Profeţia apocaliptică a părintelui Iustin, desluşită de monahii de la Petru Vodă: „Va fi război cu arme şi armate“. Legătura cu ISIS şi „anarhia migranţilor“ 58

Reluarea discuţiei despre profeţia cutremurătoare a duhovnicului Iustin Pârvu, făcută cu puţin timp înainte să moară la Mănăstirea „Petru Vodă“, acolo unde a slujit, i-a determinat pe călugării lăcaşului sfânt din Neamţ să le explice credincioşilor ultimul mesaj transmis de duhovnic.

Profeţia apocaliptică a părintelui Iustin, desluşită de monahii de la Petru Vodă: „Va fi război cu arme şi armate“. Legătura cu ISIS şi „anarhia migranţilor“ Vezi comentarii 58

Europa este blocată fără soluţie în ciocnirea civilizaţiilor. SUA a ezitat să intervină în Siria, în schimb Rusia a devenit vioara întâi în geopolitica internaţională şi îşi clamează dreptul de mare putere globală acţionând militar în vecinătatea estică şi sudică UE. Siria a devenit terenul unei confrutări ruso-americane pentru preluarea controlului asupra Orientului Mijlociu. Fiecare are de partea sa propria coaliţie.

acum 11 zile · comentarii (63)

Războiul dintre Traian Băsescu şi Antena 3 a ajuns în faza în care începi să te gândeşti dacă nu cumva între beligeranţi există o înţelegere, şi anume să se atace între ei, indiferent de mijloace şi de reguli, cu scopul de a se ţine reciproc în viaţă. Din chestia asta cel mai prost iese, cât încă o mai putem numi aşa, presa.

acum 11 zile · comentarii (142)

A apărut un sondaj INSCOP din care rezultă că majoritatea concetăţenilor noştri nu prea ar dori ca refugiaţii să ajungă pe plaiurile mioritice. Vorba din bătrâni zice că “nu-i pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte”. Cu nimereala aproape s-a rezolvat: refugiaţii ne-au ocolit, au luat-o de-a dreptul spre Vest. Ar trebui însă să ne pregătim, căci mai devreme sau mai târziu vor ajunge şi la noi.

acum 11 zile · comentarii (11)

Plecând de la balada „Mioriţa”, Vasile Alecsandri s-a găsit îndrituit să afirme că „Românul s-a născut poet”. Putem regreta că poetul din Mirceşti, care a descoperit „Mioriţa”, nu a găsit motive suficiente pentru a putea afirma că „Românul s-a născut matematician, sau fizician”. Oricum am defini poezia, ea nu este o imitaţie adevărată.

acum 11 zile · comentarii (24)

Halucinante declaraţiile lui Călin Popescu Tariceanu, preşedintele Senatului, referitoare la justiţie. Amestecă justiţia cu politica, procurorii cu parlamentul, moralitatea cu prezumţia de nevinovăţie, un talmeş-balmeş, nu mai înţelege nimeni nimic. Sau, intenţia sa e clară, numai că e prost amabalată. Vrea să decredibilizeze justiţia, pentru că nu arestează pe cine trebuie, de la partidele din opoziţie, nu aflate la guvernare.

acum 11 zile · comentarii (7)

Un Audi A8 testat în Europa produce emisii de oxid de azot (noxe) de 21,9 de ori mai mari decât limita legală pe stradă; un BMW X3 diesel este la 9,9 de ori peste limita de emisii legală măsurate pe stradă; Opel Zafira Tourer, de 9,5 de ori mai mult; Citroen C4 Picasso, de 5,1 de ori mai mult. Toate aceste maşini au trecut testele de laborator! (T&E, ICCT)

acum 11 zile · comentarii (59)

Tehnologia este cel mai bun domeniu al momentului. Dă totul peste cap, de la alimentaţie (Soylent) la transport (Uber). Anul acesta, o mână de români ar fi dat peste cap tehnologia, oferind sisteme de operare gratuite şi un site de bişniţă. Din nefericire, revoluţia se amână.

acum 11 zile · comentarii (2)

Ca să înţelegi cam ce a vrut să spună Klaus Iohannis e nevoie să foloseşti „scala Rareş Bogdan”. Un discurs generalist se transformă într-unul vizionar când îl explică Rareş. O poziţie de niciun fel este repovestită ca să pară echilibrat elegantă, musai altfel decât pe vremea lui Băsescu. Când Rareş evită să îl includă în subiectul zilei e clar că preşedintele a feştelit-o. Cam aşa a fost şi cu refugiaţii.

acum 11 zile · comentarii (40)

Epopeea marelui interesat naţional care este Gabriel Oprea la Bruxelles va deveni subiect de bancuri. Câteva săptămâni, scorţos cum îl  ştim, Oprea s-a umflat în România cu apărarea naţiunii în faţa cotelor de imigranţi. Apoi s-a întors de la Bruxelles la fel de încruntat, dar mai puţin semeţ, după ce pe Frau UE a durut-o în cot de marele general.

acum 11 zile · comentarii (9)

Dacă un elev ar fi trişat la un examen, ar fi fost dat afară din clasă, spre ruşinea colegilor. Dacă un ministru trişează la doctorat, explodează toţi oneştii unei patrii mult prea cinstite şi, pe bună dreptate, pretind demisia vinovatului. Dar, când un producător capitalist minte o întreagă planetă, acceptăm cu uşurinţă scuzele sale şi ne grăbim să găsim justificări pentru un comportament imoral.

acum 11 zile · comentarii (9)

Mereu am simţit o presiune imensă când auzeam şi citeam în cărţile de parenting că atunci când copiii au un conflict, cel mai bine e să îi lăsăm să îl rezolve singuri. Dacă intervenim, concluzia era că ei nu mai învaţă să îşi rezolve conflictele singuri. Am încercat şi eu o vreme să fac asta - şi cu copiii mei şi cu ai altora, dar ceva nu mergea de fiecare dată.

acum 12 zile · comentarii (0)
Postari Recente