Specialiştii români, despre lecţia de istorie predată de ruşi în campania pro Brâncuşi: „Societatea civilă e datoare să vorbească. Să nu lăsăm lucrurile aşa“ 7

Ambasada Federaţiei Ruse a donat 100 de euro pentru „Cuminţenia Pământului“, opera sculptorului Constantin Brâncuşi, la pachet cu un clip în care se spune că armata rusă şi armata română au luptat împreună pentru independenţa României, dar şi a Europei în cele două conflagraţii mondiale.

Specialiştii români, despre lecţia de istorie predată de ruşi în campania pro Brâncuşi: „Societatea civilă e datoare să vorbească. Să nu lăsăm lucrurile aşa“ Vezi comentarii 7

Ambasada Rusiei donează pentru Cuminţenia Pământului banii returnaţi de români: „Dezbaterea emoţională s-a iscat fără nicio intenţie“

Ambasada Rusiei donează pentru Cuminţenia Pământului banii returnaţi de români: „Dezbaterea emoţională s-a iscat fără nicio intenţie“

Ambasada Rusiei iese din nou la rampă cu un anunţ privind donaţia pentru Cuminţenia Pământului. Diplomaţii ruşi caracterizează drept „emoţională“ disputa iscată de gestul lor de a dona 100 euro, odată cu lansarea unui clip care aminteşte cum Rusia a ajutat România să-şi „câştige independenţa“ şi să se „reconstruiască economic şi social“.

Drama de-o viaţă a unui fiu de deţinut politic. „Băiatul meu mi-a murit în braţe, dărâmat de refuzul comuniştilor“

Drama de-o viaţă a unui fiu de deţinut politic. „Băiatul meu mi-a murit în braţe, dărâmat de refuzul comuniştilor“

Deţinuţii politici şi-ar dori ca urmaşii lor, care au avut de suferit de pe urma dosarului părinţilor puşi la index, să poată beneficia de o formă de recompensă pentru persecuţiile suferite. AFDPR cere parlamentarilor români întocmirea unui proiect de lege care să introducă copiii foştilor deţinuţi politici şi ai deportaţilor în Decretul nr. 118/1990.

Noul ambasador al Rusiei la Bucureşti şi-a depus scrisorile de acreditare pe 7 septembrie. Asta e ştirea oficială, care e parţial falsă. Trei săptămâni mai tâziu, Ambasada Rusă a anunţat depunerea unei donaţii pentru „Cuminţenia pământului”. La comunicat, ruşii au anexat... Pardon!... La comunicat, ruşii au ataşat chitanţa de plată pentru 100 (una sută) euro şi un videoclip în care găsim adevăratele scrisori de acreditare ale lui Valeri Kuzmin.

Ambasada Rusiei a difuzat un clip în care ni se cam bate obrazul că habar n-avem care e istoria adevărată. Ni se spune cum au luptat împreună armata sovietică şi armata română pentru independenţa Europei şi industrializarea României şi cum s-a reconstruit România, economic şi social, cu ajutorul Uniunii Sovietice.

acum 2 zile · comentarii (124)

Măscăriciul de serviciu de la comanda ambasadei Federaţiei Ruse din România a ţinut să aducă un afront ţării noastre prin prezentarea unui material umilitor de propagandă. Aici nu putem vorbi de o opinie personală, deoarece în Federaţia Rusă nu există opinii personale.

acum 2 zile · comentarii (13)

Măscăriciul de serviciu de la comanda ambasadei Federaţiei Ruse din România a ţinut să aducă un afront ţării noastre prin prezentarea unui material umilitor de propagandă. Aici nu putem vorbi de o opinie personală, deoarece în Federaţia Rusă nu există opinii personale.

acum 2 zile · comentarii (13)

Deşi întocmit destul de superficial şi departe de a fi complet, un studiu consacrat de Lucian Sinigaglia (Institutul de Istoria Artei) felului în care au fost receptate critic şi interpretate scenic piesele lui Ibsen în România aduce suficiente dovezi că scrierile marelui dramaturg norveg nu au beneficiat de prea multă simpatie în România.

acum 2 zile · comentarii (0)

În România care este... La munte şi la mare. La mare înghesuială de probleme, confuzie şi alertă. Pe multiple planuri. Fără scopuri, resurse, determinare. Într-o ţară cu lideri chemaţi la nivel de masă la DNA, printr-o comunicare publică pe cât de zgomotoasă pe atât de parşivă. Cu multiple infiltrări locale, regionale şi globale dintre cele mai străine de interesul public.

acum 4 zile · comentarii (2)

Întrebările la care funcţionarii Ministerului Sănătăţii se încăpăţânează să nu răspundă de aproape un an de zile vizează acţiunile de după incendiul Colectiv. Ministerul a fost obligat de Tribunalul Bucureşti să ne furnizeze informaţiile, dar refuză să respecte hotărârea instanţei

acum 2 zile · comentarii (0)

Preocupaţi cu imaginea unui proiect de ţară (iluzoriu şi derizoriu în acest format), intelectualii români se luptă pentru a intra în graţiile unui preşedinte anost, Klaus Iohannis, uitând chiar că rolul unui intelectual este acela de a cugeta, atrage atenţia, explica, analiza, sintetiza şi cel mai important de a-şi aduce un aport substanţial în domeniul în care s-a specializat.

acum 4 zile · comentarii (11)

Mira Christopol Dragalina nu a apucat să-şi cunoască bunicul după mamă, pe generalul Ioan Dragalina, dar i-a simţit prezenţa atât în povestirile mamei sale, cât şi în familie, pe care Tata Mare Dragalina a ţinut-o întotdeauna unită. Iar numele acesta le-a mai adus şi necazuri

acum 4 zile · comentarii (25)

După prima ediţie derulată, în 1958, în cadrul Festivalului „George Enescu”, beneficiind de un impact şi un nivel internaţional cu totul aparte, Concursul „Enescu” a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, cu jurii în care se regăseau personalităţi adesea „de legendă” şi laureaţi care, în mare parte, au devenit, la rândul lor, celebrităţi mondiale, câştigători ai secţiunilor pian, vioară, canto.

acum 4 zile · comentarii (0)

În emisiunea de la Digi24 difuzată duminică, Doamna Andronescu, rector 8 ani şi ministru al Educaţie în vreo 3 guverne, încă din 2000 şi chiar în 2012, a dovedit încă odată că are cea mai bună abilitate de a evita răspunsurile la fiecare întrebare cheie. O abilitate pe care rar am întâlnit-o la vreun profesor în schimb mai des la politicienii de azi.

acum 4 zile · comentarii (8)

Pe C o cunosc de o viaţă, ea ţine la mine dintotdeauna, eu ţin şi mai mult la ea, aşa o să murim, ţinând unul la altul. C a citit tot ce s-a scris pe lumea asta, ştie gramatică la perfecţie şi toate subtilităţile şi dedesubturile limbii române, ştie matematică şi fizică cuantică mai bine decât toată lumea, pentru că a făcut facultatea de matematică şi era mai deşteaptă decât mulţi de acolo, şi mai ştie şi o mulţime de alte lucruri.

acum 4 zile · comentarii (1)
Postari Recente