Eleva din Constanţa la Casa Albă. Fragmente din eseul care i-a adus lui Elif Memet o invitaţie la Washington 11

O elevă din Constanţa a fost invitată la Casa Albă, în urma clasării pe un loc fruntaş la un concurs de eseuri organizat de o platformă pentru tineret din Statele Unite ale Americii. Elif Memet are 18 ani şi studiază în ultimul an la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa. Eseul ei a fost desemnat cel mai bun din Europa.

Eleva din Constanţa la Casa Albă. Fragmente din eseul care i-a adus lui Elif Memet o invitaţie la Washington Vezi comentarii 11
Adrian Boioglu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

FOTO VIDEO Jurilovca, vedetă la Târgul de Turism de la Viena. Cum a reuşit un tânăr din Constanţa să promoveze Delta Dunării fără niciun buget

FOTO VIDEO Jurilovca, vedetă la Târgul de Turism de la Viena. Cum a reuşit un tânăr din Constanţa să promoveze Delta Dunării fără niciun buget

O mică localitate din judeţul Tulcea a fost marea surpriză a Târgului de Turism de la Viena. Totul s-a datorat unui film făcut de o echipă de voluntari din Constanţa. Pasionaţi de film şi de turism ei au realizat, din banii lor, o peliculă de prezentare. Filmul va ajunge de acum înainte la toate târgurile de turism care promovează Delta Dunării.

Medicul Marius Militaru, judecat pentru luare de mită, revine la Spitalul Judeţean. El poate profesa de luni până vineri între orele 14-21

Medicul Marius Militaru, judecat pentru luare de
mită, revine la Spitalul Judeţean. El poate profesa de luni până vineri între
orele 14-21

Medicul Marius Militaru a primit joi, acceptul Tribunalului Constanţa pentru a se întoarce la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ca să-şi exercite profesia. El poate părăsi arestul la domiciliu de luni până vineri, între orele 14-21 ca să lucreze în cadrul Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Angajaţii din administraţia publică locală au protestat la Constanţa. Ei cer acordarea tichetelor de masă şi creşteri salariale

Angajaţii din
administraţia publică locală au protestat la Constanţa. Ei cer acordarea
tichetelor de masă şi creşteri salariale

Sindicaliştii din administraţia publică locală au ieşit în stradă pentru a cere creşteri salariale şi acordarea tichetelor de masă. Aproximativ 250 de oameni s-au strâns astăzi  în faţa Prefecturii pentru a-şi face cunoscute revendicările. Dacă nu se schimbă nimic, atunci peste două săptămâni va fi grevă de avertisment în toată administraţia publică din România.

VIDEO Anonimii care au inventat din greşeală viralele româneşti pe internet. Cele mai tari poveşti, de la „Şasă cai frumoşi“ la „Perversă ca pe Târgu Ocna“

VIDEO Anonimii care au inventat din greşeală viralele româneşti pe internet. Cele mai tari poveşti, de la „Şasă cai frumoşi“ la „Perversă ca pe Târgu Ocna“

YouTube împlineşte în 2015 zece ani de existenţă. Site-ul pe care oricine poate să posteze un video a făcut ca Internetul să explodeze cu ajutorul conţinutului creat de simplii utilizatori. România nu a pierdut valul, iar în ultimii ani am asistat la apariţia clipurilor virale. Adevărul vă prezintă cele mai cunoscute asemenea video-uri.

Proverbul „Câte bordeie, atâtea obiceiuri” pare să funcţioneze şi la CCR. Antinomia privind ora de religie este exemplul cel mai bun. În 2012, era constituţional ca cei ce nu vor religia să facă cerere. În 2014, e invers. Adică cei mai mulţi să facă cerere pentru că nu vor s-o facă cei mai puţini. Aşa ajung să cred că peste câţiva ani CCR va decide că Big Brother e constituţional.

acum 3 zile · comentarii (129)

Când vine vorba de morală unii autori din zilele noastre, de teatru şi nu numai, mai degrabă ar trage cu pistolul. La români asta pare justificat, intoxicaţi fiind de etica şi echitatea socialistă cu care ne-au bătut la cap ideologii vechiului regim. Altora, de prin alte părţi, li se întâmplă din contră. Din prea mult liber la morală eşuat adesea în libertinism şi golire de sens, valorile morale sunt târnosite chiar în numele acesteia.

acum 2 zile · comentarii (0)

În recent apăruta carte „Triburile – O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook“, profesorul Vasile Dâncu dedică un capitol relaţiei dintre sexul frumos şi politică. Sub titlul inspirat „Oglindă pentru nevestele politicienilor”, reputatul sociolog de la Cluj face o analiză extrem de interesantă  a tipologiei femeii prezente in ”establishment”-ul politic românesc.

acum 3 zile · comentarii (8)

„Mozart in the jungle” poate fi o poveste despre glorie, sex de conjuctură şi drog dealing, dar poate fi şi povestea despre împlinirea viselor  în spatele cortinelor care separă publicul de lumea misterioasă şi dură a muzicii clasice.. .Nu pot decât să vă recomand să-l vedeţi, dacă n-aţi făcut-o pînă acum, se găseşte pe internet, deşi nu prea am obiceiul să fac pledoarii, dar azi e ziua lui Mozart – apropos, Happy Birthday liebe Wolfi.

acum 3 zile · comentarii (4)

Şi la Cotroceni, şi la Parlament, au loc consultări pe marginea Codului electoral în care societatea civilă e din nou marginală. Aşteptăm încă un răspuns serios de la dl. Preşedinte Zgonea de ce nu se poate face livestreaming de la discuţia Comisiei de cod electoral, pentru ca  vrem ca toată diaspora să poată urmări dezbaterile în direct.

acum 2 zile · comentarii (0)

Dacă citeşti presa „quality” şi pe jurnaliştii & intelectualii mainstream de la noi, ai impresia că în Grecia a venit la putere Stalin. Pentru unii victoria prin alegeri domocratice a Syrizei e aproape echivalentul actelor teroriste. Mă mir că GDS&22 nu au depus încă o petiţie pentru interzicerea acestui partid. Am dat doar două exemple ca să înţelegeţi „fibra democratică” a „culturnicilor” noştri.

acum 2 zile · comentarii (45)

Câteva comparaţii sunt utile pentru a înţelege lumea de dincolo de Prut şi de dincolo de Nistru. Astfel, preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, a fost ales de conaţionali, pentru a reda ţării sale integritatea teritorială. Dar preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost propulsat în funcţia actuală pentru a menţine echilibrul necesar dintre pro-europeni şi nostalgicii epocii sovietice, într-un teritoriu deloc indiferent Casei Albe.

acum 2 zile · comentarii (12)

Peste un milion de vizualizări au pe Youtube clipurile care prezintă un aparent soldat american echipat în uniforma armatei Ucrainei. O simplă analiză de conţinut arată însă altă realitate. Despre război şi tehnici rudimentare de propagandă, în ceea ce arată ca o nouă linie a frontului din Ucraina, în cele ce urmează....

acum 3 zile · comentarii (33)

De ce? Aparent pentru că un fel de publicaţie pariziană caricaturizează la grămadă politicieni, lideri religioşi, zei şi dumnezei, într-un acces perpetuu de râs necontrolat, de băşcălie şi de inspiraţie vulgară. Fără o mare comunitate musulmană în Europa, necuviinţele de la Charlie Hebdo nu ar fi adus moartea violentă a caricaturiştilor.

acum 3 zile · comentarii (0)

După ce s-au lămurit cât de cât apele politicii de la Chişinău putem analiza la rece situaţia creată. Avem un proiect de guvernare formată de PLDM şi PD care nu deţine o majoritate în Parlamentul Republicii Moldova. Primul test, alegerea preşedintelui Parlamentului a fost trecut cu succes, consfinţindu-se alianţa tacită a coaliţiei PLDM-PD cu Partidul Comuniştilor condus de Vladimir Voronin.

acum 3 zile · comentarii (8)

Aceasta opinie a fost publicată în această formă în 1 mai 2014. Legea insolvenţei personale a reapărut în dezbaterea publică recent după ce trei bancheri I-au validat valenţele. Validarea valenţelor legii insolvenţei personale a fost începută de CEO-ul Alpha Bank acum câteva săptămâni şi astăzi au reconfirmat direcţia directorii generali ai BCR şi Raiffeisen.

acum 3 zile · comentarii (1)

De ceva timp studiez istoria feroviară dintr-o multitudine de perspective: istorii ale liniilor, ale gărilor, ale feroviarilor, ale căii ferate văzută prin prisma literaturii etc. Totdeauna mă raportam la tren, la calea ferată ca la un vehicul, un mijloc al progresului societăţii, fascinat fiind de o vorbă de spirit a englezilor: „după locomotivă urmează civilizaţia”.

acum 3 zile · comentarii (1)
Postari Recente