Administratorii unor firme de pază, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciul, aproape 10 milioane de lei!

Administratorii unor firme de pază, cercetaţi pentru evaziune fiscală. Prejudiciul, aproape 10 milioane de lei!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Lavinia Marincaş (fostă Vay) şi Reimond Vay – administratori de drept ai SC Security Lavy Det SRL Codlea şi de fapt ai SC Dab Security SRL Codlea şi SC Blue & Zibis SRL Brasov, pentru „evaziune fiscală”, în formă continuată.

Ultimul dintre cele şapte cuvinte rostite de Iisus pe cruce (şi relatat doar de Evanghelia după Ioan, la cap. 19, versetul 30) este: „Săvîrşitu-s-a!” Nu e vorba, fireşte, despre consemnarea unui obştesc sfîrşit, ci despre sentimentul Celui care moare că misiunea care I-a fost încredinţată a fost îndeplinită. Care fusese această misiune?

acum 7 zile · comentarii (154)

Amploarea şi răspândirea reţelelor de socializare în România au adus un nou instrument de mobilizare politică. Paradoxal, acest instrument nu este la îndemâna organizaţiilor politice clasice – partidele politice – şi, pe termen mediu şi lung, tinde să le transforme din actori ai mobilizării în spectatori ai mobilizării.

acum 6 zile · comentarii (20)

Astăzi, la Strasbourg, exact în momentul în care noi afişăm acest material pe adevarul.ro (ora 10.00, adică 11.00 la Bucureşti) a fost dat publicităţii Raportul de evaluare realizat de Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), organism al Consiliului Europei a cărui misiune „este să amelioreze capacitatea statelor membre de a lupta împotriva corupţiei,

acum 6 zile · comentarii (47)

În timp ce Berlinul, încă marcat de memoria colectivă a dramelor provocate în ultima conflagraţie mondială, preferă extinderea influenţei sale bazată pe tehnologia de ultimă oră, Moscova visează, cu ochii greu de citit ai preşedintelui Putin, la refacerea imperiului sovietic, cu o altă denumire, dar cu centrul puterii menţinut la Kremlin, graniţele Federaţiei Ruse extinzându-se până la suprapunerea pe cele foste sovietice.

acum 6 zile · comentarii (1)

Lunile de după „şocul 16 noiembrie” au fost de repoziţionare pentru toţi politicienii de top. Spun de top pentru că mulţi din linia a 2a şi a 3a par că nu au înţeles absolut nimic şi se încăpăţânează să rămână cantonaţi în aceeaşi retorică isterică marca Antena3 şi nu realizează că îşi trăiesc ultimele zile de viaţă politică. Unii vor fi ucişi politic de „boala” DNA iar cei mai mulţi de alegerile din 2016.

acum 6 zile · comentarii (6)

„Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, unul dintre cele mai frumoase texte din literatura noastră dramatică, a fost pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural Pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu“ din Capitală, într-o variantă în care poezia şi umorul realizează combinaţia perfectă

acum 6 zile · comentarii (0)

Am recitit zilele trecute memoriile lui Ismet İnönü, Hatîralar (Amintiri) Ikinci basim, (Ediţia a II-a) Ankara, 2006, 631p + 44 pagini foto. Autorul detaliază în paginile scrise punctul său de vedere referitor la evenimentele la care a luat parte. Memoriile omului politic turc sunt de un real folos, în special pentru istorici, cu precădere pentru cei care studiază sau sunt interesaţi de spatiul oriental-balcanic.

acum 6 zile · comentarii (1)

Urmează bilanţul de trei ani al cabinetului Ponta. Acest bilanţ va fi setat de comunicatorii PSD pe tema salariilor, a posibilei scăderi de TVA la alimente de bază, a indicatorilor macro-economici în general. Ceea ce nu-i rău - doar că-i inadecvat: nu măsori valoarea unui Guvern prin intermediul contextelor economice în care e plasat de istorie.

acum 7 zile · comentarii (2)

Moartea. Pentru medici şi mai ales pentru medicii oncologi moartea a devenit un fenomen relativ banal. Din păcate, face parte din cotidian. Chiar dacă vindecăm majoritatea pacienţilor de cancer, diagnosticul de boală malignă aduce cu el „amintirea” morţii. Un fel de „memento mori” dur, tranşant, real. Fiecare pacient de cancer, când îşi află diagnosticul, se loveşte cu capul de pragul de sus.

acum 6 zile · comentarii (16)

Mihaela Radulescu (născută Andreea Ţiganaşu la 3 august 1969 în Piatra Neamţ, România – conform Wikipedia) ciocneşte şampanie fină şi ouă de ciocolată îmbrăcate în foiţă de aur comestibil undeva prin Europa, la braţul d-lui Baumgartner. Asta in compensaţie cu vremurile in care era Rahela Schwartzenberg şi de sărbătoarea Paştelui nu avea această tradiţie.

acum 7 zile · comentarii (24)

În 1963, un dramaturg german pe nume Rolf Hocchuth scria o piesă de teatru intitulată „Vicarul” a cărei primă reprezentare a avut loc – şi detaliul are însemnătatea lui - în Berlinul Occidental. Adică în partea liberă a Capitalei Germaniei, o ţară care se hotărâse să îşi asume toate responsabilităţile şi toate consecinţele legate de ororile din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial.

acum 7 zile · comentarii (24)

Din perspectiva societăţii actuale a cunoaşterii, Evul Mediu apare ca un deşert al analfabetismului. Singura instituţie din Occident care mai păstra, într-o formă sau alta flacăra cunoaşterii era Biserica, dar şi aceasta o anexa superstiţiei. În pofida diferenţei dintre noi şi lumea medievală, fascinaţia contemporană nu pare să se fi veştejit, după cum arată producţia literară ori cinematografică.

acum 7 zile · comentarii (1)

În această notă citesc mesajele din ultimul timp ale lui Traian Băsescu. Beneficiar al unei experienţe importante, pe care nimeni nu i-o contestă, Traian Băsescu a simţit ca justiţia o mai ia şi pe arătură. Doar că această tendinţă înseamnă vieţi omeneşti distruse, lucru cu care nu trebuie să se joace nimeni.

acum 7 zile · comentarii (72)

În România, meseria de psiholog este privită cu neîncredere pentru că sunt promovaţi o serie de pseudopsihologi. Totodată, la noi există un analfabetism generalizat, oamenii neavând cultură psihologică, a explicat Aurora Liiceanu, într-un interviu acordat „Dilema Veche”.

acum 7 zile · comentarii (1)

Am demarat acest proiect împreună cu pilotul comercial Vio Ludusan şi Aviatia.ro. Dorim să facilităm accesul publicului, pasionaţilor şi piloţilor amatori la informaţie pertinentă şi profesională. Aviaţia este un domeniu în care educaţia este primordială şi sperăm că acest proiect va ajuta dezvoltarii aviaţiei din România.

acum 7 zile · comentarii (3)

În ultimele două săptămâni, România a devenit ţinta unor ameninţări lansate de diferite personaje din Rusia, unele oficiale, altele – oficioase. Asta, după ce NATO a decis să-şi întărească poziţiile în România, una dintre ţările care se învecinează cu Rusia, prin Marea Neagră, mai ales după anexarea Crimeei.

acum 7 zile · comentarii (148)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 6 luni · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 8 luni · comentarii (0)
Postari Recente