Istoria miilor de români care au luptat voluntar pentru Armata Germană în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial 0

Un episod puţin cunoscut din istoria României priveşte aşa-zisa Armată Naţională Română, o grupare formată în 1944 în Germania, din care au făcut parte mii de români luaţi prizonieri iniţial de trupele hitleriste şi recrutaţi ulterior din lagăre, sub coordonarea liderului legionar Horia Sima, pentru a face parte din trupele SS.

Istoria miilor de români care au luptat voluntar pentru Armata Germană în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial Vezi comentarii 0

Mania asfaltărilor peste noapte, patentată de comunişti. Cum discutau tovarăşii planul impresionării lui Nicolae Ceauşescu la inaugurarea Canalului

Mania asfaltărilor peste noapte, patentată de comunişti. Cum discutau tovarăşii planul impresionării lui Nicolae Ceauşescu la inaugurarea Canalului

Pentru inaugurarea celui mai măreţ obiectiv din România, Canalul Dunăre-Marea Neagră, regimul comunist a pus la punct o demonstraţie de putere. La 26 mai 1984, programul de desfăşurare a ceremoniei stabilea minut cu minut ceea ce aveau să facă oamenii muncii şi oficialităţile pentru preaslăvirea realizării edificiului.

Spus pe româneşte, „a avea o dilemă” înseamnă ceva de genul: orice-ai face tot prost iese! Ai la îndemînă, să zicem, două soluţii distincte (ba chiar opuse), dar pînă la urmă ambele te duc în aceeaşi fundătură. Nu poti ajunge la un răspuns valabil, indiferent dacă o iei „hăis” sau „cea”. Asta se poate întîmpla din mai multe motive.

acum 23 ore · comentarii (199)

E mai grav decât am bănuit: se poate demonstra cu uşurinţă că cele două ordonanţe de urgenţă propuse de Ministerul Justiţiei, privind graţierea şi modificarea legilor penale,  reprezintă nimic altceva decât o autorizaţie legală pentru furt din banii publici. Prima ordonanţă rezolvă trecutul, cealaltă pregăteşte viitorul. E ca şi cum am fi pus nişte infractori să scrie Codul Penal. Şi acum, demonstraţia.

acum 2 zile · comentarii (103)

În cuprinsul editorialului publicat vineri, consacrat învestirii celui de-al 45 lea preşedinte al Statelor Unite, îmi exprimam o seamă de îngrijorări legate de gradul de pregătire al diplomaţiei române spre a putea face faţă provocărilor care, fără doar şi poate, vor veni odată cu modificările de substanţă pe care le va aduce, în planul politicii externe americane, administraţia Trump.

acum 2 zile · comentarii (16)

Trăiesc realitatea ca pe o ţigară de haşiş - pare ireal! România este produsul nostru! Împarte carenţele acestui popor! Se vorbeşte adesea despre două Românii… dar care Românii?! Eu văd una singură: România Nepăsării Colective! Fiecare dintre noi se doreşte a fi excepţia. Fiecare dintre noi doreşte ca ceilalţi să respecte legea, dar legea să nu i se aplice lui.

acum 3 zile · comentarii (27)

Lucrurile devin mai clare. Trocul implicit propus alegătorilor de către PSD şi ALDE  a fost următorul: vă promitem că vă dăm salarii, pensii, ajutoare, alocaţii şi altele, iar voi ne lăsaţi să scăpăm de justiţie. De anchete, procese şi condamnări. Mai mult, cei care sunt în închisoare să scape de puşcărie. 18% dintre alegători au acceptat trocul. 60% n-au catadicsit să vină la vot.

acum 3 zile · comentarii (4)

I.S.U. Bucureşti Ilfov nu emite autorizaţii şi nu acceptă funcţionarea clădirilor în condiţii neconforme, însă legea nu le permite închiderea spaţiilor necorespunzătoare până la mijlocul anului 2017. Orice afirmaţie cu privire la obţinerea acestui document decât prin mijloace legale nu prezintă nici un suport după evenimentul de la Colectiv.

acum 3 zile · comentarii (6)

Ciclurile istorice au, în general, o durată de 30 de ani sau sunt un multiplu al acestei cifre. Suntem acum la închiderea unui asemenea ciclu, început prin deciziile de enormă importanţă luate în septembrie 1989, în Malta, de liderii de atunci ai celor două superputeri, George Bush şi Mihail Gorbaciov, dar şi în perioada de pregătire a momentului respectiv.

acum 3 zile · comentarii (84)

Trecut, mai nou, cu arme şi bagaje, în serviciul guvernării PSD-ALDE, mercenarul, cancerul presei româneşti aiurea desemnat cu apelativul maestrul Ion Cristoiu  şi-a îndeplinit jalnic miercuri seară, în direct la TVR, sarcina de a minimaliza manifestaţiile de stradă împotriva nelegiuirile în domeniul legilor justiţiei plănuite de guvernul Grindeanu.

acum 3 zile · comentarii (58)

„Nimeni nu poate sta în faţa clădirii noului stat turc”, declara sâmbăta trecută  preşedintele Erdogan, susţinând nevoia de a modifica cât mai repede Constituţia Turciei, un act esenţial, conform propriilor declaraţii, pentru construirea unei adevărate puteri regionale, şi nu numai, sub conducerea sa.

acum 4 zile · comentarii (6)

Sunt momente în care rămîi perplex, în care oricît exerciţiu oratoric ai avea, cuvintele nu se încheagă. Asocierea protestatarilor cu minerii este halucinantă. Nu ştii dacă să plîngi sau să rîzi. Simţi că trăieşti într-o realitate derizorie. Să încerci să combaţi o asemenea comparaţie reprezintă în sine un nonsens. Sunt momente în care doar satira ne salvează de absurd, de aceea recomand excelentul articol al lui Mihnea Dumitru.

acum 20 ore · comentarii (3)

România anului 2017. Peste 28.000 de oameni, doar în Bucureşti, ies în stradă să protesteze. Două televiziuni, Antena 3 şi România TV, cataloghează protestele drept o lovitură de stat, „a doua mineriadă”, şi insinuează că până şi câinii au primit bani pentru a ieşi în stradă. Totul pe fundalul conspiraţiei Colectiv via Bamboo.

acum 23 ore · comentarii (6)