Preşedintele Nicolae Timofti a semnat luni seara decretul prin care Valeriu Streleţ a fost desemnat în funcţia de prim-ministru. Candidatura acestuia a fost înaintată de PLDM şi acceptată de ceilalţi doi parteneri de alianţă. Astfel, „visul unei nopţi de vară”, în care Maia Sandu apărea ca o „Ioana d’Arc a Moldovei”, s-a spulberat.

acum 4 zile · comentarii (5)

Cu câteva zile în urmă, Eugen Teodorovici a avut o criză de sinceritate: “ Cam 20 la sută din actuala administraţie publică este ineficientă în posturile pe care le ocupă, a declarat ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, la Digi24. „Dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceştia trebuie să plece din administraţie".

acum 4 zile · comentarii (29)

Neplăcut la auz, dar acesta este mesajul extremelor (dreapta şi stânga) care se pregătesc pentru marile bătălii electorale din perioada imediat următoare. Reînvie toţi demonii, mizeriile, urile şi intoleranţele trecutului, ambalate într-o ofertă de tip populist, xenofob, adesea antisemit, bizuindu-se pe memoria scurtă a votanţilor şi, mai ales, pe eterna „nevoie de schimbare“,

acum 5 zile · comentarii (43)

Conform datelor furnizate de Observatorul European pentru Droguri, 13.4 tone de heroină au fost confiscate în Europa, în anul 2011. Anul trecut, două tone de heroină erau descoperite în Grecia, lângă Atena. Se estimează că, în Europa, sunt consumate în fiecare zi 250 kg de heroină. Privind aceste cifre, captura din România, deşi semnificativă, este mai degrabă modestă. Realitatea pe care o sugerează însă este, ca de obicei, complexă.

acum 3 zile · comentarii (7)

Este Romania nesustenabila in conditiile in care respecta toate criteriile de convergenta nominala pentru aderarea la Zona Euro, este singura tara din UE care respecta 10 din cele 11 criterii dintre cele prevazute in Procedura de Dezechilibru Macroeconomic si indeplineste mai bine decat Polonia indicatorii FMI privind acordarea unei Linii de Credit Flexibile?

acum 6 zile · comentarii (1)

Valul de arestări şi trimiteri în judecată a preşedinţilor de consilii judeţene şi a subordonaţilor acestora din comisiile de achiziţii publice pentru acordarea unor contracte pe bani publici în mod discreţionar a evidenţiat cât de răspândită şi obişnuită este practica folosirii de firme favorite pentru contracte de infrastructură.

acum 6 zile · comentarii (0)

Mi-am luat o pauză de o săptămînă undeva, în afara capitalei. Într-o bună zi, mă duc pînă la Sibiu şi, ca întotdeauna în ultimii mulţi ani, trec pragul Librăriei Humanitas. Iau la rînd toate rafturile, cumpăr cîteva cărţi, zic la revedere şi plec, bucuros de achiziţie. A doua zi, mi se trimite o postare pe blog, din care aflu că vizita mea la librărie a provocat o dramă multiplă.

acum 6 zile · comentarii (169)

Nu ştiu dacă aţi observat, dar Victor Ponta are o viziune deosebit de vijelioasă asupra vieţii. Asupra vieţii politice, zic. Ca într-un film istoric de Sergiu Nicolaescu, pentru el totul se reduce la bătălii, victorii, înfrângeri, oştiri, arme, răni, cicatrici, alianţe şi aliaţi, trădări şi trădători. Nimic de zidit, nimic care să dăinuie – iar mandatul său, pe cale de a se încheia, stă mărturie.

acum 3 zile · comentarii (163)

Au făcut înconjurul presei româneşti (başca bloguri şi Facebook) câteva fraze rostite de Umberto Eco la Universitatea din Torino (pe care a absolvit-o în 1954, iar acum i s-a conferit laurea honoris causa). Vorbea despre „legiunile de imbecili” care au căpătat dreptul la cuvânt pe reţelele de socializare şi despre “prostul satului” care a devenit “purtător al adevărului”.

acum 3 zile · comentarii (20)

Vorbim mult de Vaslui zilele astea, datorită unui caz banal la ţară, nişte băieţi dotaţi cu o maşină au folosit-o ca să culeagă o fată pe care au făcut-o cu toţi prietenii lor „poştă”, în climatul de îngăduinţă al sătenilor şi chiar al magistraţilor locali. Precedenta ocazie în care Vasluiul s-a mai ridicat la asemenea nivel de faimă a fost cazul Tanacu, de la care au trecut exact zece ani.

acum 4 zile · comentarii (0)

Universitatea de vară Bálványos, alias Tusványos, e în fiecare an în atenţia presei româneşti datorită declaraţiilor lui Viktor Orbán şi László Tőkés. Pornită în 1989, această tabără şi-a ratat unul dintre scopurile iniţiale, acela de a-i apropia pe maghiari de români, scrie, mai jos, pe baza propriilor experienţe şi informaţii, secuianca Ilona-Ibolya André.

acum 4 zile · comentarii (38)

Acţiunea a început în forţă. Cu dublul obiectiv asumat: anihilarea bazelor şi aglomerările de forţe ale Statului Islamic şi ale kurzilor din PKK. Dar cu cine trebuie să se confrunte în teren Turcia, care posedă una dintre cele mai mari şi mai bine echipate armate din NATO?

acum 4 zile · comentarii (72)

Adunarea Românilor din Bucovina a cerut autonomia nordului Bucovinei în cadrul Ucrainei din cauza lipsei de drepturi lingvistice şi educaţionale. Totul s-a întâmplat luni, la o adunare a reprezentanţilor din toate zonele populate de români. Nimic surprinzător până aici, dacă totul nu ar fi decât un mare fals al propagandei ruseşti.

acum 4 zile · comentarii (28)

Aţi căzut vreodată pe stradă în plină zi, piciorul a alunecat într-o crevasă din asfalt sau s-a ciocnit cu o circumvoluţiune care nu avea ce să caute acolo? V-aţi prăbuşit cât sunteţi de mare, om cu deplin control asupra mişcărilor dvs, lat cu faţa spre asfalt, în praf sau noroi? Aţi încercat apoi sentimentul de ruşine, speranţa că de fapt nimeni nu v-a văzut şi că îndepărtând urmele de praf sau noroi curăţaţi acest accident?

acum 4 zile · comentarii (18)
Postari Recente