ADMITERE LICEU 2014 Rezultatele finale au fost publicate: lista celor mai bune specializări din judeţul Neamţ

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Târgu Neamţ s-a clasat pe primul loc în topul liceelor din Neamţ, cu cele mai mari medii de admitere, urmat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ.

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 NEAMŢ Ultima zi pentru completarea fişelor de înscriere la liceu. Ghidul video pentru depunerea dosarelor

Astăzi, 8 iulie, părinţii şi absolvenţii de clasa a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională 2014 este ultima zi în care se completează fişa de înscriere cu liceele unde şi-ar dori să înveţe copiii din toamnă. Dascălii îi sfătuiesc să bifeze, folosind codul corect, cât mai multe opţiuni, însă în ordinea preferinţelor. Vă invităm să revedeţi lecţia video cu paşii completării fişei de înscriere la liceu în 2014.

Scriam săptămâna trecută că nu pot anticipa dacă magistraţii care îl judecă pe Dan Voiculescu vor admite solicitarea de a i se schimba încadrarea juridică a faptei din „spălare de bani” în „tăinuire”, avantajul imediat fiind acela că tăinuirea e deja prescrisă. Între timp, am citit ceva lucrări de-ale judecătoarei care conduce completul de judecată şi pot încerca măcar un ghici.

acum 12 zile · comentarii (37)

În urma proaspătului definitivat examen de Bacalaureat, 44.000 de elevi au rămas în afara sistemului fie pentru că nu s-au înscris, fie pentru că nu s-au prezentat sau au fost eliminaţi de la examen deoarece au copiat. Se poate crede că soarta lor este pecetluită spre şomaj şi că aceştia vor îngroşa cu siguranţă rândurile de asistaţi sociali ai ţării.

acum 12 zile · comentarii (2)

Hotărât, domnul preşedinte spune că ar reduce CAS. Că ar tăia din cheltuieli, dar nu ne spune care ar fi acestea, în condiţiile în care ieri tuna împotriva reducerii investiţiilor - cheltuieli de capital. Să fie oare Şcoala de Gândire cu tăieri de salarii, pensii, ajutoare sociale, indemnizaţii pentru persoanele cu handicap?! Să fie oare închiderile de spitale şi şcoli?!

acum 12 zile · comentarii (8)

Portarul Germaniei, noua campioană a lumii, performează, fireşte, şi pe reţelele sociale. Manuel Neuer, desemnat cel mai bun goalkeeper la turneul final din Brazilia şi premiat după finală cu “Golden Glove”, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie făcută marţi, după prânz, la revenirea echipei în Berlin.

acum 12 zile · comentarii (0)

După ora 16 nu mai găseşti pe nimeni în instituţiile de stat, fie aceasta un mic ghişeu de comună în capătul ţării, sau un minister care poate să întoarcă susul ţării în jos în câteva zile, la o adică. Iar vinerea e zi scurtă. E normal, e creştineşte, e scris în lege (mai puţin chestia cu vinerea), e la fel şi în alte ţări.

acum 12 zile · comentarii (4)

7 la 1, scorul din meciul Germania-Brazilia, disputat ca semifinală a Cupei Mondiale din acest an, e una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. E posibil ca el să aibă şi un impact politic semnificativ, pentru că anul acesta, pe 5 octombrie, în ţara organizatoare a Cupei Mondiale se ţin şi alegeri prezidenţiale, iar Dilma Rousseff, preşedinta în funcţie, ar vrea un nou mandat.

acum 12 zile · comentarii (6)

Clasa politică a încălcat orice limită a decenţei în anii care au trecut. A încercat să influenţeze justiţia, a sprijinit oameni corupţi, condamnaţi sau incompatibili. A încercat să îşi facă legi după gustul şi interesul propriu. Pactul Naţional pentru Decenţă pe care îl propun aici nu va rezolva peste noapte problemele societăţii româneşti şi ale clasei politice. Dar e nevoie de un îndrumar clar a celor care nu se fac.

acum 12 zile · comentarii (8)