Diaconescu pierde procesul cu trusturile de presă din România. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron al OTV Dan Diaconescu a pierdut în primă instanță procesul împotriva mai multor trusturi de presă din România, în care solicita retragerea articolelor în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore și plata unor daune. Potrivit deciziei instanței, fostul moderator ar trebui să plătească acum cheltuielile de judecată.  

Fostul patron de televiziune dorea retragerea articolelor privind acuzațiile FOTO Inquam Photos
Fostul patron de televiziune dorea retragerea articolelor privind acuzațiile FOTO Inquam Photos

Judecătoria Sectorului 1 a respins, ca neîntemeiată, cererea lui Dan Diaconescu, pe care l-a obligat să plătească mai multor publicaţii cheltuieli de judecată în valoare totală de aproximativ 40.000 lei, după cum urmează: Media Bit Software SRL (Hotnews) – 2.500 lei; G4 Global Journalism SRL (G4Media) – 2.468 lei; Ringier România SRL (Libertatea) – 2.468 lei; Pro TV – 10.000 lei; ABC Plus Media SA – 10.000 lei; SC Clas Media SRL – 10.000 lei; European Business Environment SRL (stiripesurse.ro) – 2.380 lei.

Alte publicaţii au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Printre televiziunile chemate în judecată se află Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, Kanal D, România TV, Prima TV, B1 TV, Realitatea Plus, alături de publicaţiile Adevărul, Hotnews, G4 Media, Gândul, DC News şi trustul Ringier România.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. 

Cercetat pentru folosirea prostituției infantile și act sexual cu un minor, Dan Diaconescu a devenit și parte vătămată în aceeași anchetă, după ce a fost șantajat cu un filmuleț compromițător.

Ancheta îndreptată împotriva lui Dan Diaconescu a început pe 15 martie, după ce procurorii s-au autosesizat, în timp ce făceau cercetări într-o altă speță, iar ulterior, la 6 aprile, polițiștii au descins în vila sa din cartierul Primăverii, dar și în apartamentul de vacanță de la malul mării.

Fostul patron OTV A FOST Pus sub învinuire pentru act sexual cu minori și folosirea prostituției infantile. 

Dan Diaconescu a cedat inițial șantajului și a plătit o sumă, printr-un prieten: „I-a explicat că nu este bine ce face şi că dacă aveau nevoie de bani, să îi ceară acestuia, că îi va ajuta şi nu este nevoie să apeleze la…. (n.red. - șantaj), ci puteau să-i ceară frumos”, a declarat un martor, care a precizat că bărbatul trimis de Diaconescu a și făcut o plată, însă nu știa ce sumă.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite