Ciocolata, beneficii uriaşe pentru sănătate: ne face mai fericiţi, ne creşte puterea de concentrare şi scade riscul de accident vascular - sfaturile medicilor

Ciocolata, beneficii uriaşe pentru sănătate: ne face mai fericiţi, ne creşte puterea de concentrare şi scade riscul de accident vascular - sfaturile medicilor

Delicioasa ciocolată are efecte benefice nebănuite pentru sănătate: scade riscul de accident vascular, este un bun antioxidant, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Se spune că ciocolata ne face mai buni la matematică, stimulând capacitatea de concentrare, dar şi mai fericiţi, prin eliberarea endorfinelor. Medicii recomandă două tablete de ciocolată neagră pe zi.

Cât bine şi cât rău ne face cafeaua cea de toate zilele: energizant şi afrodiziac pentru femei, dar creşte tensiunea şi colesterolul

Cât bine şi cât rău ne face cafeaua cea de toate zilele: energizant şi afrodiziac pentru femei, dar creşte tensiunea şi colesterolul

Considerată de cei mai mulţi dintre consumatori drept elixirul care dă energie şi ajută la atenuarea oboselii, cafeaua are atât beneficii, cât şi riscuri. Pentru consumatorii fără probleme medicale, cafeaua poate fi un stimulent pentru memorie şi un ajutor pentru creşterea rezistenţei fizice. Băutura constituie însă un risc pentru cardiaci sau cei care au afecţiuni gastrice.

Pietonalul din Alexandria va fi modernizat abia după alegerile de anul viitor. Deocamdată, se fac cârpeli

Pietonalul din Alexandria va fi modernizat abia după alegerile de anul viitor. Deocamdată, se fac cârpeli

Primăria are în plan să modernizeze pietonalul din Alexandria, strada Libertăţii cuprinsă între Ion Creangă şi Bucureşti şi să înlocuiască vechiul mozaic din vremea lui Ceauşescu cu un granit modern. Proiectul se va concretiza, în cel mai fericit caz,abia după alegerile locale de anul viitor. Până atunci, pentru ca alexăndrenii să nu-şi rupă picioarele în gropile apărute în mozaicul de pe pietonal, municipalitatea s-a apucat de cârpit.

A apărut site-ul ” Te ia DNA” Trei posibili ”infractori” din Teleorman reclamaţi pe site pentru fapte de corupţie

A apărut site-ul ” Te ia DNA” Trei posibili ”infractori” din Teleorman reclamaţi pe site pentru fapte de corupţie

Internauţii vin în sprijinul procurorilor Anticorupţie. A apărut site-ul ”TeiaDNA”, platformă unde orice cetăţean poate depune un denunţ în vizorul procurorilor.Site-ul este considerat un punct de pornire în investigaţii care vizează fapte de corpuţie. Trei nume din Teleorman apar la secţiune de reclamaţii: Liviu Dragnea, primarul comunei Talpa, Benone Rababoc şi primarul comunei Bogdana,Marian Pirnea.

Elixirul tinereţii, la îndemâna oricui. Leurda sau usturoiul sălbatic opreşte procesul de îmbătrânire

Elixirul tinereţii, la îndemâna oricui. Leurda sau usturoiul sălbatic opreşte procesul de îmbătrânire

Leurda, denumită ştiinţific Allium Ursinum şi cunoscută în termeni populari drept usturoiul sălbatic sau usturoiul ursului, este considerată elixirul tinereţii. Planta-minune este un detoxifiant natural, ajută la îmbunătăţirea memoriei, este bună pentru inimă, tuse, răni, guturai, eczeme şi ajută la recuperarea după accidente vasculare. Elixirul aflat la îndemâna oricui creşte în păduri, la umbra copacilor.

Politicienii spun lucruri trăznite Cum a întors-o premierul de la ”Fă, Doina” la ”Fă Ponta!” şi cum a dat Liviu Dragnea vina pe Dumnezeu | victor ponta

Politicienii spun lucruri trăznite Cum a întors-o premierul de la ”Fă, Doina” la ”Fă Ponta!” şi cum a dat Liviu Dragnea vina pe Dumnezeu

Premierul Victor Ponta a devenit subiect de bancuri după celebra replică ” Fă, Doina” adresată colegei sale, ministrul Apelor, în barca cu care s-au plimbat pe uliţele inundate din Beiu. Liviu Dragnea a spus şi el lucruri trăznite. Nu în barca de la Beiu, ci după pierderea alegerilor prezidenţiale , când l-a găsit vinovat de eşec pe Dumnezeu.

Soarta lui Liviu Dragnea decisă pe 30 martie Un nou termen în procesul ”Fraudă la referendum”

Soarta lui Liviu Dragnea decisă pe 30 martie Un nou termen în procesul ”Fraudă la referendum”

Liviu Dragnea se va prezenta, din nou, în faţa magistraţilor pe 30 martie, în cadrul unui nou termen al procesului ” Fraudă la referendum”. La ultimul termen, Victor Ponta a fost şi el prezent în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în calitate de martor în procesul care vizează fraudarea referendumului din 2012. După audierile de ICCJ, Ponta a declarat că ” Dragnea nu a făcut nimic singur şi nu a făcut nimic ilegal”.

Noile prevederi ale Codului fiscal au fost dezbătute la Alexandria

Noile prevederi ale Codului fiscal au fost dezbătute la Alexandria

La iniţiativa Prefecturii Teleorman, în toate oraşele şi municipiile judeţului au fost organizate dezbateri publice pe marginea modificărilor aduse de nou Cod Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Reprezentanţii mediului de afaceri au făcut propuneri pe care parlamentarii de Teleorman le-au preluat, urmând a le depune sub formă de amendamente când documentele vor intra în dezbaterea Parlamentului.

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 6 luni · comentarii (150)

Aşa s-a trezit. În mijlocul Bucureştiului, în traficul infernal de la ora 18.00. Murdar, cu un sacou rupt în coate, cu pantalonii jigăriţi, cu părul vâlvoi şi uşor ameţit de haos. Se uita în stânga şi în dreapta. Claxoane, praf, gunoaie şi un maidanez. Era imaginea dezolantă pe care o avea în faţa ochilor.

acum 6 luni · comentarii (3)

Nu este o sărbătoare românească, dar cu siguranţă poate fi una foarte amuzantă. Mă refer la Halloween şi la partea cu costumele caraghioase. Partea întunecată nu mă pasionează, aşa că an de an fac abstracţie de ea, pentru că vreau să le ofer copiilor o experienţă distractivă. Sigur că avem ornamente cu fantome, mumii sau vrăjitoare, dar ele sunt de fiecare dată prietenoase.

acum 6 luni · comentarii (2)

Peste 2500 de femei vor fi testate în cadrul unui proiect internaţional de prevenire a cancerului de col uterin, în Regiunea de Nord-Vest. Testările sunt asigurate în cadrul unui proiect de prevenire a cancerului de col uterin câştigat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj, în parteneriat Registrul de Cancer din Norvegia şi o asociaţie a rromilor din regiunea de Nord-Vest.

acum 6 luni · comentarii (11)

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 6 luni · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 6 luni · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 6 luni · comentarii (2)

ÎNDRĂZNEALĂ Filmul „Dracula: Povestea nespusă“ este poezie pură, spunând istoria transformării prinţului Vlad Ţepeş în Dracula aşa cum nu a mai fost spusă niciodată pe ecran. Aceasta în ciuda numeroaselor licenţe istorice şi anacronisme pe care le conţine. Cine n-a învăţat istorie în şcoală n-are decât să se informeze, dar sala de cinema are alt rost.

acum 6 luni · comentarii (1)

Reacţia iritată a lui Iohannis la întrebarea despre dobândirea caselor şi acel „ghinion” rostit atât de nefericit arată incompetenţă. Iar cei care îl văd pe Iohannis nu neapărat ca pe salvatorul României, ci măcar ca pe candidatul cu cele mai multe şanse de a-l bate pe Ponta, s-ar putea să înceapă să se uite şi mai jos pe lista de candidaţi.

acum 6 luni · comentarii (54)

Cu câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să se reîntâlnească cu preşedintele Ucrainei - stat european liber să îşi aleagă singur viitorul -, un dialog dedicat posibilelor evoluţii ulterioare, ale raporturilor, acum tensionate, dintre Moscova şi Kiev, dintre Moscova şi Bruxelles, dintre Kremlin şi Casa Albă a inclus un flux de date, nuanţări şi predicţii de interes general, la postul public de radio.

acum 6 luni · comentarii (0)

A venit din nou momentul să fim mândri că suntem români! Acum e vremea cea mai fecundă să înghesuim prejudecăţi fudule, să fluturăm mituri şi resentimente, să facem paradă cu salvări naţionale şi să fim măcar înduioşaţi, dacă nu chiar să ne identificăm cu acest fatalism romantic al propriului românism. O să fim, fără să ţinem seama de periodicitatea trăirilor noastre, patrioţi.

acum 6 luni · comentarii (22)
Postari Recente