Scandal în ALDE Alba pentru listele de la alegerile parlamentare. Fostul primar din Aiud, propus pentru Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal la ALDE Alba după ce s-a anunţat intenţia fostului primar din Aiud, Horaţiu Josan,  de a candida la Camera Deputaţilor din partea partidului lui Tăriceanu. Biroul Politic s-a reunit vineri seară pentru a decide pe cine va susţine la alegeri, mai exact cine va fi primul pe listele ALDE. Potrivit unor surse, Ovidiu Jidveian a avut 80% din voturi, în timp ce 20% din cei prezenţi s-au abţinut.

Preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr a anunţat că liberalul Horaţiu Josan va candida la parlamentare din partea ALDE, ba chiar a dat de înţeles că ar avea şase să fie primul pe listă având în vedere că Ovidiu Jidveian nu şi-a atins ţinta propusă pentru alegerile locale.

Conducerea partidului s-a reunit vineri seara pentru a vota care va fi primul pe liste ALDE pentru Camera Deputaţilor, fostul PSD-ist Ovidiu Jidveian sau fostul PNL-ist, Horaţiu Josan. Se pare că 80% din cei prezenţi ar fi votat pentru Ovidiu Jidveian, lucru care l-a deranjat pe Ioan Lazăr. Acesta ar fi părăsit sala de şedinţă în momentul în care a văzut rezultatul votului şi i-a ameninţat pe cei prezenţi că îi va da afară pe cei care se opun deciziei conducerii.

Biroul Politic al ALDE va înainta decizia lor de al susţine pe Jidevian la Bucureşti şi spun că dacă Josan va candida ei nu îl vor susţine în această campanie. Fostul primar PNL nu este agreat nici de organizaţia din Aiud. Josan ar fi încercat şi la alegerile locale să facă o înţelegere cu organizaţia din oraşul său şi să îl pună candidat pe Alin Florea.

ovidiu jidveian alba

Ovidiu Jidveian era favorit pentru a fi principalul candidat la Camera Deputaţilor

Horaţiu Josan a avut patru mandate de primar al municipiului Aiud, iar înainte de alegerile din iunie 2016 a declarat că nu va mai candida, lăsându-i locul Oanei Badea (fost PDL). El a spus însă, atunci, că va candida la parlamentare, însă nu a precizat şi din partea cărei formaţiuni. Preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr a spus, iniţial, că Josan ar putea candida la Camera Deputaţilor, iar apoi a precizat că fostul primar al municipiului Aiud este hotărât să facă acest pas.

”Horaţiu Josan e un candidat bun. Era bun şi pentru PNL, a fost înlăturat, zice el, în mod nedemocratic. Ceea ce vreau să vă spun este că şi el a fost un fan Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Ioan Lazăr.

Citiţi şi:

Misterul tăbliţelor de la Sinaia. Teoriile care privilegiază falsul ordinar în dauna cronicii originale a istoriei dacilor

Ce sunt marcajele turistice şi care este semnificaţia lor. Cum sunt clasificate traseele montane

Cazare în condiţii ca acum 100 de ani într-o locuinţă tradiţională din Apuseni. Experimentul realizat de o familie din Bucureşti în satul Cheia din Alba

Ferma de măgăriţe din Apuseni, afacerea de succes cu lapte ce se vinde cu 100 de lei litrul

Cum se obţine cel mai bun vin în gospodărie. Producătorii sunt încântaţi de calitatea strugurilor făcuţi în 2016

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite