Brănenii vă invită la Focul lui Sumedru

Brănenii vă invită la Focul lui Sumedru

Seara de 25 octombrie va fi, şi în acest an, prilejul comunităţii brănene şi a ospeţilor săi de a se aduna în jurul Focului lui Sumedru, pentru a respecta o veche tradiţie românească. Începând cu ora 19.00, toţi cei care vor să simtă din plin puterea focului şi a credinţelor populare, sunt aşteptaţi pe Platoul Inima Reginei din Bran.

Halloween de groază la Castelul lui Dracula

Halloween de groază la Castelul lui Dracula

Casa Contelui Dracula se pregăteşte de cea mai tare petrecere de Halloween, pentru noaptea de 29 octombrie 2016. Vinul roşu, votca neagră, bomboanele, ielele, dovlecii, liliecii, muzica, filmul şi cortul, iată câteva ingrediente din reţeta succesului. De vrăjitoare nu se ştie încă nimic, solii nu au adus veşti în Transilvania, dar sunt zvonuri din mai multe surse că pregătesc ceva de groază!

Doi tineri au renunţat la viaţa în Capitală pentru a salva un monument unic: biserica săsească fortificată din Felmer

Doi tineri au renunţat la viaţa în Capitală
pentru a salva un monument unic: biserica săsească
fortificată din Felmer

Satul Felmer, comuna Şoarş, judeţul Braşov. Un loc uitat de lume, unde contactul cu „civilizaţia” îl asigură telefonul cu fir. Un loc unde apa curentă este la fântână, iar pădurea asigură căldura pe timpul iernii. Pe uliţele din Felmer înoţi în noroi când plouă, iar ciurdele de vaci sunt cele care asigură traiul a aproximativ 750 de locuitori.

Am să vă povestesc un lucru despre care nu aş fi vrut să vă scriu. E despre dosarul de la Securitate al lui Marian Munteanu şi despre cum l-am obţinut de la CNSAS. Nu aş fi vrut să vă scriu pentru că, în naivitatea mea de jurnalist care crede că meseria asta trebuie făcută urmând întotdeauna adevărul, legile, buna-credinţă, mi s-a părut, în mod eronat, aşa cum constat acum, că nu trebuie să te abaţi de la calea cea dreaptă.

acum 7 zile · comentarii (80)

În aproape oricare altă ţară din lume, afirmaţia că educaţia este o prioritate guvernamentală permanentă ar trece drept o banalitate crasă. La noi, se construiesc strategii electorale şi programe de comunicare politică, în jurul acestei teme. Faptul că acest subiect este unul de campanie – care, cu alte cuvinte, suscită dezbateri – indică fără greş că, din păcate, în România, educaţia este foarte departe de a fi o prioritate.

acum 6 zile · comentarii (1)

Era târziu, lumea începuse să plece de la terasă. Captivat de vinul local şi de seara caldă, ar mai fi rămas. Se ameţise bine, dar nu cât să îşi piardă luciditatea. Se uită de jur împrejur, căutând pe cineva cu care să schimbe o vorbă. La masa de lângă el, o domnişoară brunetă, cu o cafea în faţă, îi răspunse privirii sale.

acum 6 zile · comentarii (2)

Omul se naşte cu o motivaţie intrinsecă, auto-respect, demnitate şi curiozitatea de a învăţa.  Aceasta este naturaleţea finţei umane. Ce avem astăzi la locul de muncă, oamenii şi echipele sunt separate ierarhic, fiind rasplătiţi cei de sus şi pedepsiţi cei de jos, fiind apreciaţi seniorii şi batjocoriţi juniorii.

acum 6 zile · comentarii (0)

Românii ajunşi în Franţa sunt, deopotrivă, un capitol de Istorie şi, pe de altă parte, este limpede că fiecare dintre ei are propria sa istorie – una care nu poate fi cuprinsă într-o grilă nivelatoare. Este imposibil să trasezi un „portret robot” al românului ajuns în Franţa – după cum nu poţi face acest lucru cu portughezii din Franţa, cu grecii, albanezii, tunisienii ş.a.m.d.

acum 7 zile · comentarii (21)

Dezbaterea cu privire la proiectul de eliminare a 102 taxe parafiscale pare a fi intrat din domeniul argumentelor economice în cel al argumentaţiei politice. Folosind analiza în termenii costului de oportunitate, vom înţelege că măsura nu numai ca nu are impact negativ dar aduce bani în plus la bugetul de stat.

acum 7 zile · comentarii (4)

În timp ce în Germania, Wolfgang  Ischinder, ex-mediator pentru Ucraina, afirma că după dislocarea rachetelor Iskander-M în Kaliningrad, este un pericol considerabil pentru o confruntare militară între Rusia şi NATO, la Bucureşti, la o televiziune cu pretenţii, un profesor universitar atenţiona pe un popular general, în rezervă, că strategia naţională de apărare, fiind aprobată, nu mai poate fi modificată. Chiar dacă este doar apă de ploaie.

acum 7 zile · comentarii (38)

Aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă, cel puţin la nivel de principiu, şefii de state şi guverne care se vor reuni la Bruxelles în cadrul Summitului de joi şi vineri. Lovitura majoră ar fi un semnal în favoarea prelungirii pentru încă şase luni a pachetului de sancţiuni împotriva Rusiei, actualmente activ până la finele lunii ianuarie.

acum 7 zile · comentarii (79)

Doi oameni privesc, străini de lumea fizică, un obiect care le luminează camera. Văzută de la distanţă, fereastra apartamentului din Bucureşti pâlpâie, ea însăşi, ca un ecran spart, aproape înghiţit de întunericul nopţii. Obiectul care le luminează încăperea este televizorul, iar cei doi oameni ar putea fi părinţii noştri, deposedaţi de realitatea imediată.

acum 8 zile · comentarii (4)

Succesul filmelor sau ştirilor care conţin violenţă şi sex nu este specific României. Această plăcere se bucură de o popularitate crescută din Orientul Mijlociu până în America de Sud. Oricât de sofisticaţi ne place să credem că suntem, în cele din urmă, oamenii au nevoie de violenţă, aşa cum au nevoie de sex sau de mâncare.

acum 8 zile · comentarii (9)

Campania în vederea achiziţiei Cuminţeniei Pământului, graţie unui parteneriat dintre guvern şi cetăţenii obişnuiţi, campanie al cărui rost ar fi fost acela de a contribui la reuşita operaţiunii prin donaţii, s-a încheiat la mijlocul săptămânii ce ia sfârşit prin ceea ce mulţi comentatori socotesc a fi, în primul rând, un major eşec de imagine al echipei Cioloş.

acum 7 zile · comentarii (25)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 2 ani · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente