Concerte şi petreceri câmpeneşti în weekend la Braşov

Concerte şi petreceri câmpeneşti în weekend la
Braşov

Festivalul Musica Barcensis ajunge la final, după două luni în care la fiecare sfârşit de săptămână Ţara Bârsei a răsunat de muzică sacră. Cea de-a V-a ediţie a festivalului se încheie în compania muzicienilor braşoveni care formează duo-ul Elena şi Paul Cristian şi Cvintetul vocal ANATOLY, prin concertele de la Râşnov.

Festival de Jazz la Castelul Bran

Festival de Jazz la Castelul Bran

În perioada 29-31 august Castelul Bran devine pentru al doilea an consecutive capital jazz-ului de calitate. Concertele vor avea loc de vineri până duminică, începând cu orele 19.00, în curtea interioara a Castelului Bran şi sâmbătă, de la ora 12:00, la Biserica Evanghelică Râşnov.

Situaţia din Ucraina se degradează progresiv, de la o zi la alta numărul victimelor creşte. Se poate vorbi de un conflict de durată, au trecut deja cinci luni de la declanşarea ostilităţilor militare în estul ţării. Este evident încă de la început că acest conflict nu ar fi putut dura nici măcar o zi dacă Federaţia Rusă nu i-ar fi ajutat pe separatiştii pro-ruşi din Lugansk şi Doneţk.

N-am înţeles, şi nu numai eu, dacă a început sau nu campania electorală sau campaniile electorale, fiindcă bătăliile prezidenţiale şi parlamentare sunt amestecate, nu numai par, iar bieţii cetăţeni români, despre  care, de asemenea, nimeni nu ştie, fireşte nici ei, câţi sunt sau mai sunt, în ţară şi pretutindeni, stau cruciţi şi se întreabă, exact, dar exact ca eroul celebru din O Scrisoare pierdută: NOI CU CINE VOTĂM?!

După ce peninsula Crimeea fusese efectiv „luată cu japca” de statul rus de la o Ucraină timorată, slabă şi profund zguduită de schimbarea neprevăzută a puterii politice, ca efect al mişcării Maidanului, se părea că în Estul şi Sudul Ucrainei, Rusia nu mai avea interesul de a interveni direct, ci doar sprijinea subtil o insurecţie locală pro-rusă care cerea separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia.

acum 2 zile · comentarii (24)

România trebuie să sprijine în mod direct şi pe toate căile statul vecin ucrainian în războiul său de independenţă. Nu ar fi pentru prima oară când statul nostru ar acorda un astfel de sprijin în faţa unui inamic aparent mult mai puternic. E nevoie de o decizie fermă şi de resurse materiale, financiare, militare, logistice şi umane, fără a exista vreun moment frica ca am putea în acest fel să supărăm Rusia.

acum 2 zile · comentarii (8)

Cum arată acest capăt de Europă astăzi? Întâlnire de gradul III la Minsk între Vladimir Putin şi Petru Poroşenko! Rezultatul 0-0. În schimb, la Sofia, ministrul de Externe Lavrov bate cu pumnul în masa bulgarilor pentru avansarea proiectului South Stream. Armata ucraineană continuă luptele cu insurgenţii cu rezultate modeste.

acum 2 zile · comentarii (26)

Nu este puntea dintre Rai şi Iad sau dintre cer şi pământ, Aomori este oraşul şi spaţiul de legătură dintre „zgomot” şi „tăcere”, dintre „urban” şi „rural”, dintre „antropic” şi „natural”, dintre „modern” şi „sălbatic”. Este oraşul unde soseşti dinspre sud şi de unde pleci spre nord. Este oraşul care face legătura dintre Honshu şi Hokkaido, cele două insule mari ale Japoniei.

acum 2 zile · comentarii (50)

Iată doctrina naţional-democrată care stă la baza Partidului România Unită. Acest curent a fost explicat şi întrupat în mod magistral în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre. Apărarea teritoriului naţional şi reunificarea cu Basarabia sunt principii constituente.

acum 2 zile · comentarii (1)

Referendumul scoţian deschide oare Cutia Pandorei în Europa? Să vedem, deoarece deja a început votul pentru corespondenţă premergător zilei de 18 septembrie, atunci când se va decide dacă Scoţia va rămâne sau nu în componen'a Regatului Unit al Mariii Britanii şi Irlandei de Nord.

acum 2 zile · comentarii (17)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 18 zile · comentarii (0)
Postari Recente