Epopeea Belina: de la Ceauşescu până la Dragnea. Ce a proiectat dictatorul în paradisul administrat acum de Tel Drum 8

Nicolae Ceauşescu a pus la punct un proiect megalomanic care ar fi trebuit să se concretizeze la Seaca, în Teleorman, aceeaşi comună care astăzi se află în atenţia procurorilor DNA, după declanşarea „dosarului Belina“. Proiectul a fost sistat după 1989, iar Liviu Dragnea a promis că-l reia doar în timpul campaniilor electorale.

Epopeea Belina: de la Ceauşescu până la Dragnea. Ce a proiectat dictatorul în paradisul administrat acum de Tel Drum Vezi comentarii 8

Prins în flagrant după ce a cerut 500 de euro mită pentru obţinerea permisului de conducere

Prins în flagrant după ce a cerut 500 de euro mită pentru obţinerea permisului de conducere

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au organizat şi realizat prinderea în flagrant, sâmbătă, 21 octombrie , a unui cetăţean, în timp ce primea suma de 500 euro pentru a-şi trafica influenţa în vederea obţinerii permisului de conducere.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman derulează proiectul “Acum ştii! Tu alegi!”

Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia Generală de Asistenţă 
Socială şi Protecţia Copilului Teleorman derulează proiectul “Acum ştii!
 Tu alegi!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman derulează proiectul “Acum ştii! Tu alegi!”, destinat copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, protejaţi în centrele de tip familial. Proiectul se va derula pe parcursul unui an, în perioada octombrie 2017-octombrie 2018.

Povestea femeii de 93 de ani care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului, din pensia de 500 de lei. „Mănânc o dată pe zi, seara, ca să fiu mai liniştită”

Povestea femeii de 93 de ani care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului, din pensia de 500 de lei. „Mănânc o dată pe zi, seara, ca să fiu mai liniştită”

Gherghina Vasilescu, o femeie în vârstă de 93 de ani din Saelele, a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului. Asta deşi bătrâna are o pensie de doar 500 de lei. Ziarul „Lumina” scrie că bătrâna a renunţat la propriile plăceri şi nevoi, a mâncat doar seara şi, din pensia mică, a strâns o sumă consistentă pe care a dat-o pentru Catedrala Neamului.

Mai este Catalonia un model pentru autonomia ungurilor din România? Liderul UDMR, Hunor Kelemen, clama sus şi tare în urmă cu câţiva ani că Catalonia trebuie adusă în Ardeal, considerând-o un model care trebuie urmat de ungurii din Transilvania. Astăzi, declaraţiile altui politician maghiar par să şteargă din memorie cele spuse în trecut. Oare unii politicieni au probleme de memorie?

acum 20 zile · comentarii (97)

Am fost provocată să descriu tabloul SWOT (puncte tari / puncte slabe / oportunităţi /ameninţări) al educaţiei din România, parţial publicat, alături de alte opinii, de revista Cariere din septembrie. A fost o sarcină dificilă pentru mine: vin din afara sistemului şi mai am încă o rezervă de optimism pentru a pune umărul, împreună cu alţi „nebuni frumoşi“, la schimbarea de mentalităţi. Îndrăznesc să împărtăşesc aceste gânduri cu dvs.

acum 20 zile · comentarii (2)

În 2014, după ce Curtea Constituţională de la Madrid a blocat un referendum de secesiune în Catalonia, guvernul regional a organizat un „proces participativ cetăţenesc”, lipsit de orice substanţă juridică. Trei ani mai târziu, deşi Curtea constituţională a spus din nou „nu” ambiţiei secesioniste, liderul regiunii, Carles Puigdemont, a mers mai departe, cerându-le cetăţenilor să voteze pentru crearea unei republici catalane.

acum 20 zile · comentarii (15)

E bizară discuţia despre generalul Vlad la 27 de ani după căderea regimului ceauşist, poate nu aşa bizară dacă ne amintim că generalul era invitat la lansări de cărţi ca figură patriarhală inclusiv de şefii actuali ai SRI şi cota masivă pe care diverşi oameni conectaţi cu Securitatea o deţin din mass media românească la anul 2017.

acum 20 zile · comentarii (2)

Am făcut pe site-ul meu o secţiune în care pun anunţuri de la unele dintre joburile pentru care facem recrutări. Nu toate au numele angajatorului şi multe detalii, din diferite motive. Noi nu avem obsesii legate de confidenţialitate, ba dimpotrivă, ori de câte ori putem pune numele clientului (angajatorul) de la început, şi toate celelalte detalii, inclusiv salariul, o facem.

acum 21 zile · comentarii (6)

Prima jumătate s-a scurs deja rapid, pe nesimţite, cu vreo 20 de filme pe care le-am văzut dintr-o suflare în 4 zile, într-o sală nouă, Quai22, undeva, pe nişte străduţe pustii, ca în visele interpretabile psihanalitic, dar care cred că a fost aleasă anume, nu doar într-o universitate, în curtea unei Capele cruţată de Maica Domnului, în 1944, ci ca să descoperim, din nou, ce dulci,

acum 21 zile · comentarii (0)

Pe harta ameninţărilor de securitate regionale şi globale care ne afectează direct au apărut noi actori şi noi fenomene, capabile să arunce în aer lumea pe care o ştim astăzi. Astfel, înregistrăm un separatism catalan pe baze egoiste, excepţionaliste şi criticabile moral prin lipsa de solidaritate cu naţiunea spaniolă de care aparţin cetăţenii regiunii, care anunţă o refragmentare a Europei după valul de populism şi euro-scepticism.

acum 21 zile · comentarii (72)

Mulgerea de bani a companiilor de stat nu are la bază o raţiune strategică pe termen lung a Guvernului care s-a trezit, dintr-odată, ca a aterizat în capitalism. Din contră. Totul se bazează pe măsuri disperate, luate în ultima instanţă, pentru ca bugetul ţării să mai poată respira de la o clipă la alta. S-a luat de la investiţii pentru a se plăti salarii. Scurt pe doi.

acum 21 zile · comentarii (41)

Tensiunile se acumulează în zona justiţiei. CCR ar urma să se pronunţe azi în privinţa cererilor formulate de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Ministerul Public, componentă a autorităţii judecătoreşti, pe de altă parte.

acum 21 zile · comentarii (11)

Premierul Tudose a identificat un alt mare inamic al guvernării PSD, în persoana numitului ROBOR. Acest sabotor al programului de guvernare îşi face de cap, în timp ce „colegii” de la BNR sunt plecaţi de acasă, după cum spune Tudose. N-ar fi bine ca, în în loc să se ocupe de Belina, procurorii DNA să-l ia la întrebări pe periculosul ROBOR?

acum 22 zile · comentarii (23)

L-am întrebat la Paris pe Norman Manea ce anume l-a ajutat să traverseze exil după exil şi ostilitate după ostilitate. În povestirea „Ceaiul lui Proust“, în clipa când copilul întors din lagăr primeşte o cană cu ceai, naratorul are o viziune: ce anume i-a făcut pe cei alungaţi brutal de acasă să creadă că apa fierbinte a pribegiei e o licoare rafinată?

acum 22 zile · comentarii (11)

Întrebarea de la care porneşte acest mic foileton este următoarea: ce este, de fapt, căsătoria? Lui G.K. Chesterton îi voi dedica trei sau patru episoade, din două motive: căsătoria şi familia sunt teme despre care a scris pe larg; şi sunt, de asemenea, teme cu care a scris cu multă luciditate şi, ar spune unii, chiar cu spirit profetic.

acum 22 zile · comentarii (3)
Postari Recente