Cele 55 de apartamente ANL din zona Peco vor fi recepţionate luna viitoare

Cele 55 de apartamente ANL din zona Peco vor fi recepţionate luna viitoare

Cele 55 de apartamente ANL aflate, în prezent, în stadiu final de execuţie pe şoseaua Turnu Măgurele din Alexandria vor fi recepţionate luna viitoare, în plină campanie electorală. Anunţul a fost făcut, ieri, de primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, cu prilejul unei conferinţe de presă în care au fost prezentate investiţiile pe care municipalitatea pe are în derulare în prezent sau în plan.

Peste 2000 de elevi din judeţ selectaţi într-un proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman

Peste 2000 de elevi din judeţ selectaţi într-un proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociaţia de Prietenie Româno-Franceză ROMFRA şi  SIVECO România SA demarează, începând cu 1 octombrie 2014, selecţia a 4100 de elevi din învăţământul preuniversitar din cele două judeţe implicate în proiectul ”Dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor din învăţământul liceal prin mijloace inovative”.

Directorii spitalelor din Alexandria, Zimnicea şi Turnu Măgurele acuzaţi de incompatibilitate cu funcţia

Directorii spitalelor din Alexandria, Zimnicea şi Turnu Măgurele acuzaţi de incompatibilitate cu funcţia

Valentin Filip, managerul Spitalului Judeţean din Alexandria contestă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea. ANI a emis ieri un comunicat prin care managerul unităţii spitaliceşti din Alexandria este acuzat de incompatibilitate. Şi directorii de la spitalele din Zimnicea şi Turnu Măgurele au fost acuzaţi de incompatibilitate cu funcţia.

Pe lângă alte situaţii exasperante din patria noastră sub ocupaţie golănească din ce în ce mai irefutabilă, a mai apărut un virus care ne mănâncă zilnic trupul ţării, ca să vorbesc în registru interbelic:  copacii parcurilor citadine, sub care s-ar putea odihni un bătrân sau cu care ar respira un întreg oraş, sunt puşi la pământ într-o epidemie administrativă fără precedent!

acum 5 luni · comentarii (31)

Am auzit acuzaţia că, dacă socialiştii europeni câştigă alegerile din 25 mai, Europa se va îndrepta către Est. Cât timp popularii europeni îl susţin pe Viktor Orban, un fel de Rogozin al Europei, cred că acest risc îl avem cu popularii la conducere. Mai grav, familia europeană a FIDESZ, PPE, rămasă la control la Bruxelles, va da curs dorinţei Ungariei de a controla Transilvania în diferite forme, începând cu autonomia teritorială.

acum 5 luni · comentarii (30)

Deja Cannes-ul şi-a intrat în pâine, (sau mai exact aş zice în ...baghetă). Dis-de-dimineaţă, la Palatul Festivalurilor, după ce-am urcat cele 24 de trepte şi am avut dreptul unei legitimaţii roz (am deja vechime: 6 ediţii, şi un înger păzitor, pe omniprezenta şi atât de eficienta Christine Aime), prin urmare pot vedea proiecţiile de la parter, deci n-am stat la cucurigu.

acum 5 luni · comentarii (0)

Înainte de orice altceva, Manifestul Partidului Comunist, textul ce l-a făcut celebru pe Karl Marx, şoca prin metafora stafiei bântuind Europa secolului al XIX lea. La această imagine face trimitere titlul cărţii Anatomia unei stafii–Falimentul unei utopii, scrisă de binecunoscutul Alain Besançon, a cărei traducere românească, datorată Monei şi lui Sorin Antohi, a apărut recent în colecţia Economie, eseu, idei, politologie a editurii Humanitas.

acum 5 luni · comentarii (0)

Povestea este complicată şi are toate ingredientele unui roman clasic de spionaj din perioada Războiului Rece: politicieni de rang înalt acuzaţi de a fi «cârtiţele» plantate de servicii externe de spionaj la mâna întâi sau folosind alte perdele naţionale de mascare, neveste frumoase recrutate odată cu soţul sau fără ştiinţa lui, extremism de dreapta, neo-nazism.

acum 5 luni · comentarii (152)

În acest moment ne pregătim de alegeri europarlamentare. Ca de fiecare dată şi Acţiunea 2012 vă invită să mergeţi să votaţi... pe cei care au semnat Pactul pentru Basarabia. Fiind un vot pe listă, interesul eurocandidatului faţă de electorat este aproape zero, el fiind mai mult preocupat de a pupa picioarele celui care l-a pus pe listă.

acum 5 luni · comentarii (13)

Cel puţin cu asta sîntem cu toţii de acord, indiferent de convingerile politice. Este vorba despre lipsa de interes a liderilor şi a candidaţilor români faţă de adevăratele subiecte europene şi româno-europene, în această campanie care pregăteşte, totuşi, alegerile pentru Parlamentul European. Iată însă că, parcă pentru a spori confuzia generală, un gest cu adevărat important, chiar crucial pentru România, a trecut aproape neobservat.

acum 5 luni · comentarii (66)

Tolstoi, analizând operele lui Maupassant, spune, în primul roman adresează o problemă morală foarte importantă: De ce o femeie bună sfârşeşte rău! În al doilea roman, întrebarea conexă, de ce un bărbat rău sfârşeşte bine! După aceste încercări serioase şi care au merit, Maupassant devine corupt. Protejatul lui Flaubert îşi pierde acuitatea de psiholog şi deci folosul pentru înţelegerea lumii în care trăim.

acum 5 luni · comentarii (4)

Cuvântul „vişte“ nu figurează în DEX, dar ciobanii din Făgăraş îl folosesc de sute de ani. Sensul e de vârf plat, mică platformă la mare înălţime. Două vârfuri gemene, aflate la nici un kilometru unul de altul, s-au numit multă vreme aşa: Viştea Mare (pentru că are suprafaţa de pe vârf mai întinsă) şi Viştea Mică. Azi, doar numele celui dintâi mai e consemnat astfel pe hărţi. Cel de-al doilea se cheamă simplu: Moldoveanu.

acum 5 luni · comentarii (8)
Postari Recente