ANCPI va grăbi cadastrarea gratuită a locuinţelor în 2018

ANCPI va grăbi cadastrarea gratuită a locuinţelor în 2018

ANCPI va grăbi în 2018 înregistrarea gratuită a imobilelor în evidenţele de cadastru şi carte funciară. Astfel, datorită funcţionării instituţiei în regim de autofinanţare, suma alocată fiecărei primării va creşte la 155.000 de lei, iar autorităţile locale vor putea semna contractele de finanţare cu oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară (OCPI) de la sfârşitul lunii ianuarie.

Studiu: Tranzacţiile cu terenuri au depăşit 350 milioane de euro în 2017. Care sunt cele mai „vânate” zone din Capitală

Studiu: Tranzacţiile cu terenuri au depăşit 350 milioane de euro în 2017. Care sunt cele mai „vânate” zone din Capitală

Anul trecut, valoarea totală a tranzacţiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare (exceptând segmentul industrial) a crescut semnificativ faţă de 2016, ca urmare a capacităţii pieţei de a absorbi atât proiecte mici, cât şi proiecte de peste 1.000 de apartamente. Mai mult de trei sferturi din valoarea tranzacţiilor, estimată la 350 milioane de euro, a ajuns în Capitală.

De ce se tot scumpesc locuinţele

De ce se tot scumpesc locuinţele

Din a doua jumătate a lui 2014 încoace, preţurile locuinţelor din România se află, per ansamblu, pe un curs ascendent (în ciuda unor variaţii în minus pe alocuri). Un an bun pentru rezidenţialul autohton, 2017 nu a făcut excepţie în această privinţă. În acest context, se ridică totuşi o întrebare: ce se ascunde în spatele acestei tendinţe susţinute de scumpire?

Imobiliare
Articol publicitar

Care sunt avantajele sistemelor modulare de epurare, filtrare şi tratare biologică a apei?

Care sunt avantajele sistemelor modulare de epurare, filtrare şi tratare biologică a apei?

Ce reprezintă epurarea apelor uzate menajere? Aici ne referim la apa utilizată în scop casnic, industrial, comercial şi chiar la apa de ploaie care poate fi şi ea colectată şi apoi utilizată. Prin acest proces se face o filtrare a particulelor grosiere şi a suspensiilor solide din apele menajere, o îndepărtare a substanţelor grase, o decantare şi o epurare biologică a acestora de impurităţi organice şi nutrienţi.

Telekom vrea să vândă 97 de imobile pentru aproape 63 de milioane de euro

Telekom vrea să vândă 97 de imobile pentru aproape 63 de milioane de euro

97 de clădiri, apartamente şi spaţii de depozitare ale Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) au fost scoase la licitaţie, preţul total solicitat ridicându-se la 62,9 milioane de euro. Cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare este clădirea Tandem din spatele Palatului Telefoanelor, pentru care compania controlată indirect de Deutsche Telekom este de 8 milioane de euro, fără TVA

Globalworth continuă achiziţiile. Compania cumpără două terenuri în noul Central Business District din Bucureşti, unde vrea să construiască birouri

Globalworth continuă achiziţiile. Compania
cumpără două terenuri în noul Central Business District din Bucureşti, unde vrea să construiască birouri

În urma anunţului de pe 27 noiembrie 2017, în care compania comunica planurile de dezvoltare pentru perioada următoare, Globalworth, controlat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, anunţă astăzi achiziţia a două noi terenuri, ambele situate în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District al Capitalei. Se aşteaptă ca achiziţia să fie finalizată în primul trimestru din 2018.

Imobiliare
Articol publicitar

Aviaţiei Park, un nou proiect rezidenţial situat în Nordul Capitalei dezvoltat de Forte Partners

Aviaţiei Park, un nou proiect rezidenţial situat în Nordul Capitalei dezvoltat de Forte Partners

Cele mai îndrăzneţe idei şi vise prind viaţă mai întâi în proiecte de arhitectură inovative ce sunt ulterior transpuse în realitate şi devin clădiri şi imobile rezidenţiale în care îţi doreşti din toată inima să locuieşti, de aceea te invităm să vezi transpunerea cuvintelor în realitate în proiectul rezidenţial Aviaţiei Park, dezvoltat de Forte Partners şi proiectat de Biroul de Arhitectură ADNBA

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 2 ani · comentarii (11)

S-au implinit 32 de ani de la cel mai dramatic accident din activitatea de transport gaze. Zeci de case din satul Ferastrau-Oituz, au fost arse dinpreuna cu proprietarii acestora, in urma exploziei din noaptea de 1 spre 2 Aprilie 1984, a conductei de transport gaze care trece prin apropierea acestuia.

acum 2 ani · comentarii (0)

Sub masca realizării unui preţ scăzut pentru populaţie, unii furnizori – folosindu-se de modul în care se stabileşte preţul reglementat al gazelor în România, cu ajutorul firmelor „căpuşă” a căror acţionari sunt tot furnizorii – îşi externalizează profituri importante realizate pe pe spatele populaţiei şi în detrimentul statului.

acum 2 ani · comentarii (7)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 2 ani · comentarii (10)

Românii sunt înşelaţi de ani buni de autorităţi şi politicieni cu preţul la gaze. Românii sunt foarte uşor de mulţumit. Reţeta este simplă: se arată un calendar cu creşteri de preţ şi apoi se oferă soluţia îngheţării acestora.

acum 2 ani · comentarii (2)

Toată lumea vorbeşte de criza refugiatilor. Se aloca miliarde de euro, se fac dezbateri, se propun politici... Nu se vede barna din ochi cred, in conditiile in care avem pe masă de ani buni o problemă de o sută de ori mai gravă - problema generaţiei pierdute, problema tinerilor peste care s-a asezat mare parte din povara crizei...

acum 2 ani · comentarii (1)

UN PACHET DE LEGI CE ÎNTÂRZIE. Ne apropiem, deja, de jumătatea lunii martie. Normal ar fi fost – pentru a respecta termenul de 21 martie 2016 dat de Uniunea Europeană, prevăzut în Directiva 17/2014 – să fi fost deja gata, adică aprobat în Parlament, promulgat, publicat în Monitorul Oficial şi pus în aplicare, un pachet de legi care să asigure îmblânzirea pieţei serviciilor financiare.

acum 2 ani · comentarii (5)

România, cu a sa creştere economică de 3,7% în 2015 (dublul mediei din UE), este din nou „Tigrul Europei“. Dar, atenţie, consumul - principalul motor de creştere - a venit din import, industria a avut o evoluţie pozitivă în volum şi negativă în preţuri, iar agricultura are un minus de aproape 10%. Exact ca înaintea crizei din 2009-2010.

acum 2 ani · comentarii (13)

Începând cu 30 septembrie a expirat termenul până la care se putea obţine Autorizaţia de Securitate la Incendiu, fără a exista pericolul închiderii. Este de aşteptat să apară controale tematice ale inspectorilor IGSU, dar ceea ce sperăm este ca aceştia să înceapă a aplica legea la clădirile publice aparţinând statului, sau cel puţin să fie o pondere echitabilă a controalelor.

acum 4 luni · comentarii (1)

Guvernul a modificat procedura de recepţie a construcţiilor. Prezenţa dirigintelui de şantier şi a cărţii tehnice este una obligatorie. O altă modificare importantă: se poate recepţiona doar o construcţie din mai multe autorizate, dar numai în anumite condiţii.

acum 8 luni · comentarii (4)

Rugăm preşedintele să retrimită la Parlament Legea de Respingere a Ordonanţei 100/2016, cea care a fost făcută anul trecut împreună cu asociaţiile profesionale şi MDRAP, cu scopul expres de a îmbunătăţi şi debirocratiza procesul de autorizare al construcţiilor.

acum 9 luni · comentarii (1)

Nicuşor Dan a declarat cu maximă seninătate că s-a opus unei legi a urbanismului pentru că favoriza (ajuta) dezvoltatorii imobiliari. Ce înseamnă acest lucru? Că pentru el nu prezintă importanţă dacă toate părţile câştigă, important este ca Investitorii să piardă?

acum 1 an · comentarii (2)

Guvernul dă o puternică lovitură birocraţiei: cea mai mare parte a procesului de autorizare a construcţiilor se poate desfăşura online. Acest aspect şi alte lucruri bune înscrise în ordonanţa de urgenţă le veţi regăsi în articolul de mai jos.

acum 1 an · comentarii (7)

Lovitură grea dată birocraţiei din România de Guvernul condus de Dacian Cioloş: se vor modifica normele de aplicare ale Legii 50 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, iar întreaga procedură de obţinere a autorizaţiei de construire se va putea desfăşura online.

acum 1 an · comentarii (6)

Un document oficial scos spre dezbatere publică de MDRAP şi intitulat Strategia Naţională a Locuirii, arată negru pe alb situaţia dezastruoasă din domeniu, susţinută de birocraţie şi reglementarea deficitară. 255 de zile sunt necesare, peste 14 proceduri şi mai mult de 2,3% din costul investiţiei pentru a putea parcurge procesul de autorizare al unei construcţii.

acum 2 ani · comentarii (7)

Sunt, în definitiv, un student venit din Iaşi la Bucureşti, care a rămas aici să-şi îndeplinească visurile şi nevoile. Spre deosebire de mulţi dintre colegii mei, am locuit mereu în chirie. Nu am avut experienţa căminului. Am fost un burghez. Dar unul care a trecut şi prin clipe grele din punct de vedere imobiliar. Un singur lucru nu am văzut niciodată înapoi, în toată călătoria mea: garanţia.

acum 4 ani · comentarii (55)
Postari Recente