Primăria Alexandria face angajări în 2015

Primăria Alexandria face angajări în 2015

Primăria Alexandria va organiza în perioada următoare o serie de concursuri de angajare pentru ocuparea unor posturi din departamente sau servicii unde există deficit de personal. Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin,  se impun angajări în cadrul mai multor compartimente sau servicii unde există personal insuficient.

ƒ„Taxa pe confort” creşte impozitul la case cu aproape 60%

ƒ„Taxa pe confort” creşte impozitul la case cu aproape 60%

Înştiinţările privind plata impozitelor pe clădiri au provocat anul acesta un val de nemulţumire în rândul alexăndrenilor care locuiesc la case. Cei care şi-au permis ”  confortul” de a îşi monta centrale termice , în ultimii cinci ani, s-au trezit cu un impozit mai mare, pe care sunt nevoiţi să îl plătească retroactiv şi pentru care se calculează penalităţi.

Cursa pentru un loc de muncă la cules de căpşuni, în Spania Pentru 40 de euro pe zi au bătut sute de kilometri şi au dormit în gară

Cursa pentru un loc de muncă la cules de căpşuni, în Spania Pentru 40 de euro pe zi au bătut sute de kilometri şi au dormit în gară

Peste 500 de persoane din 22 de judeţe s-au adunat, astăzi, la Alexandria pentru a participa la selecţia pentru locurile de muncă disponibile în Spania. Pentru un loc de muncă la cules de căpşuni, plătit cu aproape 40 de euro pe zi,  şomeri din Vaslui, Iaşi, Constanţa sau Timiş au bătut sute de kilometri cu trenul şi şi-au petrecut o noapte în gara din Alexandria sau la Sala Polivalentă.

500 de cazuri de evaziune fiscală în Teleorman Peste 200 de persoane urmărite penal

500 de cazuri de evaziune fiscală în Teleorman Peste 200 de persoane urmărite penal

500 de cazuri de evaziune fiscală în Teleorman. Peste 200 de persoane urmărite penal2014 a fost anul în care s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor din domeniul criminalitatăţii economico-financiare. De altfel, potrivit bilanţului pe 2014 prezentat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman, acesta este singurul segment în care s-a constatat o creşterea a infracţiunilor, la nivelul judeţului.

Proiectul ”Personal competent pentru o administraţie modernă şi eficientă”a ajuns la final

Proiectul ”Personal competent pentru o administraţie modernă şi eficientă”a ajuns la final

Proiectul destinat îmbunătăţirii competenţelor personalului în scopul modernizării şi eficientizării serviciilor furnizate cetăţenilor, derulat de Instituţia Prefectului judeţului Teleorman a ajuns la final. Conferinţa de închidere a proiectului de care au beneficiat 286 de funcţionari teleormăneni a avut loc, astăzi, la Restaurantul Rustic din Pădurea Vedea.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 3 luni · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 3 luni · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 3 luni · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 3 luni · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 3 luni · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 3 luni · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 3 luni · comentarii (2)

ÎNDRĂZNEALĂ Filmul „Dracula: Povestea nespusă“ este poezie pură, spunând istoria transformării prinţului Vlad Ţepeş în Dracula aşa cum nu a mai fost spusă niciodată pe ecran. Aceasta în ciuda numeroaselor licenţe istorice şi anacronisme pe care le conţine. Cine n-a învăţat istorie în şcoală n-are decât să se informeze, dar sala de cinema are alt rost.

acum 3 luni · comentarii (1)

Reacţia iritată a lui Iohannis la întrebarea despre dobândirea caselor şi acel „ghinion” rostit atât de nefericit arată incompetenţă. Iar cei care îl văd pe Iohannis nu neapărat ca pe salvatorul României, ci măcar ca pe candidatul cu cele mai multe şanse de a-l bate pe Ponta, s-ar putea să înceapă să se uite şi mai jos pe lista de candidaţi.

acum 3 luni · comentarii (54)

Cu câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să se reîntâlnească cu preşedintele Ucrainei - stat european liber să îşi aleagă singur viitorul -, un dialog dedicat posibilelor evoluţii ulterioare, ale raporturilor, acum tensionate, dintre Moscova şi Kiev, dintre Moscova şi Bruxelles, dintre Kremlin şi Casa Albă a inclus un flux de date, nuanţări şi predicţii de interes general, la postul public de radio.

acum 4 luni · comentarii (0)

A venit din nou momentul să fim mândri că suntem români! Acum e vremea cea mai fecundă să înghesuim prejudecăţi fudule, să fluturăm mituri şi resentimente, să facem paradă cu salvări naţionale şi să fim măcar înduioşaţi, dacă nu chiar să ne identificăm cu acest fatalism romantic al propriului românism. O să fim, fără să ţinem seama de periodicitatea trăirilor noastre, patrioţi.

acum 4 luni · comentarii (22)
Postari Recente