Usatîi: „Am să fac coaliţie cu comuniştii, nu îl voi întreba pe Voronin dacă vrea sau nu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel a decis ca Renato Usatîi să fie scos din cursa electorală
Curtea de Apel a decis ca Renato Usatîi să fie scos din cursa electorală

Renato Usatîi a declarat, imediat după decizia magistraţilor Curţii de Apel Chişinău, potrivit căreia atât el, cât şi partidul „Patria“ au fost scoşi din cursa electorală, că este hotărât să-şi continue cariera politică şi şi-a îndemnat susţinătorii la calm.

„Mergem înainte. Vedem circul de mâine, dar oricum deja am intrat cel puţin în istoria Republicii Moldova, cu un partid care e pe locul doi. Doru Petruţi are două tipuri de sondaje. Unul pentru Publika, unde Usatîi are 9 procente, şi unul pentru americani, unde Usatîi are 8“, a declarat Usatîi la ieşire. „Oamenii de la Comisia Electorală Centrală (CEC) sunt vai de capul lor, sunt impuşi politic“, a adăugat acesta.

Usatîi îndeamnă la calm

Liderul Partidului „Patria“ a îndemnat la calm, însă în opinia sa „mitingurile nu vor fi o surpriză“: „Un mesaj către cetăţeni - să nu se lase provocaţi, să stea acasă, să aştepte. Mitingurile nu vor fi o surpriză. O să vă pun la curent. Nu o să vă trezesc la 7 dimineaţa cu breaking news“.

„O să ne lamurim cu amândoi Vlăduţii şmecheri!“

Renato Usatîi consideră că este „o ruşine“ să fie acuzat şi a lăsat să se înţeleagă faptul că se consideră superior celor care l-au acuzat: „Ei s-au jucat în bunghi în copilărie, eu jucam şah, aşa că o să fie OK. Se pregătesc provocări, Filat are oameni foarte bine pregătiţi“.

De asemenea, liderul „Patria“ s-a arătat încrezător că, în cele din urmă, justiţia îşi va face treaba. „O să aveţi ce arăta. Nu prostiile care le-aţi arătat zilele trecute. Cinci zile la toate televiziunile s-au arătat spoturi cu Usatîi extremist, Antifa şi toate prostiile. O să demonstrăm tuturor că există justiţie, un guvern necorupt“, a adăugat Usatîi.

„Cel puţin avem o garanţie: peste patru ani, fără să cheltuim bani din fondul electoral, putem deja să obţinem majoritatea”, a încheiat Renato Usatîi scurta declaraţie la ieşirea din Curtea de Apel.

Curtea de Apel a decis, joi, respingerea contestaţiei partidului „Patria” privind decizia CEC de scoate partidul de pe listele electorale din alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie în termen de trei zile de la pronunţare. De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au decis ca suma de 8,1 milioane de lei să fie confiscată.

Inspectoratul General de Poliţie îl acuză pe Renato Usatîi că a introdus în Republica Moldova în ultimele patru luni cel puţin 14 milioane de lei. Potrivit datelor poliţiei, Renato Usatîi a introdus 150.000 de dolari pe 30 mai 2014, 207.000 de dolari pe 7 august 2014, 230.000 de euro pe 12 septembrie, 34.000 de ruble pe 12 septembrie, 160.000 de dolari pe 19 septembrie şi 185.525 pe 29 septembrie. 

Diferenţa dintre suma introdusă în republică şi cea valorificată este de 8,1 milioane de lei, bani pe care, potrivit IGP, Usatîi i-a folosit în campania electorală. 

Pe aceeaşi temă:

Curtea de Apel Chişinău a decis: Usatîi, scos din cursa electorală. La fel, şi Partidul „Patria“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite