FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc 1

În urmă cu trei decenii, turiştii străini umpleau plajele din sudul litoralului. Erau în căutarea „Tinereţii fără Bătrâneţe“ – Gerovitalul“, dar se dădeau în vânt şi după macrameuri. În schimb, aduceau produse de igienă care le lipseau românilor: săpunuri scumpe şi deodorante.

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din 
Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul 
românesc Vezi comentarii 1

Cele mai frumoase poezii de dragoste din ultimii 50 de ani. România, în top cu două poeme moderne scrise de Nina Cassian şi Doina Ioanid

Cele mai frumoase poezii de dragoste din ultimii 50 de ani. România, în top cu două poeme moderne scrise de Nina Cassian şi Doina Ioanid

Lumea literară se pregăteşte de comemorarea unui an de la dispariţia Ninei Cassian, poeta născută în Galaţi la 27 noiembrie 1924, care a trecut în nefiinţă la 15 aprilie 2014 în New York, la vârsta de 89 de ani. Nina Cassian s-a stins din viaţă cu puţin timp înainte ca o poezie de-a sa să fie inclusă în topul celor mai frumoase 50 de poeme de dragoste din ultimii 50 de ani.

Un top al ţărilor cu cele mai frumoase femei din lume, contestat: „Şi România unde e?“. Reacţiile au convins autorii să refacă lista

Un top al ţărilor cu cele mai frumoase femei din lume, contestat: „Şi România unde e?“. Reacţiile au convins autorii să refacă lista

România este o prezenţă nelipsită din topurile întocmite de diverse publicaţii sau de internauţi pasionaţi de frumuseţea feminină. Dacă însă se întâmplă ca autorul să nu includă ţara noastră în clasament, va afla curând că România şi mai ales româncele au fani pe tot globul, care cer revizuirea topului.

Uleiul anti DNA. Cu ce se ung, de fapt, pe frunte parlamentarii ca Şova, ca să scape de arestare - istoria adevărată a mirului

Uleiul anti DNA. Cu ce se ung, de fapt, pe frunte parlamentarii ca Şova, ca să scape de arestare - istoria adevărată a mirului

Ca să nu fie miruiţi cu un vot care i-ar fi lăsat fără imunitate, senatorii vizaţi de DNA au fost văzuţi în ipostaze potrivite într-un spaţiu intim, nu în Parlament. Sticluţe cu untdelemn sfinţit au fost folosite pentru protecţia lui Varujan Vosganian şi a lui Dan Şova. Primul s-a uns singur, al doilea a fost uns mai de voie, mai de nevoie. „Miruirea“ a funcţionat. Dar ce este, de fapt, în acele sticluţe păstrate pentru momente de ananghie?

Surpriza PNL pentru Primăria Constanţa: Ramona Mănescu. Ea este dispusă să intre în competiţia pentru desemnarea candidatului liberal

Surpriza PNL
pentru Primăria Constanţa: Ramona Mănescu. Ea este dispusă să intre în
competiţia pentru desemnarea candidatului liberal

PNL Constanţa ar putea să o trimită în cursa pentru Primăria Constanţa de anul viitor pe Ramona Mănescu. Ea a admis că este dispusă să participe la competiţia internă pentru desemnarea candidatului dacă şi colegii săi o consideră potrivită pentru această funcţie. PNL Constanţa va anunţa candidatul la Primărie spre finalul acestui an.

Mulţi cred că fanatismul islamic este, în momentul de faţă, cel mai primejdios pentru stabilitatea lumii. Aşa cum era, cu două decenii şi jumătate în urmă, fanatismul ideologic comunist. Sau, acum trei sferturi de secol, fanatismul nazist. Nimeni nu se mai îndoieşte că holocaustul şi gulagul sunt responsabile în secolul XX de peste 100.000.000 de morţi, inclusiv aceia din Al Doilea Război Mondial.

acum 3 zile · comentarii (64)

Am crescut într-o familie pe jumătate cu frica lui Dumnezeu, pe jumătate cu indiferenţă faţă de Dumnezeu. Mama, învăţătoare, merge în fiecare duminică dimineaţa la biserică şi este o enoriaşă respectabilă. Tata, profesor, preferă să citeasca ziarul în fiecare duminică dimineaţa. În adolescenţă am fost expusă învăţăturii religioase, aşa cum am fost expusă şi ştiintei. Ele nu se excludeau, nu se contraziceau şi nu îşi doreau vreun conflict.

acum 4 zile · comentarii (24)

Faptul că locuiţi într-o casă mică nu vă împiedică să aveţi un trai cât se poate de confortabil, fără a resimţi acut lipsa spaţiilor vaste. Sigur că este mult mai uşor să depozitezi şi să organizezi o locuinţă care are camere mari şi tot felul de anexe. Dar, din păcate, nu sunt mulţi cei care dispun de aceste facilităţi.

Fără îndoială aţi auzit despre acţiunile în forţă ale ANAF. Despre excesele de zel ale unor tineri robotizaţi, setaţi să execute la comandă nişte ordine şi să respecte „ad literam” nişte legi! Cu siguranţă, respectarea legilor trebuie să fie un „must do” scris cu litere de aur în agendă şi cu Constituţia României în poşetă, aşa cum „am prins” eu o idee din zbor şi am respectat-o pentru că mi-a plăcut! Caută-mă în poşetă! Vei găsi Constituţia!

Rusia nu înţelege că nu ne mai aflăm sub protectorat ţarist, nici sub ocupaţie sovietică şi vrea să impună la Bucureşti linia editorială diferitelor redacţii. Ce nici politicienii români nu îndrăznesc a face, îşi permite Federaţia Rusă prin vocea ambasadorului său la Bucureşti, solicitând impunea cenzurii asupra articolelor negative scrise la adresa liderului suprem de la Moscova.

Eliberaţi de presiunea răspunderii individuale în faţa alegătorilor din colegiul pe care-l reprezintă, parlamentarii sunt acum liberi să-şi asume, în momente cu miză, poziţii nepopulare, pentru că ştiu că la alegerile de peste un an şi jumătate pot să-şi câştige mandatul de pe o poziţie mai sigură, pe lista unui partid. Beneficii maxime, expunere minimă.

acum 4 zile · comentarii (4)

Un lucru grav s-a petrecut miercuri în Senatul României. A fost terfelită şi ignorată chiar Constituţia României, mama legilor şi a statului de drept, pe care Parlamentul ar trebui s-o apere până la ultima picătură de sânge. În loc de asta, Senatul a aruncat Constituţia în derizoriu, demonstrând că nu dă doi bani pe ea.

acum 4 zile · comentarii (11)

Nu mi-a plăcut deloc ceea ce s-a întâmplat la mijlocul săptămânii care se încheie în Senatul României.Nu mi-a plăcut nici circul cu mir şi aghiazmă şi cu preotese groteşti, deghizate în doctoriţe în Drept, expirate şi supraponderale, cărora puţin le pasă de Constituţie, ba chiar declară asta cu voce tare în auzul presei şi în dispreţul electoratului.

Televiziunea a devenit validarea supremă. Nu mesajul, nu ideea. Prezenţa pur şi simplu te face deţinătorul controlului. Eşti acolo, ai succes. Ai succes, faci bani. Faci bani, te pricepi la orice. Te pricepi la orice, poţi pretinde că eşti oricine vrei tu să fii. Puterea transmisiei e aproape nelimitată, pentru că ”aşa ceva nu se face” nu mai înseamnă nimic.

Se discută despre excluderea sau includerea religiei ca obiect de studiu în şcoli. Ca de obicei, părerile sunt paroxistice într-o direcţie sau alta. Pe reţelele sociale, rugăciunile postate public se luptă cu demonstraţiile că Dumnezeu nu există, într-o pornografie pe cât de înverşunată, pe atât de lipsită de soluţii.

acum 2 zile · comentarii (5)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 3 zile · comentarii (6)

Orice formă de protest civic şi/sau politic trebuie să vizeze principiul, nu persoana. Or, în aceste două situaţii punctuale, la nivel principial, cazul domnului Vosganian este chiar mai grav decât cel al senatorului Şova. Pentru că ancheta este blocată total la senatorul PNL.

acum 3 zile · comentarii (6)
Postari Recente