Interlopul Puiu Mironescu, 15 ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la tentativă de omor 0

„Puiu" Mironescu, lider al lumii interlope din Piatra Neamţ şi rival al fraţilor Mararu, a fost condamnat, vineri, de Curtea Supremă la 15 ani de închisoare pentru acte de terorism, constituirea unui grup infracţional şi instigare la tentativă de omor. Decizia este definitivă. Mironescu şi fraţii Mararu au terorizat întreaga ţară după ce s-au atacat în plină stradă atât cu pistoale mitralieră cât şi cu dispozitive explozive.

Interlopul Puiu Mironescu, 15 ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la tentativă de omor Vezi comentarii 0

Omul care ştia toate secretele părintelui Iustin, duhovnicul Moldovei. „Eram cam prăpădit, vai de capul meu! Deodată, a ieşit el la mine la uşă”

Omul care ştia toate secretele părintelui Iustin, duhovnicul Moldovei. „Eram cam prăpădit, vai de capul meu! Deodată, a ieşit el la mine la uşă”

Părintele Iustin Pârvu, ctitorul Mănăstirii ”Petru Vodă” din Neamţ, a fost zeci de ani duhovnicul la care credincioşii veneau să se spovedească şi să primească sfaturi de viaţă. La rândul său, părintele Iustin a avut nevoie, în momentele grele ale vieţii, să-şi deschidă sufletul în faţa unor duhovnici care i-au marcat existenţa.

Marea adunare naţională de la Neamţ. Strategia PSD pentru alegerile din 2016: baronul Dragnea îi cheamă pe cetăţeni să candideze alături de „greii”  partidului | psd

Marea adunare naţională de la Neamţ. Strategia PSD pentru alegerile din 2016: baronul Dragnea îi cheamă pe cetăţeni să candideze alături de „greii”  partidului

La Piatra Neamţ au avut loc sâmbătă dimineaţă lucrările Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde s-au luat în discuţie o serie de aspecte privitoare la campania electorală pentru alegerile locale din vară. Liderii social-democraţilor au amânat, însă, o decizie legată de participarea în alegeri pe liste comune cu UNPR.

Să ne imaginăm cum ar fi fost dacă un poliţist, şef sau mai puţin şef, ar fi refuzat să îi pună la dispoziţie domnului Oprea coloana oficială când trăgea o fugă urgentă la câte un protocol. Să ne imaginăm că s-ar fi  trezit acest poliţist – total ficţional, desigur - să facă un apel public la domnul Oprea să se oprească din abuz. Întâi, omul devenea o vedetă a ştirilor.

acum 5 zile · comentarii (183)

Un pas mare a fost făcut în lupta împotriva corupţiei din instituţiile de învăţământ. Momentan, este un început promiţător. Ministerul Educaţiei Naţionale a ordonat publicarea bugetului de venituri şi cheltuieli de către instituţiile de învăţământ din subordine, atât pe situl lor, cât şi la avizierele proprii.

acum 5 zile · comentarii (4)

Domnule Prim-ministru Dacian Cioloş, puteţi să restabiliţi condiţiile legale necesare democraţiei prin eliminarea prevederii antidemocratice, care dă posibilitatea actualilor primari să stea în funcţii până când moartea îi va despărţi de electorat. Nu aveţi obligaţia politică să faceţi acest gest, pentru că nu votul v-a adus în actuala funcţie, dar o aveţi pe cea morală, pentru că nemulţumirea noastră şi pe acest subiect v-a adus în funcţie.

acum 6 zile · comentarii (46)

Motto: Iisus: „Lăsaţi copiii să vină la mine!“. Oricât de puţin le-am cunoaşte, ţările nordice, şi mai ales cele numite scandinave, sunt asociate, în reprezentarea noastră, cu frigul, dar şi cu sobrietatea şi corectitudinea. În anumite condiţii, seriozitatea poate deveni chiar severitate. Am fost o singură dată în Suedia, ca excursionist. Între multe altele, m-a impresionat un detaliu.

acum 6 zile · comentarii (39)

După mai bine de un an de „prezidenţiat”, opinia publică continuă să se împartă în două tabere: cei care sunt mulţumiţi de tăcerea preşedintelui în spaţiul public şi cei care îi reproşează tăcerea. Totuşi, preşedintele recuperează. Liberalii o vor simţi pe pielea lor. Preşedintele are răbdarea unui şarpe boa, iar liberalii sunt numai buni pentru şcoala politică de Bucureşti de care are nevoie preşedintele.

acum 7 zile · comentarii (72)

Am citit de curînd, pe blogul Adevărul, un interviu al Cristinei Hermeziu cu academicianul Basarab Nicolescu, despre „cazul Vintilă Horia”. Prilej să reflectez din nou la consecinţele legii 217 din 2015. Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică.

acum 7 zile · comentarii (190)

Împrumutul de 150 de milioane euro, promis de Guvernul României, întârzie din cauza crizelor prelungite de pe malul Bâcului şi a unor condiţii neîndeplinite. Bucureştiul nu vrea să arunce banii în vânt, fără a avea certitudinea că aceştia vor fi utilizaţi raţional şi, ulterior, recuperaţi. Dar nici Chişinăul nu pare suficient de pregătit să-şi respecte angajamentele.

acum 7 zile · comentarii (14)

Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

acum 7 zile · comentarii (0)

Ce sunt aceste planuri-cadru pentru învăţământul gimnazial  şi de ce sunt ele atât de importante? Planurile-cadru sunt nişte documente, aprobate prin ordin de ministru, care stabilesc ce materii şi câte ore pe săptămână studiază elevii.

acum 7 zile · comentarii (2)