Povestea celor doi preoţi fraţi din Teleorman care hrănesc sute de copii şi bătrâni de la ţară. Au ridicat cantine sociale lângă biserici 5

Doi preoţi fraţi din Teleorman, cu parohii la Lada şi Negrenii de Sus şi-au adoptat comunităţile. Au ridicat lângă biserici cantine sociale unde hrănesc aproape 200 de suflete, copii şi bătrâni fără ajutor. Banii pentru alimente îi strâng din donaţii şi au organizat centre de colectare de alimente în Bucureşti.

Povestea celor doi preoţi fraţi din Teleorman care hrănesc sute de copii şi bătrâni de la ţară. Au ridicat cantine sociale lângă biserici Vezi comentarii 5

Miss Alexandria 2016

Miss Alexandria 2016

Municipalitatea organizează anul acesta a doua ediţie a concursului “Miss Alexandria”. Proiectul de hotărâre privind organizarea concursului a fost aprobat luni în cadrul şedinţei de Consiliu local.

Judeţul Teleorman a rămas fără prefect. Carmen Daniela Dan a demisionat şi candidează la alegerile parlamentare | psd

Judeţul Teleorman a rămas fără prefect. Carmen Daniela Dan a demisionat şi candidează la alegerile parlamentare

Social-democraţii  teleormăneni s-au reunit, vineri, la Alexandria pentru  a vota listele cu persoanele care vor candida  la alegerile parlamentare din toamnă. Prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan va deschide lista de candidaţi la Senat . La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Liviu Dragnea, urmat de Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Povestea tragică a Ruxandrei, cea mai frumoasă domniţă română. Cine i-a semnat moartea prin decapitare fiicei domnitorului Vasile Lupu

Povestea tragică a Ruxandrei, cea mai frumoasă domniţă română. Cine i-a semnat moartea prin decapitare fiicei domnitorului Vasile Lupu

Ruxandra, fiica domnitorului moldovean Vasile Lupu a rămas în istorie drept cea mai frumoasă, dar şi cea mai nefericită dintre domniţele române. Vestită pentru frumuseţea ei, Ruxandra a fost curtată de un şir lung de peţitori. S-a măritat cu un prinţ cazac, după ce a acesta a atacat Moldova pentru a-l convinge pe Vasile Lupu să îi dea fiica de nevastă.

Reabilitarea Adăpostului pentru persoane aflate în dificultate, investiţie de peste 2,6 milioane de lei

Reabilitarea Adăpostului pentru persoane aflate în dificultate, investiţie de peste 2,6 milioane de lei

138 de locuri pune la dispoziţie municipalitatea din Alexandria persoanelor singure, familiilor sau copiilor aflaţi în dificultate care au nevoie de cazare temporară. Adăpostul care funcţionează într-un fost cămin muncitoresc, pe strada Dunării, la ieşirea spre Poroschia, a beneficiat de un proiect de reabilitare, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional.

Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

acum 9 zile · comentarii (89)

Primul lucru ce se cuvine spus despre cartea Repetiţiile şi teatrul reînnoit-Secolul regiei-volum conceput şi realizat de George Banu, carte apărută în vara anului 2009 graţie editurii Nemira, sub egida Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2009), şi reeditată în toamna anului 2016 e că ne aflăm în faţa unui autentic eveniment.

acum 8 zile · comentarii (0)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 9 zile · comentarii (8)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 9 zile · comentarii (127)

Între 20-21 octombrie 2016, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană al SNSPA organizează conferinţa internaţională „Instrumentalizing the Recent Past in Foreign Policy - The Legitimization of External Intervention in the Former Soviet Space.”

acum 9 zile · comentarii (3)

După ce, pe 2 octombrie, cetăţenii columbi­eni votau în proporţie de 50% împotriva acordurilor de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), pe 7 oc­tombrie preşedintele Co­lumbiei, Juan Manuel San­tos, artizanul acestui acord de pace, semnat pe 26 sep­tembrie la Cartagena, pri­mea Premiul Nobel pentru pace.

acum 9 zile · comentarii (0)

Premierul Cioloş a dat publicităţii programul „Platforma România 100”, de fapt programul pe care şi-l asumă pentru un nou mandat la Palatul Victoria. Publicarea documentului va galvaniza campania electorală, deşi Dacian Cioloş îşi va respecta promisiunea şi nu se va afla pe listele electorale ale niciunui partid.

acum 10 zile · comentarii (89)

În aproape oricare altă ţară din lume, afirmaţia că educaţia este o prioritate guvernamentală permanentă ar trece drept o banalitate crasă. La noi, se construiesc strategii electorale şi programe de comunicare politică, în jurul acestei teme. Faptul că acest subiect este unul de campanie – care, cu alte cuvinte, suscită dezbateri – indică fără greş că, din păcate, în România, educaţia este foarte departe de a fi o prioritate.

acum 10 zile · comentarii (1)

Ne-am obişnuit de ataţia ani cu fenomenul de masă de la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi încât parcă trece neobservat an de an şi nu ne mai stârneşte curiozitatea şi interesul. Libertatea de conştiinţă şi de exprimare este respectată într-un stat democratic şi nu trebuie să fie îngrădită. Nu sunt de acord cu cei care încadrează credinţele oamenilor (fie şi cele religioase) în categorii superioare sau inferioare.

acum 10 zile · comentarii (112)

Un studiu recent al GFK vizând percepţia românilor despre sistemul de sănătate scoate la iveală două lucruri importante pe care românii le au în minte atunci când sunt întrebaţi despre problemele Sănătăţii şi despre soluţiile pe care ei le văd.

acum 10 zile · comentarii (3)

Era târziu, lumea începuse să plece de la terasă. Captivat de vinul local şi de seara caldă, ar mai fi rămas. Se ameţise bine, dar nu cât să îşi piardă luciditatea. Se uită de jur împrejur, căutând pe cineva cu care să schimbe o vorbă. La masa de lângă el, o domnişoară brunetă, cu o cafea în faţă, îi răspunse privirii sale.

acum 10 zile · comentarii (2)

Omul se naşte cu o motivaţie intrinsecă, auto-respect, demnitate şi curiozitatea de a învăţa.  Aceasta este naturaleţea finţei umane. Ce avem astăzi la locul de muncă, oamenii şi echipele sunt separate ierarhic, fiind rasplătiţi cei de sus şi pedepsiţi cei de jos, fiind apreciaţi seniorii şi batjocoriţi juniorii.

acum 10 zile · comentarii (0)

Dezbaterea cu privire la proiectul de eliminare a 102 taxe parafiscale pare a fi intrat din domeniul argumentelor economice în cel al argumentaţiei politice. Folosind analiza în termenii costului de oportunitate, vom înţelege că măsura nu numai ca nu are impact negativ dar aduce bani în plus la bugetul de stat.

acum 11 zile · comentarii (4)

Urmează câteva reuniuni decisive la Bruxelles. Liderii europeni ştiu că nu au mult timp la dispoziţie pentru a prezenta rezultatele măsurilor la care se lucrează de atâta timp în privinţa controlului fenomenului migraţiei ilegale, confruntaţi cu o presiune în creştere din partea opiniilor publice naţionale.

acum 12 zile · comentarii (105)
Postari Recente