Bătălie crâncenă pentru banii strânşi în Portul Constanţa. Operatorii portuari acuză Fondul Proprietatea de încasări uriaşe din care n-ar fi reinvestit nimic 0

Operatorii portuari îi acuză pe reprezentanţii Fondului Proprietatea că au câştigat 40 milioane euro în ultimii 15 ani din activitatea Portului Constanţa fără a investi niciun ban în schimb. Pe de altă parte, oficialii Fondului Proprietatea critică o iniţiativă legislativă care ar plafona preţul chiriilor în port şi despre care susţin că ar aduce pierderi uriaşe statului român.

Bătălie crâncenă pentru banii strânşi în Portul Constanţa. Operatorii portuari acuză Fondul Proprietatea de încasări uriaşe din care n-ar fi reinvestit nimic Vezi comentarii 0

Povestea fascinantă a aviatorului român care a câştigat 40 de bătălii aeriene: „Nu înţeleg ca un inamic să intre în ţara mea ca-n sat fără câini şi s-o pustiască“

Povestea fascinantă a aviatorului român care a câştigat 40 de bătălii aeriene: „Nu înţeleg ca un inamic să intre în ţara mea ca-n sat fără câini şi s-o pustiască“

Căpitanul Alexandru Şerbănescu a fost un nume de legendă în istoria aviaţiei române. A adunat 40 de victorii aeriene şi a murit la datorie, fiind înmormântat cu onoruri militare în data de 22 august 1944, la înmormântare participând atât reprezentanţi ai aviaţiei române cât şi germane.

În care încercăm să găsim un numitor comun între Brexit, alegerea preşedintelui Trump, condamnarea lui Liviu Dragnea şi tentativa sa de anulare a sentinţei, ordonanţa 13 şi legea graţierii, Dan Andronic, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi arhiva SIPA. Iar acest numitor comun sunt ştirile false.

acum 3 zile · comentarii (45)

Despre dl.. Călin Popescu Tăriceanu se ştie deja că are o inteligenţă de invidiat, care frizează genialitatea, deci nu e una dintre acelea pe care le poţi găsi aşa…, la fiecare colţ de secol. În plus, gândirea domniei sale este una bine altoită şi cu multiple posibilităţi de penetrare a esenţelor dintre cele mai profunde — o gândire carteziană, s-ar putea spune.

acum 3 zile · comentarii (18)

Lanţurile de producţie globale (global supply/value chains), GVCs, întruchipează interdependenţe economice. Chiar dacă Marea Recesiune (criza financiară) a indus fragmentare şi reveniri la matcă (ex: dezintemerdiere/deleveraging), o încetinire a comerţului mondial, lanţuri lecrosfrontaliere în producţie şi financiare rămân puternice şi extinse.

acum 3 zile · comentarii (9)

Ce urlă unii că au apărut informaţii secrete, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat ?!!! Cum să acuzi”Incidente de securitate”?!!! Banalităţi. La noi e un lucru normal, firesc, care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea  de partid. Nu vedem cu toţii în media, cum apar ”bombe” şi dezvăluiri permanente, ca şi cum ar fi fost redactate dinainte, în laboratoare specializate.

acum 21 ore · comentarii (0)

Scandalul care opune în aceste zile două mari trusturi media din România, urmat la scurtă vreme de un al doilea scandal în care Dragoş Pătraru a pus în discuţie politica editorială a postului Digi 24 care îi difuzează producţiile a readus în actualitate o seamă de aspecte extrem de complicate referitoare la condiţia presei de azi din România.

Ordonanţa de modificare a Legii cinematografiei a picat în Camera Deputaţilor fără niciun fel de dezbatere. E un conflict de generaţie, s-a zis de la tribuna Parlamentului, s-au primit avertismente grave din partea unor organizaţii. Ei bine, să vedem mai pe-ndelete care-au fost gravele avertismente - poate, aşa, aflăm şi de ce despre ele nu s-a putut discuta. Şi de ce ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale tace în continuare.

Ieri s-a lansat la Bucureşti Contract România, o reţea naţională civică (18 organizaţii, la acest moment) din 8 judeţe ale României. Grupurile civice fondatoare s-au născut în stradă în urma mişcărilor civice din ultimii ani şi ca reacţie la corupţia politică şi la infestarea discursului politic dominant de către propaganda anti-occidentală şi anti-liberală.

acum 3 zile · comentarii (8)

Vineri s-a înregistrat o nouă victorie a Moscovei la Chişinău: primarul Dorin Chirtoacă, unionist convins şi declarat, a fost arestat sub acuzaţia de corupţie, alături de alţi funcţionari ai primăriei. Lovitura dată mişcării unioniste din Moldova este extrem de puternică, deoarece primarul Chişinăului este un simbol al românismului. Este o victorie a Moscovei şi a lui Dodon împotriva unionismului?!

Cred că Zâna Azurie e în vacanţă şi nu mi-a auzit disperarea după un film cu happy-end. Sofia Coppola a venit cu Beguiled, tradus La Proie / Prada, dar care e mai degrabă Captiv sau Momeala, un fel de spin-off de Pe aripile vântului, cu un soldat duşman care se rătăceşte într-o pădure de unde e recuperat de o puştoaică de la o şcoală de fete.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente