Accident rutier pe A1. Un microbuz supraîncărcat cu pasageri a lovit un autoturism. Opt copii au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 17/18 martie 2023, pe autostrada A1, în urma căruia 12 persoane au ajuns la spitalele din județul Sibiu.

Ambulanțele au transportat 12 victime ale unui accident la spitalele din Sibiu Foto ilustrativ
Ambulanțele au transportat 12 victime ale unui accident la spitalele din Sibiu Foto ilustrativ

Un microbuz care transporta pasageri, 11 la număr, peste capacitatea maximă admisă (8 + 1) a fost implicat într-o coliziune care s-a produs în jurul orei 3:00, în zona tunelului de la Cristian, la km 268 + 100 m al A1, pe sensul Sebeș - Sibiu. 

Din cercetările efectuate de polițiștii BPA A1 Râmnicu Vâlcea – Deva reiese că șoferul microbuzului nu a fost atent și a intrat în coliziune cu un autoturism, în care se aflau două persoane, din fața sa. În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în parapetul din partea dreaptă a drumului, iar microbuzul a rămas pe șosea, dar pasagerii s-au ales cu diverse traumatisme.

Toți cei 11 pasageri din microbuz au ajuns la spital, alături de un pasager din autoturism. În ciuda numărului mare de victime nu a fost nevoie de declanșarea Codului Roșu, întrucât cele mai multe dintre ele au avut răni minore. În accidentul rutier din Sibiu au fost implicate, în total, 13 persoane - dintre care opt minori și cinci adulți.

Cei 11 pasageri din microbuz, dintre care opt minori, precum și șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Avrig, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu au precizat că cei opt minori cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani nu au fost grav răniți, dar pentru siguranța lor au fost transportați la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Luther.

„Minorii au fost însoțiți de o femeie în vârstă de 36 de ani care prezenta contuzii minore. De asemenea, au mai fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean, în stare conștientă, un tânăr de 18 ani cu un traumatism cranio-cerebral, un bărbat în vârstă de 56 de ani cu o contuzie toracică și un bărbat de 36 de ani cu contuzii minore”, a comunicat Andreea Ștefan de la ISU Sibiu.

Purtătoarea de cuvânt a ISU a mai menționat și că la fața locului au fost mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de transport victime multiple și o autospecială de stingere.

Șoferul din microbuz s-a ales cu amendă, dar și cu dosar penal: „În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident. Menționăm faptul că șoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Buzău, a fost sancționat cu amendă în valoare de 870 de lei pentru transportul mai multor persoane în autovehicul decât este prevăzut prin construcție”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite