Boala limbii albastre a fost confirmată în Teleorman

Boala limbii albastre a fost confirmată în Teleorman

Apariţia bolii la 11 bovine din localitatile Poeni,  Beuca si Dracsanei a fost confirmată prin  buletinele de analiză de către IDSA Bucureşti. Alte cazuri de suspiciune au apărut la Tătărăştii de Sus, Pietroşani şi Cosmeşti. Autorităţile au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii. Târgurile de animale rămân închise.

În Teleorman clopoţelul sună pentru 50.000 de elevi

În Teleorman clopoţelul sună pentru 50.000 de elevi

Aproape 50.000 de elevi teleormăneni vor începe luni, 15 septembrie, cursurile şcolare. Elevii din clasele I-a şi a II-a nu vor găsi pe bănci manualele promise de minister. 78 de  unităţi şcolare din judeţ nu vor avea nici în acest an autorizaţii sanitare de funcţionare. Pentru al treilea an consecutiv, s-ar părea că elevii teleormăneni nu vor găsi pe bănci luni nici merele, laptele şi cornul.

Alexandria va avea cinematograf când primăria va reuşi să obţină fonduri europene Tot atunci va avea şi pasaj subteran

Alexandria va avea cinematograf când primăria va reuşi să obţină fonduri europene Tot atunci va avea şi pasaj subteran

Primăria Alexandria are planuri mari, dar bani puţini.  Un centru multifuncţional pentru tineret în locul ruinelor cinematografului Patria, un parc modern pentru copii, un pasaj subteran şi o parcare supraterană. Acestea sunt ”ambiţiile” municipalităţii pentru perioada 2014-2020, concretizate deocamdată doar sub formă de promisiuni. Toate proiectele depind de bani europeni.

Pe lângă alte situaţii exasperante din patria noastră sub ocupaţie golănească din ce în ce mai irefutabilă, a mai apărut un virus care ne mănâncă zilnic trupul ţării, ca să vorbesc în registru interbelic:  copacii parcurilor citadine, sub care s-ar putea odihni un bătrân sau cu care ar respira un întreg oraş, sunt puşi la pământ într-o epidemie administrativă fără precedent!

acum 4 luni · comentarii (31)

Am auzit acuzaţia că, dacă socialiştii europeni câştigă alegerile din 25 mai, Europa se va îndrepta către Est. Cât timp popularii europeni îl susţin pe Viktor Orban, un fel de Rogozin al Europei, cred că acest risc îl avem cu popularii la conducere. Mai grav, familia europeană a FIDESZ, PPE, rămasă la control la Bruxelles, va da curs dorinţei Ungariei de a controla Transilvania în diferite forme, începând cu autonomia teritorială.

acum 4 luni · comentarii (30)

Deja Cannes-ul şi-a intrat în pâine, (sau mai exact aş zice în ...baghetă). Dis-de-dimineaţă, la Palatul Festivalurilor, după ce-am urcat cele 24 de trepte şi am avut dreptul unei legitimaţii roz (am deja vechime: 6 ediţii, şi un înger păzitor, pe omniprezenta şi atât de eficienta Christine Aime), prin urmare pot vedea proiecţiile de la parter, deci n-am stat la cucurigu.

acum 4 luni · comentarii (0)

Înainte de orice altceva, Manifestul Partidului Comunist, textul ce l-a făcut celebru pe Karl Marx, şoca prin metafora stafiei bântuind Europa secolului al XIX lea. La această imagine face trimitere titlul cărţii Anatomia unei stafii–Falimentul unei utopii, scrisă de binecunoscutul Alain Besançon, a cărei traducere românească, datorată Monei şi lui Sorin Antohi, a apărut recent în colecţia Economie, eseu, idei, politologie a editurii Humanitas.

acum 4 luni · comentarii (0)

Povestea este complicată şi are toate ingredientele unui roman clasic de spionaj din perioada Războiului Rece: politicieni de rang înalt acuzaţi de a fi «cârtiţele» plantate de servicii externe de spionaj la mâna întâi sau folosind alte perdele naţionale de mascare, neveste frumoase recrutate odată cu soţul sau fără ştiinţa lui, extremism de dreapta, neo-nazism.

acum 4 luni · comentarii (152)

În acest moment ne pregătim de alegeri europarlamentare. Ca de fiecare dată şi Acţiunea 2012 vă invită să mergeţi să votaţi... pe cei care au semnat Pactul pentru Basarabia. Fiind un vot pe listă, interesul eurocandidatului faţă de electorat este aproape zero, el fiind mai mult preocupat de a pupa picioarele celui care l-a pus pe listă.

acum 4 luni · comentarii (13)

Cel puţin cu asta sîntem cu toţii de acord, indiferent de convingerile politice. Este vorba despre lipsa de interes a liderilor şi a candidaţilor români faţă de adevăratele subiecte europene şi româno-europene, în această campanie care pregăteşte, totuşi, alegerile pentru Parlamentul European. Iată însă că, parcă pentru a spori confuzia generală, un gest cu adevărat important, chiar crucial pentru România, a trecut aproape neobservat.

acum 4 luni · comentarii (66)

Tolstoi, analizând operele lui Maupassant, spune, în primul roman adresează o problemă morală foarte importantă: De ce o femeie bună sfârşeşte rău! În al doilea roman, întrebarea conexă, de ce un bărbat rău sfârşeşte bine! După aceste încercări serioase şi care au merit, Maupassant devine corupt. Protejatul lui Flaubert îşi pierde acuitatea de psiholog şi deci folosul pentru înţelegerea lumii în care trăim.

acum 4 luni · comentarii (4)

Cuvântul „vişte“ nu figurează în DEX, dar ciobanii din Făgăraş îl folosesc de sute de ani. Sensul e de vârf plat, mică platformă la mare înălţime. Două vârfuri gemene, aflate la nici un kilometru unul de altul, s-au numit multă vreme aşa: Viştea Mare (pentru că are suprafaţa de pe vârf mai întinsă) şi Viştea Mică. Azi, doar numele celui dintâi mai e consemnat astfel pe hărţi. Cel de-al doilea se cheamă simplu: Moldoveanu.

acum 4 luni · comentarii (8)
Postari Recente