Simona Suciu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cetatea Feldioara, reconstruită de la zero cu 12 milioane de lei, a fost închisă imediat după inaugurare. Cum justifică autorităţile „intrarea în conservare“

Cetatea
Feldioara, reconstruită de la zero cu 12 milioane de lei, a fost închisă imediat după inaugurare. Cum justifică autorităţile „intrarea în conservare“

Autorităţile locale au anunţat că obiecticul turistic îşi va deschide porţile doar la primăvară. Cetatea Feldioara este cea mai veche din Braşov, a fost o ruină timp de 30 de ani şi a fost refăcută practic din temelii.

15 Noiembrie va fi zi de sărbătoare în fiecare an la Braşov

15 Noiembrie
va fi zi de sărbătoare în fiecare an la Braşov

Consiliul Local a decis ca în fiecare an de 15 Noiembrie, instituţiile publice să arboreze drapelul naţional ca în zilele de sărbătoare pentru a marca solemn revolta muncitorilor de la Uzina Steagu Roşu din 1987.  A fost prima manisfestare anticomunistă din România. 10.000 de oameni au ieşit atunci în stradă. 540 au fost arestaţi, iar 61 au fost condamnaţi şi deportaţi.

Unde schiem în acest sezon în România. Lista tuturor pârtiile deschise în Carpaţi şi a facilităţilor oferite turiştilor

Unde schiem în acest sezon în România. Lista tuturor pârtiile deschise în Carpaţi şi a facilităţilor oferite turiştilor

Pasionaţii de schi aşteaptă cu sufletul la gură deschiderea noului sezon. Domeniul schiabil din România, chiar dacă nu se ridică la standardele din ţări cu tradiţie în domeniu, precum Austria, Italia, Elveţia şi Franţa, pune la dispoziţia celor interesaţi suficiente oportunităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă. Preţurile, însă, ajung aproape la nivelul celor din străinătate.

Cum au fost torturaţi muncitorii care au îndrăznit să strige pentru prima dată „Jos Ceauşescu!“. 30 de ani de la revolta anticomunistă de la Braşov

Cum au fost
torturaţi muncitorii care au îndrăznit să strige pentru prima 
dată „Jos Ceauşescu!“. 30 de ani de la revolta anticomunistă de la Braşov

Pe 15 noiembrie, se împlinesc 30 de ani de la Revolta Anticomunistă a muncitorilor de la Întreprinderea de Autocamioane „Steagul Roşu“ din Braşov (actualmente Roman SA). Represiunea regimului a fost cruntă: 540 de muncitori au fost arestaţi, iar 61 dintre ei – condamnaţi. Mărturiile lor sunt încă vii: au fost bătuţi, umiliţi, deportaţi şi nici până astăzi nimeni nu a fost pedepsit.

Anii întregi de „linişte” mediatică privind gazele naturale, au fost înlocuiţi de o ”nelinişte”, tot mediatică, în ultimele săptămâni. Analizele au fost înlocuite de anchete. Expertiza s-a substituit bârfelor. Tema gazelor a devenit un subiect la ordinea zilei, pe care ne d[m cu părerea despre independenţa energetică, criza gazelor, neînmagazinarea gazelor, câte burse să existe în România, creşterea preţului gazelor.

acum 6 zile · comentarii (0)

... un eveniment important al vieţii noastre culturale, organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor (UCMR), Secţiunea Naţională Română a Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană (SNR-SIMC), în cooperare cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi Muzeul Naţional „George Enescu”.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a încercat să facă o paralelă între referendumul pentru Unire, ce urmează a se organiza în perioada următoare, şi cel realizat în regiunea Crimeea şi prin care s-a justificat alipirea regiunii ucrainiene la Federaţia Rusă. Însă între cele două nu se poate face o paralelă deoarece în primul caz vorbim de respectarea dreptului internaţional, în timp ce în cel de al doilea e vorba de încălcarea lui.

acum 6 zile · comentarii (6)

Un funcţionar public oarecare a ieşit la pensie (pensie specială, deşi n-a făcut nici special la muncă) cu 6.000 de lei pe lună. După o jumătate de an, a dat concurs pentru postul de pe care tocmai se pensionase şi a fost reangajat cu o leafă de 9.000 de lei. Veniturile cumulate, plătite din bani publici, ajung la 15.000 de lei pe lună. Pare bizar, dar în ţara noastră cu mintea şuie, manevra este considerată legală şi morală.

acum 6 zile · comentarii (30)

Comentăm o acţiune declanşată de Ministerul Educaţiei, într-un program bazat pe fonduri europene. Mai exact, în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi“ (CRED) se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice (15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial) în vederea unei abordări metodologice centrate pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.

acum 6 zile · comentarii (0)

Sugestia făcută de ambasadorul rus la Bucureşti, Valeri Kuzmin, pare să fie perfect logică şi limpede precum apa de izvor: în opinia sa, reprezentatul oficial al Federaţiei Ruse spune că „soluţia referendumului“ ar fi cea mai potrivită pentru facilitarea unirii României cu Republica Moldova, asta fiind cea mai bună cale de urmat, şi nu invocarea unor considerente istorice.

acum 6 zile · comentarii (111)

Mă gândesc de o săptămână cum să încep textul ăsta. Nu ştiu cum ar fi drept. Dar cine mai ştie ce e drept pe lumea asta? Sigur nu e drept ca un copil să sufere. Şi sigur nu e drept ca un părinte să-şi privească neputincios copilul suferind. Dar ce putem face noi? Poţi face suferinţa şi neputinţa cuiva să dispară? Nu, sigur că nu ai o asemenea putere. Dar le poţi alina. Iar în ultimele zile tot mai mulţi oameni au făcut-o.

acum 7 zile · comentarii (6)

Nu cred că, într-o relativ lungă carieră de jurnalist care m-a purtat de mai multe ori împrejurul lumii, am fost martor la ceva atât de stupefiant cum este reacţia oficială a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) aflată în subordinea atât de generosului nostru guvern, la ştirea care a revenit de câteva ore în atenţia presei internaţionale.

acum 8 zile · comentarii (75)

Clişeul este acela că, la 100 de ani de comunism, trecem prea repede cu vederea marile ctitorii şi beneficii ale regimului – comunismul ne-a făcut blocuri, l-a mutat pe ţăran de la sat la oraş, ne-a dat tuturor locuri de muncă sigure în fabrici şi uzine, etc. Este un clişeu care mă zgârie (tare) pe scoarţa cerebrală.

acum 8 zile · comentarii (4)

De o vreme mă preocupă soluţiile la problema românească. M-am săturat să tot aud formule defetiste şi fataliste privitoarea la imuabila fortună românească. Am schiţat în câteva texte anterioare modalităţi de a rezolva diferite „insolubile“ mioritice. Am întârziat însă destul de mult în a scrie textul de faţă care îşi doreşte să propună una dintre cele mai grandioase idei de salvare a României:

acum 8 zile · comentarii (20)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 3 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 3 ani · comentarii (1)
Postari Recente