De abia se termină Consiliul European la finalul căruia se anunţa solemn că se vor lua măsuri decisive pentru stabilizarea pieţei de energie. Şi puseul eroic de voinţă politică se poate încheia azi cu un mare fâs. Cu un alt fâs. N-ar fi de mirare, ghinion iarăşi şi iarăşi, dreptate mare are viziunea politică sintetizată de preşedintele Iohannis şi pe care România o concretizează pas cu pas!

Conform definiţiei prezentate pe site-ul revistei Serviciului Român de Informaţii, războiul hibrid „reprezintă o interacţiune dinamică între elemente de hard power (consolidarea forţelor militare, dispunerea de forţe şi capabilităţi militare în zone de conflict, finanţarea unor mişcări separatiste, activităţi de destabilizare şi subminare a securităţii unui stat sau regiuni) şi soft power

La nivel UE, certificatul verde nu a fost adoptat pentru condiţionarea sau limitarea accesului în instituţii publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc. Acesta a fost adoptat pentru facilitarea liberei circulaţii în spaţiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esenţiale, cum ar fi transportul de medicamente.

acum 2 zile · comentarii (6)

Într-o lume a extremelor, cu jumătate din români la limita sărăciei, averea celorlalţi este la maxime istorice. Trei sferturi din averea românilor este formată din case şi apartamente (active imobiliare) şi doar un sfert din avere sunt active financiare, conform raportului asupra Stabilităţii Financiare publicat de BNR. Un total de 440 miliarde de euro.

acum 2 zile · comentarii (15)

Lăudabilă decizia UDMR de încurajare a natalităţii în România prin politici ţintite! N-ai cum să nu saluţi asemenea bune intenţii, enunţate de liderul Kelemen Hunor ca parte din viitorul program de guvernare. Te poţi doar întreba, cârcotaş, cum de nu i-a pălit pe udemerişti ideea salvatoare ceva mai devreme, poate anul trecut, în Cabinetul Ludovic Orban, sau poate prin precedentele coaliţii prin care s-au perindat.

acum 2 zile · comentarii (1)

Doi episcopi şi zeci de preoţi au murit de Covid, unii nevaccinaţi. Patriarhul BOR nu a dat un mesaj clar, constant şi repetat care să sune simplu: Oameni buni, vaccinaţi-vă.  Vreţi să trăiţi, vreţi să nu fiţi responsabili de moartea celor dragi, vaccinaţi-vă.

acum 2 zile · comentarii (29)

Aşa cum stau lucrurile acum, nici guvenul Ciucă nu va trece de votul parlamentului. Ideea că de frica anticipatelor parlamentarii ar vota orice guvern, nu funcţionează acum. Preşedintele Iohannis „poate” declanşa alegeri anticipate, dar nu este obligat să o facă. Şi nici n-ar face aşa ceva, pentru că şi-ar duce partidul „meu”, PNL, în derizoriu, când are doar 10% în sondaje.

acum 2 zile · comentarii (20)

În 1921, în urmă cu un secol, România începea să-şi revină în urma epidemiei de gripă spaniolă. Mai fuseseră şi alte nenorociri: războiul mondial, tifosul exantematic, holera. În satele româneşti, scorbutul, pelagra făceau ravagii. Din 2020, România a fost lovită de Pandemia de Covid 19.

acum 3 zile · comentarii (115)

A fost o împlinire importantă, semnificativă. Acest context al începutului de stagiune; ...îndrăznesc să-l numesc a fi fost de o bună diversitate, date fiind programele la care am asistat. Este de menţionat prezenţa tinerilor, cei care – să o recunoaştem – constituie ”schimbul de mâine” al vieţii muzicale; în egală măsură europene, dar şi naţionale.

acum 3 zile · comentarii (1)
Modifică Setările