Klaus Iohannis, la CNE Cernavodă: „Băieţii deştepţi au cules până acum roadele muncii voastre. Dar a venit timpul oamenilor deştepţi“ | klaus iohannis

Klaus Iohannis, la CNE Cernavodă: „Băieţii deştepţi au cules până acum roadele muncii voastre. Dar a venit timpul oamenilor deştepţi“

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat marţi, 18 octombrie, Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă, unde a purtat discuţii cu conducerea Nuclearelectrica şi CNE Cernavodă, dar şi cu angajaţi ai centralei. Iohannis a făcut turul unităţii, apoi a luat masa de prânz alături de oamenii muncii, în cantina din campus. El a mâncat o supă, friptură la grătar cu piure de cartofi, salată de gogoşari.

Fata salvată de poliţist, din accidentul în care tatăl ei a murit. Vicepremierul României şi ambasadorul Germaniei l-au felicitat pe agentul de circulaţie

Fata salvată de poliţist, din accidentul în care tatăl ei a murit. Vicepremierul României şi ambasadorul Germaniei l-au felicitat pe agentul de circulaţie

Un agent de la Poliţia Rutieră din Constanţa a fost felicitat de înalţi oficiali români şi străini pentru profesionalismul său. Agentul de poliţie Cristian Bozolan s-a implicat în salvarea unei victime din accidentul de circulaţie extrem de grav întâmplat în după-amiaza de 12 octombrie, pe şoseaua Constanţa-Mangalia.

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 2 zile · comentarii (4)

Primul lucru ce se cuvine spus despre cartea Repetiţiile şi teatrul reînnoit-Secolul regiei-volum conceput şi realizat de George Banu, carte apărută în vara anului 2009 graţie editurii Nemira, sub egida Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2009), şi reeditată în toamna anului 2016 e că ne aflăm în faţa unui autentic eveniment.

acum 3 zile · comentarii (0)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 3 zile · comentarii (13)

Primul lucru ce se cuvine spus despre cartea Repetiţiile şi teatrul reînnoit-Secolul regiei-volum conceput şi realizat de George Banu, carte apărută în vara anului 2009 graţie editurii Nemira, sub egida Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2009), şi reeditată în toamna anului 2016 e că ne aflăm în faţa unui autentic eveniment.

acum 3 zile · comentarii (0)

Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

acum 3 zile · comentarii (88)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 4 zile · comentarii (6)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 4 zile · comentarii (127)

…sunt tineri muzicieni ai Colegiului enescian, de asemenea elevi ai şcolilor de muzică din Italia şi din Lituania, liceeni care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani. S-au întâlnit şi au cântat împreună, zilele trecute, pe scena Studioului de Concerte al Colegiului George Enescu.

Aflată într-o profundă criză de autoritate la nivelul PNL, fiind doar un preşedinte de conjunctură rămas fără „co“ înaintea titulaturii din cauza anchetelor DNA şi nu a unor alegeri în cadrul partidului, Alina Gorghiu încearcă să-şi consolideze imaginea publică pe spatele USR şi a premierului Cioloş.

acum 3 zile · comentarii (38)

Emisiunea Fără Prejudecăţi de la TVR este pemiată anul acesta la ONU ca model de bune practici pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Emisiunea este singura producţie media din Europa pentru care lucrează Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea - trei reporteri TV cu sindrom Down.

acum 3 zile · comentarii (3)

Ca regulă generală, angajatorii şi recrutatorii din străinătate îi consideră mai buni, îi poziţionează mai sus pe candidaţii români decât o fac echivalenţii lor din România. Regula funcţionează aproape fără excepţie pentru cei din partea de sus a ierarhiei. Nu ştiu cum e cu candidaţii la poziţiile mai mărunte, însă presupun că nu e o diferenţă semnificativă.

acum 3 zile · comentarii (16)
Postari Recente