Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Ponta câştigă la Neamţ cu 54,95%, Iohannis are 45,05%. La Piatra Neamţ a câştigat detaşat Klaus Iohannis | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Ponta câştigă la Neamţ cu 54,95%, Iohannis are 45,05%. La Piatra Neamţ a câştigat detaşat Klaus Iohannis

Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi publicate de către Biroul Electoral Central (BEC) luni dimineaţă, apoi datele vor fi actualizate la interval de trei ore, astfel încât la sfârşitul zilei, pe 17 noiembrie, vom şti, oficial, dacă preşedintele României pentru viitorii cinci ani va fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta.

Călugării de la Petru Vodă reinventează transplantul de organe: „Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi”

Călugării de la Petru Vodă reinventează transplantul de organe: „Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi”

Monahii sunt revoltaţi pe prevederile unui Ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte procedurile donării de organe şi paşii care trebuie urmaţi pentru ca o persoană să devină donatoare. Călugării propun propriile reguli, una din ele susţinând că atât donatorul, cât şi primitorul să fie musai creştini ortodocşi.

Victor Ponta a avut mare noroc cu cordonul de jandarmi instalat rapid pe Kisellef şi care i-a oprit pe protestatari să ajungă la sediul PSD, duminică seara. Ce nu s-a văzut la televizor e valul de ură care i-a legat pe cei din stradă. Sigur, lumea l-a aclamat pe Klaus Iohannis la Universitate, dar bucuria victoriei a crescut pe vuietul de ură al celor care au rupt bannerele lui Victor Ponta, doar pentru satisfacţia de a-l călca în picioare.

acum 6 zile · comentarii (55)

Este uşor să te pierzi în spaţiul virtual. Această lume nouă, creată de ingineri, este populată de oricine are un PC, o tabletă sau un iPhone şi arată diferit pentru fiecare grup care interacţionează cu ea. Pentru militarii americani este un nou domeniu de luptă, pentru un om de afaceri este un loc unde poate face bani, pentru un student este un loc unde se întâlneşte cu prietenii şi lista poate continua.

acum 6 zile · comentarii (3)

Sandra Gătejeanu Gheorghe este Director de Protocol al Casei Regale a României şi, de curând, a publicat cartea „Eticheta regală”. „Aşa, şi?”, aţi spune. Cui îi mai pasă în ziua de azi de bune maniere, eleganţă şi solemnităţi când cei mai mulţi dintre noi suntem îngrijoraţi ce punem pe masă a doua zi?

acum 6 zile · comentarii (6)

La Paris, 96% din votanţi au pus ştampila pe Klaus Iohannis. După ce i s-a fluturat, arogant şi nemernic, o cîrpă roşie pe dinainte – nu, nu veţi avea mai multe secţii de votare – diaspora a văzut roşu, părinţii şi familia din ţară au văzut negru dinaintea ochilor. Victor Ponta a văzut stele verzi. Ziua când diaspora şi-a schimbat definiţia.

acum 6 zile · comentarii (27)

Nu mi-a plăcut această campanie electorală, cum în general nu-mi plac lucrurile duse la extrem, cînd speranţa devine dictatorială şi un mîrlan strigă despre altul că ăla e mîrlan. Mi se pare dovada cea mai elocventă că mai avem mult de făcut întru democraţie, şi nu numai „băcanii”, ca să folosesc o expresie a lui Constantin Noica. Şi-atunci, a apărut Carmen Iohannis.

acum 6 zile · comentarii (36)

Efuziunea schimbării nu e ceva nou în România. Actualizată de noul preşedinte în forma „schimbarea profundă” ea este un semnal puternic transmis lumii politice.  Cei 90% neîncredere în politicieni s-au concretizat în ascensiunea rapidă a domnului Iohannis pana la cea mai înaltă funcţie în stat.  De aceea, îmi permit un sfat.

acum 6 zile · comentarii (33)

Primarul Sibiului a fost ales să fie Preşedintele României. O alegere bună, cred eu. În primul rând pentru că Iohannis a intrat târziu în politică, în 2013. În al doilea rând pentru că este biciclist. Cine nu pedalează nu cunoaşte senzaţia de libertate pe care ţi-o dă bicicleta. Iar românii au nevoie de un Preşedinte care „pedalează”.

acum 6 zile · comentarii (5)

Ziua de 16 noiembrie 2014 va rămâne ca un moment de răscruce şi deopotrivă paradoxal în Istoria Naţiunii şi Statului Român. Mai mult de şase milioane de cetăţeni români, în majoritate de naţionalitate română şi creştini ortodocşi, din cei peste 18.000.000 cu drept de vot, au hotărât ca Preşedintele Republicii să fie etnicul german de religie luterană Klaus Iohannis.

acum 6 zile · comentarii (45)

Domnul Iohannis, astăzi preşedinte, probabil speră să fie reales în 2019. Dar legislatura de care depinde guvernul va fi aleasă în 2016. Ar fi bine să începem să ne gândim serios la problema noastră partizană şi constituţională--astfel vom înţelege ce sperăm după victoria din 2014 şi cam ce ar trebui să facem.

acum 6 zile · comentarii (0)

Cândva, la început de an, un avion folosit în scopuri medicale s-a prăbuşit. Accidentul din Munţii Apuseni a fost acoperit puternic de presă, dar rezultatul a fost cel previzibil: moartea unor oameni, deoarece anumite componente ale structurilor administrative nu au funcţionat la nivelul de calitate cerut de standardele contemporane.

acum 6 zile · comentarii (3)

Am văzut foarte multe reacţii la adresa Exit-Poll-urilor realizate de diferite institute în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Din păcate, unele reacţii aruncă în derizoriu aceste rezultate, în funcţie de afinităţile electorale pe care le au cei care sunt „iniţiatorii” acestor reacţii. Mi se pare o greşeală imensă să jigneşti munca câtorva sute de oameni doar pentru că nu îţi convin ţie rezultatele.

acum 6 zile · comentarii (26)

Nu ar mai trebui să ni se pară nimic ieşit din comun faptul că mediul online poate exercita o influenţă covârştitoare asupra mediului offline. Nu în 2014! Oamenii pare că au conştientizat că nu este suficientă participare prin like-uri şi share-uri, că trebuie ca actul lor virtual să se transpună faptic şi în realitate.

acum 7 zile · comentarii (1)

Anul electoral a sufocat bugetul cu o serie de cheltuieli neaşteptate, dar planificate. Operaţiunile electorale au vizat, în primul rând, aleşii locali. Anul 2014 a însemnat pentru edili majorări de salarii cuplate cu introducerea în legalitate a migraţiei politice şi ornate cu bani alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului.

acum 7 zile · comentarii (66)

Viaţa a validat trei dintre enunţurile promovate pe acest blog: nici prima, nici ultima confruntare, între prezidenţiabilii ajunşi în marea finală a alegerilor prezidenţiale nu au abordat atribuţiile Preşedintelui României, în domeniul apărării naţionale; primarul din Sibiu a câştigat prin taxarea, de către votanţi, a unui mod de a fi al premierului; acesta din urmă are meritul de a fi recunoscut bărbăteşte înfrângerea şi l-a felicitat pe rival.

acum 7 zile · comentarii (22)

Cea mai mare întrebare a anului politic 2013 se referă la rezultatul alegerilor prezidenţiale. 2014 pare a repeta scenariul anului 2004, atunci când, pe fundalul polarizării din ce în ce mai accentuate între două mari blocuri politice, un candidat a intrat în scenă în ultimele luni şi a câştigat alegerile prin accentuarea polarizărilor.

acum 7 zile · comentarii (0)