Primul român care a câştigat o competiţie internaţională în scaunul cu rotile. „Mi-am reprezentat ţara cu mândrie“

Primul român care a câştigat o competiţie internaţională în scaunul cu rotile. „Mi-am reprezentat ţara cu mândrie“

Alexandru Flavian Crăciun, din Piteşti, judeţul Argeş, face tenis de performanţă în scaunul cu rotile. Are la activ peste 30 de turnee internaţionale şi, anul trecut, a câştigat aurul la Turneul Internaţional de Tennis Sirius Open Zagreb, din Croaţia, devenind astfel primul român care câştigă o competiţie internaţională în scaunul cu rotile.

„În acest vagon nu mai este nici măcar un loc liber? Aşadar acest vagon este plin complet? Aşadar acest vagon este plin complet… Doamnă, nu vă supăraţi, mai este loc în acest vagon? După cum se vede, nu mai este chiar deloc. Eu am stat pe hol de la Filiaşi. Am bilet. Acesta este biletul meu. Dacă vreţi să vă uitaţi pe el, acolo scrie locul. Nu vă uitaţi bine. Acolo. Era mai bine pe vremuri, când erau compartimente…“

acum 20 zile · comentarii (13)

Absolut lăudabilă ideea regizorului Vlad Massaci de a propune destoinicei conduceri a Teatrului Mic introducerea în repertoriu a piesei americanului Tracy Letts Ţinutul din miezul verii. Între paranteze fie spus, Gelu Colceag merită elogiile noastre pentru faptul că din ianuarie încoace, deşi instituţia pe care o conduce de puţină vreme se confruntă cu condiţii de joc nu tocmai favorabile, a izbutit cel puţin trei premiere remarcabile.

acum 20 zile · comentarii (1)

Am mai auzit afirmaţia   aceasta, dar mai tranşant, din gura lui Voiculescu, în 25 iunie 2012: „Nu avem toată puterea până nu luăm şi Justiţia”. Acelaşi lucru îl spune şi Dragnea, dar mai ocolit. Are Dragnea parlamentul? Are. Are Dragnea guvernul? Are. Atunci ce-i mai lipseşte? Justiţia. Aceeaşi idee, mai puţin explicită.

acum 20 zile · comentarii (5)

Sunt zile de Sărbătoare, şi nu este „zăbavă“ mai potrivită decât răsfoirea unei cărţi, a unui album semnat de un artist cu tematică religioasă. Victoria Zidaru este unul dintre cei mai în-zestr(e)-aţi din acest punct de vedere, pentru că este (şi rămâne) în primul rând artist, şi abia apoi orice altceva.

acum 21 zile · comentarii (0)

Guvernul ne pregăteşte unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ni le putea face între Crăciun şi Anul Nou: angajaţii Fiscului vor primi suplimente salariale reprezentând 15% din sumele recuperate de la contribuabili. Este ultima dovadă, dintr-un lung şir, care atestă că România a devenit, oficial, un Stat Mafiot.

acum 21 zile · comentarii (158)

2017 se încheie cu o creştere anuală a PIB-ului în jur de 6%. Şi în raport cu datele consemnate pentru alte economii emergente europene, această dinamică este neobişnuită, dar nu inexplicabilă. Plusurile la salarii şi la alte venituri, tăierile de taxe au stimulat consumul gospodăriilor ca principală componentă a cererii interne.

acum 21 zile · comentarii (6)

Asta e ceva cu totul nou, chiar în Europa timpurilor atât de tulburi şi pline de potenţial exploziv în care trăim. E vorba despre o petiţie care circulă pe Twitter şi care a devenit în foarte scurt timp virală nu numai în Spania, adunând doar în primele ore peste 23.000 de semnături, cu un trafic impresionant pornind de la afişarea originală pe change.org.

acum 21 zile · comentarii (16)

Toate sondajele din Republica Moldova arată o creştere accelerată faţă de procesul de Unificare a celor două state româneşti. Indiferent de cine sau la comanda cui au fost ele realizate şi dincolo de cifrele absolute, toate arată fără echivoc o creştere spectaculoasă faţă de valorile precedente.

acum 21 zile · comentarii (38)

Strategia de Securitate americană a lui Donald Trump nota drept competitor, numit deseori chiar „adversar/inamic, ba chiar duşman” – Rusia. Rusia e duşman pentru că subminează, prin mijloace subversive, interesele americane, legătura transatlantică, sădeşte dubii asupra angajamentelor americane în Europa şi e revizionistă.

acum 22 zile · comentarii (46)

Mişcare spectaculoasă a premierului Tudose. Pe 27 decembrie se întâlneşte cu reprezentanţii a zeci de organizaţii civice, care au organizat protestele de stradă împotriva modificărilor legilor justiţiei şi a Codurilor Penale. Efectul este important. Nimeni, nici jandarmii, nici ministrul de Interne, nici primarii nu vor putea invoca neautorizarea manifestaţiilor pentru o eventuală reprimare, dacă însuşi premierul îi  primeşte la discuţii.

acum 22 zile · comentarii (36)

Mi se pare potrivită întrebarea într-un moment, de altfel printre mult prea puţinele de acest fel pe parcursul unui an, în care se instaurează un foarte scurt armistiţiu în bătălia sordidă a politicienilor, cea care a reuşit să ne otrăvească într-atât de mult vieţile şi să ne afecteze viitorul.

acum 23 zile · comentarii (11)

Recitesc textele scrise cu ocazia sărbătorilor de Crăciun ale anilor 2015 şi 2016. Primul dintre ele venea la scurtă vreme de la dezastrul de la #colectiv  care ne-a arătat tuturor nu doar felul în care corupţia ucide, ci şi cât de slabă, laşă şi puţin pregătită să guverneze este clasa politică din România, cel de-al doilea era scris după alegerile legislative din 11 decembrie, încheiate cu masiva victorie a social-democraţilor.

acum 23 zile · comentarii (15)
Postari Recente