Slujbe şi rugăciuni în satul natal din Neamţ pentru românul răpit de jihadişti. Iulian Gherguţ trecuse pe la Săbăoani cu o lună înainte de a fi răpit de terorişti 0

Deşi nu mai are membri apropiaţi ai familiei în satul Traian, comunitatea locală din Săbăoani a primit cu îngrijorare ultimele veşti despre Iulian Gherguţ. Oamenii se roagă pentru ca autorităţile române să reuşească să-l scape pe consăteanul lor din mâinile teroriştilor.

Slujbe şi rugăciuni în satul natal din Neamţ pentru românul răpit de jihadişti. Iulian Gherguţ trecuse pe la Săbăoani cu o lună înainte de a fi răpit de terorişti Vezi comentarii 0

Incinerarea lui Mircea Eliade - dorinţă testamentară sau voinţa discipolilor săi? Cum a reuşit părintele „Istoriei religiilor” să dea peste cap ortodoxia

Incinerarea lui Mircea Eliade - dorinţă testamentară sau voinţa discipolilor săi? Cum a reuşit părintele „Istoriei religiilor” să dea peste cap ortodoxia

Părintele „Istoriei religiilor” a lăsat posterităţii nu doar o operă de mare valoare, ci şi multe semne de întrebare rămase fără răspuns. Moartea sa, incinerarea trupului după tradiţia indiană şi slujba oficiată la Chicago de un pastor neoprotestant au stârnit discuţii controversate în lumea creştin-ortodoxă.

Trei localităţi din Neamţ şi Consiliul Judeţean, interimate prelungite până în iunie 2016. "Vor fi probleme doar acolo unde va apărea instabilitate politică"

Trei localităţi din Neamţ şi Consiliul Judeţean, interimate prelungite până în iunie 2016.

Judeţul Neamţ are în acest moment patru situaţii pentru care Guvernul ar fi trebuit să organizeze alegeri anticipate în urma vacantării posturilor, din diferite motive, pe parcursul anilor 2014-2015. Conform Autorităţii Electorale Permanente, termenul limită până la care alegerile locale parţiale pot fi organizate este 7 iunie 2015.

Apocalipsa părintelui Cleopa: „Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni“ - cele patru pricini pentru care va veni sfârşitul lumii

Apocalipsa părintelui Cleopa: „Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni“ - cele patru pricini pentru care va veni sfârşitul lumii

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, era unul dintre monahii căutaţi de credincioşi pentru sfaturile sale duhovniceşti. „Mânca-v-ar Raiul!”, le ura părintele de la Sihăstria celor care-l căutau la mănăstire, dar avea grijă să-i atenţioneze mereu să se pregătească în credinţă pentru venirea sfârşitului lumii.

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 13 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 13 zile · comentarii (18)

Fratele cel mare are patruzeci de ani. Aparent, e un om împlinit. Un om care şi-a găsit un rost în viaţă. Un rost solid. S-a căsătorit atunci când „a trebuit”. Are doi copii. Practică o profesie „necreativă”, dar care îi asigură un venit substanţial. Aproape că trăieşte „pe picior mare” şi, fără doar şi poate, vrea ca lucrul acesta să se ştie.

acum 13 zile · comentarii (0)

Sâmbătă 16 mai 2015, la 203 ani de la primul Rapt al Basarabiei, moldovenii îşi anunţă în număr mare participarea la cea mai importantă manifestaţie unionistă din ultimii ani. Acţiunea va avea loc sâmbătă, începând cu ora 14.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

acum 13 zile · comentarii (6)

România este invadată de poveşti proaste. A devenit ca oina, un sport naţional. Desigur, este mai uşor să atragi atenţia cu un pericol, pagubă, pricină. Vestea proastă e simplă, uşor de înţeles. Cel mai tare, are urmări posibile, aproape sigure pentru viitor. Mai există totuşi un motiv. Prea multe merg prost, tot mai prost, fără oprire, fără alternative. Într-un context extern din cele mai neclare, inerte şi cu accent rusesc.

acum 13 zile · comentarii (3)

Cât de corupt trebuie să fie un primar pentru a stârni revolta concetăţenilor săi? Ce anume ar putea să trezească din adormire populaţia unor localităţi cu edili acuzaţi de fapte de corupţie sau de altă natură, cum este cazul primarului Gheorghe Nichita aflat, printre altele, în scandal jenant cu fosta iubită?

acum 14 zile · comentarii (12)

O parte a societăţii moldoveneşti suferă de amnezie istorică, de trufie pseudo-eroică şi de impertinenţă cronică. Nu le pasă că prin fluturarea unor cârpe bicolore sau prin depuneri de buruieni inodore profanează atât memoria celor căzuţi în lupte, cât şi tragedia celor deportaţi, înfometaţi sau împuşcaţi pe timp de pace.

acum 13 zile · comentarii (45)

Războiul din Ucraina a schimbat datele securităţii europene. Pentru a-i proteja pe aliaţi, NATO a impulsionat cooperarea cu Ucraina şi a decis adoptarea de noi măsuri defensive. Ele includ şi "vârful de lance" al NATO, o nouă forţă de reacţie rapidă. Dar sunt costurile sale justificate?  Generalul Knud Bartels, preşedintele Comitetului Militar al NATO explică măsurile Alianţei în faţa Rusiei.

acum 14 zile · comentarii (29)
Postari Recente