Achiziţia unei locuinţe pentru închiriere, mai rentabilă decât un depozit bancar 0

Pe fondul tendinţei de stabilizare a preţurilor la locuinţe, piaţa rezidenţială a revenit în ultimii ani în topul preferinţelor celor interesaţi de diferite variante de plasament al capitalului. Chiar dacă este supusă unei sensibilităţi fireşti la contextul economico-financiar, cererea pe acest segment de piaţă rămâne una puternică, susţine Imobiliare.ro.

Achiziţia unei locuinţe pentru închiriere, mai rentabilă decât un depozit bancar Vezi comentarii 0
Imobiliare
Articol publicitar

3 opţiuni la îndemână pentru o locuinţă nouă

3 opţiuni la îndemână pentru o locuinţă nouă

Vremurile moderne în care trăim sunt rezultatul unei dezvoltări rapide a civilizaţiei, determinate de o mulţime de factori diverşi: evoluţia spontană şi explozivă a tehnologiei, creşterea numărului de antreprenori, înflorirea comerţului cu produse provenite din străinătate şi, nu în ultimul rând, schimbarea mentalităţii româneşti.

Dezvoltatorii imobiliari vor livra în acest an 28.000 de locuinţe în România, în creştere cu 36,5% faţă de 2015

Dezvoltatorii imobiliari vor livra în acest an 28.000 de locuinţe în România, în creştere cu 36,5% faţă de 2015

Anul 2016 ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru istoria pieţei rezidenţiale din România, dacă dezvoltatorii imobiliari îşi vor respecta termenele de livrare şi vor finaliza până la sfâşitul acestui an circa 28.000 de locuinţe noi în principalele oraşe din România, în creştere cu 36,5% faţă de 2015, arată datele furnizate de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Imobiliare
Articol publicitar

Siguranţa unei construcţii realizate ca la carte

Siguranţa unei construcţii
realizate ca la carte

De foarte multe ori realizarea unei construcţii poate da multe bătăi de cap proprietarilor dacă aceştia încearcă să se ocupe de toate aspectele şi nu lasă asta în seama profesioniştilor. Ei bine, cea mai bună variantă pentru a se executa o lucrare de calitate, de a avea toată documentaţia pusă la punct, pentru ca rezultatul final să fie cel mult dorit, este angajarea unui diriginte de şantier.

Imobiliare
Articol publicitar

Construcţia unei case de lemn – o soluţie ideală

Construcţia unei case de lemn –
o soluţie ideală

În ultima perioadă de timp se poate observa că are loc o schimbare în ceea ce priveşte materialele folosite pentru a ridica o casă, cele din lemn câştigând teren în faţa celor construite din cărămidă. Care sunt motivele şi de ce sunt aceste case de lemn o soluţie ideală se va arăta în ideile următoare.

Palatul Cantacuzino, în care se află Muzeul George Enescu, va fi restaurat cu 10 milioane de euro | festivalul george enescu

Palatul Cantacuzino, în care se află Muzeul George Enescu, va fi restaurat cu 10 milioane de euro

Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei din Capitală, sediul Muzeului George Enescu, va intra în următorii doi ani în lucrări de restaurare şi amenajare, în prezent aflându-se într-o stare precară, existând posibilitatea ca gardul să se dărâme peste trecători. Renovarea Palatului va costa aproximativ 10 milioane de euro şi va fi finanţată dintr-un împrumut acordat statului de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit Profit.ro.

Numărul autorizaţiilor pentru construcţia de locuinţe a crescut cu 13,6% în octombrie faţă de aceeaşi lună din 2015

Numărul autorizaţiilor pentru construcţia de locuinţe a crescut cu 13,6% în octombrie faţă de aceeaşi lună din 2015

Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 13,6% în octombrie faţă de aceeaşi lună din 2015, până la 3.415, avansul fiind susţinut mai ales de cererile mari din zonele dezvoltate - Bucureşti-Ilfov şi Transilvania, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). Avansul din octombrie vine după o creştere şi mai mare în septembrie,  de 15,9%.

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 10 luni · comentarii (11)

S-au implinit 32 de ani de la cel mai dramatic accident din activitatea de transport gaze. Zeci de case din satul Ferastrau-Oituz, au fost arse dinpreuna cu proprietarii acestora, in urma exploziei din noaptea de 1 spre 2 Aprilie 1984, a conductei de transport gaze care trece prin apropierea acestuia.

acum 11 luni · comentarii (0)

Sub masca realizării unui preţ scăzut pentru populaţie, unii furnizori – folosindu-se de modul în care se stabileşte preţul reglementat al gazelor în România, cu ajutorul firmelor „căpuşă” a căror acţionari sunt tot furnizorii – îşi externalizează profituri importante realizate pe pe spatele populaţiei şi în detrimentul statului.

acum 11 luni · comentarii (7)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 11 luni · comentarii (10)

Românii sunt înşelaţi de ani buni de autorităţi şi politicieni cu preţul la gaze. Românii sunt foarte uşor de mulţumit. Reţeta este simplă: se arată un calendar cu creşteri de preţ şi apoi se oferă soluţia îngheţării acestora.

acum 11 luni · comentarii (2)

Toată lumea vorbeşte de criza refugiatilor. Se aloca miliarde de euro, se fac dezbateri, se propun politici... Nu se vede barna din ochi cred, in conditiile in care avem pe masă de ani buni o problemă de o sută de ori mai gravă - problema generaţiei pierdute, problema tinerilor peste care s-a asezat mare parte din povara crizei...

acum 11 luni · comentarii (1)

UN PACHET DE LEGI CE ÎNTÂRZIE. Ne apropiem, deja, de jumătatea lunii martie. Normal ar fi fost – pentru a respecta termenul de 21 martie 2016 dat de Uniunea Europeană, prevăzut în Directiva 17/2014 – să fi fost deja gata, adică aprobat în Parlament, promulgat, publicat în Monitorul Oficial şi pus în aplicare, un pachet de legi care să asigure îmblânzirea pieţei serviciilor financiare.

acum 12 luni · comentarii (5)

România, cu a sa creştere economică de 3,7% în 2015 (dublul mediei din UE), este din nou „Tigrul Europei“. Dar, atenţie, consumul - principalul motor de creştere - a venit din import, industria a avut o evoluţie pozitivă în volum şi negativă în preţuri, iar agricultura are un minus de aproape 10%. Exact ca înaintea crizei din 2009-2010.

acum 12 luni · comentarii (13)

Nicuşor Dan a declarat cu maximă seninătate că s-a opus unei legi a urbanismului pentru că favoriza (ajuta) dezvoltatorii imobiliari. Ce înseamnă acest lucru? Că pentru el nu prezintă importanţă dacă toate părţile câştigă, important este ca Investitorii să piardă?

acum 2 luni · comentarii (2)

Guvernul dă o puternică lovitură birocraţiei: cea mai mare parte a procesului de autorizare a construcţiilor se poate desfăşura online. Acest aspect şi alte lucruri bune înscrise în ordonanţa de urgenţă le veţi regăsi în articolul de mai jos.

acum 3 luni · comentarii (7)

Lovitură grea dată birocraţiei din România de Guvernul condus de Dacian Cioloş: se vor modifica normele de aplicare ale Legii 50 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, iar întreaga procedură de obţinere a autorizaţiei de construire se va putea desfăşura online.

acum 6 luni · comentarii (6)

Un document oficial scos spre dezbatere publică de MDRAP şi intitulat Strategia Naţională a Locuirii, arată negru pe alb situaţia dezastruoasă din domeniu, susţinută de birocraţie şi reglementarea deficitară. 255 de zile sunt necesare, peste 14 proceduri şi mai mult de 2,3% din costul investiţiei pentru a putea parcurge procesul de autorizare al unei construcţii.

acum 7 luni · comentarii (7)

Sunt, în definitiv, un student venit din Iaşi la Bucureşti, care a rămas aici să-şi îndeplinească visurile şi nevoile. Spre deosebire de mulţi dintre colegii mei, am locuit mereu în chirie. Nu am avut experienţa căminului. Am fost un burghez. Dar unul care a trecut şi prin clipe grele din punct de vedere imobiliar. Un singur lucru nu am văzut niciodată înapoi, în toată călătoria mea: garanţia.

acum 3 ani · comentarii (55)