Alegeri Republica Moldova. „Diaspora se mobilizează!“ / Moldovenii stau la coadă pentru a putea vota la o secţie din Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi cetăţeni moldoveni stau la coadă duminică pentru a putea vota în cadrul scrutinului parlamentar la secţia de votare deschisă la ambasada Republicii Moldova din Moscova, iar la secţiile de votare din Roma şi Timişoara, deşi s-au format cozi, procesul avansează rapid.

Un rând imens s-a format la secţia de votare de la Ambasada Republicii Moldova în Rusia, relatează PRO TV Chişinău, adăugând că într-o înregistrare video postată pe o reţea de socializare se poate vedea că zeci de oameni aşteaptă să-şi exercite dreptul la vot.

"Ruşine. Cu fiecare minut rândul devine tot mai mare", a scris Aleoshka Ciukin pe Facebook, informează Jurnal de Chişinău, care precizează că în Rusia au fost deschise în total cinci secţii de votare, dintre care două la Moscova şi celelalte trei la Sankt-Petersburg, Soci şi Novosibirsk.

Potrivit preşedintelui Consiliului electoral de circumscripţie Chişinău, Iulian Bălan, peste 600 de moldoveni stau la coadă la cele două secţii din Moscova şi cam tot atâţia au votat deja. "Este un proces normal pentru că oamenii ies cam în acelaşi timp la vot", a declarat Bălan, citat de site-ul ÎnProfunzime.md.

PRO TV Chişinău informează de asemenea că şi la secţia de votare deschisă la Roma s-a format o coadă, însă aceasta nu este nici pe departe atât de mare ca la Moscova.

Un moldovean, care a votat la secţia de la Ambasada Republicii Moldova în Italia, a postat o fotografie pe Facebook, unde arată că deja s-a format rând, însă oamenii trec destul de repede. "Am votat alături de basarabenii din Diaspora, la secţia de vot de la Ambasada Republicii Moldova de la Roma, Italia. Când am intrat, în faţa mea erau vreo 10 persoane. Peste 15 minute, la ieşire, coada era deja de peste 50 de persoane. Diaspora se mobilizează!", scrie Dorin Dusciac pe Facebook.

De asemenea, zeci de moldoveni aşteaptă în faţa secţiei amenajate la Timişoara ca să îţi exercite dreptul la vot, potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook de Ghenadie Rudei. Câţiva dintre aceştia flutură drapelele, iar unii chiar au început să cânte piese patriotice.

Pe aceeaşi temă:

Vot geopolitic: între Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală a Moscovei

Tot ce trebuie să ştii despre scrutinul din 30 noiembrie

Alegeri Republica Moldova: numărul buletinelor de vot a crescut

Fugarul Renato Usatîi, conferinţă de presă la Moscova: Votaţi cu Patria, să fie un vot de protest! Fac din Ambasada SUA un club de karaoke

Partidul Patria al lui Renato Usatîi, exclus definitiv de la alegeri

VIDEO Renato Usatîi şi filiera criminală din Federaţia Rusă

Structurile paramilitare ale Tiraspolului vor crea obstacole în timpul alegerilor de duminică

Rusia este îngrijorată de starea democraţiei în Republica Moldova

VIDEO Fostul şef SIE Ioan Talpeş, la Adevărul Live: Nu există EuroMaidan neprovocat şi nesusţinut. Şi la Kiev protestele au fost provocate

FOTO Miting de susţinere a lui Usatîi la Bălţi. „Nu ştiu unde a plecat Usatîi, dar noi tot vrem cu Uniunea Vamală“

De ce a fugit Usatîi la Moscova? Explicaţiile liderilor partidului Patria

Reacţii după eliminarea Partidului Patria din cursa electorală. Ambasada SUA la Chişinău, îngrijorată privind respectarea supremaţiei legii

Mesajul unui medic pentru studenţii basarabeni: „Rusul nu dă nimic. Convingeţi-vă neamurile să voteze vectorul european”

VIDEO Renato Usatîi a fugit la Moscova. A lăsat un mesaj în care spune că se teme de arestare

VIDEO Dodon vrea un maidan anti-european la Chişinău

Usatîi: „Am să fac coaliţie cu comuniştii, nu îl voi întreba pe Voronin dacă vrea sau nu“

Partidul Liberal îndeamnă cetăţenii să aleagă calea spre UE şi NATO

PLDM va face coaliţie doar cu forţe pro-europene

Curtea de Apel Chişinău a decis: Usatîi, scos din cursa electorală. La fel, şi Partidul „Patria“

Miroase a dictatură în Moldova: „Gata cu democraţia!“

Republica Moldova, încotro? Comunişti blânzi, socialişti radicali

ÎNREGISTRARE: Renato Usatîi recunoaşte că lucrează pentru serviciile de informaţii ale Moscovei

Diaspora moldovenească votează pentru Europa

Ruptura hărţii Europei: dincolo sau dincoace de Republica Moldova?

Cetăţenii fără domiciliu vor putea vota la alegerile Parlamentare din Republica Moldova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite