Continuăm astăzi analizele dedicate minorităţii româneşti din Ungaria, aproape uitată şi pe cale de dispariţie. Profesorul universitar Gabriel Moisa, colaboratorul nostru de la Universitatea din Oradea, ne relevă şi alte faţete, puţin cunoscute, despre românii de acolo.

acum 7 zile · comentarii (6)

Fără să folosească limbajul abrupt şi categoric pe care l-a folosit rectorul Remus Pricopie, preşedintele Iohannis avertizează că proiectele de legi ale Educaţiei trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Pe care acum nu le îndeplinesc, altfel n-ar fi venit avertismentul preşedintelui. Declaraţia preşedintelui survine la două zile după declaraţia  rectorului Pricopie, care întăreşte şi astăzi opinia categorică exprimată acum două zile:

acum 8 zile · comentarii (16)

Nu-mi amintesc să mai fi văzut – mai ales în perioadă de criză- un mesaj prin care un membru eminent al vreunui guvern din spaţiul civilizat al Europei, în cazul nostru al Guvernului României, să vină să prezinte cu atâta sinceritate, mortal de intensă, eşecul propriei guvernări şi să confirme incapacitatea sa structurală de a avea grijă de destinul naţiunii.

acum 8 zile · comentarii (33)

Totul a pornit de la atacul virulent scris de Remus Pricopie la adresa legilor Educaţiei marca Sorin Cîmpeanu. Mai ales că niciun alt rector nu şi-a permis un asemenea afront la adresa ministrului Educaţiei. Prima întrebare este: a avut Remus Pricopie acordul preşedintelui Iohannis pentru un asemenea atac?

acum 9 zile · comentarii (5)

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut, în ultima şedinţă de Guvern, ministrului de Externe să intensifice acordarea vizelor pentru lucrătorii străini, întrucât ”solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni. Pentru a putea să asigurăm funcţionarea multor afaceri”, conform şefului Executivului. ”Bangladesh, Nepal, India sunt sursele de forţă de muncă străină cele mai importante”, a precizat Bogdan Aurescu.

acum 10 zile · comentarii (43)

Nu mai este „operaţiune militară specială”. Este o declaraţie care profetizează reapariţia „în curând” a URSS, momentul în care, în fine, după părerea lui Serghei Şoigu, ministrul apărării al Rusiei, lumea va trăi în pace.

acum 10 zile · comentarii (68)

În materialul de astăzi al revistei presei „China la zi” vă prezentăm trei articole din presa chineză care reflectă, direct sau indirect, poziţia chineză faţă de o serie de evenimente recente derulate pe plan internaţional.

acum 10 zile · comentarii (9)

► Cea de-a 33-a ediţie a Academiei de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport „Atlantykron” se va desfăşura între 29 iulie şi 5 august ► Ştiinţă şi tehnologie, cultură, arte, proză, antreprenoriat, sport, sunt câteva din activităţile pentru care pot opta cei 400 de participanţi ► În cadrul Academiei Atlantykron va fi lansat Centenarul GOPO.

acum 11 zile · comentarii (2)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 6 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 7 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 7 ani · comentarii (12)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 7 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 7 ani · comentarii (82)
Modifică Setările