Sacrificiul făcut în temniţa comunistă de părintele Calciu-Dumitreasa: şi-a deschis venele pentru a hrăni un muribund

Sacrificiul făcut în temniţa comunistă de părintele Calciu-Dumitreasa: şi-a deschis venele pentru a hrăni un muribund

Transformarea deţinutului politic Gheorghe Calciu, cel care avea să devină părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, este una dintre cele mai puternice pilde despre voinţa de a te ridica deaspra tuturor, după ce ai căzut în cel mai adânc infern moral. Chiar aşa i se spunea tânărului încarcerat în temniţa comunistă de la Piteşti spre reeducare: „îngerul căzut”.

Lecţia Olandei. Explicaţiile unui vot de 82%: „Educaţia civică începe din şcoală“

Lecţia Olandei. Explicaţiile unui vot de 82%: „Educaţia civică începe din şcoală“

În Olanda, ţară care a votat la alegerile parlamentare în proporţie de 82%, educaţia civică începe din clasele mici. Şcoala organizează simulări ale procesului electoral, iar copiii îşi dau votul la „urne“ alegând un partid sau altul, în funcţie de platforma pe care o are. La 18 ani vor ajunge să îşi exercite dreptul la vot, pe care olandezii îl consideră o datorie fundamentală. Olanda are în istoria recentă prezenţe la vot de 90%.

Raluca Turcan: Sper ca doamna Shhaideh să ţină cont că este vicepremierul României, nu al lui Dragnea şi al PSD | psd

Raluca Turcan: Sper ca doamna Shhaideh să ţină cont că este vicepremierul României, nu al lui Dragnea şi al PSD

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat la Constanţa că îşi doreşte ca ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să ţină cont că este vicepremierul României, nu al lui Liviu Dragnea şi al PSD, iar banii alocaţi Programului Naţional de Dezvoltare Locală să fie repartizaţi în funcţie de proiecte, şi nu de solicitările lui Dragnea şi Grindeanu.

Românul care a renunţat la facultate pentru a se îmbarca în expediţia vieţii. A ajuns în Antarctica, unde explorează un teritoriu aproape virgin

Românul care a renunţat la facultate pentru a se îmbarca în expediţia vieţii. A ajuns în Antarctica, unde explorează un teritoriu aproape virgin

Vlad Lăscoi, de 29 de ani, din Orăştie, a renunţat la cursurile Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi din cadrul Politehnicii Timişoara pentru a se îmbarca pe nave de croazieră, care fac excursii peste tot în lumea largă. Anul acesta a ajuns în Antarctica, iar tânărul explorează alături de turiştii de pe vas tărâmul aproape virgin

După aproape un deceniu şi jumătate, agenţia media de stat a Federaţiei Ruse, TASS, a trimis în 2016 un jurnalist la Bucureşti. Este vorba despre Nikolai Morozov, care se reîntoarce în România, unde a mai lucrat tot ca şi corespondent al TASS din anii ‘80 până în 2002.

acum 3 zile · comentarii (68)

România s-a umplut, în ultimii ani, de graffiti-uri care revendică adevărul istoric că Basarabia e România. În replică, la unul dintre primele evenimente care a participat în calitate de reprezentant al Chişinăului la Bucureşti, actualul ambasador al Republicii Moldova, E. S. dl Mihai Gribincea, atrăgea atenţia, pe bună dreptate, că Republica Moldova nu (mai) e Basarabia.

acum 4 zile · comentarii (116)

Eventualitatea ca un scenariu precum acela propus de Jean-Claude Juncker, referitor la posibile, chiar radicale reorganizări ale Uniunii Europene şi transformarea acesteia într-un tren în a cărui componenţă să existe vagoane cu două clase diferite pare să fie privită la Bucureşti mai degrabă ca un subiect de talk show fără prea mare audienţă decât ca o temă de autentică reflecţie şi acţiune pentru guvernanţi.

acum 4 zile · comentarii (26)

Chiar dacă în zona limitrofă Mării Baltice, în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia afluiesc militari aliaţi, pentru întărirea acolo a defensivei NATO, arealul vecin Mării Negre este departe de a constitui unul marcat de porumbelul păcii. Preşedintele Igor Dodon, marioneta Moscovei la Chişinău, s-a făcut de râs la Kremlin, unde a fost lăsat să aştepte patru ore la uşa omologului rus, deloc impresionat de sticlele de vin aduse de vasal.

acum 2 zile · comentarii (14)

Bătrânul continent nu este la prima încercare de unificare, de la sfârşitul Evului Mediu încoace. Indiferent de liderii europeni şi de proiectele lor, mai mult sau mai puţin eficiente, mai mult sau mai puţin inspirate, mai mult sau mai puţin actuale, certitudinea că Europa se va uni într-o zi a existat.

acum 2 zile · comentarii (3)

Prăbuşirea ordinii globale aşa cum o cunoaştem se accelerează simţitor. Lumea parcă a luat-o razna, e cu susu-n jos, anapoda, iar această schimbare vine şi cu cea mai mare colecţie de lideri inadecvaţi, populişti şi necunoscători, care se joacă de-a relaţiile internaţionale acum, când oricum zăngănitul armelor se aude pe holurile oricărei întâlniri diplomatice.

acum 2 zile · comentarii (33)

În aşteptarea documentului pe care, săptămâna viitoare, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, îl va trimite celor 27 de şefi de state şi guverne pentru a expune liniile directoare ale mandatului de negociere pe care-l va primi Comisia Europeană în vederea ajungerii la un acord cu Marea Britanie în privinţa BREXIT, să vedem care sunt acestea din perspectiva deja anunţată oficial de Theresa May, Primul Ministru al Marii Britanii.

acum 2 zile · comentarii (15)

Se spune că balena seamănă cu omul. Că ar fi un animal social care nu suportă singurătatea, înoată în grupuri mici sau în pereche, familie. Puiul e ţinut mereu aproape. Şi se mai spune că există un fenomen straniu şi unic în lumea animală: cînd o balenă eşuează la mal din diverse motive atunci, în semn de „solidaritate”, grupul de balene se alătură şi ele.

acum 2 zile · comentarii (24)

Se adună dovezile faptului că programul de guvernare al d-lui Dragnea reprezintă fantezii economice exotice. Cam repede, dar observatorii interni şi externi sunt mult mai vigilenţi de când România s-a mai „fript” odată în 2008-2010 cu măsuri iresponsabile, iar Grecia ajunge iarăşi la mila creditorilor pentru a nu intra în incapacitate de plată.

acum 2 zile · comentarii (23)

De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

acum 3 zile · comentarii (0)

Este o întrebare pe care mi-am pus-o de foarte multe ori atunci când un român s-a afirmat la nivel internaţional. Fie că vorbim despre sport sau învăţătură, rezultatele bune ale conaţionalilor nasc fenomene sociale mai mici sau mai mari. Hagi, Năstase, Ţiriac, Nadia Comăneci, Halep, gimnastică, matematică, informatică şamd.

acum 3 zile · comentarii (9)

La începutul săptămânii trecute, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că angajatorii au libertatea de a interzice angajaţilor să expună simboluri religioase, politice sau filosofice, atâta vreme cât o asemenea interdicţie este universală şi se aplică tuturor.

acum 3 zile · comentarii (14)
Postari Recente