Ieri, europarlamentarii din Comisia pentru relaţii externe, au votat o rezoluţie care, după votul în plen în sesiunea din noiembrie de la Strasbourg, ar putea să devină un semnal de o duritate şi fermitate fără precedent. Practic, pentru prima oară în istoria jocurilor atât de complicate de la Bruxelles, apare un document oficial care pune pe acelaşi plan nocivitatea mesajului propagandei ruseşti difuzate pe canale multiple în UE cu cea a ISIS.

acum 11 zile · comentarii (141)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 11 zile · comentarii (39)

Sânge. O dâră de sânge ce şerpuieşte prin hol mă conduce spre bucătărie. Respiraţia-mi devine sacadată şi aerul din încăpere devine insuficient. Respir greu şi, nu ştiu de ce, încep să plâng. Drumul până în bucătărie pare al naibii de lung şi imagini care de care mai macabre îmi invadează mintea. Urlu după mama. Undeva, în colţ, văd un trup aparent inert. Seamănă cu ea, chiar dacă faţa îi este spartă. „Să nu te sperii, sunt bine! M-am lovit”.

acum 11 zile · comentarii (13)

Ce rămâne, oare, din oastea de strânsură de anţărţ? În frumoasele ei arme ideologice nu poţi înfige nici măcar de-o ceapă degerată, cât să fluturi un miros ca pe-un steag. Lumea ei, botezată cu pompă a binelui şi a onoarei, a ajuns o bărcuţă cu găuri. De ce nu se scufundă? Pentru că luntraşii şi-au vârât toate deştele-n găuri şi fluieră a pagubă.

acum 11 zile · comentarii (232)

Din toată povestea cu achiziţia publică a Cuminţeniei pământului rămânem, într-o palmă, cu 1 million de euro şi în cealaltă palmă cu o tonă de inflamări. Vreo jumătate de an, Brâncuşi a fost un fel de monedă de schimb pentru o târguială care depăşeşte orice judecată estetică. N-am auzit, sau n-am fost eu atentă, pe nimeni să zică: eu donez 2 euro pentru că îmi place pur şi simplu piatra aia.

acum 11 zile · comentarii (20)

Situaţia din Orientul Mijlociu şi tensiunile ruso-americane din Siria sunt pe punctul de a duce la declanşarea confruntărilor militare directe. Motivul este utilizarea de către Rusia a pretextului combaterii Statului Islamic pentru a obţine schimbarea raportului de forţe pe teren în favoarea lui Bashar al Assad.

acum 11 zile · comentarii (188)

Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu (expert european în fonduri europene), fără să fi lucrat o zi în acest domeniu, este şi el un specialist al contractelor cu statul, de altă factură însă. Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

acum 11 zile · comentarii (1)

Este tare ispititor să nu privim oamenii decât categorial; nu vedem oameni, ci idei, stereotipuri care ne concentrează pasionat toate temerile, supoziţiile şi expectaţiile, toată frica de alteritate, de celălalt, şi/sau frica de necunoscut.

acum 11 zile · comentarii (117)

Odată cu premiera, foarte reuşită, a spectacolului Femei în pragul unei crize de nervi, produs la Compania Liviu Rebreanu a Naţionalului târgmureşean, încă un Teatru din România se plasează, hotărât, printre producătorii de musical din România. Alături de Teatrul Naţional, Teatrul German, Teatrul Maghiar de Stat, toate trei din Timişoara sau de Teatrul Regina Maria din Oradea.

acum 11 zile · comentarii (0)

Când am crezut că retorica electorală americană a atins cel mai de jos nivel posibil, realitatea a demonstrat că întotdeauna este loc de „mai bine”. Iar când vine vorba despre Donald Trump, josnicia este „valoarea” de referinţă. Procesul electoral american, cândva parte a unei lecţii veritabile de democraţie, a ajuns, acum, un show de prost gust, foarte periculos.

acum 12 zile · comentarii (27)

Poate este doar o simplă întâmplare acest episod de acum, cu toate tensiunile aferente, privind soarta Deutsche Bank, una dintre cele mai importante bănci sistemice din lume. Să sperăm că sunt doar strict preventive avertismentele legate de fragilitatea extremă a arhitecturii bancare şi financiare mondiale, niciodată refăcută în întregime după şocurile succesive care au demarat în 2008.

acum 12 zile · comentarii (9)

Continuăm periplul nostru prin istoriile Marelui Război şi vom vorbi astăzi despre călătoria unui român, o călătorie demnă de poveştile romanelor literaturii franceze de secol XIX. Sursa principală a articolului nostru o reprezintă volumele intitulate Cruciaţi, tirani şi bandiţi. În Rusia Sovietelor I şi În Siberia lui Kolceak II, avându-l ca autor pe Elie Bufnea, un adevărat Ulise român, căci despre el este vorba în articolul de faţă.

acum 12 zile · comentarii (6)

Dacă în anii '90 Christian Badea a dirijat, în doar câteva stagiuni la Metropolitan Opera din New York, 167 de spectacole, într-un repertoriu divers, apărând în acea perioadă fastă şi la pupitrul Staatsoper Viena sau la Covent Garden Londra, urmând apoi o îndelungată opţiune prioritar pentru spaţiul scandinav, în ultima vreme a devenit foarte activ în special la Filarmonica bucureşteană (unde este dirijor principal).

acum 12 zile · comentarii (6)

După ce sâmbătă s-au dat în stambă şi au spus prostii după prostii mai-marii, vârfurile, titanii gândirii liberale, duminică a fost rândul şefilor PSD să încerce să livreze electoratului gogoşi. Şi nu aşa, modest, cu raţia, ci en gros. Promiţându-le, în cel mai delirant şi inconştient chip cu putinţă, marea cu sarea.

acum 12 zile · comentarii (11)
Postari Recente