FOTO Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Alexandria. Municipalitatea a împărţit 2600 de porţii de varză cu ciolan 1

Sute de alexăndreni au ieşit din case, astăzi, pentru a  asista la ceremonia prilejuită de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.  Locul de întâlnire al celor care au vrut să marcheze aniversarea Marii Uniri a fost  monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, amplasat în faţa Prefecturii Teleorman. Aici s-a desfăşurat ceremonialul civil religios şi militar de Ziua Naţională a României.

FOTO Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Alexandria. Municipalitatea a împărţit 2600 de porţii de varză cu ciolan Vezi comentarii 1

Povestea singurului fotograf de la Marea Unire. Cine a fost soldatul care a imortalizat momentele de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918

Povestea singurului fotograf de la Marea Unire. Cine a fost soldatul care a imortalizat momentele de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918

Samoilă Mârza a rămas în istorie drept singurul fotograf român care a reuşit să importalizeze momente de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Pentru că nu a avut permis să intre în sala Marii Uniri, fotograful a suprins doar imagini din exterior, după ce îşi cărase singur cu bicicleta, până la Alba Iulia, aparatul cu burduf, trepiedul şi clişeele de sticlă.

Liviu Dragnea n-a mai călcat prin Teleorman de când a început campania electorală. Liderul PSD este, totuşi, omniprezent în judeţul de baştină | psd

Liviu Dragnea n-a mai călcat prin Teleorman de când a început campania electorală. Liderul PSD este, totuşi, omniprezent în judeţul de baştină

Numele lui Liviu Dragnea este laitmotivul campaniei electorale din Teleorman, indiferent de candidaţi şi partide. Dragnea candidează pentru un nou mandat de deputat în judeţul său de baştină şi deşi nu a mai trecut prin judeţ , numele său rămâne cel mai vehiculat în perioada campaniei, atât de colegii de la PSD, cât şi de contracandidaţi.

Doctorul care a sfidat moartea: Nicolae Minovici s-a spânzurat de 12 ori, în numele ştiinţei, pentru a cerceta efectele agoniei prin autostrangulare

Doctorul care a sfidat moartea: Nicolae Minovici s-a spânzurat de 12 ori, în numele ştiinţei, pentru a cerceta efectele agoniei prin autostrangulare

Nicolae Minovici a fost fratele celebrului legist Mina Minovici, căruia Institutul Naţional de Medicină Legală îi poartă numele. Ca şi fratele său, şi-a dedicat viaţa ştiinţei şi a recurs la metode extreme pentru a-şi pune în practică studiile. A cercetat efectele agoniei prin autostrangulare şi a fost el însuşi cobai, spânzurându-se de 12 ori.

Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

acum 2 luni · comentarii (92)

Primul lucru ce se cuvine spus despre cartea Repetiţiile şi teatrul reînnoit-Secolul regiei-volum conceput şi realizat de George Banu, carte apărută în vara anului 2009 graţie editurii Nemira, sub egida Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS 2009), şi reeditată în toamna anului 2016 e că ne aflăm în faţa unui autentic eveniment.

acum 2 luni · comentarii (0)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 2 luni · comentarii (8)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 2 luni · comentarii (127)

Între 20-21 octombrie 2016, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană al SNSPA organizează conferinţa internaţională „Instrumentalizing the Recent Past in Foreign Policy - The Legitimization of External Intervention in the Former Soviet Space.”

acum 2 luni · comentarii (3)

După ce, pe 2 octombrie, cetăţenii columbi­eni votau în proporţie de 50% împotriva acordurilor de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), pe 7 oc­tombrie preşedintele Co­lumbiei, Juan Manuel San­tos, artizanul acestui acord de pace, semnat pe 26 sep­tembrie la Cartagena, pri­mea Premiul Nobel pentru pace.

acum 2 luni · comentarii (0)

Premierul Cioloş a dat publicităţii programul „Platforma România 100”, de fapt programul pe care şi-l asumă pentru un nou mandat la Palatul Victoria. Publicarea documentului va galvaniza campania electorală, deşi Dacian Cioloş îşi va respecta promisiunea şi nu se va afla pe listele electorale ale niciunui partid.

acum 2 luni · comentarii (89)

În aproape oricare altă ţară din lume, afirmaţia că educaţia este o prioritate guvernamentală permanentă ar trece drept o banalitate crasă. La noi, se construiesc strategii electorale şi programe de comunicare politică, în jurul acestei teme. Faptul că acest subiect este unul de campanie – care, cu alte cuvinte, suscită dezbateri – indică fără greş că, din păcate, în România, educaţia este foarte departe de a fi o prioritate.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ne-am obişnuit de ataţia ani cu fenomenul de masă de la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi încât parcă trece neobservat an de an şi nu ne mai stârneşte curiozitatea şi interesul. Libertatea de conştiinţă şi de exprimare este respectată într-un stat democratic şi nu trebuie să fie îngrădită. Nu sunt de acord cu cei care încadrează credinţele oamenilor (fie şi cele religioase) în categorii superioare sau inferioare.

acum 2 luni · comentarii (112)

Un studiu recent al GFK vizând percepţia românilor despre sistemul de sănătate scoate la iveală două lucruri importante pe care românii le au în minte atunci când sunt întrebaţi despre problemele Sănătăţii şi despre soluţiile pe care ei le văd.

acum 2 luni · comentarii (3)

Era târziu, lumea începuse să plece de la terasă. Captivat de vinul local şi de seara caldă, ar mai fi rămas. Se ameţise bine, dar nu cât să îşi piardă luciditatea. Se uită de jur împrejur, căutând pe cineva cu care să schimbe o vorbă. La masa de lângă el, o domnişoară brunetă, cu o cafea în faţă, îi răspunse privirii sale.

acum 2 luni · comentarii (2)

Omul se naşte cu o motivaţie intrinsecă, auto-respect, demnitate şi curiozitatea de a învăţa.  Aceasta este naturaleţea finţei umane. Ce avem astăzi la locul de muncă, oamenii şi echipele sunt separate ierarhic, fiind rasplătiţi cei de sus şi pedepsiţi cei de jos, fiind apreciaţi seniorii şi batjocoriţi juniorii.

acum 2 luni · comentarii (0)

Dezbaterea cu privire la proiectul de eliminare a 102 taxe parafiscale pare a fi intrat din domeniul argumentelor economice în cel al argumentaţiei politice. Folosind analiza în termenii costului de oportunitate, vom înţelege că măsura nu numai ca nu are impact negativ dar aduce bani în plus la bugetul de stat.

acum 2 luni · comentarii (4)

Urmează câteva reuniuni decisive la Bruxelles. Liderii europeni ştiu că nu au mult timp la dispoziţie pentru a prezenta rezultatele măsurilor la care se lucrează de atâta timp în privinţa controlului fenomenului migraţiei ilegale, confruntaţi cu o presiune în creştere din partea opiniilor publice naţionale.

acum 2 luni · comentarii (105)