Superbet aduce bani româneşti la bursă şi plănuieşte să se extindă, atât în ţară, cât şi afară 0

Operatorul de jocuri de noroc Superbet Betting & Gaming a listat, miercuri, pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), o emisiune de obligaţiuni cu care plănuieşte să dezvolte operaţiunile din România. Planurile companiei privesc, însă, şi extinderea operaţiunilor în Polonia şi Marea Britanie.

Superbet aduce bani româneşti la bursă şi
plănuieşte să se extindă, atât în ţară, cât şi afară Vezi comentarii 0

Dacă se grăbeşte, România poate primi bani europeni pentru Wi-Fi gratuit în spaţiile publice | parlamentul european

Dacă se grăbeşte, România poate primi bani europeni pentru Wi-Fi gratuit în spaţiile publice

UE alocă 120 de milioane de euro pentru o conexiune la internet rapidă şi gratuită. Banii vor fi alocaţi comunităţilor locale din întreaga Europă care îi solicită, pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Rămâne de văzut în ce măsură se va grăbi România, având în vedere lentoarea cu care accesează de obicei fondurile europene.

Guvernul transferă autostrada Comarnic - Braşov la Banca Mondială. Tudose, exasperat de incapacitatea Ministerului Transporturilor

Guvernul transferă autostrada Comarnic
- Braşov la Banca Mondială. Tudose, exasperat de incapacitatea Ministerului
Transporturilor

Autostrada Comarnic – Braşov va trece în gestionarea Guvernului şi a Băncii Mondiale, deoarece Ministerul Transporturilor a eşuat să îl implementeze. Anunţul a fost făcut de premierul Mihai Tudose, care a spus miercuri, într-un interviu pentru Antena 3, că a cerut „ajutor tehnic” de la Banca Mondială pentru acest proiect.

Aeroportul Otopeni va avea un nou terminal, în valoare de 818,5 milioane euro

Aeroportul Otopeni va
avea un nou terminal, în valoare de 818,5 milioane euro

Aeroportul Internaţional Henri Coandă va găzdui un nou terminal, care va fi construit de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Valoarea investiţiei se va ridica la 818,5 milioane euro, urmând ca acest nou terminal să dubleze capacitatea traficului de persoane, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei, într-o întâlnire cu mai mulţi investitori aduşi de Fondul Proprietatea.

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 1 an · comentarii (11)

Sute de milioane de euro au fost băgaţi de România pentru înfiinţarea de reţele de apă şi canalizare şi care la acest moment nu sunt funcţionale din diverse motive. Banii veniţi din Europa, care în fapt erau chiar fonduri cu care noi am cotizat, au fost distribuiţi defectuos şi conform unor politici centralizate la Bruxelles şi care nu ţineau cont de realităţile din România.

acum 7 luni · comentarii (10)

Specialiştii în construcţii cer ministrului dezvoltării, doamnei Sevil Shhaideh, un secretat de stat care să se ocupe de relaţia cu corpul profesional, în vederea unui proiect amplu de refacere şi completare a legislaţiei în construcţii şi a reglementărilor tehnice aferente.

acum 8 luni · comentarii (8)

Obţinerea Autorizaţiei de funcţionare de la Pompieri a devenit o Misiune Imposibilă în care lupta dintre cetăţean / investitor şi stat se vede cel mai bine. Incompetenţa ultimilor 25 de ani, reflectată în cazul Colectiv, se transpune acum într-un sistem ce are menirea de a te forţa să încalci legea şi de a funcţiona în ilegalitate.

acum 11 luni · comentarii (9)

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

acum 3 ani · comentarii (32)

După o experienţă de 7 ani în serviciul public românesc, în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene, inclusiv în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, am avut, în ultimele 10 luni, şansa de a lucra, din nou, în cadrul administraţiei publice, de data asta, la Departamentul pentru Energie, astăzi Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

acum 3 ani · comentarii (11)

O istorie ultracondensată a ultimelor campanii de pe Facenook arată cam aşa: mai întâi a fost ”Ice Bucket Challenge”. După, a venit leapşa celor mai importante zece cărţi. Ce propun, pe acest blog, e o leapşă a celor mai importanţi parametri macroeconimici pe care e bine să-i urmăreşti  dacă vrei să ajungi milionar din bursă.

acum 3 ani · comentarii (48)

La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

acum 3 ani · comentarii (33)

Premierul Franţei a demisionat după ce economia a stagnat pentru al doilea trimestru consecutiv, Germania a scăzut peste aşteptări, Italia se află în a treia recesiune din 2008 încoace şi nici zona euro, ca ansamblu, nu se simte prea bine. Vestea cu adevărat proastă e că toată lumea aşteaptă salvarea divină, adică se pregăteşte pentru dezastru.

acum 3 ani · comentarii (26)

Principalii indici bursieri ai pieţelor din America, Europa sau Asia se menţin la niveluri maxime, superioare celor dinaintea prăbuşirii Lehman Brothers deşi tiparniţa de bani a SUA se apropie de momentul în care va lua o pauză, iar economia nu e suficient de zdravănă încât să meargă pe propriile picioare.

acum 3 ani · comentarii (9)

O plecare şi o vulnerabilitate. Anunţul ieşirii din România a grupului italian de energie Enel readuce în prim plan discuţia despre cât de vulnerabilă e România pe fondul dependenţei de capitalurile străine. O alternativă şi două modele. Economiile Poloniei şi Turciei ne arată că se poate (mai bine) prin forţe proprii.

acum 3 ani · comentarii (14)