Consilierul Adrian Maxim a fost trimis în judecată. Ca să scape de recoltarea de probe biologice a făcut rost de acte false care susţineau că are fobie de ace

Consilierul a fost reţinut în toamna anului trecut, dar magistraţii au decis cercetarea sa în libertate. Maxim este acuzat de refuz sau sustragere de la prelevare de mostre biologice, instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la mărturie mincinoasă, instigare la fals intelectual şi uz de fals.

FOTO Aro Palace vrea să scape de Cetatea Braşovului. Dacă Primăria nu o cumpără vrea să o vândă cu 3,8 milioane de euro

Iniţial, SIF Transilvania care este acţionar majoritar la Aro Palace a vrut să vândă cetatea cu 5,2 milioane de euro. Preţul a scăzut apoi la 3,8 milioane de euro. Cetatea a fost oferită şi Ministerul Culturii şi Consiliului Judeţean, dar reprezentanţii instituţiilor au refuzat să o cumpere. Primăria Braşov a declarat că ar vrea cetatea, dar la un pret corect.

Nimeni nu se mai îndoieşte acum că lumea se află, din nou, la o mare „răscruce de vânturi”. Evenimentele cumplite din Fâşia Gaza, catastrofa aviatică petrecută lângă Gabrovo, hărţuielile sângeroase din estul Ucrainei, tendinţele expansioniste ale „ marelui urs” dar, mai ales, „podul de flori” dintre Moscova şi Berlin, la care pare că lucrează Merkel şi Putin.

Îmi amintesc şi acum când am văzut prima dată filmul „Planeta maimuţelor”. Primul film din serie, cel din anii `60-`70. Eram copil, eram la  ţară la mamaia, în Argeş. Mamaia avea un televizor mic sport, alb-negru, bineînţeles. Copii în pijamale, în vârful patului, eu, sora mea Mihaela, verişorii noştri Mugurel şi Gabi, toţi cu ochii zgâiţi la ecranul mic alb-negru.

Vreau să vă povestesc astăzi despre oportunităţi. Despre acele momente când se întâmplă lucruri care te pot duce mai departe, care îţi deschid uşi nebănuite atât în carieră, cât şi în viaţa personală. Oportunităţile vin când te aştepţi mai puţin, de multe ori când nu le cauţi, dar le găseşti şi le primeşti cu bucurie în viaţa ta.

La sfârşitul acestei săptămâni, Viktor Orban ne va ”onora” cu prezenţa la Şcoala de Vară de la Băile Tuşnad unde, alături de alţi nostalgici după Horthy, ne va vorbi din nou despre autonomia maghiară. De la întrunirea pentru dezmembrarea României va lipsi doar Vladimir Putin, altfel foarte fericit că Ungaria bombardează câteva state limitrofe cu separatism soft, diferit ca mijloace de separatismul rusofon din Ucraina, dar nu şi ca intenţii.

Am fost trimis de Biserică să slujesc în Spitalul Judeţean din Craiova în anul 2009. Lăsam în urma mea aproximativ opt ani de slujire în administraţia bisericească, ani încărcaţi de frumoase realizări, dar şi de mari dezamăgiri. Cunoşteam mecanismele administrative bisericeşti, dar nu eram defel pregătit să mă confrunt cu suferinţa manifestată în cele mai cumplite, umilitoare şi dureroase forme, aşa cum am aflat în spital.

Reacţiile preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, după prăbuşirea aeronavei Malaysia Airlines în Ucraina, nu pot fi descrise altfel decât cinice sau ipocrite. Putin nu sfidează pentru prima dată regulile morale ale politicii internaţionale (sau atât cât a mai rămas din ele). De data aceasta el sfidează totdodată victimele acestui incident tragic, pe cei implicaţi direct în conflictul din estul Ucrainei, precum şi propriul popor.

În aprilie 2014, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a avut două sedinte „de îndată”. Adică, după sedinţa obişnuită, s-au convocat altele, în „condiţii de urgenţă”. Bucureştenii s-au întrebat „care a fost urgenţa?”. Ehhh... Pentru cine a uitat, pe 10 mai 2014, era anunţat „protestul bicicliştilor”.  Iar primarul Oprescu trebuia să anunţe că „facem piste”, la fel ca în fiecare an înainte de fiecare protest al bicicliştilor*.

Pentru antreprenorii care şi-au format o echipă şi au o idee pe care deja au testat-o în piaţă, următorul pas pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea la nivel global poate fi participarea la un program de accelerare. Beneficiile celor care aleg un astfel de program sunt creşterea numărului de utilizatori, acces la reţelele de mentori şi profesionişti, sau testarea performanţei echipei.

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 2 zile · comentarii (0)

Zilele acestea lumea stă pe numeroase butoaie cu pulbere. Personal, e prima oară când asist (neputincioasă… ohhh! Ce sentiment frustrant!) la baia de sânge şi la ploaia de cadavre care cade din cer pe pământ şi de pe pământ în pământ. Copii, tineri, bătrâni, albi sau negri, creştini, musulmani, evrei, malaxorul morţii s-a pus în mişcare şi înghite tot ce-i iese în cale. Undeva din pustie, se aude glasul Botezătorului…

acum 2 zile · comentarii (8)
Postari Recente