Petreceri cu droguri pentru lumea bună. Sunt cercetaţi afacerişti, funcţionari publici, studenţi şi un medic

Petreceri cu droguri pentru lumea bună. Sunt cercetaţi afacerişti,
funcţionari publici, studenţi şi un medic

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ efectuează cercetări care vizează 32 de persoane, fiind operate şi arestări. Printre anchetaţi se numără un medic ginecolog, care aducea de multe ori droguri la petreceri, patroni, funcţionari publici, studenţi. Medicul este singurul plasat sub control judiciar.

Cartea se încadrează în domeniul studiilor islamologice, care sunt aproape inexistente la noi în ţară, şi tratează un aspect fundamental al Islamului, cel al evoluţiei şi al statutului corpusului său juridico-teologic, desemnat sub termenul generic de Sharī‘ah.

acum 4 zile · comentarii (32)

Pe parcursul zilei de luni, doamna avocat Mariana Stancu-Ţipişcă a ilustrat ce înseamnă să angajezi în funcţia de purtător de cuvânt al unei instituţii publice o persoană cu abilităţi de comunicare cu mult sub standardele absolvenţilor de facultăţi de profil şi cu o atitudine cel puţin nepotrivită în relaţia cu presa.

acum 5 zile · comentarii (7)

De multe ori există tentaţia de a utiliza cuvântul „conflict“, deşi situaţia este un „război“ în toată regula. Desigur, între Armenia şi Azerbaidjan nu s-a declarat „război“ pe sistem clasic, nu se mai împiedică lumea de aşa ceva, nu s-a făcut mobilizarea generală, „conflictul“ nu este resimţit decât într-o fâşie relativ îngustă a teritoriului şi nu se cere sângele decât unor segmente clar identificate ale populaţiei:

acum 5 zile · comentarii (5)

Este clar că PSD a obţinut la alegerile locale un scor neaşteptat de bun. Dacă un sondaj din septembrie, realizat de IMAS pentru Europa FM, dădea un scor de 19,6% pentru PSD, rezultatele de la locale au arătat cu totul altceva. La primării PSD a obţinut 30,34% din voturi, la Consilii Locale 28,40%, la Consilii Judeţene 22,32%. Cum se explică această revenire, în situaţia în care a plecat de la guvernare în noiembrie 2019?

acum 5 zile · comentarii (19)

45 de milioane de lei e subvenţia anuală a celui mai mare teatru naţional din România. A unuia singur, o singură instituţie de stat. Dar Statul român nu se poate scobi de o sumă similară pentru a ajuta sectorul cultural independent – şi pe oamenii care muncesc în el – să supravieţuiască pandemiei.

acum 5 zile · comentarii (10)

Într-o societate în care ierarhia valorilor umane este bulversată, în care oameni fără bacalaureat devin cu uşurinţă conducători de doctorat, iar insinuarea ţine loc de dovezi, în care bârfa a ajuns o precondiţie informală pentru ascensiunea socială, spaţiul public este infestat cu acuzaţii implicite privind vinovăţia morală a unor oameni pentru faptele părinţilor sau rudelor lor.

acum 5 zile · comentarii (37)

Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan vine într-un moment deosebit de neplăcut pentru Iran. Pe plan intern Republica Islamică se confruntă cu o situaţie economică extrem de dificilă datorită sancţiunilor americane, iar pe plan extern este implicat în multiple aventuri geopolitice neterminate în lumea arabă – din Irak până în Siria şi nu numai – acţiuni în care a investit considerabil în ultimii ani.

acum 6 zile · comentarii (9)

Coexistă în acest moment în PSD două tabere. Una care nu s-ar opune ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie, tabără ce pare condusă (discret) de Marcel Ciolacu, şi o alta care vrea ca alegerile să aibă loc cel mai devreme în martie anul viitor, dacă nu cumva chiar mai târziu, nu se ştie când. Această tabără e condusă (nu atât de discret) de preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu. Să mă explic.

acum 6 zile · comentarii (123)
Postari Recente
Modifică Setările