Sebastian Dan Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

BERD se interesează de finanţarea flotei pentru RAT şi pentru Aeroportul de la Ghimbav

BERD se interesează de finanţarea flotei pentru RAT şi pentru Aeroportul de la Ghimbav

Reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au avut astăzi o întrevedere cu primarul George Scripcaru şi conducerea RAT Braşov pentru a continua demersurile privind contractarea unui împrumut necesar completării flotei de mijlioace de transport, dar şi pentru găsirea unor soluţii de finanţare pentru finalizarea Aeroportului Braşov şi pentru construcţia unui nou spital de urgenţă.

Poveste cu un copil pierdut în parc şi un poliţist local

Poveste cu un copil pierdut în parc şi un poliţist local

Poliţistul local este prietenul copiilor! Asta a ştiut un băieţel de la părinţii lui, motiv pentru care, atunci când s-a pierdut prin parc, s-a lăsat, fără nicio urmă de îndoială, pe mâna agentului de la Poliţia Locală, Raul Puşcă. Împreună, de mână, cei doi – copilul şi poliţistul – au bătut parcul în lung şi în lat pentru a-i găsi pe părinţii micuţului.

50 de gardieni au protestat în faţa Penitenciarului Codlea

50 de gardieni au protestat în faţa
Penitenciarului Codlea

50 dintre cei 220 de angajaţi ai Penitenciarului Codlea au protestat astăzi între orele 11.00 şi 13.00 în faţa instituţiei. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă, de faptul că orele suplimentare nu sunt compensate din cauza lipsei de personal, dar şi de faptul că nu primesc o sumă compensatorie (20% din salariul de bază) la fel ca şi ceilalţi angajaţi din sistemul de apărare.

Luptă pe viaţă şi pe moarte între daci şi romani la Râşnov. Cum a putut istoria să îi fascineze practic pe copii şi adulţi deopotrivă FOTO VIDEO

Luptă pe viaţă şi
pe moarte între daci şi romani la Râşnov. Cum a putut istoria să îi fascineze practic pe copii şi adulţi deopotrivă FOTO VIDEO

Turiştii care au venit astăzi la Râşnov au avut parte de o luptă autentică între daci şi romani. Asociaţia Terra Dacica Aeterna a prezentat în cele mai mici detalii costumele de luptă, armamentul, dar şi asaltul asupra Comidavei. Spectacolul a fost unul total, iar dacă l-aţi ratat mai aveţi timp să îl vedeţi şi duminică.

Cum a evoluat numărul de pensionari în judeţul Braşov

Cum a evoluat numărul de pensionari în judeţul Braşov

În trimestrul II din 2016, numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost în judeţul Braşov de 142.703 persoane, mai mic cu 147 de persoane (0,10%) decât cel înregistrat în trimestrul I din 2016 şi mai mare cu 1,38% faţă de numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat înregistrat în trimestrul II din 2015, respectiv mai mare cu 1.941 de persoane.

În emisiunea de la Digi24 difuzată duminică, Doamna Andronescu, rector 8 ani şi ministru al Educaţie în vreo 3 guverne, încă din 2000 şi chiar în 2012, a dovedit încă odată că are cea mai bună abilitate de a evita răspunsurile la fiecare întrebare cheie. O abilitate pe care rar am întâlnit-o la vreun profesor în schimb mai des la politicienii de azi.

acum 2 zile · comentarii (8)

Pe C o cunosc de o viaţă, ea ţine la mine dintotdeauna, eu ţin şi mai mult la ea, aşa o să murim, ţinând unul la altul. C a citit tot ce s-a scris pe lumea asta, ştie gramatică la perfecţie şi toate subtilităţile şi dedesubturile limbii române, ştie matematică şi fizică cuantică mai bine decât toată lumea, pentru că a făcut facultatea de matematică şi era mai deşteaptă decât mulţi de acolo, şi mai ştie şi o mulţime de alte lucruri.

