Simona Suciu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Petrecere de groază de Halloween la Castelul Bran

Petrecere de groază de Halloween la Castelul Bran

Românii care vor o noapte de Halloween autentică şi plină de adrenalină sunt aşteptaţi sâmbătă seara la Castelul Bran. Legendarul Conte Dracula, ţipetele şi dansul ielelor vor însoţi participanţii la eveniment la tot pasul într-un tur de neuitat, la finalul căruia aceştia vor putea degusta vinul roşu ca sângele, în curtea interioară a castelului.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur Braşov. Când vom afla primele procente în judeţul Braşov | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul
tur Braşov. Când vom afla primele procente în judeţul Braşov

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Braşov, în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Festivalul Internaţional de Operetă, Operă şi Balet începe sâmbătă la Braşov

Festivalul
Internaţional de Operetă, Operă şi Balet începe sâmbătă la Braşov

În perioada 1 – 30 noiembrie 2014, braşovenii sunt invitaţi la a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, un eveniment major pentru viaţa culturală din Braşov şi din ţară. Interpreţi, dirijori, coregrafi şi regizori invitaţi, se vor reuni timp de o lună la Opera Braşov în spectacole, gale şi premiere, publicul putând urmări genuri muzicale variate, de la operă la musical.

Căncescu şi Diniţă, de la simpli ingineri, la cei mai bogaţi politicieni din Braşov şi în final la cercetaţi penal

Căncescu şi Diniţă, de la simpli
ingineri, la cei mai bogaţi politicieni din Braşov şi în final la cercetaţi
penal

Aristotel Căncescu şi Ion Diniţă au terminat aceaşi facultate. Ambii au avut afaceri din care s-au îmbogăţit şi ambii au intrat în politică. Aristotel Căncescu a fost senator şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, iar Diniţă este din 2012 deputat. Se cunosc de multă vreme şi sunt cercetaţi pentru contractele ilegale de la Consiliul Judeţean.

În democraţie, teoretic, cetăţenii îşi mandatează, prin vot, reprezentanţi care să conducă treburile obşteşti în numele lor. Practica demonstrează că nu prea ştim bine nici pe cine dar nici pentru ce votăm. Pare că indiferent de vot, tot acolo ajungem: politicienii îşi schimbă doar părul nu şi năravul,  mai ales când multe din treburile ţării se decid în alianţe internaţionale.

acum 3 zile · comentarii (67)

Vreau-nu vreau, eşti partenerul meu. Nu pot să nu te iau în serios. Vei înţelege însă că n-ar fi rezonabil să crezi că trebuie (şi sunt în stare) să răspund prompt sutelor de comentarii cu care mă onorezi de-atîta vreme. Ar însemna să nu fac decît asta cît e ziulica de mare; or, fie că mă crezi sau nu, am (încă) şi (multe) alte treburi.

acum 5 zile · comentarii (313)

Întâiul discurs - destinat cancelariilor de pe mapamond şi opiniei publice - al europeanului Jens Stoltenberg, în noua sa calitate, de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, a fost rostit, simbolic, sub auspiciile Fondului German Marshall al Statelor Unite. Departe de a fi o personalitate defensivă, concesivă, cu orice preţ, noul oficial al NATO a optat pentru un „duş rece“ aplicat celor care mai visează la un nou Pact Ribbentrop-Molotov.

acum 3 zile · comentarii (5)

Ultimele zile de campanie prezidenţială debutează cu fenomene paranormale. De pildă, un interviu al candidatului ACL Klaus Iohannis, acordat la Pro TV, dispare de pe site în mod misterios, cam ca navele din Triunghiul Bermudelor. La fel a dispărut şi invitaţia adresată Monicăi Macovei pentru următoarea emisiune. Cui îi e frică de Pro TV? (vezi foto).

acum 3 zile · comentarii (12)

Acest noiembrie al anului 2014 ne aduce alegeri generale în ambele state româneşti. Scrutinurile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie vor fi încheiate la Chişinău pe 30 noiembrie. Dacă cineva îşi închipuie  că alegerile interne din cele două state nu au o miză (cea geo-politică) mai mare decât DNA-urile şi numirile politice în instituţiile de stat, se înşală amarnic.

acum 3 zile · comentarii (1)

Sunt mai puţin condamnabili moral negustorii electorali, cei care îşi vând votul pe un rachiu sau pe diverse bunuri, decât indiferenţii şi micţionarii, cei care anunţă cu un soi de triumfalism infantil că micţionează pe el. Măcar primii îi dau un preţ: ceilalţi îl anulează. Primii întreţin instrumentul esenţial al democraţiei, chiar dacă din motive străine de scopul său; ceilalţi sunt, cu voie său fără de voie, de-a dreptul antidemocratici.

acum 3 zile · comentarii (8)

Spaţiul public depinde de arta conversaţiei. Conversaţia moderează diferenţele dintre oameni şi oferă astfel un model de comunitate sau prietenie. Comentariile de pe forum sunt similare spectacolelor de televiziune din România: Competiţii între oameni vulgari care alternează abil insulte şi acuze pe tonuri stridente sau ameninţătoare menite să incite isterie sau indignare sau un dispreţ teribil.

acum 3 zile · comentarii (42)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 17 zile · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 3 luni · comentarii (0)
Postari Recente