A1 închis circulației, pe sensul Sibiu-Sebeș. Carosabil plin cu cartofi dintr-un TIR răsturnat

0
Publicat:

Un incident rutier produs duminică după-amiaza, 2 aprilie, soldat cu pagube materiale, a dus la blocarea traficului pe A1, în Sibiu. În urma coliziunii a trei autovehicule circulația a fost deviată pe DN1.

TIR-ul răsturnat în zona Miercurea Sibiului
Autostrada A1 Sibiu acoperită de cartofi dintr-un TIR răsturnat Foto Carmen Preda

Polițiștii Biroului Poliția Autostradă A1 Râmnicu Vâlcea – Deva intervin la un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale produs pe A1, la km 289, pe sensul Sebeș - Sibiu. În eveniment sunt implicate un autoturism, o platformă care tracta o mașina și un ansamblu TIR. Din fericire nu sunt victime, însă ansamblul TIR s-a răsturnat, iar marfa transportată (cartofi) este împrăștiată pe carosabil”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

Potrivit sursei citate, din acest motiv, traficul rutier pe A1 s-a blocat complet pe sensul de mers Sebeș - Sibiu, fiind deviat pe DN1: Cunța - Miercurea Sibiului - Săliște.

„Le recomandăm șoferilor să manifeste atenție în trafic, se circulă în condiții de ploaie”, a mai menționat reprezentanta Poliției, lăsând de înțeles că de vină pentru producerea incidentului rutier (nu este considerat accident pentru că nu există victime umane) sunt carosabilul umed și vizibilitatea redusă din cauza ploii.

TIR răsturnat în zona Miercurea Sibiului
Autostrada A1 Sibiu acoperită de cartofi dintr-un TIR răsturnat pe șosea Foto Carmen Preda

Cel mai teribil eveniment rutier pe A1 în Sibiu, a avut loc la începutul acestui an, la 60 de kilometri depărtare de incidentul de duminică, pe Lotul 1 al A1 (Sibiu - Pitești). 

Din cauza gheții negre de pe carosabil, la km 227 a avut loc o coliziune în lanț. Șoferul unui microbuz coborât din autovehicul pentru a evalua pagubele și a ajuta eventualele victime, în încercarea de a se feri de traiectoria unei mașini care venea în urma sa și nu a mai putut opri, după ce s-a lovit de parapete, s-a aruncat fără să vrea în gol, de la 20 de metri înălțime. Intenționase să treacă pe contrasens, dar nu a realizat că se afla pe un pod, iar între sensurile de mers era de fapt un spațiu gol.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite