Culisele unei condamnări la CEDO. Prima plângere depusă de comunitatea gay aduce României o amendă de 14.000 euro pentru acoperirea unor bătăuşi

Culisele unei condamnări la CEDO. Prima plângere depusă de comunitatea gay aduce României o amendă de 14.000 euro pentru acoperirea unor bătăuşi

Românii mai pierd 14.000 euro din buzunarul naţional: e vorba despre amenda pe care România trebuie s-o plătească pentru ineficienţa organelor de cercetare, după ce mai mulţi huligani i-au bătut pe participanţii la un marş gay. Una dintre victime povesteşte, pentru „Adevărul“, ororile prin care a trecut.

Genocidul din Crimeea de la 18 mai 1944, comemorat la Constanţa. Tătarii au depus „medalia de la Eurovision“ la uşa Consulatului Rusiei

Genocidul din Crimeea de la 18 mai 1944, comemorat la Constanţa. Tătarii au depus „medalia de la Eurovision“ la uşa Consulatului Rusiei

Trofeul Eurovision câştigat cu cântecul „1944“ al solistei ucrainence Jamala, urmaşa unor deportaţi, vine chiar în pragul unei comemorări dureroase a poporului tătar - momentul 18 mai 1944, când Stalin a ordonat exilarea tătarilor din Crimeea. În marşul organizat miercuri, 18 mai, tătarii din Constanţa au depus „medalia de la Eurovision“ şi 500 garoafe la uşa Consulatului Rusiei.

Proaspăt întors dintr-o scurtă călătorie, găsesc, în mereu surprinzătoarea presă locală, o informaţie despre Muzeul Ţăranului Român. Ştiam că dl Virgil Niţulescu e director interimar şi că urma să se organizeze un concurs pentru ocuparea postului de director plin. Între timp, concursul a avut loc şi a fost cîştigat de dl Vintilă Mihăilescu.

acum 3 zile · comentarii (107)

Ezit de trei zile dacă să scriu sau nu acest text. În primul rând, pentru că nu-mi place să mă victimizez. În al doilea rând, pentru că motivările Curţii Constituţionale date în cele două dosare privind alegerile într-un singur tur încă nu au fost publicate şi nu-mi place să aduc acuzaţii fără să mă fi documentat înainte. Dar ce am descoperit acum trei zile nu are legătură nici cu mine, nici cu respectivele motivări.

acum 6 ore · comentarii (44)

Deşi puţine acte sunt la fel de intime şi de absolute precum sinuciderea, aceasta nu reprezintă un act solitar, ci se decupează din tipare sociale. Aşa după cum constata Émile Durkheim într-o lucrare ce urmează să împlinească 120 de ani în 2017, sinuciderea, indiferent de motivaţiile pur personale care o declanşează, rămâne un fapt statistic, influenţat de variabile precum zona geografică, anotimp, educaţia făptaşului sau clasa socială.

acum 2 zile · comentarii (0)

Sâmbătă seara, pe 21 mai 2016, mă hotărăsc tarziu să văd piesa de teatru „Faust“ (după J. W. Goethe) a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. O piesă jucată foarte des (încă din 2007) şi mult elogiată. Autocare întregi veneau anii trecuţi aducând inclusiv bucureşteni pentru FAUST. O adevărată isterie.

acum 2 zile · comentarii (51)

Căutând cu disperare imagini pe la diverse camere de pe drum, disecând virgulele şi intonaţia martorilor sau reconstituind scenarii din mintea necunoscută a lui Condrea, jurnalişti, analişti dar şi mulţi habarnişti au omis să privească atent evidenţele. Imaginile de la faţa locului spun multe despre punerea în scenă a accidentului lui Condrea de la Hexi Pharma. În special despre amatorismul acesteia.

acum 8 ore · comentarii (1)

Ura de sine. Povestea filmului lui Cristian Mungiu e ca o extracţie chirurgical-cinematografică. E ceea ce a rămas în urma Comunismului. Ceea ce am dezvoltat în timpul şi după Dictatură: ura de sine. Şi asta vrem să le impunem şi copiilor noştri. Să ne urâm înfocat, de-a lungul întregii vieţi, urmăriţi toată viaţa de gândul plecării din ţară, iar dacă rămânem să facem ceea ce ştim mai bine: să ne acomodăm.

acum 3 zile · comentarii (12)

Aflăm zilele acestea că aşa-numita Coaliţie pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături pentru a revizui Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Aflăm că 3 milioane de cetăţeni români vor să marginalizeze comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) din România, să o demonizeze, să-i spună (a câta oară?) că avem cetăţeni de rangul doi în România.

acum 8 ore · comentarii (24)

Cum ieşi din casă, intri în dezacord. Faci un dezacord. Devii un dezacord. Gramatical şi existenţial, eşti parte a unei erori suţinute cu o frenezie de cojocar beat. Viaţa în Bucureşti continuă să se încurce prosteşte, să piardă oameni şi să se lăbărţeze lăutăreşte. În cele din urmă, acest Babilon peticit nu e altceva decît un tocător de istorie.

acum 3 zile · comentarii (22)

Şi pasivitatea ne omoară cu zile. Doar de noi depinde dacă murim ca proştii sau facem ceva, să putem avea o viaţă normală, decentă, demnă. Să nu ne mai fie frică să facem ceva, orice lucru firesc, normal, să nu mai apelăm la serviciul de sănătate public, temându-ne tot timpul pentru sănătatea şi viaţa noastră. Decât să murim ca proştii, mai bine murim cu criminalii de gât!

acum 9 ore · comentarii (2)
Postari Recente