Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată. Este acuzat de cinci infracţiuni după ce a acordat preferenţial contracte publice la preţuri umflate şi de zece ori

Aristotel Căncescu a fost trimis în
judecată. Este acuzat de cinci
infracţiuni după ce a acordat preferenţial contracte publice la preţuri umflate şi de zece ori

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov este acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentatică de abuz în serviciu. Aristotel Căncescu se află în arest şi va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Daily Mail“ o acuză pe o româncă din Viscri că se îmbogăţeşte din dulceaţa de 365 de euro borcanul. Jurnaliştii „uită“ să spună că proiectul este unul caritabil

„Daily
Mail“ o acuză pe o româncă din Viscri că se îmbogăţeşte din dulceaţa de 365 de euro borcanul. Jurnaliştii „uită“ să spună că
proiectul este unul caritabil

Jurnaliştii de la „Daily Mail“ scriu că Gerda Gerghiceanu vinde cu un un preţ uriaş dulceaţa care a devenit celebră după ce a fost gustată de prinţul Charles. Contactată de „Adevărul“, femeia spune că ea primeşte 10 lei pentru gemul ei. Preţul final este dat de ambalajul special şi de faptul că proiectul dulceţei de Viscri „Dar din Dar“ este unul caritabil. Cei care o cumpără donează 1 euro pe zi pentru promovarea satelor din Transilvania.

Braşovul poate accesa fonduri europene de 750 de milioane de euro. Autorităţile vor gondolă spre Poiana Braşov şi transformarea centrului în pietonal

Braşovul poate accesa fonduri europene de 750
de milioane de euro. Autorităţile vor gondolă spre Poiana Braşov şi
transformarea centrului în pietonal

Reprezentanţii ADR Centru au făcut o vizită la Braşov şi au lăudat oraşul de sub Tâmpa care a reuşit să atragă cele mai multe fonduri europene din Regiunea Centru. Pentru următorii şase ani Braşovul au putea accesa 750 de milioane de euro. Printre proiectele prioritare se numără investiţiile în turism şi infrastructură.

2014 se termină într-o atmosferă alternativ ridicolă şi depresivă: O corporaţie transnaţională ce deţin un studio de film, speriată de o mini-tiranie vag educată, dar armată cu focoase nucleare. O satiră incompetentă ce arată faptul politic fundamental, diferenţa dintre sclavie şi libertate, este cenzurată. Internetul pare mai folositor ameninţărilor teroriste decât publicării poveştilor.

acum 8 ore · comentarii (0)

Săptămâna trecută au ieşit la rampă doi preşedinţi, deopotrivă îndrăgiţi de unii moldoveni şi huliţi de alţii. Marea deosebire dintre Băsescu şi Putin este că primul ştie ce înseamnă democraţie, fiind dispus să cedeze locul altuia, pe când al doilea nu poate concepe un asemenea deznodământ, ceea ce mă face să cred că va renunţa la funcţie doar pe cale naturală, adică în mormânt.

acum 9 ore · comentarii (5)

Pentru colega Akabelle, născută în 1990, Revoluţia pare a fi un moment cheie în istoria României, dar despre care a aflat din lecturi, documentare, sau de la părinţi. Am invitat-o să îl "trăiască", imaginându-şi cum ar fi fost dacă lua parte la evenimentele din Decembrie 1989. Răspunsul său, precum şi o întrebare pentru cititorii din generaţia sa, în rândurile de mai jos.

acum 10 ore · comentarii (1)

La 25 de ani de la sacrificiul românilor pentru libertate, noul preşedinte Klaus Iohannis are datoria să respingă legea securităţii cibernetice pentru ca aceasta să intre cu adevărat în dezbaterea publică şi să fie votată doar dacă se dovedeşte necesară şi numai cu respectarea dreptului la viaţă privată. Altfel, prima lege promulgată de preşedintele Facebook va fi îndreptată direct împotriva generaţiei care l-a adus la Cotroceni!

acum 19 ore · comentarii (6)

TrendScane este un proiect destinat comunicării politice şi presupune observarea permanentă a opiniei publice şi identificarea direcţiilor în care se deplasează interesul publicului. Proiectul presupune în primul rând pe realizarea de producţii video săptămânale. Primul episod a fost interviul oferit de Tatiana Niculescu Bran la câteva zile după confirmarea numirii sale în poziţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

acum 20 ore · comentarii (0)

Discursul lui Klaus Iohannis care a însoţit depunerea jurământului de preşedinte al României în plenul Parlamentului a fost unul imperativ. Ferm, nu isteric. Iohannis a cerut lucruri concrete şi mesajul a semănat cu un restart sosit ca o gură de oxigen.

acum 24 ore · comentarii (9)

Anul 2045. Criminalitatea din Washington D.C. este combătută de către o unitate de elită numită „Precrime“ care utilizează în acest scop oameni cu puterea de a vedea în viitor şi a prezice crimele, înainte ca acestea să aibă loc. În filmul „Minority Report“ Tom Cruise, şeful diviziei Precrime, devenit el însuşi suspect, descoperă că viziunile despre viitor pot fi manipulate şi unitatea este desfiinţată.

„Îi voi preda lui Iohannis o ţară care îndeplineşte...”, a rostit Traian Băsescu în discursul său  de încheiere a celor 10 ani de preşedinţie. Adică o ţară, de care fostul preşedinte al României este mulţumit. Vorbind în numele tuturor românilor, am constatat că nu mă regăsesc în acest tablou. Când a început să vorbească, a râs puţin.

Diferenţele dintre Klaus Iohannis şi Traian Băsescu sunt mai mici decât par la prima vedere. Sunt formale şi ţin de stilul apariţiilor publice şi de forma discursului. Ambiţiile din spate sunt la fel de mari iar răceala emoţiei în impunerea propriei decizii seamănă în esenţa sa. Plusul lui Klaus Iohannis se vede deja la duritatea cu care subliniază propriile dorinţe. Mai puţin scandal, desigur. Mai multă duritate, cu siguranţă.

La fix 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989,  într-o atmosferă profund emoţionantă s-a produs cel mai firesc schimb de putere supremă. Cu toate incercările de destabilizare, venite din interior sau din afară, România a învăţat în toţi aceşti ani că haina democraţiei i se potriveşte cel mai bine.

Valentin Hurduc, un tip cu care am făcut o emisiune TV (a scos înainte de 1989 publicaţia clandestină „Luneta“) mă aşteaptă în holul Bibliotecii pentru a-mi arăta, în „Jurnalul naţional“ de acum câţiva ani, un text care dezvăluie că în 21 decembrie 1989, la ora 13.00, s-a înregistrat primul mort al Revoluţiei.

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 2 luni · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 4 luni · comentarii (0)
Postari Recente