Stiri despre presa

  1005 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Polonia alunecă spre autocraţie. După justiţie, autorităţile conservator-naţionaliste pun tunurile pe presa independentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia alunecă spre autocraţie. După justiţie, autorităţile conservator-naţionaliste pun tunurile pe presa independentă

  Derapajele antidemocratice ale autorităţilor de la Varşovia îngrijorează SUA şi UE. După reforma controversată din Justiţie, a venit rândul presei să fie pusă sub presiune. Luni, autoritatea poloneză de supraveghere a audiovizualului (KRRiT) a amendat o importantă televiziune privată de ştiri, TVN24, cu peste 350.000 de euro pentru modul, apreciat ca părtinitor, în care aceasta a relatat despre manifestaţiile opoziţiei în decembrie 2016.

 • Mitul trenului plin cu averi cu care ar fi plecat Regele Mihai din România - cea mai de succes minciună a propagandei anti-monarhiste comuniste şi feseniste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitul trenului plin cu averi cu care ar fi plecat Regele Mihai din România - cea mai de succes minciună a propagandei anti-monarhiste comuniste şi feseniste

  Faptul că mai sunt români care văd în Regele Mihai I un duşman al României este pus de istoricul clujean Cornel Jurju pe seama propagandei anti-monarhiste promovate înainte de 1989 de comunişti, iar după Revoluţie de regimul Iliescu. Operaţiunea de defăimare a ideii monarhice a fost susţinută feroce în presa post-1989, explică istoricul clujean. Cel mai mare succes l-a avut mitul „trenului cu averi” cu care ar fi plecat Regele în 1947.

 • Noutăţi de toate felurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi de toate felurile

  Presa românească se străduieşte să fie, zi de zi, breaking. Breaking rău! Cît se poate de breaking! Oricît ne-am strădui să mizăm pe sensuri „figurate“, pe „metaforă“, pe marketing-ul inerent mediului jurnalistic, trebuie, totuşi, să admitem că termenul în sine are, vrem, nu vrem, o conotaţie sumbră, de o radicală agresivitate.

 • Putin a semnat legea care va permite declararea drept „agenţi străini” a organizaţiilor de presă străine active în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin a semnat legea care va permite declararea drept „agenţi străini” a organizaţiilor de presă străine active în Rusia

  Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat legea care va permite declararea drept „agenţi străini” a organizaţiilor de presă străine active în Rusia. Legea fusese aprobată în unanimitate luna aceasta în ambele camere ale parlamentului rus. Printre organizaţiile de presă ce urmează să fie afectate se numără Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, Vocea Americii, CNN sau Deutsche Welle.

 • Budapesta denunţă amestecul american în treburile sale interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Budapesta denunţă amestecul american în treburile sale interne

  Guvernul de la Budapesta a criticat, miercuri, Statele Unite, afirmând că Washingtonul se implică în afacerile interne ale Ungariei, în contextul în care SUA au lansat proiecte de finanţare pentru presa obiectivă din Ungaria, în contextul unei concentrări crescute a media în mâinile apropiaţilor premierului ungar Viktor Orban, scrie AFP.

 • Ficţiunea ştirilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ficţiunea ştirilor

  Ce este o ştire falsă? O ştire are trei elemente definitorii: 1. informaţia, care trebuie să fie verificată din trei surse; jurnalismul se bazează, până la un punct, pe realismul naiv. Totuşi, există numeroase cazuri în care informaţia, chiar verificată, înşală pentru că spune ceva şi ascunde altceva etc. 2. încadrarea, adică punctul de vedere din care e privită informaţia.

 • Câteva instrumente practice de fact checking
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva instrumente practice de fact checking

  Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă jurnaliştii de investigaţii, precum şi cei care se ocupă de fact checking se referă la verificarea imaginilor şi a sursei conţinutului video publicat deseori pe Facebook, YouTube, Twitter etc.

 • Regimul breaking news
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regimul breaking news

  Breaking news e o ştire importantă pentru care merită să ne oprim din orice ca să aflăm despre ce-i vorba. O astfel de ştire e rară - act de terorism, accident aviatic, seism, căderea guvernului, moartea unui mare om etc.

 • Analiză: Imaginea lui Vladimir Putin în presa occidentală este „un mit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză: Imaginea lui Vladimir Putin în presa occidentală este „un mit“

  Citind presa occidentală din ultima perioadă, publicul larg ar putea avea impresia că în fotoliul de lider de la Kremlin se află un gigant, un maestru păpuşar care, printr-un simplu gest, îşi poate activa armata de hackeri şi să submineze astfel democraţiile occidentale, scrie Susan Glasser, într-o analiză pentru publicaţia Politico.

 • Prefectul de Bistriţa-Năsăud a anunţat că se gândeşte să retragă acreditările jurnaliştilor care l-au criticat după furtuna din 17 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prefectul de Bistriţa-Năsăud a anunţat că se gândeşte să retragă acreditările jurnaliştilor care l-au criticat după furtuna din 17 septembrie

  În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural de miercuri, 27 septembrie, Ovidiu Frenţ, prefectul de Bistriţa-Năsăud, a precizat că se gândeşte să retragă acreditările jurnaliştilor care au criticat autorităţile pentru că nu au informat populaţia cu privire la furtuna din data de 17 septembrie. Acesta a mai spus că ia în calcul şi acţionarea reprezentanţilor mass-media în judecată.

 • Cine apără cetăţenii de abuzul, manipularea şi agresivitatea presei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine apără cetăţenii de abuzul, manipularea şi agresivitatea presei?

  Ziarele strigau că ar fi o numire controversată. Dar nimic din conţinutul articolelor nu reda vreo informaţie în sprijinul titlului. Despre ce controversă era vorba? Dimpotrivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean, emite un comunicat în care ne explică limpede că „a îndeplinit condiţiile legale privind ocuparea acestui post“. Care este problema?

 • Zi neagră pentru ziarele din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zi neagră pentru ziarele din România

  Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a refuzat să înnoiască avizele de funcţionare a chioşcurilor de ziare de pe domeniul public.