Ministrul moldovean de Externe, vizită la Kiev: Rusia este un stat agresor și trebuie să răspundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, efectuează, miercuri, prima vizită de lucru în Ucraina, acesta mergând alături de omologul de la Kiev să depună flori în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Ministrul moldovean de Externe întreprinde prima vizită de lucru în Ucraina. FOTO: Telegram
Ministrul moldovean de Externe întreprinde prima vizită de lucru în Ucraina. FOTO: Telegram

Mihai Popșoi care preluat postul de ministru de Externe la sfârșitul lunii ianuarie întreprinde vizita la Kiev la invitația omologului său ucrainean, Dmitro Kuleba. 

,,Astăzi, împreună cu Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, am depus flori la peretele comemorativ în onoarea eroilor căzuți pentru libertatea Ucrainei, din orașul Kiev”, a scris șeful diplomației din Republica Moldova pe internet.

Totodată, oficialul moldovean a declarat că ,,Federația Rusă este un stat agresor și trebuie să răspundă pentru această agresiune nejustificată pornită împotriva Ucrainei. Suntem alături de poporul ucrainean! Acest război trebuie oprit! Oamenii trebuie să trăiască în pace!”.

Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului și membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, formațiunea de guvernământ din țara vecină, este noul ministru de Externe din data de 29 ianuarie, după ce Nicu Popescu și-a anunțat demisia, susținând că are ,,nevoie de o pauză” și va continua să contribuie la aderarea țării sale la Uniunea Europeană, dar fără a preciza din ce poziție va face acest lucru.

Iar la scurt după preluarea mandatului, mai precis în perioada 5-6 februarie, vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a efectuat o vizită de lucru la București la invitația șefei diplomației române, Luminița Odobescu

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite