Banda de tâlhari care a terorizat ani în şir mănăstirile şi satele din Munţii Stânişoarei. „Au scotocit prin chilii şi-au luat o damigeană cu rachiu“

Banda de tâlhari care a terorizat ani în şir mănăstirile şi satele din Munţii Stânişoarei. „Au scotocit prin chilii şi-au luat o damigeană cu rachiu“

Ţinutul Neamţului a fost, de-a lungul timpului, adăpostul ideal pentru cei care fugeau de lege, dat fiind relieful cu munţi şi codri nesfârşiţi. Timp de nouă ani, între 1936 şi 1945, aici şi-a avut sălaşul o grupare de jefuitori conduşi de fraţii Baltă, printre membrii acesteia fiind şi dezertori din cel de-al doilea război mondial.

Pe 28 iunie 1940 Carol al II-lea avea să decidă retragerea administrativă din Basarabia în favoarea Uniunii Sovietice. S-a făcut acest lucru în mod dezorganizat, fără a se pune o singură condiţie şi fără a se trage un singur foc de armă. Frica anchilozase clasa politică coruptă ce condusese România în perioada interbelică.

acum 7 zile · comentarii (18)

Au loc noi numiri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Ca în toate instituţiile statului român şi aici desemnarea are un puternic caracter politic şi nu unul care să vizeze desemnarea de membri care să se fi evidenţiat prin lupta lor pentru drepturile cetăţenilor. Minorităţile şi-au găsit întotdeauna funcţii cheie în instituţie, dar cu toate acestea: cine va apăra drepturile românilor din centrul României?

acum 7 zile · comentarii (9)

Sunt numeroase ocaziile în care Academia Română face notă discordantă la opiniile societăţii româneşti. Cum academicienii unei ţări ar trebui să se  bucure de o „aură” aparte, de maximă credibilitate, astfel de discordanţe te pun pe gânduri. Cine are dreptate, societatea în ansamblul ei sau „gânditorii”, „geniile” care populează Academia Română?

acum 7 zile · comentarii (24)

Lansat în anul 1951, filmul produs de către studiourile americane Metro Goldwyn-Mayer rămâne şi astăzi unul reprezentativ pentru categoria producţiilor cinematografice cu tematică istorică şi religioasă. „Quo Vadis?” este punerea în scenă a romanului scriitorului polonez Henryk Sienkiewicz, publicat la începutul secolului trecut.

acum 7 zile · comentarii (18)

Uşurinţa cu care vom obţine şi ne vom însuşi abilităţile de care vom avea nevoie pentru a ne integra în noua normalitate va da un flow rapid ritmului în care skillurile necesare vor evolua. Ceea ce mi se pare foarte interesant este faptul că, pentru a putea să manageriem eficient echipele, trebuie să schimbăm modul în care ne raportăm la abilităţile de care avem nevoie pentru a performa.

acum 8 zile · comentarii (2)

Mai sunt două luni până la începutul anului şcolar şi soluţiile aşteptate de multă vreme întârzie să apară. Pandemia a complicat şi mai mult adoptarea deciziilor necesare începerii noului an şcolar. Asta nu înseamnă că rezolvarea poate fi evitată, iar timpul scurt rămas pune presiune mare pe ministerul Educaţiei. Soluţiile ce vor fi adoptate trebuie comunicate, puse în operă de şcoli şi Inspectorate.

acum 9 zile · comentarii (2)

Cum-necum, pare-se că ajungem la liman şi cu Bacalaureatul acesta. Cam tot la fel cum am făcut-o şi cu aşa-zisa Evaluare naţională. Principiul de bază al reuşitei fiind acela al închisului ochilor. Să admitem că nu s-ar fi revenit, totuşi, la formula copiatului cu „binecuvântare“. Dar nici exigenţă nu a fost.

acum 9 zile · comentarii (21)

Vestea a venit miercuri ca o lovitură de teatru, tocmai pentru că este uşor de prevăzut că, lăsat din mână cum este de aliaţii săi americani tradiţionali, Hashim Thaci (foto), fost responsabil politic al UCK, actualmente preşedinte al Republicii Kosovo, a fost acuzat în mod oficial de către Procurorul Specialist în problema Kosovo de presupuse crime de război comise în perioada războiului de independenţă de la finele anilor '90.

acum 9 zile · comentarii (87)
Postari Recente