Minunile de la Viscri care l-au cucerit pe Prinţul Charles. Pâinea familiei Onea este printre preferate sale 3

Domnica şi Gheorghe Onea fac pâine după o reţetă veche de 100 de ani. Toţi turiştii care ajung la Viscri le-au gustat pâinea. Aceasta este şi înscrisă în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale şi este 100% Bio. Pâinea a fost gustată şi de Prinţul Charles, vecinul familiei, care a declarat că i-a plăcut.

Minunile de la Viscri care l-au cucerit pe Prinţul Charles. Pâinea familiei Onea este printre preferate sale Vezi comentarii 3
Printul Charles
Mihaela Cojocariu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Aristotel Căncescu, preşedintele suspendat al CJ Braşov, plasat în arest la domiciliu

Aristotel Căncescu, preşedintele suspendat al CJ Braşov, plasat în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, va fi cercetat în arest la domiciliu asta după ce magistraţii Curţii Supreme au decis să-i înlocuiască măsură arestului preventiv. Aceste este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

FOTO Recordurile Bisericii Negre din Braşov: cel mai vizitat lăcaş de cult, cel mai mare din Europa de Est şi cel mai fotografiat obiectiv turistic al României

FOTO Recordurile
Bisericii Negre din Braşov: cel mai vizitat lăcaş de cult, cel mai mare din Europa de Est şi cel mai
fotografiat obiectiv turistic al României

Celebrul edificiu aflat în oraşul de la poalele Tâmpei este cea mai vizitată clădire de cult din România. Pe lângă acest „titlu“, biserica mai deţine şi alte nominalizări la capitolul „cea mai“. Este cel mai fotografiat obiectiv turistic din România şi cel  mai mare lăcaş de cult din sud-estul Europei.

Poate că, dacă nu l-aş fi cunoscut pe Nicolae Manolescu în tinereţe, nici eu, nici mulţi dintre colegii mei de generaţie poetică, nu aş fi ajuns unde sunt şi n-aş fi cunoscut deliciile poeziei, culturii şi ale spiritului critic. Tânărul lector de la Litere era celebru. Studentele, îndrăgostite, studenţii, fascinaţi.

acum 3 zile · comentarii (31)

Pe 24 ianuarie a fost aniversarea a 50 de ani de la moartea lui Winston Churchill. Este necesar să ne amintim cine a fost Churchill şi este necesar să învăţăm ce putem învăţa din istoriile lui. Motivul este simplu: Viaţa lui Churchill şi scrierile lui Churchill sunt cele mai importante fapte politice care descriu criza ultimului secol, care nu numai că nu s-a terminat, dar a ajuns din nou să facă mii şi mii de victime.

acum 3 zile · comentarii (9)

Instituţia criticii a suferit transformări monstruoase în ultimii ani. Să critici pe cineva este deja similar unei execuţii publice. Cel care critică este mâna înarmată a unui grup nemilos de adepţi ai ştergerii din istorie şi de pe faţa pământului a celui care a greşit. Dacă am fi încă în Egiptul antic, numele celui criticat ar fi scrijelit de pe pereţii templelor şi condamnat la uitarea veşnică.

acum 3 zile · comentarii (36)

În Republica Moldova, pentru a treia oară de la răsturnarea regimului Voronin în 2009, au avut loc negocieri intense şi de durată între partidele politice pentru conturarea unei majorităţi guvernamentale. Durata nu trebuie însă exagerată: peste 7 săptămâni de discuţii reprezintă o medie cu adevărat europeană (dacă ne raportăm la cazul extrem al Belgiei, unde negocierile finalizate în 2011 au durat 459 de zile).

acum 3 zile · comentarii (4)

La nivelul clienţilor, lipsa cunoştinţelor specific unei piete concurentiale de gaze naturale, dar şi dezinteresul instituţiilor faţă de clienţi, îi face pe aceştia să le fie frică să acţioneze. Cei care totuşi au îndrăznit să o facă, au avut de înfruntat obstacole importante. Redăm în continuare o astfel de experienţă.

acum 4 zile · comentarii (0)

Starea de normalitate nu e conspiraţie. Exceptând cazurile, printre care se numără şi România, în care, prea-obişnuiţi fiind cu starea de a-normalitate, succesiunea a două evenimente din registrul normalului poate da naştere la conexiuni şi teorii conspiraţioniste. Ce s-a întâmplat, de fapt?

acum 4 zile · comentarii (6)

Pentru astăzi la ora 13.00, în PMAN din Chişinău, au fost anunţate proteste anticomuniste, proteste împotriva alegerii politicienilor fals pretinşi a fi europeni de a face un guvern minoritar, dar prin susţinerea acestuia de către comunişti. Vorbim în realitate de o înţelegere pentru infestarea administraţiei statului cu oamenii Moscovei, un mijloc uşor pentru a bloca sau tergiversa traseul european.

acum 4 zile · comentarii (12)

Unirea din 1859 conţine multe elemente determinante mai puţin cunoscute publicului. Pentru a nu permite conservatorilor blocarea unui vot favorabil, agitatori liberali au strâs în locul de desfăşurare al Adunării decidente peste 30 000 de români, cum scria un ziar unguresc al vremii, cu pistoale, cuţite şi furci.

acum 4 zile · comentarii (0)

În perioada 23-25 ianuarie 2015 are loc la Bucureşti Reuniunea jurnaliştilor din România şi din Republica Moldova. Evenimentul este la prima ediţie şi organizat de către P.U. Acţiunea 2012 şi Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români. Oameni de presă de pe cele două maluri ale Prutului s-au întâlnit la Bucureşti pentru a discuta probleme de actualitate românească şi internaţională dar să şi discute rolul presei în societate.

acum 5 zile · comentarii (1)

Cu puţin timp înainte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui interviu că îşi doreşte un guvern liberal, că actuala structură guvernamentală, de stânga, nu poate să gândească la fel cu Domnia Sa în realizarea proiectului său de zece ani, la capătul căruia ne aşteaptă o altă Românie, total schimbată faţă de cea de acum.

acum 5 zile · comentarii (8)

Agenda noastră publică e mereu plină de surprize, de la dramele Biancăi şi ale lui Victor Slav, la noul 007 fără talent, domnul Ponta. Asta ne face însă de multe ori să uităm de indignarea legitimă faţă de unele măsuri. De ce? Pentru că între timp, şi relativ rapid, „s-a mai întâmplat ceva". Este ceva normal, mai ales în societatea alertă în care trăim.

acum 4 luni · comentarii (1)

Braşov, Strada Prundului, nr. 9, intersecţie cu Strada Trotuş, nr. 2. Un imobil verde, ce poartă patina timpului, şi o parcare amenajată cu locuri libere. O duminică perfectă de august. Vacanţă, în sfârşit, vacanţă! Te bucuri de prieteni, de  frumuseţile ţării, de natură, de oraşe medievale devenite oraşe europene.

acum 6 luni · comentarii (0)
Postari Recente