Cele mai enervante obiceiuri ale turiştilor la mare. Ponturi de evitat vecinătatea unor specimene care să vă strice ziua 3

Turiştii nedoriţi sunt uşor de recunoscut. Sunt oamenii care fac la mare tot ceea ce n-ar face la ei acasă, în oraş. Umblă despuiaţi în locuri publice, chiar şi la masă, chiar şi pe stradă. Umplu plaja cu accesorii inutile, de parcă s-ar fi mutat cu toată gospodăria la mare - bagaje, tacâmuri, veselă, scaune şi mese. Şi niciodată, dar niciodată, nu le lipsesc din arsenal pungile de seminţe.

Cele mai enervante obiceiuri ale turiştilor la mare. Ponturi de evitat vecinătatea unor specimene care să vă strice ziua Vezi comentarii 3

Bacalaureat 2015 Matematică Istorie Constanţa. „Am trecut şi de asta“ | bacalaureat 2015

Bacalaureat 2015 Matematică Istorie Constanţa. „Am trecut şi de asta“

Bacalaureat 2015 Matematică/Istorie. Absolvenţii de liceu ai promoţiei 2015, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu şi-au obţinut diploma de Bacalaureat, au susţinut miercuri, 1 iulie, proba de Bacalaureat 2015 Matematică/Istorie. Subiectele şi rezolvări ale subiectelor la proba de Matematică/Istorie de la Bacalaureat 2015 au fost publicate pe adevarul.ro, după începerea examenului.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Constanţa

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Constanţa

Bacalaureat 2015 Istorie. Absolvenţii de liceu ai promoţiei 2015, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu şi-au obţinut diploma de Bacalaureat, susţin miercuri, 1 iulie, proba de Bacalaureat 2015 Istorie. Subiectele la Istorie Bacalaureat 2015 şi rezolvările subiectelor Istorie Bacalaureat 2015 vor fi publicate pe adevarul.ro, după începerea examenului.

DEX-ul spune că termenul „cocalar” reprezintă fie un cetăţean rrom de cea mai joasă speţă, fie un şmecheraş de cartier. Numitorul comun este, aşadar, calitatea morală îndoielnică a respectivului, o afişare ostentativă a superficialului decadent sau, mai pe româneşte spus, un fals „cineva”. Mă întreb dacă un astfel de specimen se poate regăsi şi în lumea religiosului. Cum ar arăta el?

acum 2 zile · comentarii (40)

O scena vazuta (pentru a cata oara) ieri m-a facut sa scriu randurile acestea. Un tata nervos striga la baietelul lui de vreo 8-9 ani, banuiesc ca-l aducea de la vreun curs de sport. Un tata macinat de complexe si indoieli isi proiecta neputinta proprie pe un copil. Cum ai putut sa faci asta?? De ce-ai gresit? Nu esti in stare de nimic! Tu nu esti ca si ceilalti, tu n-ai voie sa gresesti!

acum 2 zile · comentarii (2)

N-am să vă spun ce înseamnă „Portasar”, din titlul cărţii, deşi în lumea asta plină de greşelile tuturor, sunt deopotrivă „prea multe motive de minunată stupoare”. Am să vă spun doar că Voinea va muri după ce-a avut grijă de un petec de pădure de tei alb şi de un copil. Un copil - erezie, care ştia să facă „din mizerii un spaţiu sacru”. Cătălin Pavel  scrie unele dintre cele mai tulburătoare şi mai solare pagini de literatură pe tema autismului.

acum 19 ore · comentarii (8)

Există un răspuns logic la această întrebare. Este aproape normal, consecinţă directă şi firească a unui joc cu implicaţii enorme. Depăşind cu mult dimensiunea Greciei, mai mare decât interesele UE, parte a unei restructurări profunde de sistem pe care cineva ş-o doreşte foarte mult la nivel global. Ceea ce, la fel de evident, reprezintă o problemă de securitate pentru alţii.

acum 3 zile · comentarii (48)

Dacă e să dăm crezarea unei declaraţii făcută săptămâna trecută de d. Liviu Dragnea postului public de televiziune, dl Victor Ponta nu s-a consultat şi nu a înştiinţat pe nimeni din partidul pe care încă îl conduce asupra dorinţei sale ca, pe durata absenţei lui strategice din ţară, atribuţiile de premier să fie preluate de preşedintele UNPR, dl Gabriel Oprea.

acum 3 zile · comentarii (36)

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a ajuns subiect de tabloid într-o ştire care nu vine decât să arate starea deplorabilă a presei tabloide din România. Între atâtea ştiri serioase, în mijlocul unui cutremur grecesc şi al unui jihad care bate la porţile Europei, jurnaliştii dezlipiţi de aceste realităţi scriu despre iubiţii secreţi ai Alinei Gorghiu şi despre un aspect intim al vieţii ei: un presupus avort.

Ascultând discursul lui Tsipras mi-a venit în minte zicerea lui Petre Ţuţea: „Cu stânga nu poţi nici să-ţi faci cruce, darămite să conduci o ţară”. Nimic mai adevărat, şi aberaţiile halucinante ale lui Tsipras vin să confirme afirmaţia lui Ţuţea. Discursul vorbeşte despre orice, numai despre datoria pe care Grecia trebuie s-o restituie creditorilor, nu.

Prin anul 2009, în urma presiunii opiniei publice datorată unor gafe la tezele unice, se anunţau demisii de la Ministerul Educaţiei – conducerea şi cei responsabili de tezele unice de la Centrul National de Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar.

acum 4 zile · comentarii (0)

Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a semnat pe 1 iulie, o serie de decrete privind promulgarea unor legi. Nu ştiu câţi urmăresc procesul legislativ dar eu „am n-am treabă, la douăsprezece trecute fix“ mă duc la calculator să văd ce legi s-au mai emis. Desigur, azi interesul meu a fost trezit de cele două legi care au legătură cu domeniul sanitar, însă concluziile şi consecinţele depăşesc cu mult acest domeniu.

acum 2 zile · comentarii (3)

Acum 75 de ani România avea de luat o decizie importantă. Să refuze să cedeze Basarabia şi Bucovina, să cedeze fără luptă aceste teritorii româneşti sau să refuze cedarea teritoriilor cu riscul unui război cu sovieticii? Conducătorii noştri de atunci au preferat să se supună ultimatumului sovietic şi să se consoleze cu decizia.

acum 3 zile · comentarii (14)

În 1992, a apărut al doilea film Terminator. Povestea mamei este înlocuită de povestea copilului şi întrebarea Cum pot oamenii să se apere de roboţii pe care i-au creat? este înlocuită de întrebarea, Cum pot oamenii să câştige un asemenea război? Întrebarea ridicată de prima poveste este dacă răspunsul la întrebarea, ce este omul? implică puteri care să ne apere de ce suntem capabili să facem.

acum 3 zile · comentarii (0)

Istoria modernă a românilor este o istorie a Marilor Adunări Naţionale. Ori de câte ori se ajungea într-un moment de cumpănă, ori de câte ori problemele naţionale nu îşi găseau răspunsul la nivel politic, românii ieşeau în stradă să îşi ceară drepturile. Duminică, 5 iulie, la Chişinău s-a convocat o Mare Adunare Naţioanală, dar ce poate schimba ea putem vedea prin analiza trecutului.

acum 3 zile · comentarii (0)

În timp ce prim-ministrul grec Alexis Tsipras a reiterat, într-un discurs rostit în faţa poporului grec, menţinerea referendumului asupra condiţiilor de austeritate impuse de UE, cerând concetăţenilor săi să voteze Nu, deputatul european Alain Lamassoure crede în continuare într-un... mare bluff.

Mareşalul G. K. Jukov îşi aminteşte în memoriile sale faptul că şeful GRU, generalul-locotenent Filipp I. Golikov, a prezentat conducerii statului sovietic şi Marelui Stat-Major, la 20 martie 1941, un raport în care erau expuse variantele direcţiilor posibile ale loviturilor trupelor germane în cazul atacării URSS. GRU indica data de 20 mai 1941 ca fiind ziua începutului ofensivei germane împotriva Uniunii Sovietice.

Validarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE reprezintă transpunerea în realitate a celei mai negre temeri ale lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea: o majoritate fără PSD. Este a doua oară când o altă majoritate apare în plenul Parlamentului, în tot atâtea săptămâni.

acum 2 zile · comentarii (40)