Bărbat înjunghiat de un interlop la Făgăraş

Bărbat înjunghiat de un interlop la Făgăraş

Un bărbat din Făgăraş a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă după ce a fost înjunghiat de un interlop. Bărbatul se întorcea acasă din comuna Mândra, împreuna cu Ciprian Podosu, unul dintre interlopii din Făgăraş. S-au luat la ceartă şi a fost înjunghiat.

Am citit de curînd, pe blogul Adevărul, un interviu al Cristinei Hermeziu cu academicianul Basarab Nicolescu, despre „cazul Vintilă Horia”. Prilej să reflectez din nou la consecinţele legii 217 din 2015. Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică.

acum 5 zile · comentarii (189)

După mai bine de un an de ”prezidenţiat”, opinia publică continuă să se împartă în două tabere: cei care sunt mulţumiţi de tăcerea preşedintelui în spaţiul public şi cei care îi reproşează tăcerea. Totuşi, preşedintele recuperează. Liberalii o vor simţi pe pielea lor. Preşedintele are răbdarea unui şarpe boa, iar liberalii sunt numai buni pentru şcoala politică de Bucureşti de care are nevoie preşedintele.

acum 5 zile · comentarii (72)

Împrumutul de 150 de milioane euro, promis de Guvernul României, întârzie din cauza crizelor prelungite de pe malul Bâcului şi a unor condiţii neîndeplinite. Bucureştiul nu vrea să arunce banii în vânt, fără a avea certitudinea că aceştia vor fi utilizaţi raţional şi, ulterior, recuperaţi. Dar nici Chişinăul nu pare suficient de pregătit să-şi respecte angajamentele.

acum 5 zile · comentarii (14)

În ultimul an, situaţia politică în Turcia s-a deteriorat grav. A fost o perioadă de profunde schimbări în cadrul societăţii: ţara a trecut prin două rânduri de alegeri parlamentare – întrucât preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a încercat să obţină o majoritate solidă pentru a modifica constituţia în vederea transformării Turciei într-un sistem politic prezidenţial.

acum 5 zile · comentarii (5)

Se discută mult zilele astea pe un ton grav despre cum domnii Mihai Gâdea (director Antena 3) şi Dan Mihalache (şef al Cancelariei Prezidenţiale) au fost împreună la o sindrofie a saşilor ardeleni din München. Cred că, de data asta, problema se pune greşit. Cei doi n-au ajuns acolo forţând intrarea, ci au primit nişte invitaţii. Dacă diaspora i-a primit înseamnă că i-a dorit acolo şi punct. Aşa că revolta din România este inutilă.

acum 6 zile · comentarii (51)

Ce sunt aceste planuri-cadru pentru învăţământul gimnazial  şi de ce sunt ele atât de importante? Planurile-cadru sunt nişte documente, aprobate prin ordin de ministru, care stabilesc ce materii şi câte ore pe săptămână studiază elevii.

acum 6 zile · comentarii (2)

Pe la sfârşitul anului 2013 am fost invitat să le vorbesc liceenilor de la Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu“. La un moment dat, una dintre profesoare, privind o fotografie realizata de mine spune „ăştia trăiesc la graniţa dintre oameni şi animale“, după care a continuat imediat cu „ăstia nu au «servici’»” şi apoi „m-am săturat să văd imaginea României denigrată - fotografii frumoase din România nu aveţi?“

acum 6 zile · comentarii (15)

Una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale UE în acest moment o reprezintă degradarea progresivă a modului tradiţional de funcţionare al Uniunii, a valorilor şi ordinii sistemice care au constituit fundamentul civilizaţiei occidentale în ultimele decenii. Majoritatea ţărilor europene îşi urmăresc preponderent propriile agende politice, riscând  să compromită caracterul considerat ireversibil al procesului de construcţie europeană.

acum 6 zile · comentarii (1)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 1 an · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 2 ani · comentarii (0)