PNL Alba a finalizat lista pentru alegerile parlamentare. Un singur candidat nou pe locurile eligibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista candidaţilor PNL Alba la alegerile parlamentare a fost aprobată, vineri, de Comitetul de Coordonare Judeţean al organizaţiei. Următorul pas este validarea finală de către conducerea centrală a partidului.

Faţă de votul Comitetului Judeţean Executiv, lista a suferit o singură schimbare, nesemnificativă având în vedere că este vorba de un loc considerat neeligibil – unul dintre cei mai vechi liberali din judeţ, Dan Coriolan Simedru, nu mai apare pe locul V la Camera Deputaţilor, find înlocuit cu Gabriel Pleşa.

La Senat, locul I este ocupat de Alexandru Pereş (în prezent senator), iar locul II de Silviu Ponoran, actualul primar al oraşului Zlatna, urmaţi de Carmen Liliana Stoica pe locul III şi Cornel Berindei pe locul IV.

La Camera Deputaţilor primul pe listă este vicepreşedintele CJ Alba –  Florin Roman, urmat de Corneliu Olar (primar al comunei Horea şi fost deputat), Claudiu Vasile Răcuci (Blaj, consilier judeţean), Sorin Bumb (administratorul public al judeţului Alba) şi Gabriel Pleşa (viceprimarul municipiului Alba Iulia). Pe listă se mai află Elena Ignat şi Emil Muntean – ca rezerve în cazul în care unul dintre candidaţi renunţă la luptă. Pe locurile eligibile apare un singur candidat nou, Florin Roman la Camera Deputaţilor.

Potrivit rezultatelor obţinute la algereile locale din acest an la Consiliul Judeţean (care este prin excelenţă un vot politic), PNL Alba a obţinut un scor de 53%. La acest ”scor”, liberalii din Alba şi-ar adjudeca un mandat de senator (Alexandru Pereş), două mandate întregi de deputaţi, iar al treilea mandat de deputat ar avea şanse mari să-l obţină la redistribuirea naţională a mandatelor.

Evident, la alegerile parlamentare, chiar dacă aleşii locali ai PNL (primarii şi consilierii locali) ”vor trage” să obţină voturi pentru partid, bătălia electorală s-ar putea să le ofere surprize şi să nu mai obţină un scor de peste 50% în judeţ. PNL Alba va obţine cel mai probabil doi deputaţi un senator. Un posibil al treilea mandat de deputat va fi obţinut doar dacă partidele mici nu vor intra în Parlament.

Citiţi şi:

Misterul tăbliţelor de la Sinaia. Teoriile care privilegiază falsul ordinar în dauna cronicii originale a istoriei dacilor

Ce sunt marcajele turistice şi care este semnificaţia lor. Cum sunt clasificate traseele montane

Cazare în condiţii ca acum 100 de ani într-o locuinţă tradiţională din Apuseni. Experimentul realizat de o familie din Bucureşti în satul Cheia din Alba

Ferma de măgăriţe din Apuseni, afacerea de succes cu lapte ce se vinde cu 100 de lei litrul

Cum se obţine cel mai bun vin în gospodărie. Producătorii sunt încântaţi de calitatea strugurilor făcuţi în 2016

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite