Accident mortal suspectat a fi sinucidere. Apeluri disperate la 112 ale prietenilor victimei de 23 de ani

0
Publicat:

Polițiștii au luat în calcul ipoteza ca un accident mortal produs în cursul acestei săptămâni pe o șosea din Sibiu să fie de fapt o sinucidere, urmare a unor mesaje telefonice trimise de victimă.

Dennis student de 23 de ani din Sibiu și a pus capăt zilelor intrând cu mașina în copac Colaj
Dennis student de 23 de ani din Sibiu și-a pus capăt zilelor intrând cu mașina în copac Colaj

În noaptea de 28 martie, un tânăr de doar 23 de ani din Sibiu s-a izbit cu mașina de un copac de pe marginea unui drum județean: DJ 106R Sibiu - Poplaca. Impactul violent a fost fatal. Autoturismul, un Mercedes - Benz din 2006, s-a făcut praf, n-a mai rămas din el decât un morman de fiare contorsionate. 

Între timp, au apărut noi informații legate de acest caz. Înainte de producerea tragediei, un mesaj de adio primit de prietenii victimei i-a determinat pe aceștia să-l sune cu disperare, iar când au văzut că nu mai reușesc să dea de el, au cerut ajutor la 112. În mesaj, Dennis, student la Inginerie în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, menționa că-și va lua viața. 

Polițiștii confirmă că vor ancheta ipoteza sinuciderii

Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au confirmat faptul că s-a în calcul și varianta sinuciderii: „Polițiștii sibieni iau în calcul ipoteza unui act suicidal referitor la împrejurările producerii accidentului rutier înregistrat la data de 28 martie, pe DJ 106R, Sibiu – Poplaca, soldat cu decesul conducătorului auto, un sibian în vârstă de 23 de ani. Aceasta în contextul în care, la data de 28.03.2023, două persoane, cunoștințe ale bărbatului, au apelat 112, pentru a reclama faptul că acesta le-ar fi trimis mesaje telefonice, anunțând că intenționează să se sinucidă, fără a preciza modalitatea în care ar recurge la o asemenea faptă. În zona semnalată, respectiv Pădurea Dumbrava, au fost direcționate mai multe echipaje de ordine publică și poliție rutieră, în vederea depistării persoanei în cauză".

Semne ale unui gest premeditat?

În ciuda mobilizării polițiștilor sibieni, tânărul student nu a mai putut fi salvat. Al doilea apel disperat a venit cu un minut înainte ca Dispeceratul IPJ Sibiu să primească vestea că o mașină s-a izbit de copac. La volanul ei se afla chiar băiatul căutat.

Accidentul rutier s-a produs pe o porțiune de drum drept, fapt ce i-a îndreptățit pe anchetatori să tragă concluzia că mașina circula cu viteză.

În urmă cu două luni, băiatul posta pe rețelele de socializare: „Nebunie cum poți face lucruri frumoase pentru oameni tot timpul și ei nu observă niciodată. Dar odată ce greșești, nu se uită niciodată”. Mesajul era însoțit de un colaj foto interpretabil mai ales în contextul evenimentelor recente, în care apar mașina și „îngerul morții”. De altfel, acesta avea să fie ultimul mesaj pe contul personal de Facebook.

Ultimul mesaj postat pe Facebook de tânărul din Sibiu care a intrat cu mașina în copac Sursă FB
Ultimul mesaj postat pe Facebook de tânărul din Sibiu care a intrat cu mașina în copac Sursă FB

Tragedii pe bandă rulantă pe șoselele din Sibiu

Șirul tragediilor petrecute pe șoselele din Sibiu, în ultima vreme, în care sunt implicați tineri în special, pare să nu se mai oprească. Ca să nu mai amintim de nenumăratele accidente cu tineri și copii pe post de victime, produse pe drumurile din Sibiu.

În luna decembrie a anului trecut, spre exemplu, patru tineri care ieșiseră la o plimbare au intrat cu mașina într-un TIR parcat pe marginea părții carosabile, în zona Dedeman din municipiul reședință de județ. Doi dintre ei, tot studenți, unul de 19 ani, fiul unui politician din Brașov, și o fată de 20 de ani - fiica unui preot evanghelist din Sibiu - au murit pe loc, în urma impactului violent. Imaginile care au surprins accidentul au scos la iveală faptul că, din cauza vitezei, șoferul a pierdut controlul mașinii.  

Un caz asemănător produs în 2019 nu și-a găsit nici până astăzi finalitate, aflându-se în continuare pe masa magistraților sibieni. Este vorba despre un accident produs în municipiul Sibiu în urma căruia un adolescent de 17 ani a murit. Mașina în care se afla, cu mai mulți amici, a intrat într-un stâlp. Și de această dată viteza a fost cauza principală de producere a accidentului. Autoturismul condus de un student în Cluj gonea prin oraș cu peste 170 km/h.

În luna ianuarie a acestui an, un alt tânăr de 17 ani a murit, pe DN1, în zona Veștem. Circula pe un moped, alături de un amic de 21 de ani, pe contrasens, când au fost loviți de o mașină.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite