Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie 1

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, îi cere public premierului Dacian Cioloş să demită miniştii de la Agricultură şi Justiţie. În vizorul preşedintelui PSD au intrat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, şi Raluca Prună, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai guvernului tehnocrat despre care liderul PSD afirmă că sunt „oameni care au venit cu o gentuţă în Guvernul României şi care fac rău, fac declaraţii şi nu fac nimic“.

Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie Vezi comentarii 1
Psd

Filosoful Nae Ionescu, idolul femeilor din Bucureştiul interbelic. O prinţesă a vrut să se omoare din cauza lui

Filosoful Nae Ionescu, idolul femeilor din Bucureştiul interbelic. O prinţesă a vrut să se omoare din cauza lui

Filosoful Nae Ionescu a fost unul dintre cei mai curtaţi şi mai şarmanţi bărbaţi din Bucureştiul interbelic. Palmaresul său de amante include nume celebre ale epocii, precum prinţesa Măruca Cantacuzino, soţia compozitorului George Enescu, şi pianista Cella Delavrancea. Nae Ionescu a fost căsătorit cu Elena Margareta Fotino, o soţie nefericită pe care filosoful a părăsit-o, dar care nu a încetat niciodată să îl iubească.

CONCURS ”De Drăgaică, Teleormanul poartă ie”

CONCURS ”De Drăgaică, Teleormanul poartă ie”

Instituţia Prefectului judeţului Teleorman organizează şi anul acesta, de Sânziene, un concurs care are în centru promovarea iei româneşti, simbol al identităţii naţionale. Cei interesaţi să participe la concursul ” De Drăgaică, Teleormanul poartă ie”pot posta fotografii pe pagina de Facebook a evenimentului din care să reiasă ce legătură există între ritualul de origine agrară şi ia românească.

Moartea lui Take Ionescu: marele om politic a fost ucis în Italia, de o banală porţie de stridii

Moartea lui Take Ionescu: marele om politic a fost ucis în Italia, de o banală porţie de stridii

Take Ionescu, om politic, ziarist şi strălucit avocat, prim-ministru al României în perioada 1921-1922, n-a făcut politică, ci a scris istorie. A fost primul om politic al României care, fără avere, fără relaţii, fără susţinere, a reuşit să creeze un partid de opoziţie. În plină ascensiune politică, a murit în urma unui accident stupid: infecţie din cauza unei porţii de stridii consumate la un restaurant din Italia.

Ce a promis Victor Drăguşin la preluarea celui de-al treilea mandat

Ce a promis Victor Drăguşin la preluarea celui de-al treilea mandat

Cu prilejul şedinţei de validare şi constituire a Consiliului local Alexandria, primarul ales al reşedinţei de judeţ, Victor Drăguşin, a depus şi el jurământul de credinţă. Aflat în această postură pentru a treia oară, la preluarea celui de-al treilea mandat de edil al reşedinţei de judeţ, Victor Drăguşin a vorbit despre promisiuni trecute şi viitoare.

Preotul din Lada cu suflet cât pentru o întreagă lume. Părintele Florin Danu hrăneşte zi de zi 80 de suflete şi a ridicat un centru social în comună

Preotul din Lada cu suflet cât pentru o întreagă lume. Părintele Florin Danu hrăneşte zi de zi 80 de suflete şi a ridicat un centru social în comună

Părintele Florin Danu de la Lada este o adevărată mană cerească pentru copiii sărmani şi bătrânii fără autor din parohia sa. ” Mana cerească” se cheamă şi asociaţia prin care părintele a reuşit să strângă sponsorizări pentru a ridica la Lada un centru social. 80 de copiii şi bătrâni primesc aici o masă caldă pe zi.

Începe distribuirea ajutoarelor alimentare de Uniunea Europeană, după şase luni de întârziere | uniunea europeana

Începe distribuirea ajutoarelor alimentare de Uniunea Europeană, după şase luni de întârziere

Beneficiarii POAD 2015 vor intra, în sfârşit, în posesia ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Acordarea alimentelor a fost amânată, iniţial, din cauza contestaţiilor la licitaţia pentru stabilirea furnizorilor. Campania electorală şi alegerile locale au fost, de asemenea, un motiv pentru care acordarea ajutoarelor a fost amânată, pentru a nu fi interpretat acest demers ca mită electorală.

S-a împărţit internetul în două tabere, din nou. Colţul din dreapta, în care stau apărătorii căsătoriei tradiţionale, abundă de indivizi care se cred superiori moral şi-i dispreţuiesc pe cei care gândesc altfel decât ei. În colţul din stânga,  susţinătorii libertăţilor individuale, care menţionează din 3 în 3 minute cât de deştepţi sunt ei, în raport cu cealaltă tabară. Miza? Cine cu cine, când şi cum se poate sau nu căsători.

acum 30 zile · comentarii (26)

La deschiderea sărbătorii dedicate împlinirii celor 80 de ani de la inaugurarea Muzeului Naţional al Satului l-am întâlnit cu bucurie pe celebrul om de ştiinţă Corneliu Ioan Bucur, cel care în spirit gustian a făcut să sporească şi să strălucească virtuţile muzeului sibian Astra, văzut ca „Muzeu al Civilizaţiei Populare, Tradiţionale din România”.

acum 30 zile · comentarii (0)

Amploarea cifrei de afaceri a firmei Hexi Pharma ca şi numărul exorbitant, neverosimil de mare de contracte obţinute de aceasta de-a lungul celor zece ani de-a lungul cărora a fost principalul şi, pare-se, chiar preferatul furnizor de dezinfectanţi pentru unităţile sanitare aflate în proprietatea Statului nu puteau să nu stârnească interesul presei.

acum 30 zile · comentarii (4)

Usturaţi şi (probabil) speriaţi de cele trei milioane de semnături, analiştii au reacţionat în opinii diverse, de la răbufniri aşteptate până la proiecţii fatidice. Efectul a fost că dezbaterea publică (stâlp al democraţiei) a fost alungată de către monologul editorial. Şi, din păcate, cu argumente colorate ca un curcubeu. Vesel în culori, dar lipsit de consistenţă.

luna trecuta · comentarii (165)

Subiectele de la Evaluarea Naţională pentru clasa a VI-a, la matematică, au constituit o surpriză plăcută. Aşa trebuie alcătuite subiectele de la toate etapele de examinare, inclusiv la teze. În primul rând, de apreciat faptul că proba s-a numit „Matematică şi Ştiinţe”, o construcţie agregat, interdisciplinară, aşa cum nu s-a acceptat la elaborarea planului cadru pentru gimnaziu.

luna trecuta · comentarii (1)

O operă românească semnificativă a repertoriului muzical cameral al zilelor noastre, lucrare prezentată acum în primă audiţie la noi, de asemenea evoluţia unui muzician performer, un violist-solist ce inspiră şi electrizează publicul, o formaţie dinamică de percuţionişti ce fac cinste Universităţii bucureştene de muzică...

luna trecuta · comentarii (0)

Propunerea făcută de Cătălin Predoiu lui Nicuşor Dan în dezbaterea găzduită de Antena 3 a deschis cel mai important front al actualei campanii electorale. Cel puţin la nivel discursiv, cel puţin la nivel de interes al unei părţi de public, faptul că Predoiu şi PNL au făcut o propunere privind susţinerea unui singur candidat împotriva candidatului PSD a trezit, repet, măcar pentru o parte a publicului, interesul pentru campania electorală.

luna trecuta · comentarii (16)

La Cannes, Cristian Mungiu a luat premiul pentru regie pentru Bacalaureat. Bogdan Mirică a luat premiul criticii internaţionale pentru Câini, iar Alexandru Nanau a fost premiat de France Culture Cinema pentru documentarul Toto şi surorile lui. Performanţele acestea ar trebui să se numească “noi succese ale cinematografiei româneşti”. Dar formula nu e cea mai potrivită.

luna trecuta · comentarii (2)

Proasta creştere combinată cu neruşinarea sfruntată au devenit valori publice la noi. Lipsa endemică a celor şapte ani de-acasă se vede pretutindeni în România contemporană. Iar spaţiul public de la noi pare tot mai mult populat cu nesimţiţi, bădărani şi nemernici. Mai rău e faptul că am început să ne obişnuim cu ei şi să considerăm prezenţa lor un fenomen natural.

luna trecuta · comentarii (71)

Tehnologia a intrat puternic şi în domeniul administrării asociaţiilor de proprietari. Presiunea valului de proprietari care doresc transparenţă, rapiditate în obţinerea informaţiilor, acces la situaţii financiar-contabile, servicii de plată a întreţinerii online şi răspuns rapid la solicitări, a dus la apariţia unor servicii care în anii trecuţi păreau de domeniul fantasticului.

luna trecuta · comentarii (1)
Postari Recente