Cutremur puternic la Constanţa, în seara de sâmbătă, 22 noiembrie, ora 21.14. Seismul a fost precedat de o pană de curent, iar reţeaua de telefonie a cedat 0

Constanţa a resimţit un cutremur de magnitudinea 5,6 în zona Vrancea, care a avut loc la ora 21.14,  în seara de sâmbătă, 22 noiembrie. Pământul s-a zguduit vizibil, timp de aproximativ 20 secunde. În fatidica seară de 4 martie 1977, cutremurul a avut loc la aproximativ aceeaşi oră: 21.22.

Cutremur puternic la Constanţa, în seara de sâmbătă, 22 noiembrie, ora 21.14. Seismul a fost precedat de o pană de curent, iar reţeaua de telefonie a cedat Vezi comentarii 0

Liviu Mihaiu: „Înţeleg antipatia pentru Mazăre, dar mi se pare la fel cu tunderea forţată a celor cu părul lung din anii `70“

Liviu Mihaiu: „Înţeleg antipatia pentru Mazăre, dar mi se pare la fel cu tunderea forţată a celor cu părul lung din anii `70“

Liviu Mihaiu, ziaristul originar din Constanţa, consideră o exagerare demersul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului - MCA Romania. Organizaţia a depus miercuri, 19 noiembrie, o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind imaginea cu care s-a afişat în ultima vreme primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Cum din ce în ce mai puţini sunt profesioniştii scrisului pe teme de istorie ce cred că învăţăm cu adevărat ceva din fapte trecute, devine de la sine înţeles că nu e rostul istoricului de a da sfaturi pentru viitor. Nici de a face profeţii pe seama acestuia. Cunoscându-l foarte bine, istoricul poate, în cel mai bun caz, să formuleze o seamă de aproximaţii legate de ceea ce ar fi posibil să se întâmple.

acum 2 zile · comentarii (1)

Se spune că victoria lui Klaus Iohannis este un fel de nouă revoluţie. Prin urmare, aşa cum se-ntâmplă îndeobşte la revoluţii, prăvălia domnului Victor Rebengiuc şi-a deschis din nou, primitoare, uşile. Galantarele sunt pline cu hârtie igienică, dar mâncătorii de rahat nu se înghesuie nici acum, cum n-au făcut-o nici în urmă cu 25 de ani, să-i treacă pragul.

acum 3 zile · comentarii (37)

Îl cunoaşteţi cu toţii pe Mazăre. Ramses, Ludovic, Suleyman Magnificul, Nabucodonosor, Cezar, Ştefan cel Mare şi primar al Constanţei. Cu toţii îi ştiţi atitudinea, limbajul şi le ştiţi şi pe fetele proaspăt majore (sperăm!) care îl însoţesc la ieşirile în public. Ceea ce nu ştiaţi până recent, dar sigur aţi aflat săptămâna aceasta, este că, după ce Klaus Iohannis a câştigat preşedinţia, Mazăre a întors foaia.

acum 2 zile · comentarii (21)

Cuvântul „incompatibilitate” pluteşte deasupra preşedintelui nou ales ca un fel de sabie a lui Damocles. Toată lumea se gândeşte la acest cuvânt, mai puţin Klaus Iohannis, care şi-a luat rolul în serios, iar pe deasupra a lansat zilele acestea cartea „Pas cu pas”. Titlul pare să ascundă o strategie a întregii sale vieţi. De luat aminte!

acum 3 zile · comentarii (44)

Studiul în oraşul, judeţul sau chiar şi ţara natală ţine de domeniul trecutului. Într-o economie în care concurenţa pentru locurile de muncă este acerbă şi cerinţele sunt mari, studiile superioare iţi vor  da un avantaj. Cu toate acestea cifrele sunt descurajatoare – in 2013 , potrivit Mediafax, 620.000 de persoane, dintre care aproape 86.000 de absolvenţi, au intrat în şomaj.

acum 3 zile · comentarii (0)

După o campanie electorală în care mari nume ale scenei româneşti şi-au exprimat vocal preferinţa pentru un candidat sau altul, am putea începe să reflectăm asupra cauzelor fenomenului şi să ne întrebăm cât de specific românesc este. În fond, arta şi politicul, esteticul şi puterea au fost într-o relaţie strânsă încă din zorii umanităţii şi adesea fie au intrat în coliziune, fie s-au potenţat reciproc.

acum 3 zile · comentarii (0)

Se întamplă să primesc „reclamaţii” referitoare la nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti. De cele mai multe ori se recunoaşte: bicicliştii nu sunt mai buni sau mai răi decât şoferii sau pietonii. Toţi participanţii la trafic au tendinţa de a încălca regulile. Cine este de vină şi ce se poate face ? În opinia mea, cea mai mare vină o poartă politicienii. Ei sunt cei care au terfelit prestanţa poliţiştilor.

acum 4 zile · comentarii (2)

O zicătoare românească ne pune o întrebare pentru ca să ne poată da şi un răspuns: „Spune-mi cu cine te împrieteneşti, ca să-ţi spun cine eşti!”. În propoziţa citată, cuvântul „împrieteneşti” poate fi înlocuit cu „însoţeşti”. Dar, asemeni unui cunoscut personaj din „Moromeţii” lui Marin Preda, putem întreba şi noi „Pe ce te bazezi?”, adică pe ce se bazează autorul anonim al Zicătorii!?

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente