Protecţia Copilului Teleorman a rămas, iar, fără director: ”Noul director interimar va fi din cadrul Consiliului Judeţean, nu din cadrul Direcţiei” 0

Olguţa Şefu a fost demisă din funcţia de director al DGASPC Teleorman , după ce a fost trimisă în judecată de DNA, în acelaşi dosar în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi fosta soţie, Bombonica. Se caută director pentru Protecţia Copilului Teleorman şi, se pare, acesta va fi adus din afara instituţiei.

Protecţia Copilului Teleorman a rămas, iar, fără director: ”Noul director interimar va fi din cadrul Consiliului Judeţean, nu din cadrul Direcţiei” Vezi comentarii 0

Direcţia Generală de Pază desfiinţată de o datorie de peste 1,8 milioane de lei. Angajaţii vor merge în şomaj

Direcţia Generală
de Pază desfiinţată de o datorie de peste 1,8 milioane de lei. Angajaţii vor
merge în şomaj

Direcţia Generală de Pază a judeţului Teleorman este, începând de astăzi, istorie, iar cei 63 de angajaţi sunt pe cale de a deveni şomeri. Ceea ce circula la nivel de zvon în campania electorală, zvon respins de mai marii judeţului aflaţi în postura de candidaţi, a devenit, astăzi, realitate odată cu aprobarea proiectului de hotărâre privind încetarea activităţii serviciului.

Participanţii la Parada Europei 2016 au rămas fără premii. Ce se va întâmpla în viitor cu evenimentul dedicat liceenilor

Participanţii la Parada Europei 2016 au rămas fără premii. Ce se va întâmpla în viitor cu evenimentul dedicat liceenilor

Parada Europei este unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate tinerilor din Teleorman.Contestat de-alungul timpului de unele voci, folosit, uneori, ca armă în campaniile electorale de adversarii actualei administraţii organizatoare evenimentului, Parada Europei a rămas, totuşi, singura manifestare dedicată exclusiv liceenilor.Pentru prima dată, după 11 ani, participanţii la Parada Europei au rămas anul acesta fără premii.

Povestea din spatele tabloului ”România revoluţionară”. Cine a fost, de fapt, muza pictorului Rosenthal şi de ce a avut parte acesta de un sfârşit tragic la 31 de ani

Povestea din spatele tabloului ”România revoluţionară”. Cine a fost, de fapt, muza pictorului Rosenthal şi de ce a avut parte acesta de un sfârşit tragic la 31 de ani

Tabloul ”România revoluţionară” , unul dintre cele mai cunoscute tablouri româneşti, simbol al României revoluţionare de la 1848 este creaţia pictorului Constantin Daniel Rosenthal. Ţărancă româncă ilustrată în tablou este Maria Rosetti, englezoaica ajunsă prima ziaristă din România, soţie a lui C.A. Rosetti. Tabloul a fost pictat la Paris.

De ani buni ne tot văitam ca spitalele au îmbătrânit, că nu mai dispun de circuite funcţionale adecvate timpului, că unele secţii sunt atât de colonizate de bacterii ucigaşe că nu mai avem alte soluţii mai bune decât să le dărâmăm şi să construim altele, moderne. Dar nu avem bani! Ce aţi zice însă dacă avem bani suficienţi şi ministerul de finanţe nu vrea să-i încaseze?!

acum 30 zile · comentarii (26)

„Ăştia nu sunt tehnocraţi, sunt scribălăi” – zicea un nene la televizor acum câteva zile. „Ce cuvânt e ăsta, scribălăi? Eu nu-l cunosc” – l-a interpelat, un pic indignată, moderatoarea. „Uitaţi-vă în DEX”, i-a zis omul. „Eu vă propun să folosim numai cuvinte pe care le înţelege toată lumea”, a mai zis moderatoarea, de teamă că „scribălău” o fi ceva de ruşine.

acum 30 zile · comentarii (14)

A douăsprezecea noapte, piesă scrisă în jurul anului 1600 a însemnat un „nou refugiu în comedie al lui Shakespeare”, după cum nota Haig Acterian. O scriere în care, după părerea aceluiaşi exeget‚ câteva din temele unor comedii anterioare sunt reluate în forme mai precise şi îmbinate într-o singură acţiune. Siguranţa meşteşugarului îmbracă întâmplările mai vechi într-o broderie de amănunte noi, izbutind o capodoperă”.

acum 30 zile · comentarii (0)

Este acum în curs de desfăşurare una dintre cele mai crâncene bătălii din istoria UE, reformulând în mod neaşteptat de rapid, tradiţia denumită în diplomaţie „tehnica scaunului gol”. Drept care acest text ar fi trebuit, poate, să se intituleze „Scoţia, «teoria scaunului gol» sau despre cum s-a deschis democratic Cutia Pandorei”.

luna trecuta · comentarii (19)

În România, demnitarii, clasa politică la putere şi restul cetăţenilor trăiesc în lumi şi societăţi diferite, paralele. Şmecherii au lumea lor, în care fac tot ce vor, învârt ţara pe degete, dispun chiar şi de vieţile amărăştenilor. „Prostimea” are lumea ei, în care este la cheremul şmecherilor, trăieşte la limita sărăciei şi moare cu zile, principalele cauze fiind prostia şi corupţia.

luna trecuta · comentarii (2)

Actualul context politic conturează două tabere cu interese opuse în ceea ce priveşte viitorul României. Establishment-ul politic, reprezentat de partidele tradiţionale (PSD, PNL, UNPR, ALDE, PMP şi UDMR etc.) şi un curent de înnoire al clasei politice adunat în jurul a doi poli: echipa premierului Cioloş (doar o parte dintre membrii guvernului) şi USB-ul lui Nicuşor Dan.

luna trecuta · comentarii (14)

Există o veche butadă care spune că nu există răspunsuri proaste, ci numai întrebări tâmpite. Ce credeţi că ar răspunde răspunde majoritatea românilor la întrebări de genul: vreţi să fie castraţi chimic toţi homosexualii?; sau: sunteţi de acord ca fiecare zi cu cruce roşie în calendarul ortodox să fie zi liberă?; ori: sunteţi de acord să fie predat evoluţionismul în şcoală sau doriţi să fie predată doar teoria creaţionistă?

luna trecuta · comentarii (163)

Controversele din jurul Casei Regale a României, dar şi necazurile, nemulţumirile, chiar revoltele de dată recentă ale monarhiştilor români au început la data de 1 august 2015. Atunci când Regele Mihai a decis să-l excludă din linia de succesiune pe nepotul său. Nicolae, retrăgându-i titlul de principe şi apelativul de Alteţă Regală.

luna trecuta · comentarii (10)

„Dubito ergo cogito” (tr: mă îndoiesc, deci gândesc), spunea René Descartes cu multe secole în urmă. Nu ai cum să te îndoieşti de ceea ce ştii dacă cineva nu iţi oferă o altă perspectivă asupra realităţii pe care tu, eşti convins că o ştii. Doar îndoindu-te îl poţi găsi pe Dumnezeu, mai ales atunci când Divinitatea aduce cu sine cunoaşterea (cogito ergo sum/sum ergo Deus est – tr: gândesc, deci exist/exist, deci Dumnezeu există).

luna trecuta · comentarii (80)

În ultima vreme, apreciatul balerin Horaţiu Cherecheş a semnat, la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” de la Constanţa, câteva coregrafii deosebit de reuşite, ba chiar excepţionale, aşa cum este, spre exemplu Romeo şi Julieta de Prokofiev, remarcabilă fiind şi Enesciana pusă în scenă anul trecut. Şi tocmai de aceea, fiecare nouă producţie ce-i poartă semnătura devine, firesc, o atracţie pentru orice iubitor al genului.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente