Petrecere câmpenească cu ciuperci halucinogene, într-un sat din Vâlcea. Doi traficanți au fost arestați

0
Publicat:

Doi bărbați, din Vâlcea și Sibiu, au fost reținuți pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în urma unei petreceri câmpenești cu stupefiante, desfășurată într-o localitate din Vâlcea.

Ciuperci halucinogene la o petrecere câmpenească cu stupefiante în Vâlcea Sursa DIICOT
Ciuperci halucinogene la o petrecere câmpenească cu stupefiante în Vâlcea Sursa DIICOT

Sâmbătă, 25 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea a doi inculpați.

Anchetatorii au stabilit că în timpul unui „eveniment privat” desfășurat în aer liber, pe raza comunei Galicea - Vâlcea, la care au participat 28 de persoane, inculpații au deținut în vederea vânzării sau oferirii unor persoane cantitățile de aproximativ 290 de grame de rezină de canabis, 70 de grame de canabis și nouă doze de LSD, respectiv 45 de grame de substanță vegetală – ciuperci cu efect halucinogen.

Ciuperci halucinogene la o petrecere câmpenească cu stupefiante în Vâlcea Sursa DIICOT
Petrecere câmpenească cu stupefiante în Vâlcea Sursa DIICOT

„La data de 25 martie, în jurul orei 05:00, polițiștii Secției nr. 2 Milcoiu au fost sesizați, prin apel la 112, despre faptul că, în localitatea Galicea, mai multe persoane au campat în zonă și au un comportament nefiresc.  În urma investigațiilor operative efectuate, polițiștii au identificat 28 de persoane despre care s-a stabilit că ar fi campat în zonă din data de 23 martie. Urmare a controlului corporal efectuat asupra persoanelor în cauză, precum și al autovehiculelor identificate, polițiștii au descoperit asupra a 11 persoane, mai multe substanțe interzise la deținere: hașiș, cannabis, ciuperci halucinogene, timbre LSD și altele”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Vâlcea.

Zeci de persoane au campat de joi, 23 martie, în zona Galicea din Vâlcea. Au atras atenția localnicilor datorită muzicii electronice dată la maximum și a comportamentului nefiresc. Petrecerea cu stupefiante a fost „spartă” de oamenii legii.

11 suspecți au fost conduși pentru audieri, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea, iar în baza probatorului administrat, duminică, 26 martie, două persoane au fost arestate. 

Ciuperci halucinogene la o petrecere câmpenească cu stupefiante în Vâlcea Sursa DIICOT
Ciuperci halucinogene la o petrecere câmpenească cu stupefiante în Vâlcea Sursa DIICOT

„Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Vâlcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile”, au menționat și reprezentanții DIICOT. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani din Vâlcea și un altul de 31 de ani din Sibiu.

Activitățile judiciare s-au realizat împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.

Este pentru a doua oară în cursul acestui an când la o petrecere se consumă substanțe interzise. La începutul anului, un antrenor de fitness din Moldova stabilit în Râmnicu Vâlcea, a dus ca dar la onomastica unui afacerist vâlcean o prăjitură preparată cu canabis. Nu mai puțin de 15 persoane au fost diagnosticate pozitiv la consumul de droguri, după ce au acuzat stări de rău și au ajuns la spital. Antrenorul a ajuns și el după gratii, deși inițial fusese arestat la domiciliu.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite