Copile recrutate prin metoda ”loverboy” de o grupare de traficanţi de carne vie. Victimele erau lovite şi obligate să îşi vândă trupul

Copile recrutate prin
metoda ”loverboy” de o grupare de traficanţi de carne vie. Victimele erau lovite şi obligate să îşi vândă
trupul

Doi tineri, de 26 şi 27 de ani, au fost propuşi astăzi la arestare preventivă sub acuzaţiile de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism, după ce procurorii DIICOT au descoperit că aceştia recrutau adolescente cu vârsta între 14 şi 17 ani prin inducere în eroare sau le răpeau, obligându-le apoi să se prostitueze.

VIDEO Parcare care a costat peste 400.000 de euro, blocată de o lucrare a Distrigaz, care a săpat un şanţ pe toată lăţimea străzii

VIDEO Parcare care a costat
peste 400.000 de euro, blocată de o lucrare a Distrigaz, care a săpat un şanţ pe toată lăţimea
străzii

Investiţia constă în 122 de locuri de parcare, la care se adaugă alte şase locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi, însă locatarii din zonă nu îşi mai pot parca maşinile acolo pentru că accesul în parcare a fost blocat de un şanţ. Reprezentanţii municipalităţii susţin că lucrările la parcare nu au fost încă finalizate, iar asfaltul va fi refăcut.

Parteneriat pentru  crearea unui sistem inovativ de monitorizare a mediului  ce vizează schimbările asupra ecosistemelor bazinelor râurilor Nistru şi Prut

Parteneriat pentru  crearea unui sistem inovativ de
monitorizare a mediului  ce vizează schimbările asupra ecosistemelor
bazinelor râurilor Nistru şi Prut

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG) a încheiat un parteneriat cu Institutul de Zoologie din Chişinău (Republica Moldova) ce vizează proiectul HydroEcoNex, prin care se urmăreşte crearea unui sistem de monitorizare transfrontalieră inovatoare a transformărilor ecosistemelor râurilor din bazinul Mării Negre sub impactul dezvoltării hidroenergetice şi al schimbărilor climatice.

Doi militari vor alerga între Galaţi şi Alba Iulia pentru a celebra Centenarul Marii Uniri: 600 de kilometri în doar 14 zile

Doi militari vor alerga între Galaţi şi Alba Iulia pentru a celebra Centenarul Marii Uniri: 600 de kilometri în doar 14 zile

Cristi Onofrei (Jandarmeria Galaţi) şi Alexandru Vlasie (Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, portar SC Oţelul Galaţi) vor alerga timp de două săptămâni, din 17 noiembrie până la 1 Decembrie. Ei vor reface traseul Regimentului 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi din Campania anului 1916, trecând prin Garnizoanele militare Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş şi Alba Iulia.

Cum şofezi în siguranţă pe vânt puternic. De ce nu este indicat să fii atent doar la condus şi când este recomandat să tragi pe dreapta

Cum şofezi în siguranţă pe vânt puternic. De ce nu este
indicat să fii atent doar la condus şi când este recomandat să tragi pe dreapta

Cei mai mulţi şoferi tind să ignore rafalele de vânt care mătură şoseaua, o decizie ce se poate dovedi periculoasă atât pentru siguranţa acestora, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. În ultimii ani, vântul a devenit un factor de risc pentru majoritatea conducătorilor auto, iar în sezonul rece acesta poate conduce la producerea unor grave accidente de circulaţie, în combinaţie cu alţi factori meteo, cum ar fi ninsoarea, poleiul sau gheaţa.

S-au tot acumulat tensiuni şi clasa politică se află acum într-un moment critic. MCV-ul şi Rezoluţia de astăzi a Parlamentului European dau de pământ cu cei aflaţi la guvernare, preşedintele Iohannis spune că România nu este pregătită să preia preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene, şi că actualul guvern este un accident al democraţiei care trebuie înlăturat. Iar preşedintele Iohannis reprezintă ţara în plan extern.

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cuvântarea lui Emmanuel Macron la centenarul armistiţiului punctează unul din cele mai importante motive pentru care memoria hidosului măcel care a fost Primul Război Mondial trebuie ţinută vie. Agenţiile de presă au preluat mesajul preşedintelui francez. Macron a incriminat naţionalismul, etichetându-l drept antonim al patriotismului.

acum 2 zile · comentarii (12)

Sfârşitul săptămânii trecute a marcat una dintre cele mai negre pagini ale evoluţiei Europei şi a Occidentului în ultimii ani. Una din cele mai mari temeri ale României, ca a oricărui alt stat din Estul Europei, nou intrat în Occident după prăbuşirea Zidului Berlinului, a fost întotdeauna să nu trebuiască vreodată să aleagă între doi dintre principalii piloni ai securităţii sale: SUA şi Europa.

acum 2 zile · comentarii (106)

Poate deveni România o ţară mai bună? E, iar, prea tîrziu. Toate lucrurile de care ne plîngem astăzi au fost blestemate, politic, literar, artistic, spiritual şi civic, de înaintaşii noştri. Din motive pe care ne ferim să le cercetăm, nimeni n-a găsit liderul, partidul, religia sau programul în stare să facă din România o ţară mai bună decît România.

acum 2 zile · comentarii (37)

Am decis ca până la finele acestui an sa public pasaje dintr-o lucrare pe care o coordonez şi care sper să apară în februarie 2019. Fac acest lucru ca răspuns la solicitările repetate pe care sute de profesori (mi) le-au făcut după ce au participat la cursurile de formare pe care pe care le ţin alături de colegii mei, ca parte a activităţii pe care Fundaţia Agenţia Împreună le face la nivelul multor zeci de şcoli.

acum 2 zile · comentarii (74)

Revenirea în actualitate a problemelor pe care le-ar avea cu justiţia preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, a polarizat din nou presa română. Nimic mai relevant în acest sens decât poziţiile diametral diferite pe care le-au adoptat în noua afacere mai vechii rivali Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu.

acum 2 zile · comentarii (5)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 3 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (5)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 4 ani · comentarii (82)