Organizaţiile de pionieri, botezul comunist pe care îl primeau elevii pe vremea lui Ceauşescu 0

Organizaţia „Pionierii României“ a luat naştere la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. În 1947, pionierii au fost încadraţi în Uniunea Asociaţiilor de Elevi din Romania. Doi ani mai târziu, pe 30 aprilie 1949, în cadrul unei şedinţe festive la care a participat toată conducerea PCR, s-a decis înfiinţarea primelor detaşamente de pionieri. Statisticile oficiale arată că în 1984 în România existau 2.690.000 de pionieri.

Organizaţiile de pionieri, botezul comunist pe care îl primeau elevii pe vremea lui Ceauşescu Vezi comentarii 0

„Prinţesa X“, controversata operă în formă de falus a lui Brâncuşi, a fost inspirată de o celebră prinţesă frigidă

„Prinţesa X“, controversata operă în formă de falus a lui Brâncuşi, a fost inspirată de o celebră prinţesă frigidă

„Prinţesa X“,  o sculptură din bronz lustruit realizată de Constantin Brâncuşi, a stârnit nenumărate controverse din cauza asemănării cu un falus. Opera a fost considerată obscenă şi din acest motiv a fost restrasă de la expoziţia „Salon des independants“ din 1920. În spatele celebrei opere stă povestea unei prinţese frigide, Marie Bonaparte.

”Mărţişoare pentru suflet” de la o tânără din Roşiorii de Vede

”Mărţişoare pentru suflet” de la o tânără din Roşiorii de Vede

Florina Tudoran este o tânără de 28 de ani din Roşiorii de Vede care face mărţişoare hand made. Pentru 1 martie 2017, tânăra a început să se pregătească încă din decembrie. Mărţişoarele ei au fost expuse la Muzeul Judeţean din Alexandria şi la Biblioteca Judeţeană ”Marin Preda” în cadrul unor expoziţii cu vânzare, intitulate sugestiv  ”Mărţişoare pentru suflet”.

Schimbări în rândul parlamentarilor teleormăneni. Violeta Răduţ i-a luat locul lui Adrian Gâdea în Camera Deputaţilor | psd

Schimbări în rândul parlamentarilor teleormăneni. Violeta Răduţ i-a luat locul lui Adrian Gâdea în Camera Deputaţilor

Violeta Răduţ, fost angajat al Primăriei Alexandria, i-a luat locul lui Adrian Gâdea în Camera Deputaţilor. După ce Adrian Gâdea a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvolării şi a demisionat din funcţia de deputat, locul acestuia în Parlament a fost dat supleantului de pe lista cu care PSD a candidat la alegerile din decembrie 2016.

Este adevărat că toată lumea greşeşte, că asistăm la o mulţime de ezitări şi de abateri care par, la prima vedere, insurmontabile. Norma se schimbă precum vremea şi nu este timp ca generaţiile şcolite să capete simţul limbii. Nu este însă mai puţin adevărat că ne lipsesc operele lămuritoare şi dicţionarele acoperitoare pentru a ieşi din impas… „Cui prodest?”

luna trecuta · comentarii (15)

Recent, un om politic important a declarat că banii domnului Soros au finaţat răul din România. În aceste condiţii, mă simt obligat să fac acest autodenunţ - eu însumi sunt parte din răul expus de domnul Dragnea. În 1993, un băiat de şaisprezece ani din Iaşi şi care nu mai ieşise din ţară niciodată a obţinut o bursă cu care a studiat cinci luni în Statele Unite. Apoi am făcut rău, foarte mult rău şi nu cred că mă mai pot opri vreodată.

luna trecuta · comentarii (39)

Dacă La La Land, marele favorit de anul acesta de la Oscaruri, mizează pe existenţa unor experienţe prealabile de vizionare pentru ca noi să putem completa informaţiile lipsă din film şi ne emoţionăm, eventual să suspinăm sau să lăcrimăm, la comandă, fără ca realizatorii filmului să fi depus prea mare efort, Hacksaw Ridge se situează în extrema opusă.

luna trecuta · comentarii (0)

Până acum, când zăream într-un CV că omul are mai puţin de 30 de ani, îl ştergeam fără să mai citesc restul. Nu aveam de ce să-l păstrez, doar aşa, de corectitudine politică, de vreme ce pentru niciuna dintre poziţiile de top nici nu mi s-a cerut vreodată un astfel de candidat, şi nici eu nu aveam de ce să recomand unul, din proprie iniţiativă, pentru că nu credeam că ar fi potrivit.

luna trecuta · comentarii (1)

Iar curge cerneală zilele astea pe tema (anti)corupţiei româneşti. Iar zbiară diverşi „experţi” cu intrare în studiourile de televiziune. Iar ne pomenim cu declaraţii halucinante de la lideri politici români, care s-au trezit, cu de la sine putere, că nu mai vor să coopereze în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

luna trecuta · comentarii (11)

Lucrurile nu stau tocmai pe roz în interiorul acestei instituţii, dovadă şi audierea maraton din Parlament a directorului SRI, Eduard Hellvig, audiere care, pe lângă răspunsurile banale, gen nu avem acoperiţi în Justiţie şi politică, de neimplicare în protestele de stradă, a arătat şi o anumită vulnerabilitate. O vulnerabilitate periculoasă pentru România, prin încercările de decredibilizare şi destabilizare a SRI.

luna trecuta · comentarii (7)

Titlul nu are legătură cu trei din cele zece porunci biblice. Se referă la Codul penal. Cînd minţi, să nu uiţi niciodată adevărul... pentru că el sigur nu te va uita pe tine! Este normal ca un hoţ, un bătăuş, un criminal să mintă. Nu este normal să fure, să bată sau să omoare. Minciuna se naşte în mintea infractorului care încearcă să-şi uşureze situaţia, nu în a aceluia care încearcă să repare atît cît se mai poate din greşeala făcută.

luna trecuta · comentarii (25)

Înot într-un bazin. Îmi iau avânt, mă împing cu picioarele în perete, întind braţele ca să-mi fac loc şi înaintez aşa, neoprită, kilometri întregi. Nu e nevoie să-mi mişc mâinile sau picioarele, poate doar foarte, foarte uşor, aproape imperceptibil. Sunt regina scufundărilor, înot într-un râu, într-o mare.

luna trecuta · comentarii (17)

Protestele din ultimii ani numai decorative nu au fost. A apărut o dezbatere de tip nou, în stradă, diferită de cele cu care clasa politică se obişnuiseră, şi continuată ulterior de o parte a mass-media, ajungând până şi-n discursurile anumitor oameni politici. Fără să se mai descarce autocare-n Piaţa Universităţii şi fără mesaje de partid care să invite la protest.

luna trecuta · comentarii (13)

Radio România Muzical a încheiat recent o „campanie” pentru desemnarea celui mai bun disc de muzică clasică al anului 2016. Iniţiativa este bună, cu siguranţă. „Campania” – cu siguranţă nu. Şi nu doar pentru că premiul a fost câştigat de violonistul naţional Alexandru Tomescu, iar pianistul Murray Perahia s-a clasat pe ultimul loc.

luna trecuta · comentarii (4)

Observ tot mai des că, în spaţiul nostru public, cuvinte şi noţiuni importante pentru o democraţie sînt folosite cu o mare lejeritate. Cetăţeni şi demnitari, persoane publice cu notorietate sau iluştri anonimi care scriu pe site-uri ascunşi după un nickname vorbesc despre lovitură de stat, dictatură, democraţie ori vot ca şi cum ar ronţăi seminţe de dovleac.

luna trecuta · comentarii (48)
Postari Recente