Noi căutări ale planorului dispărut

Noi căutări ale planorului dispărut

Noi căutări ale pilotului planorului dispărut, Mircea Crăciun. În această dimineaţă, 47 de persoane (21 de la SIU, 12 de la gruparea mobilăde jandarmi, 2 de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, 6 vânători de munte, 2 poliţişti şi 9 pădurari) reiau căutările în zona Teliu – Întorsura Buzăului.

Grevă spontană la IAR Ghimbav

Grevă spontană la IAR Ghimbav

150-160 de persoane au refuzat să intre la lucru în această dimineaţă, la IAR Ghimbav. Muncitorii sunt nemulţumiţi că în Legea bugetului de stat s-a plafonat fondul de salarii şi nu pot să îşi negocieze salariile mai mult de indicele de inflaţie, în contextul în care a crescut volumul de muncă.

Domnul Liviu Dragnea a declarat, de curînd, că avem nevoie de un nou mod de a face politică. Avem nevoie de un „pact” pe termen lung al tuturor partidelor ţării, de un armistiţiu bazat pe „dialog şi continuitate”, de conlucrarea patriotică a tuturor, în jurul unui „proiect de ţară peren”. Poţi să ai ceva împotrivă? E drept, ai mai auzit asemenea îndemnuri şi altădată: „consens”, „uniune naţională”, „ţara mai presus de interesele de partid” etc.

acum 5 zile · comentarii (151)

În urmă cu 26 de ani s-a revenit la grafia latină şi, cel puţin formal, limba română a fost repusă în drepturi. Acesta a fost primul deziderat al elitei intelectuale basarabene şi practic unica realizare a mişcării de renaştere naţională de la sfârşitul anilor ’80 – începutul anilor ’90 ai secolului trecut.

acum 5 zile · comentarii (35)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 5 zile · comentarii (3)

Viitorul  european al Republicii Moldova a fost în ultimii 3 ani doar un subiect de PR politic în campaniile electorale de la Chişinău, folosit de liderii formaţiunilor pro-europene doar pentru a cosmetiza o realitate diferită de cea prezentată la Bruxelles unde corupţia,  sifonarea banului public şi anchilozarea Justiţiei în carapacea sovietică, pun sub semnul incertitudinii aderarea la UE a societăţii moldoveneşti.

acum 6 zile · comentarii (3)

Zi de zi televiziunile ne pun pe gânduri, ne întristează sau ne înfurie – în funcţie de temperament, educaţie şi caracter – arătând-ne valuri fără sfârşit de imigranţi ce străbat Europa dinspre Balcani către miezul administrativ al UE.

acum 6 zile · comentarii (64)

Când văd această fotografie cu maşina poliţiei din Odorheiul Secuiesc pe care scrie „Poliţia locală" atât în limba română, cât şi în limba maghiară am sentimentul reconfortant că trăiesc într-o ţară civilizată, europeană, în care se fac eforturi vizibile şi apreciate pe plan internaţional pentru a se respecta drepturile minorităţilor.

acum 6 zile · comentarii (93)

Complicata dramaturgie politică a săptămânii pe cale să se încheie şi telenovela din jurul Codului fiscal, telenovelă întru prelungirea căreia rolul de principal scenarist i-a revenit preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea, tocmai întors din Brazilia unde se pare că a urmat un curs de calificare în domeniu, lasă loc de multe speculaţii legate de viitorul d-lui Victor Ponta.

acum 6 zile · comentarii (4)

Poate n-aş fi dat importanţă ultimelor ziceri ale dlui Adrian Severin dacă nu le-aş fi auzit recitate, în limba română, de radio Sputnik, radio oficial al Moscovei. Dl Adrian Severin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, şi urmărit penal într-un alt dosar pentru spălare de bani – pune la zid politica externă a SUA în regiune, într-o recentă postare pe blog:

acum 6 zile · comentarii (82)

Situaţia relatată de mass-media cu refugiaţii care se agaţă de orice punct posibil pentru a înainta către Vest ar trebui judecată cu celeritate. Cu precădere U.E ar trebui să fie cea care să ofere soluţii având în vedere că emigranţii depun eforturi pentru accederea între graniţele sale. România, din punctul de vedere al siguranţei, traversează o perioadă pozitivă, noi suntem oarecum protejaţi, suntem sub umbrala NATO şi membrii ai U.E.

acum 7 zile · comentarii (11)

Uriaşul val de imigranţi ce intră ilegal în Europa a primit diverse etichete. Unii îl consideră efectul „primăverii arabe”, alţii îl etichetează ca fenomen economic (imigranţii fiind atraşi de un loc în care să câştige mai bine), alţii ca acţiune de invadare a Europei pusă la punct de duşmanii sau chiar de către aliaţii Uniunii Europene.

acum 7 zile · comentarii (171)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 11 luni · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente