Olimpiada Europeană de Fizică: o medalie de aur şi trei de argint pentru România 0

O medalie de aur şi trei de argint sunt premiile cu care se întorc acasă elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017, desfăşurată între 20 şi 24 mai la Tallin, în Estonia. Echipa care a reprezentat România la Olimpiadă s-a pregătit prin intermediul programului „Hai la Olimpiadă!”, susţinut de Banca Comercială Română şi de Fundaţia eMAG.

Olimpiada Europeană de Fizică: o medalie de aur şi trei de argint pentru România Vezi comentarii 0

Campania „Adevărul te meditează pentru BAC”: luni, 29 mai, începe prima lecţie la Adevărul Live

Campania „Adevărul
te meditează pentru BAC”: luni, 29 mai, începe prima lecţie la Adevărul Live

De luni şi până joi, Adevărul.ro vine în sprijinul tuturor elevilor de clasa a XII-a care se pregătesc să dea examenul de Bacalaureat în vară. Invitaţii sunt profesori de specialitate din Bucureşti, care rezolvă în direct modele de subiecte de examen, dar care oferă şi sfaturi în ceea ce priveşte modul de învăţare şi cel în care pot fi rezolvate exerciţiile.

PROIECT Materia „Cursuri de prim ajutor” ar putea fi introdusă în şcoli ca disciplină obligatorie de studiu | pnl

PROIECT Materia „Cursuri de prim ajutor” ar putea fi introdusă în şcoli ca disciplină obligatorie de studiu

Mai mulţi senatori PNL au depus, la Camera Deputaţilor, o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.1/2011 a educaţiei naţionale, care prevede includerea în şcoli a materiei „Cursuri de prim ajutor” ca disciplină obligatorie de studiu, în condiţiile în care aproape 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu sunt resuscitaţi la timp.

Tavanul unei şcoli din Capitală s-a prăbuşit. Elevii erau plecaţi în excursie. Medic: „Nu există nicio victimă”

Tavanul unei şcoli din Capitală s-a prăbuşit. Elevii erau plecaţi în excursie. Medic: „Nu există nicio victimă”

La Şcoala 141 din Rahova s-a prăbuşit tavanul de la ultimul etaj. Autorităţile susţin că nu există victime deoarece elevii erau plecaţi în excursie. „Nu se confirmă niciun fel de victime. Nu era nimeni în şcoală în momentul în care a căzut tavanul”, au declarat oficiali din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru „Adevărul”.

Gabriela Firea a devenit îngrijorată de traficul din Capitală şi omoară paradele absolvenţilor din două licee de prestigiu

Gabriela Firea a devenit îngrijorată de traficul din Capitală şi omoară paradele absolvenţilor din două licee de prestigiu

O tradiţie de 48 de ani a luat sfârşit anul acesta la solicitarea Gabrielei Firea. Edilul a devenit brusc interesat de traficul din Bucureşti exact în ziua în care absolvenţii claselor a XII-a de la Colegiul „ILCaragiale” aveau parada de sfârşit de an. Aceştia nu au mai fost lăsaţi să defileze pe Calea Dorobanţilor ca până acum, fiind obligaţi să-şi ţină parada pe trotuar. În aceeaşi situaţie au fost puşi şi elevii de la Gheorghe Şincai.

Campanie în şcoli: Fără ură, cu toleranţă!

Campanie în şcoli: Fără ură, cu toleranţă!

Premierea câştigătorilor concursului şcolar „Fără Ură, cu Toleranţă“ a avut loc pe 24 mai, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Spaţiul Public European din Bucureşti. Competiţia a reunit 300 de proiecte din 239 de şcoli şi a implicat peste 24.000 de persoane în activităţile desfăşurate la nivel naţional de către elevi şi cadre didactice.

Metoda elveţiană pentru învăţământul românesc: elevii iau contact încă din gimnaziu cu angajatorii, iar profesorul vorbeşte cel mult cinci minute la curs

Metoda elveţiană pentru învăţământul românesc: elevii iau contact încă din gimnaziu cu angajatorii, iar profesorul vorbeşte cel mult cinci minute la curs

Proiectul Jobs, realizat cu ajutorul fondurilor elveţiene, îşi propune să ofere sprijin elevilor în vederea pregătirii lor pentru momentul în care vor dori să se angajeze. Programul combină două componente: piaţa muncii şi educaţia din ultimii ani de gimnaziu, respectiv, din primii ani de liceu. În cadrul proiectului, elevilor li se dau sarcini pe care trebuie să le rezolve singuri.

