Apar date care vorbesc despre numărul, viaţa şi starea românilor. Din ţară, mai mulţi, şi din străinătate, în creştere. Ani de zile, evenimente cu nume de neuitat-Revoluţie, Mineriade, Gazare, Colectiv au influenţat puternic viaţa românilor şi a societăţii. În urma lor, milioane de români au luat drumul străinătăţii, alungaţi de România care nu este în stare să-şi respecte şi protejeze cetăţenii, ci, dimpotrivă, îi obligă să plece din ţară!

acum 3 zile · comentarii (2)

De data asta la nivel de prim-ministru – deci exprimând poziţia oficială a unei ţări membre în UE şi NATO, Polonia trimite public nişte mesaje care depăşesc cu mult tot ce am auzit la Bruxelles în glorioasa perioadă în care tenorii pro-Brexit pregăteau ieşirea Marii Britanii din Uniune, aducând-o în situaţia dezastruoasă de acum, dar asta este deja o realitate deja consemnată de arhive şi, în definitiv, care-i priveşte doar pe cetăţenii din UK.

acum 3 zile · comentarii (31)

Dar flamanda dupa profit imediat si cu orice pret. Garantia profitului pe termen scurt si mediu este anchilozarea, incremenirea intr-un proiect uzat moral si epuizat temporal, inghemuirea sub umbrela zonei de confort pentru ca nu cumva sa o parasesti, din greseala, si minimalizarea sau eliminarea oricaror idei care ar putea schimba, fie si partial, profitabilele paradigme.

acum 3 zile · comentarii (0)

Este doar unul din cazurile care ilustrează incompetenţa celor care au scris România Educată şi proiectele de legi ale Educaţiei. Un exemplu elocvent, având în vedere istoricul şi performanţele acestui liceu Economic. Conform proiectului Legii Învăţământului Preuniversitar, toate liceele economice vor deveni Licee Profesionale, urmaşele Şcolilor Profesionale.

acum 3 zile · comentarii (10)

Am convingerea că onoarea de militar şi convingerile politice profunde de liberal îl vor face pe primul nostru ministru, deopotrivă general şi doctor în ştiinţe, să declare susţinerea sa totală pentru partenerul strategic polonez cu care România s-a angajat, de la înălţimea mesajului prezidenţial, să clădească Parteneriatul din Proiectul Celor Trei Mări.

acum 4 zile · comentarii (56)

Revin la acest subiect pentru că reprezintă un interes major pentru economia României. Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT) intervine în discuţia privind proiectele legilor Educaţiei, cerând o întâlnire cu autorii proiectelor pentru a găsi soluţiile cele mai bune în susţinerea elevilor care doresc o carieră în inginerie, economie sau în specializări postliceale tehnice.

acum 4 zile · comentarii (26)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 6 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 7 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 7 ani · comentarii (12)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 7 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 7 ani · comentarii (82)
Modifică Setările