Cum arată anvelopa mașinii care a provocat tragedia de pe Autostrada Sibiu - Pitești FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumarii brașoveni au dat publicității o imagine cu anvelopa mașinii care a provocat accidentul în lanț din Sibiu, pe tronsonul de autostradă A1 Sibiu – Boița, în urma căruia un bărbat a murit.

Accidentul în lanț de pe Autostrada Sibiu Pitești în care un om a căzut de pe un viaduct Colaj
Accidentul în lanț de pe Autostrada Sibiu Pitești în care un om a căzut de pe un viaduct Colaj

Gestul reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov se dorește a fi un semnal de alarmă pentru toți șoferii, ca să înțeleagă fiecare ce urmări poate avea iresponsabilitatea și inconștiența în trafic.

„Așa arăta cauciucul mașinii care a provocat accidentul de aseară de pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița! Din păcate, accidentul în lanț a provocat și o victimă, după ce unul dintre șoferi a căzut de pe pasaj, în timp ce a încercat să se refugieze din calea mașinilor care circulau cu mare viteză”, au menționat reprezentanții DRDP Brașov, într-o postare pe pagina de socializare.

Reamintim că duminică seara, 29 ianuarie, pe primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești, cuprins între Boița și Sibiu, s-a produs unul dintre cele mai stranii accidente rutiere de pe șoselele din România. Inițial, a avut loc o coliziune în lanț între trei autoturisme, în zona pasajului dintre Tălmaciu – Tălmăcel, pe fondul poleiului și al ceții.

Ca să evite impactul cu mașinile implicate în accident autostrada Sibiu, alte două autovehicule – un autoturism și un microbuz pentru transport marfă - s-au ciocnit în imediata apropiere. În timp ce încerca să evalueze pagubele, șoferul microbuzului a observat cum un alt autoturism se apropie în viteză și lovind parapetul a ricoșat spre zona în care se afla. În dorința de a se salva, s-a refugiat după parapeții mediani de unde a căzut în gol de la zeci de metri înălțime, după cum au precizat autoritățile. 

Drumarii susțin că au acționat cu materiale antiderapante și mesaje de atenționare

Drumarii brașoveni au ținut să sublinieze prin postarea lor că nu doar condițiile meteo și de trafic au fost de vină pentru întreaga tragedie, ci și dotările unor mașini, în genul acelui cauciuc uzat prezentat în postare (vezi galeria foto), precizând că au luat toate măsurile care se impuneau într-o astfel de situație.

„Accidentul s-a produs în condiții de ploaie înghețată care este foarte greu de combătut pentru că gheața acoperă imediat orice material antiderapant. Cele opt utilaje din cadrul CIC Boița au acționat cu materiale antiderapante în continuu, începând cu ora 18:45 (codul galben de ploaie înghețată fiind emis ulterior, în jurul orei 19:00), imediat după ce a început ploaia, cu treceri o dată la 30 – 40 de minute pe întregul sector dintre Mohu și Boița. În paralel, pe toate panourile de afișaj de pe întregul sector de autostradă au fost afișate mesaje de avertizare cu privire la carosabil alunecos și restricție de viteză la 60 km/h. Unul dintre panourile acestea fiind amplasat la doar 1,3 km înainte de zona în care s-a întâmplat accidentul”, au explicat reprezentanții DRDP Brașov.

Traficul pe Autostrada Sibiu - Pitești, întrerupt timp de șase ore

În urma tragediei de pe Autostrada Sibiu Pitești, traficul între Sibiu și Boița, pe ambele sensuri de mers, a fost oprit pentru aproximativ șase ore, fiind reluat ulterior doar după ce drumarii s-au asigurat că nu mai există pericol de alunecare pe șosea.

„Le atragem atenția șoferilor să se conformeze recomandărilor afișate pe panourile de avertizare pentru că acestea au scopul de a le proteja viața.  De asemenea, recomandăm celor care sunt implicați în accidente ca, după ce anunță autoritățile, să se retragă pe banda de urgență sau să rămână în mașini pentru a nu se expune pericolelor de pe autostrăzi”, au mai menționat reprezentanții drumarilor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite