VIDEO Peştera Movile, capsula timpului pentru 5,5 milioane de ani. Mediul din grotă, asemuit celui de pe Marte - viaţă fără oxigen

VIDEO Peştera Movile, capsula timpului pentru 5,5 milioane de ani. Mediul din grotă, asemuit celui de pe Marte - viaţă fără oxigen

Peştera Movile de pe litoralul românesc este considerată de speologi una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice ale secolului XX. Caverna este unică datorită sistemului de chemosinteză prin care organismele au supravieţuit, în lipsa oxigenului, prin oxidarea unor substanţe minerale. Inclusiv cercetătorii de la NASA au comparat mediul din Peştera cu cel de pe planeta Marte.

Visul unui tânăr pianist român care şi-a uimit profesorii: „Să deschid o şcoală pentru copiii talentaţi, dar săraci“

Visul unui tânăr pianist român care şi-a uimit profesorii: „Să deschid o şcoală pentru copiii talentaţi, dar săraci“

Octavian Renea a absolvit Conservatorul în Germania, acolo unde trăieşte, concertează şi predă pianul. Elev-minune al Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, tânărul artist care este laureat Steinway and Sons visează să se întoarcă în ţară şi să deschidă o şcoală de muzică pentru copiii talentaţi, dar săraci.

60 de elevi ai liceului „Gheorghe Şincai” din Cluj Napoca au fost sancţionaţi cu notele scăzute la purtare, iar doi dintre ei au fost mutaţi la alt liceu, pentru nişte glume făcute pe seama profesorilor. Nu, nu-i o ştire din 1984 şi nu l-au supărat pe Ceauşescu, ci e vorba de anul 2015 şi nişte profesori nervoşi pentru că nu-s văzuţi precum nişte idoli de elevii lor.

acum 7 ore · comentarii (26)

„The romanians are coming” e bun. E bine filmat şi nu-i nici pe departe ofensator. OK, nu-i Columna, nu-i Mihai Viteazu, nu-i nici Wild Carpathia, nu e despre Eminescu, Vuia, Ana Aslan, Viscri sau laserul de la Măgurele. E doar despre nişte amărâţi care dorm pe sub podurile englezeşti ca să aibă câţiva euro pe care să-i trimită acasă, în România.

Chiar, nu vi se pare ciudat? Refuzul e clar, an după  an, în condiţiile în care, politicos, diplomatic şi la vedere, cât mai la vedere, s-au multiplicat mesajele, rezoluţiile, luările de poziţie ale Comisiei Europene, Parlamentului şi Consiliului European zicând că da, indubitabil, România îndeplineşte criteriile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Victor Ponta reaminteşte întrucâtva de Adrian Mutu. Oportunităţi nenumărate în carieră, expunere media enormă, speranţe multe şi realizări puţine, impresariaţi de oameni puternici şi cu influenţă care termină invariabil în puşcărie. La care se adaugă escapadele nepotrivite venite în momentele de cădere. Diferenţă majoră constă în faptul că Victor Ponta nu a bătut nici un ospătar până acum.

Cu glas mieros şi căutându-şi cu grijă cuvintele, în aşa fel încât acestea să fie cât mai puţin contondente pentru auditoriu, premierul Ponta a trasat la bilanţul DNA o directivă către procurori şi judecători. O directivă care arată, o dată în plus, cât de inutile i-au fost studiile juridice, başca doctoratul.

acum 2 zile · comentarii (53)

Susţinut de Klaus Iohannis şi criticat de Traian Basescu, Eduard Hellvig va afla în perioada imediat următoare dacă va fi votat pentru a prelua conducerea Serviciului Român de Informaţii. Deşi ne-am aflat în tabere diferite anul trecut, în campania electorală, asta nu ma opreşte să remarc faptul că, în prezent, Eduard Hellvig poate fi o opţiune bună pentru conducerea acestei instituţii.

acum 2 zile · comentarii (5)

Autorităţile basarabene au mobilizat un dispozitiv impresionant de securitate pentru a asigura buna desfăşurare a primei vizite oficiale efectuată de preşedintele Klaus Iohannis. O stradă din centrul Chişinăului a fost închisă întreaga zi, chiar şi pentru pietoni, ca nu cumva oamenii care mergeau pe trotuare să încurce coloana oficială de vehicule.

acum 2 zile · comentarii (10)

Victor Ponta nu poate să-şi depăşească reflexele mimetice. Am mai avut un personaj ilustru care mai întâi îţi gâdea un cap în gură, aşa ca-n port la ore târzii, după care venea şi-şi cerea public scuze. Pe Băsescu îl prindea cumva. Ponta a simţit nevoia să înceapă partea de şedinţă de guvern destinată presei, fără a fi obligat de nimeni, cu un autodenunţ.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cât de utilă e reorientarea politică externă a României care transpare din opţiunile politice filogermane ale preşedintelui ei? În ajunul vizitei sale de la Berlin, preşedintele României, Klaus Iohannis, pare să-şi fi clarificat definitiv opţiunile externe. „Europenizarea completă” a României e unul din salutarele obiective centrale ale şefului statului, după cum a declarat chiar el, la Bruxelles.

acum 2 zile · comentarii (6)
Postari Recente