afirmă că economia şi-a pierdut din avânt pe de alta parte dau vina pe dinamica efectului de bază determinat de revizuirea trimestrului 2 din 2014 de la -0,6 la +0,2%.

acum 15 zile · comentarii (12)

Maşina era o Dacia 1100 veche, impecabil întreţinută de infirmieri, singura care avea privilegiul să fie parcată în faţa scărilor de la pavilionul Unu Femei. O dată pe zi, o vedeam pe infirmera şefă coborând pe uşa din spate cu o geantă mare. Deschidea portbagajul, care nu era încuiat, şi punea geanta plină acolo. A doua zi dmineaţa, tot ea, înainte de raportul de gardă, o lua de acolo, goală, şi o ducea în cabinetul ei.

acum 15 zile · comentarii (0)

Aşteptată cu nerăbdare şi curiozitate, ediţia XVI-a Festivalului internaţional „Enescu şi muzica lumii”, derulată în eleganta sală a Casino-ului din Sinaia, a adus, încă din prima seară, repere extrem de interesante şi prin noutate, dar şi prin calitatea cu totul specială, întregul program oferit între 10-26 august cuprinzând, de altfel, momente cu adevărat atractive şi diverse.

acum 15 zile · comentarii (0)

În urmă cu vreo zece zile-două săptămâni, ÎCCJ, cea despre care nu ai voie să spui nimic rău căci se supără preşedinta ei, Livia Stanciu, fost procuror ceauşist, devenită o prea cinstită  pentru care e suspendat până şi articolul 16 din Constituţie, cel ce ne ameţeşte cu minciuna că în România nimeni nu ar fi mai presus de lege şi se mai supără în plus şi hiperactivul domn Cristi Danileţ, a făcut-o de oaie.

acum 15 zile · comentarii (1)

Mândria de a fi român e luată peste picior de I.L. Caragiale ca izvor al multor momente satirice. Aşa-zisul patriot descoperă în fel de fel de fleacuri argumente pentru a se făli cu superioritatea noastră asupra altor neamuri. Surprind  însă şi la Cehov aceeaşi cruntă ironizare a fuduliei naţionaliste ca nărav al l ruşilor de la finele secolului al XIX-lea.

acum 15 zile · comentarii (17)

De la nivelul senectuţii celei înalte, maestrul Valentin Gheorghiu găseşte resurse realmente mobilizatoare pentru a se întâlni – la Atheneul Român, cu câţiva dintre tinerii noştri muzicieni, cu violonista Simina Croitoru, cu violoncelistul Ştefan Cazacu, de asemenea cu pianista Roxana Gheorghiu cu care compune un dinamic cuplu pianistic.

acum 15 zile · comentarii (0)

Ca la o nuntă cu lăutari, premierul dă cu bani în stânga şi în dreapta, scuipă pe bancnote şi le lipeşte vesel pe fruntea celui care stă în genunchi. Tocmai le-a tras o flegma-n ochi doctorilor promiţându-le că scuipatul e doar lipiciul peste care va pune teancuri de bani. La noi banii nu se muncesc, banii se cerşesc. Iar banii cerşiţi vin şi ei cu un cost: umilinţa.

acum 16 zile · comentarii (70)

Dacă informaţiile sunt corecte, UE va fi silită, foarte repede, să ia măsuri dure în privinţa sistemelor de ajutor social. Din două motive. Pe de o parte, evoluţiile demografice, cele anunţate ca neliniştitoare încă în urmă cu un deceniu (dar, până acum, ignorate cu eleganţă de decidenţii politici).

acum 16 zile · comentarii (24)

Predilecţia unora pentru demonizarea unionismului şi defăimarea românismului reprezintă un atentat la însăşi existenţa acestui stat. Adevăraţii „statalişti” sunt unioniştii, adică acei oameni cu verticalitate şi cu conştiinţa naţională neatrofiată, care încă de la sfârşitul anilor ’80 tot încearcă să ne debaraseze de sistemul şi mentalitatea sovietică.

acum 16 zile · comentarii (12)

Recunosc, sunt un cititor pasionat de jurnale, mai ales ale personalităţilor politice. Într-un jurnal poţi găsi, în multe cazuri, ceea ce o persoană nu a vrut să dezvăluie decât după dispariţia sa fizică. Lecturând un jurnal, poţi înţelege mai bine resorturile intime ale unor decizii care, la timpul respectiv, au fost analizate altfel, din motive de lipsă de informaţii.

acum 16 zile · comentarii (33)
Postari Recente