Ce mai este astăzi Învierea? Slujbe, tradiţii bisericeşti sau populare, distracţie şi vorbăraie, vizite, mese întinse şi de preferat îmbelşugate, consumism, marketing etc. Există un fir roşu şi esenţial care nu ar trebui uitat, fără de care Sărbătorile sunt nule. Învierea este revenirea la dragoste, acel sentiment uman care te desăvârşeşte interior şi armonizează lumea.

Debutul politic, social, moral, comportamental al acestei ,,Săptămâni - din nefericire - a patimilor’’, sub semnul sordidului, mă îndeamnă să părăsesc, măcar azi, Cronica mahalalei şi să mă îndrept, cu adevărat nostalgic, spre amintirile unei copilării şi ale unei tinereţi care s-au petrecut cu libertatea credinţei, oricât ar fi fost ea, şi sub turci, de chinuită, însoţită de o biată ruşine,

„Un veac de singurătate“ face parte dintr-o categorie rară de cărţi, în imaginarul şi biblioteca mea. Cea a cărţilor pe care le îndrăgesc în tăcere, de la distanţă, despre care îmi spun adeseori că le voi citi... într-o zi. Spre ruşinea mea, această zi a venit: am citit cartea, dar Marquez a murit.

Ministrul Sănătăţii, domnul Nicu Bănicioiu, a făcut un prim pas în dezgheţarea listei de medicamente compensate, punând în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern prin care ar urma ca un număr de 17 noi medicamente (molecule) să poată beneficia de finanţare integrală din fondurile publice.

acum 2 zile · comentarii (0)

Captain America arată cât de inutil poate fi omul în războiul modern, transformat de ştiinţă într-un nou iad. Pentru a redescoperi legătura dintre om, război şi haos, eroul este necesar, fără de care circumstanţele şi principiile justiţiei nu pot fi legate. Şocul revelaţiei eroismul este acesta: Ştiinţa crează haosul.

acum 2 zile · comentarii (0)

Aţi auzit vreodată de OSCE? Este acea unitate internaţională care ar trebui să împrăştie Pacea şi Înţelegerea peste tot pe unde merge. În realitate, OSCE reprezintă un instrument creat de Rusia ca alternativă la trupele ONU. OSCE se tot ocupă de 20 de ani de soluţionarea conflictului transnistrean şi ştim prea bine unde ne aflăm.

acum 2 zile · comentarii (29)

Mă întreabă taximetristul: „Şi ce se mai aude pe la ziar?“. Habar n-am ce să îi răspund şi arunc o vorbă acolo: „Păi, ce să se mai întâmple. Cu războiul ăsta!“. Se încruntă: „Păi da, ne-am săturat, domne, de atâta scandal. Ei, una-două, se porcăie, dar îşi văd interesul lor! Ne-am săturat! Mai bine să facă ceva pentru ţară“.

acum 2 zile · comentarii (6)

Dacă anul acesta vreţi să încondeiaţi ouăle de Paşte altfel decât cu clasica vopsea pe care o cumpăraţi din supermarket, atunci următorul proiect DIY vă este dedicat. Doamnelor, dacă vă era teamă că oja vi se usucă în sticluţe pentru că o aplicaţi prea rar, acum a venit vremea să îi daţi şi o altă utilizare!

acum 2 zile · comentarii (2)

Majoritatea celor care mă cunosc ştiu că la început de an m-am implicat, timp de aproximativ două săptămâni, într-un concurs politic organizat de către un partid din panorama politică mioritică.  De ce am decis să particip? Pentru că ştiu că trebuie să intri în contact cu ceea ce vrei să cunoşti. De accea am vrut să văd, din interior, cum este şi ce mesaje se primesc dacă faci parte din clasa politică.

acum 2 zile · comentarii (0)

Scriu constant pe acest blog despre campania “Votează discul de muzică clasică al anului”, un proiect singular în România, iniţiat de Radio România Muzical, care îşi propune să prezinte cele mai noi şi interesante discuri care circulă pe piaţa românească: albumele pot fi ascultate la radio, sunt arhivate pe site-ul campaniei de pe pagina www.romania-muzical.ro şi ascultătorii sunt cei care hotărăsc albumul câştigător prin votul lor.

acum 2 zile · comentarii (0)

Preşedintele Rusiei s-a arătat dezamăgit de „standardele duble“ pe care le practică amicii săi occidentali în relaţiile internaţionale şi a cerut eliminarea ipocriziei. Dacă SUA îşi urmează interesele în Irak sau Afganistan, Rusia de ce nu poate face acelaşi lucru? Întrebarea retorică a liderului de la Kremlin are sens şi este perfect legitimă într-o lume dominată de real politik, şi nu de marile idealuri ale omenirii.

acum 2 zile · comentarii (50)

Dormi. Zorile n-au căzut în fereastră. Mi-e teamă... Mi-e teamă că n-am să te pot apăra de toate nenorocirile acestei lumi, de război, de foamete şi de boli. Mai ales de boli. Degeaba te bat la cap: spală-te pe mâini!, spală-te pe dinţi!, spală-te pe faţă!, am ajuns o moară stricată, care te bate la cap, spală-te pe mâini!, spală-te pe dinţi!...

acum 2 zile · comentarii (23)

Crin Antonescu are o problemă de formă şi de fond în acelaşi timp. Nu are crezuri, convingeri şi trăiri sincere. Le înţelege sensul semantic şi le mimează în funcţie de interesul propriu. Nu putem vota un om care ne spune că lipsa de scrupule e singurul lucru în care crede. Vidul nu poate fi preşedinte!

acum 2 zile · comentarii (65)

Sărbătorile de Paşte de anul acesta nu găsesc partea noastră de Europă într-o situaţie tocmai de invidiat. Trezit din adormire, dornic să îşi ia revanşa pentru anii de cvasi-absenţă, socotiţi tot atâţia ani de umilinţă, ursul rusesc, stimulat de orgoliile imperiale ale ţarului cu trecut kaghebist Vladimir Putin, a readus în actualitate primejdii, ameninţări reale ca şi fragmente de limbaj ori de atitudine specifice războiului rece.

acum 2 zile · comentarii (1)
Postari Recente