Alexăndrenii cu venituri mici pot solicita ajutoare pentru încălzire

Alexăndrenii cu venituri mici pot solicita ajutoare pentru încălzire

Consiliul local al municipiului Alexandria, întrunit în şedinţă ordinară miercuri, 28 septembrie 2016, a aprobat în unanimitate, patru proiecte de hotărâre privind acordarea de ajutoare lunare pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, energie termică, gaze naturale, combustibili petrolieri sau lemne şi cărbuni, persoanelor care îndeplinesc condiţiile de venit stabilite prin lege.

Darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu către Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, respinsă în şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman

Darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu către Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, respinsă în şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman

Proiectul prin care la nivelul judeţului urmau sã fie simplificate procedurile administrative aplicabile cetãţenilor, printr-un plan gestionat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Administraţiei Publice, nu a întrunit prin vot cele douã treimi necesare în cadrul şedinþei Consiliului Judeţean Teleorman.

Povestea omului de afaceri care, după ce a scăpat miraculos din două tragedii, a ridicat o mănăstire: „Nu eram credincios, nu ştiam nici Tatăl Nostru”

Povestea omului de afaceri care, după ce a scăpat miraculos din două tragedii, a ridicat o mănăstire: „Nu eram credincios, nu ştiam nici Tatăl Nostru”

Credinţa este născută din recunoştinţă. În cazul lui Constantin Oţelea, om de afaceri din Teleorman, drumul spre credinţă a fost echivalent cu recunoştinţa faţă de Dumnezeu. Pentru că Divinitatea l-a salvat de două ori de la moarte, bărbatul, care nu era deloc religios până atunci, a ridicat, din banii lui, dar şi căutând de unul singur sponsorizări, o mănăstire.

Era prin anii ’80, într-o luni şi se făcea că începusem un nou an la şcoală generală. Adică eram prin clasa a VI-a, a VII -a. O şcoală bună, după unii chiar cea mai bună din oraş sau măcar cea de pe locul doi. În fond, aşa se şi cădea, că doar de-aia ăsta îi era şi numele, adică „Şcoala Generală nr. 1”, Buzău.

acum 19 zile · comentarii (0)

Declaraţia recentă a ambasadorului american la Chişinău, James Pettit, împotriva proiectului de Unire a Basarabiei cu România a declanşat reacţii virulente la Bucureşti şi Chişinău. În ultimele zile apar detalii interesante despre anturajul lui James Pettit – are soţie rusoaică şi este prieten cu Igor Dodon, dar şi despre ignoranţa politicienilor americani privind Moldova.

acum 20 zile · comentarii (26)

Unul dintre vectorii de unitate pentru viitoarea formulă de construcţie europeană, cea despre care se discută acum în nevoia de reformă a UE, ar putea fi - cel puţin teoretic - identitatea sa creştină. Vi se pare o realitate evidentă? Nu vă grăbiţi, căci părerile sunt foarte împărţite, iar disputa este teribil de încinsă şi dificil de soluţionat.

acum 21 zile · comentarii (68)

Actriţa Ilona Brezoianu face un rol cu totul remarcabil, în spectacolul „Fata din curcubeu“, după un text de Lia Bugnar, un woman show prezentat în cadrul Galei Tânărului Actor HOP la Costineşti. De asemenea, spectacolul „Ne-bun pentru această lume”, rezultatul workshop-urilor coordonate de Ada Milea, Andrea Gavriliu, Tudor Lucanu şi Horia Suru, a fost excepţional. La finalul Galei, de pe faleză, toată lumea a înălţat lampioane către cer.

acum 20 zile · comentarii (1)

De la câştigarea importantului concurs „Lovro von Matačić” de la Zagreb în 2015, a competiţiei „Jeunesses Musicales” în 2010, tânărul şef de orchestră Gabriel Bebeşelea se află într-o puternică afirmare internaţională, cu concerte la Londra (Philharmonic Chamber Orchestra), Kiev, Kassel, Zagreb, Almaty etc., alături de prezenţele la Bucureşti şi în toată ţara.

acum 21 zile · comentarii (1)

DRAMEDIE În cel mai nou film al său, care l-a costat patru ani, Cristi Puiu combină mecanismul buñuelian, amintiri din „viaţa-i“, radiografia socială, dialoguri de-o naturaleţe rară, precum şi influenţele rohmeriene şi eustachiene, rezultând aproape o capodoperă, în orice caz un film mare. Cel mai recent film al celebrului regizor Cristi Puiu, „Sieranevada“, are de vineri premiera în Bucureşti şi în alte 30 de oraşe.

acum 21 zile · comentarii (0)

Mutarea DNA în Hotelul Triumf ar fi o greşeală atât pentru imaginea instituţiei, cât şi pentru Bucureşti. Să mă explic: oraşele trăiesc în jurul unor clădiri simbol. Multe sute de ani aceste nuclee au fost bisericile (nici catedralele gotice, dar nici biserica maramureşană din lemn nu puteau fi depăşite în înălţime de vreo construcţie din jur), au fost apoi castele şi palate (Luvrul, Palacio Real sau Palatul Regal din Bucureşti).

acum 22 zile · comentarii (10)
Postari Recente