Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audierile în cazul celor şapte tineri din Văleni care au violat cu sălbăticie o adolescentă de 18 ani, elevă la Liceul „Ion Mincu“ din Vaslui, au scos la iveală detalii cutremurătoare. În timp ce era agresată, fata a leşinat în mai multe rânduri, însă indivizii au continuat să o batjocorească stropind-o cu alcool pentru a-şi reveni. Reprezentanţii liceului unde învaţă eleva i-au pregătit psihologi care să o ajute depăşească trauma suferită.

După o şedinţă de judecată maraton, magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis, miercuri noapte, arestarea celor şase tineri din Văleni care au supus la chinuri greu de imaginat o adolescentă de 18 ani, batjocorind-o şi supunând-o la perversiuni sexuale ore în şir. Cel de-al şaptelea autor, Petrică Bolboceanu (22 ani) a fost arestat joi după amiază, el fiind reţinut, în aceeaşi zi, seara, de poliţişti în Gara Vaslui, după ce a coborât din trenul care l-a adus de la Bucureşti. După participarea la orgia sexuală, tânărul a plecat în Capitală, la muncă, însă a revenit la solicitarea familiei, care i-a spus că este căutat de Poliţie, fără să bănuiască ce îl aşteaptă. 

În faţa judecătorilor, ca de altfel şi în faţa procurorilor, indivizii au încercat să arunce vina asupra fetei, cum că aceasta ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale cu toţii, o declaraţie pe care nu au putut să o susţină cu vreo probă. De altfel, tot probatoriul adunat de poliţiştii Secţiei 2 Rurale Vaslui, care timp de aproape două zile au audiat în continuu şi au făcut cercetări pe dealurile de Văleni, arată că tânăra a fost ţinută cu forţa şi obligată să le satisfacă toate poftele sexuale.

Tânăra, elevă la Liceul „Ion Mincu din Vaslui”, făcea naveta cu autobuzul, acasă la Muntenii de Sus. Luni seara, când în staţia de autobuz s- a oprit Silviu Burada (20 ani) cu maşina şi a întrebat-o dacă nu vrea să o ducă acasă cu maşina pentru a ajunge mai repede, a acceptat fără să pună la îndoială seriozitatea acestuia, cu atât mai mult cu cât era amică cu el. Numai că în loc să o ducă acasă, individul, însoţit de un prieten, au dus-o pe un câmp la Văleni unde, şi-a mai chemat trei prieteni să participe la viol.

Burada Silviu, cel care a luat victima din staţia de autobuz şi a dus-o cu maşina, pe un câmp, unde a avut loc violul în grup

silviu burada

Au stropit victima leşinată cu ţuică

Deşi fata plângea întruna şi se ruga să o lase să plece acasă, indivizii au continuat să o batjocorească. În timp ce era agresată, pe fondul suferinţelor provocate, tânăra a leşinat. Nici aşa însă, brutele nu şi-au făcut milă de ea. Au luat o sticlă cu ţuică din maşină au stropit fata pe faţă, după care şi-au spus „următorul la rând".  După ce au violat-o rând pe rând şase indivizi, agresorii s-au urcat în maşină şi s-au deplasat în apropierea satului Moara Domnească, unde a fost chemat un alt  tânăr şi au forţat din nou victima să întreţină raporturi sexuale, deşi aceasta abia se mai putea ţine pe picioare şi a continuat să-i implore să o lase în pace. După trei ore de chinuri, în jurul orei 22.30, violatorii au dus victima la domiciliu şi i-au cerut să nu spună nimănui despre cele întâmplate.

60 de apeluri pe telefonul victimei

În timpul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că în cele trei ore în care a fost ţinta orgilor sexuale, eleva de 18 ani a fost sunată de nu mai puţin de 60 de ori, de părinţi, prieteni şi colegi. Primii care s-au gândit că s-a întâmplat ceva cu adolescenta au fost părinţii. În momentul în care aceştia au observat că fata nu a ajuns cu autobuzul pe care îl folosea în fiecare seară, au sunat-o. Văzând că nu răspunde la telefon, au început să sune la colegi, la prieteni. Cu toţii au încercat să afle unde ar fi putut să dispară adolescenta în drumul de la şcoală spre casă.  Îngrijorat că i s-ar fi putut întâmpla ceva rău, tatăl a sunat la 112, anunţând dispariţia fiicei sale. În jurul orei 22.30, fata a ajuns acasă într-o stare jalnică, dusă fiind de violatori. Ea a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat, care au cerut ajutor la ambulanţă pentru a i se acorda îngrijiri medicale. 

„Pacienta prezenta echimoze multiple şi a fost supusă unei traume, ce cu greu va fi depăşită, necesitând consiliere psihologică şi ajutor de specialitate”, a precizat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Tatăl a anunţat Poliţia. Medicii legişti care au examinat tânăra au confirmat că aceasta a fost victima unor agresiuni sexuale îngrozitoare.

Conducerea Liceului „Ion Mincu” şi diriginta elevei au luat legătura cu victima pentru a-i oferi sprijin. Adolescenta urmează a fi inclusă într-un program de consiliere cu psihologii liceului, pentru a reuşi să depăşească trauma suferită. Acuzaţi de lipsire de libertate şi viol, cei şapte agresori din Văleni riscă până la 12 ani de închisoare.

Rudele violatorilor discutând cu avocatul

rude violatori vaslui

Rudele violatorilor încearcă să cumpere familia victimei

Rudele agresorilor au mers la părinţii fetei şi au încercat să-i cumpere în schimbul iertării. Părinţii însă au refuzat, ei cer să se facă dreptate, iar tinerii să răspundă în faţa legii pentru nesăbuinţa lor. 

Mama fetei nu poate trece peste suferinţa fiicei sale şi a fost categorică. „Agresorii nu vor fi iertaţi. A ieşit soţul înaintea ei, nu putea să meargă, o dureau picioarele şi burta. Au venit (rudele n.r.), da. Spun că au şcoli de terminat, şi a mea are viitorul în faţă”, a declarat mama elevei.

Mama unuia dintre violatori este şi ea foarte vehementă: „Treaba lor, ei fac, ei trag, nu am cu ce să îi ajut, ei sunt vinovaţi nu fata, toţi!”

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite