FOTO „Fata a găsit ce a căutat. Băieţii n-au nicio vină!“. Revolta localnicilor din satul violatorilor: au aruncat cu sticle în presă şi i-au susţinut pe cei şapte acuzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi localnici din satul vasluian Văleni, de unde provin cei şapte violatori care au violat până la leşin o elevă anul trecut în noiembrie, s-au adunat miercuri în apropierea postului de Poliţie, acuzându-i pe jurnalişti că „le fac satul de râs“. Localnicii îi susţin în continuare pe violatori şi spun că de vină este fata, pentru că „nu e uşă de biserică“.

Nimic nu pare să schimbe mentalitatea sătenilor din localitatea vasluiană Văleni, în cazul celor şapte consăteni care au violat o elevă din satul vecin până la leşin. Vălenarii îi susţin în continuare pe cei şapte şi îi acuză pe ziarişti că le fac satul de râs. 

Campania derulată de ziarul „Adevărul“ – „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ – a stârnit interesul întregii mass media, astăzi la Văleni fiind prezente mai multe echipe de televiziune, pentru a-i surprinde pe cei şapte violatori în momentul prezentării la Postului de Poliţie din sat, pentru a semna prezenţa în registrul de supraveghere.

Cei şapte tineri din localitatea Văleni s-au prezentat rând pe rând la Poliţia Văleni, după ce conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a dispus ca toţi să se prezinte zilnic la postul comunal, ci nu de patru ori pe săptămână ca până acum.

Cei şapte violatori nu au făcut nicio declaraţie, dar au fost zâmbitori şi dispreţuitori la adresa ziariştilor prezenţi. Câţiva localnici s-au adunat în apropierea Postului de Poliţie Văleni pentru a-i susţine. Unii dintre tinerii adunaţi au aruncat cu PET-uri în jurnalişti şi i-au înjurat, acuzându-i că „le fac satul de râs“ şi că „filmează toate prostiile”.

„Voi, presa şi televiziunile, ne-aţi făcut satul de râs! Plecaţi din satul nostru! Eu ştiu bine ce s-a întâmplat, am auzit ce s-a întâmplat şi vă spun că fata nu este uşă de biserică. Dacă judecătorii au decis eliberarea băieţilor, au avut motivele lor. Înseamnă că nu sunt vinovaţi”, a declarat unul dintre localnici.

„Nu-s vinoveţi băieţii, am şi eu urechi şi aud ce zice lumea. Ăsta nu e viol! Viol e când iei cu japca o fată de pe stradă”, a declarat un alt sătean.

„Băieţii ăştia n-au nicio vină, e o greseală a tinereţii. Să vă spun eu cu câţi a umblat fata asta?! Ce a căutat a găsit”, a afirmat un alt bărbat ajuns în zonă.

În corul de susţinători ai violatorilor, un bărbat a condamnat fapta celor şapte băieţi, dar a afirmat că astfel de tragedii au loc pentru că tinerii sunt lăsaţi de izbelişte şi nu sunt susţinuţi să lucreze.

O altă voce din rândul susţinătorilor a sărit cu „argumente“ în favoarea violatorilor: „Ce au făcut băieţii ăştia vreo crimă? A călcat-o trenul pe fata aia? A venit de bună voie, interesaţi-vă să vedeţi ce poamă e”.

„Când eşti violată stai o săptămână, două în spital“

„De fapt, aici e vina politicienilor. Ar trebui să se aplece mai mult asupra tinerilor, să le creeze locuri de muncă. Zona noastră este aşa cum este din cauza celor care ne conduc. Nu spun că cei şapte au o scuză pentru ce au făcut, nu zic că cei care nu lucrează trebuie să comită violuri, dar trebuie făcut şi ceva pentru tineri”, a mai spus un sătean din Văleni.

image

Lipsa locurilor de muncă îi încurajează pe tineri să violeze, crede acest localnic

Alţii le-au cerut jurnaliştilor să meargă în satul fetei pentru a întreba ce fel de persoană este, insinuând că aceasta ar avea o moralitate îndoielnică. Răspunsul jurnaliştilor că nicio persoană, cu excepţia celor din Văleni, nu a vorbit de rău victima nu i-a convins pe localnici.

„N-aţi mers unde trebuia! Întrebaţi orice om din satul ăsta şi vă va spune ce fel de fată este. Când esti violată  stai două ore în spital? Când eşti violată stai o săptămână, două în spital, nu două ore” a strigat un alt localnici.


Sătenii din Văleni sunt convinşi că, de fapt, familia victimei vrea banii violatorilor şi asta în condiţiile în care, atât victima, cât şi părinţii acesteia au afirmat că au refuzat orice sumă li s-a oferit, afirmând că drama fiicei lor nu se cuantifică în bani.

Unchiul fetei violate, Ioan Băla, a declarat că, în timpul cercetărilor, a fost contactat de rudele celor şapte violatori şi i-au oferit suma de 20.000 de lei pentru a-şi retrage plângere.

image

Bărbatul din Văleni susţine că victima ”a primit ce şi-a dorit”

„Vor să profite de pe urma băieţilor ăstora, vor bani mai mulţi şi de asta au inventat violul. Eu am vorbit cu ei şi mi-au spus că fata a vrut să facă sex cu toţi. Aşa a vrut, aşa a primit, iar acum spune că e victimă iar voi veniţi şi filmaţi toate porcăriile”, a afirmat un alt vălenar ofensat că „cei şapte băieţi buni” sunt făcuţi violatori.

Reprezentanţii Postului de Poliţie Văleni au precizat că, până în prezent, toţi cei şapte tineri au respectat măsurile.

„Îi verificăm şi prin telefon, să vedem dacă respectă măsurile, dacă sunt acolo unde spun că sunt, iar până în prezent, niciunul dintre ei nu a fost prins pe picior greşit, să spun aşa. Din toţi cei şapte, unul singur lucreaza, la un localnic, în agricultură”, a precizat şeful Postului de Poliţie Văleni.

Mesaje de susţinere

Invităm pe toţi cititorii „Adevărul“ să transmită un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind pe Facebook hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului.

Pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită 

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

CSM şi Parchetul General, solicitate să verifice legalitatea eliberării celor şapte violatori din Vaslui. „O situaţie fără precedent în justiţia anului 2015“

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Tupeu mizerabil al celor şapte bestii care au violat până la leşin o elevă din Vaslui: „Nu a fost viol, ci sex-surpriză“ şi „Nu merităm cinci ani pentru cinci minute“

Acasă la cele şapte brute care au violat până la leşin o elevă: „Aşa-i trebuie! Am plâns când i-au arestat, fata e de vină!”. Poveste terifiantă din satul depravaţilor

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Avocata elevei violate din Vaslui: „Măruţă mi-a promis că victima nu va apărea la televizor. S-a profitat de naivitatea unei adolescente“

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite