Sebastian Dan Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Evaluare Naţională 2016, proba la matematică. Candidaţii au avut de furcă cu geometria: „Nu i-am dat de cap la problema cu triunghiul”

Evaluare Naţională 2016, proba la matematică. Candidaţii au avut de furcă cu geometria: „Nu i-am dat de cap la problema cu triunghiul”

Evaluare Naţională 2016. Proba de matematică la evaluarae naţională 2016 le-a dat de furcă candidaţilor. Elevii care au ieşit de la examenul de capacitate spun că subiectele de la algebră au fost uşoare, însă au avut de furcă cu o problemă la geometrie.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe fostul deputat şi lider al revoluţionarilor Dorin Lazăr Maior

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe fostul deputat şi lider al revoluţionarilor Dorin Lazăr Maior

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Lazăre Maior (fost deputat, fost lider al unor asociaţii de revoluţionari, iar la data faptelor condamnat definitiv în altă cauză ) pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă.

Cetăţean italian, reţinut de poliţişti la Săcele

Cetăţean italian, reţinut de poliţişti la Săcele

Poliţiştii din Braşov au depistat un cetăţean italian dat în urmărire internaţională. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Investigaţii Criminale au depistat zilele trecute, în municipiul Săcele, un cetăţean italian de 56 ani, care era urmărit internaţional.

Evaluarea Naţională 2016: 3.731 de elevi susţin în Braşov proba scrisă la Limba Română

Evaluarea Naţională 2016: 3.731 de elevi susţin în Braşov proba scrisă la Limba Română

3731de absolvenţi de clasa a VIII-a din Braşov susţin, luni, 27 iunie, proba scrisă de Limba şi literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016, care contează pentru admiterea la liceu. Proba la Matematică este programată în 29 iunie, iar evaluarea pentru limba maternă, în 28 iunie. Rezultatele la examenul de Capacitate 2016 vor fi cunoscute în 1 iulie.

Cum a apărut corporatismul - stahonivismul îmbrăcat în haine noi - şi efectele devastatoare asupra omului

Cum a apărut corporatismul - stahonivismul îmbrăcat în haine noi - şi efectele devastatoare asupra omului

Alexei Grigorievici Stahanov s-a născut la 3 ianuarie 1906, în Rusia, şi a devenit miner sovietic. În noaptea de 30 spre 31 august 1935, a raportat că a depăşit planul de muncă de peste şapte ori, extrăgând 102 tone de cărbune din mina Ţentralnaia Irmino, faţă de norma obişnuită de 14 tone pe schimb. De atunci, propaganda comunistă l-a folosit ca exemplu.

Cele mai multe dintre neregulile care se întâmplă în secţiile de votare în ziua votului au la bază (1) legislaţia electorală deficitară şi interpretabilă şi (2) reaua-voinţă sau slaba pregătire a celor care trebuie să o implementeze. Astăzi, despre celebra hotărâre 15, „scopul unic”, „drepturile omului” şi ce lucruri interesante poţi să ştii dacă ai făcut Dreptul.

acum 16 zile · comentarii (1)

Statisticienii s-au aplecat asupra datelor furnizate de BEC referitoare la alegerile locale din 5 iunie, cele rezultate din procesele verbale întocmite în secţiile de votare. Cele mai flagrante anomalii apar la Sectorul 1 Bucureşti, unde au candidat pentru USB (Clotilde Armand), iar pentru PSD (Dan Tudorache).

acum 16 zile · comentarii (64)

Liberalizarea pieţei de gaze, prin stabilirea acţiunilor care trebuie întreprinse la data de 1 iulie 2016, a devenit subiectul unor conversaţii amatoriceşti. Actorii care şi-au dat cu părerea privind subiectul uită un element esenţial în această discuţie - cel al legalităţii deciziei care se va lua.

acum 17 zile · comentarii (1)

Încă în urmă cu doi ani, atunci când "Martiri" de Marius von Mayenburg a ajuns cu remarcabilă promptitudine şi pe meleagurile româneşti graţie unui spectacol montat de Theodor Cristian Popescu, în scenografia lui Cosmin Ardeleanu, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, subliniam valoarea piesei, invocând ca prim argument în favoarea afirmaţiei mele rigoarea impecabilă a construcţiei.

acum 17 zile · comentarii (0)
Arte /

BU!

De data asta nu va fi o cronică, nu e momentul potrivit pentru aşa ceva. Chiar dacă In the Middle a fost atât de uluitor, încât vigoarea din coregrafia lui William Forsythe părea ea însăşi un protest. Chiar dacă Marina Minoiu şi Francesca Velicu au fost strălucitoare. Ar fi meritat să scriu despre toate astea. Dar azi nu sunt critic. Azi sunt spectator.

acum 17 zile · comentarii (4)

Am recapitulat în spaţiul unui comentariu publicat la începutul acestei săptămâni momentele-cheie, motivele şi scopul pentru care, în urmă cu mai bine de 61 de ani, cinci bărbaţi români, conduşi de sculptorul Ovidiu Beldeanu, au pus la cale şi au atacat în noaptea de 14 spre 15 februarie 1955 sediul Ambasadei Republicii Populare Române de la Berna.

acum 18 zile · comentarii (1)

Stă acasă, bine mersi, unde să dispară. Nu l-a convins nici un partid de dreapta că merită să fie votat. În plus, în lipsa unificării dreptei, chiar dacă ar fi mers la vot, tot PSD câştiga, pentru că voturile dreptei se spărgeau în mai multe pachete, pe când ale stângii, nu. Nucleul dur al votanţilor PSD, 37% din 49% prezenţă  la vot, înseamnă circa 18%.  Aceştia îşi păstrează opţiunea de vot oricând şi oricum.

acum 18 zile · comentarii (52)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 2 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 2 ani · comentarii (0)