Cum încaieră morţii Patriarhia cu Guvernul. Ce prevede Legea cimitirelor

Cum încaieră morţii Patriarhia cu Guvernul. Ce prevede Legea cimitirelor

Oficialii BOR au cerut Guvernului să amâne intrarea în vigoare a primei legi a cimitirelor pe care o are România. Promulgat în iulie, actul legiferează mai multe puncte sensibile pentru Biserică: cimitirele private pot fi deschise mai uşor, cele creştine nu beneficiază de aceleaşi drepturi ca ale altor culte, iar libertatea la incinerare sau înmormântare fără preot este garantată.

FOTO Au cucerit Marea Neagră cu roboţi. Tinerii pasionaţi de robotică au inventat dispozitive de salvare a persoanelor aflate în pericol de înec

FOTO Au cucerit Marea Neagră cu roboţi. Tinerii pasionaţi de 
robotică au inventat dispozitive de salvare a persoanelor aflate în 
pericol de înec

PASIUNE Din bare de metal şi câteva motoraşe, adolescenţii au construit roboţi acvatici, apoi au şlefuit un cufăr vechi, căruia i-au ataşat un cap de mort, pentru a arăta cât mai autentic, iar un fost manechin care era îmbrăcat în colecţii de vară a fost aruncat pe mare, urmând să fie salvat de micile lor invenţii.

Dinu Patriciu a murit. Prietenul de suflet al omului de afaceri: „Era cel mai bun arhitect dintre petrolişti şi cel mai bun petrolist dintre arhitecţi“

Dinu Patriciu a murit. Prietenul de suflet al omului de afaceri: „Era cel mai bun arhitect dintre petrolişti şi cel mai bun petrolist dintre arhitecţi“

Dinu Patriciu a murit, marţi, la vârsta de 64 de ani, internat fiind într-un spital din Londra. Moartea omului de afaceri a generat de îndată reacţii, una dintre persoanele care a vorbit despre strânsa legătură pe care a avut-o cu Dinu Patriciu fiind şeful Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Dobrogea, Alexandru Bălan.

VIDEO UPDATE Mircea Băsescu a căzut în duba penitenciarului, la ieşirea de la instanţă. El rămâne după gratii. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă

VIDEO UPDATE Mircea Băsescu a căzut în duba penitenciarului, la ieşirea de la instanţă. El rămâne după gratii. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv. Cererile formulate de fratele preşedintelui şi de complicele său, Marian Căpăţână a fost respinsă de magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa. La ieşirea de la instanţă, cum a urcat în duba penitenciarului, Mircea Băsescu s-a împiedicat şi a căzut.

În aşteptarea refacerii de către primărie a halei Pieţei Matache, va prezint frumoasa panoplie alegorică arhitecturală a frontonului acelui edificiu, o metaforă vizuală ce înglobează în mod remarcabil istoria locului şi a tot ce a însemnat piaţa şi activităţile sale pentru comunitatea oraşului.

acum 3 zile · comentarii (0)

În septembrie, Moldova urmează să înceapă punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu UE, un proces complex de modernizare a ţării ce va dura mulţi ani de acum încolo. La rândul său, UE este gata să ne ofere ajutorul necesar, politic şi financiar, pentru a implementa cu succes angajamentele asumate prin acest acord.

acum 3 zile · comentarii (1)

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

acum 3 zile · comentarii (23)

Acum un an şi ceva, Statele Unite au evitat, la limită, un faliment tehnic; de fapt, pericolul persisită, falimentarea economică fiind doar amânată, prin votul politic al autorităţilor. Multă lume a fost surprinsă să constate cât de vulnerabilă în plan economic s-a dovedit a fi SUA. La fel de multă lume este astăzi surprinsă să audă cât de vulnerabilă este SUA în plan identitar.

acum 3 zile · comentarii (83)

Ne bucurăm că primim bani de la UE, dar dacă aceştia sunt investiţi prost, nu ai cum crea fluxul economic care să contribuie la dezvoltarea economică a României în viitoarea perioadă. Cum poţi reduce disparitatea economică, diferenţele rural-urban, Est-Vest?  În nici un caz oferind de 3 ori mai mult pe programul de resurse umane decât pe programul de competitivitate.

acum 3 zile · comentarii (1)

La noi, alunecarea discutiilor despre intrarea sau nu in recesiune dinspre economic spre politic era de asteptat. Fiecare parte foloseste propriile arme. Toti, cu patima, isi apara in mod solidar pozitiile sau reprezinta ancore pentru pozitii politice, cu argumente mai mult sau mai putin fezabile. Haideti sa vedem impreuna cum stam, cu argumente si detalii. Strict economic.

acum 3 zile · comentarii (9)

Curţile caselor de epocă deseori conţin tezaure şi curiozităţi ascunse de istorie arhitecturală, de la fragmente de decoraţie şi structuri mult mai vechi decât faţadele de la stradă, la pavilioane de grădini sau foste construcţii de fermă. Am avut rara ocazie de întâlni în Târgovişte o frumoasa cotineaţă de păsări, datând din perioada Fin de Siècle, care modelează o locuinţă umană la o scară mai mică.

acum 4 zile · comentarii (0)

Scandalul aproape naţional iscat în jurul postului de televiziune Antenei 3 a început să cuprindă şi teritorii până acum neinfestate din spaţiul cultural românesc. Unele personalităţi artistice din România, cu vădite antipatii băsiste, printre care Draga Olteanu-Matei, Mircea Diaconu, Florina Cercel, Nicu Alifantis, dar şi alţii, şi-au exprimat un punct de vedere.

acum 4 zile · comentarii (102)

Cine se aştepta să vadă alegerile prezidenţiale transformate într-o competiţie între PSD-Ponta şi Dreapta-„candidat unic cu susţinerea tuturor partidelor” s-a înşelat amarnic. Marea bătălie înainte de alegerile prezidenţiale - sau măcar înainte de primul tur - nu e între cele două mari tabere şi nici măcar între cine e cel mai de seamă candidat de dreapta, ci e între cei care îşi dispută titlul de „Adevăratul Urmaş al lui Traian Băsescu”.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente