Simona Suciu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Începe Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din ţară. Organizatorii au pregătit peste 5.000 de premii

Începe Oktoberfest, cel mai mare festival de bere din ţară. Organizatorii au pregătit peste 5.000 de premii

Evenimentul debutează joi, 25 de august, la ora 15.00, cu o paradă ca la Munchen. Distracţia va dura până în 4 septembrie şi din program nu vor lipsi delicatesele tradiţionale, muzica bună, concursurile trăsnite, dar şi o încercare de record mondial. Festivalul este unul profitabil pentru Braşov. Anul trecut a adus venituri de 10 milioane de euro şi toate hotelurile au fost ocupate de turişti români şi străini.

Şase moldoveni angajaţi la Braşov munceau ilegal la Constanţa

Şase moldoveni angajaţi la Braşov munceau ilegal la Constanţa

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanţa au efectuat, în data de 22 august, o acţiune în cooperare cu cadrele Gărzii de Coastă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Compania Apa a curăţat canalul colector din Bartolomeu pentru a evita noi inundaţii. Muncitorii au găsit tot felul de deşeuri aruncate de oameni

Compania Apa a curăţat canalul colector din Bartolomeu pentru a
evita noi inundaţii. Muncitorii au găsit tot felul de deşeuri aruncate de
oameni

Compania Apa a curăţat canalul colector  din Bartolomeu zonă care este inundată la fiecare ploaie mai puternică. Străzile s-au umplut de ape de două ori în ultima lună. Deşi poate părea surprinzător cauza inundaţiilor nu a fost canalizarea proastă ci faptul că unii oameni aruncă la canal tot ce nu le mai trebuie.

Ştiu, n-ai niciun chef de halucinaţiile lui Ponta. Nici eu. Dar hai să-ţi spun o chestie nu prea mişto. În timp ce eu şi cu tine muncim în ţara asta, în timp ce eu şi cu tine visăm ca ultimii naivi că vom trăi frumos în România noastră, în timp ce eu şi cu tine ne creştem copiii după valori, ne împărţim nopţile între gândul la ziua de mâine, la rata la bancă, la ghişeul cu taxe, viaţa noastră e dirijată de o adunătură de golani.

acum 3 zile · comentarii (115)

Catastrofa olimpică de la Rio este un turnesol pentru eşecul statului român de a-şi îndeplini rolul. Vedem efectul absenţei unor politici publice pe termen lung, rezultatul dispreţului pentru valoarea umană şi lipsa unui sistem meritocratic de selecţie, risipirea fondurilor şi incoerenţa administrativă, incompetenţa şi delăsarea generalizate, caracteristici ale administraţiei publice româneşti în general.

acum 3 zile · comentarii (19)

Nume: Ahmad Al Faqi Al Mahdi. Învinuiri: Mandatul de arestare a fost emis pe 18 septembrie 2015. Se afirmă că Al Mahdi ar fi persoana responsabilă pentru atacurile executate în mod premeditat împotriva unor clădiri dedicate cultului religios sau monumentelor istorice, inclusiv nouă mausolee şi o moschee între 30 iunie şi 11 iulie 2012 la Tombuctu (Mali).

acum 3 zile · comentarii (6)

Personajul Gheorghiu-Dej m-a preocupat mai demult ca scriitor şi nu ca gazetar de istorie sau analist politic. Pentru mine, conştient că lupta pentru putere de pe parcursul istoriei a luat forme aberante, derapaje incredibile de la minimul omenesc, metodele folosite de Gheorghiu-Dej împotriva adversarilor săi din partid, n-au fost prilej nici de surpriză, nici de uimire, nici de plesnet din palme a indignare.

acum 4 zile · comentarii (10)

Suntem într-o perioadă de turbulenţe majore, de impredictibilitate, de incertitudine a evoluţiilor, iar tectonicitatea crescută la nivel internaţional sperie pieţele, investitorii şi consumatorii. Cu atât mai mult după ce a fost chestionată însăşi ideea de leadership global, de guvernanţă, de capacitate a politicienilor de pe toate meridianele de a conduce şi planifica globalizarea.

acum 4 zile · comentarii (20)

Brazilia a organizat Jocurile Olimpice de Vară, prima olimpiadă găzduită de America de sud. În acelaşi timp cu entuziasmul pentru întâlnirile sportive, spectatori din întreaga lume au urmărit şi imagini cu defilarea torţei olimpice acompaniată fiind de protestele cetăţenilor care strigau deja binecunoscutul „Fora Temer!” (Jos Temer!)

acum 4 zile · comentarii (0)

Chiar dacă nu ştiu să mai existe în lume un teatru de operă care să organizeze o competiţie adresată vocilor, din anii '90 am asistat la Concursul „Magda Ianculescu”, doar găzduit de Opera din Bucureşti, cu participarea orchestrei, dar finanţat de fundaţia creată de soţul reputatei soprane tocmai pentru a omagia memoria uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din cea de a doua jumătate a veacului trecut, cu o carieră importantă pe acea scenă.

acum 3 zile · comentarii (0)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 2 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente