Gheorghe Ştefan, trimis în judecată în dosarul „Poşta Română“. „Pinalti“ ar fi primit şpagă un sejur, împreună cu soţia, la Mamaia 0

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a fost trimis astăzi în judecată, alături de alte patru persoane şi o societate, fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, privind mai multe contracte ilegale ale Poştei Române. Faptele le-ar fi făcut în calitate de lider PDL.

Gheorghe Ştefan, trimis în judecată în dosarul „Poşta Română“. „Pinalti“ ar fi primit şpagă un sejur, împreună cu soţia, la Mamaia Vezi comentarii 0

Era inevitabil ca o catastrofă de proporţii, ca cea petrecută zilele trecute într-un club din Bucureşti, să stîrnească reacţii prompte, ample, diverse, acoperind un spectru emoţional multicolor, de la şoc, oroare şi compasiune, pînă la furie: împotriva vinovaţilor (încă insuficient identificaţi), împotriva „sistemului”, a corupţiei, a administraţiei etc.

acum 23 zile · comentarii (169)

Să nu trecem la linşaje publice, să lăsăm justiţia să îşi facă treaba atunci când vine vorba de vinovaţii de situaţia concretă de la Clubul Colective. Dar să cerem demisia unor oameni care prin activitatea lor de-a lungul vremii au contribuit la ceea ce s-a întâmplat. Şi să începem cu primul de pe această listă, nimeni altul decât ultra-votatul, ultra-celebrul, omul care şi-a transformat literalmente porecla în nume: Cristian Popescu Piedone.

acum 23 zile · comentarii (32)

Nu demult un filosof german vroia să scrie pe toate gardurile ca ”Dumnezeu a murit!” În aceeaşi perioadă, un alt gânditor german definea statul în termeni moderni (monopolul violenţei fizice legitime, monopol fiscal etc.) Lucrurile au evoluat de la Dumnezeu la stat apoi la cetăţean. Ideea este că Dumnezeu nu a avut nici un rol în tragedia din Colectiv, ci doar statul! Cum statul a eşuat, cetăţeanul a ieşit la iveală.

acum 23 zile · comentarii (2)

Tragedia din noaptea de 30 octombrie ne-a lăsat autentici, ne-a predat pe noi - în forma noastră esenţială - nouă înşine. Ne-am arătat chipul şi asemănarea în cea mai agresivă formă a eului, ne-am demonstrat cine suntem, cum arătăm în traumă şi posttraumă colectivă sau dacă înţelegem ceva despre aproapele nostru. Nu aproapele-distanţă, ci aproapele-umanitate.

acum 23 zile · comentarii (34)

Expunerea la un eveniment traumatic care ameninţă viaţa unei persoane poate avea impact pe termen mediu şi lung asupra stării de sănătate psihică. Statisticile insistă că între 20-30% dintre supravieţuitori dezvoltă tulburări de stres postraumatic, anxietate, depresie, tulburare de panică sau abuz de substanţe. [1] Chiar nu e de glumă!

acum 23 zile · comentarii (0)

Vă cer anticipat scuze, dar acesta este mesajul (preluat de pe site-ul stiripesurse) publicat azi de Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, partid istoric al României, cel condus odinioară de unul dintre cei mai importanţi şi vizionari oameni politici ai României, domnul Corneliu Coposu.

acum 23 zile · comentarii (36)

Printre multe definiţii ale reportajului există una care m-a tot urmărit în zilele astea în care toată România îşi plânge tinerii din clubul Colectiv. Citez aproximativ: ”Oamenii privesc la televizor relatări despre tragedii şi citesc despre orori, crime şi războaie doar ca să poată striga, la final, că ei au scăpat! Şi, astfel, se vor simţi mai bine, împăcaţi cu viaţa lor liniştită!“

acum 23 zile · comentarii (27)

Vă spun doar două nume: Adrian Rugină şi Claudiu Petre. Ei sunt doar două dintre cele 30 de victime care au murit în tragedia din clubul Colectiv, până la ora actuală. Când, probabil, mulţi dintre noi am fi călcat efectiv peste cadavre să ne salvăm, ei s-au întors ca să salveze. Aceştia sunt tinerii care au pierit, acesta este sacrificiul, aceasta este generaţia tânără a ţării care nu s-a rătăcit.

acum 24 zile · comentarii (59)

Din câte se pare, d-na Irina Radu, director general interimar al TVR, şi d-na Raluca Stroe-Brumariu, coordonator interimar cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din TVR, ştiu ce înseamnă să trăieşti sănătos. Viaţa domniilor lor este reglată de un program cum nu se poate mai riguros care exclude excesele de orice fel. Stresul şi deranjul fără rost.

acum 24 zile · comentarii (12)

O persoană chiar şi cu maximum 1% creier avea cum să prevadă şi, evident, a acceptat producerea unei tragedii, când a autorizat şi oferit o cazemată căptuşită cu burete neignifugat, dotată cu o singură uşă lată de un metru, pentru a găzdui 500 de persoane, la un concert.

acum 24 zile · comentarii (10)

Vinovaţii se prezintă pe post de salvatori, iar răspunderea se pregăteşte a fi transferată. Nu avea autorizaţie, este justificarea oficialilor români, dar nimeni nu vorbeşte de ce un spaţiu total neconform putea să desfăşoare în continuare activităţi ce reprezentau un grad ridicat de pericol pentru populaţie cu posibilitatea de pierderi de vieţi omeneşti.

acum 24 zile · comentarii (62)

Chiar dacă trăim clipe groaznice, fie şi doar la gândul ca rude, prieteni, cunoştinţe, s-ar fi întâmplat să fie în Clubul Morţii, sa nu ne pierdem cumpătul, să aducem în vizorul autorităţilor, excedate de operaţiunile de salvare,  ce trebuie făcut imediat şi în următoarele zile pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple

acum 25 zile · comentarii (3)

27 de morţi. 140 de răniţi. La asta m-am oprit când am rămas fără putere. De mult nu mi-a mai fost atât de teamă să privesc o ştire. Să privesc în gol un contor al morţii dat peste cap de la o clipă la alta. E greu să numesc asta o tragedie. Aproape imposibil. Un univers care se prăbuşeşte în faţa mea, fără să îmi lase nimic de ales.

acum 25 zile · comentarii (156)
Postari Recente