Vicepreşedintele ASF, la Adevărul Live: Tot mai multe companii de stat vor fi listate

Vicepreşedintele ASF, la Adevărul Live: Tot mai multe companii de stat vor fi listate

Pachete minoritare de acţiuni a mai multor companii de stat vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti în acest an, printre care s-ar putea număra la Hidroelectrica, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, a declarat, la Adevărul Live, Mircea Ursache , vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

MedLife a reuşit cea mai mare listare privată din istoria Bursei din Bucureşti, reuşind să strângă 230 milioane lei

MedLife a reuşit cea mai mare listare privată din istoria Bursei din Bucureşti, reuşind să strângă 230 milioane lei

MedLife a reuşit până la termenul limită, de vineri, să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care vor să iasă din companie, sumă care face din listarea companiei operaţiunea cu cel mai mare succes realizată vreodată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de către o firmă privată, arată datele publicate luni de RTPR Allen & Overy, care a oferit consultanţă la listare.

Statul vrea să pună bariere la achiziţia de terenuri agricole. Condiţii pentru cumpărător: studii în domeniu şi vechime de 5 ani în agricultură

Statul vrea să pună bariere la achiziţia de terenuri agricole. Condiţii 
pentru cumpărător: studii în domeniu şi vechime de 5 ani în agricultură

Firmele şi persoanele fizice din spaţiul european care vor să cumpere terenuri agricole în România vor fi obligate să îndeplinească o serie de condiţii, precum o experienţă de minimum 5 ani în domeniu şi prezentarea unei dovezi că 75% din activitatea derulată în ultimii 5 ani a fost în agricultură, scrie profit.ro.

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 10 luni · comentarii (11)

Specialiştii în construcţii cer ministrului dezvoltării, doamnei Sevil Shhaideh, un secretat de stat care să se ocupe de relaţia cu corpul profesional, în vederea unui proiect amplu de refacere şi completare a legislaţiei în construcţii şi a reglementărilor tehnice aferente.

luna trecuta · comentarii (8)

Obţinerea Autorizaţiei de funcţionare de la Pompieri a devenit o Misiune Imposibilă în care lupta dintre cetăţean / investitor şi stat se vede cel mai bine. Incompetenţa ultimilor 25 de ani, reflectată în cazul Colectiv, se transpune acum într-un sistem ce are menirea de a te forţa să încalci legea şi de a funcţiona în ilegalitate.

acum 4 luni · comentarii (9)

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

acum 2 ani · comentarii (32)

După o experienţă de 7 ani în serviciul public românesc, în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene, inclusiv în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, am avut, în ultimele 10 luni, şansa de a lucra, din nou, în cadrul administraţiei publice, de data asta, la Departamentul pentru Energie, astăzi Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

acum 2 ani · comentarii (11)

O istorie ultracondensată a ultimelor campanii de pe Facenook arată cam aşa: mai întâi a fost ”Ice Bucket Challenge”. După, a venit leapşa celor mai importante zece cărţi. Ce propun, pe acest blog, e o leapşă a celor mai importanţi parametri macroeconimici pe care e bine să-i urmăreşti  dacă vrei să ajungi milionar din bursă.

acum 2 ani · comentarii (48)

La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

acum 3 ani · comentarii (33)

Premierul Franţei a demisionat după ce economia a stagnat pentru al doilea trimestru consecutiv, Germania a scăzut peste aşteptări, Italia se află în a treia recesiune din 2008 încoace şi nici zona euro, ca ansamblu, nu se simte prea bine. Vestea cu adevărat proastă e că toată lumea aşteaptă salvarea divină, adică se pregăteşte pentru dezastru.

acum 3 ani · comentarii (26)

Principalii indici bursieri ai pieţelor din America, Europa sau Asia se menţin la niveluri maxime, superioare celor dinaintea prăbuşirii Lehman Brothers deşi tiparniţa de bani a SUA se apropie de momentul în care va lua o pauză, iar economia nu e suficient de zdravănă încât să meargă pe propriile picioare.

acum 3 ani · comentarii (9)

O plecare şi o vulnerabilitate. Anunţul ieşirii din România a grupului italian de energie Enel readuce în prim plan discuţia despre cât de vulnerabilă e România pe fondul dependenţei de capitalurile străine. O alternativă şi două modele. Economiile Poloniei şi Turciei ne arată că se poate (mai bine) prin forţe proprii.

acum 3 ani · comentarii (14)