Ne începem ziua, adeseori, citind sau ascultând ce se petrece în ţară şi aflând ce se întâmplă în lume. Fie că suntem tradiţionalişti şi preferăm să lecturăm un ziar fizic, fie că aflăm subiectele zilei din publicaţiile online, că ascultăm radio în drum spre serviciu sau că privim ştirile la televizor, zi de zi, intrăm în contact cu presa. Dar cum este ea privită de adolescenţii care tocmai au depăşit graniţa copilăriei?

acum 10 zile · comentarii (1)

E bine că existaţi. Problema e să puneţi în fapt potenţialul vostru, ceea ce vă doresc fără rezerve. În nume propriu, eu vă cer să acţionaţi pe măsura aşteptărilor mele foarte mari pe un segment şi numai unul, critic pentru România: schimbarea paradigmei Educaţiei. Vă cer să fiţi de nota 10. Acum sunteţi de nota 3, în materia acestor politici publice. Şi unii, şi ceilalţi. Dar puteţi fi de 10, fără probleme.

acum 12 zile · comentarii (7)

Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

acum 13 zile · comentarii (0)

Micile afaceri şi marile învârteli din şcolile româneşti înfloresc mai ales primăvara, odată cu apropierea sfârşitului de an şcolar.Chiar dacă în aparenţă, s-a redus fenomenul afacerilor în unităţile de învăţământ, acestea nu au dispărut deloc. Sunt ca râia, sunt ciclice, la fel ca şi problemele educaţiei româneşti. La fel ca şi banii, nu au culoare politică.Continuă să se facă profit ilegal, consistent, de pe urma elevilor.

acum 18 zile · comentarii (3)

Distinsul învăţător din Cluj este un educator consacrat, recunoscut în breasla profesioniştilor de profil din România. Dată fiind propensiunea domniei-sale către textul academic-prescriptiv,  mai degrabă decât către cel de opinie, de blog, am agreat amândoi această modalitate de a disemina modelul al cărui autor este. Eu sunt doar frecvenţa purtătoare. Modulaţia îi aparţine integral.

acum 27 zile · comentarii (0)

Din ’90 încoace, România este într-o continua reformă. Cuvântul „reformă” stă ţanţoş pe buzele cotidianului românesc. Se reformează totul, fără să se schimbe, în esenţă, nimic ― sau mai degrabă fără un rezultat funcţional. Totul se desfăşoară la nivel superficial, formal sau, cum se spune în popor,  totul e făcut în dorul lelii.

luna trecuta · comentarii (0)

Ţările cu economie solidă, Germania, Olanda, Finlanda, Polonia, etc., au înţeles importanţa învăţământului profesional pentru o piaţă a muncii de calitate, bază unei economii performante. În Germania este bătaie pe Şcoala Profesională, circa 70% dintre elevi sunt în şcoli profesionale. În România, doar 20%.

acum 2 luni · comentarii (1)

Au fost invitaţi de diriginte să-i informeze în privinţa calendarului admiterii cu tot ceea ce prevede acesta prin reglementările Ministerului Educaţiei. După prelucrarea documentului, semnarea procesului verbal şi părăsirea sălii de către diriginte, părinţii elevilor au trecut la cel mai important subiect care-i interesa pe majoritatea şi nu le dădea linişte de mai multe săptămâni.

acum 2 luni · comentarii (4)

Chiar dacă în continuare este o structură consultativă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi nu are un statut juridic propriu, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) reuşeşte să pună piciorul în prag. Spre fericirea elevilor pe care îi reprezintă şi spre binele democraţiei şcolare, CNE se delimitează de relaţia de subordonare pe care inspectoratele şcolare tind să o imprime elevilor din fruntea consiliilor judeţene ale elevilor (CJE).

acum 2 luni · comentarii (3)

Iată că de ce ne este frică nu scăpăm. Şi actuala guvernare rade tot ce s-a construit în educaţie şi vine cu o nouă lege, considerând că premierii şi miniştrii anteriori au fost nişte proşti, nişte incompetenţi, şi doar ei, actualii, sunt trimişii proniei cereşti pe pământ, să facă binele pe care n-au reuşit să-l facă alţi 20 de miniştri şi premieri.

acum 2 luni · comentarii (5)

La redactarea acestui articol am beneficiat de sprijin de specialitate din partea d-nei Dr. Oana Lupu. Şi la această programă autorii vor să demonstreze că stăpânesc rigoarea ştiinţifică a disciplinei lor. Dar cu sacrificarea bucuriei elevilor de a afla lucruri noi, de a descoperi, de a-şi satisface curiozitatea.

acum 3 luni · comentarii (2)

La fizică, situaţia este chiar mai dificilă decât la matematică. Programa, altă dată de liceu, s-a mutat la gimnaziu. Cel puţin, generaţia mea a învăţat toate conceptele existente acum la gimnaziu, în programa la liceu. S-a schimbat inteligenţa şi puterea de înţelegere a elevilor în câteva zeci de ani? Imposibil, ne avertizează specialiştii.

acum 3 luni · comentarii (7)

Actualul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, cade şi el în păcatul predecesorilor săi. Are impresia că se pot rezolva problemele din educaţie printr-o nouă lege. Cu viteza cu care se succed miniştrii la cârma Educaţiei, nici actualul ministru nu-şi va finaliza „opera”, care să-l propulseze în instoria învăţământului românesc.

acum 3 luni · comentarii (2)

Dacă evaluez CARACTERUL cu note de la 0 la 10 şi COMPETENŢA tot aşa, constat că 0 x 10 = 0, 10 x 0 = 0, dar şi că 10 x 10 = 100. Admit că nu putem fi doar „un pic integri”, dar, de la 1 x 1 = 1 la 10 x 10 = 100, putem accepta că tocmai am definit o scală rezonabilă pe Calea Învăţării despre cum să fim profesori adevăraţi. Şi, ca să luăm nota 100, ce-ar fi să începem, de pildă,... iată cum! :-)

acum 3 luni · comentarii (1)
Postari Recente