acum 2 zile · comentarii (1)

Mira Christopol Dragalina nu a apucat să-şi cunoască bunicul după mamă, pe generalul Ioan Dragalina, dar i-a simţit prezenţa atât în povestirile mamei sale, cât şi în familie, pe care Tata Mare Dragalina a ţinut-o întotdeauna unită. Iar numele acesta le-a mai adus şi necazuri

acum 2 zile · comentarii (24)

România are nevoie de o conversaţie internă serioasă privind aderarea la zona euro (ZE), care să ajute decizii politice responsabile. Judec textul profesorului Silviu Cerna (Ziarul Financiar, 23 sept. a.c) în acest context şi salut demersul fiindcă vine din partea unui om cu cunoaştere teoretică şi experienţă în practici monetare.

acum 2 zile · comentarii (17)

În principiu, raportul dat publicităţii de Parlamentul European - Direcţia generală pentru politici interne, departamentul de politici interne, probleme bugetare - ar trebui să stârnească o reacţie dură nu numai din partea europarlamentarilor, ci şi la nivelul şefilor de state şi guverne, acum că se adună la un Summit în octombrie pentru a mai discuta ce-i de făcut cu Europa asta care pârâie din toate încheieturile.

acum 2 zile · comentarii (11)

În România care este... La munte şi la mare. La mare înghesuială de probleme, confuzie şi alertă. Pe multiple planuri. Fără scopuri, resurse, determinare. Într-o ţară cu lideri chemaţi la nivel de masă la DNA, printr-o comunicare publică pe cât de zgomotoasă pe atât de parşivă. Cu multiple infiltrări locale, regionale şi globale dintre cele mai străine de interesul public.

acum 2 zile · comentarii (2)

În dimineaţa de după alegerile parlamentare din Rusia, o altă veste a ajuns în presa rusă. Autorităţile pregătesc o profundă reformă a sectorului instituţiilor de forţă. Ziarul „Kommersant” a fost unica instituţie de presă care a relatat despre aceste noi planuri ale guvernării ruse. Ca orizont temporal, reforma urmează să se finalizeze până la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

acum 2 zile · comentarii (58)

Într-un text publicat la data de 24 septembrie 2016 pe platforma contributors.ro, dl. Gabriel Liiceanu, intelectual rasat şi prosper om de afaceri, ne înştiinţează pe toţi cei care îl preţuim şi îl citim că nu îl mai miră nimic. Nimic din ceea ce se întâmplă zi de zi în România contemporană.

acum 3 zile · comentarii (73)

E complicat să fii Daniel Barbu. Fără să îi contest biografia intelectuală, cred că domnul Barbu nu înţelege cât de grav e să fie el însuşi. Să ai tot timpul o morgă serioasă, chiar şi atunci când emiţi panseuri care te-ar stânjeni şi pe tine însuţi. Să manifeşti o preocupare înaltă, dar septică pentru lume, cât să îţi practici retoric peste tot Weltanschauung (un cuvânt care ar putea fi pe placul domnului Barbu).

acum 3 zile · comentarii (41)

Întrebarea din titlu a fost generată de preocuparea celor ce văd în clătinarea pasageră, a unor structuri multinaţionale, doar necesitatea de a fi obligaţi să alegem între partenerul strategic de peste Ocean şi alinierea noastră, se pare necondiţionată, la exigenţele berlineze pentru comunitatea europeană, chiar dacă la ultimul summit al UE, în fotografia de familie, şeful statului român era în primul rând, iar cancelarul german pe cel secund.

acum 3 zile · comentarii (21)

Nu vedem nicio pregătire specială orchestrată şi condusă de autorităţi pentru un cutremur puternic, care poate interveni oricând. Nu avem o listă a instituţiilor publice cu grad ridicat de pericol la seism: şcoli, grădiniţe, spitale, unităţi militate, clădiri aflate în proprietatea statului, a primăriilor etc.

acum 4 zile · comentarii (9)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 2 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente