Profilul bucureşteanului care plănuieşte să-şi cumpere locuinţă în curând: femeie, tânără, căsătorită şi cu un venit peste 4.500 lei 1

Profilul bucureşteanului care vrea să-şi cumpere o locuinţă în următoarele 12 luni are următoarele caracteristici: femeie, tânără, căsătorită şi cu un venit peste 4.500 lei, se arată într-un studiu comandat de Storia.ro pentru târgul Imobiliarium din 13-15 octombrie, la Băneasa Shopping City.

Profilul bucureşteanului
care plănuieşte să-şi cumpere locuinţă în curând: femeie, tânără, căsătorită şi
cu un venit peste 4.500 lei Vezi comentarii 1

Ce oraş din România conduce creşterea de preţuri la apartamente

Ce oraş din România conduce creşterea de preţuri la apartamente

Valoarea de piaţă pe metru pătrat a apartamentelor în bloc s-a majorat în toate marile oraşe în al doilea trimestru al acestui an, însă cea mai mare creştere a înregistrat-o capitala Moldovei, conform indicelui imobiliar realizat de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) prin IROVAL - Cercetări în evaluare, pe baza informaţiilor strânse în Baza Imobiliară de Garanţii (BIG).

Vestul Capitalei, tot mai interesant pentru companiile care vor să închirieze spaţii de birouri

Vestul Capitalei, tot mai interesant pentru companiile care vor să închirieze spaţii de birouri

75% din spaţiile de birouri ce vor fi livrate în cel de-al doilea semestru din acest an sunt situate în zona de vest a Bucureştiului. Recent, Bitdefender a închiriat un spaţiu de 9.300 de metri pătraţi din zona de vest a Capitalei în care îşi va muta sediul la începutul anului 2018. Potrivit studiului C&W Echinox,apropierea de Politehnică şi zona Regie este tot mai apreciată de companiile IT care vor să facă noi angajări.

Afaceri hoteliere riscante pe seama locuinţelor „cu bulină”

Afaceri hoteliere riscante pe seama
locuinţelor „cu bulină”

O nouă afacere profitabilă a apărut pe piaţa imobiliară: renovarea şi închirierea apartamentelor din clădirile „cu bulină”. Eliberate de proprietarii care cunosc riscurile locuirii într-o astfel de clădire, dar şi de cei cărora le-a fost interzis prin lege să desfăşoare activităţi comerciale, de apartamentele din astfel de clădiri profită acum investitorii străini.

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 1 an · comentarii (11)

S-au implinit 32 de ani de la cel mai dramatic accident din activitatea de transport gaze. Zeci de case din satul Ferastrau-Oituz, au fost arse dinpreuna cu proprietarii acestora, in urma exploziei din noaptea de 1 spre 2 Aprilie 1984, a conductei de transport gaze care trece prin apropierea acestuia.

acum 1 an · comentarii (0)

Sub masca realizării unui preţ scăzut pentru populaţie, unii furnizori – folosindu-se de modul în care se stabileşte preţul reglementat al gazelor în România, cu ajutorul firmelor „căpuşă” a căror acţionari sunt tot furnizorii – îşi externalizează profituri importante realizate pe pe spatele populaţiei şi în detrimentul statului.

acum 2 ani · comentarii (7)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 2 ani · comentarii (10)

Românii sunt înşelaţi de ani buni de autorităţi şi politicieni cu preţul la gaze. Românii sunt foarte uşor de mulţumit. Reţeta este simplă: se arată un calendar cu creşteri de preţ şi apoi se oferă soluţia îngheţării acestora.

acum 2 ani · comentarii (2)

Toată lumea vorbeşte de criza refugiatilor. Se aloca miliarde de euro, se fac dezbateri, se propun politici... Nu se vede barna din ochi cred, in conditiile in care avem pe masă de ani buni o problemă de o sută de ori mai gravă - problema generaţiei pierdute, problema tinerilor peste care s-a asezat mare parte din povara crizei...

acum 2 ani · comentarii (1)

UN PACHET DE LEGI CE ÎNTÂRZIE. Ne apropiem, deja, de jumătatea lunii martie. Normal ar fi fost – pentru a respecta termenul de 21 martie 2016 dat de Uniunea Europeană, prevăzut în Directiva 17/2014 – să fi fost deja gata, adică aprobat în Parlament, promulgat, publicat în Monitorul Oficial şi pus în aplicare, un pachet de legi care să asigure îmblânzirea pieţei serviciilor financiare.

acum 2 ani · comentarii (5)

România, cu a sa creştere economică de 3,7% în 2015 (dublul mediei din UE), este din nou „Tigrul Europei“. Dar, atenţie, consumul - principalul motor de creştere - a venit din import, industria a avut o evoluţie pozitivă în volum şi negativă în preţuri, iar agricultura are un minus de aproape 10%. Exact ca înaintea crizei din 2009-2010.

acum 2 ani · comentarii (13)

Guvernul a modificat procedura de recepţie a construcţiilor. Prezenţa dirigintelui de şantier şi a cărţii tehnice este una obligatorie. O altă modificare importantă: se poate recepţiona doar o construcţie din mai multe autorizate, dar numai în anumite condiţii.

acum 4 luni · comentarii (4)

Rugăm preşedintele să retrimită la Parlament Legea de Respingere a Ordonanţei 100/2016, cea care a fost făcută anul trecut împreună cu asociaţiile profesionale şi MDRAP, cu scopul expres de a îmbunătăţi şi debirocratiza procesul de autorizare al construcţiilor.

acum 5 luni · comentarii (1)

Nicuşor Dan a declarat cu maximă seninătate că s-a opus unei legi a urbanismului pentru că favoriza (ajuta) dezvoltatorii imobiliari. Ce înseamnă acest lucru? Că pentru el nu prezintă importanţă dacă toate părţile câştigă, important este ca Investitorii să piardă?

acum 9 luni · comentarii (2)

Guvernul dă o puternică lovitură birocraţiei: cea mai mare parte a procesului de autorizare a construcţiilor se poate desfăşura online. Acest aspect şi alte lucruri bune înscrise în ordonanţa de urgenţă le veţi regăsi în articolul de mai jos.

acum 10 luni · comentarii (7)

Lovitură grea dată birocraţiei din România de Guvernul condus de Dacian Cioloş: se vor modifica normele de aplicare ale Legii 50 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, iar întreaga procedură de obţinere a autorizaţiei de construire se va putea desfăşura online.

acum 1 an · comentarii (6)

Un document oficial scos spre dezbatere publică de MDRAP şi intitulat Strategia Naţională a Locuirii, arată negru pe alb situaţia dezastruoasă din domeniu, susţinută de birocraţie şi reglementarea deficitară. 255 de zile sunt necesare, peste 14 proceduri şi mai mult de 2,3% din costul investiţiei pentru a putea parcurge procesul de autorizare al unei construcţii.

acum 1 an · comentarii (7)

Sunt, în definitiv, un student venit din Iaşi la Bucureşti, care a rămas aici să-şi îndeplinească visurile şi nevoile. Spre deosebire de mulţi dintre colegii mei, am locuit mereu în chirie. Nu am avut experienţa căminului. Am fost un burghez. Dar unul care a trecut şi prin clipe grele din punct de vedere imobiliar. Un singur lucru nu am văzut niciodată înapoi, în toată călătoria mea: garanţia.

acum 4 ani · comentarii (55)