Un braşovean a rămas blocat cu Jeep-ul în Bucegi

Doi turişti au rămas blocaţi, luni, cu un autovehicul de teren pe un drum din Masivul Bucegi, din cauza stratului de zăpadă de peste jumătate de metru, cei doi fiind ajutaţi de jandarmii montani din Dâmboviţa să scoată maşina de pe drumul înzăpezit şi să ajungă cu bine la destinaţie.

Informaticienii braşoveni iau cu asalt America

Trei echipe de la trei colegii din Braşov s-au calificat în finala American Computer Science League (ACSL). Concursul din America este cea mai prestigioasă competiţie de informatică din lume. Se desfăşoară de 35 de ani şi la el participă elevi de la peste 200 de licee din toată lumea. Concursul are loc în luna mai.

Pe 7 aprilie, ruşii au proclamat Republica Populară Doneţk, iar pe 16 aprilie – Republica Populară Odessa, în regiunile omonime de pe teritoriul Ucrainei, călcând în picioare suveranitatea acestui stat. Agresiunea lui Putin împrumută o formă politică veche, din vremea sovietelor – în fond, şi România a fost, între 1947 şi 1965, o „republică populară” – şi, în plus, maimuţăreşte principiul autodeterminării.

acum 2 zile · comentarii (28)

În timp ce multe din ţările est europene se mulţumesc să păstreze un număr constant de studenţi la master, sau în cel mai bun caz să crească numărul aplicaţiilor, economiile dezvoltate inovează. Franţa este unul dintre cele mai bune exemple – casa celui mai bun program de MBA din Europa (HEC Paris), nu lasă de dorit nici când vine vorba de mastere.

Impardonabil de tânăr exponent al scriitorimii române, Andrei Ruse, cunoscut pentru titluri ca „Dilăr pentru o zi“ sau „Soni“, e din nou pe val, după ce şi-a lansat oficial,  la începutul acestei luni, romanul „Zaraza“. Îi reţinusem un vers (din volumul de poezii „Black Job“), „Viaţa asta e o zi de luni“, şi îi răsfoisem, fără să apuc să le şi citesc, romanele, fiindcă ziua asta de luni are atât de puţine ore!

Care-ai zis, bre, că Ponta Victor Viorel e vreun papă-lapte? Aţi văzut cum a luat-o-n barcă precum în balon pe ditamai ministreasa de mediu? Ziceai că-i o pană-n vânt, ce pana lui!... Până şi ditamai baronul de Teleorman se chircise pe-un colţ de băncuţă, să nu-l stânjenească pe barosanul ginere cu burtă de popă al ălui mai „ouat-dă-fac”(1) socru din partid...

În parteneriat cu excelenta echipă de profesionişti Petrom, cărora cu gratitudine le mulţumesc public, în primăvara lui 2013 am pregătit proiectul de educaţie non-formală de leadership „Petrom-Şcoala Altfel: creşteţi ce-i mai bun în elevii voştri!“. Pentru că România ar trebui să crească prin bun-simţ şi responsabilitate. Firesc, nu-i aşa?!...

acum 22 ore · comentarii (1)

Peste 48% din respondenţii unui sondaj de opinie s-au arătat favorabili faţă de PCRM, topul fiind completat de către PLDM cu 32% şi PL cu 28%. Acest lucru evidenţiază clar că traseul european al celui de al doilea stat românesc se va opri în această iarnă, dacă sondajul se va confirma.

acum 10 ore · comentarii (4)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a recunoscut ieri, în cadrul unei emisiuni online pe www.adevărul.ro, că România ar avea probleme cu mobilizarea rezerviştilor, deoarece mulţi sunt plecaţi în străinătate la muncă. Nu plecarea românilor la muncă în străinătate este adevărata piedică într-o eventuală mobilizare a rezerviştilor, ci distrugerea oricărei motivaţii patriotice de către politicienii iresponsabili.

acum 10 ore · comentarii (33)

Îmi închipui că destui dintre dumneavoastră, sleiţi de o zi în care s-a dezbătut naţional dacă premierul i-a zis „fă“ ori „mă“ unei doamne din cabinetul dumisale, aţi suduit presa. Că ziariştii, fie ei din audiovizual sau din mediul ăsta online în care fugărim toţi doar exclusivităţi şi sfârşim prin a da aceeaşi ştire după ureche, n-au verificat naibii ce-a zis primul ministru.

acum 9 ore · comentarii (26)

E o luni după-amiaza cu un cer plumburiu în Slaviansk. Pe aleea din faţa bisericii sunt parcate mai multe vehicule militare, multe fără numere de înmatriculare, toate acolo cu un singur scop: pentru a-şi comemora „camarazii” căzuţi în seara de Înviere.

acum 8 ore · comentarii (27)
Postari Recente